طبقه بندی طیور+جدول خصوصیات نژادی

نژادهای مرغ


وطن اولیه ی مرغ در اسیای جنوب شرقی در مرکز و جنوب هندوستان،هیمالیا،برمه،سیلان،وجزایر مالزی و قسمت جنوبی جاوه و سوماترا بوده است.
همه ی نژاد های مرغ از 4 نوع وحشی زیر حاصل میشوند:
1-گالوس گالوس یا گالوس بانکیوا مرغ جنگل قرمز،که هنوز هم در باغ وحش ها و جنگل های جنوب شرقی اسیا نمونه هایی از آن یافت میشود.
2-گالوس لافیتی یا مرغ جنگل سیلان،که دارای رنگ قرمز و زرد است
3-گالوس سونراتی یا مرغ جنگل خاکستری که رنگ ان خاکستری است
4-گالوس واریوس که سبز رنگ است و به ان مرغ جنگلی جاوه نیز میگویند.این نوع با 3 نوع دیگر متفاوت است زیرا اندازه زیر گلو یا ریش،منفرد و در وسط قرار گرفته است ضمنا لبه ی تاج نیز صاف است.
طی هزاران سال انواع وحشی مرغ به طور طبیعی با هم امیخته اند و یا توسط انسان تلاقی داده شده اند که منجر به پیدایش نژاد های فعلی شده است.نژاد های کنونی را میتوان بر حست منطقه ی جغرافیایی و یا تولید تقسیم بندی نمود.


اطول طبقه بندی نژادی در مرغ
جهت طبقه بندی و مشخص کردن نژادهای مرغ روش های مختلفی معمول است ولی به طور کلی اصول این طبقه بندی ها به قرار زیر است:
دسته:براساس محل جغرافیایی و یا بهره،مرغ های موجود در دنیا به چند دسته تقسیم شده و در هر دسته تعدادی نژاد قرار گرفته.
نژاد:تعداد زیادی نژاد در هر دسته قرار دارد.به عنوان مثال در دسته ی مرغان امریکایی در حدود 50 نژاد طبقه بندی میگردد.معمولا اصولی که از نظر تفاوت های ظاهری صفات و اعضای بدن سبب تشخیص نژادها از هم گردیده است عبارتند از:
1-رنگ:در نژاد های مختلف رنگ های گوناگونی دیده میشود که از راه ان و خصوصیان دیگر میتوان نژاد را مشخص کرد.بطور کلی رنگهایی که در مرغ دیده میشوند عبارتند از:
الف:رنگهای ساده:در این حالت تمام پرها دارای یک رنگ است و هیچگونه رنگ دیگری در بال و پر دیده نمیشود.رنگهای ساده که در مرغ دیده میشوند عبارتند از سفید،سیاه،قرمز،طلائی،خاکستری
ب:رنگ های مخلوط:قسمتی از پر بدن دارای یک رنگ و قسمت دیگر دارای رنگ دیگری است.مانند نژادهای سوسکس سفید که بدن سفید و اطراف گردن و دم سیاه است.یا نیوهمشایر که تمام بدن قرمز قهوه ای و اطراف گردن و دم دارای لکه های سیاه است.
ج:رنگ های مرکب:در روی یک پر 2 یا چند رنگ ساده به اشکال مختلف در کنار یکدیگر قرار میگیرند و مجموع انها رنگی را تولید میکند که پرنده را بدان رنگ مینامند.
2-تاج:در هر نژاد تاج و ریش شکل معینی دارد که از روی انها با مقایسه از روی صفات میتوان نژاد را مشخص کرد.انواع تاجی که در ماکیان دیده میشود عبارتند از:
الف:تاج ساده:به شکل شانه بالای سر پرنده قرار گرفته است و از طرفی به طرف دیگر مسطح است و در بالای آن دندانه های وجود دارد و پایه ی تاج کمی ضخیم تر از بدنه است.


ب:تاج گل سرخی:به شکل مکعب مستطیل نا منظمی است که در سطح فوقانی آن برجستگی ها و فرورفتگی هایی دیده میشود.به طور کلی منظره فوقانی به شکل گل سرخ است.


ج:تاج نخودی:در روی یک پایه،سه تیغ کوتاه به موازات یکدیگر قرار گرفته اند معمولا تیغه ی میانی کمی بلندتر از تیغه های طرفین است.در روی تیغه ها کمی برجستگی های نخود مانند دیده میشود.


د:تاج توت فرنگی شکل:جلوی ان مدور و برجسته و عقب ان باریک است.


ر:تاج(7) شکل:به شکل عدد 7 فارسی است و پایه ان در روی سر  انتهای آن ازاد است.


3-ریش:در نژاد های مختلف انواع گوناگون ریش یا زائده ی زیر گلو دیده میشود.زائده ی ریش در برخی نژادها دراز و در پاره ای پهن و بالاخره در برخی دیگر ممکن است باریک یا لبه مدور یا لبه تیز باشد.
4-شکل عمومی سر:وضع قرار گرفتن تاج و ریش،بزرگی و کوچکی آنها،شکل و رنگ و زائده ی گوش،شکل عمومی صورت نیز از جمله عواملی است که سبب تفکیک نژادهای مختلف میشود.
5-ساق پا:در نژادهای مختلف ممکن است پردار یا بیپر،بلند یا کوتاه،و از نظر رنگ زرد یا سفید و یا آبی ویا حتی سیاه باشد.
6-شکل عمومی بدن:در تشخیص نژادها بسیار موثر است.هر نژادی دارای هیکل و شکل بدن مخصوص بوده و پرها به شکل خاصی روییده است


تقسیم بندی مرغ ها بر حسب تولید


نژآدهای مرغ از نظر تولید به جهار دسته:گوشتی(سنکین) تخمگذار(سبک) دومنظوره و زینتی تقسیم بندی می شود.
تیپ گوشتی:صفت اصلی در نژادهای این تیپ سرعت رشد و افزایش سریع وزن بدن است.کیفیت گوشت آنها نیز بهتر از نژادهای دیگر بوده ولی از نظر تولید تخم مرغ ضعیف میباشند.از نظر جغرافیایی دسته طیور آسیایی و انگلیسی تیپ گوشتی محسوب می شوند که دارای جثه بزرگ هستند و رنگ پوسته ی تخم مرغ آنها قهوه ای است.از مهم ترین نژادهای گوشتی می توان براهما(هند)،کوشین(چین)لانگشان(چین)کورنیش(انگلیس)پیلموت راک سفید(آمریکا) را نام برد.
تیپ تخم گذار:عموما جثه ی کوچکتری دارند و استعداد تولید تخم مرغ بیشتری دارند ولی از نظر کمیت و کیفیت گوشت خوبی ندارند.دیر کرچ میشوند و دوره ی پر ریزی آنها کوتاه است.به علت جثه ی کوچک غذای آنها کم است و در مقابل مصرف غذای کم،تولید تخم مرغ آنها خوب است.از نظر جغرافیایی دسته طیور مدیترانه ای تخم گذار هستند و رنگ پوسته ی تخم مرغشان سفید میباشد.
از مهمترین نژادهای تخمگذار میتوان لگهورن(ایتالیا)مینورکا(ایتالیا)آنونکا(ایتالیا) را نام برد.
تیپ دو منظوره:عموما این دسته طیور آمریکایی می باشند که از امیخته نژآدهای کوچک مدیترانه ای و نژادهای بزرگ آسیایی به وجود امده اند.این تیپ هم از لحاظ گوشت و هم از نظر تولید تخم مرغ قابل توجه هستند.به طوری که پس از بلوغ جنسی تولید تخم مرغ آنها خوب بوده و در پایان دوره ی تخم گذاری وزن آنها نیز مناسب و کیفیت گوشت آنها خوب می باشد.
از مهمترین نژادهای دو منظوره می توان رد آیلند رد(آمریکا)نیوهمشایر(آمریکا)ویندوت(آمریکا)و ساسکس(انگلیس) را نام برد.
تیپ زینتی:از نظر گوشت و تخم مرغ هائز اهمیت نیستند.به علت زیبایی پر و تاج و شکل بدن مورد توجه علاقه مندان قرار می گیرند.این دسته خود به 2 گروه بازی(خروس جنگی) و زینتی تقسیم میشوند.
معروفترین آنها عبارتند از:لهستانی،سیلکی،فریزل


مرغ های بومی ایران


نژآدهای مرغ موجود در ایران به سه گروه تقسیم می شوند:
1-نژاد خالص ایرانی
2-نژادهای خارجی که از چند سال قبل به ایران آورده شده
3-مرغ های مخلوط مه نمی توان آنها را در دسته نژآد معینی قرار داد.
فقط 2 نژاد به طور کم و بیش خالص در نقاط مختلف ایران وجود دارند که عبارتند از نژاد لاری (مخصوص گوشت و جنگی) و نژاد مرندی(تخمگذار)
فرم بدن نژاد لاری به طور کلی شبیه به نژاد نالای و نژاد کورنیش است،لاله گوش قرمز و پوسته ی تخم مرغ آن فهوه ای روشن است.از نظر رنگ پر و بال جورهای مختلفی از نژاد لاری در ایران مشخص شده است که عبارتند از لاری قرمز،لاری قهوه ای و لاری گل باقلائی سفید.
نژاد مرندی یکی از بهترین نژادهای تخمگذار در ایران محسوب می شود.لاله گوش سفید،ساق پا دارای پر و پوسته تخم مرغ آنها قهوه ای روشن است.

جدول خصوصیات نژادی


مطالب مشابه :


نژاد های معروف مرغ تخمگذار

مرکز مشاوره شغلی ایران طیور - نژاد های معروف مرغ تخمگذار - نژاد های معروف مرغ تخمگذار:




مرغ و خروس نژاد مرندی

شناخته شده ترین نژاد مرغ بومی کشور ایران به از بهترین نژادهای تخمگذار به شمار می




بانک سئوال مهارت پرورش مرغ تخمگذار

شبکه کشاورزی و منابع طبیعی ایران. 2- بهترین زمان تخلیه د ـ نژاد مرغ تخمگذار




مرغ اصیل مرند ایران

شده ترین نژاد مرغ بومی کشور ایران به تخم مرغ از بهترین نژادهای تخمگذار به شمار




مرغ و خروس مرندی

البته من فقط مرغ یکی از بهترین مرغهای تخمگذار بومی ایران با انواع نژاد هاي حيوانات




طبقه بندی طیور+جدول خصوصیات نژادی

همه ی نژاد های مرغ از 4 نوع نژاد مرندی یکی از بهترین نژادهای تخمگذار در ایران محسوب می




اصلاح نژاد طیور

ولی مرغ های این نژاد تخم نژاد تخمگذار از مداوم بهترین طیور را




اطلاعاتی در مورد نژاد مرغ و خروس مرندی

اطلاعاتی در مورد نژاد مرغ و زینتی، تخمگذار و گوشتی در ایران می باشد و بهترین




مرغ مرندي

مرغ مرندي یکی از بهترین مرغهای تخمگذار بومی ایران محسوب سايت ژنتيك و اصلاح نژاد دام




تاریخچه مرغ ها

سپس مرغ اهلی راه خود را از هند به سوی ایران بهترین مرغهای تخمگذار مرغ این نژاد




برچسب :