مشکلات مشاوران آموزش و پرورش
مشکلات مشاوران آموزش و پرورش :
بیشتر کشورها برای بعضی از رشته ها مشاغل به ویژه شغل های خدماتی مانند: پزشکی ، پرستاری ، روان پزشکی و مشاوره، ضریب سختی کار در نظر می گیرند و این مشاغل ساعت کار محدود و مشخص در طول هفته دارند و طی روز هم مراجعین محدودی را می پذیرند. در عین حال از حقوق و مزایای ویژه ای نیز برخوردار هستند. مثلا: در کشور امریکا یک روان پزشک یا مشاور که با مشکلات روحی ، عاطفی و اجتماعی مردم سر و کار دارد، طی روز بیشتر از 2 یا 3 مراجعه کننده نمی پذیرد و دست مزد خوبی هم دارد در حالی که در کشور ما نه تنها استاندارد های شغلی رعایت نمی شود، بلکه مشاوران بسیار تحت فشار و استرس روحی هستند . در مدارس گاهی 10 یا 12 مشاوره، در یک روز انجام می شود و نوشتن پرونده ها، کارهای اداری، شرکت در جلسه ها و غیره نیز اضافه می شود. با وجود این، آموزش و پرورش حتی تصمیم گرفته است که ساعت کاری مشاوران را از 24 ساعت به 36 ساعت در هفته افزایش دهد.
ارایه ی خدمات راهنمایی و مشاوره در نظام آموزشی ایران متاسفانه به علت و متعددی نتوانسته به اهداف از پیش تعیین شده دست یابد که از آن جمله می توان به این موارد اشاره کرد: کمبود مشاور ماهر و متخصص، عدم مشارکت کارکنان و مسوولین مدارس، در دست نبودن وسایل و ابزار سنجش دقیق، نا هماهنگی در
برنامه ها ، نبود نظام ارزشیابی صحیح از کار مشاوران تحصیلی و در نهایت و در مقیاس بزرگ بی توجهی به نیازها و فرهنگ جامعه و نسل جوان . افرادی که به نحوی با مسایل و مشکلات دانش آموزان و نوجوانان در ارتباط هستند به خوبی می دانند که انجام مشاوره صحیح کمک بزرگی برای نوجوانان و دانش آموزان مدارس محسوب می شود که اگر به صورت صحیح و برنامه ریزی شده انجام شود در کاهش مشکلات مختلف روانی و اجتماعی و التیام آلام آن ها بسیار سودمند است.
نقش کارکنان مدارس و والدین در راهنمایی تحصیلی:
در امور راهنمایی و مشاوره مسئولیت اصلی اما نه انحصاری با مشاور می باشد. گرچه مشاور با داشتن تخصص و تعهدات حرفه ای موظف به تنظیم و اجرای خدمات راهنمایی می باشد اما در سیستم آموزش و پرورش لازم است سایر کارکنان مدرسه در تحقق این مقاصد همکاری نمایند در غیر این صورت برنامه های راهنمایی موفقیت کمتری کسب خواهند نمود.
راهنمایی و مشاوره در مدارس محدود به مشاوره نبوده و با توجه به شرایط و امکانات جوامع هر کدام از سازمان ها و کارکنان وظایفی بر عهده می گیرند. در محیط های فاقد امکانات بهداشتی و روان درمانی ،تشکیل کلینیک های راهنمایی و استخدام متخصصان ضرورت دارد . درصورتی که در جامعه ای مراکز بهداشت و روان درمانی وجود داشته باشد از طریق مدرسه و ارجاع آنان خدمات ضروری در اختیار دانش آموزان قرار خواهد گرفت . در برنامه راهنمایی مدرسه ،علاوه بر مشاوران سایر کارکنان مدرسه یعنی: مدیر، معلمان ، و مسئولین امور دفتری و اولیای کودکان هر کدام در حد لازم با برنامه ها همکاری خواهند نمود .اینک نقش هر یک از کارکنان مذکور شرح داده می شود.
نقش مدیر مدرسه در راهنمایی تحصیلی :
یکی از کارکنان مدرسه که نقش موثری در راهنمایی تحصیلی بر عهده دارد،مدیر مدرسه است. او باید با حمایت مشاور، همکاری کارکنان را برای اجرای برنامه های راهنمایی تحصیلی جلب و در این مورد هماهنگی لازم ایجاد کند. سایر وظایف وی به شرح زیر است:
· همکاری کامل با مشاور راهنمایی در زمینه اجرای برنامه های تست ی و شناخت دانش آموزان و فراهم ساختن موجبات اجرای برنامه های راهنمایی تحصیلی.
· تشکیل شورای راهنمایی و حمایت از مشاور در اجرای مصوبات این شورا در زمینه پیشرفت تحصیلی دانش آموزان و رفع مشکلات آموزشی.
· معرفی مشاور به اولیای دانش آموزان در جلسات انجمن اولیاء و مربیان و تشویق اولیا به استفاده از وجود مشاور در برخورد با مسائل و مشکلات تحصیلی فرزندان شان .
· فراهم آوردن امکانات لازم به منظور آشنا ساختن کارکنان مدرسه با خدمات راهنمایی تحصیلی.
· تدارک محل مناسب و امکانات مربوط به اجرای برنامه های راهنمایی و در اختیار گذاشتن نیروی لازم برای تشکیل پرونده تحصیلی.
نقش مدیر مدرسه در پیشرفت امور آموزشی و سایر برنامه ها از جمله امور راهنمایی و مشاوره به ویژه راهنمایی تحصیلی از اهمیت خاص برخوردار است. بنابراین: مدیر مدرسه باید از بین افراد ذیصلاح و آشنا به مسائل تربیتی و راهنمایی بر گزیده شود.
نقش معلم در راهنمایی تحصیلی:
معلم به علت تماس زیاد با دانش آموز در شناخت و پیشرفت تحصیلی وی از همه عوامل مدرسه نقش
فعال تری بر عهده دارد . اهم وظایف معلم در راهنمایی تحصیلی عبارتند از:
• توجه به تفاوت های فردی دانش آموزان در ارائه درس و تعیین تکلیف با توجه به میزان هوش و استعداد و پایه تحصیلی آنان.
• کشف مشکلات دانش آموزان و ارجاع آنان به مشاور و کمک در رفع مشکلات.
• دادن اطلاعات لازم به دانش آموزان در زمینه مطالعه مفید و موثر و ایجاد عادات صحیح مطالعه در آنان.
• مطالعه در مورد دانش آموزان ی که متناسب با هوش و استعداد خود پیشرفت ندارند و ارجاع آنان به مشاور راهنمایی.
• دادن اطلاعات لازم به دانش آموزان در مورد واحد های درسی، رشته های تحصیلی و آیین نامه های آموزشی و امتحانی.
• ربط دادن دروس با رشته های تحصیلی مقاطع تحصیلی بعد و دادن اطلاعات لازم در این زمینه.
• جمع آوری اطلاعات لازم در مورد هر دانش آموز با استفاده از مشاهده و سایر فنون شناخت ، و انتقال آن به مشاور راهنمایی به منظور تنظیم پرونده تحصیلی و ارائه خدمات راهنمایی.
• شرکت در شورای راهنمایی و طرح مسائل تحصیلی دانش آموزان به منظور انجام بررسی های لازم.
• و بالاخره چون معلم مسئول آموزش برنامه های تحصیلی است،بیش از هر یک از کارکنان مدرسه برای پیشرفت تحصیلی دانش آموزان تلاش می کند و چنانچه در شناخت و ارجاع موارد خاص و سایر مشکلات تحصیلی از خدمات مشاور استفاده کند، در حصول به اهداف آموزشی و راهنمایی سهم به سزایی خواهد داشت.
شایان ذکر است که معلم برای انجام وظایف خود در بخش راهنمایی تحصیلی باید در دوره های تربیت معلم یا دوره های کار آموزی با خدمات و فنون راهنمایی آشنا شده و تجربیات لازم را کسب کرده باشد، در غیر این صورت نخواهد توانست از عهده خدمات مربوط بر آید و توفیق او در حصول به اهداف آموزش و راهنمایی میسر نخواهد بود.
نقش مشاوره در راهنمایی تحصیلی :
مشاوره که مسئول ارائه خدمات راهنمایی تحصیلی نیز بیشترین خدمات را ارائه می دهد. او با جلب همکاری مدیر و معلم و سایر کارکنان مدرسه حصول به اهداف تحصیلی را تسهیل می کند. لازم به یاد آوری است که موارد زیادی است که راهنمایی تحصیلی و راهنمایی شخصی به طوری در هم آمیخته است که تفکیک آنها میسر نیست و به علاوه راهنمایی تحصیلی مقدمه راهنمایی حرفه ای است. بنابراین: مشاور در این موارد الزاما انواع راهنمایی را به موازات و توام با یکدیگر ارائه خواهد کرد .دانش آموزی که از نظر تحصیلی بسیار موفق است و نمرات خوبی می آورد، به علت فوت پدر و ناراحتی های روحی، درس و بحث خود را کنار
می گذارد و چه بسا که این حادثه در زمان امتحان پیش آید و سطح نمرات او پایین بیاید. مشاور در این موارد قبل از آنکه به امر تحصیل وی توجه کند؛ باید ناراحتی های ناشی از فوت پدرش را تخفیف دهد؛ یعنی: قبل از راهنمایی تحصیلی به مشاوره سازشی بپردازد. اهم وظایف مشاور را راهنمایی تحصیلی میتوان به شرح زیر برشمرد:
ü توجه دادن معلمان به رعایت تفاوت های فردی در تدریس .
ü مشاوره با دانش آموزان ی که به علت مشکلات تحصیلی به وی ارجاع داده شده اند.
ü دادن اطلاعات لازم به دانش آموزان در مورد آیین نامه های آموزشی و ام
مطالب مشابه :
مشکلات دانش آموزان کلاس و راههای درمان
پیام مشاور - مشکلات دانش آموزان کلاس و راههای درمان - مشاوره مدرسه ناحیه یک قزوین
مشکلات مشاوران آموزش و پرورش
مشاوره و روانشناسی - مشکلات مشاوران آموزش و پرورش - عملکرد مشاوران و رابطه آن با بهداشت روانی
بررسي مشكل يك دانش آموز
افزايش افزون مشكلات اين دانش آموز وبيرون زدنهاي وي از خانه بنام مدرسه بالاخره منجر شد كه
مدرسهای روستایی که با یک «وبلاگ» جهانی شد
رادیومدیر - مدرسهای روستایی که با یک «وبلاگ» جهانی شد - گروه مدیران مدارس ابتدایی شهرستان
مشکلات مدرسه
طنزنامه - مشکلات مدرسه - دانلود فیلم کلیپ نرم افزار موبایل شاید یک بنده منتظر
مشکلات ویژه یادگیری دانش آموزان در مدرسه
فرصت شکوفایی - مشکلات ویژه یادگیری دانش آموزان در مدرسه - مسایل روانشناختی و آموزش و پرورش
مدرسهای روستایی که با یک «وبلاگ» جهانی شد
دنیای رایانه - مدرسهای روستایی که با یک «وبلاگ» جهانی شد - فناوری اطلاعات و کامپیوتر و
مشکلات اجرایی مدیریت مدرسه محوری
معاونت دبیرستان استعدادهای درخشان کاشان - مشکلات اجرایی مدیریت مدرسه محوری - آموزش وپرورش
مشکلات اجرایی مدیریت مدرسه محوری
نوای معلم - مشکلات اجرایی مدیریت مدرسه محوری - مدیریتی * آموزشی * فرهنگی * پژوهشی
مشکلات رفتاری دانش آموزان از زاویه دید مدیریتی
مشکلات رفتاری دانش آموزان از زاویه دید مدیریتی مدیریت فرهنگی در مدرسه چندی پیش یکی از
برچسب :
مشکلات یک مدرسه