عید مبعث در راه است
مفهوم بعثت
بعثت، به معناي برانگيخته شدن براي انجام کاري است و مبعث، روزي است که پيامبر صلياللهعليهوآله از سوي خداوند متعال به رسالت مبعوث گرديد. در قرآن کريم واژه بعثت با صيغههاي مختلف به کار رفته و در مجموع به دو قسمت تقسيم ميشود: قسمت اوّل درباره بعثت پيامبران است، مانند آنجا که ميفرمايد: «به تحقيق در هر امتي رسولي را برانگيختم». قسمت ديگر درباره دوران پس از مرگ و زنده شدن مردگان ميباشد، همانند آنجا که ميفرمايد: «آنان که کافر شدند، پنداشتند هرگز برانگيخته نميشوند. بگو آري سوگند به پروردگارم که البته برانگيخته خواهيد شد. سپس خبر داده ميشويد بر آنچه عمل کردهايد و آن بر خداوند آسان است». نيز از زبان حضرت عيسي عليهالسلام نقل ميکند که ميفرمايد: «سلام بر من هنگامي که ولادت يافتم و آنگاه که بميرم و در آن زمان که زنده شوم».
قلمرو بعثت
قرآن کريم در آيات مختلف، جهاني بودن رسالت پيامبر اسلام صلياللهعليهوآله را مطرح نموده است. از آن شمار در سوره اعراف و سبأ آمده است: «بگو اي مردم من فرستاده خداوند به سوي همه شما هستم» و نيز «و ما تو را جز براي همه مردم نفرستاديم». قرآن کريم همچنين در سوره جمعه ميفرمايد: «او مبعوث به گروه ديگري از مؤمنان نيز هست که هنوز ملحق به اينها نشدهاند»؛ يعني اقوام ديگري نيز که بعد از پيامبر و ياران وفادارش پا به عرصه وجود ميگذارند و از سرچشمه زلال قرآن و سنت رسول خدا صلياللهعليهوآله سيراب ميگردند، در قلمرو بعثت پيامبر صلياللهعليهوآله قرار دارند. در همين رابطه، نقل شده هنگامي که پيامبر خدا صلياللهعليهوآله اين آيه را تلاوت ميفرمود، سؤال شد: اينها چه کساني هستند؟ ايشان صلياللهعليهوآله هم دست خود را بر شانه سلمان گذاشت و فرمود: «اگر ايمان در ثرّيا(ستاره دور دست) باشد، مرداني از اين گروه(ايرانيان) بر آن دست مييابند».
دشمنان ونسبتهاي ناروا به پيامبر صلياللهعليهوآله
هنگامي که پيامبر گرامي اسلام صلياللهعليه وآله به دعوت آشکار پرداخت، انواع فشارها به ايشان وارد شد و دشمنان اسلام، در صدد مقبله با پيامبر و مسلمانان برآمدند. يکي از راههايي که دشمنانِ پيامبر براي کم اثر کردن دعوت آن حضرت و تضعيف روحيه ايشان انتخاب کرد، مسأله استهزا و مسخره کردن بود؛ زيرا آنها فکر ميکردند که با سُخريه و استهزا، کار پيامبر صلياللهعليهوآله و مسلمانان يکسره ميشود، امّا وقتي فهميدند استهزا اثر نکرد و اسلام همچنان به رشد سريع و تکامل خود ادامه ميدهد، انديشيدند که ميتوانند پيامبر صلياللهعليهوآله را با برچسبهايي همچون ساحر و شاعر و کسي که مطالب خود را از اين و آن، يا از افسانههاي پيشينيان گرفته، از ميدان بيرون کند. توطئهاي که نقش البته نقش بر آب شد و نه تنها مسلمانان را از مسير حق بازنداشت، که عزم آنان را در پيمودن راه حق و سعادت، راسختر ساخت.
بعثت و تحول بزرگ در اعراب
عصر جاهليت، عصري بود که مردم به کلي از فرهنگ و اخلاق انساني دور بودند و خشنترين زندگي را داشتند و با دست خود، دختران معصومشان را با کمال سنگدلي و بيرحمي زنده به گور ميکردند. جنگهاي قومي و قبيلهاي فراوان جريان داشت و از انسانيت و کرامت انساني خبري نبود. در اين زمان، خداوند حجت و ولي خود را برانگيخت تا مردم را از گمراهيها، کژيها و جهالتها برهاند و به سوي حق، راستي، درستي، امانتداري، صله رحم، اخلاق پسنديده، فرهنگ مترقي و پيشرفته و خلق و خوي انساني و الاهي رهنمون گرداند. به راستي که رسول مکّرم اسلام صلياللهعليهوآله در مدتي کوتاه، آنچنان تحول و انقلابي ايجاد کرد که زندگي اعراب جاهلي را از پرتگاه سقوط اخلاقي و نابودي، به قله کمال و سعادت هدايت نمود.
سنتهاي حسنه عيد مبعث
مبعث، يکي از اعياد بزرگ امت اسلامي است. در اين روز مبارک، شايسته است مسلمانان به پاکيزگي و نظافت بپردازند؛ چرا که علي عليهالسلام فرمود: «غسل کردن در روزهاي عيد، هم سبب پاکيزگي و نظافت کساني است که براي درخواست حاجت به درگاه خداوند روي ميآورند، و هم پيروي از سنت پيامبر اسلام است». پوشيدن لباس تميز و مناسب، صلوات فرستادن و روزه گرفتن، از ديگر سنتهاي سفارش شده در اين عيد بزرگ به شمار ميآيد. امام صادق عليهالسلام درباره روزهداري در روز عيد مبعث فرمود: «کسي که در روز بيست و هفتم ماه رجب روزه بگيرد، خداوند ثواب هفتاد سال روزه را به او خواهد داد».
مبعث در کلام امام جواد عليهالسلام
عيد مبعث، يکي از بزرگترين عيدهاي اسلامي است که در قرآن و روايات از آن به بزرگي ياد شده است. امام جواد عليهالسلام در اينباره فرمودهاند: «در ماه رجب، شبي است که در آن، از هر آنچه خورشيد بر آن ميتابد، خير بيشتري نهفته است، و آن شب بيست و هفتم است که در صبح آن، پيامبر صلياللهعليهوآله برانگيخته گرديد. بدانيد که بر عمل کننده آن از شيعيان ما، پاداش عمل شصت سال قرار داده شده است».
بعثت در نگاه مولا علي عليهالسلام
حضرت علي عليهالسلام زيباترين تصوير را از بعثت به جهان پيش از بعثت، ارائه داده و فرمودهاند: «خداوند رسولش محمد را در زمانهاي فرستاد که فاصله قطع رسالتهاي آسماني و وحي الاهي به درازا کشيده بود. امتها به خواب بلند غفلت و بيخبري فرو رفته بودند. فتنه، فساد و تباهي عموميت يافته بود. نظام کارها از هم گسسته بود. آتش جنگها شعله ميکشيد. دنيا تيره بود و فريبکار، خزان زده بود و يأسآفرين. خشکسالي معنوي بود و قحطي حقيقت. نشانههاي هدايت فرسوده و پرچمهاي گمراهي افراشته بود. چهره دنيا بر مردم عبوس گشته بود. حتي دنياطلبان نيز از سيماي روزگار برميآشفتند. روزگاري بود که ميوهاش فتنه، خوراکش مردار، کسب و کارش آلوده و در دلهاي مردمانش هراس و در کفهايشان شمشير قرار داشت. در اين هنگام، خداوند، پيامبرش را برانگيخت... و جهان با نور نبوت، روشن شد».
نور رسالت
27 رجب، جلوه بيپاياني بود که شعاع آن، تا کرانههاي ناپيداي زمان گسترش يافت. در آن روز شکوفه نبوت گشوده شد. باغ رسالت به بار نشست. ابر سايهگستر و باران رحمت بعثت، چهره جهان را نشاط بخشيد. آري، از آن روز که بر فراز «حرا» آيات الاهي بر دل پيامبر نشست و از آن عصر که صبح هدايت با «اقرأ» آغاز شد، نه تنها خانه خديجه، که جهان با نور رسالت روشن گرديد. پيامبر به رسالت مبعوث شد تا عالَم بشري را به سوي سعدت و حيات راستين و عاري از مکر و فريب رهنمون گردد. مبعوث شد تا زندگي مسخ شده مردم را با فطرت آشتي دهد و پيام خدا را بر مردم بازخواند.
بعثت در کلام امام
پرچمدار اسلام راستين، حضرت امام خميني رحمهالله درباره بعثت چنين فرموده است: «بعثت رسول خدا براي اين است که راه رفع ظلم را به مردم بفهماند؛ راه اين که مردم بتوانند با قدرتهاي بزرگ مقابله کنند. بعثت براي اين است که اخلاق مردم را، نفوس مردم را، ارواح مردم را، تمام اينها را از ظلمتها نجات بدهد. ظلمات را به کلي کنار بزند و به جاي او نور بنشاند. ظلمت جهل را کنار بزند و به جاي او نور علم بياورد. ظلمت ظلم را به کنار بزند و به جاي او عدالت بگذارد... و راه او را به ما فهمانده است. فهمانده است که تمام مردم، تمام مسلمين برادر هستند و بايد با هم وحدت داشته باشند؛ تفّرق نداشته باشند».
بعثت در کلام رهبري
مقام معظم رهبري، حضرت آيتاللّه خامنهاي درباره بعثت چنين فرموده است: «مسأله بعثت و پديد آمدن اين حادثه، مهمترين مسألهاي است که در طول عمر طولاني بشريت، براي او اتفاق افتاده است. در سرنوشت انسان و تاريخ بشر، هيچ حادثهاي به قدر اين حادثه مؤثر نبوده و هيچ لطفي از طرف پروردگار، به عظمت اين لطف، بر انسانها وجود نداشته و امروز آنچه از شعار ما در دنيا مطرح است، همان پيامها و شعارهاي بعثت است. مثل شعار عدالت اجتماعي، آزادگي، علم و دانش، ترقي و تعالي».
مبعث، فصل شکفتن گل بوستان رسالت
سلام بر مبعث، بهاريترين فصل پهنه گيتي. سلام بر مبعث، فصل شکفتن گل سرسبد بوستان رسالت. سلام بر سالار قافله عشق، محمود، احمد، حضرت محمد صلياللهعليهوآله . محمد صلياللهعليهوآله عصاره آفرينش، خلاصه خلقت و قاموس همه ارزشهاست. وارث يکصد و بيست و چهار هزار «فضيلت» است. مردي که دروازههاي نور را به روي بشر گشود و عطر رويش وجودش، باغستان گرانقدر توحيد را به سبزه و گُل و ميوه آراست. پيامبر ما ـ که بر او هزاران درود بادـ هدف آفرينش، عصاره خلقت، يادگار بزرگ خداوند، و اُسوهاي براي همه آزادمردان و نيکان جهان است. هيچ کس چون او خدا را نشناخت و چون او در راه اعتلاي کلمه حق درد را جان نخريد. پس بياييد مانيز که پيرو آن عزيزيم، پيامبرگونه زندگي کنيم و رسولوار بينديشيم؛ بايد بکوشيم فاصلهها را با آن حضرت کم کنيم.
بعثت، نويد تزکيه انسان
بعثت، پايهگذار حکومت صالحان در عرصه خاک است. بعثت، سحرگاه امامت و ولايت است. بعثت، نويد تزکيه انسانهاي شايسته از زشتيهاست. بعثت، عيد انسانهاي جوياي حق و عدالت است. بعثت، جشن بزرگ مستضعفان، محرومان، ستمديدگان و بيياوران است. بعثت، روز عزت ارزشهاست. بعثت، نعمت خدا بر انسانهاست. پيام خيزش انسان از خاک بر افلاک است. در اين روز، خداوند نهر عدالت را در بوستان حيات بشر جاري ساخت و گلهاي ايمان را در گلستان جان حضرت محمد صلياللهعليهوآله شکوفا کرد. بعثت، گلهاي ايمان را بر شورهزار دلهاي سرد و خفته اعراب روياند و خرافات و اوهام را از سرزمين حجاز، به زبالهدان تاريخ سپرد. اينک نيز پيامهاي ماندگار بعثت، که از منبع وحي سرچشمه ميگيرد، رهگشاي ما رهروان آن پيامبر نيکسرشت و نکوکار است.
بعثت، عيد ختم نااميدي
مبعث، عيد بزرگ نجات از سرگرداني، عيد ختم نااميدي، عيد تمايز عدل و ستم، عيد بيداري و آگاهي، و عيد تعهد و هدايت بزرگ الاهي است. در اين روز شريف بود که پيامبر رحمت پس از چهل سال عبادت و راز و نياز به درگاه خداوند، شايسته ابلاغ رسالت شد و زمزم وحي، در عمق جانش به جوشش درآمد و آفاق را سيراب کرد. در اين روز، پيامبر امين، با فرمان «اقرأ» بشر را در آغوش پر مهر ديانت قرار داد و دامنه بعثتش، تا هميشه تاريخ گسترده شد و نام مبارکش، زينتبخش ملک و ملکوت گشت. اينک پس از پانزده قرن، سخن و تعليم آن يگانه هستي، همچنان ميدرخشد، ميتابد، ميسازد و پرورش ميدهد. از اين رو، بعثت، نقطه عطفي در زندگي سراسر عزت پيامبر امين بود که آيات الاهي را بر گوش جان انسانها ترنم کرد و جهل و جور، شرک و بتپرستي را از صحنه زندگي دور ساخت.
مهمترين پيام بعثت
مهمترين پيام بعثت، يکتا پرستي و تزکيه نفس است. بعثت، وحي را واسطه زمين و آسمان قرار داد و انسانها را از سرگرداني در وادي ظلمت و تحير وارهاند. بر همين اساس است که حضرت امام خميني رحمهالله ميفرمايند: «انگيزه بعثت، نزول وحي... و نزول قرآن است و انگيزه تلاوت قرآن بر بشر اين است که تزکيه پيدا بکنند و نفوس مصّفا بشوند، از اين ظلماتي که در آنها موجود است تا اينکه بعد از اينکه مصّفا شدند، ارواح و اذهان آنها قابل اين بشود که کتاب و حکمت را بفهمند. انگيزه بعثت اين است که ما را از اين طغيانها نجات دهد م ما تزکيه کنيم خودمان را، نفوس خودمان را مصّفا کنيم... اگر اين توفيق براي همگان حاصل شد، دنيا يک نوري ميشود نظير نور قرآن و جلوه نور حق».
پرتو اشعه بعثت
در پيام بعثت، فطرت پاک و زلال انساني را يافتمي و رهايي تن و جان را در محتواي نداي پيامبر شناختيم. بر همين اساس است که مقام معظم رهبري درباره آثار بعثت چنين ميفرمايد: «هيچ حادثهاي از قبيل انقلابهاي بزرک، مرگها و حياتهاي ملّتها، پديد آمدن اشخاص بزرگ، از بين رفتن اشخاص بزرگ، ظهور مکتبهاي گوناگون، اهميتش براي بشريت به اندازه بعثتهاي انبيا نيست. همچنان که امروز شما ميبينيد، ماندگارترين شکلهاي فکر و ذهن آحاد بشر، همان شکلهايي است که اديان به آنها دادهاند و تا ابد هم همينطور خواهد بود. اگر چه امروز بسياري از کسان در عالم هستند که مستقيما خود را در پرتو اشعه بعثت نبي اکرم قرار ندادهاند، يعني غير مسلمانها، اما همانها هم از برکات اين بعثت، تاکنون منتفع شدهاند».
پيامبر و بعثت از منظر دانشمندان غير مسلمان
دکتر کارلايل، نويسنده انگليسي در مورد شخصيت و تاريخ زندگي پيامبر اکرم صلياللهعليهوآله مقاله مفصلي دارد. در بخشي از اين مقاله آمده است: «امروز يکي از بزرگترين ننگهاست که کسي از مردم اين دوره، به مطالبي گوش دهد که از آنها گمان رود دين اسلام، بياساس و پيامبر او محمد صلياللهعليهوآله دروغگو بوده است و بر ماست که عليه اين اقوال بيمعنا و خجالتآور، قيام کنيم و با اين آراي سخيف در جنگ باشيم؛ زيرا رسالتي را که آن پيامبر آورده... هنوز نور هدايتي است که صدها ميليون مسلمان در پرتو آن زندگي ميکنند... پس بر ما لازم است که قبل از هر اقدامي، به گفتهاش گوش فرادهيم. محمد صلياللهعليهوآله بخشي از زندگاني و ابديت است که دل طبيعت، آن را آشکار ساخت و چون ظهور و تجلي کرد، مانند فروغي بود که عالم از آن روشني گرفت».
فروتني و مهرباني
ويليام ماير، نويسنده مشهور انگلستان، پيامبر گرامي صلياللهعليهوآله را مظهر فروتني، مهرباني و بخشش دانسته، چنين ميگويد: «از صفات برجسته محمد صلياللهعليهوآله که سزاوار همهگونه تقدير و در خور تمجيد است، دقت و احترامي است که درباره ياران خود، حتي پستترين آنها معمول ميداشته است. آري، فروتني و مهرباني و انسانيت و جود و بخشش، در وجودش ريشه دوانده بود و موجب شدت علاقه و محبت اطرافيانش به او شده بود. اصولاً از گفتن کلمه «نه» در موقع خواهش ديگران، بياندازه بيزار بود و اگر نميتوانست حاجت درخواست کننده را برآورده سازد، خاموشي را بر پاسخ منفي دادن ترجيح ميداد... هيچوقت جز براي خدا و در راه او به احدي زياني نرساند».
اخلاق نيکو
گروسه، نويسنده معروف فرانسوي، حضرت پيامبر اکرم صلياللهعليهوآله را داراي اخلاق نيکو و جوانمردي دانسته، چنين مينويسد: «وقتي محمد صلياللهعليهوآله قيام کرد، جواني بود بزرگوار و جوانمرد و با شهامت، که سطح فکرش خيلي بالاتر از محيطي بود که در آن زندگي ميکرد. او با اخلاق نيکويش توانست عربهايي را که سرگرم پرستش بت بودند و در تعصب و جاهليت به سر ميبردند، به عبادت خداي يگانه راهنمايي کند و در پرتو حکومت متحد دموکراسي خود، به هرج و مرج و خونريزي و تفرقه خاتمه دهد و عادات و صفات نکوهيده آنها را در رديف ملل وحشي قرارشان ميداد، تغيير دهد و به اخلاق نيکو و صفات عالي مبّدل سازد».
مقام و منزلت ممتاز
مارکس درباره پيامبر اکرم صلياللهعليهوآله و بعثت آن حضرت چنين ميگويد: «محمد صلياللهعليهوآله اولين پيغمبري است که تمام گفتههايش پس از رحلتش ضبط و تدوين شده است واز همينجا، شخص ميتواند به مقام و منزلت ممتازي که به دست آورده، پي ببرد و دريابد که احاديث و اقوالش، چه پايهاي از صحت و دقت و درستي را حايز است. حقيقت غير قابل انکار اين است که مبعوث شد تا رسالتي را که خلاصه رسالات سابق و مافوق آنها بود، براي عالم بياورد. بنابراين، رسالت او دستور ثابتي است براي عالم و آنچه محمد صلياللهعليهوآله آورده يا گفته، با ذوق و فهم امروزي مطابق است».
سزاوار اکرام و احترام
تولستوي، نويسنده برجسته روسي، پيامبر اکرم صلياللهعليهوآله را شايسته هر گونه اکرام و احترام دانسته، در وصفش چنين ميگويد: «شکي نيست که محمد صلياللهعليهوآله از مردان بزرگ و مصلحاني است که در حقيقت خدمت بزرگي به بشر کرده است. همين براي فخر او کافي است که يک ملتي را به نور حق هدايت نمود و آن را وادار کرد که به صلح و آسايش و آرامش بگرايد و راه ترقي و مدنيت را به رويش باز کرد. بديهي است آنچه کرده، عمل عظيمي است که فقط از شخص قوي و با عزمي ساخته است و چنين شخصي، الحقّ سزاوار همهگونه اکرام و احترام است».
راستگو
پروفسور مونته، استاد دانشکده ژنو در رشته زبانهاي شرقي، درباره ويژگي شخصيتي پيامبر اکرم صلياللهعليهوآله از جمله صفات صداقت و صراحت آن بزرگوار، چنين اظهار نظر کرده است: «محمد صلياللهعليهوآله داراي اخلاق بسيار عالي و رفتار نيکو و در داوري خود راستگو بوده است. ظاهرترين صفاتش، صحت داوري و صراحت گفتار و معتقد بودن به گفتار و کردار خود ميباشد و روش دين محمد صلياللهعليهوآله با آن اخلاص شديدي که از آن نمايان است، هر محقق و کنجکاو بيغرضي را متعجب و مبهوت ميکند».
خاتم پيامبران
دکتر لورا فاليبري، دانشمند ايتاليايي درباره حضرت رسول اکرم صلياللهعليهوآله چنين اظهار نظر کرده است: «شکي نيست که در قرون وسطا، دروغها و تهمتهاي زيادي به محمد صلياللهعليهوآله ديانت او نسبت ميدادند، ولي در اين دوره، اين قبيل دشمنيها بسيار کاهش يافته است و مردمي که طالب حقيقت هستند، فهميدهاند که محمد صلياللهعليهوآله کسي است که عالم را منقلب کرده و خاتم پيامبران است».
دعوت محمد صلياللهعليهوآله
گوستاو لبون، درباره پيامبر گرامي اسلام صلياللهعليهوآله و دعوت آن حضرت چنين ميگويد: «اطاعتي را که محمد صلياللهعليهوآله از ياران و پيروان خود ديد، براي هيچ فاتح و فرمانده و پادشاهي ميسر نشد. او اخلاقِ نيک و حکمتي بيمانند و دلي پر از مهر و رحمت داشت. عقل محمد صلياللهعليهوآله از بزرگترين عقول بشري و آراي او، از محکمترين آرا بوده است... دعوت محمد صلياللهعليهوآله ارکان جهان را متزلزل نمود و بر قسمت مهمي از آن مستولي گرديد».
نفوذ معنوي و تحريم استعمال الکل
ليک، استاد دانشگاه فرانسه، درباره نفوذ معنوي پيامبر گرامي اسلام صلياللهعليهوآله ميگويد: «يکي از تعاليم بيمانند پيغمبر بزرگوار به مردم، تحريم استعمال مواد الکلي است که به واسطه آن، در مدت چهارده قرن، ميليونها انسان را از شر اين سّم کشنده که خود مخترع آن بودند، نجات داد و همين دستور، يکي از معجزات دين محمد صلياللهعليهوآله است. ما به چشم خود ديديم که آمريکا براي تحريم الکل، چه کوششهاي بيهودهاي نمود و نتيجهاي نگرفت؛ ولي محمد صلياللهعليهوآله با آن نفوذ معنوي و قوه ادبي، توانست پيروان خود را از نوشيدن اين مايع مهلک باز دارد».
شخصيت جهاني
مسيو ژان سوئيسي، نويسنده و دانشمند بزرگ قرن بيستم، درباره حضرت پيامبر صلياللهعليهوآله چنين ميگويد: «انسان هر قدر بيشتر به روش زندگاني و اخلاق محمد صلياللهعليهوآله پي ميبرد. با اين که چهارده قرن از بعثت آن گذشته است، ميتواند علت توجه و علاقه ميليونها انسان را به اين شخصيت جهاني درک کند و ملتفت ميشود که براي چه، محبت و علاقه آن مرد خدا در دلهاي آنها تا آن اندازه بوده که جان در راهش دادهاند و او را تا آن پايه، بزرگ و قابل ستايش دانستهاند».
مطالب مشابه :
عيد مبعث
چند كتاب و مقاله در مورد عيد مبعث. بيست وهفتم رجب روز مبعث پیامبر در آن لحظهها
پردیسی در مبعث ـ 2
نوبت قبل در مورد برنامه مناسبتي زنده روز «عيد مبعث» شبكه دوم سيما بهنام «پرديس» ـ بهتهيه
عید مبعث در راه است
عید مبعث در راه سنتهاي حسنه عيد مبعث
اس ام اس روزعید مبعث شعر و جملات زیبا در مورد عید مبعث
، نان مخصوص صبحانه ، نان برنجی ، نان نارگيلي ، نان برنجي مخصوص عيد در مورد عید مبعث.
سوالات مسابقه فرهنگي عيد مبعث
مسابقه فرهنگي عيد مبعث محبوبترين مردم در نزد خداوند از کدام مورد بيشتر از
:. صلوات در روز مبعث .:
همه چیز در مورد صلوات : : صلوات در روز مبعث .: آيا غير از اعياد مشهوره ، عيد ديگرى نيز
بيانات در روز عيد مبعث پيامبر اكرم (ص) و ديدار با مسولين...+عكس وصوت و فيلم
بيانات در روز عيد مبعث پيامبر و ملت و كشور عزیز ما مورد تهاجم بوده است، مورد توطئه
برچسب :
در مورد عيد مبعث