معرفی
اطلاعات تکمیلی در مورد روستاي مرغملك
((تبارک الذی بیده الملک))
در 45 كيلو متري جنوب غربي شهركرد در ميان بخشي از كوهها مرتفع سلسله جبال زاگرس روستايي به نام مرغملك قرار دارد .اين روستا كه از جمله بلندترين نقاط استان چهارمحال و بختياري با ارتفاع ۲۵۹۵متر از سطح دريا به شمار مي آيد.داراي مردماني بسيار زحمت كش ,معتقد بااستعداد و ولايت مداراست.
دهستان مرغملك شامل روستا هاي زير ميباشد.
مرغملك
اوج بغاز
دولت آباد خاكي
كريم آباد خاكي
احمد آباد
سودجان
قلعه سوخته
دره گرم
وجه تسمیه روستای مرغملک
از آنجایی که روستای مرغملک در ارتفاع ۲۵۹۵ از سطح دریا واقع است این اختلاف ارتفاع و کوهستانی بودن منطقه باعث ریزش نزولات آسمانی بسیار در منطقه است که نتیجه آن بوجود آمدن مرغزارهای بسیار در این منطقه است. لذا بدلیل وجود مرغزلرهای بسیار این سکونتگاه به سلطان مرغزارها مشهور شده که از این تعبیر نام مرغملک از ترکیب مرغ به معنی مرغزار و ملک به معنی سلطان و پادشاه بوجود آمده و نامگذاری شده است.
مردم شناسی:
پيشينه سكونت و زندگي در اين روستا به بیش ۵۰۰ سال قبل باز مي گردد.وجود تپه هاي باستاني و قبرستانهاي قدیمی و تاريخي و نيز وجود بقايای ارزنده همچنین {کنده} های با قدمت بالای ۵۰۰ سال و ظروف سفالي يافت شده در روستا سابقه طولاني تاريخي را نشان مي دهد.روستای مرغملک از دیرباز از مناطق مهم منطقه ومرکز داد و ستد روستا ها وشهر های اطراف بوده است.وهمین امر باعث سکونت اقوام متعددی در این روستا شده است وتنوع طایفه ای موجود و وسعت روستا نشان دهنده آن است که این روستا جمعیت زیادی را در خود پرورانده وخدمتگذارانی به جامعه ارائه نموده، همچنین این روستا سابقه درخشانی در زمان انقلاب و هشت سال دفاع مقدس دارد که ثمره آن رشادتها و از خود گذشتنگیها وجود 30 شهید والا مقام و ۴۰نفر جانباز و۲۰۰نفر رزمندگان و۵نفر آزاده، یادگاران شهدا در این روستاست.
طبق گفته های پیشینیان پایه گذاران این سکونتگاه از اقوام ایل قشقایی شیراز بوده اند.روستای مرغملک از دیرباز از مناطق مهم منطقه ومرکز داد و ستد روستا ها وشهر های اطراف بوده است.وهمین امر باعث سکونت اقوام متعددی در این روستا و وجود تنوع طایفه ای موجود در روستاست. این تنوع طایفه ای را میتوان از فامیلهای ساکنان روستا از جمله عالیپور- ساعدی -مسعودی - اصغر زاده و... اثبات نمود. تنوع طایفه ای موجود حاکی از آن است که اقوام مختلف از مکانهای مختلف به این روستا مهاجرت و ساکن شده اند. این امر گویای آن است که این روستا از زمان های دور شاهرگ ارتباطی در منطقه خود بوده است .
طبق سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت این روستا حدود ۲۸۰۰ نفر میباشد.لازم به ذکر اینکه بیش از ۴۰۰۰ نفر از سال ۱۳۵۰تاکنون از این روستا مهاجرت نموده اند.
جمعيت فعلي روستا حدود ۲۲۱۰ نفر ميباشد.
گردشگری:
قله هاي پر برف اين روستا و بارندگي هاي زياد از فصل پاييز (آبان ماه آغاز و تا اواخر فروردين ماه ) تا اوايل فصل بهار ادامه مي يابد.موجب آن گرديده است كه اين روستا علاوه بر داشتن محيطي سر سبز وخرم به عنوان يكي از سر چشمه هاي رودخانه زاينده رود به حساب آيد.
طبيعت بكر آن . محل زندگي حيواناتي نظير بز ,قوچ كوهي و ...(منطقه حفاظت شده شيدا)و انواع گياهان دارويي است.
برخي از نقاط ديدني روستا:
- باغ قره کهریز
- سدهای باشلقbashlogh
- قدمگاه حیدر کرار
- چشمه صعورد بلاغ
- قلعه سروان
- حمام باستانی با قدمت بیش از ۱۵۰ سال
- تپه باستانی معروف به (ذوالتپسین) که طبق گفته پیشینیان قلعه یکی از شاهزادگان بوده.
- آبشارهای تنگ گزي Tange gazi )) که در منطقه ای بکر و بسیار زیبا در سمت جنوب غربی روستا نزدیک روستای دولت آباد خاکی واقع شده است. لازم به ذکر است ارتفاع این دو آبشار بیش از ۵۰ متر میباشد. و در قسمت بالاي آبشار دشت بسيار زيبايي واقع است .
در حدود 3 كيلو متري روستا يك مكان متبركه و زيارتي بنام حيدر كرار ونظر گاه حضرت علي ابن ابيطالب (ع) قرار دارد كه مورد توجه خاص اهالي روستاي مرغملك و ديگر شهر و روستاهاي اطراف مي باشد. در ایام تعطیلات این منطقه شاهد حضور صدها زائر است. در مناسبات مختلف خصوصا لیالی پر خیر و برکت قدر مراسم احیا در این مکان برگزار میگردد. اين محل علاوه بر داشتن تقدس تفرج گاهي مناسب با چشم اندازي بسيار زيبا است.
اشتغال:
شغل بیشتر مردم روستا کشاورزی و دامداری بوده که وجود ۴۴ هکتار باغات گردو ،بادام ومو و ۱۵۰۰ هکتار زمین زیر کشت خود گویای این مطلب است.و در دامداری میتوان به پرورش ۵۰۰۰رأس دام سبک و ۸۰۰ رأس دام سنگین اشاره نمود.همچنین کسبه هایی در شغلهای مختلف ازجمله جوشکاری- نجاری- و... مشغول به کارند.
بانوان روستا نیز در کنار خانه داری به قالیبافی نیز مشغولند. طبق آخرین آمارها سالانه ۲۰۰ تخته فرش در این روستا تولید میگردد.
جغرافیا:
روستای مرغملک در ارتفاع 2۵۹۵ متر از سطح دریا و در منطقه ناهمواریهای رشته کوه زاکرس قرار گرفته وسعت تقریبی روستا ۷۷۹۵ هکتار معادل ۷۷۹۵۰۰کیلومتر مربع است که حکایت ازپهناوری این روستا دارد.
اين روستا از سمت شرق به روستاي ارجنك(از توابع شهرستان بن) از سمت غرب به شهر سودجان- از سمت شمال به روستاي بارده(از توابع شهرستان بن).از سمت جنوب شرقي به روستاي هاروني . از سمت جنوب غربي به روستاي اوج بغاز مشرف ميگردد.
آب و هوای این منطقه کوهستانی نیمه خشک میباشد.و دارای یک رودخانه فصلی است.
زیر بنایی:
از امکانات زیر بنایی میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
راهداری- کلانتری - مرکز ترویج خدمات کشاورزی- مخابرات و دفتر آی سی تی و پست بانک- بانک- دهیاری- خانه عالم - حسینیه ومسجد (۸ )- و سالن ورزشی و وجود ۶۵۰مشترک برق - مشترک تلفن ۵۰۵ خانوار- مشترک گاز۴۵۰ خانوار- و دریافت ۴ شبکه تلوزیونی اشاره نمود.
با اين توصيفات در مي يابيم كه اين خطه از استان و مردم اين روستا داراي قابليتهاي فرواني مي باشد كه از آن جمله مي توان به تلاش مردم در كشاورزي و دامپروري و قالي بافي وگروهي نيز در مسوليت هاي مهم اداري اشاره كرد و لازم به دكر است كه از ديرباز بافت هاي قالي هاي خوش نقش و نگار و پرجاذبه صفاتي از تاريخ استان چهارمحال و بختياري را به خود اختصاص داده است.علاقه مندي به موازين شرعي و اخلاقي و پايبندي به مسائل ديني و همچنين حضور روحانيت معزز بيش از 100سال پيش تا كنون نشان از مردمي ديندار و ارادتمنداهل بيت عصمت وطهارت (ع)و ولايت فقيه دارد.
بعد از پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي ايران فرزندان غيور اين روستا اولين كساني بودند كه به فرمان امام راحل عظيم الشان لبيك گفته وبسوي پادگانهاي نظامي مراجعه نمودند و همين افتخار براي اين روستا بس است كه در طول سالهاي دفاع مقدس حتي يك نفر كه در خدمت سربازي حضور نداشته باشد وجود ندارد.
در 8 سال دفاع مقدس جوانان مومن و ايثارگر روستا تكليف شرعي خود را در لبيك به نداي امام (ره) به نحوه شايسته به انجام رسانندو حضور پررنگ عزيزان بسيجي اين خطه در جبهه هاي نور عليه ظلمت .جبهه هاي غرب و جنوب كشور شاهد جانفشانيهاي اين عزيزان است كه تقديم30 شهيد.40جانباز ۵ نفر آزاده وده ها رزمنده سند افتخار روستاست,در كمك رساندن به جبهه ها در بعد مالي نيز جزء روستاهاي برتر بوده كه صحنه هاي بياد ماندني اهداء گوشواره , انگشتر وغيره زنان مؤمنه اين روستا را به خاطر دارند.
دهیاری مرغملک:
دهیاری روستای مرغملک در سال 82 تأسیس گردید از تاریخ تاسیس تا مهر ماه 85 افرادی سمت دهیاری را به عهده گرفته و فعالیتهایی را در معیت شوراهای اسلامی در سطح روستا انجام دادند.
از مهر ماه 85 مسولیت دهیاری مرغملک به عهده ی اینجانب علیرضا عالیپور بوده است. از زمان تحویل گرفتن این سمت تا به امروز در حد توان خود و تا جایی که میتوانستم در جهت آبادانی و بهسازی روستا در حیطه ی وظایف خود تلاش کرده ام .بیشترین دغدغه ای که در طول این چند سال داشته ام فرهنگ اهالی روستا بوده است و در این راستا با همکاری کانون فرهنگی روستا کارگاههای آموزشی متعدد با دعوت از کارشناسان تشکیل داده ایم.
بعد از انحلال شورای اسلامی شورا (بدلیل مهاجرت تعدادی از اعضا ) در سال ۸۷ مسولیت کارهای شورا نیز بر دوش دهیاری بوده و پاسخگوی کلیه مشکلات سطح روستا فقط دهیار بوده است. لکن با وجود مشکلات بسیار و انتظارات بالا و گاها بی جای اهالی به لطف و یاری خدا تا کنون وظایفم را با موفقیت و در جهت رضایت و خدمتگذاری به اهالی فهیم روستا انجام داده ام .
با وجود کارگاههای آموزشی متعدد بازهم این روستا نیاز به فرهنگسازی در موارد مختلف دارد. فعالیتهای عمرانی بسیاری در طول سالهای اخیر در این روستا صورت گرفته و تا حدودی چهره روستا رو به بهبودی رفته. اما یکی از مشکلات اصلی روستا که تا کنون با وجود تلاش بسیار هنوز بصورت لاینحل باقی مانده مشکل کشاورزان روستا با اداره اوقاف است. و این اختلاف ملکی و مشخص نبودن مالکیت اراضی روستا باعث عدم سرمایه گذاری سرمایه گذاران در روستا و به تبع آن نبود شغل، پدیده و مهاجرت باعث کم شدن نسبی جمعیت روستا شده است. به طوری که جوانان روستا رغبتی به سرمایه گذاری و ساخت مسکن ندارند. لذا بیشتر بافت روستا بافت قدیمی است. با این وجود از سال ۸۵ تا امروز بیش از ۱۰۰ نفر از اهالی که متقاضی دریافت تسهیلات مسکن بوده اند با صدور پروانه ی ساختمان از طریق دهیاری و معرفی به بنیاد مسکن تسهیلات مسکن دریافت و ساختمانهای خود را نوسازی نموده اند.
در مدت زمانی که مسولیت دهیاری به عهده ام بوده و تا جایی که مردم شریف با دهیاری همکاری کرده اند فعالیتهایی در زمینه های مختلف انجام داده ام که به برخی از آنها اشاره میگردد.
برخی فعالیتهای دهیاری روستای مرغملک از پاییز 85 تا بهار 92 بصورت تیتر وار:
1- بهسازی معابر روستا شامل زیرسازی و آسفالت معابر از جمله خیابانهای کشاورز – فارابی – ایثار و... 2- فعال نمودن طرح جمع آوری و دفن بهداشتی پسماندهای سطح روستا . 3- پیگیری تجهیز و تعمیرات سالن ورزشی از طریق اداره کل تربیت بدنی استان.شامل کف پوش سالن ،تهیه و نصب سیستم گرمایشی، احداث ساختمان اداری و تهیه برخی امکانات و تجهیزات ورزشی. و افتتاح و بهره برداری و واگذاری به بخش خصوصی. 4- پیگیری اجرای پروژه ی گاز رسانی به روستا اعم از اجرای شبکه اصلی- ساخت ایستگاه گاز و نصب علمک و کنتور. 5- اجرای پروژه ترمیم ترانشه های گاز. 6- شنریزی معابر بهسازی نشده. 7- برف روبی و شنریزی معابر در زمستانها. 8- ساماندهی آرامستان (کاشت نهال و... 9- ساماندهی گلزار شهدای روستا . 10- اجرای برنامه های متنوع فرهنگی در مناسبتهای مختلف در طول سال از جمله دهه مبارک فجر و ... 11- تشکیل جلسات گوناگون و پیگیری مسائل و مشکلات روستا از ادارت مربوطه . 12- تأمین روشنائی معابر روستا با همکاری اداره برق لاران . 13- احداث چند مورد پل در سطح روستا برروی جداول . 14- تهیه و نصب ایستگاههای اتوبوس در محل سوار و پیاده نمودن مسافران حمل و نقل عمومی. 15- ساماندهی حمام عمومی شامل تعمیر و گاز کشی و لوله کشی آّب و برق ساختمان. 16-ساماندهی و گازکشی غسالخانه. 17-همکاری با کلیه ادارات در اجرای طرحهای مختلف از جمله ثبت نام مشمولین سهام عدالت. 18-همکاری با اداره نوسازی مدارس جهت احداث مدرسه خیریه 5 کلاسه ی حافظ . 19- جدول کشی معابر روستا با جداول پیش ساخته. 20-همکاری با ادارت خدمات رسان در اجرای مانورهای مختلف و کنترل حوادث غیرمترقبه .(منابع طبیعی – هلال احمر و.. 21-تعمیر و نگهداری ماشین آلات دهیاری و کاریابی و درآمد زایی برای دهیاری. 22- انجام تعمیرات و نوسازی ساختمان دهیاری. 23- تشکیل تعاونی دهیاران بخش با همکاری سایر دهیاران بخش و انجام فعالیتهای گوناگون. 24- تهیه کدپستی جهت اماکن سطح روستا. 25-صدور پروانه های ساختمانی برای متقاضیان احداث بنا. 26- صدور پروانه های کسب جهت متقاضیان راه اندازی کسب پیشه. 27- همکاری با ستاد احیای زکات جهت جمع آوری و توزیع زکات. 28- پیگیری تأسیس شرکت تعاونی چند منظوره با عضویت 300 نفر از جوانان بیکار جویای کار جهت اشتغال در قالب طرح طوبی با انتقال آب از رودخانه زاینده رود. و احیای اراضی با همکاری چند تن از اهالی دلسوز روستا. 29- همکاری با کمیته سلامت جهت حفظ بهداشت عمومی روستا. 30- عضو نمودن حدود 100 خانوار از اهالی روستا در صندوق بیمه روستائیان و عشایر جهت استفاده از مزایای صندوق. 31- پیگیری احداث سد خاکی در دانگ قره کهریز. 32- همکاری جهت برگذاری انتخابات سالم در دوره های مختلف. 33- برگزاری محافل انس با قرآن در ماه مبارک رمضان. 34- پروژه آوار برداری( بارگیری مخروبه های ساختمانهای قدیمی متروکه). 35- برگزاری کارگاههای آموزشی فرهنگی با دعوت از کارشناسان و روانشناسان زبده.
وبسیاری فعالیتهای دیگر و امورات محوله از بخشداری
با وجود تلاش بسیار در صورت وجود قصور در کارها از اهالی محترم پوزش میطلبم. و از اهالی محترم تقا ضامندم بیش از پیش با دهیاری و اعضای شورای اسلامی در راستای پیشرفت و آبادانی روستا همکاری داشته باشند. وبا امید آنکه اعضای شورای اسلامی در دوره ی جدید با فعالیتهای بی بدیع خود کاستی های عمرانی و فرهنگی روستا را در دوره ی فعالیت خود جبران نمایند. انشااله.
وعده ی همه ی ما پای صندوقهای رای در ۲۴ خرداد ۹۲.
مطالب مشابه :
آگهی استخدامی شهرداری در نه (9) استان
۲۵/۰۳/۹۳ سازمان شهرداریها و دهیاری و دهیاریهای کشور، در شماره تلفن
آیین نامه اجرایی ماده(194) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه
آب، برق،تلفن،گاز و سایر وزارت کشور(سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور) و مرکز
اخبار صنایع و توسعه روستایی,خبر کشاورزی,۱۳۸۹ شنبه ۲ مرداد :
شماره تلفن جهت سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور سازمان سنجش آموزش کشور
اصول مهم بوجه نویسی شهرداری ها
سال 1387 کل کشور در توسط سازمان شهرداریها و دهیاریهای سازمان شهرداریها و کمک
نحوه توزیع عوارض وصولی از اول سال 1390 بین شهرداریها و دهیاریها
شهرداریها و دهیاریهای اداره کل را به حساب شهرداریها و و وزارت کشور
اطلاعيه درباره تاريخ، نحوه پرينت كارت و محل رفع نقص كارت شركت در آزمون استخدامي شهرداري ها
سازمان شهرداریها و بر روي سایت سازمان سنجش آموزش کشور پيجر، تلفن همراه
توسعه فیزیکی شهر
انتشارات سازمان شهرداریها و دهیاریهای و شماره یاب تلفن سازمان ثبت احوال کشور;
ضوابط اجرايي قانون بودجه سال1391كل كشور
قانون بودجه سال 1391 کل کشور و بنا به 8 ـ سازمان شهرداریها و به شماره
معرفی
ورزشی از طریق اداره کل تربیت بدنی استان شماره تلفن سازمان شهرداریها و
نگاهی به مصوبه اخیر مجلس در خصوص نیم درصد شهرداری ها
طرح و اجراء. مهدی شماره حساب انجمن خیرین کتابخانه های عمومی نهاد کتابخانه های عمومی کشور.
برچسب :
شماره تلفن سازمان شهرداریها و دهیاریهای کل کشور