لوازم آرایش همه چیز در باره لوازم آرایشی، لوازم آرایشی خوب، لوازم آرایشی جدید، لوازم آرایش معتبر، لوازم آرایش 2015 - لوازم ارایشی
ویژگی های یک لاک خوب چیست؟
لوازم ارایشی
احتمالا میتوان گفت که انتخاب یک لاک خوب یکی از مشکل ترین انتخاب ها در زمان خرید لوازم آرایش است.
چندین سال قبل کافی بود فقط در رنگ لاک نتوانید تصمیم گیری کنید. ولی امروزه علاوه بر انتخاب رنگ باید در باره مات یا درخشان بودن، زر دار بودن ، آبرنگی ، دانه ای، مخملی ، شب نما و…. یا ساده بودن لاک نیز تصمیم بگیرید.
البته تمام این تصمیمات در مرحله دوم پس از انتخاب مارک و قیمت لاک قرارمی گیرد . علاوه بر این ها ، درانتخاب لاک باید به موارد مهم دیگری نیز دقت کرد که معمولا توجه کمتری به آن ها می شود .
_ یکی از این موارد غلظت لاک می باشد . اگرلاک رقیق باشد ، به هنگام لاک زدن بر روی ناخن پخش خواهد شد و پوشش یک دستی را ایجاد نخواهد کرد و اگر غلیظ باشد ، لایه ای لخته لخته و برجسته را تشکیل خواهد داد .
_ مورد دیگر قلم موی لاک می باشد . قلم مو باید اندازه ای باشد که حداکثر با دو تاسه حرکت تمام سطح ناخن را بپوشاند و به اندازه کافی نرم باشد تا هنگام کشیدن روی سطح ناخن اثری به جا نگذارد .
_ علاوه براین رشته های قلم موی لاک باید به اندازه کافی محکم باشند تا هنگام لاک زدن کنده نشوند و به لاک خیس نچسبند .
_ یک لاک خوب پس از خشک شدن باید کاملا صاف باشد و عاری از هرگونه نقطه ، حباب ، خط ، اثر و ناصافی باشد .
کرم روشن کننده بزنیم یا نه؟
لوازم آرایشی
روشنکردن پوست، دلمشغولی خیلیهاست و متاسفانه کم نیستند افرادی که فریب تبلیغات دروغین را میخورند و به انواع روشها از طبیعی تا شیمیایی متوسل میشوند تا پوستشان را روشنتر کنند، غافل از اینکه رنگ پوست ژنتیکی است و اگر تلاش کنید پوست روشنتری داشته باشید، مجبورید برخی عوارض را به جان بخرید.
از دکتر طباطبایی، متخصص پوست و عضو هیاتعلمی دانشگاه علومپزشکی تهران در مورد روشنکنندههای پوست و تاثیر آنها پرسیدهایم.
رنگ پوست ژنتیکی است یا اکتسابی؟
رنگ پوست ژنتیکی است. در اروپا رنگ پوست افراد معمولا روشن، در خاورمیانه متوسط و در آفریقا تیره است. هر چه آفتاب در منطقهای بیشتر باشد، ملانوسیتها فعالیت بیشتری دارند و در نتیجه رنگ پوست مردم آن ناحیه تیره است. البته این تیرگی بیدلیل هم نیست؛ نور آفتاب به پوست صدمه میزند و تولید بالای ملانوم، از پوست در برابر آفتاب م حافظ ت میکند.
آیا از کرمهای روشنکننده میتوان برای روشن کردن یک یا دو درجهای رنگ پوست استفاده کرد؟
نه، تبلیغ این نوع کرمها همراه با عکس هنرپیشهها و تغییر رنگ پوست آنها در اینترنت، فقط برای فروش آنهاست. عکسها فتوشاپ است و یا حتما همراه این کرمها از ترکیبات دیگری استفاده شده است. کارخانهها، مخصوصا در کشورهای جهان سوم که میدانند داروها بدون نسخه فروش میرود و مردم بیشتر به خوددرمانی علاقه دارند، از این روشها سوءاستفاده میکنند.
پس کرمهای روشنکننده کجا کاربرد دارند؟
گاهی رنگسازی در قسمتهایی از پوست که در معرض نور آفتاب است، مثل پیشانی، گونه و چانه به دلایلی مثل اختلالهای هورمونی، مصرف قرص های ضدبارداری یا برخی آنتیبیوتیکها و داروهای اعصاب افزایش مییابد. در این شرایط حتی ممکن است پوست در اثر مواجهه کم و کوتاهمدت با آفتاب در قسمتهای برجسته دچار تیرگی موضعی شود و لک بیاورد. برخی داروها و کرمهای موضعی افزایش رنگسازی را کاهش میدهند و باعث برگشت پوست به رنگ طبیعی میشوند.
اینها همان کرمهای روشنکننده پوست هستند که در داروخانه فروخته میشوند؟
بله و اولین و مهمترین آنها کرمهای حاوی هیدروکینون است. مونوبنزنها هم ترکیباتی هستند که ملانوسیتها را از بین میبرند و باعث سفید شدن پوست میشوند، اما مصرف آنها فقط به افرادی که ویتیلیگو (برص یا لک و پیس) دارند، توصیه میشود.
این داروها واقعا موثرند؟
بله، اما باید کاملا محدود و زیر نظر پزشک و با دوز مشخص مصرف شوند.
عارضهای هم ندارند؟
اگر سرخود مصرف شوند، شایعترین عارضهشان ایجاد لک و پیس یا ویتیلیگو در نواحیای از بدن است که کرم در آن استفاده نشده است.
عارضه دیگر التهاب است. معمولا در این شرایط فرد دچار اضطراب میشود و مصرف دارو را قطع میکند و وقتی التهاب از بین رفت، لک پررنگتری جای لک قبلی به وجود میآید.
در مواردی هم التهاب به حساسیت کهیری تبدیل میشود و اگر دور چشم باشد، باعث التهاب پلک خواهدشد. گاهی نیز تمام بدن کهیر میزند.
چطور میتوان از این مسائل پیشگیری کرد؟
اگر پوست بیمار خشک باشد، پزشک معمولا مرطوبکننده نیز همراه این دارو تجویز میکند زیرا پوست خشک احتمال ایجاد لک پوستی را بیشتر میکند. اگر پوست چرب باشد، باید چربی آن را کاهش داد و تمام این مسائل بعد از معاینه پوست بیمار توسط پزشک متخصص مشخص میشود. اما بهطور کل تمام داروهای ضدلک زمانی موثرند که بیمار از آفتاب پرهیز یا از پوششهایی مثل کلاه لبهدار و دستکش و کرم ضدآفتاب استفاده کند.
عوارض کرم های روشنکننده چیست؟
محصولات روشنکننده پوست که به شکل ژل یا لوسیون به فروش میرسند، حاوی ترکیبهایی هستند که مکانیسم عملکردی طبیعی پوست را بر هم میزنند. با ضعیف و نازک شدن پوست، این سد دفاعی بدن قدرتش را از دست میدهد و در برابر نور خورشید، سرما و عفونتها آسیبپذیر میشود. در افرادی که از این محصولات استفاده میکنند، احتمال ابتلا به آکنه و لک افزایش مییابد.
کرم های سفید کننده دارای یک ماده شیمیایی به نام هیدروکینون هستند. این ماده شیمیایی از تولید رنگدانه ملانین در پوست انسان جلوگیری می کند و در نتیجه، رنگ پوست به سپیدی می گراید. ولی تاثیرات منفی بسیاری دارد.
این ماده، پوست را تحریک کرده و قشر خارجی آن را به شدت نازک می کند. به همین دلیل استفاده بلندمدت از این گونه کرم ها، منجر به ایجاد چین و چروک، التهاب، عفونت، زخم و خارش می شود.
در ضمن بیشتر این محصولات جزو انواع کورتونها هستند و اگر سرخود مصرف شوند میتوانند باعث پرفشاری خون ، نارسایی کلیه ، دیابت ، بی نظمی عادت ماهانه خانم ها و مشکلات مفصلی و استخوانی شوند.
اگر استفاده از این نوع محصولات را شروع کردهاید، بهتر است هر چه سریعتر با متخصص پوست تماس بگیرید و اگر هنوز شروع نکردهاید، دنبال تبلیغات دروغین نروید.
بهترین کرم طبیعی روشن کننده پوست
دانشمندان آلمانی با تاکید بر تجربه عملی مردم آفریقا و تحقیقات انجام شده می گویند: بهترین کرم ضد تیرگی پوست از گیاهان به ویژه گل سرخ به دست می آید.
این محققان استدلال می کنند: زنان سیاه پوست آفریقای جنوبی برای جلوگیری از تیره تر شدن پوست خود، از شیوه های کاملا طبیعی استفاده می کنند. به عنوان مثال، در آفریقای جنوبی مردان و زنانی که در زیر نور شدید آفتاب در مزارع و یا معادن کار می کنند، برگ های گل سرخ به صورت خود می مالند.
این افراد با این روش هم زیبایی خود را حفظ می کنند و هم از آسیب رسیدن به پوست خود جلوگیری می کنند.
پژوهش های دانشگاه لیمپوپو آفریقای جنوبی در مورد تاثیر گل سرخ و عصاره آن بر روی پوست حاکی از آن است که این مواد علاوه بر بهبود سلامت پوست ، عوارض جانبی و منفی بر پوست ندارد و استفاده تدریجی آن حتی منجر به روشن شدن پوست به طور طبیعی می کند.
تولید کرم های ضد تیرگی در اتحادیه اروپا به دلیل سرطان زا بودن ممنوع است
در حالی که در تعداد زیادی از کشورهای مختلف، زنان و مردان بسیاری هستند که باهدف روشن کردن پوست خود از کرم های ضد تیرگی استفاده می کنند، اما این روند به دلایل مضر بودن اکنون در بسیاری از کشورهای توسعه یافته مانند اعضای اتحادیه اروپا متوقف شده است. در واقع به همین دلیل در این کشورها، شرکت های تولیدکننده لوازم و کالاهای بهداشتی - آرایشی از تولید، پخش و توزیع کرم های ضد تیرگی ممنوع شده اند.
پزشکان سازمان بهداشت جهانی نیز به دختران و زنانی که با استفاده از کرم های مختلف به روشن کردن چهره و پوست خود به درجات مختلف اقدام می کنند، توصیه می کنند با توجه به اینکه اکثر کرم های ضد تیرگی سرطان زا هستند از این اقدام جدا بپرهیزند، زیرا این کرم ها به همان اندازه کرم های برنزه کننده پوست برای سلامتی فرد خطرناک هستند.
این ریمل ها را نخرید!
لوازم آرایش
تمام محصولات آرایشی -بهداشتی بهتر است سبک و قابلشستشو و از مارکهای معتبر باشند.
دکتر یوسفی،عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نوشت: «ریمل استخری» از ریملهای با مارک ناشناخته است که به دلیل حجم بالایی که به مژهها میدهد و به راحتی هم پاک نمیشود، این روزها طرفداران بسیاری پیدا کرده و حتی در مترو با انواع مارکها خرید و فروش میشود.
افراد بسیاری سوال کردهاند که استفاده از این نوع ریمل عارضهای دارد یا نه. در پاسخ باید گفت بسیاری از مشکلات ثانویه مربوط به ریملها مثل التهابها و حساسیتها بهخصوص در ناحیه پلک فوقانی بهدلیل وجود نیکل در آنهاست. وقتی ریمل ضدآب است و سنگین و به آسانی شسته نمیشود، عوارض و مشکلات پوستیای که ایجاد میکند، بسیار بیشتر از ریملهای کلاسیک است.
درکسانی که سابقه ابتلا به گلمژه دارند، اگر از ریمل ضدآب استفاده کنند، به دلیل انسداد بیشتر مجاری خروجی سبوم احتمال بروز عفونت با باکتری و گلمژه بیشتر میشود. به طور کلی، باید گفت تمام محصولات آرایشی -بهداشتی بهتر است سبک و قابلشستشو و از مارکهای معتبر باشند. هر چه ماده آرایشی دیرتر از روی پوست پاک شود و سنگینتر باشد، عوارض آن شدیدتر و ماندگارتر است. خلاصه اینکه، بدون هیچ آرایشی وارد استخر شوید تا ضرری به شما و دیگران نرسد.
کدام لوازم آرایش قابل اطمینان ترند؟
اسم لوازم آرایشی
بسیاری از ما گمان می کنیم که ارگانیک یعنی طبیعی و گیاهی. درست است که یکی از ارکان ارگانیک وجود مواد طبیعی و گیاهی در محصول است اما این تنها رکن آن نیست با توجه با تعاریف مربوط به ارگانیک بودن حتی آب هم میتواند غیرارگانیک باشد! از طرف دیگر این روزها دیگر ارگانیک تنها به مواد غذایی ا طلاق نمیشود بلکه مواد آرایشی بسیاری وارد بازار شده که ادعای ارگانیک بودن دارند؛ موادی که قیمتی بسیار بالاتر دارند و عموما هم بیرنگ و رویند ولی میگویند بسیار سالمترند! در مواجهه با این محصولات با چند سوال روبهرو میشویم؛ اینکه آیا واقعا ممکن است یک محصول آرایشی ارگانیک باشد و چطور باید این ارگانیک بودن را تشخیص داد و همچنین این محصولات ارگانیک به چه کسانی توصیه میشوند .
ارگانیک بودن یعنی چه؟
ارگانیک یعنی محصول مورد نظر در روندی طبیعی تهیه شده باشد. در محصولات غذایی ارگانیک مثل میوه یا محصولات کشاورزی، ارگانیک یعنی به صورت طبیعی و بدون استفاده از کود یا آفتکشهای شیمیایی کشت و تهیه شده باشد درست مانند روشهای قدیمی کشاورزی که از آفتکشها و کودهای شیمیایی استفاده نمیکردند؛ از این جهت است که پشت عنوان ارگانیک «تهیه شده به روش کاملا طبیعی» میآید. در مورد لوازم آرایشی و بهداشتی هم قاعدتا باید همین معنا و مفهوم وجود داشته باشد ولی از آنجا که تهیه محصولات آرایشی بدون تداخلات شیمیایی بسیار مشکل و هزینهبر است به نظر میرسد که تهیه یک محصول آرایشی- بهداشتی کاملا ارگانیک غیرممکن است و تنها درصد خاصی از مواد درون آن ارگانیک است.
هیچ محصولی صد درصد ارگانیک نیست
دلیل دیگر براین مدعا که در محصولات آرایشی ارگانیک صددرصد نداریم این است که اگر قرار باشد این محصولات کاملا ارگانیک باشند تنوع بسیار کمی پیدا میکنند، همانند گذشته که برای رنگ مو چند مورد محدود حنا و وسمه و... را داشتیم و نهایتا ترکیب آنها میتوانست چند رنگ محدود دیگر ایجاد کند و به طور حتم امروز نمیتوان با همان مواد محدود این تنوع بیحد مواد آرایشی را تولید کرد بنابراین تولیدکنندگان ناچار میشوند برای افزایش تنوع افزودنیهایی را به این مواد گیاهی اضافه کنند.
از طرف دیگر بسیاری از چیزها از جمله یک گیاه خاص به نظر طبیعی میآیند اما باید پرسید آیا واقعا در تهیه و پرورش آنها همه اصول ارگانیک بودن لحاظ شده است، آیا آب آبیاری یا کودهای مصرفی همه استانداردها را داشتهاند.
به دنبال کدام ارگانیکها بروید؟
به نظر میرسد چه در اینجا و چه در خارج از کشور روی کلمه ارگانیک کمی اغراق وجود دارد و به هرچه که تا حدودی مواد گیاهی و طبیعی در آن وجود دارد، نام ارگانیک میدهند و با قیمت بالاتر به فروش میرسانند در حالی که به طور استاندارد محصولی ارگانیک دانسته میشود که بالای 70 درصد آن از مواد گیاهی و بدون هیچگونه تداخل شیمیایی باشد. یادتان باشد محصولات ارگانیک (organic) محصولاتی هستند که در تمام مراحل رشدشان با سیستم طبیعی هماهنگ باشند و در خاکی که از چند سال قبل هیچگونه سموم دفع آفات گیاهی مانند علف هرزکشها، قارچکشها و مواد شیمیایی در آن استفاده نشده و فقط با مواد طبیعی مانند کمپوست گیاهی تقویت شده، رشد کرده باشند. این محصولات به دلیل پروسه تولید گرانتر از سایر محصولات هستند و این موجب شده برخی از تولیدکنندگان بدون داشتن شرایط لازم از این نام استفاده کنند پس در خرید محصولات ارگانیک دقت کافی داشته باشید.
چطور ارگانیک بودن را تشخیص دهید
ادعای ارگانیک بودن یک محصول آسان است ولی ثابت کردن اینکه محصول تهیه شده کاملا بدون دخالتهای شیمیایی و صنعتی به ثمر رسیده است، آسان نیست و تنها شیمیدانها میتوانند از عهده آن بربیایند تا جایی که حتی آبی که در تهیه محصول از آن استفاده شده آغشته به مواد شیمیایی بوده یا خیر. به هر حال آب چشمه هم ممکن است در مسیر خود با مقداری از مواد شیمیایی ناشی از کارخانهها یا... مخلوط شده باشد. بهترین راه این است که روی محصول به دنبال برچسب usda باشید؛ استانداردی که تعریف میکند میزان ارگانیک بودن آن محصول در حد استانداردهاست؛ یعنی بالای 70 درصد موادی که در آن به کار رفته است ارگانیک بوده ست. یادتان نرود خیلی بعید است محصولی صددرصد ارگانیک تولید شود.
ارگانیکها هم باعث حساسیت میشوند؟
ارگانیک بودن به این معنا نیست که محصول کاملا بیخطر است و هر کسی میتواند از آن استفاده کند. کسی که پوست حساسی دارد و مدام درگیر اگزما و دیگر حساسیتهای پوستی میشود، ممکن است نسبت به محصولات ارگانیک هم حساسیت داشته باشد مثلا اگر آلرژی های غذایی را در نظر بگیریم، شایعترین موادی که موجب عود چنین آلرژی هایی میشوند همان مواد گیاهی مثل توتفرنگی، گوجهفرنگی، خربزه، طالبی، آجیل و... هستند. بنابراین نمیتوان معیار را این قرار داد که هرمحصول گیاهی و ارگانیک حساسیت نمیدهد؛ چرا که مواد صددرصد گیاهی هم میتوانند باعث آلرژی شوند پس اشخاص با پوستهای حساس نباید به صرف ارگانیک بودن اقدام به خرید کنند.
پزشکان چه توصیهای دارند؟
در درمان بیماریهای پوستی، ما پزشکان بیشتر گرایش داریم که از نسخههای ساختنی استفاده و از محصولات کارخانهای پرهیز کنیم و کرمها و لوسیونهای ساختنی و به اصطلاح جالینوسی را تجویز کنیم؛ چرا که در داروهای کارخانهای مواد افزایندهای چون نگهدارندهها، آنتیبیوتیکها و مواد قارچکش و... وجود دارد که ممکن است برای پوستهای حساس مشکل ایجاد کند بنابراین با تجویز داروهای ساختنی از مواد نسبتا گیاهی و سالمتر مثل اوسرین میتوان تا حدی به ارگانیک بودن نزدیک شد. باید یادآورشد اگر بخواهیم در تجویز داروها و کرمهای بهداشتی زیاد به ارگانیک بودن متکی باشیم هزینهها سرسامآور خواهد شد و امکان درمان برای بعضیها دور از دسترس میشود.
کدامیک مرغوبترند؟
به طور حتم لوازم آریشی ارگانیک بر غیرارگانیک ترجیح داده میشود(به شرط آنکه نسبت به ارگانیک بودن مطمئن باشیم)اما همانطور که گفتیم نکته مهم استفاده معقول از لوازم آرایشی است نه ارگانیک بودن یا نبودن. در بین انواع لوازم آرایشی اگر بخواهیم برای بعضی از آنها هزینه بیشتری کنیم و برخی را ارگانیک بگیریم باید لوازم آرایشی را که به مخاط نزدیکتر هستند، مرغوبتر تهیه کنیم مثلا رژلب یا لوازم آرایشی چشم باید بهتر باشند چرا که بهراحتی از طریق مخاط وارد بدن ما میشوند ولی کرمپودر از مخاط دور است و تنها با پوست در تماس است و در نتیجه ضرر کمتری برای سلامت خواهد داشت.
عارضه هم دارند؟
یکی از مواردی که درباره استفاده از لوازم آرایشی مطرح است این است که استفاده مداوم از چنین محصولاتی میتواند برخی از بیماریهای پوستی مثل آکنه یا جوشها را تشدید کند زیرا یکی از مواد ارگانیکی که از پشم گوسفند به وجود میآید اوسرین است که در بسیاری از کرمهای آرایشی و بهداشتی وجود دارد. در این صورت اگر افراد مستعد جوش از کرمهای ارگانیک حاوی این ماده استفاده کنند به احتمال زیاد آکنههایشان شدیدتر میشود بنابراین تنها انتخاب محصول ارگانیک برای سلامت پوست کافی نیست بلکه باید شرایط پوست هم در نظر گرفته شود. یادتان باشد صرف ارگانیک بودن به معنای بیضرر بودن نیست بلکه چون در تهیه این محصولات از آفتکشها و مواد شیمیایی استفاده کمتری شده است، ضرر این سموم شیمیایی برای پوست کمتر است، بنابراین تنها میتوان آنها را کمضررتر دانست.
کدام محصول را بخریم؟
نظر شخصی بنده این است که اگر لوازم آرایشی استاندارد را انتخاب کنیم حتی اگر ارگانیک هم نباشند مشکل چندانی ایجاد نمیکنند؛ آنها هم که پوستشان حساس است ممکن است ارگانیکها هم برایشان حساسیتزا باشد، نکته مهم در انتخاب لوازم آرایشی تنها این است که تقلبی نباشد و بتوان با توجه به برند آن از مواد سازندهاش آگاهی حاصل کرد و نسبت به سمی نبودن آنها اطمینان یافت. شرط اصلی برای سلامت پوست این است که میزان استفاده از مواد آرایشی کم باشد، هرقدر استفاده کمتر باشد عوارض هم کمتر خواهد بود.
متاسفانه الگوی مصرف لوازم آرایشی در ایران متفاوت از کشورهای اروپایی و دیگر کشورهاست. اگر خانمهای آنجا تنها برای مهمانیها آرایش میکنند و در فعالیتهای روزمره و محل کار مواد آرایشی به کار نمیبرند در ایران خانمها به طور روزانه از مواد آرایشی استفاده میکنند و حتی در محل کار هم بدون آرایش ظاهر نمیشوند و همین استفاده زیاد چه ارگانیک باشد و چه نباشد، مشکلاتی را به همراه خواهد آورد.
ارگانیکها مسمومیت زا هستند؟
در محصولات آرایشی قدیمی و رنگموها سرب وجود داشت ولی این روزها کمتر از این ماده در محصولات استفاده میکنند حتی در وسمه که در قدیم به عنوان رنگ موی طبیعی به کار میرفت هم سرب وجود داشت اما گزارشی مبنی بر مسمومیت با وسمه تا به حال ثبت نشده است.
مسمومیت با سرب بیشتر در مصرف آب لولهکشیهای فرسوده و کسانی که شغلشان نقاشی است یا افرادی که خانههایی نزدیک کارخانههای باطریسازی دارند، مشاهده شده است ولی تا به حال مسمومیت سرب ناشی از محصولات آرایشی مثل رنگ مو گزارش نشده مگر اینکه مواد آرایشی تقلبی، ارزانقیمت و سمی باشند.
در خرید لوازم آرایشی مراقب این 3 اشتباه رایج باشید
لوازم ارایش
به هر حال اگر اهل استفاده از لوازم آرایشی در منزل هستید، بد نیست اصول خرید این محصولات را یاد بگیرید. در اینجا به 3 خطای رایج در خرید لوازم آرایشی اشاره می کنیم :شما برای خرید لوازم آرایش کجا می روید؟ داروخانه یا فروشگاه های عرضه کننده لوازم آرایشی و بهداشتی؟ شاید هم می روید سراغ بساط دست فروش ها و با قیمت کمتر چند قلم از محصولات آرایشی و بهداشتی را می خرید و می برید خانه.
مواد آرایشی به هر حال اگر اهل استفاده از لوازم آرایشی در منزل هستید، بد نیست اصول خرید این محصولات را یاد بگیرید. در اینجا به 3 خطای رایج در خرید لوازم آرایشی اشاره می کنیم : اشتباه اول : بی توجهی به خطر مسمومیت خیلی از بانوان، طرفدار لوازم آرایشی هستند که روی پوست آنها ماندگاری طولانی تری داشته باشند که البته فروشندگان هم با توجه به این نیاز، محصولات خود را تحت عنوان، رژ لب 24 ساعته و یا کرم پودر گریم به مشتریان عرضه می کنند. بد نیست بدانید مواد آرایشی که دارای ماندگاری طولانی تری روی پوست هستند، حاوی درصد بالایی سرب هستند، زیرا این فلز تاثیر زیادی در باقی ماندن پارافین و رنگهای آرایشی روی پوست دارد. هر چه قدر سرب در این محصولات آرایشی بیشتر باشد، ماندگاری این محصولات روی پوست هم طولانی تر خواهد بود.
توصیه کاربردی : برای اینکه بفهمید لوازم آرایشی که قصد خرید آن را دارید حاوی سرب است یا نه، می توانید از آزمایش بسیار ساده ای استفاده کنید. مقداری از رژ لبتان را روی دستتان بمالید. با یک انگشتر طلا روی آن را خراش دهید. اگر رنگ آن به مشکی تغییر یافت، مطمئن باشید که آن محصول دارای درصد بالایی از سرب است. بد نیست بدانید لوازم آرایشی معتبر که مواد مصرف شده در تولید آن روی برچسبشان ذکر شده است، سرب ندارند و وزارت بهداشت نیز برای لوازم آرایشی و بهداشتی که حاوی سرب باشند، برچسب فارسی تایید شده را صادر نمی کند. اشتباه دوم : بی توجهی به تاریخ مصرف آیا شما هم عادت دارید اگر عاشق رنگ یک سایه چشم تان هستید، آن را سال ها نگه دارید؟ ولی حتما می دانید پس از چند سال، آن ماده آرایشی دیگر حالت پودری اولیه خودش را ندارد و به آسانی روی پوست شما پخش نخواهد شد. دومین نکته ای که هنگام خرید لوازم آرایش باید به آن توجه کنید، تاریخ مصرف ذکر شده روی جعبه لوازم آرایشی است. به گفته محققان روسی، بیش از نیمی از بانوانی که برای خرید لوازم آرایش به فروشگاه ها می روند کوچکترین توجهی به تاریخ مصرف این محصولات ندارند و به علاوه تا وقتی تمام نشود آن را دور نمی ریزند. این در حالی است که بسیاری از این محصولات ماه ها نیز در فروشگاهها، گمرک و.... باقی می مانند و وقتی به فروش می رسند چیزی به پایان تاریخ مصرف شان باقی نمانده است. توصیه کاربردی : هنگام خرید لوازم آرایشی، قبل از پسندیدن رنگ این محصولات، به دنبال تاریخ مصرف آن باشید. محصولات معتبر حتما دارای تاریخ تولید و تاریخ انقضا هستند.
اشتباه سوم : خرید محصول قلابی به جای اصل ممکن است شما به جعبه یک ریمل نگاه کنید و ببینید برچسب کنترل کیفیت وزارت بهداشت را دارد و با خیال راحت آن را بخرید، ولی بد نیست بدانید فقط داشتن برچسب وزارت بهداشت کافی نیست. دکتر سید جمال سعید واقفی، دبیر انجمن داروسازان می گوید: «گاهی مواد آرایشی بهداشتی که حتی از کانالهای رسمی و با مجوز وزارت بهداشت و درمان وارد کشور می شوند، بسته بندی پلمپ شده ندارند و به راحتی به وسیله افراد سودجو تخلیه و با مواد دیگری پر می شوند که ممکن است عوارض بدی روی سلامت پوست شما بر جای بگذارند. در این صورت شما پول زیادی بابت یک مارک معتبر پرداخته اید، ولی لوازم آرایشی قلابی را مصرف می کنید. در برخی از موارد، متخلفان حتی قالب ظروف و برچسب مواد خارجی را ساخته و با موادی بسیار متفاوت با موادی که روی ظرف درج شده است، پر می کنند که این مساله سلامت مصرف کنندگان را تهدید می کند. این در حالی است که با وجود پرداخت هزینه بسیار زیاد برای تهیه مواد خارجی و با اطمینان از برچسب وزارت بهداشت، باز هم معلوم نیست که واقعا چه چیز مصرف می کنند.» توصیه کاربردی : برای اینکه دچار چنین مشکلاتی نشوید، اول لوازم آرایشی معتبر را انتخاب کنید و سپس از برچسب وزارت بهداشت و پلمپ بودن آن محصول مطمئن شوید. چندی است که شما برچسب های سفیدرنگی با نوشته های سیاه رنگ را روی محصولات آرایشی می بینید. بر اساس ماده 11 قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی باید روی تمام اقلام خارجی، برچسب فارسی نویسی شامل نام محصول، نام تجاری، تاریخ تولید و انقضا، شماره مجوز ورود از وزارت بهداشت و نام شرکت واردکننده درج شده باشد. دقت کنید شماره ثبت، شماره بهره برداری و بارکد به هیچ عنوان نشانه مجوز تولید بهداشتی نیست و مواد آرایشی باید دارای پروانه ساخت یا مجوز رسمی ورود از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشند. بد نیست بدانید مندرجات وزارت بهداشت روی مواد وارداتی به سه شکل برچسب، مهر ( مانند درج تاریخ تولید و تاریخ انقضا) یا به صورت فارسینویس روی برچسب اصلی ظرف است که نوع آخر، بهترین نوع ممکن برای غیرتقلبی بودن آن محصولات است.
انواع لوازم آرایشی , انواع لوازم ارایش