درس پنجم ( usecase دیاگرام سیستم ATM و سیستم فروش بلیط)
در این درس قصد داریم آنچه تا به حال آموخته ایم در قالب usecase دیاگرام به تصویر بکشیم . همانطور که قبلاً گفته ایم usecase دیاگرام مجموعه ای از usecase ها ، Actorها و روابط موجود بین آنها در یک نمودار به نام رسم می شود که در بر گیرنده تمام آن چیزی است که از سیستم می خواهند ، در واقع usecaseدیاگرام نمونه ای تصویری از مدل نیازمندیها برای سیستم است . حال برای درک بهتر این دیاگرام به شکل زیر که مربوط به usecaseدیاگرام سیستم ATMمی باشد توجه کنید .
همانطور که مشاهده می کنید با یک نگاه می توان فهمید این سیستم دارای چه قسمتهایی است و چه کاری انجام می دهد . مشتری در واقع کسی است که بانک به او یک رمز (و کارت) جهت استفاده می دهد . این رمز در بار اول توسط متصدی بانک ساخته می شود و در اختیار مشتری قرار می گیرد . مشتری با استفاده از دستگاه ATM می تواند رمز خود را تغییر دهد . مشتری برای افتتاح حساب باید وجهی جهت سپرده گذاری در نزد بانک قرار دهد . مشتری می تواند از این وجه برداشت کند . همچنین مشتری می تواند صورت حساب خود را از دستگاه دریافت کند . مشتری توسط دستگاه ATM می تواند وجهی به سایر حسابها پرداخت کند . شما به این نکته توجه کنید که خروجی"UseCase پرداخت وجه" به عنوان ورودی عامل (Actor) سیستم اعتبار مالی مورد استفاده قرار می گیرد . در اینجا سیستم اعتبار مالی با وجود اینکه یک سیستم است ، ولی بدلیل اینکه برای ادامه کار خود نیازمند اطلاعات این سیستم است (درس سوم) به عنوان یک Actor در نظر گرفته شده است . <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
حال به مثال دیگری توجه کنید
در این مثال که همان سیستم فروش بلیط می باشد ابتدا مسافر درخواست خرید بلیط می کند . متصدی فروش درخواست را دریافت کرده و اقدام به صدور بلیط می کند . مسافر بهای بلیط را پرداخت می کند و بلیط را تحویل می گیرد .همچنین امکان این وجود دارد که مسافر بلیط خود را تعویض کند .
امیدوارم که مسئله کاملاً برای شما قابل فهم باشد . در پایان به این نکته اشاره می کنم که تجزیه و تحلیل سیستم ها امری سلیقه ای است و می توان گفت مانند نوشتن انشا می باشد . پس نباید انتظار داشت که تجزیه و تحلیل دو نفر از یک سیستم شبیه هم باشد . چون امکان دارد این دو نفر از دو دیدگاه کاملاً متفاوت به قضیه نگاه کنند . دوستانی که مایل هستند نسبت به UseCase دیاگرامی که ترسیم کرده اند بحث و بررسی بیشتری صورت پذیرد ، می توانند UseCase دیاگرام خود را همراه خلاصه عملکرد سیستم برای ما ارسال کنند . ما UseCase دیاگرام شما را بر روی وبلاگ قرار می دهیم تا از نظرات دیگران نسبت به UseCase دیاگرام خود آگاه شوید .
مطالب مشابه :
درس پنجم ( usecase دیاگرام سیستم ATM و سیستم فروش بلیط)
کامپیوتر - درس پنجم ( usecase دیاگرام سیستم ATM و سیستم فروش بلیط) - آموزش
ميميك دياگرام چیست
آشنایی با صنعت تابلو سازی و مباحث فروش - ميميك دياگرام چیست - آموزش تخصصی تابلوهای برق فشار
درس سوم(Actor )
می توان گفت که شناسایی Actor ها اولین قدمی است که برای رسم UseCase دیاگرام متصدی فروش بلیت به
دیاگرام سیم کشی کولر گازی اجنرال 30000
فدک سرما کرج - دیاگرام سیم کشی کولر گازی اجنرال 30000 فروش آبسردکن و تصفیه آب در تهران و
گزارش كار اموزي سيم پيچي
فروش پایان نامه گزارش کاز آموزی - دیاگرام گسترده سیم بندی موجی مرکب دوگانه آرمیچر 18
فروش و انجام پروژه معماري
رساله معماری - فروش و انجام پروژه معماري - رساله معماری پروژه رساله دیاگرام استاندارد
اهرم عملیاتی، اهرم مالی و اهرم مرکب
اهرم عملیاتی عبارت است از درصد تغییرات سود عملیاتی نسبت به درصد تغییرات فروش (با یک درصد
دیاگرام سیستم پایش وضعیت ( CM)
نگهداری و تعمیرات - دیاگرام سیستم پایش وضعیت ( cm) فروش نرم افزار نگهداری و
نمودار فازی آب
فروش یک دستگاه هندی کم، مودم usb وایمکس ایرانسل و یک عدد مو کن
برچسب :
دیاگرام فروش