پرسش و پاسخ شرعی

سلام . آیا خرید و فروش وی پی ان در فضای مجازی اینترنت جواز دارد؟

2 .حکم فروش محصولات آرایشی بهداشتی چیست ؟
Admin Comment:جواب:
علیکم السلام
- خرید و فروش وی پی ان در فضای مجازی مانعی ندارد، البته از آن در موارد نامشروع استفاده نشود.
- خرید و فروش محصولات آرایشی اشکالی ندارد.
  سلام: بنده به در خواست دوستی بیست میلیون به وی داده ام.به نحوی که بعضی ماهها 900هزار وماه دیگر یک مییون ازش می گیرم.آیا در فقه شافعی چنین عملی حرام است؟؟ آگر حرام است راه حلال ان چیست. Admin Comment:جواب:
علیکم السلام
این کار شما شرعا رباخواری و حرام است. به میزان پول خود با آن فرد شریک شوید و درصدی از فایده را به شما بدهد. البته اگر در مضاربت خسارتی پدید آمد شما به تناسب ربحتان در ضرر شریک خواهید بود
  سلام:بنده درازای 20 میلیون که به یک نفر داده ام. یک ماه1میلیون ویک ماه دیگر 900 هزار تومان متناوبا ازش میگیرم.((البته با رضایت خودش)) آیا حرام است؟ اگر حرام است چه حکم حلالی برای چنین توافقی مابین مابیشنهاد میفرمایید؟ومن الله توفیق Admin Comment:جواب:
علیکم السلام
گرفتن چنین پولی و لو اینکه با رضایت باشد ربا و حرام است، زیرا دریافت این مبلغ باید در قبال مشارکت، مضاربه و عقود شرعی باشد که در اینجا دیده نمی شود.
شما باید این پول را به شخص بدهید و در درصدی معیّن از سود حاصله بر اثر تجارت یا فعالیت اقتصادی او با وی شریک شوید. میزان تعیین درصد به توافق دو نفر بستگی دارد. البته در این صورت اگر در معامله ضرری رخ داد شما به همان تناسب در خسارت شریک هستید.
با عرض سلام امیدوارم کل خدماتتان مورد قبول درگاه حق قرارگیرد.   س.بنده راننده هستم مبلغی جهت سوخت به ماتعلق میگیرد اگر به نحوی سرعتمان زیاد بود ویا از کولر استفاده کردیم پول سوخت کم می آوریم که باید ازجیبمان بدهیم وگاهی کمتر از این مبلغ خرج می شود.می خواستم بدانم این مبلغی که اضاف می آید یا برایمان باقی می ماند
1. آیامی توانیم استفاده شخصی کنیم
2.آیا می توانیم جهت خرج ماشین استفاده کنیم درصورتی که این اداره جهت خرابی ودیگر مخارج ماشین بودجه ای جداگانه اختصاص داده است.
خواهشمند است جواب را مفصل توضیح دهید
Admin Comment:جواب:
علیکم السلام
1ـ اگر مسئولین اداره مربوط به شما چنین اجازه ای بدهند که می توانید سوخت مازاد بر اثر صرفه جویی را برای خود استفاده کنید، فروش آن برای شما مانعی ندارد و در غیر این صورت نمی توانید از آن استفاده کنید.
2- برای هزینه های ماشین استفاده مانعی ندارد. البته به شرطی که از اداره پول دیگری بابت تعمیر دریافت نکنید.
گفتنی است همین صورت دوم نیز بهتر آن است که با نظر موافق مسئولین اداره مربوطه صورت گیرد تا شخص در مظان اتهام قرار نگیرد که سوء استفاده می کند.
با توجه به اینکه در جمهوری اسلامی افزایش قیمت ها بروز میزند،آیا فروشنده مجاز است کالای خود را به قیمت روز بفروشد؟
مثلا" من فروشنده موبایل هستم و تعدادی گوشی به قیمت هر کدام 100هزار تومان میخرم وباید به 110هزار بفروشم ولی بعد از اینکه من خرید کردم قیمت خرید هر کدام 120هزار میشود و اگر من به قیمت قبلی بفروشم متضرر شده ام و نه تنها سودی کسب نکرده ام بلکه باید از جیب خودم بزارم تا بتونم دوباره گوشی بخرم
Admin Comment:جواب:
علیکم السلام
فروشنده از لحاظ شرعی می تواند کالای خویش را به قیمت روز بفروشد، البته انصاف را رعایت کند و چیزی خلاف واقعیت را به مشتری وانمود نکند.
حکم خرید اقساطی اقلامی که توانایی خرید نقدی آنرا نداریم چیست؟ سودی که فروشنده در حالت فروش اقساطی میگیرد برای خریدار و فروشنده چه حکمی دارد؟ Admin Comment:جواب:
فروش اقساطی با قیمت بیشتر از قیمت نقدی کالا جایز است و سودی که فروشنده دریافت می کند مصداق ربا نیست زیرا در اینجا دو طرف معامله می کنند. بحث فروش اقساطی را در شماره 50-49 فصلنامه ندای اسلام تحت عنوان "فروش اقساطی و زوایای گوناگون آن" مطالعه فرمایید.
با سلام و احترام
با سلام
بنده کارمند هستم ، و تاالان علیرغم فراهم شدن بستر گرفتن تسهیلات هیچگونه وامی نگرفته ام،وبه دلیل عدم استفاده از تسهیلات در زندگی مادی فرسنگ ها ازدوستانم عقب افتادم و فاقد مسکن و خودرو می باشم ، با توجه به فراهم شدن شرایط تسهیلات مالی برای خرید مسکن با کارمزد 4 درصد و با بازپرداخت بیست سال ،آیا گرفتن اینگونه تسهیلات با شرایط تورمی حاضر جایز است یا خیر؟ آیا اگر فرد وام را بگیرد و ضع مالی اش بهبود پیدا کرد و وام را تصفیه کرد آیا نشستن و طاعات و عبادت درآن خانه اشکال شرعی ندارد؟
Admin Comment:جواب:
علیکم السلام
این مشکل فقط محدود به شما نیست بلکه بسیاری از افراد مومن و خدا ترس با این مشکل مواجه اند و از یک سری تسهیلات به خاطر اجتناب از معصیت رباخواری صرف نظر می کنند و در حدیث نیز تشویق شده است که مومن از شبهات خودداری کند «فمن اتقی الشبهات فقد استبرأ لدینه و عرضه».
بنابراین با توجه به برخی ابهامات در این نوع وام‏ها همه فقها رأی واحدی مبنی بر جواز این گونه تسهیلات ندارند و دارالافتاء دارالعلوم زاهدان تاکنون فتوایی بر جواز آن نداده است.
در صورتی که این وام‏ها ربایی همراه داشته باشد شخص مرتکب گناه و حرام شده است، ولی نشستن در منزل وی و عبادت در آن مانعی ندارد. گناه ربا مستقل از این امور است
  با سلام: اینکه تامین اجتماعی به صورت آزاد افراد را بیمه میکند و افراد ماهی 50 هزار تومان پرداخت میکنند و بعد از 15 سال آنها را بازنشست میکند و به آنها حقوق بازنشستگی میدهد از نظر شرعی صحیح میباشد؟
با تشکر.
Admin Comment:جواب:
علیکم السلام
اگر هدف از این بیمه، استفاده از خدمات درمانی آن باشد که چون نرخ درمان آزاد بالاست و شخص مجبور است خود را بیمه نماید، فقهاء بنا به اصل ضرورت این نوع بیمه را جایز دانسته اند. حال اگر در پایان به شخص حقوق بازنشستگی تعلق می گیرد، استفاده از آن نیز ایرادی ندارد.
ولی اگر شخص خود را از اول با هدف برخورداری از مزایای بازنشستگی بیمه کند، نه با هدف درمان و علاج، این نوع بیمه جایز نیست
  سلام علیکم و رحمه الله و برکاته.سوالی داشتم لطفا" جوابم را به زودی بدهید: من کافی نت دارم و در حین کارم خیلی ها برای ثبت نام وام ازدواج و یا وام های دیگری که نیاز به ثبت نام اینترنتی دارندبه من مراجعه می کنند، 1-آیا ثبت نام این وام ها برای من جایز است یا نه ؟ 2- آیا گرفتن وام ازدواج برای کسی که در شرایط بد اقتصادی قرار دارد و توانایی انجام مراسم ازدواج ندارد و اگر مجرد هم بماند امکان ارتکابش به گناه می رود جایز است یا نه ؟لطفا" با توضیح پاسخ بدهید .
اجرکم عندالله
Admin Comment:جواب:
علیکم السلام
- ثبت نام از سوی شما شرعا ایرادی ندارد.
- استفاده از این نوع وام‏ها در حالت عادی جایز نیست، مگر این که ضرورت وجود داشته باشد. اگر کسی مصداق ضرورت بود با مسئولیت خود و نه به عنوان فتوای کلی می تواند از آن استفاده کند.
سلام علیکم
1-با توجه به حرام بودن نگه داری عکس آیا کار با نرم افزار های ویرایش عکس هم حرام میباشد؟و آیا نگه داری سیدی های فیلم یاد گاری هم حرام میباشد ویا فقط مربوط به عکس میباشد؟و آیا در وبلاگ ها یا وبسایت ها که جنبه تبلیغات دارد برای آن هم استفاده از عکس حرام می باشد؟
2-آیا در نماز واجب است دردو رکعت اول بعد از سوره فاتحه سوره ای دیگه بخوانیم ویا سنت و آیا گفتن اعوذ بالله در تمام رکعات واجب است یا فقط دو رکعت اول و یا هیچکدام؟
3-اگر در خانه ای افراد خانواده موسیقی بگیرند و شخص نتواند آن هارا برای نگرفتن موسیقی راضی و قانع کند تکلیف چیست؟
آیا رفع الیدین در نماز واجب است؟
Admin Comment:جواب:
علیکم السلام.
1:اگر فعالیت فنی این شخص فقط نرم افزاری بوده و تصویر آن را بر روی کاغذ پیاده نکند کار وی اشکالی نخواهد داشت.
نگهداری سی دی آن، حکم حرمت عکس را ندارد
بسیاری از فقها تا وقتی صورت ذی روح بر روی کاغذ پیاده نشود آن را در حکم تصویر نمی دانند. پس این نوع عکسها حکم تصویر ممنوعه را ندارند.
2:ضم سوره یا یک آیه طویل یا سه آیه کوتاه همراه با سوره حمد در دو رکعت نخست فرایض و واجب [وتر] واجب است و در سنتها و نوافل در همه رکعات ضم سوره واجب است. گفتن أعوذ بالله فقط هنگام آغاز خواندن سوره فاتحه پس از خواندن ثناء [سبحانک اللهم] سنت است.
3:این شخص آنان را با زبان نهی کند و اگر توانایی این کار را نداشت با زبان کارشان را قبیح و بد بداند و هنگام روشن کردن ابزار موسیقی مجلس را ترک نماید.
- خیر. رفع یدین در نماز واجب نیست
منبع :سنی آنلاین


مطالب مشابه :


خرید نقد و اقساط گوشی های موبایل

آموزش ریاضی - خرید نقد و اقساط گوشی های موبایل - تدریس خصوصی ریاضی ویژه داوطلبان کنکور




فروش اقساطی گوشی تلفن همراه

انجمن دفاتر پیشخوان روستایی استان گلستان - فروش اقساطی گوشی تلفن همراه - به پایگاه اینترنتی




پرسش و پاسخ شرعی

آیا خرید و فروش وی پی مثلا" من فروشنده موبایل هستم و تعدادی گوشی به قیمت فروش اقساطی با




چگونه برای خودمان گوشی مناسب انتخاب کنیم

به خدمات کامپیوتر کوثر شیراز خوش آمدید - چگونه برای خودمان گوشی مناسب انتخاب کنیم - خرید و




خرید و فروش اینترنتی البسکو

ict روستای کوئیک نقده - خرید و فروش اینترنتی البسکو » فروش اقساطی فرش و گوشی تلفن




فروش مرحله بعد محصولات شرکت تحلیلگر داده ها

فهرست مدارک ارسالی گوشی dac827. دانلود فرم خرید اقساطی توسط شبکه دفاتر




برچسب :