نکات و تصاویری جالب در رابطه بادرختان( ایرانی و.....)

درختان در هواي گرم، دي اكسيد كربن توليد مي‌كنند07.gif

ایرنا:هر چند درختان يكي از بزرگترين سيستمهاي دفاعي طبيعت در مقابل آلودگي هستند، اما اطلاعات جديد نشان مي‌دهد درختان در هواي گرم ، معكوس عمل كرده و به جاي اكسيژن ، در توليد ازون مشاركت مي‌كنند.به گفته كارشناسان دانشگاه يورك، هنگامي كه دماي هوا از يك حد متعارف بالا مي‌رود، درختان و ديگر گياهان مواد شيميايي آزاد مي‌سازند كه توليد ماده سمي ازون را تحريك مي‌كند. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

محققان هنگامي به اين كشف دست يافتند كه ميزان ازون را در مناطقي از انگليس درطي چند سال و در پي موج گرما اندازه‌گيري كردند.
هنگامي كه دماي هوا بالاي ‪
۳۵درجه سانتيگراد مي‌رسد، درختان برگ ريز شروع به انتشار مقادير فزاينده‌اي از تركيب ايزوپرين مي‌كنند. اين ماده معمولا فقط در مقادير نسبتا كم توليد مي‌شود.

ماده ايزوپرين در واكنشهايي شركت مي‌كند كه اكسيد نيتروژن ناشي از اگزوز خودروها را به ازون تبديل مي‌كند.
هرقدر ايزوپرين بيشتري وجود داشته باشد، ازون بيشتري از مقادير كمتر اكسيد نيتروژن توليد مي‌شود.
درختان هميشه سبز نيز ماده ترپنس توليد مي‌كنند كه اثرات مشابه اما كمتر از ايزوپرين دارد.

این قسمت را با عنایت بیشتری بخوانید چرا که بنا به گفته محققان درختان کهنسال که در کشور ایران زیادند قرنهاي متمادي در برابر مشكلات زيست محيطي مقاومتكرده‌اند و بايد با شناسايي راز ماندگاريشان حمايت بيشتري براي آنها جلب شود19.gif.

 کهنسالترین درخت جهان (بزرگترین درخت کره زمین، در ابرکوه است ):23.gif

سرو (نگين سبز) چهار هزار و پانصد ساله ابركوه، با گذشت 1,642,500 روز از عمر خود، سرسبز و شاداب در پهناي كوير يزد در شهرستان ابركوه مقاوم و استوار است و جهانيان را شگفت‌زده كرده است.
به نوشته «جمهوري اسلامي»، دانشمندان و كارشناسان داخلي و خارجي، از اين درخت به عنوان كهنسال‌ترين درخت جهان ياد مي‌كنند و مي‌گويند: ديدن اين درخت براي هر كسي جالب و شگفت‌آور است.
اخيرا دانشمنداني از ژاپن و روسيه از اين درخت ديدن كردند و عمرش را تا هشت هزار سال برآورد كرده‌اند. پيشتر «الكساندر روف» دانشمند روسي، عمر آن را به 4000 تا 4500 سال برآورد كرده بود. «حمدالله مستوفي» هم در كتاب «نزهت القلوب» كه به سال 740 هجري قمري تاليف شده است، درباره اين سرو آورده است: در آنجا سروي است كه در جهان شهرتي عظيم دارد چنانچه سرو كشمير و بلخ، شهرتي داشته و اكنون اين از آن بلندتر و بزرگتر است.
برخي مورخين معتقدند: نهال اين درخت را «يافث» پسر نوح كاشته است. 07.gif
رئيس اداره محيط زيست ابركوه هم گفت: اين درخت به عنوان يك اثر طبيعي در سال 1382 به تصويب شوراي عالي حفاظت محيط زيست كشور رسيده است.
رئيس اداره ميراث فرهنگي و گردشگري ابركوه هم از درخت سرو به عنوان يكي از عجايب خلقت ياد كرد و افزود: اين درخت خاطرات زيادي را در لابلاي شناسنامه چندين هزارساله‌اش به يادگار دارد.
وي ارتفاع اين درخت را 25 متر، دور تنه آن را 5/11 متر و محيط آن را 18 متر اعلام كرده‌اند.
وي درخت سرو ابركوه را از نوع سروهاي مديترانه‌اي دانست و گفت: اين گياه بزرگترين درخت موجود زنده روي زمين  است
.

درختانی بلندتر از سکویا یافت شده اند :22.gif29.gif

ایرنا:پژوهشگران در جنگلهاي شمال كاليفرنيا سه درخت كشف كرده‌اند كه گمان مي‌رود از يك درخت ‪ ۱۱۳متري در همان حوالي كه گمان مي‌رفت بلندترين درخت جهان باشد، ارتفاع بيشتري دارند.
مرتفع‌ترين درخت دنيا "غول استراتوسفر" نام دارد، و بلندترين درختي كه اكنون كشف شده‪
۱۱۵/۲متر درازا دارد و "هايپرون" نام گذاشته شده است.

به گزارش خبرگزاري رويترز از سان‌فرانسيسكو، ريك نولان، سرپرست پاركهاي ملي و ايالتي درخت بزرگ سرخ چوب يا "سكويا" روز جمعه گفت محققاني كه در تابستان جاري جنگلهاي انبوه اين منطقه را جست و جو كردند، سه درخت سكويا يافته‌اند كه بر اساس اندازه‌گيريهاي مقدماتي، از بلندترين درخت ثبت شده بلندترند.
مدير گروه حفظ درختان سكويا گفت " اندازه‌گيري دقيق ارتفاع درختان از روي زمين غيرممكن است و اين كار زماني ميسر مي‌شود كه محققان از درختان بالا بروند و نوارهاي اندازه‌گيري را از بالا به كف جنگل بياويزند." ناحيه "يوركا" در شمال كاليفرنيا، زيست بوم درختان عظيم سرخ چوب است.

 شگفتیهای كهگيلويه و بویر احمد : 55 درصد مساحت كهگيلويه و بويراحمد را جنگل تشكيل داده است 01.gif90 درصد مساحت اين استان را منابع طبيعي شامل جنگل‌ها، مراتع و حوزه‌هاي آبخيز تشكيل مي‌دهد كه براساس آخرين نقشه پوشش گياهي بالغ بر 55 درصد مساحت استان را جنگل‌هاي انبوه، نيمه انبوه و تنك پوشانده است و بالغ بر 13 ميليارد مترمكعب نزولات آسماني در اين استان مديران جنگل‌هاي سرشار آن است. 

كهگيلويه و بويراحمد داراي هشت درصد جنگل‌هاي كشور و 20 درصد جنگل‌هاي زاگرس است كه علاوه بر تنوع گونه‌اي بر خلاف ساير استان‌هاي زاگرس داراي انبوه‌ترين جنگل‌هاي دانه‌زا و داراي پايه مادري است كه اين يكي از ويژگي‌هاي اين جنگل‌هاست.

سهم سرانه جنگل در دنيا 06/0هكتار، در ايران 2/0 هكتار و در استان كهگيلويه و بويراحمد 6/1 هكتار يعني به ترتيب بالغ بر 2 و 8 برابر سهم سرانه دنيا و كشور است که حدود 80 درصد آن‌ها بلوط و 20 درصد ديگر را نيز درختان و درختچه‌هاي منطقه رويشي زاگرس و ايران از جمله بنه، زبان گنجشك، داغداغان، ارس، زالزالك، محلب، كيكم، افرا، ارژن و انواع بادام، سنجد، چنار،‌ بيد، كنار، گز و مورد است.                                

 گونه‌هاي مرتعي اين استان داراي تنوع بسيار زيادي است به طوري كه از 2 هزار و 500 تا هفت هزار گونه در آن شناسايي شده است.

از گونه‌هاي علفي اين استان كه بيش‌تر مورد مصرف دام قرار مي‌گيرند مي‌توان از گلومنيوزها، گراس‌ها، گرامينه‌ها و چتريان، از گونه‌هاي دارويي آن از آويشن، ثعلب، چويل، بومادران، درمنه، آنغوز، وگون و ازگونه‌هاي خوراكي آن كه به صورت تازه و يا به صورت طبخ شده و در انواع غذاها در استان و يا خارج از آن مصرف مي‌شود مي‌توان از پونه، بابونه، دانه درخت، بلوط و ريواس نام برد.

24.gif24.gif24.gifبرگرفته از سایت های نیک صالحی و 19.gif19.gif19.giffrw.org.ir

عزیزان عکسهای زیر را که گوشه ای از عجایب دنیای گیاهی را نشان میدهد از سایت moghanaras.com و چندین سایت دیگربراتون گذاشتم امیدوارم خوشتون بیاد24.gif

یک     هشت     پانزده       بیست و دو        بیست ونه    سی و شش      چهل و سه      پنجاه

دو            نه         شانزده         بیست و سه         سی         سی و هفت        چهل و چهار          پنجاه ویک

سه        ده        هفده      بیست و چهار     سی و یک     سی و هشت     چهل و پنج    پنجاه ودو 

چهار        یازده       هیجده      بیست و پنج      سی و دو       سی ونه     چهل وشش    پنجاه وسه       

پنج        دوازده       نوزده         بیست و شش      سی و سه            چهل             چهل وهفت      پنجاه وچهار      

شش     سیزده     بیست       بیست و هفت      سی و چهار   چهل ویک             چهل و هشت     پنجاه وپنج

هفت    چهارده    بیست و یک   بیست و هشت   سی و پنج   چهل ودو             چهل ونه و                                                                 


مطالب مشابه :


نکات و تصاویری جالب در رابطه بادرختان( ایرانی و.....)

ماده ايزوپرين در واكنشهايي شركت مي‌كند كه اكسيد نيتروژن ناشي از اگزوز خودروها را به ازون




ترکیبات ثانویه در گیاهان

شده اند.در برخي موارد اجزاي پايه ي ساختماني ترپنها به نام واحدهاي ايزوپرين ناميده مي




سئوالات چهار گزینه ای - مولکول های زیستی

گروهي ازليپيدها كه همگي از زيرواحد مشترك ايزوپرين كه به گياهان رنگ،طعم وبو مي بخشد.




جنس هاي پروكاريوت بيماريزايي گياهي ومشخصات اصلي آن ها

هستند .كوئينون ها مناكوئينونهاي دي هيدروژنه با 8 تا 9 واحد آيزوپرين مي باشند .درصد مول g




مولکول های زیستی-فصل اول

گروهي ازليپيدها كه همگي از زيرواحد مشترك ايزوپرين كه به گياهان رنگ،طعم وبو مي بخشد.




" كائوچوی طبيعی " ؛ "Natural rubber"

از گياهان صمغ زا به توليد فرم های مختلف لاتكس غني از پليمرهاي "ايزوپرين" مي پردازند امّا




برچسب :