معرفي شهرك طالقاني ماهشهر(كوره ها)
شهرک طالقانی از توابع شهرستان بندر ماهشهر میباشد که از اولین شهرکهای ماهشهر و از مناطقی است که از نظر بافت جمعیتی دارای بافت متنوعی است . ترک ، لر ، کرد ، ترکمن ، آذری هم در این منطقه عرب نشین وجود دارد که به صورت مسالمت آمیزی روزگار میگذرانند .
تاریخ تأسیس شهرک طالقانی به زمان احداث قديمي ترين تلمبه خانه صنعت نفت ايران يعني تلمبه خانه مایل چهل شرکت نفت ماهشهر باز میگردد . زمانی که شهرک کنونی باتلاقی از آب و نی زار بود و مردم مهاجر از شهرستانهای کناری از جمله شادگان ، رامهرمز ، آبادان و حتی اهواز به منظور کار در شرکت نفت به آنجا مهاجرت نمودند .
تلمبه خانه مایل چهل شرکت نفت ماهشهرزمان دقیق تأسیس شهرک طالقانی هنوز در جایی ثبت نشده ولی به گفته قدیمی های شهرک ، تاریخ ساخت اولین خانه به سال 1330 الی 32 باز میگردد . نام اولیه شهرک طالقانی کوره ها بود كه بعدا توضيح داده خواهد شد.
این شهرک از شمال به شهرک شهید چمران و از جنوب به ماهشهر که مرکز شهرستان است منتهی می شود.جمعيت اين شهرك طبق آخرين آمار بيش از چهل و پنج هزار نفر اعلام گرديده است.
شغل اکثر مردم این شهرک مربوط می شود به شرکت های پتروشیمی یا اینکه در این شرکتها شاغل می باشند و عده اي نيز ماهيگيری و صيادي مشغول ميباشند.
ورزش یکی از بهترین تفریحات جوانان در این شهرک به حساب میايد و از دیر باز با حضور دو تیم دارائی و نصر در این شهرک سازمانی به ورزش داده شده است البته تیم دارائی قدمتی پنجاه ساله دارد و از تاسیس تیم نصر تقریبا بیست و هفت سالی می گذرد و هردو تيم از جمله تيمهاي عالي منطقه محسوب ميگردد.
ورزشهاي رزمي نيز در اين شهرك داراي جايگاه خوبي بوده و يكي از مناطق مطرح در ورزشها رزمي شهرك طالقاني ميباشد.
بافت انسانی شهرک متشکل از طوایف مختلفی است که می توان ازعساکره، آلبوغبیش، مجدم،آلبوعبادی،آلبوصبیح،آلبودهله و...... نام برد.
اين شهرک تا قبل از جنگ به دو قسمت مجزا تفکیک می شد یکی چهل مایلی و دیگری کوره ها که وجه تسمیه هرکدام به تفکیک توضیح داده می شود.
چهل مایلی: شاید می توان گفت قدیمیترین پمپاژور نفت در خوزستان باشد که نفت تصفیه شده در پالایشگاه آبادان را به بندر صادراتی ماهشهر(شهید بهشتی) برای صادرات منتقل می کند بنابراین نام محله ای که در اطراف آن قراردارد با همین نام خوانده می شود که در جنوب شهرک قرار دارد.
کوره ها : کوره ها به منطقه ای اتلاق میشد که در آن کوره آجر پزی وجود داشت و آجر مورد نیاز شرکت نفت و تاسيسات بندري و منازل شركتی در ناحيۀصنعتی ماهشهر را تأمین میکرد كه گفته ميشود باني و مؤسس اين كوره ها مرحوم حسين عابديني و حاج عاليوند بوده كه هنوز هم جزو بزرگان قابل احترام شهرك محسوب ميگردند و مردمی در اطراف آن كوره ها زندگی می کردند نيز عمدتا" کارگران آن بودند؛ گفته ميشود شش عدد کوره نفتی آجر پزی در منطقه شهرک طالقانی وجود داشت که الان هیج اثری از کوره های قدیمی دیده نمیشود .
خوب طبیعتا با توجه به نام کوره ها این منطقه را با همین نام می شناختند.ناگفته نماند چهل سال و اندی پيش که این شهرک با راه اندازی کوره ی اجر پزی وجمع شدن مردم از روستاهاي اطراف که اوایل گراغول وبعدا البوعبادی والبوحردان والبوصبیح سکونت نمودند که این شهرک به اسم "الدوغه" در میان مردم رایج بود.
فاصله دو ناحیه فوق الذکر تا قبل از جنگ حدودا" دو کیلومتر بود که با توجه به اضافه شدن خیل عظیم جمعیت جنگزده و نیاز به اسکان و با کمک بنیاد جنگزدگان در فاصله یکی دو ساله این فاصله خالی پر شد و دو ناحیه کوره ها و چهل مایلی به هم متصل شد.
گفتنيست كه پس از آتشسوزي مهيب در بندرشاهپور در قبل از انقلاب و ترك اجباري خانه و كاشانه ساكنين اين بندر، بسياري از ساكنين بندرشاهپور بدستور فرمانداري ماهشهر و توسط شهرداري بندرماهشهر، در خانه هايي بعضا پيش ساخته، تا زمان اتمام كار ساخت منازل سربندر، در اين شهرك اسكان داده شدند و همين دليل آن محله بنام "خيابان سربندر" نام گرفت كه هنوزهم بهمين نام شناخته ميشود.
خدمات شهري: با توجه به افزايش جمعيت و گسترش جغرافيايي و نيز محروميت اين شهرك، مسئولين شهرستان و استانخوشبختانه در اين چندسال اقدامات شايسته اي انجام داده اند كه از جمله معرفي امام جمعه براي شهرك درسال1388، انجام خدمات شهري از سوي شهرداري بندرماهشهر بگونه اي كه اين شهرك را ميتوان منطقه3 شهرداري ماهشهر دانست.
برگزاري دعاي عرفه در شهرك طالقاني ماهشهر
افتتاح كتابخانه عمومي شهرك طالقاني درسال 1391، بهبود در وضعيت آب شرب و برق شهرك و برگزاري مراسم مذهبي-فرهنگي و مسابقات ورزشي و ديگر خدمات شهري و بهداشتي و بانكي و توسعه فضاهاي آموزشي و ورزشي و مذهبي در اين منطقه را ميتوان برشمرد بطوريكه از هرجهت نسبت به شهركهاي موجود در منطقه داراي امكانات بيشتري ميباشد و يكي از دلايل افزايش مهاجرت به اين شهرك همين موضوع ميباشد.
پس از انقلاب، اين شهرك به نام شهرک طالقانی تغيير يافت ، البته هنوز با نام قدیم هم شناخته می شود كه بلافاصله پس از شروع شروع جنگ تحمیلی علیه ایران توسط دشمن بعثی ، جوانان بسیاری به جبهه اعزام شدند و از کشور و ارزشهای اسلامی خود دفاع کردند . جوانانی که پیام بنیانگذار انقلاب ، خمینی کبیر را لبیک گفتند و جان خود را برای اثبات این انقلاب و معرفی آن به دنیا عرضه کردند .
شهید میثم دوپلانی ، شهید سعید آلبوغبیش ، شهید حمد شناوی ، شهید رمضان بنی سعید ، و . . .از شهداي گرانقدر شهرك طالقاني ماهشهر مي باشند.
باهمه نكات ذكر شده، شهرك طالقاني ماهشهر هنوز با مشكلات بسياري دست و پنجه نرم ميكند و چهره محروميت در آن آشكار است.مشكلاتي همچون عدم وجود يك درمانگاه يا مركز بهداشتي متناسب با جمعيت شهرك و لزوم ايجاد امنيت بيشتر در سطح شهرك و... مواردي هستند كه انتظار ميرود كه در راستاي گسترش عدالت اجتماعي و محروميت زدايي در دستور كار مسئولين محترم شهرستان ماهشهر قرار گيرد.انشاءالله
مطالب مشابه :
گزارش تحليلی از منطقه ويژه اقتصادی پتروشيمی ماهشهر
تنگاره - گزارش تحليلی از منطقه ويژه اقتصادی پتروشيمی ماهشهر پورتال شهرداري
ماهشهر یا مهشور؟
تنگاره - ماهشهر یا مهشور؟ - ماهشهر شهر خاموشي با روح بهاران تنگاره پورتال شهرداري
معرفي شهرك طالقاني ماهشهر(كوره ها)
تنگاره - معرفي شهرك طالقاني ماهشهر(كوره ها) - ماهشهر شهر خاموشي با روح بهاران
کوکر زيباترين پرنده ايران و وضعیت اسفناک آن
تنگاره - کوکر زيباترين پرنده ايران و وضعیت اسفناک آن - ماهشهر شهر خاموشي با روح بهاران
بالاخره "خور ماهشهر" كي به "خور نور"، تبديل ميشود؟!
تنگاره - بالاخره "خور ماهشهر" كي به "خور نور"، تبديل ميشود؟! - ماهشهر شهر خاموشي با روح بهاران
معرفي فرودگاه بندرماهشهر
تنگاره - معرفي فرودگاه بندرماهشهر - ماهشهر شهر خاموشي با روح بهاران پورتال شهرداري
معرفی بندر پتروشیمی ماهشهر
تنگاره - معرفی بندر پتروشیمی ماهشهر - ماهشهر شهر خاموشي با روح بهاران پورتال شهرداري
اگر حامی داشتیم، فوتبال ماهشهر ملی میشد(با مرد سیاسی ماهشهر از فوتبال)
تنگاره - اگر حامی داشتیم، فوتبال ماهشهر ملی میشد(با مرد سیاسی ماهشهر از فوتبال) - ماهشهر
برچسب :
پورتال شهردارى ماهشهر