معرفی سایت مسطح جهت پروژه فرهنگسرا
فرهنگسرا ساختمانی است که در آن یک یا چند نهاد فرهنگی فعالیت دارند. در فرهنگسراها معمولاً شرایطی برای آموزش امور گوناگون فرهنگی و اجتماعی و همچنین آموزش پیشهها و هنرهای گوناگون مانند نگارگری، کوزهگری، دوزندگی و جزاینها فراهم میگردد. برخی از فرهنگسراها کتابخانه و انتشارات ویژه خود را نیز دارا هستند. در ایران تا امروز بیشتر فرهنگسراها در شهر تهران و چند شهر دیگر مانند اصفهان برپا شدهاند و معمولاً کوشیده شده برای هر منطقه شهرداری یک فرهنگسرای بزرگ ترتیب داده شود. برخی از فرهنگسراها بجز پوشش دادن منطقه خود به فعالیتهای فرامنطقهای نیز میپردازند. بسیاری از فرهنگسراها ویژهکار (تخصصی) اند یعنی فعالیت خود را گرد یک گروه یا یک محور کاری کرده متمرکز میسازند.
فرهنگسراها برپایه شیوه فعالیت به یکی از محورهای سه گانه شخصیت (کیستی)، محتوا (درونمایه) و نهاد میپردازند:
فرهنگسراهای شخصیت محور، عبارتاند از فرهنگسراهای کودک، نوجوان، جوان، دانشجو، دختران، بانو، و سالمند. فرهنگسراهای محتوا محور، عبارتاند از: اندیشه، قرآن، ولاء، انقلاب، پایداری، هنر، ملل، قانون، تیرهها (اقوام)، ورزش، ماه بهمن، کار، دانشها، تندرستی، طبیعت، و فناوری اطلاعات. فرهنگسراهای نهاد محور، عبارتاند از خانواده، مدرسه، و شهر.
مشخصات و خصوصیات برخی از فرهنگسراهای تهران :
فرهنگسرای جوان که بیشتر با نام فرهنگسرای خاوران شناخته می شود یکی از فرهنگسراهای فعال در شهر تهران است.نخستین گام برای احداث فرهنگسرای خاوران در بهار ۱۳۷۲ برداشته شد و از دوازدهم تیر ۱۳۷۲ نیز آغاز به کار کرد. این فرهنگسرا عمدتاً به منظور غنیسازی اوقات فراغت کودکان و جوانان جنوب شرقی تهران تأسیس شده و از بزرگترین مراکز وابسته به سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران است.
هم اکنون فرهنگسرای جوان یکی از بزرگترین مراکز فرهنگی کشور محسوب میشود. این فرهنگسرا دارای مساحتی بالغ بر ۸۳۰۰۰ متر مربع و زیر بنای ۲۴۰۰۰ متر مربع است و در چهار بخش ساختمان اداری، بازارچه فرهنگ و هنر (به صورت رو باز در وسط محوطه)، ساختمان مرکزی، علوم و فنون و شهر بازی، انجام فعالیتهای متنوعی را برای عموم، به ویژه جوانان و نوجوانان میسر کرده است.
فعالیتهای فرهنگسرا نیز به چهار گروه هنری، آموزشی، اجتماعی و فرهنگی تقسیم شده است. در بخش هنری امکانات متفاوتی از جمله تالارها و نگارخانهها در اختیار مردم منطقه است. تالارهای این بخش شامل تالار فرهنگ با ظرفیت اجتماعات با ظرفیت ۱۰۰ نفر، سوم خرداد با ظرفیت ۳۰۰۰ نفر و سالن فرهنگ با ظرفیت ۲۰۲ نفر، سالن شهید مطهری با ظرفیت ۳۵۰ نفر و تالار روباز اجتماعات با ظرفیت ۵۰۰ نفر است.
کتابخانه خاوران با بیش از پنجاه هزار نسخه کتاب و ظرفیت پذیرش بیش از پانصد نفر بصورت همزمان در سالنهای مطالعه از دیگر بخشهای اصلی این فرهنگسراست.که در حدود 2500 نفر عضو دارد
همچنین نگارخانه خاوران،دارای دو سالن اصلی و فرعی در دو طبقه با ظرفیت ۲۰۰۰ تابلو در رشتههای نقاشی، خوشنویسی گرافیک، عکاسی، حجم و صنایع دستی قادر است به هنرمندان معاصر و استادان و دانشجویان رشتههای هنری خدمات بدهد.
در سالهای اخیر، چندین قسمت از مجموعه، شامل سالن های تئانر و ساختمان دوم مجموعه در حال ساخت است.
فرهنگسرای خانواده یکی از فرهنگسراهای فعال در شهر تهران است.
این فرهنگسرا، اسفند ماه سال ۱۳۷۶ در زمینی به مساحت بیش از ۸۰۰۰ متر مربع در ۵ طبقه بنا شده و در منطقه ۸ شهرداری تهران واقع است. این فرهنگسرا دارای نگارخانه، آمفی تئاتر و کتابخانهاست.
فعالیتهایی که در این مکان برگزار میشود شامل هنرهای تجسمی، آموزش انواع هنرهای دستی، موسیقی وعلوم قرآنی است. نگارخانه این مجموعه هر هفته آثاری از هنرهای دستی و تجسمی را به معرض نمایش میگذارد. از آمفی تئاتر این مجموعه برای نمایش فیلم و اجرای تئاتر، موسیقی، برگزاری سمینار و سخنرانی استفاده میشود.
کتابخانه گلستان ۳ طبقه از این فرهنگسرا را به خود اختصاص دادهاست و ۴۸۳۱۷ جلد کتاب دارد که به صورت شبانهروزی فعالیت میکند.
فرهنگسرای ملل یکی از فرهنگسراهای فعال در شهر تهران است. این فرهنگسرا در بوستان قیطریه واقع شده است.
فرهنگسرای بینالملل از سال ۱۳۷۳ در این بوستان شروع به کار کرده و فعالیتهای آموزشی و هنری مختلف را در خود جای داده و به مرکزی فرهنگی با امکانات کتابخانه و کلاسهای آموزشی برای ساکنان قیطریه تبدیل شده است.
در نگارخانه امیرکبیر (ملل) نمایشگاههای داخلی و خارجی برگزار میشود که هدف از آن ارتباط با هنرمندان خارجی و نمایش آثار آنهاست.
فرهنگسرای هنر یکی از فرهنگسراهای فعال در شهر تهران است.
این فرهنگسرا در آبان 1374 توسط شهرداری تأسیس شد. هفت کانون هنری تجسمی، صنایع دستی، موسیقی، نمایش، معماری، فیلم و عکس در کنار واحدهای آموزشی، روابط عمومی، مذهبی و ورزش فعالیت میکنند.
یکی از مهمترین بخشهای فرهنگسرا، کتابخانه با مساحت 300 متر مربع است که دارای دو سالن مجزا برای قرائت خانمها و آقایان است. کتابخانه فرهنگسرای هنر دارای 12300 جلد کتاب فارسی و 729 نسخه کتاب انگلیسی است و روزانه 21 روزنامه در آن موجود است و 10 مجله فارسی و یک مجله ژاپنی به طور ماهانه در اختیار مراجعهکنندگان قرار میگیرد.
از دیگر بخشهای فرهنگسرا، سالن نمایش با ظرفیت 301 صندلی در طبقه پایین و 29 صندلی جهت میهمانان است. نگارخانه هنر نیز در بازارچه پنجشنبه و جمعه خود، صنایع دستی مختلف عرضه میکند. نگارخانه عکس فرهنگسرا با برپایی نمایشگاههای مختلف در این مرکز فعال است.
فرهنگسرای هنر با برپایی کلاسهای آموزشی هنرهای سنتی ایران رشتههای نگارگری، طراحی قالی، تذهیب، خوشنویسی (در سطوح مختلف)، نقاشی قهوهخانهای و رشتههای قصهنویسی، ویراستاری، طراحی و نقاشی، مرکزی برای ارتقاء و رشد جوانان است. آدرس فرهنگسرای هنر: تهران - خيابان شريعتي - پل سيد خندان - خيابان جلفا - فرهنگسراي هنر تلفن : 20 – 22872818 فکس : 22872199
فرهنگسرای بهمن یکی از فرهنگسراهای تهران است که در سال ۱۳۷۰ آغاز بهکار کرده است.
این فرهنگسرا نخستین فرهنگسرای تهران است که در جنوب پایتخت در مکان سابق کشتارگاه تهران برپا شده است و در منطقه ۱۶ شهرداری تهران واقع گردیده است. امکانات فرهنگی و هنری ،ورزشی و مذهبی و آموزشی برای گروههای سنی مختلف در این فرهنگسرا وجود دارد.
یک کاوشکده بنام تالار علوم و فنون خواجه نصیر طوسی با همکاری بنیاد علمی زیرکزاده در آن فعالیت میکند.
اجرای نمایش بینوایان، کنسرتهای موسیقی کلاسیک، مسابقات ملی و بینالمللی ورزشی، برپایی نمایشگاههای هنری از جمله فعالیتهای انجام شده در این فرهنگسرا است.
فرهنگسرای کودک یکی از فرهنگسراهای فعال در شهر تهران است.
زمین این فرهنگسرا متعلق به شهرداری تهران بود و پارکینگ شهرداری محسوب میشده است. سپس در دهه ۱۳۷۰به خانه فرهنگ محله زرگنده و در تابستان ۱۳۸۰ به فرهنگسرای کودک تبدیل شده است.
در فرهنگسرای کودک فعالیتهایی از قبیل کارگاه قصهنویسی، آموزش زبان انگلیسی، کارگاه بازیگری، کارگاه موسیقی کارگاه صنایع دستی و... جریان دارد.
همچنین این فرهنگسراها با همکاری سازمان محیط زیست "جنبش ناجیان کوچک زمین " را پایهریزی کرده است که کودکان را در گروههای مختلف برای محیط زیست آموزش میدهد و متشکل میکند.
فرهنگسرای بانو یکی از فرهنگسراهای فعال در شهر تهران است.
فرهنگسرای بانو در شمال بوستان ساعی در سال 1374 در زمینی به مساحت 3500 متر مربع گشایش یافت. این فرهنگسرا علاوه بر کلاسهای آموزش علمی و هنری، فعالیتهایی نیز در زمینه کوهنوردی و گشتهای سیاحتی دارد که در قالب گروههای مختلف دیدار از نقاط دیدنی اطراف تهران را ترتیب میدهد. سرای موسیقی آخرین بنایی است که در این مجموعه مورد بهرهبرداری قرار گرفته است. نوارخانه موسیقی که پیشرفتهترین فناوری شنیداری را در اختیار دارد، مجموعهای از آثار برتر موسیقی ایران و جهان را در دسترس موسیقیدانان و دیگر علاقهمندان قرار میدهد.
نخستین خانه کودک در فرهنگسرای سرو گشایش یافته است که محلی برای برگزاری جشنهای تولد و مناسبتهای مختلف است و برنامههایی با مشارکت کودکان در خانه کودک به اجرا در میآید.
فرهنگسرای دختران یکی از فرهنگسراهای فعال در شهر تهران است.
این فرهنگسرا که در محله صادقیه (بلوار فردوس) واقع شده است، علاوه بر کلاسهای آموزش علمی و هنری، فعالیتهایی نیز در زمینه کوهنوردی و گشتهای سیاحتی دارد که در قالب گروههای مختلف دیدار از نقاط دیدنی اطراف تهران را ترتیب میدهد.
این مجموعه ۲۶۷۰ متر مربع زیر بنا دارد و دارای قسمت های زیر می باشد:
- کتابخانه:این کتابخانه با نام فردوس ،به عنوان بزرگترین کتابخانه منطقه، شامل ۲ سالن در طبقات همکف و طبقه دوم می باشد. مخزن کتابخانه حاوی بیش از ۱۱۵۰۰ جلد کتاب می باشد. قرائتخانه این مجموعه گنجایش ۳۰۰ نفر را داراست.
- سالن آمفی تاتر: سالن آمفی تاتر با ظرفیت ۲۵۰ نفر.
- نگارخانه: نگارخانه پردیسان شامل ۳۰۰ متر مربع زیربنا و گنجایش ۶۰ تابلو و سایر کارهای هنری و حجمی را دارد.
فرهنگسرای نوجوان یکی از فرهنگسراهای فعال در شهر تهران است.
فرهنگسرای نوجوان در سال ۱۳۸۰ در بوستان لواسانی واقع در منطقهٔ ۱۸ شهر تهران احداث و تجهیز شد و بر اساس سیاستهای سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با هویت نوجوان فعالیتهای خود را آغاز کرد.این مجموعه فرهنگی فعالیتهای هویتی خود را در سطح شهر تهران و فعالیتهای ویژه را در جنوب غرب تهران و منطقه ۱۸ با مشارکت هزاران نوجوان تهرانی ارائه داده است که از جمله برنامههای زیر را اجرا نموده است:
جشن ملی هفته نوجوان، جشن نوجوانان منتظر، جشنواره آب، نوجوان، زندگی، نهضت فرهنگی تابستان ۸۱ و ۸۲، جشنواره نوجوان و دفاع مقدس، جشنواره قرآنی و سرود، جشنواره نمایشی، همایشهای زیست محیطی و مذهبی، محافل ادبی، احیاء با نوجوانان، جشنواره هنرهای تجسمی و صدها برنامه فرهنگی هنری دیگر.
خانه نوجوان از دیگر بخشهای فرهنگسرای نوجوان است که بصورت نمایندگی در سطح مراکز تهران (مساجد، فرهنگسراها و پایگاههای بسیج و...) با نوجوانان مرتبط هستند و در راستای سیاستهای سازمان و فرهنگسراها فعالیت میکند. فرهنگسرای نوجوان با بیش از یک هزار نوجوان که عضو ثابت و بیش از نه هزار نوجوان عضو افتخاری سعی در جذب گسترده نوجوانان تهران را دارد که ایجاد یک حرکت پرنشاط گروهی توجه به مسائل واقعی نوجوانان، رشد و پرورش استعدادهای درخشان و سوقدادن نوجوانان به سوی مسائل حقیقی و ارزشمند از اندیشهها و اهداف فرهنگسرای نوجوان است. این فرهنگسرا هم اکنون در منطقه 11 شهرداری تهران و در پارک رازی قرار دارد
امکانات و فضاها
- مساحت ۲۰۰۰ متر مربع در دو طبقه (چهار هزار متر مربع)
- تعداد ۱۰ کلاس آموزشی
- تعداد ۳۰ رشته آموزشی
- سینمای خانه دوست(با ظرفیت ۱۳۰ نفر)، نمایش فیلم، تولید فیلم کوتاه، نقد و بررسی فیلم
- سالن ورزشی (۷۰ متر مربع) کاراته، ژیمناستیک، بدنسازی
- کتابخانه (۳۰۰ مترمربع) با ظرفیت ۱۲۰۰۰ جلد کتاب با موضوعهای مختلف
- واحد مدیریت
- واحد اجرایی
- واحد روابط عمومی
- واحد هنری
- واحد آموزش
- واحد قرآنی
- واحد سایبانها
فرهنگسرای تفکر یکی از فرهنگسراهای فعال در شهر تهران است.
فرهنگسرای تفکر (معرفت) یکی از شش فرهنگسرای واقع در منطقه غرب تهران است. این فرهنگسرا در سال ۱۳۷۵ گشایش و مورد بهرهبرداری قرار گرفت و دارای فعالیتهای متنوع و مختلف اعم از آموزشی، مذهبی، فرهنگی، هنری، ورزشی در زمینههای گوناگون است.
در سال ۸۲ بیش از هفت هزار هنرجو از کلاسهای مختلف و متنوع، شامل کلاسهای آموزشی، مذهبی، قرآن، هنرهای تزئینی، هنرهای تجسمی و نمایشی، موسیقی، ورزشی، کلاسهای آموزش هنری بانوان و خردسالان دورههای رایانه، زبان و دورههای فراگیر دانشگاه پیام نور استفاده کردهاند.
فعالیت خاص این فرهنگسرا تا کنون مورد استفاده شهروندان غرب تهران قرار گرفته است شامل نمایشگاه هفتگی از آثار هنرمندان در زمینههای مختلف، همایش علل اعتیاد و نحوه برخورد با معتادان، یک کتاب، یک نویسنده، آموزش احکام، برگزاری سلسله کلاسهای آموزشی مسائل روزمره خانوادهها، مسابق خاطرات اسارت، همایش روز پلیس، همایش روزنامهنگاران جوان، مراسم تعزیهخوانی و... است.
از آنجا که انجام خدمات فکری در سرلوحه امور فرهنگسرای تفکر قرار گرفته، ازاینرو برنامههای متنوع فرهنگی اجتماعی، مذهبی و هنری از اصولیترین برنامههای این فرهنگسرا است. در این رابطه ارتقای سطح فرهنگی دینی و دستیابی به جامعه متعالی از اهداف کلی فرهنگسرا است.
فرهنگسراي انديشه در سال ۱۳۷۲ به منظور اشاعه و ترويج فرهنگ و هنر اصيل ايراني و گسترش هر چه بيشتر معارف و فرهنگ اسلامي افتتاح شد. در خرداد ماه سال ۱۳۸۰ در راستاي تحقق هويت بخشي فرهنگسراها، به فرهنگسراي مدرسه تغيير نام داد. اين فرهنگسرا با مساحتي بالغ بر ۳۰۰۰ متر مربع شامل واحدهاي مختلف از جمله نگارخانه، مركز آموزش، كتابخانه شبانه روزي، كتابكده، مدرسه اينترنتي، سالن آمفي تئاتر، سالن فرعي، نمازخانه، رستوران(سفره خانه) و واحد كانون ها مي باشد. با داشتن ۵ گالري همه روزه شاهد برپائي نمايشگاه هائي از آثار هنري اساتيد هنرمند در زمينه نقاشي، طراحي، خوشنويسي، عكس، كاريكاتور، هنرهاي تزئيني، صنايع دستي و... مي باشد. به علاوه برگزاري جشنواره هنري از برنامه هاي اصلي اين واحد است. مركز آموزش كه مسئوليت برگزاري كلاس ها و كارگاه هاي متنوع در رشته هاي گوناگون فرهنگي، مذهبي، اجتماعي، علمي وهنري و دوره هاي ويژه كودكان، نوجوانان و بزرگسالان را بر عهده دارد در مساحت تقريبي ۷۵۰ متر مربع تأسيس گرديده است. كتابخانه از نوع درجه يك است كه با استفاده از روش ديويدي رده بندي شده و با سيستم مخزن بسته اداره مي شود. با استفاده از امكانات مجهز رايانه اي ضمن ارائه خدمات اينترنتي دوره هاي آموزشي ذيل را جهت علاقه مندان به كسب مهارت هاي اينترنتي برگزار مي كند. ۱_ كاربري اينترنت ۲_طراحي صفحات وب (مقدماتي و پيشرفته) سالن همايش هاي اين فرهنگسرا با ظرفيتي بالغ بر ۱۲۰ نفر، برگزاركننده گفتمان هاي آزاد، همايش ها، جشنواره ها، سمينارها، بزرگداشت ها، كنسرت ها، نمايش ها، سخنراني ها مي باشد. رستوران و سفره خانه انديشه عياران همه روزه با انواع غذاهاي ايراني و فرهنگي هممراه با چاي و كافي شاپ آماده یذيرائي از شهروندان عزيز مي باشد.
فرهنگسرای پایداری یکی از مراکز فرهنگی - هنری شهر تهران است. این فرهنگسرا که ابتدا در خیابان هفده شهریور در منطقه چهارده شهرداری تهران قرار داشت با تغییر مکان به خیابان پاسداران منتقل شد. این فرهنگسرا به سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران وابسته است.
فرهنگسرای پایداری شامل بخش اداری فرهنگسرا، استخر ، کلاس های آموزشی، کانون ها و کتابخانه می باشد. آدرس فرهنگسرا : خیابان پاسداران ، خیابان گل نبی ، خ ناطق نوری ، میدان قبا شماره تماس : 3-22888780
فرهنگسرای قرآن
این فرهنگسرا در سال 1379 اقتتاح شده است. این فرهنگسرا با هدف برپائی فعالیت های تخصصی قرآنی، ادبی و هنری و حمایت از هنرمندان در جهت خلق آثار هنری قرآنی و نیز آشنائی گروه های مختلف جامعه با فرهنگ قرآنی ایجاد شده است. به تعبیری دیگر، کاربردی کردن قرآن کریم و تلاش در جهت جاری ساختن روح معنویت قرآن در سطوح مختلف جامعه.
امکانات موجود در ساختمان فرهنگسرا عبارتند از:
- سالن سینما و تئاتر با ظرفیت 300 نفر، 2 سالن نگارخانه با امکان نصب 200 تابلو.
- موزه قرآن کریم که نسخه های کمیاب و نفیس قرآن را در خود جای داده است.
- کتابخانه تخصصی با بیش از 6000 جلد کتاب و نماز خانه زیبا و منحصر به فرد فرهنگسرا.
- لابراتوری تخصصی قرآن کریم، مجهز به دستگاه های کامپیوتر جهت حفظ قرآن.
- سالن مجهز غذاخوری و 30 فضای اداری و آموزشی.
امور فرهنگي و اجتماعي شوراي اسلامي شهر قشم با تاسيس فرهنگسراي شهرداري از تاريخ 19 خرداد 1387 رسما كار خود را شروع نموده است . |
هم اكنون شهروندان مي توانند با مراجعه به فرهنگسراي شهرداري قشم نسبت به نام نويسي و ثبت نام در كلاسهاي فرهنگي و آموزشي اقدام نمايند . ليست كلاسهايي كه در حال حاضر داير مي باشد در دو بخش آموزشي و هنري بصورت ذيل مي باشد : |
كلاسهاي آموزشي و تقويتي شامل : كامپيوتر ، زبان انگليسي ، رياضي ، فيزيك ، شيمي ، زيست شناسي ، شعر و ادبيات فارسي و صنعت ماهيگيري |
كلاسهاي هنري شامل : خياطي ، گلدوزي ، نقش حنا ، آرايشگري ، داستان نويسي ، شعر ، طراحي ، نقاشي كودكان ، شيريني پزي ، نقاشي روي چرم ، آشپزي ، گل سازي ، مينياتور |
مطالب مشابه :
فرهنگسراها
وبلاگ معماری ایرانی - فرهنگسراها - ویژه هنرهای سنتی تهیه کتاب به ویژه کتاب های تخصصی
فرهنگسرا چیست ؟
پایان نامه معماری فرهنگسراها ویژهکار تخصصی هزار نسخه کتاب و ظرفیت پذیرش
ضوابط طراحی فرهنگسرا در چند جمله
هنر سوم : معماری - ضوابط طراحی فرهنگسرا در چند جمله - لوکوربوزیه: معماری بازی استادانه و
فرهنگسرای نیاوران
معماری روز دنیا 1- ورودی 2- هال ورودی 3- قسمت کاتالوگ 4- مراجعه و تحويل 5- مخزن کتاب 6- سالن
فرهنگسرا ها/خانه های فرهنگ / نگار خانه های تهران
فرهنگسراها در معماری فرهنگسرا شرایط هنرهای سنتی تهیه کتاب به ویژه کتاب های
استانداردهای طراحی فرهنگسرا
آری معــــــــــــماری بر بالهای کتاب . در فرهنگسراها معمولاً شرایطی برای آموزش امور
فرهنگسرا
معماری هنر و دانش طراحی بناها و سایر ساختارهای کالبدیست. تعاریف جامع تر، بیشتر معماری را
معرفی سایت مسطح جهت پروژه فرهنگسرا
در فرهنگسراها کتابخانه خاوران با بیش از پنجاه هزار نسخه کتاب و کاهگل ، شگفتی معماری
پیشینه مراکز فرهنگی در برخی از کشورهای جهان
معماری تماشاخانه در کشور شوروی فرهنگسراها بزرگترین وپرتوان سکه ها ومهرها ، کتاب
برچسب :
کتاب معماری فرهنگسراها