تولید مقوای کارتن و آشنایی با دستگاه های تولید کارتن
. دستگاه مورد نظر لنگستون ساخت آمریکاست که از قسمتهای مختلفی مانند دستگاه بوبین گیر ، دستگاه سینگل فیسر ، دستگاه دبل فیسر ، دستگاه گلو ماشین ( چسب زنی ) ، دستگاه اسلایسر ، دستگاه کاتاف ، تشکیل شده است که نحوه کار آنها شرح داده خواهد شد . بعد از آن با ماشینهای چاپ و نحوه کارکرد آنها آشنا می شویم مانند : دستگاه لیانتی ، دستگاه دایکات ، دستگاه مارتین و مینی مارتین و دستگاه فلکور .
مقدمه : جزوه ای را که پیش رو داریم شکل فشرده و خلاصه شده مباحثی است که در راستای تولید مقوای کارتن و دستگاههای چاپ کارتن می باشد .
انتظار می رود پس از مطالعه مطالب ارائه شده در این جزوه با مفاهیم و شاخص های زیر به طور اجمالی آشنایی پیدا نماییم .
ـ دستگاه لنگستون
ـ آشنایی با نحوه کارکرد
ـ آشنایی با دستگاههای چاپ
ـ روشهای چاپ
آنچه مسلم است این است که با پیشرفت علم و تکنولوژی و رقابتی که در صنعت چاپ وجود دارد مدرنیزه کردن تجهیزات امری بدیهی است و حال اینکه این مساله در کشور ما زیاد جدی گرفته نمی شود . امید است که همه با هم برای رسیدن به آرمان ملی و شکوفایی ، از تولید ملی صیانت کنیم تا معنی واقعی استقلال و خود کفایی کشور عزیزمان ایران را تحقق بخشیم .
دستگاه لنگستون : این دستگاه ساخت کشور آمریکاست که توان تولید کارتن سه لایه و پنج لایه را داراست . درسال 1357 هجری شمسی به ایران وارد شده است . از قسمتهای مختلفی مانند دستگاه بوبین گیر ، سینگل فیسر ، دبل فیسر ، گلو ماشین ( چسب زنی ) ، اسلایسر و کاتاف تشکیل شده است .
خط تولید مقوا و کارتن سازی : برای تهیه کارتن یا مقوای کارتن کاغذ اولیه خود را از انبار مواد اولیه توسط لیفتراک بغل کن بر روی ریل در سالن تولید مقوا گذاشته شده و کاغذ که به صورت ریل پیچیده شده بر روی دستگاه توسط گیره بوبین گیر از دو طرف داخل بوبین روی کاغذ فرو رفته و آن را به گونه ای نگه می دارد که کاغذ از دور رول باز شده و به داخل دستگاه هدایت شود .
اولین دستگاه برای تولید مقوای سه لایه دستگاه سینگل فیسر است ، که دارای دو عدد سیلندر کنگره ای است که دندانه های آن در داخل چفت شده است ، کاغذ فلوت که قبلا توسط پرس هیتر گرم گردیده است ، از بین دو کنگره عبور کرده و به صورت چین خورده در می آید که در قسمت پایین کنگره یک سیلندر دیگر که روی آن آج های ریز وجود دارد که چسب نشاسته را از داخل تشت بر روی نوک کاغذ فلوت شده آغشته می کند . همزمان با این قسمت از سمت دیگر دستگاههای کاغذ نیز به سوی سیلندر فشار دیگر پرس و چسباننده می شود .
کاغذ لاینر و فلوت که به هم چسبیده شدند به نام سینگل فیسر معروف می باشد . کاغذ سینگل فیسر بعد از درآمدن از دستگاه توسط تسمه نقاله به بالای دستگاه هدایت و از آنجا توسط تسمه نقاله های دیگر به دستگاه گلو ماشین ( چسب زنی ) هدایت می شوند . دستگاه گلو ماشین یا همان چسب زنی وظیفه چسب زدن به سمت دیگر کاغذ فلوت و چسباندن کاغذ دبل فیسر به کاغذ رویه اصلی را دارد . کاغذ سینگل فیسر از بالای دستگاه ابتدا از دور دو سیلندر پرس هیتر رد شده و پس از گرم شدن و گرفتن رطوبت آن به سمت سیلندر چسب هدایت می شوند پس از چسب خوردن به زیر پرس غلتکی هدایت شده و همزمان با آن کاغذ لاینر هم پس از گرم شدن توسط سیلندر پرس هیتر به سمت دیگر کاغذ سینگل فیسر چسبانده می شود به این کاغذ نیز دبل فیسر گفته می شود .
در این قسمت سینگل فیسر و دبل فیسر به هم چسبیده شده و زیر دستگاه پرس غلتکی که حدودا 12 متر طول دارد قرار گرفته تا کاملا کارتن خشک شده و کاغذها به هم بچسبند . بعد از این قسمت که مقوا ساخته شده است به قسمت اسلایسر می رسیم . در این قسمت مقوا در عرض 2 الی 20/2 متر توسط چاقوهای غلتکی و خط اندازها بریده و خط انداخته می شود .
بعد از اسلایر کارتن ها به دستگاههای کاتاف هدایت می شوند در این قسمت کارتن ها که به صورت نواری بریده شده اندازه زیر دو کاتر غلتکی عبور داده شده تا به طولهای دلخواه بریده شوند . بعد از برش خوردن در دو جهت شیت کارتن یا مقوای کارتن آماده شده و توسط تسمه نقاله هدایت شده و روی پالت چیده می شوند و توسط لیفتراک به قسمت چاپ هدایت می گردند .
لازم به ذکر است که پروژه تولید مقوای سه لایه شرح داده شد و اگر بخواهیم مقوای پنج لایه تولید کنیم دو دستگاه سینگل فیسر 1 و 2 وجود دارند که دستگاه سینگل فیسر ا به B فلوت و سینگل فیسر 2 به C فلوت معروف بوده . فلوت B از فلوت C ریزتر بوده و کاربرد کمتری دارد . برای تهیه کارتن سه لایه از C فلوت معمولا بیشتر استفاده می شود .
برای تهیه پنج لایه ( کارتن ) دو دستگاه دیگر استفاده می شود بدین صورت که کاغذ B فلوت از طبقه پایین و C فلوت از بالا به سمت دستگاه گلو ماشیبن هدایت می شوند دستگاه گلو ماشین دارای دو عدد سیلندر چسب زنی می باشد که هر کدام از کاغذهای C و B فلوت از روی یکی از سیلندرهای چسب رد شده و پس از چسب خوردن به زیر پرس غلتکی می روند .
لازم به ذکر است که در کارتن سازی فلوتها به نامهای زیر از کوچک به بزرگ نامیده می شوند .
E_B_C_A
چسب مورد استفاده چسب نشاسته است . مواد تشکیل دهنده : سود کاستیک ، آب ، براکس و نشاسته ذرت می باشد .
دستگاه لیانتی : این دستگاه ساخت کشور تایوان می باشد . که توان 4 چاپ را داراست که قسمتهای چاپ آن مجزا هستند و بسته به پروسه تولید آماده می شوند . اولین قسمت دستگاه تغذیه گاه می باشد . که شامل شاخکها برای هدایت کارتن به دستگاه است و بسته به نوع شیت کارتن تنظیم می شود . سپس به اولین بخش چاپ می رود که از سه سیلندر تشکیل شده است ، سیلندر اولی یا پایینی وظیفه تنظیم فشار را دارد که توسط متصدی دستگاه و بسته به نوع شیت کارتن ( سه لایه ، پنج لایه ) تنظیم می شود . سیلندر بعدی کلیشه یا همان حامل تصویر روی آن نصب می شود که توسط شیارهایی که بر روی سیلندر وجود دارد سر بالایی و پایینی کلیشه را در داخل شیار سیلندر قرار داده و توسط آچار کلیشه بر روی سیلندر محکم می گردد . سیلندر بالایی والس نامیده می شود جنس آن ازآلومینیومو ورویه آن ازپلاستیک فشرده است که وظیفه انتقال رنگ به کلیشه را دارد . رنگ توسط پمپ به داخل دستگاه هدایت می شود و جهت جلو گیری از منجمد شدن رنگ به حالت رفت و برگشت در جریان است . این دستگاه دارای بخش دایکات نیز می باشد که بسته به نوع سفارش در انتهای چاپ نصب می شود و دارای دو سیلندر می باشد که بر روی سیلندر بالایی سوراخهایی برای بستن قطعات دایکات تعین گردیده است و سیلندر پایینی وظیفه تنظیم فشار و هدایت کارتن به بیرون را دارد پس از آن کار تن ها بر روی پالت قرار می گیرند و برای تولید نهایی به قسمت منگنه می روند . تنظیم این دستگاه بصورت دستی و اتوماتیک انجام می شود .
دستگاه دایکات : این دستگاه محصول کشور آمریکاست . دو چاپ می باشد . توسط فشار باد( S & S ) و نیروی برق کار می کند . کارتن پس از انتقال به پشت و تنظیم و اندازه گیری شیت کارتن بر روی تغذیه گاه قرار می گیرد . دارای دو سیلندر و یک والس می باشد . بر روی سیلندر پایینی کلیشه نصب می شود و سیلندر بالایی وظیفه تنظیم فشار بر روی کارتن را دارد . چاپ از پایین انجام می شود . پس از چاپ توسط تسمه و غلتکهای نگهدارنده به سمت سینی یا همان بخش دایکات هدایت می شود . قبل از رسیدن به سینی توسط گیره گرفته شده و هدایت گیره توسط زنجیرهایی است که به حالت مدور در دستگاه حرکت می کنند . شیت کارتون که توسط گیره گرفته شده به داخل سینی انتقال داده می شود ، پس از آن سینی توسط غلتکهای که وظیفه بالا بردن سینی را دارند به سمت قالب هدایت می شوند بعد از چسباندن کارتن به قالب و برش قسمتهای مربوط شیت کارتن سینی به پایین هدایت شده و شیت کارتن توسط گیره به صورت افقی به بیرون هدایت می شود .
دستگاه مارتین : این دستگاه ساخت فرانسه می باشد ، دو چاپ است نحوه کار آن مانند لیانتی است برای چاپ کارتن های بزرگ مانند یخچال و بخاری استفاده می شود .
دستگاه مینی مارتین : این دستگاه ساخت فرانسه است ، دو چاپ می باشد مانند دستگاه لیانتی کار می کند با این تفاوت که بعد از چاپ دارای سیستم چسب زنی می باشد و در این قسمت کارتن ها پس از تولید مستقیما به انبار می روند .
دستگاه فلکسور : این دستگاه محصول کشور آمریکاست . دو چاپ می باشد و همانند دستگاه مینی مارتین پس از چاپ دارای دستگاه چسب زنی است که کار تن ها بعد از تولید و چسب خوردن مستقیما به انبار می روند
مطالب مشابه :
کارتن پلاست
فروشگاه ایران - کارتن پلاست - <-BlogDe<-اتصالات - کوپلر - رابط - سه راه - سیفون - الک آزمایشگاهی الک
کارتن پلاست
Best Shopping in Iran - کارتن پلاست - ابزار الک مش توری های صنعتی آهن میلگرد ورق استیل برنج فولاد پشم
كارتن پلاست در صنعت تبليغات
كارتن پلاست نفيس - كارتن پلاست در صنعت تبليغات - بزرگترين توليد كننده كارتن پلاست و استند در
کارتون پلاست چیست؟ و از کجا کارتون پلاست بخریم
کارتن پلاست از توری مرغی پیچ سر مته ای ابرو دسته ابرو و تسمه با کیفیت ترین مصالح و قیمت
شرکت ماموت،تولید کننده ساندویچ پانل،ساندویچ پانل دیواری،ساندویچ پانل سقفی،پنل سندویچی
قیمت روز انواع کشنده و کارتن پلاست شامل دو ورقه مسطح خارجی است ، که توسط صفحات
تولید مقوای کارتن و آشنایی با دستگاه های تولید کارتن
صنعت چوب و کاغذ - تولید مقوای کارتن و آشنایی با دستگاه های تولید کارتن -
طرح توجيهي صنایع پلاستیکی:
1 طرح توجیهی تولید کارتن پلاست. 2 14 طرح توجیهی تولید کارتن بسته قیمت خرید و فروش
ضوابط فروش تهران و کرج پخش پلاستیک صادقی
پیش از هر سفارش، لیست قیمت کلیه محصولات به صورت کارتن کامل به فروش می رسد رزا پلاست
برچسب :
قیمت کارتن پلاست