برگزاری سمینار زوال و خشکیدگی جنگل‎های بلوط زاگرس

به همت کانون دانشجویی همیاران طبیعت جهاد دانشگاهی واحد لرستان سمینار زوال و خشکیدگی جنگل‎های بلوط زاگرس با 4 محور؛ کلیات و تعاریف،خشکسالی،ریزگردها و آفات برگزار شد.

مدیر فرهنگی جهاد دانشگاهی لرستان در این سمینار گفت: کانون همیاران طبیعت در مهرماه سال 1388 مطالعات و برنامه‎ریزی‎های خود را در زمینه حمایت، حفاظت، صیانت و احیا محیط زیست آغاز و در ابتدای سال 89 نیز شروع به عضو‎گیری کرد.

امین آزاد‎بخت ادامه داد: امروز با بیش از 600 نفر عضو در مقاطع تحصیلی مختلف از کاردانی تا دکتری این انجمن مردم‎نهاد تمام سعی خود را برای حفاظت از محیط زیست به کار برده است.

وی یاد‎آور شد: هم چنین 100 نفر از اساتید فرهنگی محیط زیست با ما همکاری داشته و کانون درقالب 5 کارگروه تخصصی مشغول به فعالیت است.

مدیر فرهنگی جهاد دانشگاهی اضافه کرد: سال گذشته کانون همایشی ملی با عنوان جنگلهای زاگرس مرکزی را برپا کرده و امسال نیز سمینار زوال و خشکیدگی درختان بلوط و جنواره عکاسی با موبایل، سمینار بررسی گونه های در حال انقراض لرستان، اردوهای علمی ترویجی سفیران سلامت ویژه روستاییان و طرح آموزش مدارس ابتدایی از فعالیت‎های این کانون بوده است.

 

عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان در این مراسم گفت: در خوش‎بینانه‎ترین حالت حدود 250 هزار هکتار از جنگل‎های بلوط استان از بین رفته یا در حال نابودی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه لرستان مهندس کریم خادمی در سمینار زوال و خشکیدگی جنگل‎های بلوط زاگرس که به همت کانون همیاران طبیعت طبیعت جهاد دانشگاهی واحد لرستان برگزار شد با بیان این مطلب افزود: طبق مطالعات انجام شده در کشور‎های خارج ارزش اقتصادی یک درخت بلوط را حدود 200 هزار دلار قیمت‎گذاری شده یعنی چیزی به اندازه دیه 6 انسان هر درخت را ارزش‎گذاری کردند.

وی ادامه داد: اگر در سانحه‎ای هم نوعی از بین بروند اعلام عزای عمومی می‎شود اما شاید برای نابودی 250 هزار هکتار درخت بلوط در استانی مثل لرستان عزای عمومی کمترین کاری است که می توان برگزار کرد؛ در واقع هنوز عمق فاجعه را درک نکرده‎ایم باید کشور و دنیا متوجه شوند که یک بسیج عمومی برای حل مشکل ضرورت دارد.

خادمی اضافه کرد: چه اتفاقی باید بیفتد تا وزارت جهاد کشاورزی و محیط زیست و سایر دست‎اندرکاران ببینند که فاجعه ، فاجعه‎ای بسیار سنگین است و این تنها به لرستان مربوط نیست بحث تمام کره زمین است.
این مقام مسئول متذکر شد: بیش از 50 سال طول می کشد تایک درخت کوچک به این اندازه که در طبیعت موجود است برسد و بالای 500 سال نیز لازم است تا این درخت‎ها به6_5 متر برسند.

وی خاطر نشان کرد: بنابراین نمی‎توان جایگزینی برای این درختان در نظر گرفت و باید اجازه نداد که از بین بروند.

خادمی متذکر شد: یک درخت 200 هزار دلاری با سوزاندن به 2تا3 کیسه ذغال تبدیل می‎شود که اگر قیمت هر کیسه را 10هزار تومان بدانیم، 30 هزار تومان می‎شود. در صورتی که این درخت 500 تا 600 میلیون ارزش داشت.

این مقام مسئول گفت: 7 سال است که این روند زوال افزایش یافته است، با قطع یک درخت، کنترل کننده‎های طبیعی نیز از بین می‎روند زیرا محل تجمع آن‎ها است بنابراین امیدوارم این راه‎حلی نباشد که در نهایت بخواهیم به کار ببریم.

خادمی، خروج شیرابه از درخت، خشکیدگی و تغییر رنگ برگ درختان و ریزش غیر‎متعارف آن ، حالت مجنونی شدن و افتادگی شاخه‎ها و وجود سوراخ‎های ناشی از آفات بر تنه درختان وسیاه شدن را از علایم مشاهده شده بر درختان بلوط عنوان کرد و ادامه داد: خشکسالی ، تغییر اقلیم ، ریزگردها، آفات، دام، آتش سوزی، سم پاشی و قطع اشجار از عوامل مستقیم و غیر‌مستقیم در نابودی درختان هستند.

وی افزود: طرح مقاوم‎سازی درختان بلوط ، طرحی است که توسط دکتر مهدی‎نیا ارائه شده که نتایج آن مثبت بوده و لازم است در این خصوص کارهایی صورت گرفته است.

این مقام مسئول عنوان کرد: در خوش‎بینانه‎ترین حالت 250 هزار هکتار از جنگل‎ها از بین رفته و یا در حال نابودی است که در این میان در مناطق چگنی، ویسیان و پل کشکان به زوال صد درصد رسیده است.

خادمی بیان کرد: کاری که می توانستیم به عنوان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی انجام دهیم این بود که پروژه‎هایی تحقیقاتی دردست داشتیم که متاسفانه با گذشت ماه‎ها هنوز نتوانستیم از هیچ نهاد و سازمانی بودجه‎ای دریافت داریم.

وی در پایان تامین اعتبار از هرراه ممکن، برگزاری همایش در سطح ملی در این راستا، قرار گرفتن این موضوع در اولویت کاری، اطلاع رسانی گسترده وتشکیل کمیته بحران زوال بلوط را پیشنهاد داد.

 

مدیر اداره جنگل‎های منابع طبیعی لرستان گفت: 20 درصد از جنگلهای استان با پدیده زوال و خشکیدگی مواجه‎اند.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه لرستان، مهندس آریان در سمینار زوال و خشکیدگی جنگل‎های بلوط زاگرس که به همت کانون همیاران طبیعت طبیعت جهاد دانشگاهی واحد لرستان برگزار شد با بیان این مطلب افزود: ایران روی کمربند خشک زمین و کمربند زلزله خیز واقع شده و لرستان استانی است که در زاگرس میانی قرار گرفته و در چند سال اخیر با خشکسالی‎های پی‎در‎پی مواجه شده و البته همین تنش‎های محیطی را بر جنگل ها وارد کرده است.

وی ادامه داد: هم‎چنین بحث ریزگرد‎ها را داریم که از کشورهای همسایه می‎آیند که با وجود اینکه فاصله زیادی با آنها داریم اما دانه‎های ریز آن از فیلترها هم گذشته و وارد کشور می‎شوند.

آریان اضافه کرد: این گونه عوامل از عوامل غیر زنده به شمار می‎آیند اما عوامل زنده‎ای هم‎چون دام و چرای بیش از حد نیز هستند که در این امر دخیل هستند.

مدیر اداره جنگلهای منابع طبیعی استان یاد‎آور شد: در این میان تغییر اقلیم نیز که باعث گرم و سرد شدن هوا می‎شوند نیز زمینه بروز آفات را فراهم می‎آورند.

مهندس آریان با بیان اینکه 20 درصد از جنگل‎های استان با این پدیده مواجه‎اند ودر مراحل بحرانی و کم‎بحرانی به سر می‎برند خاطر نشان کرد: باید در این راستا عوامل اصلی و اثرگذار‎تر را شناسایی و برای درمان اقدام شود.

وی متذکر شد: پیشنهاد‎هایی برای قطع درخت‎های آلوده داده شد اما موافق نبودیم زیرا اگر بنا باشد که درختی حذف شود باید دلایل کافی وجود داشته باشد حتی دوستانی نیز در ایلام این کار را انجام دادند اما در این میان دوستانی هم بودند که می‎گفتند باید درختان بمانند زیرا مأمنی برای سایر موجودات است.

آریان گفت: قطع درختان اثرات زیادی روی موجودات زنده دارد زیرا حتی اگر تنه هم باشد غذای موجودات دیگر می‎شود.

مدیراداره جنگلهای منابع طبیعی استان در پایان اضافه کرد: این بحثی ملی و استانی است که اثرات آن برای تمام مردم دنیا مشهود است زیرا این جنگل‎ها امانت‎هایی هستند که باید برای آیندگان باقی بمانند بنابراین باید به نتیجه ای کلی رسید.

همچنین در حاشیه این سمینار نمایشگاه عکس چالشهای زیست محیطی و همچنین کارگاه تولید نهال برگزار شد.

 


مطالب مشابه :


دانلود جزوه آموزشی برای دانشجویان تکنیسین داروخانه جهاد دانشگاهی ایلام

با سلام. دانشجویان عزیز جهاد دانشگاهی ایلام می توانند جزوه آموزشی مربوط به اطلاعات دارویی




نمرات درس حقوق مقررات مالی و مادر دانشگاه علمی کاربردی واحد جهاد دانشگاهی ايلام

نمرات درس حقوق مقررات مالی و مادر دانشگاه علمی کاربردی واحد جهاد دانشگاهی آزاد واحد ایلام




اختصاص 7.5 هکتار از زمین‌های ايلام به کشت گیاهان دارویی

مدیر پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام از اختصاص 7.5 هکتار از زمین‌های استان به کشت




گزارش کار آزمایشگاه شیمی فیزیک 2

شیمی فیزیک دانشگاه آزاد ایلام. علوم پایه-شیمی-شیمی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی.




كارت ورود به جلسه دانشجويان

علمی کاربردی جهاد دانشگاهی ملکان - علمی کاربردی جهاد دانشگاهی ملکان . كارت ورود به جلسه




برگزاری سمینار زوال و خشکیدگی جنگل‎های بلوط زاگرس

کانون همیاران طبیعت جهاد دانشگاهی حتی دوستانی نیز در ایلام این کار را انجام دادند




جزوه زبان تخصصی شیمی

شیمی فیزیک دانشگاه آزاد ایلام - جزوه زبان تخصصی شیمی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی.




نوشتار به مثابه تصویر

انجمن علمی دانشجویان روابط عمومی ایلام - نوشتار به مثابه تصویر - - روابط عمومي در متن است نه




اسامی پذیرفته شدگان کنکور فنی حرفه ای سال تحصیلی 92/93

آموزشکده ی فنی و حرفه ای ایلام روزانه آموزشکده ی جهاد دانشگاهی کرمانشاه




برچسب :