روش های نمونه سازی و تولید سریع ( RP (Rapid Prototyping
چکیده
کوتاه نمودن زمان توسعه و تکوین یک محصول از طراحی تا تولید ، رمز موفقیت یک سازمان تولیدی در دنیای رقباتی کنونی به شمار می آید.برای دستیابی به این محصول امروزه فن آوریهای جدید که به روش های نمونه سازی و تولید سریع RP (Rapid Prototyping) معروفند معرفی شده اند نمونه سازی یک قطعه یا یک محصول طراحی شده ، به طور سنتی از طریق مدل سازی فیزیکی در کارگاه مدل با ابزارهای دستی و سعی و خطای فراوان انجام می پذیرد این فرآیند ,کاری مشکل و بسیار وقت گیر و پرهزیده است. با بکارگیری روش های نمونه سازی سریع می توان در زمان کوتاهی (حدود چند ساعت)یک مدل سه بعدی فیزیکی از قطعه ای هر چند پیچیده را با هزینه ای کم با دقت بالایی ساخت و از آن در بررسی و ارزیابی طراحی و یا محصول و یا مصارف دیگر استفاده نمود.برتری و توانمندی این فن آوری وقتی آشکار می شود که اولا پارامتر کوتاه بودن زمان نمونه سازی برای ما اهمیت و اولویت داشته باشد و ثانیا قطعه دارای شکل هندسی پیچیده ای باشد امروزه در صنایعی که نیاز به قطعات پیچیده دارند همچون صنایع هوا و فضا،خودروسازی،قالب سازی،لوازم خانگی ،ساخت استخوان ها و اعضا مصنوعی بدن و مهندسی پزشکی از این تکنولوژی استفاده می شود. اما تنها ساخت نمونه ای از محصول برای رقابت کافی نیست و سازمان های تولیدی همیشه به دنبال تولید سریع محصولات خود و عرضه آنها به بازار هستند.با پیشرفت سریع تکنولوژی CAD و معرفی تکنیک های قالب سازی سریع امروزه این ایده عملی شده است.ترکیب روش های ساخت سریع نمونه و قالب با تکنولوژی تف جوشی فلز توسط لیزر،این امکان را به وجود آورده که نمونه ای اصلی و فابریک قطعات را بتوان در زمان بسیار کوتاهی (مثلا چند هفته) به صورت انبوه حتی از جنس مواد اصلی تولید نمود. لذا نمونه سازی سریع عاملی در تسریع فرآیند تولید است از طرفی امکان تجسم یافتن از طراحی را قبل از تولید واقعی قطعه فراهم می آورد فقط کافی است مشتری فایل CAD قطعه را با هر میزان پیچیدگی ارائه نماید و پس از چند روز محصول واقعی را در تیراژ مورد نظر دریافت کند.این تکنیک که به معنی یک گام فراتر از نمونه سازی سریع تلقی می شود،آخرین نوآوری در تولید سریع قطعات با مواد اصلی می باشدکه در این پروژه به آن پرداخته می شود .به عبارت دیگر نمونه سازی سریع یک فرآیند ساخت لایه وار و یا چاپ سه بعدی است با دریافت مدل CAD قطعه ، مدل جامد جسم را از جنس موم ، پلاستیک ،پودر سرامیک در مدت زمان بسیار کوتاهی تولید می کند که به آن MASTER MODEL می گویند امروزه برای آنکه نمونه ای مطلوب از قطعه و یا محصولی جدید در دفتر مهندسی و طراحی ساخته شود،دیگر لازم نیست طراح محصول تنها به قدرت تخیل خود متکی باشد زیرا دستگاه جدید “نمونه سازی دفتری ” به بازار عرضه شده است.این دستگاه به مانند یک اجرای عملیاتی ساده و بدون آموزش تخصصی ، طرح اولیه محصول را که به صورت یک فایل CADمی باشد را در زمانی بسار کوتاه و به طور مستقیم چاپ فضایی نموده و نمونه فیزیکی را جهت ارزیابی و بررسی ظاهری تولید می نماید.
چگونگی توسعه فناوریهای نمونه سازی سریع
تاریخچه کل پیشرفتها و توسعههای فنی، متأثر از تأثیرات همسوئی مزیتها میباشد یعنی پیشرفتهای مهم در سطوح مختلف تکنولوژیهای جدید، عمدتاً منتج از یکپارچه کردن مزیتهای خاص قسمتهای متلف آن است. فلذا مبنای توسعه فناوریهای نمونه سازی سریع، کاربرد اصول جدید فیزیک در قالب ترکیبی از شاخههای مختلف ذیل میباشد
- تکنولوژی پیشرفته کامپیوتری
- تکنولوژی کنتل عددی(NC)
- تکنولوژی لیزر، و دیگر شاخههای فیزیک
- توسعه مواد جدید
شکل 1-19 : مراحل توسعه تکنولوژی ساخت پیشرفته
پیشنیاز توسعه مراحل بعدی، دسترسی به مدلهای سه بعدی در ارتباط با انتقال گسترده اطالاعات از طریق شبکه های ارتباطات پیشرفته میباشد. تکنیک NC برای کنترل بسیار دقیق حرکات سریع نیز از ضروریات میباشد. از سوی دیگر، بر اساس موادی که جدیداً در دسترس قرار گرفته اند، کاربرد بعضی از مبانی فیزیکی خاص نیز امکانپذیر گشته است که عبارتند از :
- · پلیمریزاسیون رزین مناسب بوسیله لیزر یا اشعه های نوری دیگر
- · جامدسازی گزینشی ذرات جامد (پودر) بوسیله اشعه لیزر
- · پیوند ذرات مایع یا جامد بوسیله چسب کاری یا جوشکاری
- · ذوب و انجماد مجدد
اهمیت نمونهسازی سریع
اتوماسیون تمامی فرایند از طراحی تا ساخت، باعث بروز مشکلات فاحشی میشود از قبیل اخذ دانش و کار کردن کامپیوتری با داشتن (سیستمهای خبره)، برنامهریزی (CAPP)، رابط بین سیستمها (STEP, MAP, …) و ارتباطات میگردد. این واقعیت که نمونهسازی سریع مدل را هر جا که نیاز باشد میتواند بسازد، بدون اینکه نیازی به ابزار و قالب داشته باشد، آنرا مناسب در محیط CIMمیسازد و اکثر مشکلاتی را که با دیگر فرایندها وجود دارد را حذف میکند، از قبیل:
- · عدم نیاز به طراحی بر اساس خصیصه: مدل سهبعدی محصول کیافت میکند، زیرا نیازی نیست که فرایند ساخت منطبق با هندسه محصول و یا خصیصههای آن باشد.
- · عدم نیاز به تبدیل خصیصههای طراحی به ساخت: طراحی شامل کلیه اطالاعات مورد نیاز ساختمیباشد، زیرا فرقی بین جنس قطعه و موادی که ماشینکاری میشود وجود ندارد.
- · نیازی به تعریف هندسه مواد خام ندارد.
- · فرایند و برنامهریزی عملیات به حداقل کاهش مییابد.
- · عدم نیاز به تعریف ترتیب عملیات (CAPP) و جابجایی پیچیده، زیرا قطعه در یک عملیات تولیدمیشود.
- · مشکل تعریف تنظیمات گوناگون وجود ندارد، زیرا قطعه فقط در یک تنظیم ساخته میشود.
- · عدم نیاز به گیره، و قید و بست: جز در فرایندهایی که نیاز به تکیه گاه دارد.
- · فرایندهایی بی ابزار: نیازی به طراحی و ساخت ابزار، و قالب ندارد.
نمونه سازی سریع امکان ارتباط مستقیم بین CAD و CAM را میسر ساخته و نیاز به CAPP را کاملاً منتفی میسازد. این امر منجر کاهش چشمگیر هزینههای ضروری برای ساخت قطعات میشود (نیروی انسانی، لوازم فنی و کمکهای نرم افزاری).
تکنيکهای مدلسازی هندسی
اهمیت یافتن سیستمهای ساخت که بوسیله کامپیوتر کنترل میشدند، بویژه ماشینهای ابزار کنترل عددی در دهه 70، نیاز به نمایش دیجیتالی اطلاعات محصول را منجر شد. نسل اول سیستمهای طراحی بکمک کامپیوتر، سیستمهای نقشهکشی دوبعدی بودند،که فرایند نقشهکشی سنتی بکمک دست را به فرایند کامپیوتری تبدیل نمودند. مدلهای هندسی دوبعدی شامل عناصر هندسی از قبیل خط، کمان، حرف، علائم و اختصارات مورد نیاز جهت ارائه نقشههای هندسی به فرمت الکترونیکی بود. اما تنها مدلهای هندسی سه بعدی، قابل پذیرش در طیف گستردهای از کاربردهای مهندسی، و بطور کامل و بی نقص نشانگر محصول میباشند. این قبیل مدلها، قابلیت آنرا دارند که به شکل واحد در کاربردهای مختلف مهندسی از مستندسازی و نقشه کشی گرفته تا تحلیل مهندسی، و نمونه سازی سریع و ساخت و تولید، مورد استفاده قرار گیرند. بطور کلی سه تکنیک اساسی مدلسازی هندسی جهت ایجاد یک طرح سه بعدی در یک نرم افزار CAD بسته به تواناییهای آن ماهیت ساخت مدل در کامپیوتر وجود دارد :
- · مدل قاب سیمی (Wire frame Model)
- · مدل سطوح (Surface Model)
- · مدل توپر(مدل حجمی)(Solid Model)
مدلسازی حجمی
تعریف مدلها در مدلسازی حجمی راحتتر از دو تکنیک دیگر مدلسازی میباشد، چرا که حداقل اطلاعات ورودی مورد نیاز بوده و توالی دستورات در این تکنیک بسیار کمتر است. دو روش متداول مدلسازی حجمی عبارتند از:
- · (CSG) Constructive Solid Geometry
- · (B-Rep) Boundary Representation
اکثر نرم افزارهای مدلسازی حجمی بر اساس مدلسازی CSG عمل میکنند. مدلسازی CSG طراحیهای پیچیده را با استفاده از تعدادی عناصر حجمی که از قبل تعریف شده اند، امکانپذیر میسازد. این عناصر حجمی، اشکال ساده نظیر استوانه، مکعب، مخروط، کره و غیره و یا مدلهای توپر پیچیده که از ترکیب عملیت ریاضی منطقی اجتماع، اشتراک و یا تفاضل بدست میآیند (شکل 2-2).
شکل 2-2 : نمونهای از عملیات ریاضی منطقی مدلسازی CSG
در مدلسازی B-Rep مدل در ابتدا از طریق طراحی اورتوگرافی ایجاد میشود، و سپس طی عملیات اصلاحی، به شکل سهبعدی مورد نظر تبدیل میشود. مدلسازی حجمی بیشتر در طراحی مدلهایی که سطوح پیچیده و غیر متعارف دارند مثل مخزن سوخت هواپیما و بدنه خودرو، کاربرد دارد (شکل 2-3). امروزه نرمافزارهای مدلسازی حجمی تلفیقی از هر دو روش را بکار میگیرند که روش هیبرید نام دارد.
شکل 2-3 : مثالی از رئوس، لبهها و سطوح در مدلسازی B-Rep
مدلهای حجمی، کاملترین و واضحترین نوع مدلسازی هندسی اجسام است و بیشترین اطلاعات را در مورد جسم در اختیار طراح میگذارد. کامل بودن و واضح بودن این مدلها به دلیل اطلاعات ذخیره شده در بانک اطلاعات میباشد. بعد از اینکه یک قطعه مدل میشود، مدلساز حجمی، ورودیها را تبدیل به یک ساختار اطلاعاتی میکند که هندسه را ذخیره میکند، پایگاههای اطلاعاتی مدلسازی حجمی کامل هستند و مدلها خیلی راحت تشخیص داده میشوند و ایجاد مقطع از هر قسمت مدل براحتی امکانپذیر است. این توانمندی، طراح را قادر به تحلیل عملکرد و مونتاژ محصول نموده و بررسی روابط بحرانی بین قطعات مونتاژی و انطباقات را امکانپذیر میسازد. مدلسازی حجمی بعنوان یک عامل کلیدی در یکپارچه کردن طراحی، ساخت و تولید شناخته شده است. کاربرد بسیار گسترده مدلسازی حجمی مرهون افزایش قدرت محاسباتی آن نسبت به هزینه در سالهای گذشته بوده است. امروزه مدلسازی حجمی، مطمئن ترین راه برای طراحی مدلهای سه بعدی جهت مقاصد نمونهسازی سریع میباشد.
نرم افزارهای نمونه سازی سریع
همانند کامپیوترها، دستگاههای RP نیز به سیستم عامل نیاز دارند. نرمافزار عامل عامل متشکل از دو جزء مستقل است: نرمافزار آماده سازی قطعه و نرم افزار کنترل فرایند یا ساخت. نرمافزار آماده سازی قطعه اموری از قبیل تأیید مدل CAD، عیبیابی اصلاح فایلهای STL، مدلسازی STL، جهتدهی و نصب مدل، ایجاد تکیهگاهها، برگزیدن پارامترهای ساخت و پوشش دهی، ایجاد برشهای مقطعی و یکپارچه کردن همه اجزا در یک فایل ساخت مناسب را مدیریت کرده و نرمافزار کنترل فرایند در فاز آماده سازی، از این فایل ساخت برای کنترل کامل فرایند استفاده میکند. این روند به طور شماتیک در شکل (2-9) نشان داده شده است.
جانمایی و چیدمان
از آنجا که روش ساخت در فرایند RP با فرایندهای سنتی متفاوت میباشد، به تنضیمات متعددی برای استفاده از حداکثر بازده فرایند، نیاز است. اولین و مهمترین فاکتور موثر در فرایند، زمان ساخت است. با چیدن حداکثر تعداد قطعات ممکن روی پلتفرم و ساخت همزمان آنها در یک سیکل، میتوان زمان ساخت را به میزان قابل توجهی کاهش داد، زیرا در نمونهسازی سریع، زمان ساخت یک نمونه، به تعداد لایه های قطعات بستگی دارد نهبه تعداد قطعات. نرمافزارهایی مانند RPMagics، قابلیت چیدمان سه بعدی چند قطعه را به صورت نیمه اتوماتیک فراهم کرده و به این ترتیب زمان ساخت را به حداقل ممکن میرسانند(2-19).
فرایند نمونه سازی سریع
مدل CAD
فرایند RP با ایجاد مدل CAD موضوع مورد نظر، به یکی از روشهای زیر شروع میشود:
- · تبدیل یک نقشه دوبعدی موجود
- · استفاده از دادههای اسکن شده
- · استفاده از دادههای دیجیت شده
- · استفاده از یک مدل CAD موجود
- · ایجاد یک مدل CAD جدید
فایل STL
هر دو سیستم مدلسازی توپر و سطحی قابلیت ایجاد فایلهایی با پسوند STL را دارند. در فایل STL مدل CAD به کمک تکههای مثلثی کوچک، شبکه بندی شده و تبدیل به یک مدل مشبک میشود. فایل STL فرمت استاندارد ورودی کلیه فرایندهای RP است.
لایه بندی
فایل STL مدل، قبل از انتقال به دستگاه RP لایه بندی میشود. در این مرحله، مدل به کمک صفحات افقی لایه لایه شده و فایل SLI ایجاد میگردد. هر لایه معادل یک سطح مقطع از جسم است.
تکیه گاه
از آنجاکه قطعه به صورت لایه لایه ساخته میشود، لایه ها در قسمتهایی از قطعه که حالت برآمده یا آویزان داشته یا زیر آنها خالی باشد، نیاز به تکیه گاه دارند. تکیه گاهها به عنوان بخشی از قطعه به مدل CAD اضافه شده و بعد از ساخت از قطعه جدا می شوند.
L
ساخت
برای ایجاد و اتصال لایه ها در روشهای مختلف و برای مواد متفاوت یکی از موارد زیر بکار میرود: لیزرهای فرابنفش، لیزرهای دی اکسید کربن، چسبهای حساس به گرما و ذوب مواد فلزی.
پسپردازش
عملیات پس پردازش بعد از اتمام ساخت و برداشتن قطعه از روی دستگاه RP آغاز میگردد. این عملیات یکی از موارد: افزایش استحکام قطعه بوسیله پرکردن فضاهای خالی بین ذرات قطعه، تکمیل عملیات فرآوری (پخت) و یا پرداخت قطعه را شامل میشود.
مهمترین فرآیندهای نمونه سازی سریع یک قطعه یا یک محصول که در سال های اخیر معرفی شده اند عبارتند از:
Stereo Lithography |
نمونه سازی لیزری SLA |
Fused Deposition Modeling – FDM |
مدل سازی به روش رسوب جوش خورده |
Selective Laser Sintering |
نمونه سازی به روش لایه ورقی LOM |
Laminated Object Manufacturing |
نمونه سازی به روش لایه ورقی LOM |
Ballistic Particles Manufacturing |
نمونه سازی به روش BPM |
Rapid Freeze Prototype |
نمونه سازی به روش RFP |
Solid Ground Curing |
نمونه سازی به روش SGC |
Laser Engineered Shaping |
نمونه سازی به روش LENS |
استریولیتوگرافی (SLA)
فرایند SLA برپایه دو اصل زیر توسعه یافته است:
1)قطعات رزین مایع حساس به نور ساخته میشوند. زرین مایع در اثر تابش پرتو لیزر که سطح رزین را اسکن میکند، جامد میگردد.
2) ساخت بصورت لایه به لایه انجام میگیرد. هر لایه توسط سیستم اکسن اپتیکی، اسکن شده و بعد از شکل گیری توسط یک مکانیزم بالابر، به سمت پایین میرود.
فراینددستگاه SLA:
- · واحد لیزر UV
- · محفظه رزین
- · بالابر
- · پلتفرم
- · تیغه پوشش دهنده
- · کامپیوتر
مزایا:
1) نامحدودبودن زمان عملیات: دستگاه SLA قادر است بطور پیوسته و شبانه روزی تا اتمام ساخت یک مدل کار کند.
2) سرویس دهی خوب به کاربر: فرایند کامپیوتری بعنوان یک پشتیبان خوب برای کاربر میباشد.
3) حجم ساخت: دستگاههای SLA مختلف دارای حجمهای ساخت متفاوت میباشند که برای کاربردهای مختلف مناسب هستند.
4) دقت خوب: SLA دارای دقت خوبی است و از آن میتوان در کاربردهای بسیاری استفاده نمود.
5) صافی سطح: SLA در مقایسه با دیگر سیستمهای RP، از بهترین سیستمها در زمینه ارائه صافی سطح بالا میباشد.
6) دامنه وسیع مواد: دامنه وسیعی از مواد شامل مواد معمولی تا مواد خاص برای کاربردهای خاص وجود دارد.
معایب
1) نیاز به تکیهگاه: قسمتهای بیرون زده قطعه یا بخشهایی که زیر آن خالی باشد. نیاز به تکیه گاه دارد که این تکیهگاهها همراه با قطعه اصلی طراحی و ساخته میشوند.
2) نیاز به پردازش: پس پردازش شامل جدا کردن تکیهگاهها و دیگر مواد زائد است که این عمل خسته کننده و زمان بر بوده و ممکن است به مدل آسیب برساند.
3) نیاز به پخت نهایی: پخت نهایی به منظور تکمیل جامدسازی و اطمینان از صلبیت قطعه انجام میگیرد.
کاربردها
1) ساخت مدلهای تجسمی و نمایشی
2) ساخت نمونه برای ارزیابی طراحی، آنالیز، تایید و تست عملکردی
3) تولید قطعات برای ساخت نمونه قالب و قالبسازی با تیراژ پایین
4) ساخت الگو برای ریخته گری دقیق، قالبگیری و ریخته گری ماسهای
شکل 5-6: مدل SLA یک موتور بنز چهار سیلندر دیزلی که در مقیاس یک به یک به منظور تست مونتاژپذیری تولد شده، به این ترتیب 80% در هزینه صرفهجویی شده است.
تفجوشی انتخابی لیزری (SLS)
در فرایند تف جوشی لیزری که در اختیار شرکت 3D Syatems میباشد، به جای رزین از مواد پودری مختلف برای ساخت قطعات استفاده میشود. فرایند ساخت در SLS شبیه به SLA است.
مراحل کار در فرایند SLS به ترتیب زیر میباشد:
- · سیلندر قطعه در ارتفاع لازم برای شکلدهی اولین لایه قرار می گیرد.
- · مواد پودری توسط یک غلطک از محفظه پودر، روی سطح سیلندر قطعه پخش شده و ضخامت لایه نیز توسط همین غلطک تنظیم میگردد.
- · پرتو لیزری Co2، اولین مقطع را روی سطح پودر ترسیم میکند. ذرات پودر در اثر برخورد پرتو لیزر گرم شده و به هم جوش میخورند. به این ترتیب لایه اول شکل میگیرد.
- · سیلندر قطعه به اندازه ضخامت یک لایه پایین رفته و لایه پودر بعدی پخش میشود.
- · پرتو لیزر مقطع جدید را اسکن و لایه بعدی را ایجاد میکند، به طوری که این لایه به لایه قبلی متصل میشود.
- · مراحل بالا تا شکلگیری همه لایهها ادامه مییابد.
مزایا
1- پایداری خوب
2- دامنه وسیع مواد
3- عدم نیاز به تکیه گاه
4- نیاز به پسپردازش کم
5- عدم نیاز به پخت نهایی
6- نرم افزار پیشرفته
معایب
1- ابعاد بزرگ دستگاه
2- مصرف بالای انرژی
3- پرداخت سطح نسبتاً ضعیف
شکل 5-9: نمونه از قطعات تولید شده به روش SLA، از چپ به راست توسط پودر پلی آمید، ماسه و همان قطعه از پودر فلز
کاربردها
1- مدلهای تجسمی (مفهومی)
2- مدلهای عملکردی و قطعات کاری
3- الگوهای پلی کربنات
4- قالبهای فلزی
مدل سازی موم افشانMJM) )
فرایند MJM که در اختیار شرکت 3D Syatems میباشد، شبیه چاپ جت جوهر است. با این تفاوت که چاپ به صورت سه بعدی و با کنترل کامپیوتری انجام میگیرد.
مزایا
1- کارآمدی و راحتی استفاده
2- صرفه اقتصادی
3- ساخت سریع
4- قابلیت استفاده در دفتر کار
معایب
1- حجم کوچک ساخت
2- محدودیت مواد
3- دقت نسبتاً پایین
شکل 5-11: راست: Ivision HR 3D چپ:Termojet 2000
کاربردها
کاربرد اصلی ThermoJet ساخت مدلهای تجسمی است اما از آن در ساخت الگوهای ریختهگری دقیق و مرجع برای قالب سازی سریع نیز استفاده میشود.
شکل 5-12: نمونه قطعات تولیدی توسط Ivision HR 3D
شکل 5-13: قطعات ساخته شده توسط ترموجت
FDM
در این فرایند لایهها از مواد ترموپلاستیک که به شکل مفتول رشتهای میباشند، ساخته میشود. همانند سایر روشهای RP در این روش نیز از مدل CAD لایه لایه شده استفاده میشود.
شکل 5-14: شماتیک فرایند FDM
مزایا
1- ساخت قطعات عملکردی
2- حداقل اتلاف مواد
3- جدا شدن راحت تکیه گاهها
4- راحتی تغییر مواد
شکل 5-15: FDM مدل TITAN میتواند قطعاتی به ابعاد 355x408x408 mm را تولید کند
معایب
1- دقت محدود
2- غیرقابل پیش بینی بودن انقباض
کاربردها
1- ساخت مدلهای تجسمی و نمایشی
2- ساخت نمونههایی برای طراحی، آنالیز و تست عملکردی
3- ساخت الگو و مرجع برای قالبسازی
شکل 5-16: مدل یک بیل مکانیکی با استفاده از فرایند
مطالب مشابه :
روش های نمونه سازی و تولید سریع ( RP (Rapid Prototyping
· نیازی به تعریف هندسه مواد خام ندارد. نمونه سازی به روش RFP. Solid Ground Curing.
جايگاه برون سپاري و خصوصي سازي
rfp) -۸ ) تهية نكردن مناسب درخواست -15 پيشنهادهاي نسنجيده و خام با قيمت
آشنايي با قانون امور گمركي و ترخيص كالا-بخش اول
حسابداری,بازرگاني,آموزش - آشنايي با قانون امور گمركي و ترخيص كالا-بخش اول - حسابداری
تهیه یک چک لیست کامل
تدوین RFP - Request For آيا براي ورود به فرآيند ، تغييري در منابعي مثل مواد خام ، اطلاعات و …
کلیه اخبار مناقصه ها و مزایده های سراسر کشور در سایت پارس نماد داده ها مورخ 1393/07/13
مناقصه خرید 2 دستگاه گاز کروماتوگراف جهت آنالیز نفت خام و گاز تهیه rfp برای مرکز
مناقصه و مزایده های سراسر ایران در تاریخ 1393/2/21
/ جهت راه اندازی و پشتیبانی خطوط mpls,ptp,prmp,e1 و فیبرنوری بانک به شرح rfp سکوی دریافت شیر خام ;
بررسی روشهای نمونه سازی سریع
Solid Mechanics - بررسی روشهای نمونه سازی سریع - مکانیک جامدات
برچسب :
RFP خام