کلیه سیستم های نوری مورد نیاز در واحد های مرغداری ( گوشتی - تخمی - قفس )
تامین نور و روشنایی
نور طبیعی به وسیله خورشید می تواند تا حدی تامین کننده روشنایی مورد نیاز سالن باشد و مقدار آن بستگی به زمان ، شدت ابر و فصل سال دارد . طول مدت روز به دلیل اینکه در فصل های مختلف تغییر می کند قابل استناد نیست ريال چشم انسان و پرندگان می تواند از طول موج بین 400 – 700 nm را جذب کند که با آن نور مرئی می گویند . طیور طیف های نوری قرمز ريال نارنجی و زرد را بهتر و طیف های بنفش ، نیلی ، آبی و سبز را با کارایی کمتری می بینند و ثابت شده است که رنگ نور در مورد طیور نقش مهمی دارد ريال اما به طور کلی بهترین نور ، نور سفید است .
تاثیر رنگ نور بر وضعیت طیور
افزایش رشد ==== > رنگ سبز و آبی
کاهش راندمان غذایی ==== > رنگ زرد و سبز
کاهش سن بلوغ ==== > رنگ سبز و آبی
افزایش سن بلوغ ==== > رنگ قرمز و زرد
کاهش عصبانیت ==== > رنگ قرمز
کاهش کانیبالیسم ==== > رنگ قرمز و آبی
افزایش تولید تخم مرغ ==== > رنگ قرمز
افزایش اندازه تخم مرغ ==== > رنگ زرد
افزایش باروری خروس ها ==== > رنگ سبز و آبی
کاهش باروری ==== > رنگ قرمز
انواع لامپ های روشنایی
3 نوع لامپ در سالن ها مورد استفاده قرار می گیرد :
1 – لامپ های معمولی : دارای نور سفید می باشد و از نظر نصب ارزان هستند ، اما راندمان نوری آن ها پایین است و احتیاج به انعکاس دهنده دارد و طول عمر آن ها کوتاه و حدود 1000 ساعت است .
2 – لامپ های فلئورسنت ( یا مهتابی ) : کارایی نور آن ها 3 – 4 برابر لامپ های معمولی است . عمر فید آن ها حدود 10000 ساعت است ، اما در دمای پایین محیط شدت نور آن ها کاهش می یابد . به طوری که در دمای صفر درجه حدود 60% می رسد . و قسمتی از نور آن ها در طیف های آبی و سبز است . برای محاسبه شدت نور دهی آن ها با لامپ های معمولی در وات برابر یکسان فرض می شود . این لامپ ها دارای هزینه نصب بالایی هستند اما مصرف برق و هزینه نگهداری آن ها کمتر است .
3 – لامپ های گازی یا جیوه ای : کارایی آن ها در حدود لامپ های مهتابی است اما در خصوص تغییر درجه حرارت از لامپ بهتری عملکرد بهتری دارند و نور آن ها کمتر در محدوده طیف های آبی و سبز است . طول عمر آن ها در حدود 2500 ساعت است . اما چند دقیقه طول می کشد تا گرم و روشن شود و برای یکنواختی نوردهی نباید در ارتفاع کمتر از 3 متر نصب شوند .
واحدهای شدت نوردهی
واحدهای اندازه گیری شدت نوردهی عبارتند از :
1 – فوت کندل : عبارت است از شدت نوری معادل 1 لومن در هر فوت مربع است .
2 – لوکس : معادل 0929/0 فوت کندل است یا به عبارتی دیگر هر فوت کندل 76/10 لوکس است .
3 – وات در متر مربع : ( بیشترین استفاده از همین واحد نوری می باشد ) مقدار شدت نور دهی آن بستگی به نوع منبع تامین کننده نور دارد . اما در خصوص لامپ های معمولی اگر دارای صفحه انعکاس دهنده باشد و در ارتفاع 2 متر نصب شوند برای تولید نوری به شدت 1 فوت کندل یا 10 لوکس در هر متر مربع به لامپی با قدرت 7/2 وات نیاز است .
- هر یک لومن = 21 لوکس
پنجره در سالن های باز برای استفاده از نور طبیعی
در خیلی از سالن های پرورش طیور از پنجره به عنوان استفاده از نور طبیعی استفاده می شود البته به علل مشکلات متعدد سطح آن را حداقل در نظر می گیرند که با توجه به شرایط سالن و اقلیم منطقه سطح آن بین 5-10% مساحت سالن است .
انعکاس دهنده های نور
یک انعکاس دهنده مناسب می تواند شدت نور را تا 50% افزایش دهد و بهتر است که از انعکاس دهنده های گرد به قطر 25 – 30 سانتی متر استفاده شود . علاوه بر این ضروری است که لامپ ها مرتب تمیز شوند تا از شدت نور آن ها کاسته نشود .
ارتفاع نصب لامپ ها
لامپ ها باید تا حد امکان در نزدیکی طیور نصب شود به طوری که کارگر بتواند به راحتی از زیر آن ها عبور کند . این ارتفاع معمولا حدود 1.8 تا 2 متر می باسد ( ارتفاع از کف سالن محاسبه می شود . ) . در سیستم قفس لامپ ها باید به گونه ای تنظیم شوند که شدت نور در طبقه های مختلف یکسان باشد . در سالن های باز بهتر است لامپ ها آویزان نباشند ، چرا که در اثر جریان هوا لامپ ها تکان خورده و ایجاد سایه و وحشت می کنند .
وضعیت نصب لامپ ها در سالن
نحوه قرار گرفتن لامپ ها در سالن های پرورش طیور تاثیر فراوانی بر میزان کارایی و وشنایی سالن دارد و نور باید با شدت معین و به صورت یکنواخت در سالن پخش شود . فاصله بین ردیف های لامپ لازم است 5/1 برابر ارتفاع لامپ ها از سطحی که طیور در آن قرار می گیرند باشد . اگر در سالن 2 یا چند ردیف لامپ لازم است که نصب شود باید به صورت مثلثی قرار گیرد تا نقطه تاریک در سالن وجود نداشته باشد .
فاصله لامپ ها تا دیوار جانبی سالن باید نصف فاصله ردیف های لامپ باشد ، در سیستم قفس باید ارتفاع لامپ ها و محل نصب آن طوری تنظیم شود تا نور کافی به طیور برسد و اساسا قسمت جلو دان خوری ها باید توجه بیش تری شود .
سیستم برق رسانی
سیستم برق رسانی مزرعه های پرورشی شامل انشعابات جریان برق از شبکه های سراسری یا موتور برق های اضطراری می باشد و تمامی قسمت های یک مزرعه اعم از انبار ، خانه کارگری و سالن پرورش باید برق کشی شده باشد . در واحد های پرورش طیور در نظر گرفتن موتور برق یا ژنراتور ضروری است چرا که قطعی برق در شرایط خاص می تواند مشکلات زیادی را برای پرورش دهنده ایجاد نماید . در مسیر برق رسانی به قسمت های مختلف بهتر است که هر قسمت با فیوز جداگانه ای تفکیک شود و یا اینکه از تابلو برق های مختص برای هر قسمت استفاده شود
مطالب مشابه :
براورد هزینه ها و درآمد یک واحد مرغداری
morghdar javan - براورد هزینه ها و درآمد یک واحد مرغداری - مدیریت فارم.جیره نویسی.مرغ گوشتی - morghdar javan
آسیت
صنعت مرغداری نژادهای گوشتی به طور ژنتیکی توانایی آنچنان رشدی را دارند که توانایی تهیه
فروش جوجه بوقلمون
مرغداری - فروش جوجه بوقلمون - مرغداري، پرورش پرندگان و طیور
سکته در مرغ
صنعت مرغداری sds در جوجه های گوشتی وضعیتی است که جوجه ها بدون هیچ دلیل قابل تشخیص تلف
کلیه سیستم های نوری مورد نیاز در واحد های مرغداری ( گوشتی - تخمی - قفس )
اصول جامع و نوین پرورش طیور - کلیه سیستم های نوری مورد نیاز در واحد های مرغداری ( گوشتی - تخمی
سالن های پرورش طیور
صنعت مرغداری - سالن های پرورش طیور - مرکز ارائه خدمات نوین صنعت در جوجه های گوشتی و جوان
التهاب روده، نابودگرترین بیماری باکتریایی مرغداران گوشتی
اصول جامع و نوین پرورش طیور - التهاب روده، نابودگرترین بیماری باکتریایی مرغداران گوشتی
کارکرددریچه های ورودی هوا(اینلت ها) درسالنهای پرورش مرغ گوشتی
اصول جامع و نوین پرورش طیور - کارکرددریچه های ورودی هوا(اینلت ها) درسالنهای پرورش مرغ گوشتی
درباره مرغ جولا
مرغداری - درباره مرغ جولا - مرغداري، پرورش پرندگان و طیور
برچسب :
مرغداری گوشتی