مصاديق عسر و حرج در ازدواج دائم و موقت

باشگاه خبرنگاران: مصادیق عسر و حرج کدامند؟
 
شاه صاحبی: هرگاه برای زن در زندگی مشترک وضعیتی به وجود آید که ادامه زندگی برای او همراه با سختی و مشقت باشد به نحوی که به طور عادی تحمل آن مشکل باشد، می‌تواند برای طلاق به دادگاه مراجعه کرده  و دادگاه پس از بررسی موضوع اگر شرایط را برای زن غیر قابل تحمل تشخیص داد به درخواست او پاسخ مثبت می‌دهد، كه مصادیق عسر و حرج درقانون عبارتند؛ ترک زندگی توسط شوهر حد اقل به مدت شش ماه متوالی یا 9 ماه متناوب بدون عذر موجه، اعتیاد شوهر به مواد مخدر یا ابتلای او به مشروبات الکلی و امتناع زوج از ترک آن‌ها یا عدم امکان الزام شوهر به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است، (در صورتی که زوج به تعهدات خود عمل نکند و یا پس از ترک دوباره به مصرف مشروبات الکلی یا موادمخدر روی آورد با درخواست زوجه طلاق انجام خواهد گرفت)،‌-محکومیت قطعی شوهر به حبس پنج سال یا بیشتر،‌ ضرب و جرح یا فحاشی یا هرگونه سوء رفتار مستمر زوج که عرفا با توجه به وضعیت زن قابل تحمل نباشد،‌ ابتلاء شوهر به بیماری‌های صعب العلاج روانی یا مسری یا هر عارضه صعب العلاج دیگر که زندگی مشترک را مختل کند مثل بیماری سارس یا ایدز و البته علاوه بر  موارد مذکور در هر موردی که دادگاه تشخیص دهد زن در عسر و حرج قرار گرفته، با درخواست زوجه حکم طلاق صادر می‌گردد.
 
باشگاه خبرنگاران:به عقيده شما طلاقی که با درخواست زوجه به واسطه عسر و حرج صورت می‌گیرد قابل برگشت و رجوع از سوی شوهر است؟
 
شاه صاحبی: این نوع طلاق، طلاق رجعی محسوب نمی‌شود چراكه اگر زوج بتواند رجوع کند دیگر از عسر و حرج زوجه رفع اثر نمی‌شود در نتیجه درخواست زوجه برای طلاق و حکم مربوطه  لغو و بی فایده است.

باشگاه خبرنگاران: آیا در ازدواج موقت هم عسر و حرج مصداق دارد و  زوجه می‌تواند به اين واسطه، به زندگی مشترک خود پایان دهد؟

شاه صاحبی: بله، در مواردی که ادامه زوجیت موقت برای زوجه ایجاد مشقت کند و این موضوع برای دادگاه ثابت شود در این صورت دادگاه می‌تواند حکم به اجبار زوج به بذل بقیه مدت باقیمانده از ازدواج موقت کند و اگر این اجبار ممکن نشود حکم به انحلال زوجیت و قطع مابقی مدت ازدواج صادر می‌شود.

باشگاه خبرنگاران:آیا نشوز يا همان عدم تمكين شوهر هم می‌تواند دلیل طلاق زن به علت عسر و حرج باشد؟

شاه صاحبی: بنا بر نظر اکثریت، عدم ایفای وظایف زناشویی  از ناحیه شوهر هم ممکن است برای زوجه عسر و حرج ایجاد نماید و زن می‌تواند به این استناد تقاضای طلاق کند که اگر عسر و حرج وی ثابت شود حکم طلاق نیز صادر می‌شود.

باشگاه خبرنگاران:  بر اساس  قانون کراهت زوجه از شوهر هم عسر و حرج محسوب می‌شود؟

شاه صاحبی: این موضوع اختلافی است، بعضی افراد معتقدند کراهت زوجه به تنهایی نمی‌تواند عسر و حرج زن و دلیل طلاق محسوب  گردد، به رغم اینکه  حتی زن راضی به بذل کل مهریه خود شود. بعضي دیگر بر این نظرند که  اگر دادگاه پس از تحقیقات و رسیدگی‌های خود تشخیص دهد که نفرت زوجه از شوهر به حدی است که ادامه زوجیت و زندگی مشترک را برای او غیر ممکن می‌سازد آن را از مصادیق عسر و حرج شناخته و بر همین مبنا حکم به طلاق صادر می‌کنند.


مطالب مشابه :


مشاور رایگان تلفنی خانواده

دکتر محمودی مشاور رایگان خانواده. مشاور رایگان خانواده . مشاوره رایگان تلفنی ۸صبح تا ۱۲ شب




مشاوره اینترنتی

بهترين و کاملترين مطالب و مقالات روانشناسي و مشاوره, مشاوره رایگان مشاوره خانواده,




مشاوره تلفنی

مشاوره ازدواج سازمان بهزیستی به صورت شبانه روزی و رایگان مشاوره تحصیلی و خانواده:




دانلود رایگان کتاب خانواده درمانی

مشاوره ی ازدواج ,مشاوره ی خانواده ه و - دانلود رایگان کتاب خانواده درمانی - مشاوره ی ازدواج




مشاوره روانشناسی رایگان- اینترنتی

مشاوره اینترنتی مشاوره روانشناسی رایگان- اینترنتی مسائل زنان, مشاور خانواده,




نفقه ، تمکین خاص ، تمکین عام

مشاوره حقوقی, کیفری و خانوادگی رایگان - نفقه ، تمکین خاص ، تمکین عام - وکیل پایه یک دادگستری و




مصاديق عسر و حرج در ازدواج دائم و موقت

مشاوره حقوقی, کیفری و خانوادگی رایگان - مصاديق عسر و حرج در ازدواج دائم و موقت - وکیل پایه یک




برچسب :