مصوبات کمیته ها در اردوی سال 91 چمخاله
مصوبات و گزارش مذاکرات و مباحث و تصمیمات کمیته دبیران اجرایی در اردوی سالیانه هیأتهای اجرایی خانههای کارگر کشور (20 و 21 مهرماه سال 91 (چمخاله)
در ساعت 15:15 روز یکشنبه مورخ 20/7/91 جلسه کمیته دبیران اجرایی خانههای کارگر سراسر کشور با حضور 44 نفر از دبیران اجرایی خانههای کارگر کشور در محل سالن اجتماعات اردوگاه تشکیل جلسه دادند. پس از تلاوت آیاتی چند از کلام اله مجید دستور کار جلسه توسط آقای صادقی ریاست محترم کمیته مزبور قرائت و پس از بحث و تبادل نظر پیرامون مسائل مهم تشکیلاتی تصمیماتی اتخاذ گردید.
1- ابتدا در مورد نامزدی آقای دکتر کمالی بصورت مفصل گفتگو شد و با اکثریت قریب به اتفاق آراء دبیران اجرایی، مقرر گردید ایشان بعنوان نامزد ریاست جمهوری از طرف خانه کارگر جمهوری اسلامی اعلام شوند.
2- مقرر گردید کنگرههای استانی خانههای کارگر سراسر کشور بصورت متوالی، منظم و با حضور منتخبین و میهمانان استانها بصورت گسترده و مرتب در همه استانها و شهرستانها برگزار گردد و به این منظور اقدامات لازم جهت برگزاری کنگرههای استانی که از ابتدای آبانماه شروع میشود توسط دبیران اجرائی صورت پذیرد.
3- مقرر گردید جهت برگزاری مراسم 29 آبان بصورت متمرکز در تهران انجام شود و سهمیهها از طریق مرکز مشخص و به شعب ابلاغ گردد.
4- در مورد بیمه تکمیلی سازمان تأمین اجتماعی مباحث مفصلی صورت گرفت برخی از دبیران اجرایی معتقدند که انتخابات کانون بازنشستگان بدرستی صورت نپذیرفته و تا زمانی که اصلاحات در این کانون صورت نپذیرد این مشکلات وجود خواهد داشت بویژه در خصوص آماری که داده میشود بیش از بازنشستهها بوده و لذا مقرر گردید بعنوان نماینده بخشی از بازنشستهها به آقای مرتضوی نامه نوشته شود تنها از کسانی میتوانند بیمه تکمیلی کسر نمایند که خود بیمه شده اعلام موافقت کتبی نماید.
5- دبیران اجرایی ضمن تأکید بر اجرای صحیح قوانین و مقررات کار و تأمین اجتماعی و با هر گونه پیشنهاد اصلاحی که منافع عمومی کارگران را به مخاطره بیندازد مقابله جدی بعمل خواهد آمد و گفتگو با مسئولین اجرایی و قانون گذاری را بصورت همگانی مورد تصویب قرار دادند.
مخبر کمیته دبیران اجرایی
عباس کاربخش
مصوبات کمیته امور اعضاء و آموزش در اردوی سالیانه هیأتهای اجرایی خانههای کارگر کشور
20 و 21 مهرماه سال 91 (چمخاله)
کمیته امور اعضاء و آموزش در مورخه 20/7/91 رأس ساعت 15 با حضور تعداد 41 نفر از مسئولین امور اعضاء و آموزش خانههای کارگر کشور با تلاوت آیاتی چند از کلام اله مجید آغاز گردید.
ابتدا دستور کار کمیته که شامل 4 بند بود مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
1- آمار اعضاء و دانش پژوهان در دورههای کوتاه مدت
2- بررسی علل افت میزان عضوگیری شعب در سال 91
3- بررسی فرایند ثبت نام و برگزاری آزمون متمرکز دورههای کوتاه مدت
4- بررسی خدمات رفاهی و بیمهای اعضاء که پس از بحث و گفتگو و تبادل نظر بین مسئولین شعب مواردی بشرح ذیل پیشنهاد میگردد.
الف: به منظور ارتقاء سطح کیفیت آموزشهای کوتاه مدت نیاز به تجهیزات آموزشی و اصلاح وضعیت فعلی سیستمهای کامپیوتری مورد نظر قرار گیرد.
ب: تشکیل شورای آموزشی در هر استان به منظور برنامهریزی و پیگیری مسائل و آموزشی و انجام نیاز سنجی در خصوص ارائه دورههای آموزشی
ج: ثبت نام و برگزاری و آزمون دورهها توسط شعب و ثبت تمام اطلاعات مذکور در نرمافزار تحت (وب) مرکز و دریافت گواهینامه از مرکز.
د: با توجه به تأخیر صدور کارتهای عضویت و نارضایتی اعضاء پیشنهاد گردید ضمن ثبت اطلاعات اعضاء در نرم افزار مربوط و نظارت مرکز صدور کارت عضویت توسط استانها انجام گیرد.
هـ : قراردادهایی که با سازمانها و مراکزی که در استانها شعبه دارند و تمدید میشود یک نسخه از قرارداد مربوطه به اطلاع استان رسانده شود.
و: به منظور رفع نقایص و ارائه بهتر خدمات جلسات مسئولین امور اعضاء بصورت فصلی برگزار گردد.
ز: با عنایت به جایگاه امور اعضاء و آموزش نیاز به اهمیت بیشتر توسط دبیران اجرایی و مرکز به مسئولین امور اعضاء میباشد.
ح: به لحاظ ارائه بهتر خدمات و اطلاع رسانی بموقع به اعضاء شعب جلسات ماهیانه با رابطین اعضاء در شرکتها داشته باشند.
ط: بمنظور تسریع در خصوص نیازهای آموزشی شعب با مرکز در صورت امکان فردی با تجربه لازم و بصورت ثابت جهت پاسخگویی به شعب در مرکز در نظر گرفته شود.
ی: یکی از علل کاهش عضوگیری و تمدید عدم سهمیهبندی مناسب استراحتگاهها و انجام نگرفتن پالایش و حذف قراردادهای نامطلوب میباشد.
ک: به منظور آگاهی اعضاء از وضعیت خدمات و آموزش و اطلاع رسانی به موقع و مناسب پیشنهاد میگردد نشریهای بصورت ماهنامه یا فصلنامه توسط مرکز تهیه و در اختیار شعب قرار گیرد.
ل: اعضاء تقدیر و تشکر خود را از دبیرکل محترم حاج آقا محجوب و آقای مهندس نصیری و کلیه کسانیکه در امر آموزش زحمت میکشند اعلام نمودند . والسلام علیکم و رحمه اله
مخبر کمیته امور اعضاء و آموزش
حسن زمــانی
مصوبات کمیته اتحادیههای کارگری در اردوی سالیانه هیأتهای اجرایی خانههای کارگر کشور
(20 و 21 مهرماه سال 91 (چمخاله)
جلسه کمیته اتحادیههای کارگری مورخ 20/7/91 رأس ساعت 15 در محل مقرر تشکیل گردید و بر اساس دستور جلسه تعیین شده موارد ذیل مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفته و مصوبات نیز به تفصیل ارائه میگردد.
1- رونمائی از تشکیل کانون عالی اتحادیه مرکزی کارگران کشور پیرو مجمع عمومی و انتخابات برگزار شده به سمع و نظر حاضرین رسید.
2- پرداختن به موضوع اساسنامه اتحادیهها در ایجاد وحدت رویه اساسنامهای که مقرر گردید تمام اتحادیههای کارگری کشور منبعد اساسنامههای خود را منطبق بر اساسنامه کانون عالی مرکزی اتحادیههای کارگران ایرانی تعیین و اصلاح نمایند.
3- پیگیری برگزاری انتخابات اعضاء هیأت مدیره و بازرسین اتحادیهها در مهلتهای قانونی مورد بحث قرار گرفته که مقرر گردید اتحادیههایی که در حال حاضر سنوات دوره هیأت مدیره و بازرسین آنها به اتمام رسیده است در اسرع وقت اقدام به برگزاری مجمع عمومی و انتخابات نموده و کانون عالی اتحادیه مرکزی را در جریان قرار دهند در غیر اینصورت کانون عالی رأساً اقدام خواهد نمود.
4- اولویت بخشی به فعالیت اتحادیهها با رویکرد انسجام تشکیلاتی اعم از عضوگیری، ارائه خدمات و اهداف اساسنامه مورد تأکید حاضرین قرار گرفت.
5- کلیه اعضاء بطور جدی خواهان ایجاد جایگاه اتحادیهها به واسطه کانون عالی اتحادیه مرکزی کارگران در هیأت اجرایی مرکز خانه کارگر بوده و شایسته است دبیران و هیأتهای اجرایی جهت تحقق این امر کمال مساعدت و همکاری لازم را مبذول نمایند.
6- موضوع آموزش بویژه جهت اعضاء هیأت مدیره اتحادیهها و بازرسین در حوزه روابط کار از جمله قوانین کار و تأمین اجتماعی، حفاظت و بهداشت عمومی کار و ایمنی کارگاه و سایر استانداردهای بینالمللی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت که کلیه حاضرین خواهان برگزاری دورههای مذکور با بکارگیری اساتید مجرب و مدیران اجرایی کشور جهت ارتقاء دانش علمی و تخصصی پیرامون مسائل روز کارگری و وظایف محوله گردیدند.
7- توسعه ارتباطات بینالمللی با سازمانهای ذیربط بویژه در حوزه برگزاری کارگاههای آموزشی داخلی و خارجی و نشستهای مشترک با نمایندگان سایر کشورها مد نظر قرار گرفته و میبایست اتحادیههای کارگری در مجامع مذکور حضور فعال و مؤثر داشته باشند.
8- راه اندازی ویژه نامه مشترک اتحادیهها از طریق کانون عالی اتحادیه مرکزی کارگران جهت انعکاس و یکپارچه سازی گزارشات مربوط به تشکلات کارگری در سراسر کشور بصورت جامع عملیاتی شود و نسخهای از آن در اختیار اتحادیههای سراسر کشور قرار گیرد.
در پایان یادآور میشود مسئول برگزاری کمیته رؤسای اتحادیهها موضوع حضور جناب آقای دکتر حسین کمالی در انتخابات ریاست جمهوری را طرح نموده که مورد استقبال حاضرین قرار گرفت و به اتفاق حمایت همه جانبه از وی نسبت به این موضوع اعلام گردید. والسلام
مخبر کمیته اتحادیههای کارگری
فتح اله بیات
مصوبات کمیته کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعیدر اردوی سالیانه هیأتهای اجرایی خانههای کارگر کشور (20 و 21 مهرماه سال 91 (چمخاله)
جلسه کمیته کانونهای بازنشستگان تأمین اجتماعی روز پنج شنبه 20/7/91 رأس ساعت15:00 در محل ویلای شماره 10 استراحتگاه کارگران چمخاله با حضور تعداد پنجاه نفر با تلاوت آیاتی چند از کلام اله مجید برگزار گردید.
در این جلسه ابتدا آقای شاه زمانی مسئول کمیته به ذکر دعا و نیایش از سخنان گوهربار پیامبر گرامی اسلام پرداخته آنگاه ضمن خیر مقدم و خوش آمدگوئی به حاضرین دستور جلسه را قرائت نمودند.
در ادامه در خصوص اقدامات انجام شده و پیگیریهایی که در خصوص همسان سازی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران انجام شده به شرح ذیل بیانات مبسوطی ایراد فرمودند.
ایشان فرمودند در این رابطه مکاتبات و مذاکرات فراوان از طریق نامه و جلسات حضوری با مسئولین عالی رتبه مملکت از جمله رهبر معظم انقلاب ـ ریاست محترم جمهوری ـ وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی ـ مدیران عامل سازمان تأمین اجتماعی ـ دایره حقوقی ریاست جمهوری و حدود 50 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و کمیسیون امور اجتماعی مجلس شورای اسلامی انجام شده و تا حصول نتیجه این پیگیری ادامه خواهد داشت.
در رابطه با بیمه مکمل بازنشستگان که بدلیل عدم اجرای قانون الزام درمان توسط سازمان تأمین اجتماعی بازنشستگان و مستمری بگیران جهت درمان خود یا درمان نشده یا بایستی در صفهای طویل و طولانی ماهها منتظر درمان خود باشند نهایتاً کانونها اجباراً لزوم انعقاد قرارداد با بیمه مکمل مواجه شده که در همین رابطه سال گذشته بر اساس خواست کانونهای استانی اقدام به بیمه مکمل بازنشستگان بصورت تجمیع شده که پس از اخذ استعلام بهاء از شرکتهای بیمهای نهایتاً با بیمه دی قرارداد منعقد نموده که این شرکت در بعضی استانها بعلت عدم ارائه خدمات مطلوب و نامناسب مشکلات و نارسائیهایی که برای بازنشستگان و کانونها بوجود آورده و رفته رفته تا حدودی مشکلات رفع شده و برای امسال نیز با توجه به خواسته کانونهای استانی سراسر کشور در همایش بابلسر تفاهمنامه توسط کانون عالی انجام و قرارداد بصورت استانی انجام گردد.
لازم بذکر است که استعلام بهاء از طریق جراید و ارسال نامه به چندین شرکت بیمه انجام شد که پس از جمعآوری استعلامها و تشکیل جلسات کانونعالی طی 2 مرحله و بررسی استعلامها با توجه به افزایش قیمتها از 17،000 تومان تا 29،000 تومان نهایتاً پس از بحث و تبادل نظر اعضاء هیأت مدیره کانونعالی طی جلسات مکرر با بیمه دی با به تفاهم رسیده و از قرار هر نفر بیمه شده 10450 تومان با تعهدات خیلی مناسبتر و بهتر و افزایش حدود 100درصد تعهدات منجر به انعقاد تفاهم گردید.
در ادامه تعدادی از حاضرین در جلسه به ایراد سخن پرداخته و نظرات و انتقادات خود را در خصوص موارد فوق الذکر بیان کردند افراد شامل آقایان انصاری فرد و افشاری (قزوین) ـ کریمی نیا (آبادان) ـ علیپور (شوشتر) ـ قادریان (همدان) ـ صادقزاده (تبریز) ـ اربطی (پاکدشت) ـ غیاثی (ایلام) ـ علیپور (طبس) ـ هاشمی (کاشان) ـ علیجان زاده (قائمشهر)ـ اکبری (کرمانشاه) ـ کوهستانی (گرگان) ـ امیری (ساوه) و خانم ضمیری از اتحادیه پیشکسوتان تهران و دیگر عزیزان حاضر در جلسه در خاتمه جلسه حاج آقا محجوب در جمع حاضرین حضور و سخنان مبسوطی ایراد فرمودند و در خصوص همسان سازی حقوق بازنشستگان اعلام کردند کانونها در استانها و شهرهای خود با نمایندگان مجلس مذاکره و گفتگو و مکاتبه کنند.
همچنین در خصوص بیمه تکمیلی فرمودند با توجه به اینکه واقعاً عدهای نیاز به بیمه تکمیلی دارند این کار انجام شود اما در اجرای و عمل به آن بایستی دقتهای لازم بعمل آید و کسانی که مایل نیستند از آنها مبلغ کسر نشود. لذا ابتدا فراخوان شود تا در صورت تمایل افراد لیست شوند و سپس طبق درخواست آنان از آنها مبلغ کسر و بیمه مکمل شوند.
جلسه ساعت 17:45 با ذکر صلوات خاتمه یافت.
در پایان خداوند به همه شما عزیزان بخصوص دست اندرکاران و برگزارکنندگان اردوی بسیار زیبا و پربار خداوند اجر و عزت و سلامتی و عمر طولانی با عزت و موفقیت در همه کارهای خیر و خوب عنایت فرماید انشااله .
رئیس کمیته مخبر کمیته
فتح اله شاه زمانی علیرضا امیری
مصوبات تعاونیهای مسکن و مصرف در اردوی سالیانه هیأتهای اجرایی خانههای کارگر کشور
(20 و 21 مهرماه سال 91 (چمخاله)
جلسه تعاونیهای مسکن و مصرف که در ساعت 15:00 در چمخاله ویلای شماره 5 تشکیل، نقطه نظرات شرکت کنندگان بشرح ذیل را به اعضاء حاضر در مجمع ارائه مینماید.
1- در اختیار قرار ندادن املاک تملیکی به تعاونیهای مسکن، شرکت کنندگان گلایه داشته و خواستار پیگیری میباشند.
2- کلیه شرکت کنندگان تعاونیهای مسکن از چند برابر شدن قیمت مصالح ساختمانی بویژه آهن آلات نگران بوده و در حد امکان درخواست کالاهای ساختمانی بصورت تأمین از طریق اتحادیههای خود داشتند.
3- با توجه به متقاضی زیاد ساخت مسکن، امید است پیگیریهای لازم در خصوص تأمین زمین از طرف مسکن شهرسازی بعمل آید.
4- با عنایت به مشکلات نقدینگی متقاضیان مسکن (متقاضی پیگیری وام مسکن بیشتر با سود کمتر) از طریق بانکهای عامل شدند و از دولت در این راستا استمداد طلبیدند.
الف:
1- کل شرکت کنندگان تعاونیهای مصرف انتظار کمک بیشتر و سرویسدهی بهتر از طریق اتحادیههای مربوطه شدهاند که در این زمینه بیشتر از هر چیز متقاضی اجناس اقساطی با چکهای بلند مدت مدنظر میباشد.
2- اعضاء حاضر پیشنهاد دادند که در مورد منتخبین جدید تعاونیها، حداقل آموزشهای لازم را دیده باشند.
3- در صورت عدم کمک به تعاونیها از طریق دولت در مورد سهمیه کالای اساسی در آینده تعاونیها پاسخگوی اعضاء نخواهند بود.
4- ما شرکت کنندگان در کمیته تعاونیهای مسکن و مصرف از مسئولین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخواست داریم که همانند گذشته نسبت به سبد بن کارگری از طریق اتحادیه مربوطه جهت رفاه حال اعضاء تعاونیها، مساعدت و همکاری لازم را بعمل آورند.
مخبر کمیته
بازاری
مصوبات کمیته دارالقرآن در اردوی سالیانه هیأتهای اجرایی خانههای کارگر کشور
(20 و 21 مهرماه سال 91 (چمخاله)
جلسه کمیته دارالقرآن مورخ 20/7/91 رأس ساعت 15:00 با حضور اعضای محترم دارالقرآن خانههای کارگر سراسر کشور برگزار شد که در ابتدای جلسه جناب آقای محسنی کبیر گزارشی از روند فعالیتهای دارالقرآن خانه کارگر مرکز ارائه نمودند.
در ادامه مسئولین محترم دارالقرآن خانههای کارگر گزارشی از فعالیتهای قرآنی مجموعه خودشان ارائه نمودند که در نهایت خروجی جلسه منجر به بندهای ذیل گردید.
1- مقرر گردید تا در جلسهای با حضور دبیران محترم اجرایی و معاونت امور استانها آقای صادقی به اهمیت تشکیل فعالیتهای قرآنی تأکید گردد تا دبیران محترم نگاه ویژهای به برگزاری آموزههای قرآنی در مراکز خود نمایند.
2- مقرر گردید تا خانههای کارگر برای شروع فعالیتهای دارالقرآن، فعالیتهای خود را با اجرای دورههای رایگان کوتاه مدت علوم قرآنی در قالب آموزشهای کوتاه مدت خانه کارگر آغاز نمایند.
3- مقرر گردید تا سرفصلهای آموزش علوم قرآنی با هدف هماهنگی و انسجام هرچه بیشتر این آموزشها از طرف دارالقرآن خانه کارگر مرکز به شعب ارسال گردد.
4- مقرر گردید اعضای حاضر در جلسه نسبت به معرفی طرحهای تلفنی حافظ قرآن شوید که آموزش تلفنی و غیر حضوری حفظ قرآن میباشد را در شهرهایی که خانه کارگر تشکیل شده معرفی نمایند تا کارگران و خانوادههای آنان بتوانند از سراسر ایران از این طرح ملی قرآن بهرهمند گردند.
5- مقرر گردید تا جهت هماهنگی هر چه بیشتر آموزشهای رایگان یک دوره فشرده تربیت مربی قرآن از طریق مرکز برگزار گردد تا اساتید قرآنی از خانههای کارگر با انسجام بیشنری به تدریس بپردازند.
مخبر کمیته
محسنی کبیر
مصوبات کمیته انجمنهای صنفی در اردوی سالیانه هیأتهای اجرایی خانههای کارگر کشور
(20 و 21 مهرماه سال 91 (چمخاله)
طبق صورتجلسه مورخ 20/7/91 در محل اردوگاه چمخاله با حضور انجمنهای صنفی سراسر کشور طبق دستور جلسه، آقای توکلی بعنوان رئیس جلسه سال آینده انجمنهای صنفی کشور انتخاب شدهاند علی یزدانی نائب رئیس و آقای ناصر مبنی منشی انتخاب گردیدهاند و جلسه رأس ساعت 15:30 دقیقه رسماً شروع گردید.
1- موضوع بیمه کارگران ساختمانی بحث گردید و مشکلاتی که وجود دارد عدم اجرای قانون است جلسه در مورد بیمه کارگران ساختمانی که در حال حاضر اجرا نمیشود مثلاً در هنگام فوت و از کار افتادگی بیمه شامل نمیشود را مورد بحث قرار داد و از مسئولین تقاضای یاری و امعان نظر به موضوع فوق را نمودند.
2- اعضاء کمیته خواستار پیگیری مسائل کارگران صنفی کارگاههای کوچک که مشکل ساعت کار و بیمه دارند شد.
3- در مورد قانون کار، حال که دیده شد قانون کار جلوی اشتغال را نگرفته ولی باز حمله به قانون کار با سرعت بیشتر ادامه دارد باید در مقابل تغییر این قانون به صورت جدی ایستادگی کرد.
4- روشن شدن جایگاه قانونی انجمنهای صنفی با نظر سازمان جهانی ILO که انجمنهای صنفی رسماً نماینده کارگران است مورد پیگیری قرار گیرد.
5- سهام عدالت که بایستی اول به کارگران داده شود که انجام نشده و حال پایان دولت است و هیچ اتفاقی پیشبینی نمیشود از دولت خواستار توجه به موضوع سهام عدالت کارگران ساختمانی و صنوف که فرم را تکمیل و ارسال نمودهاند شد.
6- کمیته تقویت نهادهای کارگری و ایجاد همبستگی بین آنان موجب قدرتمند شدن جامعه کارگران خواهد شد و خواستار توجه دولت و خانه کارگر به این امر مهم شد.
7- کمیته از سازمان فنی و حرفهای خواست تا به کمک انجمنهای صنفی، آموزش رایگان کارگران ساختمانی را امکان پذیر کند.
مخبر کمیته
غلامرضا توکلی
مصوبات کمیته امور بینالملل در اردوی سالیانه هیأتهای اجرایی خانههای کارگر کشور
(20 و 21 مهرماه سال 91 (چمخاله)
کمیته امور بین الملل ساعت 15:00 مورخ 20/7/91 با حضور 10 نفر تشکیل گردید در این جلسه دستور کمیته به شرح ذیل مورد بررسی قرار گرفت.
1- گزارش و بررسی یکصدمین کنفرانس بین المللی کار در ژنو و انتخابات سازمان بینالمللی کار.
2- راهبرد ایجاد رابطه بهتر خانه کارگر با تشکیلات جهانی.
3- گزارش ملاقاتهای خانه کارگر در سطح بینالمللی.
4- بررسی مقاولهنامههای بنیادین کار و چالشهای پیشرو.
5- تلاش برای برگزاری یک نشست جهانی مناسب اتحادیه کارگران انرژی در تهران.
در این جلسه بحث و گفتگو در موارد بالا و گزارش کامل توسط مسئول کمیته آقای محمد حمزهای داده شد و پیشنهادهایی ارائه گردید که به شرح ذیل میباشد.
1- از آنجائیکه تشکیلات خانه کارگر بعنوان تشکل اصلی از نظر تعداد عضو میباشد و طبق اساسنامه سازمان بین المللی کار، تشکل اصلی هر سال نمایندگان کارگر را باید معرفی کند متأسفانه هشت سال است که دولت از این مسأله خودداری نموده که اعتراض کمیته اعتبارنامههای سازمان بینالمللی را در برداشته است. امید است امسال خانه کارگر اقدام جدیتری نسبت به این مسأله نماید.
2- تقویت و تلاش برای برگزاری جلسات سه جانبه در سطح ملی.
3- تلاش همه استانها و انجمنهای صنفی کارگران نفت و انرژی برای برگزاری اجلاس بینالمللی 17 و 18 آبانماه سالجاری.
4- تلاش تشکلات کارگری با شرکای اجتماعی جهت پیوستن دولت به مقاولهنامههای 87 آزادی تشکلات و 98 ، حق تشکل میباشد.
مخبر کمیته
محمد حمزهای
مصوبات کمیته بیمه و درمان در اردوی سالیانه هیأتهای اجرایی خانههای کارگر کشور
(20 و 21 مهرماه سال 91 (چمخاله)
جلسه کمیته بیمه و درمان رأس ساعت 15:30 مورخ 20/7/91 در چمخاله با ذکر صلوات و با حضور 27 نفر از حضار، تشکیل گردید. ابتدا انتخابات داخلی انجام شد و سپس موضوعات مطرح شده مورد بحث قرار گرفت که بشرح ذیل میباشد:
1- بیمه تکمیلی اولین موضوع مورد بحث بود اعضاء به اتفاق، پس از آسیب شناسی و عوارض بلند مدت آن، خواستار اجرای کامل قانون الزام شدند. کسر از حقوق را توسط سازمان غیر قانونی دانسته و استمرار بیمه مکمل را موجب کاهش سطح کمّی خدمات درمان مستقیم تلقی کرده و آن را بسترساز واگذاری درمان تأمین اجتماعی قلمداد کردند و در نهایت خواستار پیگیری حقوقی این موضوع شدند.
2- بازنگری قانون تأمین اجتماعی دومین موضوع مورد بحث بود. اعضاء به اتفاق معتقدند قانون قبلی تأمین اجتماعی کامل، جامع و منطبق با نیاز روز است هرگونه تغییر در مواد آن به کلیت این قانون آسیب میزند و آنرا ناکارآمد میکند اعضاء معتقدند آنچه مشکلات را افزایش داده عدم اجرای درست قانون به دلیل صدور بخشنامهها ، دستورالعملها و ... خلاف قانون است که سبب شده شکایت علیه سازمان در دیوان عدالت اداری افزایش یابد لذا اعضاء معتقدند تغییرات جزئی و موردی در قانون باید ابتدا اطلاعرسانی و در قالب مذاکره با گروههای اجتماعی کامل شود در غیر اینصورت هر گونه تغییری باید با مخالفت جدی جامعه کارگری روبرو شود.
3- بیمارستان میلاد حلقه مکمل درمان تأمین اجتماعی است استفاده آموزشی از آن به هر شکل از نظر جامعه کارگری غیر منطقی و خلاف قانون است چرا که بیمارستان میلاد بشکل شرکتی اداره میشود و نمیتوان از آن استفاده آموزشی کرد.
4- مدیرعامل سازمان تعهد کرده که مبلغ 2،000،000 ريال طی شش ماهه اول و دوم سال 91 علاوه بر افزایش 18 درصدی حقوق به بخش مستمری بگیران پرداخت کند لذا ما خواستار اجرای دقیق تعهدات مدیرعامل میباشیم.
5- اعضاء کمیته خواستار برگزاری جلسات کشوری کمیتههای بیمه و درمان حداقل به شکل فصلی و دورهای در استانها و همچنین برگزاری منظم جلسات ستادهای نظارت بر درمان استانی میباشند.
6- اعضاء ضمن درخواست از آقای دکتر کمالی برای پذیرش کاندیداتوری ریاست جمهوری انتخابات آینده معتقدند این یک فرصت تاریخی است که جامعه کارگری با کاندید مستقل وزن و جایگاه واقعی خود را به اثبات برساند.
جلسه با ذکر صلوات در ساعت 17:30 به پایان رسید.
مخبر کمیته
علیرضا حیدری
مصوبات کمیته امور مالی در اردوی سالیانه هیأتهای اجرایی خانههای کارگر کشور
(20 و 21 مهرماه سال 91 (چمخاله)
جلسه کمیته امور مالی ساعت 15:00 با حضور 22 نفر از مسئولین محترم امور مالی شعب تشکیل گردید. در این جلسه ابتدا مسئول امور مالی مرکز، گزارشی از عملکرد مالی سال 90 و مقایسه آن با سال 89 به اعضاء حاضر ارائه نمود و در ادامه با توجه به اهمیت کنترل هزینههای تشکیلات و ایجاد تعادل منطقی بین هزینههای تشکیلاتی و درآمد حق عضویت، به مقایسه درآمد حق عضویت و هزینههای تشکیلاتی کلیه شعب خانه کارگر در سال 90 اشاره کرد که در این رابطه طبق آمار ارائه شده بر مبنای گزارش مالی سال 90 مرکز، تعداد 27 شعبه خانه کارگر کاهش درآمد حق عضویت نسبت به هزینههای تشکیلاتی داشتهاند و تعداد 18 شعبه خانه کارگر، افزایش درآمد حق عضویت نسبت به هزینه تشکیلاتی داشته و یک شعبه نیز درآمد حق عضویت و هزینه تشکیلاتی مساوی داشته است. ضمناً یکی از شعب خانه کارگر درآمد حق عضویتی بالغ بر 5/2 برابر هزینه تشکیلاتی داشته و دو شعبه نیز افزایشی بیش از 5/2 برابر هزینه تشکیلاتی نسبت به درآمد حق عضویت داشته است. همچنین نسبت افزایش مجموع هزینههای تشکیلات کل شعب در سال 90 به درآمد حق عضویت کل شعب در سال مذکور معادل (59 درصد) بوده است. بر اساس گزارش ارائه شده نسبت افزایش حق عضویت سال 90 به سال 89 معادل (23 درصد) و نسبت افزایش هزینههای تشکیلاتی سال 90 به سال 89 معادل (38 درصد) بوده است. با عنایت به ارائه گزارش مذکور، کنترل هزینههای تشکیلاتی با دقت بیشتر توسط مسئولین مالی شعب، مورد تأکید قرار گرفت و مقرر گردید حتیالمقدور، مسئولین مالی نسبت به تهیه برنامه و بودجه سال آتی شعب خودشان جهت امکان کنترل بیشتر، اقدام نمایند.
مخبر کمیته
ابوالحسنی
مصوبات کمیته شـوراها در اردوی سالیانه هیأتهای اجرایی خانههای کارگر کشور
(20 و 21 مهرماه سال 91 (چمخاله)
کمیته شوراها با حضور 25 نفر از همکاران تشکیل و در ابتدا از دبیرکل محترم و معاونت امور شهرستانها حاج آقای صادقی نسبت به برگزاری این اردو و جناب آقای یاسینی مدیریت این مجموعه تقدیر و تشکر گردید.
در ادامه جلسه بحث و گفتگو پیرامون مسائل شوراها، از این که تشکیلاتی بودند و هستند که مورد دفاع صنفی و قانونی کارگران را پیگیری میکردند و در جلسات تصمیمگیری با قدرت حاضر میشدند و پشتیبانی خوبی برای کارگران بودند. متأسفانه از زمان روی کار آمدن دولت نهم و دهم بفکر ایجاد تفرقه بین تشکیلات به این فکر برآمدند که بتوانند قدرت اجرائی این تشکیلات را کمرنگ کنند با ایجاد تشکیلات دیگر با قدرت اجرائی بسیار ضعیف در کنار شوراها بعنوان نماینده کارگر که در حال حاضر شاهد ادامه آن هستیم و در ادامه آن تصمیم گرفتند پیش نویس بعنوان تغییر قانون کار و قانون شوراها تدوین و یکطرفه به دولت و به مجلس بفرستند.
این کمیته ضمن مخالفت خود نسبت به این اقدامات دولت نهم و دهم پیشنهادهایی اعلام نمودند:
1- ایجاد وحدت و انسجام بین دوستان شوراها و کانونهای استانی تا بتوانم تقویت شوراها را بدست آوریم.
2- استفاده از تجربیات پیشکسوتان تشکیلات و تشکیل کمیتههایی برای بدست آوردن جایگاه واقعی شوراها.
3- با توجه به پیشنویس تغییر قانون کار و توافق با نمایندههای انتصابی خودشان برای حذف شوراها از دبیرکل محترم و مجلس که این پیشنویس را برگردانند تا بتوانیم در فرصتی مناسب با حفظ سه جانبه گرایی این اتفاق بیافتد.
4- حضور قدرتمند در انتخابات ریاست جمهوری و اعلام کاندید مستقل کارگری.
مخبر کمیته
علی اکبر عیوضی
مصوبات اتحادیه زنان کارگر در اردوی سالیانه هیأتهای اجرایی خانههای کارگر کشور
(20 و 21 مهرماه سال 91 (چمخاله)
جلسه اتحادیه زنان کارگر مورخ 20/7/91 با حضور سرکار خانم جلودارزاده و دبیران اتحادیه 17 استان سراسر کشور، کمیته اتحادیه زنان پس از 2 جلسه پی در پی در پنج ساعت کاری تصمیمات ذیل را اتخاذ نمودند.
1- ابتدا به بحث و بررسی مشکلات مربوط به اتحادیه زنان در استانها پرداخته شد و با توجه به کاهش مشکلات و همکاری شایسته دبیران محترم اجرایی به اتفاق آراء مقرر گردید. از حمایت کلیه دبیران اجرایی به خصوص معاونت هماهنگی استانها جناب آقای صادقی به جهت همکاری مؤثرشان در موفقیت فعالیت اتحادیه زنان تشکر و قدردانی گردید.
2- در ادامه نسبت به بررسی طرح جامع توسعه فعالیتهای استانها بحث و تبادل نظر گردید و به اتفاق آراء به تصویب رسید.
3- بر اساس دستور جلسه و تأکید دبیرکل محترم مبنی بر توسعه فعالیتهای صنفی مقرر گردید که 5 کمیته راهبردی تخصصی در اتحادیه زنان جهت توسعه فعالیتهای صنفی و گسترش عضوگیری تشکیل گردید. کمیتههای فوق عبارتند از:
کارکنان بیمارستانها، کارخانجات، مشاغل خانگی و خود اشتغالی، بازنشستهها و متخصصین.
4- در کمیتههای فوق یک نفر بعنوان عضو هیأت مدیره استان و ریاست کمیته، انتخاب خواهد شد.
بر اساس بند 4 دستورالعمل اتحادیهها در سراسر کشور نسبت به اعزام اردوهای زیارتی و سیاحتی، تفریحی با سایر استانها، برنامهریزی و اقدام نمایند.
با آرزوی تحقق هرچه بیشتر شعار امسال رهبر فرزانه، کار، تولید و حمایت از سرمایه ایرانی و پر رونقتر شدن سفره کارگران ایرانی.
در پایان از دبیرکل محترم، کما فی سابق خواستار حمایت دلسوزانه خود نسبت به فعالیتهای اتحادیه زنان هستیم.
مخبر کمیته
زهرا صادقی
مصوبات کمیته تبلیغات در اردوی سالیانه هیأتهای اجرایی خانههای کارگر کشور
(20 و 21 مهرماه سال 91 (چمخاله)
جلسه کمیته تبلیغات مورخ 20/7/91 رأس ساعت 15:00 با تلاوتی از کلام اله مجید آغاز شد و دستور جلسه و موضوعات متعدد تبلیغاتی مورد ارزیابی قرار گرفت و ما سپاسگزاریم از دبیرانی که مسئول تبلیغات هم دارند و به این سمینار نیز آنها را دعوت کرده و آورده بودند.
در اهمیت تبلیغات همین بس که توصیههای علمی بر آنست که (80 درصد) درآمد را باید هزینه تبلیغات کرده تا نتیجه مطلوبتر بدست آورد.
از زاویه نگاه تبلیغاتی اهداف متعدد، نیازمند به کارگیری شیوهها و ابزارهای متعدد تبلیغاتی است که سبب ایجاد صداهای متفاوت و گوناگونی میشود. در یک پروسه بزرگ به این صداها اجازه میدهند همانند یک گروه ارکستر بروز کنند و صداهای متعددی ایجاد نمایند تا هر کس صدای دلخواه خویش را برگزیند از این روست که در جهان شاهد صداهای چپ، چپ میانهرو ـ راست افراطی و اصلاح طلب و غیره میباشیم.
بعنوان مثال صهیونیستها برای ستیز با اعراب در خیلی مواقع دیپلماسی را برمیگزینند و راهحلهایی را ارائه میدهند که از پیش میدانند اعراب آن را نخواهند پذیرفت سپس ابزار رسانه صهیونیستی شروع به تشویق، هورا کشیدن و تمجید آن راهحل مینمایند و وقتی اعراب آن پیشنهاد را نمیپذیرند صهیونیستها در جهان هیاهو به پا میکنند و مدعی میشوند که بدلیل پذیرفته نشدن پیشنهاد مسالمتآمیز آنان از سوی اعراب در فشار هستند.
در تبلیغات انسانی اگر برای اسطورهها، دروغها و نیرنگهائی که به خود و دیگران میزند هزینه بپردازد خود را در مورد آن امور بازخواست میکند اما اگر طرح و تبلیغات نیرنگآمیز، شایستگی تعامل با واقعه را داشته باشد این طرحها میباشند که نیاز فرد را در توازن درونی و اطمینان نفس برآورده میسازند بدون آنکه واقعیتها وی را آزرده سازند به همین جهت فرد میتواند آنها را به کار برده و به خواسته خویش برسد بعنوان مثال وقتی مطالبی که از طرف برخی افراد مسئول در رسانههای رسمی همانند تلویزیون مانند عدد اشتغال ـ عدد تورم ـ خط فقر ـ بهداشت و درمان میگویند و خود واقفند حدود (10درصد) آگاه جامعه این مطالب غیر واقعی را میفهمند ولی آنها دنبال (90درصد) جامعه هستند که متأسفانه باور میکنند و به پای آنها هزینه میشوند.
اما برخلاف همه تنوع بخشیدن به صداها و حیلههای بلاغی و نیرنگهای جذاب، ما موضوعات اصلی و واقعی خود را داریم که باید به هر شیوه تبلیغی به آن بپردازیم از آن جمله:
1- ما تأکید داریم بر اینکه گروههای کارگری در حقیقت امت واحدی هستند که باید اعضای پراکندهاش را برای تشکیل دولت اقتصادی و کارگری گردهم بیاوریم.
2- ما تأکید داریم که کانون توجه دین مبین اسلام کار است و کارگر دارای شرافت و کرامت بالای انسانی است لذا این خود ارزشی است و نبایستی کسی جرأت تعدی به ارزشها و حقوق کارگر را پیدا کند.
3- از دیگر موضوعات که تبلیغات ما آن را باید دنبال کند مسأله تلاش برای محور بودن تشکیلات است پس باید ضمن افزایش ضریب بقاء و امنیت، شرایط را برای متجلی کردن تشکیلات فراهم آوریم اگرچه طبق معادلات قدرت، در هر دوره زمانی شرایط متفاوت از دیگر دورهها خواهد بود.
4- تأکید بر حقوق تاریخی کارگران از دیگر سرفصلهای تبلیغات است و لذا صرفنظر کردن از حقوق ایجاد شده قبلی مانند: بن ـ بندهای قانون کار ـ درمان مطلق و غیره همانند قانون خروج کارگران کارگاههای زیر 10 نفر کارگر از شمول قانون کار به منزله ضعف تشکیلات و عقبنشینی خواهد بود لذا ضمن احترام به حقوق ملی ـ عمومی و کارفرمائی از یکسو پیوسته از حقوق ایجاد شده سالیانه دفاع خواهیم کرد تا سنگری باشد که هیچکس نتواند به نام هر چیزی یا به نام هر دولتی نسبت به آن حقوق تعدی نماید.
5- هوشمندی تشکیلاتی است که بتوان طرحهائی ارائه نمود که کارفرمایان را در خود مشغول کند و تبلیغاتی که نگاه عمومی را به آن مسیر برگرداند طوری که از فراغت خویش برای حمله به نظامات کارگری بهره بگیرند و این وظیفه به هیأت اجرائی خانه کارگر موکول میشود که در واقع اتاق فکر تشکیلات محسوب میشود البته این نگرش مولود رفتار دولتها با کارگران بوده که امروز کارگر در وضعیت دشواری واقع شده است.
6- تکیه بر تحقیقات و مطالعات تخصصی و آگاهی از رازهای درون سازمان تأمین اجتماعی از اولویتهای امور تشکیلاتی ماست تا شرایطی نباشد که به راحتی به تمام دارائی کارگران و بازنشستگان دستاندازی شود که هر روز به صورتی دارائیهای آن به تاراج نرود. اندکی بیش نمانده است که با حمایت دولت از این صندوق، کاسههای کوچک گدایی را به خانههای بازنشستگان و مستمری بگیران تحویل دهند و این به صورتی است که هرکس بر این استر چموش سوار شده خصمانه بر صاحبان آن شمشیر از نیام کشیده.
در خاتمه از زحمات آقای صادقی مدیر زحمتکش و کلیه دست اندرکاران این سمینار و نیز آقای یاسینی مدیر استراحتگاه کمال سپاسگزاری اعضاء کمیته تبلیغات را اعلام میدارم.
مخبر کمیته
عارف براتی
مصوبات کمیته مطـبوعات در اردوی سالیانه هیأتهای اجرایی خانههای کارگر کشور
(20 و 21 مهرماه سال 91 (چمخاله)
در دنیای امروز که رسانههای دیجیتال و خبرگزاریهای متعدد کلیه امور اطلاعرسانی را در کمترین لحظهها به سراسر جهان مخابره مینمایند چرا نباید تشکیلات کارگری که دارای 2 رسانه مکتوب و خبرگزاری در دیجیتال میباشد از انعکاس مسائل و مشکلات بسیار متعدد جامعه کارگری بهره نبرد. عزیزان دقیقاً به همین تعداد که در این مکان حضور داریم روزنامه کار و کارگر و خبرگزاری ایلنا دارای پیاده نظامی که اهل قلم و فکر هستند وجود دارد که استفاده از این همه پتانسیل در سراسر کشور تنها با برنامهریزی مدون و هدفمند میتواند تأثیرگذاری جامعه کارگری را مطرح نماید که با نزدیک شدن این دو مجموعه خانه کارگر و رسانههای تشکیلات بسیاری از مسائل و مواردی که بصورت ناگفته و یا در جلسات چندین نفره در یک اتاق باقی مانده به سراسر کشور مخابره و به گوش مسئولین مربوطه رسانده شود، که این نزدیکی دو مجموعه امسال برای اولین بار صورت گرفته که به فال نیک میگیریم.
عزیزان روزنامه کار و کارگر و خبرگزاری ایلنا که مسئولیت اداره این دو مجموعه بسیار مهم و استراتژیک بعهده برادر زحمتکش و عزیزمان آقای اسرافیل عبادتی میباشد که ایشان بعضاً با حضور بیش از 16 ساعت در طول روز خود این بار سنگین را در طوفانهای امروزی هزینههای سنگین و شرایط بسیار وخیم اقتصادی به دوش میکشد که شایسته است ضمن همراهی و همکاریهای سازنده و مثبت در به ثمر رسیدن این رسالت مهم و حساسی که به جرأت میتوان گفت نقش این دو رسانه بسیار کلیدی و راهبردی میباشد و در حقیقت پل ارتباطی بین جامعه کارگری و مسئولین و جامعه محسوب میگردد لذا در جلسه کمیته رسانهای و مطبوعات که با حضور استانهای مختلف کشور تشکیل شده بود تصمیماتی به شرح ذیل اتخاذ گردید.
1- حضور سرپرستان روزنامه کار و کارگر و خبرگزاری ایلنا نبودن عضو هیأت اجرایی در خانههای کارگر سراسر کشور بطوریکه بعنوان یکی از تأثیرگذارترین اعضای هیأت اجرایی و نهادهای همسو مطرح شوند.
2- جهت افزایش تیراژ روزنامه کار و کارگر و ارسال آن به محافل کارگری بصورت رایگان و افزایش صفحات برای انعکاس افکار و اطلاع رسانی بیشتر اختصاص بودجهای در قالب درصدی از درآمد حق عضویت خانههای کارگر در سراسر کشور به روزنامه و خبرگزاری.
3- چاپ ویژه نامههای مناسبتی، استانی و منطقهای برای اطلاع رسانیهای موضوعی با تیراژ مناسب و در اختیار تشکلات کارگری برای توزیع قرار گیرد و هزینه مربوطه توسط خانههای کارگر تأمین گردد.
4- ارسال حداقل روزانه 100 نسخه روزنامه کار و کارگر به خانههای کارگر سراسر کشور با هزینه روزنامه و واحد امور اعضاء با محقق شدن بند 2.
5- حضور سرپرستان روزنامه و خبرگزاری در اردوی سالیانه خانههای کارگر بعنوان عضو هیأت اجرایی و کمیته رسانهای.
مخبر کمیته
جعفر رضـایی
مطالب مشابه :
آغاز ثبت نام آزمون استخدامی دارالقران خانه کارگر تهران
آغاز ثبت نام آزمون استخدامی دارالقران خانه کارگر تهران محمدصادق محسنی کبیر مدیر روابط
پایان ثبت نام
در حوزه انتخابيه تهران ثبت نام کار و کارگر و عضو خانه کارگر براي حوزه انتخابيه
کارت اشتغال
کارت ثبت نام شوندگان به همان محل ثبت نام کارگر و فصلی شهر تهران. 3. خانه کارگر
مصوبات کمیته ها در اردوی سال 91 چمخاله
اجرایی خانههای کارگر متمرکز در تهران انجام شود و ثبت نام و
برچسب :
ثبت نام خانه کارگر تهران