فن ها دریچه ها و کانال ها

 

مقدمه

با گسترش شهر نشینی و صنعتی شدن جوامع نیاز افراد به تامین اقتصادی تر وعلمی تر هوای مطبوع و حرارت مرکزی بیشتر شد. که این امر باعث پیشرفت شایانی در علم و تکنولوژی مربوط به تهویه مطبوع و حرارت مرکزی در نیم قرن اخیر گردید.

هنگامیکه گرمایش و سرمایش توسط سیستمهای تولید هوا (اعم از چیلر.هوا ساز .پکیج یونیت و.....)تحت شرایط محیطی مناسب و منطبق با اهداف کار بری فضا تامین وتوزیع می گردد. نقش کانالها به عنوان تجهیزات انتقال هواودریچه هاو دمپرها به عنوان تجهیزات توزیع.بالانس وپخش هوا بیش از پیش خود نمایی میکند . به همین دلیل محاسبات و دقت در طراحی و اجراء از اهمیت بالایی بر خوردار است.

در این راستا گروه فنی وعمرانی تکنو نسیم افتخار دارد که با ارائه خدمات فنی و مهندسی وبا استفاده از تکنولوژی ساخت جوابگوی نیاز جامعه صنعت تاسیسات می باشد .

۱- نصب و راه اندازی انواع سیستمهای کانال کشی در مصارف مختلف صنعتی . ساختمانی واداری ......

۲-ساخت و اجرای انواع کانال در شکلهای گرد وچهارگوش وانواع اتصالات وقطعات فرمدار کانال

۳-ساخت ونصب انواع پلنیوم باکس . فیلتر باکس . تبدیل کانال و سایر تجهیزات مرتبط

۴-ساخت. نصب و اجرای کانال شوت زباله از جنس استنلس استیل. گالوانیزه و.....

۵-ساخت. نصب و اجرای فلاشینگ (قرنیز فلزی )جهت آبروهای سوله وروکش نمای ساختمانها

۶- اندازه گیری و نصب دریچه های خطی ودریچه های دکوراتیو

0-  اندازه گیری. نصب وراه اندازی انواع دمپرهای تنظیم هوا . دمپرهای آتش و صدا گیری های کانالها

 

 

 

 

طراحی سیستم کانال

وظیفه یک سیستم کانال عبارت است از  انتقال هوای حامل سرما یا گرما از دستگاه تهیه کننده هوای مطبوع به فضای مورد نظر . جهت حسن انجام این وظیفه طرح سیستم باید در چهارچوب امکانات موجود و دستورالعملهایی که برای حدود افت فشار . سرعت . سطح صدا و غیره انجام گیرد .

سیستمهای کانال رفت وبر گشت بر حسب سرعت و فشار جریان هوا در داخل کانال . به ترتیب زیر طبقه بندی می شوند .

۱- سرعت : سیستم های انتقال هوا را می توان بر اساس سرعت ابتدایی در کانال رفت به ترتیب زیر تقسیم بندی کرد

در تهویه مطبوع ساختمانهای معمولی :

* سرعت کم ـ حداکثر تا 2500fpmمعمولا بین ۱۲۰۰تا۲۲۰۰fpm

* سرعت زیاد ـ بیش از ۲۵۰۰fpm

در تهویه مطبوع ساختمانهای صنعتی :

* سرعت کم ـ حداکثر تا 2500fpmمعمولا بین ۲۲۰۰تا۲۵۰۰fpm

* سرعت زیاد ـ بیش از ۲۵۰۰fpm تا ۵۰۰۰fpm

معمولا برای کانال برگشت . هم برای ساختمانهای معمولی وهم برای ساختمانهای صنعتی سرعت کم در نظر گرفته می شود .

۲- شتاب : سیستمهای انتقال هوا بر اساس فشار کلی به سه طبقه تقسم می شوند :

* فشار پایین - حداکثر۳و۴/۳ اینچ آب

* فشار متوسط ۳و۴/۳ تا ۶و۴/۳ اینچ آب

* فشار بالا -۶و۴/۳ تا ۱۲و۲/۱ اینچ آب

فشار کلی سیستم عبارت است از حاصل جمع افت فشار در طول کانال .افت فشار در دستگاه تهویه مطبوع . افت فشار در دریچه ورود هوا به فضای مورد نظر و فشار استاتیکی لازم در انتهای کانال که در مورد هر یک در مطلب بعدی توضیح داده خواهد شد.

آیا تعمیرات کانالها بار سرمایشی منازل را کاهش می دهد ؟

- با فرا رسیدن تابستان و استفاده روز افزون از وسایل تهویه مطبوع سرمایشی در اغلب نقاط کشور مصرف برق افزایش چشمگیری می یابد.تصور بر آن است که با تعمیر کانالهای تهویه - خصوصا کانالهایی که در معرض تابش مستقیم خورشید قرار دارند - بتوان به کاهش بار الکتریسته کمک نمود . آیا چنین انتظاری معقول است ؟ آیا تعمیرات کانال باعث کاهش تقاضا و میزان مصرف می شود یامصرف کنندگان دوباره از وسایل سرمازا به همان اندازه قبل استفاده خواهند کرد ؟ نتایج تعمیرات کانالها به نوعی برای مصرف کننده نیز دارای اهمیت است . چنانچه نرخ بهای برق مصرفی بر اساس ساعات بار اوج تعرفه بندی شده باشد آنگاه کاهش مقدار مصرف در زمانهای اوج باعث صرفه جویی مناسبی خواهد شد . بنابراین تعمیر کانال، به خصوص برای این دسته از مشترکین و نیز برای نظام تعرفه بندی ممکن است اقتصادی باشد. همچنی هنگامی که مصرف کننده به تعویض سیستم تهویه قدیمی با دستگاهی نو تمایل دارد بازده بهبود یافته کانال اهمیت خواهد یافت . وسایل و تجهیزات تهویه مطبوع از لحاظ تئوری به گونه ای انتخاب می شوند که برای تامین ظرفیت سرد کنندگی مورد نیاز در شرایط سرمایشی حداکثر ، به اندازه کافی بزرگ باشند. چنانچه تعمیرات کانالها باعث تقلیل بار سرمایشی مورد نیاز شود آنگاه می توان نسبت به خرید کولری نو با ظرفیتی کوچکتر اقدام نمود . به عبارت دیگر خرید سیستم کوچکر را می توان به سیستم ارزانتر ترجمه کرد و این یعنی صرفه جویی در هزینه ها. اساسا نمی توان برای پیش بینی مقدار صرفه جویی رایالی ، قانونی پیشنهاد کرد زیرا اصولا با پارامترهای مختلفی چون میزان نشتی کانال ، محل نشین در ساختمان ، مشخصه های عملکردی سیستم تهویه و شرایط آب و هوایی محل روبه رو هستیم ..

معرفی کانالهای از پیش عایق شده و مزایای آن

 

این نوع کانال ها به خاطر ساخت آسان وسریع خود به عنوان جایگزین مناسبی برای سیستم کانال کشی با ورق گالوانیزه عایق دار پیشنهاد میگردد .

پانلهای عایق با استفاده از فوم های فنولیک وپی آی آر با پوشش دو طرفه فویل آلومینیوم ودر ضخامت های ۲۱ و۳۰ میلی متر جوابگوی کلیه نیازهای سیستمهای انتقال هوا بوده و در مقایسه با روشهای سنتی دارای مزایای بی شماری می باشد .

مزایا :

سبکی وزن                    طراحی آسان                         ساخت آسان

بدون لرزش                    بدون کندانس                         مقاوم در برابر اشعه uv

مقاوم در برابر حریق         هوا بندی کامل و بدون درز      مقاوم در برابر شوک حرارتی

قابل استفاده به صورت expose                  ضریب هدایت حرارتی بسیار پایین

 

سیستم های تهویه و محاسبه cfmهوا

سیستم های تهویه مطبوع به معنای کلی یعنی سرمایش در تابستان وگرمایش در زمستان ،توسط عوامل مختلف  قابل اجرا است .آب ، هواوسیال مبرد می تواند نقش اصلی را در تولید هوای مطبوع داشته باشد. بنابراین 3 عامل اصلی انتقال انرژی وجود دارد :

1- آب ، در دستگاه رادیاتور ، فن کویل و.....

2- هوا ، در دستگاه هوا ساز ، غن کویل و....

3- سیال مبرد ، در کویل سرمائی انبساط مستقیم مانند کولر گازی و پکیج تهویه مطبوع .

البته لازم به توضیح است که به جز سیستم تبخیری مانند کولر آبی و ایر واشر ، تمامی سیستمهای خنک کننده که با سیکل تبرید تراکمی کار می کنند دارای کویل سرمائی می باشند که سرمای خود را با هوا ویا به سیال واسط مثل آب می دهند .

 

 

      انواع سیستمهای تهویه مطبوع

 

سیستم های تهویه با یکی از عوامل فوق ویا ترکیبی از آنها سر وکار دارد .بطور کلی جریان هوابه عنوان عامل اصلی یا فرعی در تمامی سیستم های تهویه مطبوع وجود دارد البته در سیستم حرارت مرکزی که با نصب رادیاتور در داخل اتاق ها عمل گرمایش به محیط داخلی انجام می پذیرد عمل جریان اجباری هوا وجود ندارد وانتقال گرما ابتدا توسط جریان آب وسپس به وسیله عوامل مختلف از قبیل تشعشع و جریان طبیعی هواصورت می گیرد.

انواع کلی سیستم های تهویه عبارتند از :

۱- سیستم تمام هوا

۲- سیستم هوا - آب

۳- سیستم تمام آب

۴- سیستم انبساط مستقیم

نامگذاری سیستم های فوق در حالیکه اتاق به عنوان مبنای سیستم وحجم کنترل انتخاب گردد ویا کل مجموعه تهویه مورد نظر باشد متفاوت خواهد بود . معمولا محدوده اتاق به عنوان مبنای نامگذاری سیستم وحجم کنترل انتخاب می شود .

 

سیستم تمام تهویه

در این سیستم هوای مشروط شده از نظر درجه حرارت و رطوبت . توسط کانال کشی به داخل اتاق هدایت می شود .

هوای مورد نیاز طی چند نوع فرایند مختلف سرد ویا گرم شده وارد سیستم کانال کشی می گردد .

۱- فرایند سیستم تبخیری (کولر آبی وایر واشر )

۲- سیستم کویل آب سرد ویا گرم (هواساز )

۳- فرایند کویل آب انبساط مستقیم (دستگاه پکیج وکولر گازی کانالی )

کانال کشی سیستم تبخیری با یک کانال به صورت رفت وبر گشت طراحی می گردد زیرا در این سیستم هوای جریانی به صورت ۱۰۰٪ هوای تازه وارد کولر و یا ایرواشر شده و هوای خروجی با رطوبت بالا ولی درجه حرارت پائین از طریق کانال وارد اتاق می گردد بنا بر این بدلیل رطوبت بالای هوای ورودی به اتاق امکان برگشت و دوباره استفاده نمودن آن در دستگاه به عنوان صرفه جوئی وجود ندارد .

در سیستم های غیر تبخیری مانند هواساز و پکیج یونیت انواع مختلف سیستم توزیع هوا وجود دارد .

۱- سیستم هوای رفت یک کانالی

الف - حجم هوای ثابت با دمای متغیر

ب - حجم هوای متغیر با دمای ثابت

۲- سیستم هوای رفت دو کانالی

الف- حجم هوای ثابت

ب- حجم هوای متغیر

لازم به تذکر است که منظوراز سیستم یک کانالی کانال هوای رفت به عنوان خروجی از دستگاه و ورودی به اتاق می باشد زیرا در سیستم های تهویه مطبوع علاوه بر کانال هوای رفت شبکه کانال کشی هوای برگشت از اتاق ها به دستگاه و همچنین مسیر کوتاه کانال هوای تازه از بیرون به دستگاه هواساز وجود دارد و نامگذاری شبکه یک کانالی و دو کانالی صرفا مربوط به تعداد مسیر هوای رفت می باشد  

 

سیستم هوای یک کانالی     

سیستم هوای یک کانالی با حجم هوای ثابت

این روش متداولترین روش تهویه مطبوع می باشد. در این سیستم درجه حرارت هوا با توجه به شرایط پروژه تغیر می نماید ولی جریان هوای رفت در کانال ثابت می باشد با تغیر درجه حرارت بار سرمائی ویا گرمائی ورودی به اتاق مطابق با نیاز آنتنظیم می گردد.

سرد نمودن هوا  به چند روش انجام می پذیرد:

- کویل انبساط مستقیم واقع در سیکل برودتی واحد تهویه (پکیج یونیت )

- کویل آب سرد واقع در دستگاه هوا ساز که آب جریانی در کویل سرمای خود را از اواپراتور در دستگاه چیلر مستقر در موتور خانه می گیرد .

- سیستم تبخیری مانند کولر و ایرواشر

در دو روش اول علاوه بر درجه حرارت هوا رطوبت آن نیز قابل تنظیم خواهد بود در حالیکه در سیستم تبخیری رطوبت نسبی هوا مطابق با راندمان دستگاه بوده و بسیار بالاتر از رطوبت مورد نیاز وآسایش انسان می باشد .

با توجه به توضیحات بالا در سیستم هوا ساز لوله وکویل آب سرد وجود دارد لیکن چون در حد فاصل موتور خانه و دستگاه هواساز بوده و وارد اتاق نمی گردد لذا به عنوان سیستم تمام هوا نامگذاری شده است .

دستگاهای مزبور در ساختمان های کم ارتفاع(۳ یا ۴ طبقه ) می تواند روی پشت بام نصب شود لیکن در  ساختمان های بلند طبقه می بایست در هر طبقه اتاق و یا فضائی را برای نصب آنها در نظر گرفت و سپس شبکه کانال کشی را از دستگاه به سایر اتاق های مورد تهویهطراحی و اجراء نمود .

 

 

کانال کشی تهویه مطبوع

در سیستم تهویه با نصب دستگاه هواساز٬ انتقال سرما وگرما توسط هوا و کانال انجام می گیرد.

در دستگاه تهویه٬از نظر حرارت وبرودت٬رطوبت وفیلتراسیون شرایط مطلوب را به خود گرفته وبوسیله کانال های انتقال هوا به قسمت های مورد نیاز منتقل می شود ودر نتیجه شرایط مطبوع برای اتاق ها وواحدها را تامین می نماید.

نحوه کار سیستم بدین صورت است که ابتدا کانال های رفت٬هوای مناسب را از دستگاه گرفته وبه نقاط مختلف می رسانند وکانال های برگشت٬هوای اتاق را به دستگاه تهویه باز می گردانند.دستگاه تهویه دارای باد رسان می باشد.باد رسانها به دو دسته دیسکی وسانتریفوژ یا گریز از مرکز تقسیم می شوند.

باد رسانهای دیسکی موقعی به کار می روند که مقدار کمی فشار لازم است ومعمولاً کانال کانال برگشت وحتی کانال رفت در آن سیستم وجود ندارد(مانند:یونیت هیتر).البته این بادرسان بیشتر در سیستم های تخلیه هوا(اگزاست)نصب می شود.در حالی که برای اکثر سیستم های تهویه مطبوع از باد رسان های گریز از مرکز(وانتیلاتور)استفاده می شود.

کانال هایی که برای انتقال وتقسیم هوا بکار می روند ممکن است بصورت سطح مقطع دایره ای شکل ویا مستطیلی طراحی شوند.برای راندمان بیشتر می توان کانال هایی با سطح مقطع دایره ای بکار برد زیرا این کانالها دارای افت اصطکاک کمتر بوده واز نظر اقتصادی نیز با صرفه تر می باشند.ولی اجرای آن بسیار سخت تر است وتبدیل کانال های گرد به دریچه ورودی وخروجی هوا نیز(که معمولاً مستطیل است)٬مشکل ساز می باشد.اکثراً به علت کمبود فضا برای عبور کانال ها(در سقف کاذب)آنهارا بصورت مقطع مستطیلی طرح می کنند ولی در صورتی که ارتفاع سقف کاذب مناسب باشد وهمچنین در ورزشگاه ها وسالن های بزرگ می توان از مقاطع دایره ای استفاده نمود.

بیشتر کانال ها از ورق گالوانیزه وگاهی آلمینیومی می باشند.هوای مطبوع که در کانالها جریان دارد از طریق دزیچه ورودی وارد فضای اتاق می شود وبعد از تبادل گرما یا سرما از دریچه خروجی به کانال برگشت وارد می شود.

دریچه ممکن است بصورت دیواری ویا سقفی زیر پنجره ای ویا پادری باشد.دریچه های رفت معمولاً دارای دریچه تنظیم بوده ولی دریچه های برگشت فاقد آن می باشند.

سرعت هوا در کانال ها باید طوری طرح شود که جریان هوا٬مقداری از طول اتاق را طی نماید.این فاصله را فاصله پرتاب می گویند.فاصله پرتاب عبارت است از فاصله ای که هوای خروجی بعد از دریچه می پیماید تا سرعتش به۵۰الی۷۵فوت در دقیقه برسد.این فاصله باید تقریباً۳/۲فاصله دریچه تا دیوار روبرو باشد تا از انعکاس هوا در داخل اتاق جلو گیری به عمل آید.

      روش های طراحی کانال هوا

 

برای طرح شبکه کانال رفت ابتدا باید محل دریچه ها را تعین نمود٬ که معمولا نصب آن در فضای بالای در ورودی اتاق ویا محل دیگری که با معماری همخوانی داشته باشد. تا آنجایی که امکان دارد باید کانال کشی را ساده ومستقیم در نظر گرفت تا از افت فشار جلوگیری شود .

شبکه برگشت هوا در کانال کشی به ۳ روش امکان پذیر است .

۱- کانال جداگانه به موازات کانال رفت اجرا شود . در این روش همانطور که برای هر یک از اتاق ها کانال رفت در نظر گرفته میشود در محل مناسب نیز کانال برگشت برای همه اتاق ها تعبیه می گردد در این روش که عملا منطقی ترین و کاملترین روش می باشد دو اشکال عمده وجود دارد . ۱-مقدار و هزینه کانال کشی زیاد میشود ۲- به علت تقاطع زیاد کانال رفت وبرگشت ارتفاع سقف کاذب زیاد میشود .

۲- در روش دوم از راهرو وهال به عنوان جمع کننده هوای برگشتی استفاده میشود و دریچه برگشت هوا در قسمت پایین درهانصب واز یک یا چند قسمت راهرو و هال ٬هوای برگشتی توسط کانال ٬به دستگاه باز میگردد .

این روش با صرفه تراز روش قبلی بوده وعموما در ساختمان های اداری وعمومی مورد استفاده قرار می گیرد.

۳- در این روش از سقف کاذب به عنوان جمع آورنده هوای برگشتی استفاده شده وهوای برگشتی از طریق یک یا چند دریچه به دستگاه می رسد.

در ساختمانهای مسکونی واداری ٬در سیستمهای تهویه مطبوع٬در مقابل ۱۰۰ درصد هوای مصرفی رفت ۲۰ درصد هوای تازه و۸۰ درصد هوای برگشتی در نظر گرفته میشود .

طرح کانال برگشت بطور کلی مشابه کانال رفت می باشد . دریچه های برگشت هوا را می توان در هر نقطه ای از اتاق نصب نمود به شرطی که مسیر هوای خروجی از دریچه اصلی ٬کوتا نشود .یعنی باید هوا بعد از خارج شدن از دزیچه اصلی در اتاق جریان یابد و بعد به دریچه برگشت برسد و اگر این فاصله کم باشد راندمان سیستم پایین خواهد آمد .برای محلهایی که ارتفاع سقف آنها از ۵ متر بیشتر است توصیه می گردد از دریچه های دیواری استفاده شود زیرا در صورت استفاده از دریچه های سقفی اولا مقدار زیادی از گرمای لامپ ها در سقف جذب شده ٬ثانیا دریچه برگشت حتما باید در ارتفاع کم نصب گردد تا هوا به خوبی در اتاق جریان یابد .

چنانچه از دریچه سقفی استفاده شود باید سرعت هوای خروجی دریچه به اندازه کافی باشد تا هوا به تمام فضای اتاق برسد

 

محاسبه کانال هوا

برای محاسبه ابعاد کانال هوا عوامل مختلفی از قبیل مقدار هوا٬سرعت جریان هوا در کانال و ضریب افت فشار مؤثر می باشد.به طور کلی برای محاسبه ابعاد کانال از روشهای زیر استفاده می شود.

۱-روش سرعتی:

در این روش سرعت های مجاز در کانال های اصلی و فرعی انتخاب می شود.سرعت باید طوری اختیار گردد که از تولید صدای زیاد در کانال ودریچه هوا جلوگیری شده واز نظر ابعاد نیز کانال معقول به نظر بیاید٬

همچنین سرعت نباید آنقدرکم باشد که جریان هوا در داخل اتاقها به کندی انجام پذیرد.

معمولاً در کانال ها سرعت ماکزیمم را در خط اصلی انتخاب کرده و سزعت در کانال های فرعی را کمتر از آن انتخاب می نمایند.

۲-روش ضریب افت فشار ثابت:

در این روش بجای میزان سرعت هوا در کانال ها٬مقدار ضریب افت فشار انتخاب شده وبا توجه به ضریب افت فشار انتخابی و دبی حجمی هوا٬از دیاگرام ابعاد کانال مورد نظر محاسبه می گردد.

 

نکات فتی در کانال کشی

۱-در تمام کانالهای فرعی باید از تقسیم کننده و پره راهنما استفاده شود.

۲-کانالها بایستی کاملا مهار شوند.

 

 

۳-کانالها بایستی به درستی عایق شود.

۴-کانالهای گرد جریان یکنواخت تری دارند ولی به دلیل محدودیت های معماری گاهی لازم است از کانالهای چهار گوش استفاده شود.در شکل زیر تبدیل کانال ۴گوش با دایره ای ملاحظه می شود:

۵-در ساخت کانال دقت شود از نشتی هوا جلوگیری شود.

۶-کانال تبدیل دارای شیب ۷/۱ باشد.

۷-کلیه لبه ها در جهت جریان باشد.

۸-تمام دمپرها و تقسیم کننده ها دارای لبه اضافی نباشد.

۹-در دهانه مکش و رانش از اتصال برزنتی استفاده شود.

۱۰-دریچه بازدید تعبیه شود

۱۱-کانال از ورق استاندارد ساخته شود.

۱۲-زانوها و ۳ راهی ها دارای پراه راهنما باشد.

۱۳-کانال فرعی برگشت بایستی دارای دمپر باشد.

۱۴-انتهای هر انشعاب کانال دریچه هوا باید باشد.

 

 

 

کانالهای پيش عايق شده PIR - AKO بعد از نصب نيازی به عايق شدن ندارد ضريب انتقال آن بسيار کم است، سبک ، بهداشتی، نسوز و به سرعت قابل نصب و اجرا است بهمين جهت امروزه در اغلب کشورهای دنيا به عنوان کاملترين و اقتصادی ترين وسيله جهت انتقال هوا بدون اتلاف انرژی استفاده می شود.

سطح داخلی و خارجی کانالها را يک ورق آلومينيوم بصورت يکنواخت پوشانده است. زيبايی کانالهای نصب شده اجازه می دهد که حتی از آنها بصورت « قابل رويت » هم استفاده گردد.

کانالهای PIR - AKO در دمای 50- درجه سانتيگراد تا 80+ درجه سانتيگراد بدون هيچگونه تغيير قابل استفاده هستند.

سطوح آلومينيوم داخلی و خارجی کانالهای PIR - AKO امکان انتقال هوا را بصورت کاملا بهداشتی فراهم می سازد. بهمين جهت کليه ساختمانهای مسکونی، تجاری، فرودگاهها، هتلها، بيمارستانها، کارخانجات صنايع غذايی و دارويی و سالن های ورزشی مورد توجه قرار گرفته است

مزايای کانالهای پيش عايق شده PIR-AKO:

 سبک، نسوز، بهداشتی، زيبا، طول عمر زياد، حمل و نقل آسان، نمی پوسد، عايق صوت و حرارت، عايق يکنواخت و فشرده، ضريب انتقال حرارت بسيار پايين، کاهش هزينه های مواد اوليه، نصب و اجرا، صرفه جويی و بهينه سازی مصرف انرژی، نياز به عايق شدن مجدد نيست هدايت حرارت آن به مراتب کمتر از کانالهای فلزی عايق شده توسط پشم شيشه است به همين جهت هرگز آب در سطح خارجی آن کندانس نمی شود، دارای استانداردهای جهانی و دوستدار محيط زيست است.

 

 

 

 

 

 

 

 

عایق کاری کانال:

کانالها هم همانند لوله ها ممکن است بصورت توکار یا داخل داکت و یا روکار نصب شوند که در داخل داکت متداول تر می باشد.

۱-کانال ها باید از مصالح ساختمانی جدا باشد تا مانع پوسیدن آن شود.

۲-فقط آن قسمت از کانال رفت و برگشت که از محیط گرم نشده می گذرد عایق می شود.

۳-کانالهای توکار توسط پشم شیشه با مفتول گالولنیزه عایق می شوند.

۴-کانالهای روکار توسط پشم شیشه یا پشم سنگ با مفتول گالولنیزه عایق می شوند.

 

 

 

 

 

 

عایق کاری حرارتی

عایق حرارتی مواد و مصالحی هستند که مقاومت زیادی در مقابل عبور گرما دارندو می توان بوسیله آنها تا آنجا که ممکن است از انتقال حرارت محل گرم شده  یا لوله های حامل آبگرم یا کانالها و...جلوگیری کردتا در مصرف سوخت جلوگیری شود.

انواع عایقهای حرارتی را می توان به انواع ۱- پشم شیشه۲ - پشم سنگ ۳- پشم سنگ تقسیم نمود .

 

 

 

 

عایق رطوبتی

نفوذ رطوبت به عایق های حرارتی باعث کاهش خاصیت آن شده برای جلوگیری از این امرباید از عایق های رطوبتی استفاده نمود عایق های رطوبتی موادی هستند که از رسیدن رطوبت از یک طرف به طرف دیگر جلوگیری می کنند.

انواع عایق های رطوبتی را میتوان به انواع ۱-گونی ۲- مواد آغشته به قیر ۳-لاستیک ۴-پلاستیک ۵-انواع ضد زنگ تقسیم نمود                                                                                                                         .

عایق صوتی :

این عایق از انتقال صدااز یک محل به محل دیگر جلوگیری می کند. مسئله کنترل صدای حاصل ازفن ها و موتورهاو حتی حرکت سیال در لوله در تاسیسات از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

 

دریچه

دریچه های سقفی دیفیوزد گرد عموما به منظور توزیع هوا به صورت نامحسوس در محیط های گوناگون اداری ، آموزشی ، درمانی و مسکونی کاربرد دارند . این دریچه ها برای نصب در سقف و یا سقف کاذب تا ارتفاع 4.8 متر مناسب می باشند. به علت توزیع متفاوت هوا و طول پرتاب متفاوت در دبی ثابت ، این دریچه ها در دو نوع تخت و برجسته قابل ارائه می باشند.

از آنجا که الگوی توزیع هوا در این دریچه ها به صورت گرد است، لذا در تمامی جهات هوادهی تقریبا مساوی را امکان پذیر می سازند .

 

توضیحات عمومی و عملکرد

از جنس ورق آلومینیوم

مناسب برای کانال هوای رفت و برگشت

قابلیت نصب دمپر پروانه ای و نیم صفحه پشت آن

با پوشش رنگ الکترو استاتیک رال 9016

رنج سایز گسترده

تمامی دریچه ها با کیفیت عالی از ورق آلومینیومی فرم داده شده و هسته های آلومینیومی ساخته می شوند . هسته داخلی را به راحتی می توان از دریچه خارج نمود که دسترسی آسان به دمپر پشت دریچه جهت تغییرات در میزان هوادهی در داخل فضا را فراهم می آورد . در هنگام نصب نیز می توان با استفاده از این قابلیت دریچه ( هسته قابل جدا شدن ) به راحتی دریچه را از داخل به کانال توزیع متصل نمود .

برای توزیع مناسب و یک نواخت هوا از تمامی جهات دریچه ، توصیه می شود که این دریچه به همراه پلنیوم باکس پشت آن استفاده شود .

دریچه های برگشت پادری یا لوور های پادری

 

 

 

 

دريچه پادري

 

دریچه های برگشت پادری یا لوور های پادری برای ایجاد ارتباط میان دو محیط به منظور فراهم آوردن امکان جریان هوا از یک محیط به محیط دیگر استفاده می شوند .

در بعضی از موارد که هوای تازه تزریغی به یک محیط وجود ندارد و فشار منفی ایجاد شده در اثر تخلیه و یا برگشت هوا، باید از طریق ورود هوا از محیط مجاور جبران شود استفاده از این دریچه ها روی درها ، پارتیشنها و یا دیوار های حائل بین دو محیط ، ارتباط میان دو فضا را بدون ایجاد دید مستقیم میان آنها ممکن می سازد .

اساس کار این دریچه ها بر اساس اختلاف فشار میان دو محیط می باشد و هوا از محیط پر فشار تر به محیط کم فشار تر جریان می یابد و جایگزین هوای تخلیه شده از فضای کم فشار می گردد.

کاربرد این دریچه بیشتر در مکانهایی با هوای سنگین مانند سالن های ژیمناستیک ، سرویس های بهداشتی ، حمام و ... می باشد و استفاده از آن در زیبایی محیط نیز موثر است.

 

مزایا:

شکل خاص پروفیل پره های این دریچه (^) ضمن ایجاد حداقل افت برای هوا، مانع از دید مستقیم میان دو فضا شده و نمای دریچه را از هر دوطرف یکسان می سازد.

نصب یک قاب اضافه در طرف دیگر دریچه ، نمای ظاهری دریچه را از هر دو طرف به یک صورت می سازد.

عمق کم این دریچه ( 3 سانتیمتر) نصب آن را بر روی دیوار هایی با ضخامت کم ممکن می سازد.

 

مواد مصرفی:

این دریچه ها تماما از پروفیل آلومینیوم اکسترود شده ساخته می شوند و به دلیل  ساخت از آلومینیوم ، امکان زنگ زدگی در آنها وجود نداشته و بسیار سبک می باشند و وزن آنها برای در ها و یا پارتیشن هایی که روی آن نصب می شوند مشکل ایجاد نمی کند .

ضخامت پروفیل در پره های این دریچه 0.8 میلیمتر و در قاب اصلی و اضافه آن 1.25 میلیمتر می باشد.

 

سایز:

برای این دریچه محدودیتی در ابعاد ساخت وجود ندارد. و از ابعاد 15 * 15 سانتیمتر تا 150 * 150 سانتیمتر قابل ساخت می باشد.

 

 

طریقه نصب:

برای نصب این دریچه ها ، بر قاب آن ها و قاب اضافه جای پیج در 4 نقطه وجود دارد که از طریق آنها، امکان نصب این دریچه بر روی انواع سطوح چوب، فلز، PVC ، ساندویچ پنل و دیوار های گچ و سیمان و آجر فراهم می شود .

 

پوشش سطحی

رنگ: پوشش رنگ این دریچه ها به صورت پیش فرض ، رنگ پودری الکترواستاتیک سفید رال 9016 می باشد .

در صورت سفارش مشتری و اعلام رال رنگ مورد نظر ، امکان ارائه هر رنگی به صورت پودری الکترواستاتیک بر این دریچه وجود دارد.

 

تجهیزات جانبی:

این دریچه ، به صورت غیر قابل تنظیم بوده و برای تنظیم میزان گذر هوای آن ، باید در مراحل انتخاب آن با توجه به میزان هوای مورد نیاز، سایز مورد نظر را برای این دریچه به دقت انتخاب کرد .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دمپر کانال پروفیلی

 

دمپرهای کانالی برای بالانس هوای سيستم و همچنين برای کنرل معمولی هوا بکار می روند (بعنوان مثال برای نصب پشت لوورهای خروجی). هر دو نوع پره در ساختار موازی و غير همجهت يا مخالف قابل ساخت بوده و در هر صورت پره ها در حالت کاملاُ باز کاملاُ درون قاب باقی می مانند. اين دمپر های ضد حريق قابل ارائه با فيوز حرارتی ساخت مؤسسه فنی شاهرخی دارای تأييديه از اداره استاندراد و تحقيقات صنعتی ايران با دمای عملکرد 70 درجه سانتيگراد می باشند. فيوز آمريکاي با استاندارد UL نيز موجود است.

مشخصات کلی و کاربردها

·         ساخته با ورق گالوانيزه و آلمينيوم

·         پره موازی و پره مخالف

·         پره دوبل و پره هفت و هشتی

·         عايقبندی با نوارهای سيليکونی

·         بوش های برنزی برای ايجاد حرکتی روان تر

·         دمپرهای کانالی در انواع موتوری و دستی و دمپرهای ضد حريق در انواع موتوری و فيوزی

·        

 

 

 

 

 

 

 

 

دریچه دیواری دوطرفه پره ایرفویلی

 

دریچه های دیواری دو طرفه مناسب برای انواع کاربرد های مسکونی ، اداری ، تجاری ، درمانی ، آموزشی و صنعتی می باشند و به علت وجود قابلیت ساخت در سایزهای متفاوت بسیار بزرگ و بسیار کوچک ، رنج وسیعی از مصارف را شامل می شوند .

در حالت عمومی ، به علت امکان استفاده این دریچه برای دبی های مختلف توزیع هوا و نیز قابلیت جهت دهی به هوا توسط این دریچه در 2 جهت افقی و عمودی ، این دریچه یکی از پرکاربرد ترین انواع دریچه های مورد مصرف می باشد و شاید بتوان آن را اولین نوع دریچه ساخته شده و مصرف شده در ایران دانست

نام کامل :دريچه ديواري دو طرفه پره ايرفويلي

سایر اسامی : دريچه كولري

:كاربرد

اين دريچه ها پر كاربرد ترين نوع دريچه هاي تنظيم هوا و شايد اولين نوع دريچههاي مورد استفاده در ساختمانها مي باشند لذا ،‌اين دريچه ها شناخته شده ترين دريچه هاي بازار هستند كه معمولا در تمام فضاهاي مسكوني ، اداري ، آموزشي و غيره وجود دارند .

به دليل كاربري آسان و عملكرد قابل قبول در پخش و جهت دهي هوا، تا به امروز نيز استفاده از اين دريچه متداول است . اين دريچه ها عموما براي دمش هوا و يا هواي رفت مورد استفاده قرار مي گيرند. در مواردي نيز مي توان از آنها جهت انتقال هوا ميان دو محيط به عنوان ‌TRANSFER GRILLE استفاده كرد.

مزایا:

·         دارا بودن 1 رديف پره افقي كه امكان جهت دهي هوا را در جهت عمودي فراهم مي آورد.

·         پرتاب نسبتا طولاني دريچه در صورت انتخاب و سايز زني مناسب كه مي تواند تا 12 متر پرتاب درا در حالت افقي براي اين دريچه ها فراهم آورد.

·         قابليت نصب آسان

محدودیت ها:

·         تنظيم جهت هواي خروجي به صورت دستي است و پره ها بايد به صورت تك تك و توسط كاربر و يا اپراتور تنظيم شوند.

·         براي سرعت هاي بالاي جريان هوا به علت ايجاد لرزش در پره ها مناسب نيست .

·         در سايز هايي با طول بلند و عرض كم ، شكيل نمي باشد.

·          

مواد مصرفی و جنس و ضخامت ها :

·         جنس پروفيل پره و قاب در اين دريچه عموما از پروفيل آلومينيوم با ضخامت 1 ميليمتر براي پره ها و 1.25 ميليمتر براي قاب مي باشد.

·         امكان توليد اين دريچه ها از ورق آهن سياه و يا فولاد گالوانيزه با ضخامت مختلف ، در صورت درخواست ، وجود دارد.

محدودیتهای ابعادی ساخت :

بیشترین طول 150 CM بیشترین عرض 150 CM

کمترین طول 15 CM کمترین عرض 15 CM


 

تجهیزات جانبی:

·         دمپر پشت دريچه گالوانيزه موازي مدل PD

·         دمپر پشت دريچه آلومينيوم 7و8 مدل OD

·         دمپر كانال موتوري اتوماتيك مدل MOSQPDTV

طریقه نصب:

نصب اين دريچه ها بوسيله پيچ هاي خودكار و بر روي قاب چوبي نصب شده بر لبه كانال مطابق شكل صورت مي پذيرد . از آنجا كه هدف از نصب اين دريچه ها دمش هوا مي باشد و معمولا بر لبه كانال و بر قاب چوبي نصب مي شوند لذا بر روي انواع سقف از قبيل گچ ، سيمان ، آجر ،‌چوب و غيره قابل اجرا مي باشد.

پوشش نهایی :

رنگ:

رنگ پيش فرض اين دريچه ها ، رنگ پودري الكترواستاتيك رال 9016 مي باشد. كه در صورت درخواست امكان اعمال رنگ هاي ديگر ، با اعلام رال رنگ مربوطه وجود دارد.

آنادایز:

اين دريچه ها را مي توان با پوشش آنادايز در صورت درخواست مشتري ، ارائه داد.

گالوانیزه گرم:

براي اين دريچه ها كاربرد ندارد.

پوشش طرح چوب:

در صورت درخواست مشتري ، امكان ارائه پوشش طرح چوب براي اين دريچه ها با ارسال نمونه پوشش مورد نظر ، وجود دارد .

ملزومات نصب:

به همراه اين دريچه 4 عدد پيچ مربوط به نصب به همراه گل پيچ جهت حفظ ظاهر شكيل دريچه ها ارائه مي شود . ( پيچ ها و گل پيچ ها به طور انحصاري مخصوص به دريچه هاي توليد موسسه فني شاهرخي مي باشند.)

 

 

 

فنها

 

 

هنگامي که در يک کاربرد تهويه مطبوع احتياج به سيستم کانال باشد، فن هاي لوله محوري، برد محور يو يا سانتريفوژ را مي توان مورد استفاده قرار داد. در مواردي که سيستم کانال وجود نداشته و مقاومت کمي در مقابل جريان هوا وجود دارد ، فن پروانه اي مي تواند به کار برده شود. در عين حال هنگامي که تجهيزات آماده نصب براي کاربردهايي که احتياج به شبکه کانال ندارند مورد استفاده قرار مي گيرند اغلب فن هاي سانتريفوژ بکار برده ميشود .

فن سانتريفوژ به دليل بي صدا بودن و عملکرد مناسبش در فشارهاي بالا، در بيشتر کاربردهاي تهويه مطبوع بمنظور فراهم نمودن شرايط آسان بکار برده مي شود .

علاوه بر اين دهانه ورودي فن سانتريفوژ را ميتوان به وسائلي که سطح مقطع بزرگ دارند وصل کرد، در حالي که دهانه تخليه آن را مي توان به کانالهاي نسبتا کوچک متصل نمود. براي برآورده ساختن احتياجات سيستم توزيع هوا مي توان جريان هوا را تغيير داد ، اين عمل با تنظيمات ساده محرک فن يا تنظيم وسايل کنترل صورت مي گيرد .

استفاده از فن هاي جريان محوري براي مواردي که احتياج به حجم زيادي از هوا داريم و صداي زياد فن نيز در درجه دوم اهميت قرار دارد ، عالي خواهد بود. بنابراين اينگونه فن ها اغلب براي تهويه مطبوع و تجديد هواي بخشهاي صنعتي مورد استفاده قرار مي گيرند . اين فن ها که داراي سرعتهاي بالا مي باشند، احتياج به پره هايي دارند تا هنگامي که تحت فشارهايي که براي سانتريفوژ عادي است ، کار مي کنند داراي بهترين بازده باشند . در عين حال اين فن ها مي توانند بدون پره هاي هادي نيز مورد استفاده قرار گيرند .

 

مفهوم سرعت مخصوص در تشريح کردن کاربردهاي گوناگون انواع فن ، مفيد و سودمند مي باشد . سرعت مخصوص يک شاخص عملکرد فن مي باشد که بستگي به سرعت ، ظرفيت و فشار استاتيکي فن دارد . شکل 4 نمايانگر محدوده سرعت مخصوص شش نوع فن سانتريفوژ و جريان محوري است که در راندمانهاي استاتيکي بالا کار مي کنند . اين شکل نشان مي دهد که فن هاي سانتريفوژ با پره هاي انحنا، به جلو در سرعتهاي کم ، ظرفيت هاي کم و فشارهاي استاتيکي زياد ، داراي حداکثر بازده مي باشند . در عين حال فن هاي پروانه اي حداکثر بازده را در سرعتهاي و ظرفيتهاي بالا و فشارهاي استاتيکي پايين خواهد داشت مشخصات توان مصرفي فن هاي گوناگون طوري است که امکان دارد يک نوع فن تحت بار اضافي قرار گرفته و يا اينکه تحت چنين بار اضافي واقع نگردد . فن سانتريفوژ با پره هاي انحنا به عقب از نوعي است که تحت بار اضافي واقع نمي شود. در حاليکه فن هاي سانتريفوژ با پره هاي انحنا به جلو ممکن است تحت بار اضافي قرار بگيرند . فن هاي جريان محوري ممکن است تحت بار اضافي قرار بگيرند و يا اينکه تحت چنين بار اضافي واقع نشوند . تمام انواع فن ها را مي توان براي تخليه مورد استفاده قرار داد . فن هاي ديواري بر عليه مقاومت صفر يا بر عليه مقاومت کم، عمل مي کنند و بنابراين هميشه از نوع پروانه اي مي باشند. فن هاي پروانه اي در داخل کلاهک هاي روي بام يا اطاقکهاي روي بام استقرار مي يابند . فن هاي تخليه اي که داراي هود هستند و فن هاي تخليه ايستگاه مرکزي عموما از نوع سانتريفوژ مي باشند . ممکن است فن هاي محوري براي کاربردهاي تخليه مناسب باشند ، بويژه براي نصب در کارخانجات .

عملکرد فن پايدار است اگر بعد از اغتشاش جزئي موقتي نقطه عملکرد فن تغيير نکند ايا هنگام اغتشاش جزئي دائمي نقطه عملکرد خيلي کم تغيير يابد .ناپايداري حالتي است که جريان موجدار و يا داراي ضربان باشد امکان دارد چنين حالتي در هنگامي رخ دهد که منحني مشخصه سيستم منحني فن را در دو نقطه يا بيشتر قطع کند چنين حالتي به ندرت در مواردي که تنها از يک فن استفاده مي شود رخ مي دهد. هنگامي که دو يا چند فن که داراي پره هاي انحنا به جلو هستند به طور موازي بهم متصل مي گردند ممکن است منحني مرکب حاصل داراي ناحيه نا پايدار. اگر نقطه عملکرد در اين ناحيه قرار گيرد کاهش يا افزايش مقاومت سيستم صورت مي گيرد در هنگامي که فقط يک نقطه تقاطع بين منحني سيتم و منحني فن وجود داشته باشد بهره برداري در شرايط پايدار صورت خواهد گرفت.تشديد در سيستم کمياب است ولي امکان دارد در مواقعي که در سيستم کانال کشي اي که براي فرکانس خاصي تنظيم شده از فن هاي فشار بالا استفاده گردد رخ بدهد همانند تشديد در لوله کشي ساختمان در هنگامي که نقطه عملکرد سمت چپ پيک فشار قرار داشته باشد افزايش فشار ناشي لز افزايش ظرفيت به نوبه خود تمايل به افزايش فشار بيشتري دارد با تغيير منحني مشخصه سيستم بنحوي که عملکرد بين پيک فشار و نقطه تخليه آزاد ببافته مي توان بر چنين شرايطي غلبه کرد.

 

 

علاوه بر مقادير استاندارد سطح متداول صدا يا استفاده از فضاي به خدمت گرفته شده فضاي در دسترس و طبيعت بار ، نيازهاي ديگر سيستم که بر انتخاب فن تاثير مي گذارند عبارتند از : مقدار هوا ، فشار استاتيکي و دانسيته هوا .

هنگامي که اين نيازها شناخته گردد ، انتخاب فن براي تهويه مطبوع هميشه متکي بر انتخاب ارزانترين ترکيب اندازه و گروه ساخت فن که سطح قابل قبولي از صدا و بازده را نيز به همراه داشته باشد، خواهد بود.

نمي توان در هنگام انتخاب فن ، سرعت خروجي را بعنوان شاخص صداي توليد شده بکار برد . بهترين مشخصه صدا در هنگامي که فن حداکثر بازده را دارد، حاصل مي گردد . سرعت خروجي مجاز براي فن هايي که در فشارهاي استاتيکي بالا کار مي کنند بيشتر است، زيرا حداکثر بازده در دبي هاي زياد رخ مي دهد . بنابراين هر محدوديتي که در ارتباط با صداي توليد شده بر سرعت خروجي اعمال شود، علاوه بر اينکه متکي بر حدود صداي محيط و مساحت فضاي مفيد در دسترس مي باشد . متکي بر فشار به نقطه حداکثر بازده انتخاب شود. بعلاوه شبکه کانال مربوطه نيز بايستي صحيح طراحي گردد ، همانگونه که در بخش 2 توضيح داده شد.

معمولا بهترين توازن بين هزينه اوليه و بازده فن درهنگامي حاصل مي شود که فن انتخابي کمي کوچکتر از فني باشد که داراي حداکثر بازده است . در عين حال شايسته است براي مواقعي که زمان بهره برداري طولاني است . از فن هايي بزرگتر که بازده بيشتر دارند استفاده شود. در مواقعي که انتخاب فن کوچکتر باعث مي شود که محتاج به موتور ، محرک و راه انداز بزرگتر و ساختمان ضخيم تر باشيم ، انتخاب فن بزرگتر از نظر اقتصادي ترجيح داده مي شود.

چگونگي انتخاب فن و محرک  آن مي تواند بر شرايط سايکرومتريکي فضاي مربوطه تاثير بگذارد . اگر فن انتخابي باعث گردد مقدار هوا کمتر از احتياجات شرايط طراحي باشد درجه حرارت حباب خشک اطاق بزرگتر از احتياجات شرايط طراحي باشد، کنترل هاي موجود در اطاق از افت درجه حرارت جلوگيري خواهند کرد.

 

 

 

 

 

 

 

هواساز

دستگاه تهويه مركزي (هواساز) از بخشهاي اصلي فيلتر ، فن ، كويل هاي گرمايي و سرمايي ، رطوبت زن و تجهيزات كنترلي تشكيل مي شود . كويل هاي گرمايي معمولا با آب داغ ، بخار و برق عمل مي كنند . كويلهاي سرمايي با آب مبرد و يا مستقيما با يك ماده مبرد كار مي كنند . در حالت دوم كويل دستگاه هواساز اواپراتور يك سيستم تبريد مي باشد . با تنظيم هاي مختلف بخش هاي گرمايي ، سرمايي ، رطوبت زن و غيره در مجموعه دستگاه هواساز مي توان سيستم هاي مختلف تهويه مطبوع را براي پروژه هاي با شرايط متفاوت طراحي نمود . دستگاه هواساز معمولا با دو كانال ؛ رفت و برگشت هوا به داخل ساختمان و به وسيله يك كانال به هواي تازه خارج ارتباط دارد .

دستگاه هواساز با تنظيم دما و رطوبت و همچنين تامين هواي تازه و فيلتر كردن آن عمل تهويه مطبوع تابستاني و زمستاني را انجام مي دهد . هواي برگشتي از اتاقها با هواي تازه در محفظه اختلاط دستگاه مخلوط شده و سپس از كويل هاي سرمايي يا گرمايي و رطوبت زن (معمولا در زمستان) عبور مي كند . سرعت عبور هوا از كويل حدد 500 فوت بر دقيقه است . فرآيند رطوبت زني به وسيله پاشش آب از افشانك ها يا شبكه بخار و فرآيند رطوبت گيري توسط كويل سرد انجام مي شود . كنترل دما به دو صورت مي تواند انجام شود : روش اول با استفاده از شير سه راه برقي يا موتوري كه روي لوله رفت و برگشت كويل نصب شده و به وسيله ترموستاتي كه در كانال برگشت هوا به هواساز نصب مي شود ، عمل قطع و وصل و يا كم و زياد كردن جريان آب انجام مي گيرد . در روش دوم به وسيله ترموستات نصب شده در اتاق يا راهرو يا مكان مناسب ديگر (مانند حالت فن كويل) به فن دستگاه هواساز فرمان خاموش و روشن داده مي شود . سيستم كنترل لازم است به گونه اي طراحي شود كه ابتدا مجموعه ترموستات كانالي و شير سه راهي عمل نمايد و سپس در مرحله بعد در صورت لزوم ترموستات اتاقي به بادزن دستگاه دستور دهد .

دستگاههاي هواساز كه از ورق گالوانيزه ساخته مي شوند ، با توجه به شرايط مكاني و موقعيت نصب ممكن است قائم و يا افقي ساخته شوند . دستگاه هواساز به صورت يك منطقه اي و يا چند منطقه اي طراحي و ساخته مي شوند . در نوع يك منطقه اي تمام بخش هاي ساختمان كه تحت پوشش آن است با شرايط يكنواخت دما و رطوبت هوادهي مي شود و در نوع چند منطقه اي به كمك دمپرهاي مخصوص امكان هوادهي با دما و رطوبت هاي مختلف به مناطق متفاوت وجود دارد .

 

 

 

براي انتخاب دستگاه هواساز نياز به اطلاعات زير مي باشد :

1- بارهاي سرمايي و گرمايي كلي ساختمان (اگر براي ساختمان بيش از يك هواساز استفاده مي شود بايد سهم هر هواساز از بارهاي سرمايي و گرمايي كلي مشخص شود).

2- حجم هوايي كه در واحد زمان از هواساز عبور مي كند

3- افت فشار استاتيكي طولاني ترين مسير كانال يا هد استاتيكي فن

با اطلاعات فوق و مراجعه به كاتالوگ كارخانه سازنده مدل دستگاه و سپس ساير مشخصات دستگاه مانند : نوع فيلترها ، ظرفيت حرارتي كويل پيش گرم كن و اينكه با بخار آب يا آب داغ گرم مي شود ، ظرفيت حرارتي كويل گرم كننده و اينكه با بخار يا آب داغ گرم مي شود ، ظرفيت رطوبت زن (اگر از نوع بخاري است پوند در ساعت بخار و نيز فشار بخار كه اغلب 15 پاوند بر اينچ مربع است) ، قدرت موتور بادزن و غيره تعيين مي شوند .

همانگونه که اصطلاح بکار برده شده نشان مي دهد ، اجزاء اصلي که اساس واحد فن کويل را تشکيل مي دهند ، عبارتند از يک فن که توليد جريان هوا مي کند و يک کويل آب سرد کننده يا انبساط مستقيم که هوا را سرد و رطوبت زدايي مي نمايد . معمولا متعلقاتي چون کويل گرمايش ، رطوبت زن و بخش فيلتر نيز در اختيار قرار مي گيرند تا در صورت لزوم اهداف باقيمانده تهويه مطبوع را برآورده سازند .اجزا مورد نياز ممکن است در درون محفظه پيش ساخته اي که بشکل کابينت مي باشد نصب گردند.

چون چنين تجهيزاتي براي اتصال به يک دستگاه غير قابل انتقال طرح و ساخته شده اند، نمي توان  آنها را جزو تجهيزات فن – کويل به حساب آورد. در عين حال بدليل تشابه بين کاربرد تجهيزات کويل اسپري با تجهيزات فن – کويل اين تجهيزات در اين بخش مورد بحث قرار گرفته اند .

تفاوت کاربرد و طرح اين تجهيزات به همان شکلي که در واقعيت وجود دارد ذکر خواهد شد .

تفاوت فيزيکي واحدهاي فن – کويل يک منطقه و چند منطقه در محل نصب فن نسبت به کويل سرمايش است . در واحد يک منطقه اي فن در پايين دست کويل سرمايش نصب مي گردد ، بنابراين غالبا اين واحد را واحد مکشي مي نامند . يک واحد چند منطقه اي را مي توان واحد دهشي ناميد ، زيرا فن در بالا دست کويل قرار دارد . استفاده از فني که مجهز به پخش کننده باشد، در تبديل فشار سرعت به فشار استاتيکي کمک کرده و افت انرژي را نيز به حداقل مي رساند .

واحدهاي فن کويل با هر دو نوع پره خم به جلو و خم به عقب توليد مي شوند . فن هايي که داراي پره هاي خم به جلو هستند ، براي چنين مصارفي مناسبند ، زيرا اينگونه فن ها نسبت به ساير انواع فن در سرعتهاي پايين تري کار مي کنند . ساختمان چرخ اينگونه فن ها سبک تر ، کم حجم تر و ارزانتر از پره هاي خم به عقب مي باشد . چون سرعت اين فن ها کم است ، مي توان از محورهاي طولاني تر استفاده کرد .

کاربرد تجهيزات تهويه مطبوع متاثر از مشخصه هاي بار سرمايش فضاي مورد نظر و ميزان کنترل لازم براي درجه حرارت و رطوبت آن است .

واحد يک منطقه اي بطور موثرتري بارهاي فضايي که داراي مشخصه هاي نسبتا ثابت يا بارهايي با تغييرات يکنواخت است را جبرانمي کند . مثال ايده آل چنين فضايي يک اتاق بزرگ است . در عين حال استفاده از اين سيستم براي کاربردهاي چند اطاقه نيز عملي است ،


مطالب مشابه :


مزایای سیستم تهویه داکت اسپلیت گازر آمریکا

مزایای سیستم تهویه داکت اسپلیت گازر مقایسه داکت اسپلیت اجنرال و داکت اسپلیت




داکت اسپیلت چیست؟

سیستم داکت اسپلیت سیستمی است که از مزایای استفاده از اسپلیت یونیت کانالی و همچنین




داکت اسپلیت چیست؟

وبلاگ جامع و تخصصی دانلود مهندسی عمران - داکت اسپلیت چیست؟ مزایای سیستم اسپلیت




فن ها دریچه ها و کانال ها

تاسیسات مکانیکی، گازرسانی، جاروی مرکزی، داکت اسپلیت . با روشهای سنتی دارای مزایای بی




بی تی یو BTU

اسپلیت داکت . توصیه هایی برای استفاده صحیح کولر مزایای یک کولرگازی اسپیلت دیواری .




مراحل ساخت ساختمان های اسکلت فلزی

مزایای ساختمان فلزی: مقاومت زیاد: مقاومت قطعات فلزی زیاد بوده و نسبت مقاومت داکت-اسپلیت-




اطلاعات درمورد کولرگازی

اجرای تاسیسات و لوله کشی ساختمان و صنعتی - اطلاعات درمورد کولرگازی - اجرای انواع لوله کشی




مزایا و معایب پکیج

و مصرف کنندگان مانند سیستم حرارت مرکزی اطمینان بخش نباشد، ولی مزایای استفاده از پکیج




برچسب :