منطق فازی

تئوري فازي در سال ۱۹۶۵ توسط دكتر لطفي زاده در مقاله اي با عنوان ” مجموعه هاي فازي ” معرفي گرديد. البته لطفی زاده قبل از كار بر روي تئوري فازي شخصيت برجسته اي در تئوري كنترل بود و مفهوم ” حالت ” كه اساس تئوري كنترل مدرن را شكل مي دهد توسعه داد. در اوايل دهه ي ۶۰ او به اين نتيجه رسيد كه تئوري كنترل كلاسيك بيش از حد بر روي دقت تاكيد داشته و از اين رو با سيستم هاي پيچيده نمي تواند كار كند. ” 

 

در سال ۱۹۶۲ مطلبي را با اين مضمون براي سيستم هاي بيولوژيك نوشت : ” ما اساسا به نوع جديدي از رياضيات نيازمنديم، رياضيات مقادير مبهم يا فازي كه توسط توزيع هاي احتمال قابل توصيف نيستند. ” پس از آن وي ايده اش را در قالب مقاله ي “مجموعه هاي فازي ” تجسم بخشيد. در اين مقاله از منطق چند مقداري لوكاسيه ويچ براي مجموعه ها و گروه هاي اشيا استفاده شده بود. لطفي زاده برچسب يا نام فازي را روي اين مجموعه هاي گنگ يا چند ارزشي قرار داد. مجموعه هايي كه اجزايشان به درجات مختلف به آنها تعلق دارند. نظير مجموعه هايي از مردم كه از كار خود راضي هستند. علت اين نامگذاري اين بود كه مفهوم فازي را از منطق دودويي كه در زمان او مطرح بود دورسازد. او مي ديد كه دانشمندان روز به روز رياضيات را بيشتر در مسايل خود وارد مي كنند و سعي دارند تجارب علمي خود يا مشغله ي علمي خود را با استدلال سياه و سفيد و با استفاده از رايانه ها و ماشين هاي محاسب پيش ببرند. او لغت فازي را انتخاب كرد تا همچون خاري در چشم علم مدرن فرو رود.
اصطلاح فازي خشم شديد علوم را عليه خود برانگيخت. بزرگترين چالش از جانب رياضي داناني بود كه معتقد بودند تئوري احتمالات براي حل مسايلي كه تئوري فازي ادعاي حل بهتر آن را دارد كفايت مي كند. از آنجا كه كاربرد هاي علمي تئوري فازي در ابتداي پيدايش آن مشخص نبود تفهيم آن از جهت فلسفي كار مشكلي بود و تقريبا هيچ يك از مراكز تحقيقاتي تئوري فازي را به عنوان يك زمينه ي تحقيق جدي نگرفتند. سازمان هاي دولتي هيچگونه اعتباري براي تحقيقات در مورد فازي اختصاص ندادند. مجلات يا كنفرانس هاي معدودي مقالات فازي را پذيرفتند. دپارتمان هاي آكادميك اعضاي هيات علمي را كه صرفا تحقيقات فازي داشتند ارتقا نمي دادند .اين امر باعث شد اين رشته ي جديد علمي با تمام مشكلات يك فرزند خوانده كه در مظان اتهام قرار داشت رشد كند.
حركت فازي در آن روز ها به صورت يك فرقه ي كوچك بود و شكلي زير زميني به خود گرفت. اين نظريه بدون اينكه از ياري ها و حمايت هاي علمي متداول آن زمان برخوردار باشد رشد كرده و بالغ شد. اين امر باعث شد كه نظريه ي فازي حتي قوي تر شود. منطق فازي در دانشگاه ها به اين رشد نرسيد بلكه در بازار تجاري رشد كرد و متناوبا اعتراضات فلسفي دانشمندان غربي را رد كرد و خود اعتراضاتي را مطرح ساخت.

منابع

۱) كتاب  “تفكر فازي” تاليف “بارت كاسكو”
۲) كتاب “سيستم ها فازي و كنترل فازي” تاليف “لي وانگ” 

دانلود مقاله منطق فازی


مطالب مشابه :


جزوه و خلاصه درس منطق فازی و هوش مصنوعی

منطق فازی و هوش مصنوعی. این درس را در ترم دوم 90-89 با دکتر محمد ابراهیم شیری داشتم.کتابی که




کنترل فازی

منطق فازی (به انگلیسی: جزوه فازی دکتر ملکی (پاورپوینت هستند اما به نظرم خوبند)




جزوه دست نویس منطق فازی دکتر ایوبی

انجمن علمي دانشجويان ارشد علوم كامپيوتر - جزوه دست نویس منطق فازی دکتر ایوبی -




منطق فازی

منطق فازی معتقد است که ابهام در ماهیت علم است. دانلود جزوه معادلات دیفرانسیل دکتر نیکوکار (5)




معرفی کتاب، منطق فازی در متلب

بخش اول با عنوان مبانی پایه منطق فازی، ترجمۀ دقیقی از 4 فصل اوّل کتاب «عصبی-فازی و محاسبات




جزوه درسي منطق فازي و هوش مصنوعي

جزوه درسي منطق فازي و هوش مصنوعي . تاريخ : سه شنبه سیزدهم آبان 1393 هوش مصنوعی و منطق فازی.




منطق فازی

گروه آموزش رياضي استان چهارمحال وبختیاری - منطق فازی - گروه آموزش ریاضی متوسطه 1 (دوره




جزوه و خلاصه درس منطق فازی و هوش مصنوعی

منطق فازی و هوش مصنوعی. این درس را در ترم دوم 90-89 با دکتر محمد ابراهیم شیری داشتم.کتابی که




کنترل فازی

منطق فازی (به انگلیسی: جزوه فازی دکتر ملکی (پاورپوینت هستند اما به نظرم خوبند)




جزوه دست نویس منطق فازی دکتر ایوبی

انجمن علمي دانشجويان ارشد علوم كامپيوتر - جزوه دست نویس منطق فازی دکتر ایوبی -




برچسب :