مقایسه ی سرانه آموزشی کشور های جهان و ایران

به گزارش خبرنگار «آموزش و پرورش» ايسنا تحقيقات نشان داده است سرمايه‌اي كه به آموزش اختصاص مي‌يابد، بازتاب ارزشي است كه يك كشور براي آموزش قائل است. بر همين اساس كل هزينه آموزش و پرورش جهان در سال 1988، به بيش از يك تريليون دلار رسيده كه 5/5 درصد از توليد ناخالص ملي جهان را تشكيل داده است و در اين سال سهم آموزش و پرورش در 4 كشور برتر جهان از رقم 5/5 درصد توليد ناخالص ملي فراتر مي‌رود.

كانادا با اختصاص 1/7 درصد از توليد ناخالص ملي به آموزش در صدر كشورهاي برتر قرار گرفته و ايالات متحده با 8/6 درصد در رده دوم و زلاند نو در رده سوم قرار دارد.
ارزيابي‌هاي سال 1988 همچنين استاندارد برتر جهاني تخصيص توليد ناخالص ملي به آموزش و پرورش را، 3/5 درصد نشان مي‌دهد كه هم‌ اكنون سقف اين رقم تا 7 درصد نيز افزايش يافته، اين در حاليست كه تنها 8/3 درصد از توليد ناخالص ملي ايران به نظام آموزشي اختصاص مي‌يابد.
آمارها حاكيست در سال 83، 46 ميليارد دلار از توليد ناخالص ملي كشور ما نيز در اختيار مردم قرار گرفته، 5/15 ميليارد دلار به امنيت و غذا و تنها 5 ميليارد دلار آن به آموزش و پرورش اختصاص يافته كه حدود 4 هزار و 200 ميليارد تومان صرف امور جاري و 800 ميليارد تومان آن صرف ساخت و عمران مدرسه شده است.
بررسي سهم بودجه آموزش و پرورش از توليد ناخالص ملي در برخي كشورها نيز حاكيست كه اين رقم در كوبا 2/8، پرتغال 7، جامائيكا 4/6، پاناما 2/6 و بوليوي 3/5 درصد است.
سهم بودجه آموزش و پرورش ايران نيز از بودجه عمومي دولت در سال 76، 9/20 درصد بوده كه اين رقم در سال 83 به 5/18 درصد رسيده است و در اين زمينه سهم هزينه‌هاي آموزش و پرورش از هزينه‌هاي دولت نيز نشان مي‌دهد كه 9/8 درصد از هزينه‌هاي دولت ايران، سهم آموزش و پرورش است اما بالاترين اين رقم با 26 درصد متعلق به گينه و 8/24 درصد متعلق به لهستان است.
قابل ذكر است منابع خصوصي نيز در شيلي 20/46 درصد، چين 44 درصد، كلمبيا 40/38 درصد، جامائيكا 35 درصد، اندونزي 35 درصد در هزينه‌هاي آموزشي نقش دارند در حاليكه اين رقم در ايران تنها 60/3 درصد را به خود اختصاص داده است.
بعلاوه در تركيب اعتبارات هزينه‌اي، سهم هزينه‌هاي غير پرسنلي آموزش و پرورش در ايران تنها 7/8 درصد بوده اما اين ميزان در پاراگوئه 1/29، پرو 85/26، جامائيكا 25، برزيل 9/15 و اروگوئه 8/14 درصد را به خود اختصاص مي‌دهد.
به گزارش ايسنا ارزش و اعتبار نظام آموزشي كشور براي برنامه ريزان و چرايي اين نحوه تخصيص سرمايه ملي ايران به آموزش و پرورش با نگاهي به وضعيت و چالشهاي پيش روي نظام آموزشي آشكارتر مي‌شود.
امسال 5/14 ميليون دانش آموز با كاهش 8/1 ميليون نفري جمعيت دانش‌آموزي سال تحصيلي را در 135 واحد آموزشي آغاز كردند. اين جمعيت تا سال 1390 به شكل نامحسوسي كاهنده بوده و به 13 ميليون نفر مي‌رسد كه اين رقم نيز تا سال 1400 مجددا با رشد رو به رو شده و در سال 1404 جمعيت دانش‌آموزي به 20 ميليون نفر افزايش مي‌يابد


مطالب مشابه :


سرانه ها در شهرسازی

شهرسازان آینده - سرانه ها در شهرسازی - دانشجویان جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه تبریز-89




سرانه فضای آموزشی کشور....

کاوش - سرانه فضای آموزشی کشور . - پایگاه اطلاع رسانی واخبار،اطلاعات عمومی،مذهبی،اجتماعی




سرانه فضاهای اموزشی

خشت - سرانه فضاهای اموزشی - سلام دوستان عزیزم اینم در ادامه پست قبلی




« بحران سرانه آموزش»

« بحران سرانه آموزش» سيد منصور موسوی کل بودجه ی وزارت آموزش و پرورش در سال 93 بالغ بر 21 هزار




مقایسه ی سرانه آموزشی کشور های جهان و ایران

گیسوی کلام - مقایسه ی سرانه آموزشی کشور های جهان و ایران - شعر ،مقاله ،ادبیات ،آموزش و پرورش




سرانه و استاندارد فضاهاي ورزشي

دبستان 15خرداد سیاهپوش - آموزشی پرورشی مكان ورزشي: عبارت است از فضاي روباز يا سرپوشيده كه




طرح ها وبرنامه های سالانه مدیر مجتمع در سالتحصیلی92-91

سرگروه آموزشی ابتدایی منابع و امكانات مدرسه، سرانه‌ آموزشی به مقدار 50000 ریال اعضاي




یک نمونه برنامه سالانه مدارس ابتدایی

مدیریتی - آموزشــــی - یک نمونه برنامه سالانه مدارس ابتدایی سرانه آموزشي و كمك هاي




اما و اگرهاي نحوه توزيع سرانه مدارس

بانک مقالات و تحقیقات آموزشی - فرهنگی - اما و اگرهاي نحوه توزيع سرانه مدارس - Educational And Cultural




برچسب :