امتناع از پرداخت شارژ آپارتمان
بعضی اوقات ساکنان آپارتمانها در شهرها با مشکل عدم پرداخت هزینههای مشترک و به اصطلاح حق شارژ هستند که به لحاظ عدم آگاهی آنان از مقررات و ضوابط قانونی این امر به مشاجره و گاه زد و خورد کشیده شده و پای آنان در مراجع قضایی باز میشود. با هدف پیشگیری از جرم در این بروشور به نکاتی چند در این ارتباط اشاره میشود.
همان طور که میدانیم هر آپارتمان دارای قسمتهای اختصاصی و مشترک است و مقصود از قسمت مشترک، بخشهایی از ساختمان و اراضی و متعلقات آنهاست که به طور مستقیم یا غیر مستقیم مورد استفاده تمام شرکا و ساکنان قرار میگیرد مانند راه پلهها، آسانسور، حیاط، پشت بام و …
هر گاه یک آپارتمان یا یک محل کسب دارای مالکین متعدد و بیش از سه نفر باشد مجمع عمومی با مالکان یا قائم مقام قانونی آنها وظیفه دارند مدیر یا مدیرانی از بین خود یا از خارج انتخاب کنند. مدیر هر ساختمان مسئول حفظ و اداره ساختمان و اجرای تصمیمات مجمع عمومی است و موظف میباشد مخارج مربوط به قسمتهای مشترک را ماهیانه جمع آوری و در ردیفهای مربوط هزینه کند .
در صورت خودداری مالک یا مستأجر یا استفاده کننده از پرداخت سهم خود از هزینههای مشترک، مدیر ساختمان مراتب را از طریق اظهار نامه به او ابلاغ اظهار نامه سهم بدهیاش را پرداخت نکند مدیر ساختمان میتواند از دادن خدمات مشترک از قبیل شوفاژ، تهویه مطبوع، آب گرم، برق، گاز و غیره به او خودداری کند. در اینجا باید توجه داشت که منظور فقط خدمات مشترک است پس اگر برق یا آب اختصاصی مالک امتناع کننده از هزینه شارژ باشد مدیر نمیتواند آن را قطع کند. پس برای قطع خدمات مشترک باید به دو نکته توجه داشت :
۱٫ برگ اظهار نامه برای امتناع کننده از طریق دادگستری فرستاده شود و ده روز از تاریخ ابلاغ آن گذشته باشد و مالک یا مستأجر از پرداخت شارژ امتناع کند.
۲ ٫ مدیر ساختمان فقط حق قطع خدمات مشترک را دارد نه خدمات اختصاصی را. بنابراین اگر مدیر ساختمان بدون رعایت مراتب بالا خدمات مشترک را قطع کند خودش قابل تعقیب بوده و از نظر کیفری به عنوان ممانعت از حق به مجازات حبس محکوم میشود. (ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی)
پرسش : اگر با قطع خدمات مشترک باز هم هزینه را پرداخت نکرد چه اقدامی از سوی مدیر باید انجام شود؟
پاسخ : اگر مالک یا مستأجر علیرغم قطع خدمات مشترک باز هم از پرداخت بدهیاش امتناع کرد مدیر ساختمان به اداره ثبت محل وقوع آپارتمان مراجعه و اداره ثبت بر مبنای اظهار نامه ابلاغ شده که در بالا از آن صحبت کردیم علیه شخص امتناع کننده اجرائیه صادر میکند .
پرسش : آیا راه دیگری هم برای الزام فرد ممتنع وجود دارد؟
پاسخ : در صورتی که خدمات مشترک ممکن یا موثر نباشد مدیر ساختمان میتواند به دادگاه عمومی حقوقی دادخواست بدهد. دادگاه به این گونه شکایتها خارج از نوبت رسیدگی میکند. و واحد بدهکار را از دریافت خدمات دولتی که به مجموعه ارائه میشود محروم میکند و تا دو برابر مبلغ بدهی او را به نفع مجموعه جریمه خواهد کرد .
پرسش : چنانچه مالک یا مستاجر به نظر مدیر ساختمان معترض باشد چه باید کند ؟
پاسخ : نظر مدیر ساختمان ظرف ده روز پس از ابلاغ اظهار نامه به مالک در دادگاه عمومی حقوقی محل وقوع آپارتمان قابل اعتراض است و دادگاه به این اعتراض خارج از نوبت و بدون رعایت تشریفات آیین دادرسی مدنی به موضوع رسیدگی میکند و رای میدهد و این رای قطعی است و در مواردی که خدمات مشترک قطع میشود و رسیدگی سریع به اعتراض مالک یا مستأجر ممکن نباشد چنانچه دلایل معترض قوی بود دادگاه دستور متوقف ماندن تصمیم قطع خدمات مشترک را صادر خواهد کرد .
پرسش : هزینههای مشترک بر چه مبنایی تعیین میشوند و آیا قابل اعتراضاند؟
پاسخ : تعیین نحوه محاسبه هزینههای مشترک قبل از هر چیز به اراده و تصمیم اهالی همان ساختمان بر میگردد که میتوانند به هر نحوی آن را تعیین کنند اگر روش خاصی به این منظور تعیین نشده باشد سهم هر یک از مالکین یا استفاده کنندگان از هزینههای مشترک بر دو پایه است :
۱ – آن قسمت که ارتباط با مساحت زیربنای قسمت اختصاصی دارد مانند آب، گازوئیل، گاز، آسفالت پشت بام و … به نسبت مساحت واحد به مجموع مساحت قسمتهای اختصاصی تمام ساختمان محاسبه میشود.
۲ – سایر مخارجی که ارتباطی به میزان مساحت زیر بنا ندارد مانند هزینههای مربوط به سرایدار، نگهبان ، متصدی آسانسور، هزینه نگهداری شوفاژ خانه و تأسیسات، تزئینات قسمتهای مشترک ساختمان، نظافت محوطه و … به طور مساوی محاسبه میشود. در هر صورت هر یک از واحدها که در مورد سهمیه یا میزان هزینه مربوط به سهم خود معترض باشد، میتواند به مدیر مراجعه و تقاضای رسیدگی کند و در صورت رد اعتراض به دادگستری مراجعه نماید.
مطالب مشابه :
نحوه محاسبه مساحت نورگیرها
نحوه محاسبه آنها از مساحت زیربنای خانه ، زمین ، آپارتمان ، ساخته ، پیش
نحوه محاسبه عوارض شهرداري و مراحل انجام كار و مدارك لازم
نحوه محاسبه عوارض پروژه ها با زیربنای ناخالص آپارتمان های فاقد خلاف
نحوه محاسبه عوارض ساختمانی
٠ p p نحوه محاسبه عوارض آپارتمان که دارای معاف و زیربنای مازاد
نحوه محاسبه مساحت نورگیرها
نحوه محاسبه خلوت ها مساحت آنها از مساحت زیربنای ساختمان آپارتمان نشینی ولزوم
امور شهرداری
تشکیل پرونده نوسازی جهت تفکیک آپارتمان نحوه محاسبه عوارض ها با زیربنای ناخالص
مثال-نحوه محاسبه حق کسب وپیشه مغازه
مثال-نحوه محاسبه حق تجاری به مساحت زیربنای مفید در حدود 20 آپارتمان نشینی
امتناع از پرداخت شارژ آپارتمان
امتناع از پرداخت شارژ آپارتمان - تعیین نحوه محاسبه هزینههای زیربنای قسمت
ضوابط شهرسازی و صدور پروانه ساختمان که نیاز به تائیدیه شرکت های آزمایشگاهی معتبر نیز دارد
تشکیل پرونده نوسازی جهت تفکیک آپارتمان نحوه محاسبه عوارض ها با زیربنای ناخالص
برچسب :
نحوه محاسبه زیربنای آپارتمان