حسابداری و بودجه بندی دهیاریها ( شهرستان مراغه )

  تعرفه عوارض محلی دهیاران در سال 92

بسمه تعالی

 مقدمه : پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران و با عنایت به فرمایشات بنیانگدار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی ( ره ) در مورد از بین رفتن اختلافات طبقاتی و کاهش شکاف عظیم میان فقیران و ثروتمندان در سطح کشور محرومیت زدایی از نقاط عقب مانده کشور که قسمت عمده آن را در دوران قبل از انقلاب اسلامی روستاها تشکیل می دادند به یکی از اقدامات مهم نظام جمهوری اسلامی تبدیل شد و فعالیتهای چشمگیری صورت گرفت که بدنبال آن نهاد مردمی و غیر دولتی دهیاری پا به عرصه مدیریت روستایی گذاشت . پس از راه اندازی دهیاریها اولین اقدام تدوین و تصویب بودجه برای اجرای پروژه های عمرانی و خدماتی بود که یکی از عوامل اصلی توسعه روستایی بشمار می رود.  طبق ماده 13 اساسنامه ، تشکیلات و سازمانهای دهیاریها و ماده 36 آیین نامه مالی دهیاریها بخشی از منابع درآمدی دهیاریها از طریق دریافت عوارض می باشد، بر این اساس دهیاریها می توانند به منظور تامین بخشی از هزینه ها، از طریق شورای اسلامی بخش نسبت به برقراری عوارض محلی و هزینه خدمات اقدام نمایند.  با توجه به سابقه اندک مدیریت دهیاریها  و وظیفه نظارتی وزارت کشور و استانداری ها، این الگوی تعرفه عوارض محلی و هزینه خدمات که دارای ویژگی شفافیت و سادگی است، تهیه شده و لازم است فرمانداران محترم با همکاری بخشداران و اعضای محترم شوراهای اسلامی بخش ، در مهلت قانونی نسبت به پیشنهاد توسط دهیار و اعضای محترم شورای اسلامی روستا و تصویب شورای اسلامی بخش مربوط و تایید فرمانداری اقدام نمایند. تا انشاا... در مرحله عمل از نظر قانونی فاقد اشکال باشد. 

 مواردی که در پیشنهاد ، تصویب، اخذ عوارض و هزینه خدمات بایستی مد نظر قرارگیرند :

 1-شورای روستا و دهیار قبل از اخذ هر نوع عوارض و هزینه، اطلاع رسانی مناسب نمایند.

 2- عوارض وهزینه هایی قابل وصول است که مراحل قانونی تصویب طب شده باشد. 

 3- اخذ هر نوع عوارض و هزینه خدمات منوط به رعایت ضوابط مربوط میباشد.

 4-اخذ هر نوع عوارض و هزینه خدمات در داخل محدوده وحریم مصوب روستا قانونی است.

 5- در کلیه موارد رعایت ضوابط طرح هادی وسایر مقررات الزامی است.

 6- این الگوی تعرفه عوارض پیشنهادی بوده ودر هر روستا با شرایط خاص آن می توان با رعایت ضوابط قانونی نسبت به کاهش یا افزایش آن اقدام نمود.

 7- حد الامکان سعی شود مبنای عوارض در سطح روستاهای دارای شرایط یکسان اقتصادی برابر تصویب شود.

 8- با توجه به پیش بینی 2 روش در بیشتر عوارض این الگو ، یکی از روش ها متناسب با شرایط هر روستا تصویب شود. 

 9- با توجه به پیش بینی الگو به صورت کلی، متن آن برای هر روستا اصلاح شود.

 10- در تصویب هر نوع عوارض و هزینه خدمات به اثرات تبعی اجرای آن توجه کافی معمول تا عامل منفی برای ساکنین دوستا به ویژه مهاجرت منجر مشود.

 11- در تصویب عوارض و هزینه خدمات به همراه سایر اقدامات ، از سرمایه گذاری در روستا حمایت جدی لحاظ گردد تا زمینه تشویق سرمایه گذاری در روستا فراهم شود.

 12- با توجه به اسقرار دهیاری ها و جدید بودن موضوع عوارض ، سعی شود مرحله به مرحله و به صورت پلکانی دریافت شود. 

 13- در اخذ عوارض و اجزا و نگهداری از پروژه های روستا از مشارکت مردم با تدبیر شایسته استفاده شود.

 14- نحوه مصرف درآمد حاصل از وصول عوارض محلی و هزینه خدمات ، طبق بودجه سالیانه برای تامین تمام یا بخشی از هزینه های اداری ، خدماتی و عمرانی واقع در محدوده همان روستا قابل هزینه خواهد بود.

 15 – در ارائه خدمات و اجرای پروژه ها توسط دهیاری مسائل قانونی دقیقا رعایت شده تا در همکاری مردم با دهیاری جهت اخذ مطالبات لطمه ای وارد نشود. 

 16- با توجه به شروع اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها در کشور ، در مراحل تصویب و وصول عوارض اثرات تبعی آن لحاظ گردد.  

   قابلیت اجرایی:    1)وضع و وصول عوارض و هزینه خدمات پس از پیشنهاد دهیاری و شوراهای اسلامی روستا و تصویب شورای اسلامی بخش و تایید فرماندار و اعلان عمومی در مهلت مقرر با رعایت مقررات مربوطه لازم الاجرا خواهد بود. 2)کلیه مراحل تصویب و تایید و اعلان عمومی (انتشار اگهی ) بایستی تا 15 بهمن سال 1391 انجام و از اول سال بعد قابل اجرا خواهد بود. 

  دستورالعمل عوارض تعاریف

1-واحد مسکونی    عبارت است از ساختمانی که به منظور سکونت شامل اطاق ، آشپزخانه و سرویس های لازم احداث میشود.

 2-واحد تجاری و خدماتی   عبارت است از ساختمانی که به منظور استفاده کسب و پیشه و تجارت احداث گردیده و یا ساختمان های شرکت ها و ... که با اصول بازرگانی اداره یا تابع قانون تجارت فعالیت داشته باشد.

 3-واحد صنعتی   عبارت است از ساختمانی که به منظور استفاده صنعتی و یا ایجاد کارگاه صنعتی با موافقت اصولی دستگاههای مربوطه جهاد کشاورزی ، وزارت صنایع و معادن و فلزات و... ایجاد شده باشند .

4- واحد فرهنگی ، آموزشی ، ورزشی و بهداشتی    عبارت است از کلیه ساختمانهایی که به منظور استفاده آموزشی ، آموزش عالی ، بهداشتی و درمانی ، ورزشی ، مراکز فرهنگی و هنری و... احداث شوند.                                              

   تبصره :طبق قانون مصوب سال 1386 ساختمانهای آموزشی متعلق به آموزش و پرورش و مدارس دینی از سال 86 از پرداخت عوارض احداث و ... معاف هستند.         

  5-واحد اداری عبارت است از کلیه ساختمانهای دولتی، نهادهای انقلاب اسلامی و نظامی ، بدیهی است سایر ساختمان هایی که از شمول بند های 1و2 و3و4 خارج باشند مشمول تعریف واحد اداری خواهندبود. 

  مقررات عمومی

 ماده1- ساختمانهایی که قبل از تاسیس دهیاری ،پروانه ساختمانی آنها توسط بنیاد مسکن صادر شده و مطابق مفاد پروانه احداث شوند در صورت مراجعه به دهیاری برای صدور پایانکار ، دهیار میتواند با اخذ هزینه کارشناسی نسبت به صدور پایان کار اقدام نماید. در صورتی که ساختمان نیمه کاره باشدو به دهیاری جهت تمدید مراجعه شود دهیار میتواند با اخذ عوارض تمدید مطابق این تعرفه نسبت به تمدید مهلت پروانه به تمدید یک سال اقدام نماید.بدیهی است در صورت صدور پروانه احداث قبل از تاسیس دهیاری توسط مراجعی مثل بنیاد مسکن ،بخشداری و ... وعدم شروع به احداث ساختمان ، مالک مکلف است به دلیل اتمام مهلت پروانه ساختمان و تغییر در مراجع قانونی صدور پروانه به دهیاری جهت دریافت پروانه جدید با همکاری بخشداری مراجعه نماید.  

ماده 2-در صورتی که ساختمان مسکونی به صورت چند واحدی احداث شود متوسط هر واحد که از تقسیم سطح کل زیر بنا (سطح ناخالص کل بنا)بر تعداد واحد مسکونی حاصل میشودملاک محاسبه هر متر مربع عوارض صدور پروانه مسکونی قرار خواهد گرفت.  

 ماده3- برای احداث یک واحد مسکونی حداکثر تا 200 مترمربع که در تملک مسجد باشد صدور پروانه ساختمانی عوارض ندارد.

 ماده4- احداث ساختمان برای مساجد ، امام زاده ها ، تکایاو حسینیه ها،کتابخانه ها، و موزه ها عوارض ندارد. اما قسمتهایی که از اماکن مذکور به عنوان تجاری یا خدماتی و ... احداث شوند مشمول عوارض ردیف مربوطه خواهند بود.  

 ماده 5- چنانچه مالکین ساختمانهای موجود بخواهند نسبت به نوسازی آنها اقدام نمایند به اندازه زیر بنای موجود عوارض احداث ندارند برای اضافه بنای ناشی از این بند (ساختمانهای موجود ) در زمان نوسازی  50٪ عوارض مشمول ، تعلق میگیرد. مثال : در صورت وجود 100 متر مربع ساختمان قدیمی و مراجعه مالک جهت نوسازی آن ، تا 100 متر مربع عوارض دریافت نشده و بقیه مساحت زیر بنای احداثی را با 50٪ مبنای عوارض ردیف مربوطه محاسبه و دریافت خواهد شد.  

 ماده 6- کلیه مطالبات دهیاری باید به حساب دهیاری واریز گردد.  

 ماده 7-مدت اعتبار پروانه ساختمانی دو سال بوده و تمدید آن برای دو بار رایگان است کا اعتبار هر تمدید یک سال خواهد بود. در صورت عدم اتمام ساختمان در این مدت ، معادل 25٪ عوارض صدور پروانه (زمان مراجعه )، به عنوان عوارض هر تمدید از سال پنجم اخذ خواهد شد.  

 ماده 8- تجدید بنای ساختمانهای تخریب شده در اثر زلزله، رانش زمین ، حریق و ... با تایید شورای اسلامی روستا و یا مراجع ذی صلاح به اندازه مساحت زیر بنای قبلی عوارض ندارد.  

 ماده 9- در مورد خانواده های معظم شهدا ، آزادگان ، جانبازان عزیز و همچنین مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره)و سازمان بهزیستی ،با توجه به قانون بودجه سالانه کشور اقدام خواهدشد.  

 ماده10- در صدور پروانه احداث دریافت هر گونه وجهی در هر مرحله و تحت هر عنوان ( خودیاری، همیاری و ... ) بر خلاف تعرفه مصوب از متقاضیان پروانه ساختمان ممنوع می باشد. تبصره – در ساختمانهای مختلط تجاری ، مسکونی عوارض زیر بنای تجاری، مسکونی برابر مقررات مربوطه جداگانه دریافت خواهد شد.  

 ماده11- قسمت های اشتراکی ساختمان مانند روشنایی ، انباری ، داکت ( کانال عبور تاسیسات ) و همچنین پیلوت و پارکینگ عوارض احداث ندارد.  

 ماده 12- به هنگام درخواست مجوز اضافه بنا ، مشروط بر اینکه در اعیانی موجود مقررات ساخت رعایت شده باشد عوارض صدور پروانه ساخت صرفا برای متراژ بنای ایجادی و یا تبدیلی منظور خواهد شد.  

 ماده 13- برای ساختمان هایی که قبل از تصویب تعرفه و اعلان آن ، پروانه آنها صادرو تخلفی ندارد عوارض وصول نخواهد شد.  

 ماده 14- چنانچه موقوفات به اشخاص واگذار و یا اجازه داده شده و در سند واگذاری حق ایجاد بنا و اخذ سند اعیانی برای اشخاص منظور شده باشد اشخاص مذکور در حکم مالک محسوب و مشمول پرداخت عوارض خواهند بود.  

 ماده 15-احداث بناهایی نظیر: 1-سرویس بهداشتی به اندازه 3 متر مربع در حیاط 2- احداث بالکن در مغازه در حد یک سوم مساحت یا قفسه بندی داخلی با مصالح غیر بنایی 3- نما سازی دیوارها 4- مرمت وتعویض تقسیم بندی داخلی 5- محوطه سازی 6- تعویض در و پنجره 7-سایبان خودرو 8- تعویض سقف اعیانی های چوبی با رعایت مسائل فنی و ... 9- احداث گلخانه و محل نگهداری طیور 10- ایجاد پارکینگ از اعیانی مجاز 11- احداث حوض واستخر و مخازن آب وسوخت نیاز به دریافت پروانه ساختمانی و پرداخت عوارض ندارند.  

 ماده 16- مجوز تعمیرات ساختمان در صورت نیاز به صدور مجوز تعمیرات ساختمانی در ساختمانهای احداثی قبل از تاسیس دهیاری، می توان به صورت یک برگی با ذکر مشخصات عرصه و اعیانی، مجوز تعمیرات در ساختمانهای مجاز (موجود)فوق الذکر با رعایت بند 16مقررات عمومی بنا به تقاضای مالک صادر نمود. در صدور این نوع مجوز تعمیرات ساختمانها فقط هزینه ای به مبلغ 200000 ریال اخذ خواهد شد. تبصره :    در زمانی که برای موارد مندرج در ماده 15 مالک بدون درخواست و اخذ مجوز اقدام نماید  هزینه ای دریافت نخواهد شد.

 

  ماده 1 عوارض صدور پروانه ساختمان مسكوني   عوارض صدور پروانه ساختمان مسكوني به شرح ذيل محاسبه و توسط دهياري از متقاضيان احداث بنا در محدوده و حريم روستا وصول مي گردد.    

  مبلغ عوارض صدور پروانه ساختماني = قيمت منطقه اي ضربدر متراژ  

  1-    تا 100 متر مربع زيربنا هر متر مربع p4

  2-    تا 200 متر زيربنا هر متر مربع p5

  3-    تا 300 متر مربع هر متر مربع p6

  4-   بيش از 300 متر مربع زير بنا هر متر مربع p7    

 ماده 2 عوارض پذيره   حد اكثر عوارض پذيره يك متر مربع از يك واحد تجاري و اداري و صنعتي كه توسط دهياري محاسبه و از متقاضيان احداث بنا در محدوده و در حريم روستا وصول ميگردد به شرح ذيل مي باشد . رديف طبقاتي تجاري اداري وعمومي صنعتي و كشاورزي ملا حظات 1 همكف P4 P3 P2   P  قيمت منطقه اي ملاك عمل  دارايي مي گردد. 2 زيرزمين P3 P5/2 P2 3 اول P25/2 P2   P1 4 دوم به بالا P2 P2

 ماده 3 عوارض پيش آمدگي ساختمان در معابر عمومي   براي هر متر مربع پيش آمدگي ( بالكن) روپوشيده برابر p6   براي هر متر مربع پيش آمدگي ( بالكن) روباز برابر p5    

 ماده 4 حق تفكيك  حق تفكيك براي:   الف-  زمينهاي با كاربردي مسكوني 30درصد خالص قطعات يا مبلغ p3 +30000 ريال.   ب –  زمينهاي با كاربري تجاري صنعتي 100 درصد خالص قطعات يا مبلغ p4+30000 ريال .   ت –  زمينهاي با كاربری زراعي 45 درصد خالص قطعات يا مبلغ p5+30000 ريال . محاسبه و از متقاضيان در محدوده و حريم هر روستا توسط دهياري وصول مي گردد.

 ماده 5 حق تفكيك ساختمان (اعياني)   در صورت احداث ساختمان مطابق پروانه يا ساختمانهاي موجود و تقاضاي مالك براي تفكيك قسمت احداثي (اعياني) به تعداد واحد مثل آپارتمان و... در مقابل صدور مجوز تفكيك اعياني عوارضي به شرح زير محاسبه و دريافت خواهد شد . حق تفكيك براي : الف – تفكيك هر واحد با كاربري مسكوني 10درصد p3+30000 ريال براي هر متر مربع اعياني و عرصه. ب – تفكيك هر واحد با كاربري تجاري صنعتي 80درصد p3+30000 ريال براي هر متر مربع اعياني و عرصه.

 ماده 6 هزینه خدمات روستائی برای املاک ورود به محدوده روستا یا تغییر کاربری تا 3000 متر مربع   الف – تا 1000 متر مربع مبلغ 1000000 ریال ب –  تا 2000 متر مربع مبلغ 2000000 ریال ج -  تا 3000 متر مربع مبلغ 3000000 ریال برای اراضی با متراژ بیش از 3000 متر مربع بر اساس بخشنامه ارسالی از معاونت امور روستائی استان آذربایجانشرقی .    

 ماده 7 عوارض حق مشرفیت   (  P  × 20000 ریال ) × مساحت عرصه = عوارض حق مشرفيت    

 ماده 8 عوارض بر معاملات غير منقول (زمين و ساختمان )   عوارض بر معاملات غير منقول با ماخذ يك در هزار مبلغ مورد معامله توسط دهياري محل قابل وصول خواهد بود . روش محاسبه: اگرزمين واقع در روستا به مبلغ 1000000000 ريال به فروش رسيده باشد: 1000000 ريال =001/0 ضربدر 1000000000   ماده 9 عوارض كسب و پيشه   كليه واحدهاي كسبي و مشاغل خاص در سطح روستا مكلفند عوارض ساليانه مكاني كه در آن به كسب يا پيشه مي پردازند برابر تعرفه مصوب به دهياري پرداخت نمايند . نرخ عوارض فوق الذكر در سال 91 براي واحد هاي تجاري واقع در معابر اصلي 300000ريال و در ساير معابر 200000 ريال ميباشد.    

 ماده 10 حق افتتاح كسب و پيشه   وجه مذكور براي يكبار جهت افتتاح كسب و پيشه و شروع فعاليت صنفي از متقاضي علاوه بر عوارض ساليانه صنف مربوطه توسط دهياري از مودي (متقاضي كسب ) اخذ مي گردد و ميزان آن حداكثر 3 برابر عوارض ساليانه صنف مربوطه خواهد بود.    

 ماده 11 عوارض سطح روستا   بر كليه اراضي و ساختمانها و مستحدثات واقع در محدوده روستا عوارض به ماخذ حداكثر يك در صد ارزش معاملاتي مورد عمل دارايي موضوع ماده 64 قانون مالياتهاي مستقيم برقرار مي شود كه توسط دهياري محل محاسبه و وصول مي گردد0   الف-   يك در صد ضربدر قيمت منطقه اي ضربدر مساحت كل =عوارض سطح روستا     ب – علي الحساب 1 واحدهاي  مسكوني سالانه 60000 ريال 2 واحدهاي تجاري سالانه 80000 ريال 3 واحدهاي اداري سالانه 100000 ريال 4 واحدهاي كارگاهي وصنعتي سالانه 120000 ريال 5 ساير املاك سالانه 60000 ريال      

 ماده 12 عوارض قطع درختان معابر   در صورت قطع درختان معابر روستا توسط افراد حقيقي و حقوقي عوارضي به شرح زير تعلق مي گيرد.   P7 * عمر درخت (مثال رقم 15 براي درخت پانزده ساله ) = عوارض قطع درخت          

 ماده 13 ساير خدمات و عوارض  

         - حق كارشناسي و بازديد از محل مبلغ 150000 ريال .

         - جواب استعلام ادارات مبلغ 250000 ريال .    

         - هزينه جمع آوري زباله سالانه براي هر واحد مسكوني –تجاري –اداري و ... مبلغ 240000 ريال مي باشد.  

         - عوارض مازاد بر تراکم به ازای هر متر مربع مازاد سطح اشغال مبلغ 50000 ریال محاسبه گردد .                        

 

 دستورالعمل عوارض  

 ماده 1: عوارض و هزینه خدمات موضوع این دستور العمل  عبارت است از وجه یا وجوهی که مستند به ماده 50 و تبصره 1 و با رعایت تبصرع 3 آن ماده و ماده 52 و سایر مقررات مرتبط در قانون مالیات بر ارزش افزوده و ماده 1و3 و ماده 14 و بندهای مربوط در این ماده مندرج درآیین نامه اجرایی نحوه وضع و وصول عوارض و بند 5 ماده 13 اساسنامه ، تشکیلات و سازمان دهیاری به تصویب شورای اسلامی بخش رسیده و پس از تایید فرمانداری و آگهی عمومی از اول سال 1392 اجرا خواهد شد.

 تبصره : وضع عوارض محلی جدید و یا افزایش نرخ هر یک از عوارض محلی می بایستی حداکثر تا پانزدهم بهمن ماه هر سال برای اجرا در سال بعد تصویب و تایید و اعلام عمومی گردد.       

 ماده 2- منبع عوارض :   عبارت است از کلیه اماکن و واحدهای صنفی ، صنعتی ، خدماتی ، ساختمانی ، زمین و هر گونه منبع درآمدی واقع در محدوده  روستا موضوع ماده 3 آیین نامه اجرایی نحوه وضع و وصول عوارض می باشد.  

 ماده 3- نوع عوارض   الف- عوارض ملی  :    عوارضی است که در قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب 19/3/87 تکلیف نحوه وصول و مصرف آن معین گردیده است.   ب- عوارض محلی :    عوارضی است که له استناد تبصره 1 ماده 50 قانون مالیات بر ارزش افزوده با رعایت مقررات مربوط وضع می گردد.    ب/1- عوارض محلی عمومی  عوارضی است که به استناد ماده 1و 3 آیین نامه ارایی محوه وضع و وصول عوارض و ماده 50 قانون مالیات بر ارزش افزوده و تبصره 1 و با رعایت تبصره 3 آن ماده و ماده52  و سایر مقررات متبط در آن قانون و تبصره 1 ماده 3 قانون تعاریف محدوده و حریم شهر ع روستا و شهرک و نحوه تعیین آنها و بند 7 ماده 13 اساسنامه ، تشکیلات و سازمان دهیاری ها و سیاست های عمومی کشور وضع میگردد. از انواع عوارض محلی می توان عوارض بر زمین ، ساختمان وکسب و پیشه و ... را نام برد.  ب/ 2- عوارض محلی اختصاصی  عوارضی است که به استناد ماده 1و3 آیین نامه اجرایی نحوه وضع و صوصل عوارض و ماده 50 قانون مالیات بر ارزش افزوده و تبصره 1 و با رعایت تبصره 3 آن ماده و ماده 52 و سایر مقررات  مرتبط در آن قانون و تبصره 1 ماده 3 قانون تعاریف محدوده و حریم شهر ، روستا و شهرک و نحوه تعیین آنها و بند 7 ماده 13 اساسنامه ، تشکیلات و ساز مان دهیاریها و سیاست های عمومی کشور و بر اساس شرایط جغرافیایی ، طبیعی ، اقتصادی، اجتماعی و کالبدی خاص هر روستا وضع میگردد.   تبصره :عوارض محلی بند"ب"این ماده با پیشنهاد دهیار و شورای اسلامی روستا ، تصویب شورای اسلامی بخش ، تایید فرماندار و انتشار آگهی عمومی تا بهمن هر سال از ابتدای سال بعد قانونا قابل اجرا است. 

 ماده 4- تعرفه عوارض :  فهرستی است از کلیه عوارض و بهای خدمات و سایر درآمد هایی که با رعایت قوانین مریوطه توسط دهیاری وصول یا تحصیل می شود. 

 ماده 5- مودی عوارض : اشخاص حقیقی یا حقوقی پرداخت کننده عوارض یا بهای خدمات و سایر درآمد ها به دهیاری است که ممکن است منبع عوارض یا درآمد مشمول وی باشد ا اشخاص مذکور وسیله وصول عوارض و ... باشند.  

 ماده 6- مامور تشخیص : دهیار یا فردی که از طرف دهیار اختیار تطبیق وضع مودی با هر مورد عوارض و تشخیص بدهی مودی کتبا به عهده او گذاشته شده است و مامور تشخیص مکلف است کمال دقت را در تشخیص خود در مورد عوارض مربوط به کار گیرد.

 ماده 7- تشخیص علی الراس:  تشخیصی است که مامور تشخیص با رعایت این دستور العمل و بر اساس قرائن مستند هنگامی که مودی از ارائه و در اختیار گذاشتن مدارک و دفاتر خودداری نماید ، خواهد داد.

 ماده 8-مامور وصول :  ماموری است که از طرف دهیار جهت وصول عوارض و ... تعیین می شود. مامورین وصول باید تضمین کافی را جهت این وظیفه به دهیاری  ارائه نمایند.     

 ماده 9 – پیش آگهی : نوعی آگهی می باشد که حاوی مشخصات منبع عوارض و مودی یا مودیان با ذکر مستند قانونی و نوع و میزان عوارض و شماره بانکی دهیاری به همراه آدرس بانکی مربوطه مه بعد از سررسید موعد پرداخت عوارض ، به مودی عوارض یا بدهکار که پرداخت بدهی خ.د را به تاخیر انداخته است توسط دهیاری فرستاده میشود. 

 ماده 10- اخطاریه :   برگه ای است که توسط دهیاری بعد از صدور و ارسال پیش آگهی برای اخطار به بدهکارعوارض ویا مودی عوارض که پرداخت بدهی خود را به تاخیر انداخته است فرستاده میشود.  

  ماده 11- صورت حساب بدهی :  برگه ای است که شامل میزان بدهی اشخاص حقیقی و یا حقوقی و شماره حساب بانکی مربوط بابت انواع عوارض متعلق به منلع عوارض با ذکر مستند قانونی و نحوه محاسبه عوارض یا بدهی بوده که با درخواست مودی یا دفتر خانه اسناد رسمی توسط دهیاری تنظیم و تسلیم و یا ارسال می گردد.چنانچه صورتحساب بدهی به منظور اعلام میزان بدهی و در پاسخ به استعلام دفاتر رسمی برای انجام معامله صادر شود انجام معامله در دفاتر رسمی منوط به ارائه مفاصا حساب بدهی و یا توریع مبلغ بدهی به حساب بانکی دهیاری خواهد بود.

 ماده 12 – رسید دریافت وجه: برگه ای است که به موجب آن دهیاری مکلف است در قبال دریافت عوارض و سایر مطالبات به پرداخت کننده تسلیم نماید.

 ماده 13-تقسیط عوارض:  دهیار مجاز به تقسیط مطالبات خود ناشی از عوارض و ... و بدون تصویب شورای روستا نیست. در مواردی که مودی قادر به پرداخت تمام بدهی خود به صورت یک جا نباشد ، دهیار میتواند مطالبات دهیاری را با اقساط حداکثر در سی و شش ماه مطابق دستور العملی که له پیشنهاد دهیار به تصویب شورای اسلامی روستا می رسد ، دریافت نماید.در هر حال صدور مفاصا حساب موکول به پرداخت کلیه بدهی های مودی خواهد بود.   

 ماده 14- مفاصا حساب:  برگه ای است که پس از پرداخت کامل بدهی مودی عوارض به دهیاری و یا اثبات عدم بدهی مودی در تاریخ معین برای مقطع زمانی مشخص صادر می شودو در آن میبایستی مشخصات کامل پرداخت کننده عوارض و منبع عوارض و حسب مورد،مبلغ و شماره و تاریخ فیش بانکی محل پرداخت درج شود. 

 ماده 15-پیش آگهی باید با ابلاغ قانونی طبق موارد مذکور در فصل ابلاغ قانونی آیین نامه دادرسی مدنی به مودی یا مودیان ابلاغ گردد. و در پیش آگهی قید شود که عوارض متعلقه را حداکثر ظرف مدت 10روز پس از ابلاغ این پیش آگهی به حساب معرفی شده در پیش آگهی واریز و رسید دریافت نمایدو در صورت اعتراض به میزان عوارض ، مودی یا مودیان مکلفند حداکثر ظرف مدت 15 روز پس از ابلاغ رسمی اعتراض خود را کتبا به همراه مدارک مثبته به دهیاری تحویل و رسید دریافت دارند. دراین صورت دهیاری در مرجله نخست موضوع را رسیدگی و چنانچه منجر به توافق نگردد پرونده را جهت اتخاذ تصمیم نهایی به مرجع صالحه ارجاع خواهد نمود.

 ماده 16 – در صورت انقضای مهلت مندرج در پیش آگهی و عدم اعتراض مودی ، پیش آگهی صادره به منزله قبل از طرف مودی تلقی خواهد گردید. 

 ماده 17- دهیاری دارای فهرستی از تعرفه های عوارض خواهد بود که در آن انواع عوارضی که به وسیله دهیاری وصول میشود درج و هر نوع عوارض جدید که وضع و تصویب می گردد و یا هر تغییری که در نوع ، میزان ، مبلغ و نرخ آنها صورت می گیرد در فهرست مذکور منعکس  میشود.

 

 

   امضا دهيار (پيشنهاد دهنده)                                             مهر دهيار  

امضا اعضاي شوراي روستا (پيشنهاد دهنده)                مهر شوراي روستا 

  تعرفه عوارض محلي و هزينه خدمات روستاي ............. .تعرفه عوارض محلي و هزينه خدمات دهياري روستاي ................................... بنا به پيشنهاد مشترك دهيار و شوراي آن روستا در .............. ماده و ................. تبصره و جمعا در ............... صفحه ، در جلسه شماره ............. مورخ ............................ شوراي بخش سراجو به شماره ( ثبت دفتر شورا ) ..................... مورخ ............................... به تصويب رسيد.   

  نام ونام خانوادگي و امضاي اعضاي شوراي بخش سراجو (تصويب كننده )

                                    مهر شوراي بخش  

 

در مورخ .................................. تعرفه عوارض محلي و هزينه خدمات دهياري روستاي.................................... كه در جلسه شماره ................... مورخ ........................... در .............. ماده و .............. تبصره و جمعا در ............. صفحه به تصويب شوراي بخش سراجو رسيده به شماره ................. مورخ .................................... تاييد مي شود كه دهياري تا 15 بهمن سال جاري نسبت به انتشار آگهي عمومي اقدام و از اول سال بعد قابل اجرا خواهد بود.

  امضاي فرماندار (تاييد كننده مصوبه عوارض محلي )                       

            مهرفرمانداري                                                                                                 

 

تهیه و تنظیم : جلیل قلی زاده (کارشناس امور مالی دهیاران بخش سراجو)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         



مطالب مشابه :


تعیین میزان افزایش حقوق کارگران در سال 92 - (جزئیات افزایش 25 درصدی حداقل حقوق اداره کار)

کار سال 92 آنالیز حقو ق بخشنامه میزان حقوق سال 1392 حقوق قانون کار در سال 92 حقوقی و امور




جدول حداقل حقوق سالهای 90 الی93و پاره ای از قوانین کار

یعنی محاسبه و افزایش مزد روزانه در سال 1393 برای افرادی که حقوقشان در سال 93 بالاتر سال 92. 4871250.




حسابداری و بودجه بندی دهیاریها ( شهرستان مراغه )

تعرفه عوارض محلی دهیاران در سال 92. اشخاص مذکور در حکم مالک در سال 91 براي واحد




قوانین دهیاری

برای مدت چهارسال توسط شورا انتخاب و برای صدور حکم در سال ‌1378 مطابق حقوقی‌ مستقل‌ در




منن کامل اساسنامه دهیاری ها

برای مدت چهار سال توسط شورا انتخاب و برای صدور حکم دهیاران وخلاصه در صورت نیاز در طول




قوانین و مقررات دهیاری ها

برای مدت چهارسال توسط شورا انتخاب و برای صدور حکم در سال ‌ جاری‌ و حقوقی‌ مستقل‌ در




قانون شورای شهر

– دوره فعالیت شوراهاي روستا و شهر از تاریخ تشکیل چهار سال حقوقی بوده، حق حکم این ماده




برچسب :