دکتر خدادوست چشم پزشک حاذق به کما رفت

یک منبع آگاه در گفتگو با سوک از به کما رفتن دکتر "علی اصغر خدا دوست"  بهترین جراح پیوند قرنیه در دنیا در روز شهادت حضرت علی ( ع) در آمریکا خبر داد .

وی اظهار داشت : دکتر خدادوست مدت ها از عارضه قلبی رنج می برد که در روز جمعه با وخیم شدن  شرایط جسمی متعاقب یک سکته مغزی به کما رفت و هم اینک در یکی از بیمارستان های ایالتی در امریکا بستری می باشد .

گفتنی است دکتر خدادوست که متولد سال 1314 در شیراز است در سال 1333 در امتحان ورودی دانشکده پزشکی شیراز شرکت کرد و با قبولی پس از طی دوره شش ساله پزشکی و یک سال گذراندن دوره دستیاری چشم و گوش و حلق و بینی در بیمارستان نمازی دانشگاه شیراز در سال 1341 از طرف دولت برای گذراندن دوره تخصصی در ایالات متحده انتخاب شد.

دکتر خدا دوست به عنوان اولین و تنها دستیار خارجی در بخش چشم پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز در سال 1341 پذیرفته شد و دوران سه ساله دستیاری را به عنوان بهترین دستیار مرکز چشم پزشکی ویلمر شناخته شد.

پس از پایان دوران، ایشان یک سال به عنوان مربی و یک سال به عنوان استادیار در بخش چشم پزشکی همان دانشگاه مشغول به کار شد و در سال 1347 علیرغم پیشنهاد و خواست دانشگاه جان هاپکینز عازم ایران شد و در بخش چشم پزشکی دانشگاه شیراز به عنوان استاد مشغول فعالیت شد. یک سال پس از ورود ایشان به شیراز رئیس بخش چشم پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز به شیراز آمد و یک قرارداد مبادله دستیار بین بخش های چشم پزشکی این دو دانشگاه امضا رسید.

هر سال یک نفر از دستیاران بخش چشم پزشکی شیراز برای فراگیری تکمیل علوم پایه به دانشگاه جانز هاپکینز اعزام می شد و هر سال چهار دستیار به طور متناوب از دانشگاه فوق برای فراگیری علوم بالینی و تجربه عملی و تجربه در اعمال جراحی 40 زندگ ی نامه دکتر علی اصغر خدا دوست به شیراز می آمدند.

این برنامه 10 ساله از موثرترین برنامه ها برای بالا نگه داشتن سطح آموزش و تحقیق و درمان در دانشگاه شیراز و خصوصا بخش چشم بود. به طوری که سطح آموزش در بخش چشم پزشکی دانشگاه شیراز از بسیاری از مراکز چشم پزشکی آمریکا فراتر رفته بود و برنامه های آموزشی در این بخش از طرف آکادمی چشم پزشکی آمریکا به رسمیت شناخته شد و تعداد زیادی از فارغ التحصیلان شیراز در همان مرحله اول شرکت در امتحانات بورد چشم پزشکی آمریکا با نمره عالی از عهده امتحانات مربوطه بر می آمدند.

در مدتی که دکتر خدا دوست به عنوان استاد و رئیس بخش مشغول فعالیت بود با جلب همکاران جوان و با استعداد و همکاری آنها مثل آقایان دکتر فریور، دکتر امین لاری، دکتر اشرف زاده، دکتر روزی طلب و مرحوم دکتر ستایش یکی از معتبرترین مراکز چشم پزشکی را با وجود امکانات محدودی که در اختیار داشت به راه انداخت. بهترین فارغ التحصیلان دانشکده پزشکی شیراز و سایر دانشکده ها جلب بخش چشم دانشگاه شیراز شدند و بهترین آنها برای یک سال گذراندن دوره در آمریکا انتخاب م یشدند و بعد از بازگشت اکثر آنها به عنوان کادر آموزشی در بخش مشغول می شدند.

از سال 1347 تا 1359 ایشان هر دو سال یک بار به عنوان استاد مدعو، شش ماه را در بخش چشم دانشگاه جانز هاپکینز برای ادامه برنامه های تحقیقاتی گذراند و در این دوران چندین مرتبه به عنوان مدرس در کشورهای متعددی از جمله چین، ترکیه، سوریه، عمان، پرو، اکوادور و ایتالیا دعوت شد.

دکتر خدا دوست در سال 1359 عازم آمریکا شد و به عنوان استاد در بخش چشم دانشگاه جانز هاپکینز مشغول به کار گردید. نامبرده در سال 1361 به عنوان استاد و رئیس بخش چشم دانشگاه سیسیل انتخاب شد و در سال 1371 مرکز چشم پزشکی کنتیتکت در شهر نیوهیون را تاسیس کرد و به عنوان مسئول آن مشغول به کار شد. از سال 1359 ایشان به طور مکرر سالی دو بار به وطن خود باز گشته و در فعالیت های بالینی و آموزشی در بیمارستان های مختلف تهران و شیراز شرکت کرده است. مرکز تخصصی چشم پزشکی در شیراز به نام ایشان بوده که چشم پزشکان متعددی در آن مشغول به خدمت و تربیت دستیاران می باشند.

ایشان به طور متناوب توسط شخصیت های برجسته ای در چشم پزشکی آمریکا به عنوان بهترین جراح پیوند قرنیه در دنیا معرفی شده اند و شهرت ایشان علاوه بر مقالات علمی متعدد و تحقیقات گسترده در زمینه های مختلف و کیفیت درمان و تجربه در درمان جراحی ، مدیون تحقیقات پایه ای بر ناراحتی های سطح قرنیه است، تا آنجا که در پیوندهای قرنیه روی مکانیسم دفع پیوند به افتخار ایشان نامگذاری شده است .

این پایگاه خبری شفای تمامی بیماران از جمله این استاد بزرگ دانشگاهی ایران را در این شب های پر خیر و برکت ماه مبارک رمضان از درگاه خداوند مسئلت می دارد .


مطالب مشابه :


رئيس دانشگاه آزاد بندرگز به کما رفت

رئيس دانشگاه آزاد بندرگز در حین انجام ماموریت بر اثر سانحه رانندگي در جاده مشهد به کما رفت.




جنبش دانشجویی در کما ‍!

دانشـجویان دانشـگاه ســهروردی قـــزوین - جنبش دانشجویی در کما ‍! - **بچه های حســــابداری**




تفاوت کما با مرگ مغزی چیست؟؟

"دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج" - تفاوت کما با مرگ مغزی چیست؟؟ - " دانشگاه آزاد اسلامی واحد




مقیاس کمای گلاسکو (Glascow Coma Scale)

پرستاران دانشگاه آزاداسلامي واحدايرانشهر - مقیاس کمای گلاسکو (Glascow Coma Scale) - کما, گلاسکو, GCS




اطلاعیه شماره 28

مرکز علمی کاربردی کما - اطلاعیه شماره 28 - اطلاع رسانی 7250027داخلی2- [email protected] - مرکز علمی




کما، زندگی نباتی و مرگ مغزی

مرکز پزشکی سلامت انتاج ایران - کما، زندگی نباتی و مرگ مغزی - - مرکز پزشکی سلامت انتاج ایران




دکتر خدادوست چشم پزشک حاذق به کما رفت

سیــرون - دکتر خدادوست چشم پزشک حاذق به کما رفت - ایران از نگاه سیرون




فاصله كما تا مرگ چقدر است؟

ems90 - فاصله كما تا مرگ چقدر است؟ - وبلاگ دانشجویان فوریت های پزشکی سال 1390 دانشگاه علوم پزشکی




برچسب :