تاریخچه ی زاهدان زابل وخاش
شهر زاهدان
زاهِدان شهری در استان سیستان و بلوچستان ایران است. این شهر مرکز استان سیستان و بلوچستان و نیز مرکز شهرستان زاهدان است. نام پیشین آن دُزداب بود که در زمان رضاشاه پهلوی به نام کنونی خوانده شد. جمعیت این شهر بر طبق سرشماری سال ۱۳۸۵، برابر با ۵۶۷٬۴۴۹ نفر بودهاست [۱]. زاهدان در بعضی فرهنگها زاهِناک خوانده میشود. هم اکنون زاهدان یازدهمین شهر بزرگ کشور است و به علت دارا بودن جمعیت بیش از نیم میلیون یکی از کلانشهرهای ایران به حساب میآید. زاهدان به ۳ منطقه شهرداری تقسیم شدهاست
تاریخچه
زاهدان شهری تازهبناست که بر سر راه کرمان به مشهد، کرمان به چابهار و نزدیک مرز پاکستان و افغانستان واقع شدهاست.
در اوایل پادشاهی فتحعلی شاه قاجار در منطقه بلوچستان ایران و در محل زاهدان کنونی چاه آبی بود که راهزنان پس از حمله به کاروانها و چپاول دارایی آنان ساعتی یا شبی را در آنجا سپری میکردند پیرامون این چاه جنگلهای انبوه تاغ و گز بود که اکنون اثری از آن نیست.
در سال ۱۳۱۵ هجری قمری یکی از ساکنان آن محل کاریزی در آنجا حفر کرد و آبادی کوچکی بوجود آمد که «دزدآب» نام گرفت. چهار سال بعد متخصصان بلژیکی که در استخدام دولت ایران بودند جهت دایر کردن گمرکخانه به دزدآب آمده و از این زمان به تدریج به وسعت و جمعیت دزدآب افزوده شد. از سال ۱۳۴۱ خورشیدی دزدآب به زاهدان تغییر نام یافت. در اوایل سدهٔ بیستم اولین نشانههای شهرنشینی با احداث خط آهن از کویته پاکستان به زاهدان پدیدار شد و با توسعههای بعدی زاهدان امروزی به مرکز استان تبدیل شد. هم اکنون خط آهن جدیدی از زاهدان بسمت بم و سپس به کرمان در حال احداث است.
شهر زابل
پیشینه تاریخی
شهرستان زابل در قدیم سیستان (سكستان ، سجستان) و نیمروز ناميده میشد. محلی که امروز زابل نامیده میشود در گذشته زمینهایی با تپههایی از ماسههای روان و رسوبات دریایی بوده که قسمتی ازآن در مسیر رودخانه هیرمند قرار داشته است. با کم شدن آب رودخانه بر وسعت خشکیهای اطراف آن افزوده شد و با اتصال این منطقه به روستای حسین آباد، آبادی بزرگی تشکیل گردیده است. بعدها تأسیس پادگان نظامی بر اهمیت آن افزوده است. در سال ۱۳۱۴ هجری شمسی بر طبق مصوبه هیات وزیران ، آن آبادی را زابل نامیدند و در سال ۱۳۱۶ شمسی به مرکز سیستان تبدیل شد. زابل امروزی شهری نسبتاً توسعه یافته و مجهز به انواع خدمات مورد نیاز جامعه شهری است.
شهر خاش
پیشینه تاریخی
خاش امروزی در نزدیکی شهر قدیمی خاش قرار دارد که تاریخ پیدایش آن به پیش از حکومت نادرشاه میرسد. این شهر تا قبل از نادرشاه به علت ناامنی چندان اعتباری نداشت اما نادر شاه ضمن سرکوبی راهزنان، این منطقه را امن کرد و بعدها قلعههایی ساخته شد و بدین ترتیب خاش رو به توسعه و آبادانی گذاشت و از شکل یک روستا خارج شد و آرام آرام سیمای شهر به خود گرفت.
منبع : ویکی پدیا
مطالب مشابه :
لیزر و کاربرد آن
وقتی لیزر کشف شد هیچ کس نمی دانست فایده و کاربرد آن چیست. در روزهای نخستین کشف لیزر این جمله
اجزای تشکیل دهنده اولین لیزر حالت جامد(لیزر یاقوت)
مهندسی اپتیک و لیزر - اجزای تشکیل دهنده اولین لیزر حالت جامد(لیزر یاقوت) - به پایگاه تخصصی
کتاب های لیزر
مهندسی اپتیک و لیزر - کتاب های لیزر - به پایگاه تخصصی مهندسی اپتیک و لیزر ایران خوش آمدید
فرزندان تاج محمد رمرودی
خانواده های رمرودی - زاهدان . رمرودی - گلزار (حاج حسین رمرودی) خرید هات بانز | لیزر
کتاب های آشکارساز های نوری
مهندسی اپتیک و لیزر - کتاب های آشکارساز های نوری - به پایگاه تخصصی مهندسی اپتیک و لیزر ایران
نمونه کارنامه ها و قبولی های کنکور فوتونیک سال 91
مهندسی اپتیک و لیزر - نمونه کارنامه ها و قبولی های کنکور فوتونیک سال 91 - به پایگاه تخصصی
تاریخچه ی زاهدان زابل وخاش
نه که روز - تاریخچه ی زاهدان زابل وخاش - مجموعه مفاهیم علوم اجتماعی جهت کمک به معلمان علوم
رشته فیزیوتراپی-توضیحات کامل
دانشجویان فیزیوتراپی زاهدان ـ اولتراسوند ـ پکهای گرمایی (Hot Pack) ـ لیزر ـ الکترو تراپی
فراخوان جذب بازیگر
گروه تاتر آروین زاهدان - فراخوان جذب بازیگر - طرح.نویسندگی.اجرای تاتر لیزر سبز
برچسب :
لیزر زاهدان