جنجال در اولین مجمع "بالاست" بالا گرفت
چهارشنبه ای که گذشت مجمع عادی سالیانه شرکتی برگزار شد که اگر چه به تازگی در بازار سرمایه کشور ورود یافته اما به دلیل بازدهی بیش از 230 درصدی خود از حدود شش ماه گذشته تا قبل از برگزاری مجمع و البته جای گیری در کنار شرکت پر حاشیه ای همچون صدرا در گروه تجهیزاتی بورس همواره در کانون توجه سرمایه گذاران قرار داشته است .
شرکت مهندسی ساختمان و تأسیسات راه آهن (بالاست) که تاکنون بیش از 27 درصد از سهام آن از سوی سازمان خصوصی سازی در فرابورس ایران عرضه شده اگر چه هنوز سایه حاکمیت نظام مدیریت دولتی (به دلیل مالکیت 65 درصدی سهام در دست راه آهن جمهوری اسلامی ایران) را بر سر دارد اما به نظر می رسد برای سوق دادن دوران جدید فعالیت خود با ماهیت بازار سرمایه و البته رضایت خاطری سهامداران خرد هنوز فاصله بسیاری دارد .
بنابر گزارش خبرنگار اعزامی بورس نیوز شرکت بالاست در حالی اولین برگزاری مجمع عادی سالیانه سهامداران خود را تمرین می کرد که حال و هوای این جلسه به خوبی نمایی از قدرت نمایی دولت و چیزی غیر از آنچه که در مجامع عادی سالیانه در شرکت های بورسی باید دید را نمایان می ساخت .
بنابراین گزارش ابتدای جلسه با خوشامدگویی آقای مجری که به شدت با شعر خوانی های پی در پی از برگزاری این مجمع به ذوق آمده بود آغاز شد نکته جالب آنکه آقای مجری دائم درخواست می کرد به افتخار شرکت بالاست همه حضار یک کف مرتب بزنند اما انگار فراموش کرده بود سهامداران برای مشخص شدن سود تقسیمی و گزارش فعالیت شرکتی که سرمایه های خود را در آن وارد کرده اند حضور یافته اند و نه در یک بزم و شادی.
بعد از حاضر شدن ریاست مجمع و معرفی ناظرین و البته دعوت بی مورد نماینده سازمان مدیریت و برنامه ریزی که معلوم نبود به چه دلیلی از وی برای حضور در کنار برگزار کنندگان فراخوانده می شود جلسه رسمیت پیدا می کند .
در ابتدا سعیدی کیا که به نظر می رسد حوصله چندانی برای قرائت گزارش عملکرد هیأت مدیره ندارد شروع به صحبت می کند و می گوید : کمتر از یک ماه قیمت سهام بالاست چهار برابر شده و بالاست اولین شرکت دولتی بوده که 100 درصد سهام آن از بخش حمل و نقل ریلی کشور برای عرضه در بورس آماده شده است .
یک اتفاق نادر
بعد از تعریف و تمجید ها بلافاصله از حسابرس و بازرس قانونی خواسته می شود تا گزارش خود را قرائت کند . جالب اینجاست که به رغم حضور حداکثری سهامداران در این مجمع هیچ کس گزارش عملکرد فعالیت هیأت مدیره و نیز حسابرس و بازرس قانونی را در دست نداشته و وقتی خواستار آن از مسئول برگزاری مجمع و یا مسئول سهام شرکت می شوند می گویند ، گزارش را در سایت کدال قرار داده ایم و باید برای آگاهی از کم و کیف آن به این شبکه رجوع کنید . در این میان برخی خبرنگاران و البته تعدادی از سهامداران از رویه شرکت متعجب بوده و می گویند تاکنون مجمعی را که مدیرعامل آن حتی به چشم انداز آتی و طرح های توسعه ای در سال آینده اشاره نکرده و فقط معنای نام شرکت را تعریف کند ندیده اند .
بالاخره جلسه مجمع با قرائت پنج بند حسابرسی ادامه می یابد که از همه اینها مهمتر موضوع مطالبات 20 میلیارد تومانی بالاست از راه آهن جمهوری اسلامی است که نظر برخی سهامداران را به خود جلب می کند .
در این میان یکی از سهامداران با ابراز خوشحالی از اینکه بندهای حسابرس از تعداد کمی برخوردار است خطاب به سعیدی کیا اعلام می کند : مدیرعامل رشد چهار برابری قیمت سهام شرکت در عرض یک ماه را افتخار می دادند در حالیکه اکثریت سهامداران فعلی از دست یابی به این سهم در روز عرضه اولیه بی نصیب بوده و تنها توانسته اند با میانگین قیمت 1050 تومانی پس از چند هفته آنرا خریداری کنند . از اینرو بعد از برگزاری مجمع عادی سالیانه و بازگشایی نماد این سهم بسیاری با استناد به گفته های آقای مدیرعامل مبنی بر رشد 4 برابری ، سقوط آنرا به حق می دانند.
4 برابر شدن قیمت سهام افتخار نیست
وی با درخواست از حمایت جدی سهام بالاست پس از بازگشایی ، کسب رضایت سهامداران خرد را طلب می کند .
سهامدار دیگری می گوید با توجه به بازار سرمایه کشور ، عرضه محدود سهم و درصد شناوری سهام "بالاس" ، چهار برابر شدن قیمت آن اصلاً نمی تواند افتخار باشد .
وی تأکید می کند : چنانچه پس از عرضه اولیه و افزایش شناوری سهام در فرابورس باز هم بازار استقبال می کرد آنوقت است که شما باید به چهار برابر شدن قیمت سهام خود افتخار کنید .
در این میان مدیرعامل بدون توجه به رییس مجمع این گونه پاسخ می دهد که "من فقط گزارش هیأت مدیره را ارایه می دهم و به خاطر ندارم که در جایی افزایش قیمت سهام را افتخار دانسته باشم ما خودمان را از مدیران قوی در بدنه دولتی می دانیم و در عین حال از نظرات نیز استفاده می کنیم."
در گوشه ای دیگر از سالن برگزاری مجمع ، سهامدار دیگری که خود را به عنوان نماینده سبد سهام شرکت کارگزاری بانک مسکن معرفی می کند اعلام می کند : با توجه به سرمایه پایین "بالاس" ، عرضه 38 میلیون سهمی این شرکت مورد اقبال قرار گرفته و این در حالی است که با نگاهی به یکسری پروژه های احتمالی از جمله پروژه 140 میلیارد تومانی خط آهن اراک – ملایر که حاشیه سودی 10 تا 12 درصدی را بطور خالص برای شرکت در بر خواهد داشت به سود پیش بینی شده "بالانس" بیش از 240 تومان اضافه خواهد نمود که با توجه به بازدهی فوق العاده پروژه ها این سودآوری با واقعیت های موجود همخوانی نخواهد داشت .
مدیر عامل شرکت "بالاس" در ادامه با اشاره به نحوه مدیریت شرکت می گوید : در بحث پروژه ها تلاش می کنیم تا از منظر روابط موجود در دستگاهها منافع شرکت را تأمین کنیم .
به یکباره سهامداری معترض می شود که اگر شما عملکرد شرکت را بر پایه روابط و استفاده از آن قرار دهید نمی تواند مبنای عملکردی و انجام اصولی فعایت ها باشد .
سعیدی کیا صدای خود را بالا می برد با چهره ای عصبانی درخواست می کند که این بحث بیش از این در مجمع ادامه نیابد . در عین حال می گوید فعلاً فعالیت ها و چانه زنی در بحث مطالبات و مالیات ها بر مبنای روابط بوده و مدیرعامل بعدی اگر آمد شاید رویه دیگری داشته باشد .
سهامدار دیگری با انتقاد از نحوه اطلاع رسانی شرکت با فریاد می گوید : اطلاع رسانی در مورد پروژه ها و وضعیت کلی شرکت نه تنها برای سهامداران بلکه برای خود کارکنان نیز روشن نیست بطوریکه طی ماههای گذشته اگر نبود حمایت حقوقی هایی همچون سرمایه گذاری دانایان پارس و سرمایه گذاری مسکن نرخ این سهم با افت وحشتناکی مواجه شده بود .
سهامدار دیگری می گوید : تجربه نشان داده وقتی سهام شرکتی در بورس عرضه شده دولت حمایت خودش را به یکباره قطع نموده است . با توجه به برنامه عرضه 67 درصدی سهام بالاست به نظر می رسد حمایت دولتی از بین رفته و دیگر از رابطه ها و مناسبات شما در اخذ پروژه ها خبری نباشد .
رییس مجمع در عین آنکه می گوید ما با دولت کاری نداریم به یکباره مدیرعامل با دست پاچگی حرف های او را قطع می کند و با ژستی حق به جانب حرف های قبلی خود را فراموش می کند و می گوید ما براساس مناسبات اداری در مناقصات شرکت می کنیم و سالهاست که کمکی از دولت نگرفته ایم .
آقای مدیرعامل و حرکات منحصر به فرد
آقای مدیرعامل حرکت های جالبی نیز از خود نشان می دهد که در مقایسه با سایر مجامع شرکت های بورسی بسیار منحصر به فرد است .
او به سهامدارنی که دائماً سوال می پرسند می گوید : چرا تو باید حرف بزنی و به مسئول مجمع می گوید تا از وی میکروفن را بگیرند . اما با سرو صدای سهامداران و اعلام اینکه وی نماینده سهامداران خرد است از خواسته خود صرفه نظر می کند . آرام آرام فضای مجمع به یک شوی کمدی تبدیل می شود و با اصرار زیاد ریاست مجمع بالاخره نوبت به تصویب صورت های مالی می رسد .
شرکت سرمایه گذاری آتیه مسکن به عنوان ناظر دوم و یکی از سهامداران عمده شرکت بالاست با استناد به نقدینگی 3 میلیارد و 200 میلیون تومانی (85 تومان به ازای هر سهم) و از طرفی مطالبات 20 میلیارد تومانی آن از دولت به سود 176 تومانی قابل تقسیم "بالاس" اشاره می کند و خواستار توزیع 150 تومان سود به ازای هر سهم در مجمع سال مالی 89 می شود که به یکباره با تشویق بی امان حضار مورد تأکید واقع می شود .
در این میان حسابرس بلافاصله می گوید این شرکت وام بانکی در حسابها نداشته و منابع تأمین مالی بر اساس سیاست های بلند مدت 5 ساله و برمبنای سیاست تقسیم 40 درصدی سود برنامه ریزی شده است .
سهامداری می گوید : شما پیش بینی سود 52 تومانی خود را زمانی در مهرماه اعلام کرده اید که در عملکرد 9 ماهه سودی 82 تومانی را برای هر سهم در بهمن ماه گزارش کردید که این بی دقتی شما در تهیه گزارشات را نشان می دهد از طرفی افرادی با علم به پیش بینی محافظه کارانه بودجه شما اقدام به خرید این سهم در قیمت بالایی نمودند که هزینه تمام شده این سهم برای خریداران تنها می تواند با تقسیم سود 150 تومانی جبران شود .
تناقض در تناقض
ملایری نماینده وزیر اقتصاد نیز خطاب به سهامداران امیدوار به تقسیم سود بالا می گوید هر چه سود تقسیمی بالاتر باشد سهام شما پس از بازگشایی نماد با سقوط بیشتری مواجه می شود مضافاً اینکه با این اقدام نیز شرکت از نقدینگی تهی می گردد.
فرد دیگری از میان حضار پاسخ می دهد که وقتی نقدینگی در دل شرکت وجود دارد و شرکت تنها 8 میلیارد تومان ذخیره از بابت بازنشستگی کارکنان در نظر گرفته و از طرفی طرح توجیهی در زمینه افزایش سرمایه ندارد و همچنین می تواند از محل سود تقسیمی ، مطالبات خود را با دولت تهاتر کند به چه علت از تقسیم سود 150 تومانی میان سهامداران طفره می رود .
نماینده وزارت اقتصاد می گوید : آنچه شرکت صدرا را خراب کرد EPS پیشنهادی آن نبود بلکه قراردادهای آتی آن بود . چنانچه 150 تومان سود تقسیم شود به همان نسبت نیز قیمت سهام در بازار شکسته می شود که به نفع شما نیست . در اینجا جدال لفظی با اعضای هیأت مدیره و سهامداران خرد بالا می گیرد .
مدیرعامل ، رییس مجمع ، سهامداران ، نماینده دولت و ناظران هر کدام حرفی به میان می آورند و در این میان نماینده سازمان بورس است که ساکت و آرام تنها نظاره گر اوضاع است .
فرد دیگری فریاد می زند ، سهام بالاست در فرابورس با دامنه نوسان 5 درصدی معامله می شود و 10 درصدی که نسبت به قیمت EPS کاسته می شود تنها مربوط به دو روز است و حال آنکه با تقسیم سود مناسب نه تنها این سهم جذاب تر می شود بلکه شائبه کاغذی بودن سود اعلامی شما نیز بی معنا شده و از طرفی طلب 20 میلیاردی شما از راه آهن نیز با آن تهاتر می شود .
دایه دلسوزتر از مادر
حسابرس با بیان اینکه واگذاری 67 درصدی از منابع مالی شرکت به دولت به بهانه مطالبات قابل درک نیست ، با پاسخی از سهامداران مواجه می شود که چطور می شود شما مطالبات 20 میلیارد تومانی را نادیده می گیرید اما برای تقسیم 5 میلیارد تومان سود در مجمع دایه دلسوزتر از مادر شده اید ؟
مدیرعامل از جلسه خارج می شود اما پس از گذشت دقایقی دوباره باز می گردد و با ادبیاتی متفاوت با ساعت قبل ، به سهامدارانی که همواره تقسیم سود 150 تومانی را برای اعضای هیأت مدیره توجیح می کنند می گوید ، الان ما را از سالن جارو می کنند . شما بیش از این حق ندارید جلسه را طولانی کنید و نظر هیات رییسه با تصویب سهامدار عمده ( که البته همان دولت است) نهایی می شود . ولوله ای بر پا می شود و صدایی به گوش می رسد که هدف برگزاری مجمع را احقاق حق سهامداران می داند .
رییس مجمع با بیان اینکه 67 درصد از سهام شرکت در حال فروش بوده و تقسیم سود 150 تومانی با ابهام مواجه است ، اعلام می کند : پیشنهاد تقسیم 40 درصدی سود مورد توافق سهامدار عمده می باشد .
بعد از بازگشایی نماد دیگر حمایت نمی کنیم
فرد دیگری که خود را نماینده شرکت سرمایه گذاری دانایان پارس اعلام می کند ، می گوید : بهای تمام شده این سهم برای اکثر خریداران 1400 تومان بوده و از طرفی با توجه به فشار پرسنل شما برای فروش سهام ترجیحی خود در ماههای گذشته ، اگر حمایت حقوقی ها نبود باید افت شدید قیمت "بالاس"را نظاره گر بودیم . از اینرو با تقسیم سود 150 تومانی سهامدار به قیمت تمام شده خود می رسد که چنانچه این اقدام صورت نگیرد عدم تداوم حمایت ها پس از بازگشایی نماد به دلیل به صرفه نبودن این سهم را باید انتظار داشت .
از طرفی وقتی 20 میلیارد تومان مطالبات از راه آهن وجود دارد و ردیف بودجه نیز تعریف شده و باعلم به اینکه شرکت شما سهامدار خصوصی دارد شرعاً و عرفاً و قانوناً نمی توانید سود خود را به عنوان معوقات نگاه دارید .
رییس مجمع می گوید ما اجبار داریم زیرا شرایط ورود به فرابورس تعهد تقسیم 40 درصدی سود عنوان شده وحال آنکه فرد دیگری جواب می دهد تعهد شما تقسیم حداقل 40 درصدی سود است سخاوتمندی یا خساست ؟
مدیرعامل نیز این گفته ها را اینگونه تکمیل می کند که ما شرکت عمرانی هستیم و نه تولیدی و بخش زیادی از سرمایه در گردش ما به عنوان مطالبات از کارفرما بوده و اگر تقسیم سود بالا داشته باشیم باید شرکت را تعطیل کنیم و از اینرو پیشنهاد تقسیم 40 درصدی سود با سخاوتمندی تمام ارایه شده است .
در عین حال پیشنهاد 40 درصدی سود تقسیمی در حالی عنوان می شود که هنوز میزان سود تقسیمی در مجمع آماده نشده و ریاست مجمع خواهان حساب و کتاب آن هستند .
خروج حقوقی ها از این سهم ، عدم حمایت از سهامدار خرد ، خوانده شدن فاتحه شرکت و غیره همه در صدای فریاد مدیرعامل گره می خورد که با چهره ای عصبانی می گوید که سهامداران دیگر از طرح سوالات دست بر دارند .
تقسیم سودی که اشک همه را در آورد
بالاخره با پچ پچ کردن سهامداران عمده و رییس مجمع پیشنهاد تقسیم سود 700 ريالی پیشنهاد می شود که با تنها رای نماینده دولت به تصویب رسید .چهره بهت زده سهامداران و میخ کوب شدن آنها مؤید سکوتی معنا دار در جلسه بود .
سهامداری می گوید ، با این وضعیت هم سهامداران پس از بازگشایی نماد فروشنده شده و سقوط 5 درصدی قیمت آن در هر روز را باید انتظار داشت .
در حالیکه سهامداران همچنان به اعضای هیأت مدیره اعتراض می کنند رییس مجمع با همان یک رأی نماینده دولت سایر تکالیف از جمله تعیین حسابرس و بازرس قانونی ، حقوق اعضای هیأت مدیره و انتخاب روزنامه کثیرالانتشار را تصویب و خداحافظی می کنند .
جالب اینجاست که کسی هنوز بیرون نرفته و به قول یکی از خبرنگاران این اولین مجمعی است که با اعلام سود تقسیمی سهامداران خود را با چشمان گریان روانه منازل خود کرد .
مطالب مشابه :
نمونه متن های مجری
در این قسمت از خانم شمسی نژاد دعوت می کنیم تشریف بیاورند برای عرض خوشامدگویی متن مجری اول
اندر حکایت خیر مقدم گویی وتشکر کردن در مراسم وجلسا ت اداری
متن - اندر حکایت خیر مقدم گویی وتشکر کردن در مراسم وجلسا ت اداری - سیاسی- فرهنگی- اجتماعی
جشن پایان سال مهدکودک
تاتر مدرسه بهشتی که نزدیک مهدکودک است برگزار شد و چون عمو مهرداد مجری برنامه بود او با
سیدعلی ضیا ومحسن یگانه در کنسرت یگانه درشب تولدش
میم مثل مجری محبوب کد حرکت متن بعد از اجرای این ترانه، یگانه ضمن سلام و خوشامدگویی به
یادداشت هفتگی شماره 23
مراسم افتتاحیه پس از قرائت قرآن و پخش سرود جمهوری اسلامی و با خوشامدگویی مجری متن صنعت
جنجال در اولین مجمع "بالاست" بالا گرفت
بنابراین گزارش ابتدای جلسه با خوشامدگویی آقای مجری که به شدت با دیکشنری آنلاین مترجم متن
گزارش متنی و تصویری دیدنی احسان خواجه امیری در تبریز/کنسرت های آینده
یکی از خانم های مجری در این خوشامدگویی احسان در ادامه عکسهای «کورش جوان» از متن و
برچسب :
متن خوشامدگویی مجری