اشتغال زنان
رشد انسان از دو جنبه هست. يكي رشد جسمي و مادي و ديگري رشد فكري و اخلاقي اوست. تمام تلاشهاي بشري در زندگي براي حركت دادن به اين دو رشد است. اگر درس ميخوانيم اگر تهذيب نفس مي كنيم. اگر دنبال اخلاق حسنه هستيم. به جهت همان رشد فكريست و اگر دنبال شغل و كار و خونه و .. هستيم به جهت رسيدن به رشد مادي و برطرف كردن نيازهاي مادي است.
مرد و زن در كنار هم هر يك سهمي را در اين دو نوع رشد متفاوت بازي مي كنند. زنان در خانه بيشتر رشد اخلاقي و فكري بچه ها را بر عهده دارند و مردها غالبا رشد مادي بچه ها را
با توجه به مقدمه فوق ميتوان نتيجه گرفت: اشتغال زنان (در صورتي كه مردِ خانه شاغل باشد) در خارج از خانه خلاف اصل اولي است. چون باعث مي شود رشد معنوي و اخلاقي فرزندان مورد بي توجهي قرار گيرد هرچند كه مدرسه تا حدودي اين رشد را تا مين ميكند اما عواطف خانوادگي و خيلي از رشدهاي معنوي ديگر تنها در كانون خانه و در كنار والدين موثر است.
دلايل ما بر مخالفت با اشتغال زنان در محيط خارج از خانه:
1) زندگي فقط پول نيست آسايش و رفاه و همدلي و محب نيز هست و خالي بودن خانه از مادر خانه دار اينها را مورد خدشه قرار مي دهد.
2) اشتغال زن باعث خستگي او شده و او را از انجام وظايف شوهرداري باز ميدارد.
3) اشتغال زن در محيط بيرون از خانه معمولا مورد سوء استفاده زنان از طرف مردان هوسباز مي شود (البته هميشه اينگونه نيست ولي غالبا بخصوص در محيطهاي مختلط اينگونه هست).
4) اشتغال زن باعث خلوت شدن خانه و زمينه اي براي فساد اخلاقي فرزندان مي شود.
5) اشتغال زن باعث تقويت حس استقلال در او شده درنتيجه ممكن است خود را بي نياز از شوهر خود تصور كرده و زندگي با او را با كوچكترين اختلافي ترك كند. و مردان محيط كار او براي او جالبتر از شوهرش جلوه كند.
6) اشتغال زن باعث بالا رفتن روابط عمومي زن و ارتباط راحت با مردان و ممكن است باعث هرزگي و بي بند و باري زن شود. (البته در همه موارد صادق نيست ولي چند درصدي اينگونه ميشوند) و....
موارد استثنايي اشتغال زنان در محيط خارج از خانه:
1) اشتغال به امر تدريس در محيطهاي فرهنگي مخصوص بانوان و دختران. چون عدم اشتغال زنان باعث مي شود مردان به اينكار اقدام كنند و فساد ورود مردان در محيط زنانگي بيشتر از اشتغال زنان در محيط بيرون از خانه هست.
2) اشتغال به امور پزشكي مخصوص بانوان مثل مامايي
3) اشتغال در صورتي كه مرد خانه در قيد حيات نباشد و كسي از محارم و غير محارم حاضر نباشد زندگي بچه ها و آن زن را اداره كند.
4) هر گونه اشتغال در بيرون از خانه به شرط اينكه با مردان در ارتباط نباشد. (البته اين نوع هم اگر نباشد بهتر است ولي فسادش كمتر هست)
در اين موارد اشتغال زن در محيط بيرون از خانه حسنش بيشتر از قبحش مي باشد.
حضرت فاطمه سلام الله عليها ميفرمايند از خوشبختي زن اين است كه صداي او را نامحرمان نشنود و او را نامحرمان نبيند. و او صداي نامحرمان را نشوند و نامحرمان را نبيند (يعني هر چه قدر اين كارها كم انجام شود براي زن نفعش بيشتر است).
همچنين وقتي پيامبر اسلام كارهاي بيرون را براي علي و كارهاي خانه را براي فاطمه قرار دادند حضرت فاطمه سلام الله عليها خيلي اظهار خوشحالي و رضايت از اين تقسيم نبي اكرم نمودند.
به طور كلي از نظر اجتماعي و ديني و روانشناسي اشتغال زنان در محيط بيرون از خانه مردود است. مگر در موارد استثنايي كه ذكر كرديم.
مطالب مشابه :
اشتغال زن در بیرون خانه. آری یا خیر؟
تراوشهای فکری - اشتغال زن در بیرون خانه. آری یا خیر؟ - علمی _ فلسفی _ داستانی
مزایا و معایب اشتغال زن در بیرون از خانه
ترنم صداقت - مزایا و معایب اشتغال زن در بیرون از خانه - و تو را باز هم مرور می کنم - ترنم صداقت
تأثیر اشتغال زنان بر خانواده
نرخ اشتغال زنان در کارهای رسمی در تأثیر مخرب دارد آییننامه دورکاری یا کار در خانه
خانه نشینی زنان و دختران آری یاخیر!
به هر حال چون کار خانه در واقع جزئی از زندگی مشترک است و نمی توان آن را اشتغال در بیرون از
جایگاه اشتغال زنان در سبک زندگی اسلامی
کمرنگ شدن حضور زن در خانه: اشتغال زن سبب میشود تا زمان حضورش در کانون خانواده کاهش یابد و
معایب و مزایای اشتغال زنان بیرون از خانه
مزایای حضور زن در جامعه *اشتغال در بیرون از منزل به زنان کمک می کند تا از تخصص و تحصیلات خود
مزایا و معایب کار در خانه برای کارمندان و کارفرمایان
اقتصاد ایران ، کارآفرینی و اشتغال - مزایا و معایب کار در خانه برای کارمندان و کارفرمایان
اشتغال زنان
زنان در خانه بيشتر رشد اخلاقي و فكري بچه ها را اشتغال در صورتي كه مرد خانه در قيد حيات
آئين نامه اشتغال معلولين در خانه
مدیریت منابع انسانی - آئين نامه اشتغال معلولين در خانه - موضوعات مربوط به مدیریت منابع
برچسب :
اشتغال در خانه