نقش اسیدفولیک در دوقلوزایی

اسید فولیک باعث افزایش دوقلوزایی میشود درست در زمانی که دولت انگلستان در حال تصمیم­گیری برای غنی­سازی آرد این کشور با اسید فولیک بود،

نتایج یک پژوهش که در شماره هفته گذشته نشریه انست به چاپ رسید نشان داد که چنین کاری می­تواند باعث افزایش آمار تولد دوقلو­هایی شود که با روش آی.وی.اف به دنیا می­آیند.

اسید فولیک یا ویتامین B9 یکی از مواد حیاتی و لازم برای تولد نوزادان سالم و جلوگیری از بروز نقایص کانال نخایی در جنین است و به همین دلیل به خانم­هایی که قصد باردار شدن دارند یا کمتر از 12 هفته از بارداری آنها می­گذرد، توصیه می­شود اسید فولیک مصرف کنند، مدتهاست دانشمندان دریافته­اند که کمبود اسید فولیک در دوران بارداری موجب تولد نوزادان کم وزن
می­شود، از آنجا که اغلب زنانی که در انگلستان باردار می­شوند از قبل برای این کار برنامه­ریزی نمی­کنند دولت این کشور در نظر داشت تا آرد را با اسید فولیک غنی­سازی کند. اما با وجود مفید بودن این ویتامین آن نیز مشکل ساز شناخته شده به طوری که محققان می­گویند اسید فولیک در زنانی که از راه آی.وی.اف برای بارداری اقدام می­کند، موجب دوقلوزایی می­شود.

آی.وی.اف یکی از روش­هایی است که به تازگی برای درمان ناباوری بسیار به کار گرفته می­شود، اما با وجود پیشرفت­های اخیر صورت گرفته در این روش، تنها یک بار از هر پنج­بار تلاش برای آی.وی.اف به باروری و تولد نوزاد زنده می­انجامد. به همین دلیل اغلب پزشکان برای افزایش احتمال موفقیت، بیش از یک جنین را در محیط باروری می­کارند.

پژوهشگران انگلیسی برای انجام این پژوهش 602 زن را که تحت گذراندن دوره آی.وی.اف برای بچه­دار شدن بودند مورد پیگیری قرار داده و ارتباط میزان اسید فولیک مصرفی آنها را با نتیجه درمان آی.وی.اف بررسی کردند.

نتایج تحقیقات نشان داد که پس از انتقال دو جنین، تولد دوقلو­ها با میزان بالای اسید فولیک در خون مادر و نیز سن کم او ارتباط دارد، اما مقدار زیاد واین ویتامین سبب افزایش شانس موفقیت بعد از آی.وی.اف نمی­شود.

این یافته ها با تجربه واقعی رخ داده در سال 1998 در آمریکا مطابقت دارد، زمانی که غنی­سازی آرد این کشور با اسید فولیک منجر به افزایش 11 تا 13 درصدی چند قلوزایی در زنانی شد که تحت درمان نازایی قرار داشتند، دکتر هاگارتی سرپرست این پژوهش می­گوید: « باید به زنان توصیه کنیم که در مصرف­ اسیدفولیک زیاده­روی نکنند».

نکته جالب دیگری که در این پژوهش به دست آمد این است که یکی از ژن­های انسانی که در سوخت­و­ساز اسید فولیک در بدن نقش دارد، با احتمال موفقیت آی.وی.اف نیز مرتبط است. نویسندگان این پژوهش معتقدند شاید بتوان روزی از اسرار اسید فولیک برای درمان ناباروری سود جست.

 


مطالب مشابه :


كاربرد بيوتكنولوژي درعلوم دامي

كه ژن zfy كه عامل رشد بيضه است يكي از ژنهاي كانديدا مي‌باشد. در طيور هم ژن‌هاي مشابهي جهت اين




زن و شگفتی دوقلوزایی

مسیر زندگی - زن و شگفتی دوقلوزایی - بارداری و زایمان چند قلو از آغاز مورد توجه انسان‌ها




زن و شگفتی دوقلوزایی

دانستنی های ازدواج - زن و شگفتی دوقلوزایی - مسایل اجتماعی ، پزشکی ، تربیتی ، مذهبی مربوط به




نقش اسیدفولیک در دوقلوزایی

نقش اسیدفولیک در دوقلوزایی. آمد این است که یکی از ژن­های انسانی که در سوخت­و­ساز




عنوان برخی از پایان نامه¬های دکتری ژنتیک و اصلاح نژاد دانشگاه تهران

- بررسی رابطه ژن bola-drb3 با ورم پستان بالینی - ارزیای استفاده از دوقلوزایی در اصلاح




دو قلوزایی در گاو شیری

فاكتورهایی كه خطر دوقلوزایی را در گاو شیری بالا می برند شامل نژاد دام و تعداد مهندسی ژن




کاربرد بیوتکنولوژی در علوم دامی

یکی ازاین روشها سوپر اوولاسیون است که باعث افزایش امکان دوقلوزایی ژن‌ به ‌ تنهایی




دنیای ژنتیک

این ژن ها باعث حذف یا افزایش دی ان ای از همان زمان به بعد بود که میزان دوقلوزایی در این شهر




کاربرد بيوتکنولوژي در اصلاح دام

یکی ازاین روشها سوپر اوولاسیون است که باعث افزایش امکان دوقلوزایی ژن‌ به ‌ تنهایی




برچسب :