باز هم تجاوزي ديگر به بهانه مسكن مهر! چرا؟

لطفاً به اين نامه زنهار دهنده توجه فرماييد:

« باسمه تعالی »

جناب آقای دکتر رحمانی،

مدیر عامل محترم انجمن اعضای هیات علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور


با سلام،

احتراماً، همانطور که مستحضر می باشید، استان گلستان یکی از استانهای کم وسعت اما مهم کشور است که وجه غالب اقتصاد آن، اقتصاد کشاورزی است. این استان با تولید سالانه بیش از یک میلیون و یکصد هزار تن گندم، رتبهی سوم کشور را در تولید این محصول دراختیار دارد و در زمینۀ تولید دانههای روغنی (به ویژه سویا و کلزا) استان گلستان در رتبهی اول کشور است و بیش از 50 درصد تولید ملی را شامل میشود.

یکی از مراکز مهم علمی این استان، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی است که با نیم قرن سابقهی تحقیق و پژوهش در عرصههای مختلف کشاورزی، منابع طبیعی و علوم دامی، و با در اختیار داشتن بیش از 270 نفر نیروی فعال که بیش از 80 نفر آنها جزو اعضای هیات علمی و دارای مدارک تحصیلی دکتری و کارشناسی ارشد (در قالب 8 بخش، 10 ایستگاه تحقیقاتی و 31 گروه تخصصی پژوهشی) هستند، توانسته قدمهای بزرگ و ارزشمندی را در حوزههای مختلف کشاورزی، منابع طبیعی و علوم دامی بردارد. هر ساله حدود 250 طرح تحقیقاتی در این مرکز به اجرا در میآید و بسیاری از این فعالیتها در ارتباط مستمر و مداوم محققان این مرکز با 23 موسسه تحقیقاتی ملی و چند موسسه تحقیقاتی معتبر بین المللی نظیر سیمیت (مکزیک)، ایکاردا (سوریه) و ایکریست (هند) صورت میپذیرد. نتایج فعالیتهای پژوهشی محققان مرکز نیز به صورت کتاب، مقالات ISI و علمی و پژوهشی در مجلات معتبر، نشریات و دستورالعملهای فنی و ترویجی، کارگاههای آموزشی، برپایی نمایشگاههای پژوهش و فناوری و ... در اختیار جامعه علمی و کشاورزی استان و کشور قرار میگیرد و بدین صورت، محققان این مرکز، نقش قابل توجهی را در تولید علم و تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری (دامت برکاته) در جهت تبدیل کشور عزیزمان به قطب علمی منطقه ایفا مینمایند. یکی از آخرین افتخاراتی که با تلاش خستگی ناپذیر و پیگیریهای مشفقانۀ عزیزان دفتر پژوهش و فناوری استانداری گلستان به دست آمده، کانون ارتباط دانشگاه و صنعت دانههای روغنی کشور بوده که به عنوان یک از معدود مراکز تحقیقاتی استانهای کشور، و با امضای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نصیب این مرکز شده است.

نتایج پژوهشهای کاربردی محققان این مرکز موجب شده تا استانی با وسعت اندک، اقلیمهای متنوع، مخاطرات طبیعی فراوان که عوامل تنشهای زنده و غیرزنده گوناگونی برای گیاهان و جانوران میباشند، همواره از جایگاه شایستهای در تولیدات گیاهی و دامی کشور برخوردار باشد.

جایگاه فعلی مرکز که قریب به نیم قرن پیش خریداری شده و دارای فضایی زیبا و آرام و مملو از درختان مثمره و غیر مثمره است که محیط آرامش بخشی را برای فعالیتهای پژوهشی فراهم میکند، تعداد ده آزمایشگاه تخصصی، مجهز و باسابقه، یک واحد انسکتاریوم تولید حشرات مفید (به مساحت تقریبی 1000 متر مربع) و یک واحد تولید کمپوست از ضایعات کشاورزی (به مساحت تقریبی 500 متر مربع)، کلکسیون ژنوتیپهای زیتون در دو قطعه و جمعاً به مساحت 3 هکتار، که قطعهی اول با داشتن ژنوتیپهای منحصر بهفرد در کشور، که حتی تعدادی از آنها از کشورهای خارجی به استان وارد شده، و درختان 20 ساله، منبع تهیهی پیوندکهای خالص برای بسیاری از نهالستانهای استان میباشد، کلکسیون ژنوتیپهای پکان، که در نوع خود در کشور بینظیر است، و باغ گیاهشناسی با مساحتی بالغ بر 3 هکتار که از حدود 2 سال پیش احداث گردیده میباشد. قسمتی از عرصهی این مرکز با مساحت تقریبی 2 هکتار از 2 سال قبل به عنوان سایت تحقیقاتی کشاورزی ارگانیک در نظر گرفته شده و تاکنون چند طرح تحقیقاتی در این زمینه در آن اجرا شده است.

متاسفانه علیرغم مطالب عنوان شده، باخبر شدیم که عرصهی تشریح شده، از طرف مقامات استانی به عنوان محلی برای اجرای طرح مسکن مهر در نظر گرفته شده و در این راستا تقریباً به صورت ادواری طی چند نوبت اکیپ هایی را نیز جهت نقشه برداری و بازدید از اراضی موصوف، به این مرکز گسیل داشته اند که خود این امر  باعث ایجاد اختلال در آرامش حاکم بر این محیط علمی و تحقیقاتی شده است. و با عرض تاسف در آخرین مرحله بدون هماهنگی با مسئولین این مرکز و حتی سازمان متبوعه در سطح کشور به صورت یک جانبه سند این مرکز را به نام مسکن مهر زده اند. در کنار پیگیریهای اداری و قانونی که توسط مسئولان و اعضای هیات علمی مرکز در دست انجام میباشد موضوع از طریق وزیر محترم جهاد کشاورزی، به هیات دولت ارایه شده است، اما متاسفانه هیچکدام از آنها موثر واقع نشدهاند. استاندار محترم نیز در ملاقات حضوری جمعی از اعضای هیات علمی مرکز در پایان سال 88، علیرغم آن که دستور توقف امور را موقتاً صادر نمودند، ادامهی پیگیریها را منوط به نتیجهی نشست مسئولین مرکز با معاونت عمرانی استانداری دانست. اما متاسفانه پیگیریهای مسئولین مرکز برای تشکیل جلسه تاکنون به جایی نرسیده، علیرغم دستور استاندار محترم، اقدامات دستگاههای اجرایی در جهت نقشهبرداری و انتقال سند و ... همچنان در حال انجام میباشند.

اینجانبان اعضای هیئت علمی و محققان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ضمن ابراز نگرانی و اعتراض شدید خود از چنین رخدادی در استان، از آن جناب که از محققین و متقدمین امور پژوهشی و علمی کشور  
میباشید خواهشمندیم تا به نوبۀ خود موارد را به مراجع تصمیم ساز و ذیصلاح  منتقل فرموده و این جامعۀ علمی را از این نگرانی عظیم که تبعاتی همچون یاس و دلسردی را نیز همراه دارد برهانید. مستدعی است ضمن در نظر گرفتن تبعات سنگین علمی، اقتصادی و اجتماعی این حرکت و تاثیر عمیقی که این جابجایی بر کارکرد مرکز و کشاورزی استان و بالطبع محققان ارجمند وابسته به آن موسسۀ محترم میگذارد، پیگیری این موضوع را به عنوان یک اولویت مهم در دستور کار خود قرار داده، در حل این معضل ما را مساعدت فرموده، یاری رسان باشید، تا بتوانیم این مرکز را که یکی از مرکز مهم پژوهشهای کشاورزی و منابع طبیعی کشور و مایه مباهات استان گلستان و کشور عزیزمان در مسیر تولید علم بوده و یادگار قریب به نیم قرن پژوهش متقدمین، تاکنون می باشد حفظ نموده، از نتایج پژوهشهای علمی و کابردی آن بهرهمند گردیم. ان شاء ا.....
 

                                                      و من ا.. التوفیق

                                                      اعضای هیات علمی و محققان
                                                      مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان


مطالب مشابه :


عدن ؛ بزرگترين گلخانه جهان

دنیای اطلاعات - عدن ؛ بزرگترين گلخانه جهان - دانستنیها کلبه ی زیبای علوم (اقای رحمانی)




اولین همایش بزرگ نکوداشت سرمایه های انسانی شهرستان جم

# آقای صفر رحمانی # آقای علی بنیاد گلخانه # آقای غلام آقای خورشیدی بیشترین سابقه ی




اجرای آواز شوشتری آقای مهاجر

ملک و محمود رحمانی پور و استاد علی اکبر گلپایگانی به فرا آقای علی بادی هزار گلخانه آواز




طاق قلب_آقای خسروی

به رنگ آسمان - طاق قلب_آقای خسروی - - به رنگ نشیند بـــــــلـبل گلخانه




گازهای گلخانه ای و سرد شدن سیاره زهره!

خانه نجوم - گازهای گلخانه ای و سرد شدن سیاره زهره! - بخش غیر حرفه ای مرکز مطالعات و پژوهش های




باز هم تجاوزي ديگر به بهانه مسكن مهر! چرا؟

جناب آقای دکتر رحمانی آمريكا هنوز خود را متعهد به مديريت گازهاي گلخانه‌يي نمي‌داند!




آهنگ سیمای خانواده (نیمه گمشده)

برنامه گلخانه ( شبکه 3) ماهرخ آقای قادرپور مرضیه رحمانی




برچسب :