بیو گرافی میرزا تقی خان امیر کبیر
میرزا تقیخان اميرکبير (1185- 1230)
زندگینامه:
ميرزا تقي خان فراهانی فرزند کربلايي قربان فراهانی، ملقب به اتابک اعظم امیر نظام و امیر کبیر، از بزرگترین رجال سیاسی و بزرگترین وزرای ایران در حدود سال 1222 ه ق در هزاوه فراهان از توابع اراک (سلطان آباد پيشين) متولد شد. نام اصلی وی «محمد تقی» است که اسم «محمد» رفته رفته از اسم وی حذف گردیده و به میرزا تقی خان شهرت یافت. از ایشان مهرهای فراوان به دست ما رسیده که موارد ذیل از آن قرار می باشد. «محمد تقی بن محمد قربان» «المتوکل علی الله محمد تقی» «لااله الا الله الملک الحق المبین محمد تقی »
کربلايي قربان پدر اميرکبير در دستگاه ميرزا عيسي (ميرزا بزرگ) پدر ميرزا ابوالقاسم قائممقام، سمت آشپزي داشت. مادر اميرکبير «فاطمه سلطان» دختر استاد شاه محمد بنّا از اهالي فراهان بود. ميرزا محمدتقي خان از هوش و استعداد فراوان و کم نظیری برخوردار بود که همین امر باعث متمایز شدن ایشان از بقیه افراد میشود. وی به همین جهت از دوران نوجواني مورد توجه ميرزابزرگ و سپس قائممقام فراهاني قرار گرفت و توانست به سمت منشيگري آن دو دست بیابد. ایشان به سرعت مورد توجه قائممقام و عباس ميرزا نايبالسلطنه قرار گرفت.
امیر در کودکی هنگامی که ناهار فرزندان قائم مقام را میآورد، برای باز پس بردن ظروف در حجره میایستاد و آنچه معلم به ایشان میآموخت، فرامیگرفت.
دوران کودکی و جوانی میرزا تقی خان زیر نظر و تربیت قائم مقام سپری شد. او شیوههای منشی گری، نامهنگاری و صدور احکام دیوانی را از قائم مقام آموخت تا آنجا که قائم مقام، تحریر و نگارش پارهای از احکام و نوشتهها را به میرزا تقیخان محول کرد.
به تدریج کار او در محدوده شغل دبیری قرار گرفت و از رموز و ضوابط امور اداری و دیوانی به خوبی آگاهی یافت و به خاطر کفایت و لیاقتی که وي از خود نشان داد و بیشتر از آن علاقه شدیدی که ناصرالدین شاه به وی داشت به سمت صدراعظمی شاه منصوب شد.
زندگی سیاسی:
اولين تجربه سياسي ميرزامحمدتقي خان مربوط به قتل "گریبایدوف" وزیر مختار روسیه در ایران می باشد. سفر ایشان به روسیه با همراهی خسروميرزا فرزند نايبالسلطنه و هيئت همراه به منظور عذرخواهي از واقعه قتل گريبايدوف صورت گرفت. ميرزاتقي خان طي سالهاي آتي بيش از پيش در انجام امور ديواني و غيره لياقت و شايستگي نشان داد و در اواخر دوران سلطنت فتحعليشاه در دستگاه محمدخان زنگنه اميرنظام و پيشکار آذربايجان وارد خدمت شد. چند سال بعد و در 1253 ق ميرزا محمدتقي، وزير نظام آذربايجان گرديد. ميرزا محمدتقي که اينک به اميرنظام ملقب شده بود در 16 شوال 1253 به همراه ناصرالدين ميرزای وليعهد، عازم روسيه شد و در ارمنستان (ايروان) با نيکلاي اول تزار روسيه ملاقات کرد.
دومین ماموریت وی رئیس هیات سیاسی ایران به ارزنةالروم برای حل اختلاف مرزی بین ایران و امپراتوری عثمانی بود. در این ماموریت که چندسالی طول کشید، علاوه بر آشنایی با زد و بندهای سیاسی شرق و غرب با دلیری خاصی توانست اختلاف مرزی را به نفع ایران پایان دهد و محمّره و اراضی وسیع طرف چپ شط العرب را که مورد ادعای عثمانیها بود، به ایران ملحق کرد. این اقدام و پیشنهادهای مفید امیرکبیر، مورد عناد و حسادت حاجی میرزا آغاسی قرار گرفت.
اميرنظام که از سالها قبل با ناصرالدين ميرزا، الفت و نزديکي پيدا کرده بود پس از فوت محمدشاه مقتدرانه مقدمات و اسباب بر تخت نشستن ناصرالدين شاه را فراهم آورد و در 14 شوال 1264 سلطنت ناصرالدين شاه را اعلام کرد. اميرنظام که با آغاز سلطنت ناصرالدين شاه منصب صدراعظمي يافته بود در 22 ذي قعده 1264 علاوه بر لقب اميرنظامي به القاب اميرکبير و اتابک اعظم نيز مفتخر شد.
عناوین امير كبير:
کربلایی محمد تقی، میرزا محمدتقیخان، مستوفی نظام، وزیر نظام، امیر نظام، امیر کبیر، امیراتابک اعظم، همچنين وي شوهرخواهر ناصر الدین شاه نیز شد.
اقداماتامیر کبیر در زمان صدارت:
· ایجاد نظم در جامعه؛ در پی نظمی که او در جامعه برقرار کرد کمتر ظالمی قادر بود بر بیچارگان فقیر تعدی کند. وي دزدی و هرزگی و شرارت را درجامعه به حداقل رساند
· براندازي رشوهخواري در جامعه
· براندازي رسم قمه کشی؛ در تهران آن زمان رسم بود که جوانان قمه میبستند
· سروسامان دادن به خزانه مملكت و قطع حقوق بسیاری از درباریان و وابستگان آنها
· تأسیس اداره آگاهی؛ وي برای اين که از روابط کارگزاران و مأموران دولت با مردم مطلع باشد ادارهای مخصوص و سرّی تشکیل داد و مأموران این اداره با لباس چوپان، گدا، فروشنده دوره گرد، راهزن و ... همه جا نفوذ داشتند و هر جا کار خلافی از کسی سر میزد، بی درنگ امیر را با خبر میکردند
· واگذاري محاکم شرع به علمای صالح و براندازي رسم شکنجه
· ساخت بیمارستان و مایه کوبی اجباري آبله در جامعه؛ هر کس از بیماری آبله میمرد، بستگان او را 5 تومان جریمه میکرد
· ایجاد چاپارخانه برای مرسولات پستی، ایجاد میدان توپخانه و عمارت آن و همچنین سبزه میدان تهران
· ساخت 200خانه در بیرون شهر براي مردم
· تاسیس مدرسه دارالفنون و راهاندازی نخستین روزنامه در ایران به نام وقایع اتفاقیه
· ایجاد کارخانههای پارچه بافی، شکر ریزی، چینی و بلورسازی، کاغذ سازی، چدن ریزی
· فرستادن ایرانیان به خارج برای تحصیلات و تدریس در ایران
· استخدام استادان خارجی و تصمیم به جایگزینی آنها با ایرانیان
· ترویج ترجمه و انتشار کتب علمی
· ترویج ساده نویسی و لغو القاب
· مرمت ابنیه تاریخی
· فرستادن صنعتگر به روسیه و مقابله صنعتی با روسیه توسط دست توانای استاد کاران اصفهانی
· بسط فلاحت و آبیاری
· توسعه تجارت داخلی و خارجی
· کوتاه کردن دست اجانب در امور کشور
· تعیین مشی سیاسی معینی در سیاست خارجی
اصلاح امور مالی و تعدیل بودجه
اميرکبير، يکي از صدراعظمهاي ايران در دوره ناصرالدينشاه قاجار بود. اصلاحات وي، اندکي پس از رسيدن به صدارت و با توجه به سن کم شاه (16 سال) آغاز شد و تا پايان صدارت کوتاه مدت او (سه سال و سه ماه) ادامه يافت.
دشمني افرادي مانند آقاخان نوري و مهدعليا و ناداني ناصرالدين شاه باعث شد تا در 20 محرم سال 1268 هجري قمري، اميرکبير از صدارت معزول و در 25 محرم از امارت نظام و از تمام مشاغل دولتي برکنار و چند روز بعد به کاشان تبعيد شود.
اما دشمنان وجود او را بیش از این تحمل نکرده و سرانجام وی به فرمان ناصرالدين شاه در روز جمعه 20 دی سال 1230 به دست نالايقي چون حاج عليخان مراغهاي معروف به حاجبالدوله در حمام فين کاشان به شهادت رسيد.
مطالب مشابه :
قمهکشی زوج زورگیر در خیابانهای پایتخت
به گزارش جام جم، 19 تیر امسال، فردی با مراجعه به کلانتری 128 تهران قمهکشی زوج زورگیر در
دانلود کلیپ دعوا با قهمه شیمشیر دختر در تهران
دور دعوا و قمه کشی در کرمانشاه جواد کلیپ دعوا با قمه در تهران صفحه اصلی
عربده کشی پس از زورگیری در خیابان شادآباد/ پسر شرور با قمه 40 سانتی روانه کلانتری شد
عربده کشی پس از زورگیری در خیابان شادآباد/ پسر شرور با قمه 40 سانتی روانه کلانتری
داستان شکنجه و اعدام در ایران
قمه کشی – فروش چند دانشجو در تهران که اقدام به انتشار مطالب موهن در مورد جمهوری اسلامی
هموطنان! برای آزادی فریدون عزیز به پا خیزید.
نامبرده از قهرمانان زبردست و بسیار خوشنام رشته ورزشی قمه کشی همان تهران! در حین
قمه کشی حین نماز جماعت در حاجیکلا - بهنمیر/5 نفر از نمازگزاران مضروب شدند زمان انتشار خبر: ۲۲ شهریور
قمه کشی حین نماز جماعت در حاجیکلا (بازار مبل یافت آباد تهران ) مراسم اربعین در دفتر امام
گزارشی ویژه از بهشت تبهکاران در حاشیه های تهران
مارلیک نامی ناآشنا برای مردم استان البرز و حاشیه جنوب غربی تهران قمه کشی گروهی قمه در
بیو گرافی میرزا تقی خان امیر کبیر
· براندازي رسم قمه کشی؛ در تهران آن زمان رسم بود که جوانان قمه تهران · ساخت 200خانه در
شهادت میرزاتقی خان امیرکبیر(1230ه.ش)
رسم قمه کشی را برانداخت . در ایجاد میدان توپخانه و عمارت آن و همچنین سبزه میدان تهران
اوباش دولت آباد در چنگال قانون گرفتار شدند
اوباش دولت آباد در شهرری که سابقه های زورگیری، قمه کشی سرویس استان تهران
برچسب :
قمه کشی در تهران