حوزه اجرا
عوامل حوزه ی اجرا
تعریف : عوامل حوزه ي اجرا به افرادي گفته مي شود كه با ابلاغ رسمي مدير / رئيس
آموزش وپرورش شهرستان / منطقه / ناحيه در برگزاري امتحانات ، در چارچوب وظايف تعيين شده انجام وظيفه مي نمايند.
رئیس حوزه ی اجرا
تعریف : رئيس حوزه ي اجرا فردي است كه با پيشنهاد كارشناسي سنجش و ارزشيابي تحصيلي وتأييد و ابلاغ مدير / رئيس آموزش و پرورش شهرستان / منطقه / ناحيه از بين معلمان ، مديران وكاركنان متعهد و مجرب رسمي شاغل آموزش و پرورش به اين سمت تعيين مي شود و براساس وظايف ذيل ، زير نظر مدير / رئيس آموزش و پرورش انجام وظيفه مي نمايد.
شرح وظایف رئیس حوزه ی اجرا
١- شرح وظايف خود و ديگر عوامل حوزه ي اجرا را مطالعه نموده واز شرايط و وسايل مورد نيازحوزه ي اجرا آگاهي يابد.
٢- از محل حوزه ي اجرا بازديد به عمل آورده و در نظر داشته باشد تا وضعيت و شرايط و وسايل مورد نياز حوزه ي اجرا مطابق با شيوه نامهي مربوط بوده و هر گونه كمبود و نارسايي را باهمكاري و مشورت مسئوولان مربوط بر طرف نمايد.
٣- به تناسب آمار شركت كنندگان و با توجه به ضوابط ذيل ، نسبت به انتخاب عوامل حوزه ي اجرا وپيشنهاد و معرفي آن ها به اداره ي آموزش و پرورش شهرستان/ منطقه / ناحيه جهت تأييد وصدور ابلاغ اقدام نمايد.
٣- براي هر حوزه ي اجرا تا سقف 250 نفر شركت كننده يك نفر به عنوان منشي حوزه ي اجرا در نظر گرفته شود و از 250 نفر به بالا به ازاي هر 100 نفر يك نفر منشي اضافه شود.
٣- به ازاي هر 100 نفر شركت كننده در امتحان 3 نفر مراقب در نظر گرفته شود.
٣- تا سقف 250 نفر شركت كننده يك نفر خدمتگزار و يك نفر نگهبان در نظر گرفته شود و نسبت به مازاد تعداد شركت كننده با تقريب اضافي ، به ازاي هر 100 نفر اضافي يك نفر به عنوان خدمتگزاراضافه شود.
٤- براي كليه ي عوامل اجرايي ، جلسهي توجيهي تشكيل دهد و مسؤوليت هر يك از عوامل اجرايي رامشخص نمايد.
٥- محل كار خود و منشي حوزه ي اجرا را با توجه به شرايط حوزه مشخصكند و پيش بيني هاي لازم رابه عمل آورد ، به طريقي كه محل هاي مذكور در مسير آمد و رفت ديگران نباشد.
٦- نشاني دقيق محل كار ، سكونت ، شماره تلفن ، مشخصات سجلي ، پست سازماني ، شماره حساب بانكي كليه ي عوامل اجرايي را در نمون برگ هاي مخصوصو يا دفتري كه به همين منظور پيش بيني نموده ثبت و در اختيار منشي قرار دهد.
٧- محل استقرار مراقبين را از قبل مشخصو در هر جلسه ي امتحاني به آنان اعلام نمايد، به طوري كه در طول برگزاري امتحانات و در جلسات متعدد ثابت نباشد.
٨- بر حسن انجام وظايف محوله ي عوامل حوزه ي اجرا نظارت نمايد.
٩- ليست هاي رايانه اي شركت كنندگان ، كارت ورود به جلسه و آلبوم عكس دانش آموزان و داوطلبان آزاد راحداقل 5 روزقبل ازبرگزاري امتحانات ازكارشناسي سنجش وارزشيابي تحصيلي تحويل بگيرد .
١٠ - ليست هاي رايانه اي شركت كنندگان را ازهر نظر كنترل نمايد تا كامل و به تأييد مسؤولان
مربوط رسيده باشد.
١١ - در مورد چيدن صند لي موارد زير را در نظر داشته باشد :
الف : از به كار بردن صندلي ويا نيمكت هاي شكسته كه باعث سر و صدا در جلسه گرديده وموجب ناراحتي داوطلب مي شود خودداري به عمل آيد.
ب : صندلي ها ازطرفين و پشت سر هم به فاصله حداقل ١٠٠ و حداكثر ١٢٠ سانتي متر چيده شود.
ج : برچسب شماره داوطلب در قسمتي از صندلي نصب گردد كه به وضوح و كامل رؤيت شود.
-12 در صورت نياز ، كروكي و راهنماي حوزه و تذكرات مهم را خطاب به داوطلبان و دانش آموزان تنظيم و براي توزيع بين آنان به كارشناسي سنجش وارزشيابي اداره و آموزشگاه ها
ارسال نمايد.
١٣ - تابلوي راهنما و اعلاميهي مورد نظر جهت نصب به ديوار حوزه را ، از قبل با خط
خوانا و درشت آماده نموده و در جاهاي مناسب حوزه نصب نمايد.
١٤ - ساعت رفت و برگشت را جهت تحويل پاكت هاي سؤال با توجه به بعد مسافت و وسايل نقليه ازقبل تنظيم نموده و برنامه ريزي لازم و هماهنگي مورد نظر را با كارشناسي سنجش و ارزشيابي تحصيلي منطقه به عمل آورد.
١٥ - ساعت حضور كليه ي عوامل حوزه ( مراقبين ، منشي و خدمتگزاران ) را از قبل تنظيم نموده و به طور دقيق به اطلاع آنان برساند.
١٦ - مسائل ايمني و حفاظتي حوزه را در نظر داشته و در اين مورد با مسؤولان مربوط مذاكره نمايد واقدام لازم را معمول دارد.
١٧ - مطابق با برنامهي زماني از پيش تدوين شده نسبت به اخذ پاكت هاي سؤال از حوزه ي تكثير اقدام نموده و با در نظر گرفتن مسائل امنيتي به ا تفاق ناظر ثابت ، آن ها را به حوزه انتقال دهد و تازمان شروع امتحانات در جاي مناسبي نگهداري نمايد.
١٨ - طوري برنامه ريزي نمايد كه قبل از شروع امتحان ، به اتفاق منشي ، خدمتگزار و نگهبان در محل حوزه حضور يابد.
١٩ -حداقل نيم ساعت قبل از شروع امتحان ، ناظر ثابت و يا يكي از مراقبين را كه داراي دقت نظر كافي است در آستانه ي در ورود ي سالن امتحانات بگمارد تا پس از مشاهده ي كارت ورود به جلسه ي شركت كنندگان و تطبيق چهره با عكس روي كارت مذكور، آنان را به سالن امتحانات راهنمايي نمايد
و از ورود افراد بدون كارت به داخل سالن مما نعت به عمل آورد . ( در موارد استثنا در صورت احراز هويت وبه تشخي صومسؤوليت رئيس حوزه فقط براي يك بار، ورود افرادمذكورمجازمي باشد. )
٢٠ - نسبت به حضور و غياب عوامل اجرايي قبل از شروع امتحانات اقدام نمايد.
٢١ - قبل از شروع امتحانات ، كارت شناسايي براي عوامل اجرايي صادر نمايد.
٢١ - به مراقبين و ديگر عوامل اجرايي ياد آوري نمايد كه ضمن همرا ه داشتن ابلاغ، كارت شناسايي خود را به سمت چپ سينه نصب نمايند.
٢١ - در صورتي كه كارت شناسايي صادره فاقد عكس باشد ، همراه داشتن كارت شناسايي معتبر ضروري است.
٢٢ - از سا لن ها ، راهروها و كلاس هاي حوزه كه از قبل صندلي هاي آن چيده شده و آماده گرد يده است دوباره بازديد نمايد تا كم و كاستي وجود نداشته باشد ودرصورت مشاهده هر گونه عيب ونقصي در اسرع وقت نسبت به رفع آن اقدام كند .
٢٣ - به نگهبان در ورودي حوزه دستور دهد، حداكثر يك ساعت قبل از شروع امتحانات ، دانش آموزان و داوطلبان شركت كننده را ضمن بازديد بدني و مشاهده ي كارت ورود به جلسه ي آنان ، به محوطه ي حوزه راهنمايي نمايد.
٢٤ - پس از استقرار كليه ي داوطلبان ، قبل از شروع امتحان چند دقيقه اي مسائل و موارد مربوط به مقررات حوزه ي امتحاني را در قا لب تذكرات لازم و ضروري ، به خصوصدر روز اول برگزاري امتحانات از طريق بلندگو با شركت كنندگان در ميان گذاشته و به آنان گوشزد نمايد .
٢٥ - به نگهبان و خدمتگزاران اطلاع دهد، درِ حوزه ي امتحاني و در هاي سالن و راهرو ي جلسه ي امتحان را بسته و ديگر كسي را به محوطه و سالن امتحانات راه ند هند . ( اين دستور به طور دقيق بايد رأس ساعت مقرر و در موقع شروع امتحانات ابلاغ شود. )
٢٦ - قبل از شروع هر امتحان ، آياتي از كلام ا… مجيد با صوت جلي تلاوت شود.
٢٧ - پاكت هاي سؤال امتحاني رابه محل جلس هي امتحان آورده وپس ازتأييد وامضاي آن توسط عوامل حوزه ، درحضور دانش آموزان ودرمعرضديد آن ها از جاي مخصوصپاكت بُرش داده وسؤالات امتحاني را از محل بُرش بيرون آورد .
٢٨ - با برنامه ريزي قبلي و با توجه به وضعيت سالن ها ، راهرو ها و كلاس ها ، سؤالات امتحاني راجهت توزيع به چند دسته تقسيم نموده و به موزعين كه همان مراقبين مي باشند، دستور دهد براي هر داوطلب يك نسخه سؤال در كنار صند لي و يا نيمكت ايشان بر روي زمين بگذارند، به طوري كه مندرجات آ نمقابل زمين قرارگيرد، تاداوطلبان نتوانندسؤالات قرارداده شده برروي زمين را بخوانند.
٢٩ - به شركت كنندگان تذكر داده شود تا زماني كه اجازه داده نشده است برگ سؤال را از روي زمين برندارند.
٣٠ - به شركت كنندگان تذكر داده شود ضمن مطابقت شماره ي صندلي ، شماره ي كارت و شماره ي داوطلبي اوراق امتحاني باهم ، نام ونام خانوادگي وديگرمواردخواسته شده دركلي هي سر برگ هاي اوراق امتحاني را به دقت نوشته و مراقبت نمايند ، چنانچه شماره هاي قيد شده بر روي سر برگ باكارت ورود به جلسه وشماره ي صندلي مطابقت ندارد بلافاصله موضوع را به نزديك ترين مراقب جلسه اطلاع دهند و مراقب هم مراتب را به اطلاع ناظر ثابت و يا منشي امتحانات رسانده تا از طريق رئيس حوزه رفع مشكل شود. هم چنين لازم است تعداد برگه هاي سؤال ، نوع سؤال و وقت امتحان به اطلاع شركت كنندگان برسد .
٣١ - به شركت كنندگان تذكرداده شودهنگام پاسخ گوي يبه سؤالات فقط ازقلم آبي يامشكي استفاده نمايند.
٣٢ - ترتيبي اتخاذ نمايد كه درطول برگزاري امتحان آرامش بر جلسه حكم فرما باشد.
٣٣ - لازم است از زمان شروع تا ختم جلسه ي امتحاني حضور داشته و از كليه ي سالن ها ، راهرو هاو كلاس ها بازديد و بر اجراي دقيق امتحانات نظارت و ياد آوري نمايد تا كليه ي حوادث واتفاقات حوزه را به اطلاع ايشان برسانند و با نظر وي عمل نمايند.
٣٤ - قبل از جمع آوري اوراق سفيد غا يبين در فرصت تعيين شده و تطبيق عكس توسط ناظر ثابت حوزه ي اجرا ، اجازه ي خروج هيچ شركت كننده اي را از حوزه ي امتحاني ندهد.
٣٥ - بعد از جمع آوري اوراق غا يبين بلافاصله به منشي حوزه ابلاغ نمايد آلبوم عكس دانش آموزان رابه جلسهي امتحان آورده و تحويل ناظر ثابت نموده تا وي شروع به تطبيق چهره ي آنان با عكس الصاقي به آلبوم نمايد.
٣٦ - پي گيري نمايد تا صورت جلسه ي امتحاني ، از سوي منشي با رعايت كليه ي ضوابط لازم در اول جلس هي امتحاني تنظيم شود ، درضمن صورت جلسه ي مذكوربايدبدون خدشه وقلم خوردگي باشد.
٣٧ - نظارت نمايد چنان چه شركت كننده اي تقاضاي برگ اضافي مي نمايد ، قبل از ا ين كه برگ اضافي به ايشان داده شود اوراق امتحاني او به طور كامل نوشته شده باشد و لازم است مهر يا نام درس ،امضاي رئيس حوزه ، شماره داوطلبي مربوط در برگ مذكور ثبت و سپس به وي تحويل داده شود و مراتب در صورت جلسه به طور دقيق ثبت گردد.
٣٨ -در هيچ يك از جلسات امتحاني به شركت كنندگان ، اوراقي تحت عنوان پيش نويس تحويل نگردد،لذابايد در اولين جلسه ي امتحاني به آنان يادآوري شود كه كليه ي مطالب خود را در همان اوراق امتحاني توزيع شده مرقوم نمايند.
٣٩ - ناظر امتحاني و يا مقاماتي را كه با داشتن ابلاغ رسمي به منظور بازديد از جلسات امتحاني مراجعه مي نمايند پس از شناسايي ، به محل جلسه ي امتحاني راهنمايي نموده و آمار و ارقام و اطلاعات مورد نياز را برابر مقررات در اختيار آنان قرار دهد.
٣٩ - رئيس سازمان/ مدير / رئيس آموزش و پرورش / معاونان / كارشناسان -١
سنجش و ارزشيابي تحصيلي و مقامات وافرادي كه همراه با آن ها به حوزه مراجعه مي نمايند
نياز به ابلاغ رسمي ندارند.
٤٠ - به كليه ي عوامل حوزه ي اجرا سفارش نمايد كه تا پايان شمارش ، كنترل و بسته بندي اوراق امتحاني از حوزه خارج نشوند.
٤١ - با همكاري عوامل اجرايي ، كليه ي اوراق را جمع آوري و در محل استقرار منشي حوزه ، شمارش و كنترل نمايد كه به طوردقيق باصورت جلسهي تنظيمي امتحانات از نظر تعداد حاضرين ، غايبين وتعداد كل مطابقت داشته و كم و كسري نداشته باشد.
٤٢ - ارسال محموله هاي اوراق بسته بندي شده به حوزه ي تصحيح اوراق بايد توسط رئيس حوزه به همراه ناظر ثابت (دونفري) انجام شود و ازارسال توسط يك نفر خودداري گردد. درضمن كليه ي پاكت هاي اوراق امتحاني را در صورتي كه نياز به پُست سفارشي باشد در لفاف مخصوص قرارداده و با هماهنگي كارشناسي سنجش و ارزشيابي تحصيلي پلمب سُربي نمايد و در هنگام تحويل محموله هاي اوراق امتحاني شركت كنندگان ، رسيدي مبني بر تاريخ ، روز و ساعت تحويل ازتحويل گيرنده اخذ نمايد.
٤٣ - در پايان هر جلسه ي امتحان ، چنانچه متخلفي وجود داشت ضمن درج دقيق نوع تخلف و نحوه ي وقوع آن و مشخصات كامل شركت كننده ي متخلف در صورت جلسه ي امتحان ، بلافاصله بايدمراتب را جهت رسيدگي به كميسيون رسيدگي به تخلفات اعلام نمايد .
٤٣ - در پايان هر جلسه ي امتحان ، چنانچه عوامل اجرايي امتحانات مرتكب تخلفي شده باشند با هماهنگي كارشناسي سنجش و ارزشيابي تحصيلي مراتب را جهت طرح در كميسيون رسيدگي به تخلفات اداري به مدير / رئيس ادار هي آموزش و پرورش متبوع منعكس نمايد.
٤٤ - گزارش كاملي از ابتدا تا انتهاي برگزاري امتحانات تهيه نموده و به مدير / رئيس ادار هي آموزش وپرورش شهرستان / منطقه / ناحيه ي مربوط ارائه نمايد.
٤٥ -كليه ي كارت هاي ورود به جلسه امتحانات را درآخرين جلس هي امتحان از شركت كنندگان اخذ وجمع آوري نموده و همراه با آلبوم و يك نسخه از كليه ي صورت جلسات ، تحويل كارشناسي سنجش وارزشيابي تحصيلي نمايد.
٤٦ - پس ازپايان امتحان هردرس ، همراه با تحويل اوراق امتحاني، بايديك نسخه ازليست شركت كنندگان هر درس را نيز كه به تأييد مسؤولان مربوط رسيده باشد ، تحويل حوزهي تصحيح نمايد.
٤٧ - ليست حق الزحمه ي عوامل اجرايي حوزه ي مربوط و همچنين هزينه هاي پذيرايي را تنظيم و پس از تأييد ، جهت پرداخت حق الزحمه به مدير / رئيس ادار هي آموزش وپرورش متبوع تحويل نمايد.
٤٨ - ليست فرد يا افرادي كه در طول برگزاري امتحانات با ايشان همكاري مستمر و مطلوب داشته و به نحو احسن وظايف محوله را انجام داده اندبراي تقديروتشويق به مديريت/ ادارهي
آموزش و پرورش متبوع ارائه نمايد.
منشی حوزه ی اجرا :
تعريف : منشي حوزه ي اجرا فردي است كه با پيشنهاد رئيس حوزه ي اجرا و تأييد و ابلاغ مدير /رئيس آموزش وپرورش محل ا زبين معلمان، مديران وكاركنان متعهد و مجرب رسمي آموزش وپرورش به اين سمت تعيين مي شود وبراساس شرح وظايف خودزيرنظررئيس حوزه ي اجرا انجا م وظيفه مي نمايد.
شرح وظايف :
١- شرح وظايف خود و ديگر عوامل حوزه ي اجرا را از قبل به دقت مطالعه و از جزئيات آن ها آگاهي لازم را حاصل نمايد.
٢- از محل حوزه ي اجرا به ويژه از محل كار خود كه بنا به پيشنهاد رئيس حوزه تعيين و مشخص شده بازديد به عمل آورد و امكانات و فضاي آن را با توجه به حجم كار حوزه در نظر بگيرد.
٣- در جلسات توجيهي كه توسط رئيس حوزه تشكيل مي شود شركت نمايد.
٤- ليست شركت كنندگان در هر درس و آلبوم عكس آنان را از كارشناسي سنجش و ارزشيابي تحصيلي دريافت دارد و با همكاري رئيس حوزه به دقت بررسي و اشكالات و نواقصآن ها رابه طور دقيق روشن نمايد و با نظر رئيس حوزه ي اجرا و هماهنگي و همكاري مسؤولان مربوط نسبت به رفع نقصآن ها اقدام لازم به عمل آورد .
٥- كليه ي نمون برگ هاي لازم ، صورت جلسات امتحانات ، ابلاغ عوامل اجرايي و غيره را ازكارشناسي سنجش و ارزشيابي تحصيلي دريافت و به حوزه ي اجرا انتقال دهد.
٦- كارت شناسايي عوامل اجرايي حوزه را با توجه به مشخصات آنان تكميل و پس از امضاي رئيس حوزه به افراد ذي نفع تحويل دهد.
٧- در چيدن صندلي ها به شماره ي داوطلبي مندرج در ليست ها ، آلبوم عكس و راهنماي سالن هاتوجه نموده و موارد زير را مد نظر قرار دهد:
٧- شماره ي داوطلبي را بر روي صندلي شركت كنندگان در محلي نصب نمايد كه در زمان برگزاري امتحان به وضوح قابل رؤيت باشد.
٧- نحوه ي قرار گرفتن صندلي ها با توجه به شماره ي داوطلبي مندرج در آلبوم عكس شركت كنندگان صورت گيرد تا هنگام كنترل و تطبيق عكس ، كار به سهولت انجام پذيرد.
٨- اوراق امتحاني مورد نياز شركت كنندگان را طبق مفاد بخش نامه هاي مربوط و با همكاري رئيس حوزه ي اجرا به شرح زير آماده نمايد :
٨- تعداد اوراق امتحاني هر درس را جداگانه محاسبه كند و تعداد كل برگه هاي امتحاني هر درس را به طور دقيق شمارش و آماده نمايد.
٨- سر برگ اوراق امتحاني هر درس را به نام يا مهر درس مربوط و امضا يا مهر رئيس حوزه به طريقي مهر نمايد كه هيچ گونه اثري از مهرهاي مذكور روي محل برش و ذيل آن باقي نماند.
٨- برابر ضوابط مربوط ، اوراق امتحاني لازم هر يك از دروس شركت كنندگان را از محل تعيين شده در سر برگ امتحاني با ماشين دوخت به هم منگنه نمايد.
٨- شماره داوطلبان و دانش آموزان شركت كننده در امتحانات را كه از قبل در ليست ، آلبوم عكس ، كارت ورود به جلسه ، و برچسب صندلي هاي آنان مشخصگرديده با ماشين شماره زني يادستي و به طور خوانا در سر برگ كليه ي اوراق امتحاني هر شركت كننده با رنگ قرمز در جاي مخصوص ثبت و اوراق امتحاني آماده شده راازشمار هي كوچك به بزرگ بسته بندي وآماده نمايد.
٩-كليه ي اوراق سفيد امتحاني داوطلبان را كه از قبل آماده شده است ، با دقت و همكاري ديگرعوامل و با توجه به شماره ي صندلي و اوراق ، روي صندلي هر داوطلب بگذارد و پس از اتمام اين كار ، اوراق امتحاني را دوباره كنترل كند تا اشتباهي رخ نداده باشد.
١٠ - ورقه امتحاني كه سر برگ آن فاقد امضا يا مهر رئيس حوزه و شماره ي داوطلبي ، نام يا مهردرس بوده و يا مخدوش باشد از درجهي اعتبار ساقط است و نمي توان آن را ورقه ي امتحاني به حساب آورد، مسؤوليت اين قبيل اوراق به عهده ي رئيس و منشي حوزه ي اجرا مي باشد.
١١ - بايد در نظر داشته باشد هنگامي كه به دانش آموزان و داوطلبان آزاد ( بنا به تقاضاي آنان ) درسرجلسه ي امتحان ، اوراق اضافي داد همي شود ، قبل از هر گونه اقدامي ،ابتدا سر برگ ورقه ي اضافي ، همانند اوراق اوليه به امضا يا مهر امضا رئيس حوزه ي اجراونام يا مهر درس مربوط مهر گردد و شماره ي داوطلبي آن نيز در جاي مخصوصقيد شود وورقه امتحاني كه به اين صورت آماده مي شود به ديگر اوراق مربوط الصاق و در اختيار متقاضي قرار داده شود و در صورت جلسه قيد گردد ، در ضمن به وي ياد آور گردد مشخصات خود رادر سر برگ ورقه اضافي امتحاني ثبت و ورقه را به هيچ وجه از ديگر اوراق قبلي جدا ننمايد.
١٢ -اوراق سفيد امتحاني كه چاپ گرديده است ، مخصوصامتحانات نهايي است و به منزلهي مدارك واسناد امتحاني مي باشد و نبايد به هيچ وجه در دسترس افراد قرار گيرد و يا از آن استفاده ي ديگري شود.
١٣ - مسؤوليت حفظ ونگهداري اوراق سفيدامتحاني به عهدهي منشي حوزه مي باشد و بايد پس از پايان برگزاري امتحانات نهايي ، اوراق سفيد اضافي را كه مصرف نشده جمع آوري و با نظر رئيس حوزه به كارشناسي سنجش وارزشيابي تحصيلي اداره ي متبوع تحويل و رسيد دريافت نمايد.
١٤ -چنانچه اوراق امتحاني شركت كنندگان قبل از برگزاري امتحانات نهايي تهيه و آماده مي شود لازم است اوراق امتحاني هر درس را جداگانه و به تفكيك در كارتن مخصوصقرار داده و روي كارتن را با نوشتن نام درس مشخصنمايد تا بدين وسيله از به هم خوردن و جا به جا شدن اوراق يا روي دادن اشتباهات احتمالي جلوگيري شود.
١٥ - محل استقرار خود را از هر حيث مرتب و آماده و كليه ي امكانات ، وسايل و لوازم مورد نيازرا از قبل پيش بيني و فراهم نمايد و به صورتي منظم در كمد و فايل جاي دهد و هر وسيله اي راسرجاي خود آماده قرار دهد تا در هنگام استفاده از آن به خصوصدر زمان برگزاري امتحانات بامشكلي مواجه نشود.
١٦ -جهت شناسايي شماره ي صندلي توسط داوطلبان ، تابلو ي راهنما را تهيه و با خط هاي درشت ورنگارنگ به طوري كه ازدور جلب توجه نمايد وازفاصله مناسب به وضوح قابل خواندن باشد برروي مقوا ويا كاغذ هاي بزرگ نوشتهودرمحل هاي مناسب و درمعرضديد شركت كنندگان نصب نمايد، شايسته است در كنار تابلوهاي راهنما ، مطالب و يا شعار هاي مناسبي كه با ايام وزمان برگزاري امتحانات مناسبت داشته باشد تهيه و در حوزه نصب شود.
١٧ - محل استقرار هر مراقب را قبل از برگزاري هر جلسه ي امتحان با نظر رئيس حوزه تعيين ومشخص نمايد.
١٨ - در روزهاي برگزار يامتحانات حداقل يك ساعت قبل ازشروع امتحانات درمحل حوز هاستقراريابد.
١٩ - عوامل حوزه را مطابق با برنامه ي زماني كه از پيش تدوين گرديده است حضور و غياب و فهرست غايبين را به رئيس حوزه گزارش نمايد تا تصميمات لازم در مورد جايگزيني آنان قبل ازشروع امتحانات گرفته شود.
٢٠ - سعي نمايد جز در مواقع ضروري محل استقرار خود را ترك نكند.
٢١ - پس از تأييد برچسب پاكت ها و امضاي آن توسط خود ، رئيس حوزه و ديگر عوامل حاضر درجلسه ، به دستور رئيس حوزه از جاي مخصوص، پاكت را بُرش داده و در حضور دانش آموزان و داوطلبان شركت كننده در حوزه ، سؤالات از آن بيرون آورده شود.
١٥ دقيقه پس از شروع پاسخ گويي به سؤالات توسط داوطلبان ، اوراق سفيد غايبين را به ترتيب شماره ي داوطلبي جمع آوري و شمارش نمايد، و پس از شمارش حاضرين، مجموع هر دورا با تعداد كل معرفي شدگان به حوزه مطابقت دهد تا اشتباهي رُخ نداده باشد.
٢٣ - بعد از جمع آوري اوراق غايبين، بلافاصله صورت جلسه ي امتحانات ( نمون برگ شماره ٩ ) را باخط خوانا ، دقيق و بدون قلم خوردگي تنظيم ، اسامي و شماره ي داوطلبي كليه ي غايبين را درصور ت جلسه ي امتحانات بادقت تمام قيد وسپس دوبار هآن راكنترل نمايدكه اشتباهي رخ نداده باشد .
٢٣ - كلمه ي غايب در ليست شركت كنندگان هر درس با قلم قرمز درج شود.
۲۴- كليه ي اوراق غايبين را پس از جمع آوري ، شمارش و كنترل نموده و به شرح زير عمل نمايد.
٢٤ - با قلم قرمز كلمه ي غايب را در سر برگ اوراق امتحاني قيد نمايد. -١
٢٤ -سر برگ اوراق غايبين را از قسمت محل برش از ته برگ جدا نمايد. -٢
٢٤ - ته برگ سفيد اوراق غايبين را بدون اينكه خطي برآن كشيده شود، جداگانه جمع آوري و پس ازاتمام امتحانات تحوي لكارشناسي سنجش وارزشيابي تحصيلي نمايد تامورداستفاده قرارگيرد.-٣
٢٤ - سربرگ هارا شمارش نموده وآن ها رابه ترتيب ازشماره ي كوچك به بزرگ بسته بندي نمايد. -٤
٢٥ - پس از جمع آوري اوراق حاضرين قسمت هاي سفيد اوراق امتحاني بايد توسط وي با قلم سبزبه شرح زير بسته شود :
٢٥ -انتهاي آخرين جمله ي پاسخ داده شده به هر سؤال با علامت ضربدر بسته شود. -١
٢٥ - قسمت سفيد بعد از آخرين كلمه ي هر جمله كه با ضربدر بسته شده است را با كشيدن خط ممتد تا انتهاي همان سطر ببندد . -٢
٢٥ -صفحاتي را كه تا نصف و يا قسمتي از آن سفيد است وچيزي در آن نوشته نشده ، با كشيدن ضربدر بسته و كلمه ي« سفيد » درج شود. -٣
٢٥ -صفحات تمام سفيد كه چيزي در آن نوشته نشده است را با كشيدن ضربدر بزرگ از چهارگوشه ي آن ببندد و عبارت« تمام سفيد » را در آن بنويسد. -٤
٢٦ - پس از اتمام جلسه ي امتحان ، كليه ي اوراق جمع آوري شده را با مشاركت ديگر عوامل اجرا درمحل استقرار خود شمارش و كنترل نمايد تا به طور دقيق مطابق با صورت جلسه ي تنظيم ي امتحانات بوده ، و از نظر تعداد حاضرين و غايبين با تعداد كل آن مطابقت داشته باشد و دقت شودبعد از پايان وقت جلسه و جمع آوري كامل آن هيچ ورقه اي اعم از حاضرين يا غايبين در نزد هيچ يك از عوامل حوزه اجرا باقي نماند.
٢٧ - هر نوع كمبود ، نارسايي و يا اشتباه در شمارش را بررسي نموده و چنان چه مشكل حل نشدبلافاصله مراتب را در صورت جلسه به طور دقيق قيد نمايد. و يك نسخه از صورت جلسه ي مذكوررا در اسرع وقت به كارشناسي سنجش و ارزشيابي تحصيلي ارسال نمايد.
٢٨ -دقت نمايد پس از پايان كار ، بررسي كامل و درج دقيق تمامي موارد لازم در صورت جلسه ،كليه ي عوامل اجرايي حاضر در جلسه آن را امضا نمايند.
٢٩ - پس از اتمام كار، اوراق جمع آوري شده ي شركت كنندگان را كه از شماره ي كوچك به بزرگ مرتب شده به همراه سربرگ اوراق غايبين،لاشه پاكت هاي سؤال، ليست شركت كنندگان هر درس كه به تأييد مسؤولان مربوط رسيده باشد، يك برگ صورت جلسه و چند برگ نمونه ي سؤال رادر پاكتي كه از قبل به همين منظور تهيه شده قرار دهد و پس از امضا يا مهر عوامل حوزه ي اجرا ،نام درس ، رشته تحصيلي، تاريخ امتحان ونام حوزهي امتحاني را در پشت پاكت نوشته و در آن راچسب و مهر نموده و تحويل رئيس حوزه ي اجرا نمايد.
٢٩ - صورت جلسات تنظيمي بايد بدون خدشه و قلم خوردگي بوده و امضاي ذيل آن ها ، توسط كليه ي عوامل حوزه ي اجرا به صورت اصل باشد و از به كار بردن كاربن خودداري شود.
٣٠ - آمار ، اطلاعات و ارقام مربوط به حوزه را ، به دستور رئيس حوزه در اختيار ناظران وبازديد كنندگان از جلسه ي امتحاني قرار دهد و راهنمايي هاي لازم را به عمل آورد.
مراقب :
تعريف : مراقب فردي است كه به پيشنهاد رئيس حوزه ي اجرا و با تأييد و ابلاغ مدير/ رئيس آموزشو پرورش محل از بين معلمان و كاركنان متعهد و مجرب رسمي آموزش و پرورش به اين سمت تعيين مي شود و براساس شرح وظايف خود زير نظر رئيس حوزه ي اجرا انجام وظيفه مي نمايد.
شرح وظايف :
١- قبل از برگزاري امتحانات شرح وظايف خود و ديگر عوامل حوزه ي اجرا را با دقت مطالعه كند تا باوظايف خود و ساير عوامل آشنايي پيدا نمايد.
٢- در طول برگزاري جلسات امتحاني مسؤوليت حفظ نظم ، مراقبت ، توزيع و جمع آوري اوراق امتحاني را در محدوده ي تعيين شده برعهده دارد.
٣- در جلسات توجيهي كه از طرف رئيس حوزه ي اجرا و ديگر مسؤولان تشكيل مي شود شركت نمايد.
٤- نيم ساعت قبل از شروع امتحانات در محل مأموريت خود حضور يابد.
٥- در تمهيد مقدمات و انجام امتحان با رئيس و منشي حوزه و ساير عوامل حوزه ي اجرا همكاري نمايد.
٦- ده دقيقه قبل از برگزاري امتحان با نصب كارت شناسايي ويژه ي حوزه ي اجرا در سمت چپ سينه ي خود، در محل استقرار كه توسط رئيس حوزه تعيين شده است مستقر شود.
٦- لازم است در كليه ي جلسات امتحاني ابلاغ خود را همراه داشته باشد. -١
٧-در شروع و پايان امتحان ، چسب و مهر پاكت اوراق امتحاني را تأييد نمايد و در پايان جلسه نيز بعداز شمارش و كنترل و همكاري در بستن اوراق ، صورت جلسه ي امتحان را به طور دقيق مطالعه و امضا نمايد.
٨- شركت كنندگاني را كه به جلسه وارد مي شوند راهنمايي نمايد تا در صندلي هاي خود قرار گيرند.
٩- از شروع امتحان تا پايان آن، در محل تعيين شده ي خود استقرار يافته و از قدم زدن و راه رفتن درجلسه ي امتحان به جز در هنگام توزيع و جمع آوري اوراق امتحاني خودداري نمايد.
١٠ - با شركت كنندگان حاضر در جلسه و ديگر همكاران جز در مواقع ضروري صحبت نكند.
١١ - شماره ي كارت شركت كنندگان متخلف را يادداشت و همراه با نوع تخلف به رئيس حوزه اعلام دارد تا طبق مقررات با او رفتار و مراتب تخلف در صورت جلسهي امتحان درج شود. چنانچه متخلفان داراي برگ تقلب نيز بودند آن ها را دريافت و ضميمه ي ورقه ي امتحاني نمايد.
١٢ - با متخلفان برخوردي ننمايد كه سبب بي نظمي جلسه شود و سعي كند نظم و آرامش جلسه حفظ شود.
١٣ - در صورت مشاهده ي حالت غير عادي و تخلف ، ضمن سعي و اهتمام در برقراري نظم ، آرامش وسكوت جلسه ي امتحان ، در اسرع وقت رئيس حوزه ي اجرا را آگاه نمايد.
١٤ - به سؤالات شركت كنندگان بدون مشورت با رئيس حوزه ي اجرا پاسخ ندهد.
١٥ -از صندلي داوطلبان غايب و يا داوطلباني كه امتحان داده و جلسه را ترك نمود ه ا ند براي نشستن استفاده نكند.
١٦ - محل استقرار خود را كه توسط رئيس حوزه معين شده است شناسايي نمايد و به طريقي در آنجامستقر شود كه بر تمام دانش آموزان و يا داوطلبان شركت كننده در محدوده ي مراقبت خوداشراف كامل داشته باشد و كليه ي حركات آنان را مد نظر قرار دهد.
١٧ -در جهت سهولت اجراي امر تطبيق عكس توسط مسؤول تطبيق عكس (ناظر ثابت ) ، به شركت كنندگان تذكر دهد كارت ورود به جلسه را به سينه ي خود نصب نمايند.
١٨ - درصورتي كه داوطلبي كارت خود را همراه نداشت بلافاصله موضوع را به رئيس حوزه اطلاع دهد.
١٩ -دقت نمايد كليه ي داوطلباني كه در محدوده ي مراقبت او قرار دارند هنگام ترك جلسه ، اوراق امتحاني را به وي تحويل دهند.
٢٠ - مراقبت نمايد داوطلبان به هيچ عنوان در برگ سؤال خود چيزي ننوشته و از آن به عنوان پيش نويس استفاده نكنند.
٢١ - مراقبت و كنترل نمايد تا كليه ي داوطلبان ، نام و نام خانوادگي و ديگر مشخصات خود را در برگ سؤال و تمام اوراق امتحاني خود بنويسند و شماره ي داوطلبي مندرج در برگ اوراق رابا كارت ورود به جلسه و شماره ي صندلي مطابقت نمايند.
٢٢ - مراقبت نمايد داوطلبان ، اوراق و يا برگ سؤال خود را با يكديگر معاوضه نكنند.
٢٣ - مراقبت نمايد داوطلبان با مداد ، قلم قرمز و قلم سبز به سؤالات پاسخ ندهند.
نا ظر امتحانات
تعريف : ناظر امتحانات فردي است كه با ابلاغ رسمي از بين كاركنان رسمي شاغل در آموزش وپرورش كه واجد شرايط لازم بوده و به عنوان ناظر وزارتي ، استاني و ثابت تعيين و در محدود ه ي خاصي بر حسن اجراي امور امتحانات نظارت و انجام وظيفه مي نمايد.
*ناظران وزارتي ، استاني و ثابت به روش زير ا نتخاب و در محدوده ي مشخص شده در ابلاغ خود انجام وظيفه مي نمايند:
١- ناظر وزارتي به پيشنهاد معاونت فني اداره ي كل سنجش و ارزشيابي تحصيلي وتأييد و ابلاغ معاون وزير يا مدير كل سنجش و ارزشيابي تحصيلي انتخاب و با توجه به وظايف محوله انجام وظيفه مي نمايد.
٢- ناظر استاني به پيشنهاد كارشناس مسؤول سنجش و ارزشيابي تحصيلي استان وتأييد و ابلاغ رئيس سازمان انتخاب و با توجه به شرح وظايف خود انجام وظيفه مي نمايد.
٣- ناظر ثا بت حوزه ي اجرا شهرستان / منطقه / ناحيه به پيشنهاد كارشناس سنجش وارزشيابي تحصيلي و تأييد و ابلاغ مدير / رئيس اداره ي آموزش وپرورش محل انتخاب و با توجه به شرح وظايف خود انجام وظيفه مي نمايد.
خصوصيات و ويژگی های نا ظر :
١- متعهد ، متدين ، با تقوا
٢- آگاه و مطلع به قوانين و مقررات ، شرح وظايف عوامل اجرايي ، شيوه نامه ها و آيين نامه هاي آموزشي
٣- معلم ، مدير ، معاون يا كارشناس با تجربه
٤- داراي ظاهري اسلامي و موجه
٥- خوش برخورد و داراي سعه صدر
* بهتر است داراي مدرك ليسا نس و بالاتر باشد.
شرح وظايف :
١- شرح وظايف خود وديگرعوامل اجرايي امتحا نات رامطالعه ازمفادآن ها آگا هي كامل حاصل نمايد.
٢- آيين نامه هاي آموزشي، بخشنامه ها وشيوه نامه هارامطا لعه وازمفاد آنها آگا هي حاصل نما يد.
٣- با رئيس سازمان/ مدير / رئيس اداره ي آموزش و پرورش مربوط و كارشناسي سنجش وارزشيابي تحصيلي در كليه ي مراحل برگزاري امتحا نات با رعايت حدود وظا يف و اختيارات ،همكاري و مشورت كند.
٤- نظارت نمايد تا كليه ي ضوا بط ، معيارها و شيوه نامه ها ي صادره در حوزه ي مأموريت وي توسط مسؤولان و عوامل اجرايي به طور دقيق به مورد اجرا گذاشته شود.
٥- عوامل اجرايي را از حمايت و راهنمايي خود برخوردار سازد و از دخالت مستقيم در اجراي امور پرهيز نمايد.
٦- كليه نواقص و اشكالات مشاهده شده در حوزه هاي امتحاني را به منظور رفع نقص، ضمن اعلام به رؤساي حوزه ها به مسؤولين مربوط در آموزش و پرورش استان / شهرستان / منطقه / ناحيه ارائه نمايد ودر صورت لزوم از حوزه هاي مورد نظر بازديدمجدد به عمل آورد تا از رفع اشكال موارد تذكر داده شده ا طمينان حاصل نما يد.
٧- در صورتي كه حدود اختيارات و محدوده نظارت ناظر فقط يكي از حوزه ها ي تكثير ، اجرا وتصحيح باشد، لازم است بر كليه ي امور جاري حوزه ي مربوط احاطه ي كامل داشته باشد.
٧- در نظارت خود ضمن مشورت با رئيس حوزه ي مربوط و ديگر عوامل اجرا يي ، ذ يل صورت جلسات را امضا نمايد.
٨- نظرات و پيشنهاد هاي خود را در صورت جلسه و يا د فتر بازد يد حوزه ها يي كه از آنها بازديدبه عمل مي آورد درج نمايد.
٩- در جلسه توجيهي – آموزشي نا ظران حضور فعال داشته باشد.
١٠ - نا ظر ثا بت حوز هي اجرا لازم است درتحويل به موقع سؤالات امتحاني از حوزه ي تكثير به حوز ه ي اجرا و همچنين تحو يل اوراق امتحاني از حوزه ي اجرا به تصحيح همراه رئيس حوزه ي اجرا باشد.
١١ - ابلاغ و كارت شناسايي خود را هنگام بازديد از حوزه ها به همراه داشته باشد تا در صورت درخواست مسؤولان حوزه ها آن را ارائه نمايد.
١٢ - نا ظر ثا بت حوزه ي اجرا لازم است بلافاصله پس از جمع آوري اوراق سفيد غايبين توسط منشي حوزه ي اجرا چهره ي كليه ي شركت كنندگان را با آلبوم عكس آنها به شرح زير تطبيق نما يد:
الف : تطبيق چهره ي شركت كننده با عكس ا لصا قي به آلبوم
ب : تطبيق عكس ا لصا قي به كارت با عكس ا لصا قي به آلبوم ( هر دو عكس بايد يك نوع باشد)
ج : بررسي و كنترل مهر رئيس آموزشگاه بر روي كارت ورود به جلسه
د : بررسي و كنترل شماره ي داوطلبي شركت كنندگان بر روي بر چسب صند لي ، كارت ورود بهجلسه ، سر برگ اوراق امتحاني و آلبوم عكس
ه : هر گونه شك و شبهه اي را در مورد عدم تطبيق ، بدون اين كه شركت كننده مسأله اي را متوجهشود كاملا بررسي و با د يگران در اين مورد مشورت كند تا يقين حا صل نما يد كه مشكلي وجود ندارد و در صورت وجود مشكل براي رفع آن اقدام فوري به عمل آورد.
و : هر گونه عدم تطبيق در موارد فوق را بلافاصله به رئيس حوزه گزارش و در رفع آن ا قدام و درصورت جلسه قيد نموده و اقدامات بعدي را انجام دهد.
١٣ - پس ا ز ا نجام مأمور يت ، گزارش جامعي از چگونگي برگزاري امتحا نات نها يي حوزه ي مأموريت خود ، همرا ه با آمار ، ارقام ، مشخصات و سا يراطلاعات مورد نياز تنظيم نمايد و به مقام مسؤولي كه از جانب ايشان مأموريت يافته است تحويل دهد.
مطالب مشابه :
آدرس وب سایت آموزش پرورش ( بخشنامه )( فیش حقوقی ) آذربایجان غربی
اداره آموزش و پرورش ناحيه 1
حوزه اجرا
سنجش آموزش و پرورش بگمارد تا پس از مشاهده ي كارت ورود به جلسه ي فيش حقوق
حوزه تصحيح
سنجش آموزش و پرورش شده باشد و درصورت مشاهده ي هر گونه مشكل يا نا فيش حقوق
سازمان حمایت از کودکان بی سرپرست
فيش حقوق كاركنان در كانون اصلاح و مسئولين آموزش و پرورش قرار گرفت و
نقش كاركنان نامرئي در استفاده مناسب از منابع بخش سلامت
مدیریت منابع انسانی مشاوره مدیریت استخدام حقوق و دستمزد
آخرین مهلت ثبت نام برای دکتری دانشگاه عالی دفاع ملی دررشته های مدیریت راهبردی / آینده پژوهی / مدیری
فيش حقوق / شهرستان مشاهده ودریافت دانش پژوهان جوان / دانش آموزي / كانون پرورش فكري
نوآوری در توسعه محصول
را مي توان مشاهده پرورش خلاقيتها و مي تواند در فيش حقوق كاركنان به
آموزش گام به گام انجام يك پروژه تحقيقاتي
کانون پرورش فکری دادن آزمایش، مشاهده و مصاحبه ، ابزار كانون زبان استان
سخني با والدين كلاس اوّلي ها
سامانه ، فيش حقوق نزديك با كاركنان مدرسه و تماس آموزش و پرورش ، سازمان مرکزی
برچسب :
مشاهده فيش حقوق كاركنان كانون پرورش