جزیره آشوراده؛ بررسی وضعیت گردشگری:

جزیره آشوراده؛ بررسی وضعیت گردشگری:

1- موقعیت جغرافیایی:

جزیره آشوراده درمنتهی الیه شرقی شبه جزیره میانکاله درجنوب شرقی دریای خزر با  وسعتی در حدود 1200 هکتار واقع شده است که شمال این جزیره را دریای خزر و جنوب آنرا خلیج گرگان احاطه نموده و شرق آن به واسطه تنگه باریکی که خلیج گرگان را به دریای خزر مرتبط میسازد از خشکی جدا ساخته و غرب آن بوسیله کانالی از شبه جزیره میانکاله جدا گردیده است. آب و هوای این جزیره مشابه آب و هوای شمال کشور است دارای زمستانی معتدل و تابستانهایی گرم معتدل با رطوبت بالا میباشد، حداقل درجه حرارت در زمستان 7 درجه سانتیگراد و درتابستان 37درجه سانتیگراد و متوسط دمای سالیانه 16 درجه سانتیگراد میباشد.

 

2- تاریخچه آشوراده:

سیر تاریخی جزیره آشوراده مبین این واقعیت است که این جزیره در مقاطعی از گذشته مرکز مبادلات تجاری و فعالیتهای مختلف اقتصادی بوده است در سال 1215 هجری شمسی برابر با 1836 میلادی جزیره به اشغال روسها درآمد و محل رقابت استعماری روسیه تزاری و بریتانیا بوده و از این جهت موقعیت حساسی داشته است . در زمان ناصرالدین شاه ، میرزا تقی خان امیرکبیر درصدد پس گرفتن آشوراده برآمد و سرانجام پس از سقوط تزاریسم بموجب عهدنامه مودت بین ایران و روسیه منعقده مورخ 26 فوریه 1921 در مسکو چنین مقررگردید؛ بواسطه عدم تمایل دولت شوروی نسبت به استفاده از ثمره غاصبانه دولت تزاری از جزیره آشوراده و همچنین خرید فیروز آباد با اراضی آن مطابق قرارداد 28 می 1892 از طرف ایران به روسیه انتقال داده شده بود به ایران مسترد گردید.

 

3- استعدادها و قابلیتهای جزیره:

موقعیت آب و هوایی مناسب ، وجود خلیج گرگان  نزدیکی به مراکز عمده جمعیتی نظیر شهرستان ترکمن و گرگان، و ازسوی دیگر همجواری با سواحل غربی مازندران ، استعدادهای بالقوه فراوانی به این جزیره داده است که اهم آن عبارتند از:

الف – موقعیت جغرافیایی و طبیعی : جزیره منحصر به فرد ملی بین المللی در سطح دریای خزر که بستر مناسبی برای زیست گونه های مختلف جانوری و همچنین فعالیتهای شیلاتی و اقتصادی فراهم ساخته است.

ب- موقعیت توریستی : ازگذشته دوربه لحاظ شرایط اقلیمی و چشم اندازهای زیبای طبیعی مورد توجه جهانگردان و گردشگران داخلی و خارجی بوده است.

ج- دور بودن از گل و لای رودخانه های محلی و برخورداری از سواحل کم عمق و غیر باتلاقی آن برای فعالیت های شیلاتی و تفریحی مناسب است.

د- وجود اماکن تاریخی همچون قلعه قدیمی و منزل خوزینی این منطقه را واجد شرایط میراثی نموده است.

هـ - وجود ذخایر غنی آبزیان (ماهیان خاویاری واستخوانی) موجب رونق هرچه بیشتر فعالیتهای شیلاتی شده است که میتوان به استقرار فعالیت شیلات ناحیه چهار ایران در آن اشاره کرد.

و – وجود زیستگاه حیات وحش (اکوتوریسم آبی و خشکی مناسب) که هرساله سبب جذب پرندگان مهاجر نادر میگردد . علاوه بر اهمیت اکولوژیکی و زیست محیطی، مکان مناسبی برای مطالعات حیات وحش جانوری است.

ز- عدم تمرکز جمعیت در سطح جزیره و عدم تعارضات اجتماعی ، آن را برای ایجاد بستری مناسب توریستی – شیلاتی و اقتصادی فراهم نموده است.( علیرغم اینکه در گذشته های نه چندان دوربالغ بر 1400 نفر سکنه داشته در حال حاضر فاقد جمعیت ساکن بوده و فعالیت آنها صرفا منوط به فعالیتهای شیلاتی است)

ح – امکان توسعه فعالیتهای تفریحی ، فرهنگی و ورزشی با ایفای نقش فرامرزی


مطالب مشابه :


شهرستان کردکوی1

موقعیت جغرافیایی و زیست زمین های بندر ترکمن ، رودخانه قره سو و خلیج گرگان منتهی می




موقعیت جغرافیایی بهشهر

شهرستان بهشهر از شمال به دریای مازندران(خلیج گرگان)،از غرب به شهرستان ساری،از جنوب به




جزیره آشوراده؛ بررسی وضعیت گردشگری:

را دریای خزر و جنوب آنرا خلیج گرگان احاطه نموده و شرق آن به موقعیت جغرافیایی و




معرفی بندرترکمن

موقعیت جغرافیایی در ساحل جنوب شرقی دریای خزر و در مدخل خلیج گرگان واقع شده است و با




مونوگرافی روستایی: روستای التپه ---------------------------------------------------------- (قسمت اول

و نیز مشرف به خلیج گرگان ، شبه جزیره بیان موقعیت جغرافیایی هر سکونتگاه یا هر




نگرشی برنوسانات تراز آب دریا ی خزر

از نظر موقعیت جغرافیایی در شمال ایران و مربع به پهنه آبی خلیج گرگان اضافه گردیده




تاریخ : موقعیت جغرافیایی سرزمین تركمنها

دربارة موقعیت جغرافیایی محل خلیج بالخان تا گرگان رود بیش از




معرفی شهرستان کردکوی

به توجه به موقعیت جغرافیایی , رودخانه قره سو وارد و از شمال کردکوی به خلیج گرگان می




معرفی استان گلستان

گز به خلیج گرگان می ریزد شرقی گرگان قرار موقعیت جغرافیایی و آب و




معرفی کوتاه شهرستان کردکوی + تصاویر

به توجه به موقعیت جغرافیایی، ارتفاع و امتداد و از شمال کردکوی به خلیج گرگان می




برچسب :