فروش نقدي تندر-90 در شرايط فعلي پسنديده نيست

مدير فروش و بازاريابي ايران‌خودرو در گفت‌وگو با «دنياي اقتصاد» مطرح كرد:
فروش نقدي تندر-90 در شرايط فعلي پسنديده نيست

گروه خودرو- يكي از پرمراجعه‌ترين بخش‌هاي هر شركت‌ خودروسازي، بخش مربوط به فروش و بازاريابي است. ايران‌خودرو نيز كه بزرگ‌ترين خودروساز كشور محسوب مي‌شود از اين قاعده مستثنا نبوده و همه روزه با خيل مشترياني مواجه است كه به دلايل مختلفي مانند شكايت، تحويل خودرو يا انجام كار‌هاي مربوط به خريد خودرو به آنجا مراجعه مي‌كنند.


 

این در حالی است که معاونت فروش این شرکت که به تازگی تاسيس شده، ‌در محلي نسبتا پرت و دورافتاده قرار دارد. به نحوي كه اگر مشتري، گذرش به آنجا بيفتد، شايد چندان رغبت نكند كه به اين زودي‌ها، سري به آنجا بزند. البته اگر جانب انصاف را نگه داشته باشيم نبايد از مجهز و كامل بودن اين مركز به رغم دورافتادگي‌اش، گذر كرد، اما غرض از اين قلم‌فرسايي انتقال تجربه خبرنگار دنياي‌اقتصاد به كساني بود كه هوس كرده‌اند براي انجام كارهاي مربوط به خودروي خود يا گفت‌وگويي كوتاه با علي اصغر سراني‌نيا، معاون فروش و بازاريابي ايران‌خودرو، مسيري نسبتا طولاني را طي كرده و مهمان اين معاونت باشند. قسمت اول گفت‌وگوي دنياي‌اقتصاد با سراني‌نيا كه به انتقاداتي از محل معاونت فروش ايران خودرو و همچنين، مسائلي كه به بازار تندر-90 مربوط مي‌شود، در ذيل آمده است.
آقاي سرائي‌نيا از آنجا كه معاونت فروش و بازاريابي از جمله معاونت‌هاي پرمراجعه به‌شمار مي‌رود و معمولا مشتريان زيادي را در روز بايد پذيرش كند، فكر نمي‌كنيد، محل جغرافيايي معاونت فروش ايران‌خودرو، كمي دورافتاده و نامناسب بوده و دسترسي مشتريان به آن مشكل است؟
ببينيد مدت طولاني ما در اين فكر بوديم تا براي سهولت مراجعه‌هاي مشتريان، خدمات مربوط به بازاريابي، فروش و خدمات پس از فروش را در يك محل خاص، متمركز كنيم. به همين دليل بنده سال گذشته به مديرعامل شركت ايران‌خودرو پيشنهاد احداث چنين محلي را دادم كه بتوانيم در آن به تمامي مراجعه‌كنندگان از صفر تا 100پاسخ دهيم. در گذشته يك محل ما در شهرك غرب، محل ديگر در خيابان زنجان، ديگري نيز همين شركت ايساكو و چهارمي هم اداره تحويل بود كه فاصله زيادي ميان اين 4مركز وجود داشت. از طرفي رابطه مستقيمي ميان اين مراكز موجود بود كه نزديكي بيشتري را مي‌طلبيد. به همين دليل در مدت زمان كوتاه 6ماهه‌اي، توانستيم اين مركز را ايجاد كنيم.
يعني هم‌اكنون مشتريان ايران‌خودرو، مي‌توانند تمامي كارهاي مربوط به خودروي خود را در اين مركز انجام دهند؟
هم‌اكنون مشتريان ما در زمينه‌هاي خودرو، سفارش‌هاي خودروي نمايندگي‌ها، خودروهاي آپشن و قطعات مي‌توانند به اين مركز مراجعه كنند و كار خود را انجام دهند.
اما با تمامي اين صحبت‌ها، عيب بزرگ اين مركز، دورافتادگي آن و كمبود وسيله نقليه براي رفت و آمد است. كه بايد فكري به حال آن كرد. راهكاري براي برطرف كردن اين عيب داريد؟
قبول دارم درمورد رفت‌وآمد مشتريان به اين مركز، يك سري مشكلات وجود دارد كه به صورت بسيار جدي با شهرداري در حال مذاكره هستيم تا فضايي براي پاركينگ خودروهاي مشتريان ايجاد و همچنين براي سهولت رفت‌وآمد چند پل هوايي را نيز نصب كنيم كه در آينده نزديك به مرحله عمل خواهد رسيد.
از تندر-90 چه خبر؟
خدا را شكر، قرعه‌كشي مرحله چهارم واگذري تندر-90 هم برگزار شد. بنده مي‌توانم اين قول را به مشتريان اين مرحله بدهم كه خودروي خود را در طول يك ماه آينده تحويل خواهند گرفت. نكته بعدي هم كه بايد بگويم اينكه سرعت و كيفيت توليد تندر-90 نسبت به گذشته بالا رفته است.
يعني تندر-90‌هاي قبلي كيفيت تندر ماه فعلي را ندارند؟
بحث بنده اين است كه سرعت توليد بالا رفته و چون بيشتر در جريان و فرآيند توليد قرار گرفته‌ايم، دقت عملي بيشتري را به خرج داده‌ و باتجربه‌تر شده‌ايم.
شركت سايپا به تازگي اعلام كرده است كه به زودي فروش نقدي تندر-90 را آغاز مي‌كند. در حالي كه بسياري از متقاضيان اين خودرو هم اكنون براي تحويل تندر-90 خود، بلاتكليف مانده‌اند. آيا ايران‌خودرو چنين قصدي را دارد و يا اصلا اين كار را تاييد مي‌كنيد؟
ببينيد در مورد شركت سايپا به لحاظ آنكه، همكار ما محسوب مي‌شوند، هيچ گونه نظر مثبت يا منفي ندارم. به هر حال، آنها اين طور تشخيص داده‌اند، بهتر است از خودشان بپرسيد؛ اما خود بنده به عنوان مدير فروش ايران‌خودرو، فروش نقدي تندر-90 را در اين شرايط نمي‌پسندم. چون به مشتري تعهد داريم و تكليف شرعي و اخلاقي به ما مي‌گويد كه ابتدا تعهدات خود را انجام دهيم. البته يك موقع هست كه خودرو، زياد توليد شده و تعهدهاي ما نيز برطرف شده است. خب منطقي است كه فروش نقدي را آغاز كنيم؛ ولي از لحاظ آنكه تعهدات ما در زمينه خودروي تندر-90 خيلي بيشتر از سايپا است، مجبوريم اول به قولي كه به مردم داده‌ايم، عمل كنيم. مطمئن باشيد به شخصه دوست دارم فروش فوري تندر - 90 را اعلام كنم؛ چون كه قيمت را مي‌شكند؛ ولي از آنجا كه اولويت اول براي ما، مشتريان هستند، اين كار در شرايط فعلي پسنديده نيست.
تكليف صادرات اين خودرو كه وزير سابق صنايع روي آن مانور زيادي داد چه مي‌شود؟
صادرات جزيي از برنامه‌هاي تندر-90 است و برنامه جداگانه‌اي براي خود دارد؛ ولي فعلا با جديت به دنبال انجام تعهدات خود در قبال بازار داخل هستيم؛ ولي صادرات را نيز در آينده نزديك در دستور كار قرار خواهيم داد.
چند درصد از منتخبان 3مرحله قرعه‌كشي ابتدايي تندر-90، خودروي خود را تحويل گرفته‌اند و به طور كل ايران‌خودرو چه ميزان از تعهدات خود را تا پايان سال انجام خواهد داد؟
آمار دقيق ندارم ولي انجام تعهدات ما در 3مرحله قرعه‌كشي اول تندر-90 در حال اتمام است. برنامه كاري ما نيز تا پايان امسال، عمل به حدود 70درصد از تعهدات است؟؟؟!!!؛ چرا كه هم اكنون ميزان توليد از لحاظ كمي و كيفي بالا است.
مي‌توانيد محدوده زماني خاصي را براي به تعادل رسيدن و ارزان‌تر شدن قيمت تندر-90 تخمين بزنيد؟
به نظرم مي‌رسد، زماني كه توليدات ما تحويل مشتريان ثبت‌نامي شده و 3 يا 4 مرحله ديگر تندر-90 نيز برگزار شد. شاهد شكسته شدن قيمت تندر-90 خواهيم بود. مطمئن باشيد تا يكي دو ماه آينده كه اين 4هزار تندر-90 مرحله چهارم را تحويل مي‌دهيم، قيمت‌ها بسيار تغيير خواهد كرد.
طرح جايگزيني تندر-90 با ساير محصولات اين شركت به دليل كمبود قطعه اين خودرو بود. ايرادهايي كه به اين طرح وارد است، اينكه تندر-90 يك خودروي سواري و ارزان‌قيمت براي مشتريان محسوب مي‌شد. در حالي كه شما، براي جايگزيني آن، محصولاتي مانند پژو405، پارس، سمند و از طرفي وانت پيكان را كه يك خودرو تجاري است به آنها پيشنهاد داده‌ايد. به نظر شما اين يعني تكريم مشتري؟
ببينيد اول بنده يك گله اساسي به رسانه‌ها دارم كه بخش‌نامه‌هاي ارسالي را به دقت مورد بررسي قرار نمي‌دهند. ما در طرح جايگزيني، تمامي محصولات ايران‌خودرو را در معرض فروش به مشتريان قرار داديم؛ به نحوي كه آنها مي‌توانستند بسته به نوع مدل تندر-90 ثبت‌نامي خود، يكي از اين محصولات را به عنوان جايگزين انتخاب كنند. به طور مثال فردي كه خواهان تندر-90، EO بود، مي‌توانست پژو روآ را كه در رنج قيمتي مشابهي با EO قرار داشت، خريداري كند. در مورد وانت پيكان هم، اينكه اين خودرو از محصولات پرفروش ما است و ما نيز به خاطر آنكه تعادل را ميان محصولات جايگزين برقرار كنيم و سلايق همه مشتريان را در نظر گرفته باشيم و از طرفي استقبال را بالا ببريم، اين خودرو را نيز در سبد محصولات جايگزين خود قرار داديم كه اتفاقا تعداد خاصي از مشتريان جهت دريافت وانت پيكان مراجعه كردند كه خود من نيز از آن متعجب شدم.
گله اساسي شما جاي خود، اما يك گله هم به شما وارد است. اينكه ايران‌خودرو تمامي محصولات خود را در طرح جايگزين قرار داد، مهم نيست، مهم اين است كه تمامي اين محصولات به جز وانت پيكان قيمتي فراتر از تندر-90 دارد. از طرفي تندر-90 محصولي به روز محسوب مي‌شود؛ در حالي كه خودرويي مانند روآ، چنين ويژگي را ندارد.
ببينيد، متقاضيان تندر-90، در ابتداي ثبت‌نام بخشي از پول خريد اين خودرو را پرداخت كرده‌اند. بنابراين هنگام تحويل بايد مبلغ باقي‌مانده را نيز بپردازند. اين هم كه شما مي‌گوييد محصولات جايگزين، گران‌تر از تندر-90 است، ما قيمتي را كه براي جايگزين‌ها در نظر گرفتيم، مربوط به دوره زماني ثبت‌نام تندر-90 است. بدين‌ معني كه به طور مثال اگر در آن دوره زماني، پژو 206 را N تومان قيمت دانسته،‌ ايران خودرو همان قيمت را براي آن در طرح جايگزين منظور كرده است. از طرفي بيشتر محصولات ما كيفيتي برتر نسبت به تندر-90 را داشته است و چيزي از اين خودرو كمتر ندارند.
اما به هر حال مشتريان بايد مبلغي را نيز بابت اختلاف قيمت تندر-90 با محصولات جايگزين پرداخت كنند.
بله. درست است. در هر صورت به دليل اختلاف قيمت هر كس كه بخواهد در اين طرح شركت كند، بسته به نوع خودرويي كه جايگزين خواهد كرد، بايد مابه‌التفاوت آن را بپردازد. در واقع سيستم ما براي مسائل مربوط به قيمت در اين طرح، اين است كه ما عدد و ارقام مربوط به قيمت تندر-90 را با سود آن محاسبه و با مشتري حساب مي‌كنيم


مطالب مشابه :


فروش نقدي تندر-90 در شرايط فعلي پسنديده نيست

در اين شرايط روآ، چنين ويژگي را ندارد. ببينيد، متقاضيان تندر-90، در ابتداي ثبت‌نام بخشي




اتحاديه اروپا و تحريم گاز ايران

ای خدا ای فضل تو حاجت روا در اين زمينه از قبل از انقلاب گفتگوهائي وجود داشته اما هرگز به




راهنماي خريد خودرو از نظر كيفيت

راهنماي خريد اين در حالي است كه رده به نحوي كه روآ در معيارهاي بدنه و




ضربه فني ماكسيما

اين در حالي است كه و 200هزار تومان در بازار داخل خريد و فروش مي‌شود روآ در مقايسه با




بخش انرژي؛ سختي‌هاي سال 91 و دشواري‌هاي پيش‌رو در سال 92

مقالاتي و یادداشت هائی در زمينه مسائل نفت و انرژي و توسعه ای خدا ای فضل تو حاجت روا




موضوع مقاله:شرايط بدر و خيبرى و انتظار فتوحات جديد عليه منافقين و كفار

تسخير حيات خلوت آمريكا در شرايط و مسلمانان از «شعب» براى تبليغ دين و خريد در اين نبرد




خصوصي سازي صنعت برق ؛ چالش ها و راهکارها

در اين رابطه در دستور (بدليل خريد تضميني متعهد باشد که در شرايط مساوی و رقابتي




برچسب :