ماشين كاغذ و فرايند توليد
بسمه تعالي
دانشگاه آزاد اسلامي واحد تاكستان
ماشين كاغذ و فرايند توليد
تاريخچه كاغذسازي
صنعت ظريف كاغذ سازي در حدود 100 سال بعد از ميلاد در چين آغاز شد بشر كشف كرد با صاف كردن سوسپانسيون از خمير و از خيساندن پوست داخلي خيزان را بدست آمده بود خمير را بدست آمده را بر روي ميز منفذدار پهن مي كردند بصورت نمدي از الياف تشكيل مي شد اين الياف بعد از فشردن و خشك كردن روي آن رسامي يا مي نوشتند.
تا اوايل قرن نوزدهم كاغذ همچنان بصورت دستي ساخته مي شد گرچه لويي رابرت نخستين ماشين پيوسته كاغذسازي در سال 1799 به ثبت رساند اما اين برادران فوردينير بودند كه در سال 1804 نخستين ماشين تجاري كاغذ سازي را ساختند از زمان لويي رابرت و بعد ماشين كاغذ فوردينير به تدريج با رشد صنعت تكامل يافت اجزاي اصلي ماشينهاي كاغذ سازي به شرح ذيل مي باشد. ماشين كاغذ مراغه ساخت كمپاني Voith آلمان در سال 1964 با عرض 2/4 متر مي باشد در سال1997 ازشركت هايندل خريداري گرديده ماشين كاغذ فوق براي توليد كاغذ روزنامه طراحي گرديد ولي در كارخانه مذكور تا زمان خواباندن تا سپتامبر1976در جهت توليد كاغذ پايه براي گوتينگ استفاده شده است شركت كاغذ سهند مراغه عمليات دمونتاژ و بسته بندي ماشين كاغذ را طي قرار دادي به شركت فويت سولزر(suher Voith) واگذاري نمود كه سپس از باز كردن ماشين آلات و بسته بندي آنها عمليات انتقال آن به ايران صورت گرفته در پي قرارداد ذكرشده انجام مهندسي پايه( (Basic Enginecring پروژه با خط توليد با تغييرات مورد در خواست شركت كاغذ مراغه به شركت فويت سولزر ابلاغ گرديد.
شركت كاغذ ماشين استقرار سايز پرس بروي ماشين كاغذ خريداري شده و از شركت فويت در خواست گرديد با طراحي و برآورد تجهيزات شود
1- الترناتيو A خط توليد همراه سايز پرس Metering size press
2- الترناتيو B خط توليد همراه soft nip calendar-coating-top formers
براساس ان قسمتهاي سيلندر ها خشك كن به دو قسمت خشك كن ها اوليه قبل سايز پرس اوليه قبل سايز پرس39 عدد مي باشد و بعدي ان 10سيلندر مي باشد
بيشترين عرض كاغذي كه مي توان با اين ماشين زد374 سانتي متر مي باشد و مقدار مصرفي آب براي هر تن كاغذ 30متر معكب مي باشد
بخار با دما160 درجه با فشارbar 10 البته در واحد بويلر توليد مي شود در زمان توليد كاغذ 5/22تن در هر ساعت بخار مورد نياز براي گرمايش ساختمان سالن توليد و خمير سازي4/6 تن در ساعت مي باشد در ضمن هواي فشرده معادل60 متر معكب بر دقيقه كه توسط سه عدد كمپوسور به توانm3/hr3500 تامين مي كند برق مورد مصرف كارخانه معادل 9مگاوات كه توسط14 ترانس تامين مي شود .سالانه مي تواند 50000تن كاغذ چاپ و تحرير را توليد كند.
اجزئي اصلي ماشين كاغذ
1- هد باكس
2-ميز فورد درينير يا واير (واير به انگليسي يعني سيم)
3-پرس ها
4-دراير ها
5-سايز پرس
6- IR
7- كلندر
8-ريل درام
9- وايندار
10-ريوايندار
11-فينشينگ
شرح اجزاي ماشين كاغذ:
1-هد باكس Head bax (سر جعبه) اين جعبه داراي فشار داخلي توسط سيال الياف با فشار فن پمپ به لين هد باكس ارسال ميشود از انباشته شدن ان جلو گيري مي كنند به صورت يكنواخت و هم ارز به روي بر روي ميز متحرك و يا واير شكل دهند ورقه توزيع مي كند.
2- سيستم فوردينير يا ميز متحرك واير مي باشد و چسبيده به دهانه اسلايس هد باكس واير اين امكان را به وجود مي آورد خمير بر اثر گرانش و مكش تا حدودي آب از الياف گرفته مي شود.
3- پرسها با فشردن ورقه با عبور از چندين پرس متوالي آب بيشتر از الياف را مي گيرد نمد يا فلت حاصله متراكم تر شده آب جذب شده به فلت توسط يو ل باكس وكيوم آن 230 ميليمتر جيوه در پرس اول در پرس دوم و سوم130 ميليمتر جيوه مي باشد
4- بخش دراير با تماس نمد يا چندين سيلندر متوالي گرم شده توسط بخار زنده آب باقيمانده راكاغذ حذف كرده تماس بين الياف را بيشتر مي شود.
5- سايز پرس از دو رول تشكيل شده: fix roll كه رويه پوششي آن از جنس پليمري مقاوم ضد سايش به ضخامت 13mm و قطر آن 776mm مي باشد ديگري: parss roll كه رويه پوشش اين رول20mm و قطر آن780mm مي باشد بالاي هر دو رول شاورهاي نشاسته قرار دارد كه با ولو دستي باز يا بسته مي شود بستگي به نوع كاغذ و گراماژ دارد .درجه حرارت نشاسته بايد بالاي60 سانتگراد باشد
6-بخش IRنوعي خشك كن است كه بصورت تونل شكل مي باشد از سيگنمت هاي توري تشكيل شده توسط گاز شهري روشن مي شود گرما توسط پمپ دمنده باد به كاغذ دميده مي شود ضمن اشعه ها ماورا بنفش توليد مي كند بايد فاصله و دو تا تونل بايد 4 سانتي باشد اگر بيشتر از اين باشد اثر چنداني بر روي كاغذ ندارد.كار اصليIR خشك كردن آهار اضافه شده به كاغذ مي باشد.
7- كلندر يا بخش غلتك زني ورقه كاغذي بعد از سپري شدن از سايز پرس و خشك كردن به بين غلتكهاي فلزي پرس و اتو مي شود تا مختصات آن كم و سطح آن صاف صيقلي شود.
8- ريل درام كاغذ پس از عبور از كلندر. خشك شدن و به رطوبت مورد نظر مي رسد و درصد خشكي 95 و 5 درصد رطوبت شده بر روي اسپول پيچنده شده از چرخه توليد خارج مي شود.
10- وايندر: كاغذ توليد شده به وايندار انتقال داد به اندازه درخواست تريم گيري و برش داده پس از كنترل كيفيت به انبار محصول ارسال مي شود.
11- ريوايندار كاغذ پيچيده شده در وايندار در انبار محصول دوباره باز شده و عمل برش درخواستي مشتري را انجام داده بطور مرتب و منظم پيچاننده شده باسكول شده به واحد بسته بندي يا فنيشنيگ ارسال مي شود
توضيح كاملا از هد با كس:
كار هد باكس خميري را كه به وسيله فن پمپ جا به جا شده تلاطم آن را بگيرد و آن را صورت يكنواخت وهم اندازه در عرض ماشين كاغذ درآورد با سرعتي مناسب وارد ميز كاغذ سازي كند و شكل پذيري و يكنواختي كاغذ حاصل به پخش صحيح و هماهنگ الياف و پركننده ها وابسته است.
1- توزيع و يك سمت سو كردن خمير در روي واير
2- يك دست كردن غلظت خمير
3- كم جهت كردن الياف خمير و سرعت حركت خمير
4- در داخل هدباكس رولها ركسي فايرها آشفتگي را كنترل كرده از قلنبه شدن الياف جلوگيري مي كنند.
5- خمير خروجي از دهانه اسلايس يا و جت پرتاب با زاويه صحيح موارد ايست كه به آنها بايد توجه بيشتري بايد كرد.
1- تميز نگهداشتن هد باكس 2-سهولت عمل 3- تنظيم كردن صحيح پارامترهاي در ماشين هد باكس از جمله اگر PH بالا باشد مقدار نفوذ پذيري آب بيشتر ميشود به عبارت ديگر كاپ كاغذ بالا رود در آن موقع مقدار آلوم مصرفي ما بيشتر مي شود ايده آل ترين آن زير5/4 مي باشد4- غلظت خمير و درجه رواني scf بستگي به گراماژ دارد.
براي توزيع يكنواخت كردن سيال در عرض ماشين تا زمان وارد كردن(خميري كه بصورت دوغ اب ميباشد) لوله هاي چند دهانه به سيستم بازگرداني مي شود كه توسط ج. ماردن در سال1950 حل نشده بود اين دو بخش در همة هدباكس ها مدرن نصب و طراحي مي شود اگر به هر دليل سيستم توزيع مواد پخش كننده خوب عمل نكند در نزديكي خروجي يا دهانه اسلايس يا دهانه جت فشار پيش مي آيد. در هدباكسهاي تحت فشار يا هيدروليكي به 3تا5 عدد استوانه مشبك توخالي به نام ركسي فاير طراحي مي كنند.
كه اين استوانه ها بنام يكسو كننده گفته مي شود تا از بي نظمي ها و آشفتگي ها و از تجمع الياف جلوگيري كنند مشخصات مهم طراحي و عملياتي استوانه مشبك يا ركسي فاير قطر سوراخها، تعداد سوراخها، ضخامت ديواره، جهت چرخش، سرعت چرخش معمولاً قطر سوراخها از دو يا چهار سانتي متر متغير است در ضمن اين استوانه هاي ركسي فايرها با سرعت 6 تا 15 متر بر دقيقه مي چرخد و با نيرويي هيدروليكي كار مي كند معمولاً در داخل هدباكس از سه ركسي فاير يا پنچ تايي استفاده مي شود در ماشين كاغذ مراغه از سه استوانه اي يك سو كننده طراحي شده است.
دهانه اسلايس يا دهانه جت پرتاپ خمير:
دريچه هدباكس يك دهانه يا روزنه كاملاً دقيق تنظيم است تا بوسيلة، آن سرعت جريان، شكل وضع هندسي، ابعاد اندازه دريچه، مواد خروجي در بالاي هدباكس هاي تحت فشار 54 عدد ولو دستي كوچك يا بصورت هيدروليكي و اتوماتيك براي تنظيم دهانه اسلايس بكار مي رود اگر سيستم بصورت كامپيوتري باشد مقدار تنظيم دهانه و تنظيم گراماژ ميلي متري قابل تغيير است در كارخانه هاي مدرن پيشرفته كه ماشين ها با سرعت بالاي 800 متر بر دقيقه كار مي كنند بعد از كلندر يك اسكنر كه توسط راديواكتيو كار مي كند تمام عيبها و ايرادها كه احتمال دارد بر كاغذ اعمال شود تشخيص داده به كاغذ رنگ پاشي كرده و فرمان رابه صورت الكترونيكي به هدباكس داده خمير را قطع كرده تا اصلاحات ضروري رفع اشكال شود و دوباره عمل توليد كاغذ از سر بگيرد.
مهمترين عمليات در هدباكس در PH، سولفات آلومنيوم يا آلوم، رزين،(مقدار رزين مصرفي 10-9 ليتر بر دقيقه مي باشد) بستگي به فرآيند دارد غلظت يا كانس، دماي مواد، نسبت سرعت فوران به سرعت واير دارد معمولاً غلظت را به حداقل مي رسانند تا شكل گيري به خوبي حاصل شود و ظرفيت زهكشي و آبگيري واير و ماندگاري هماهنگ باشد.
غلظت و دما دو متغير مربوط به يكديگر است و كم و زياد كردن دهانه جت كانس به هم مي خورد اصطلاحاً اگر سرعت فوران خمير از هدباكس كمتر از سرعت واير باشد ورقة كند شده مي گويند اگر سرعت زياد باشد ورقه شتاب يافته است.
توضيح واير:
خمير تشكيل دهنده ورقه يك كمربند بافت ظريف و توري مانند تا اواخر 1960 فقط از توري ها فلزي برونز فسفردار استفاده مي شود. امروزه از پارچه پلي استر يا تكي رشته اي بوده بصورت يكپارچه است منفذدار بودن اين پارچه آب گيري را از ورقه را بدون خروج الياف ممكن مي سازد چون دوام آنها بيشتر است.
نكته: مش: تعداد سوراخها يا منفذهاي ريز كه در طول و عرض واير در اينچ مربع يا سانتي متر مربع مي باشد مش گويند. مثال مش واير 60 يا 50.
ميز ما بين دو استوانه امتداد يافته اول بريست رول جامد و تو پر است در نزديكي هد باكس است و استوانه دوم كوچ رول است كوچ رول مجهز به مكنده وكيوم مي باشد و از ورقه آبگيري مي كند آخرين جاي واير به آن متصل است فورفوارد رول است.
معمولا براي توليد كاغذ با گراماژ پايين از واير دو جداره يا بامش كمتر استفاده مي كند البته به طول واير يا ميز فوردينر بستگي دارد هر چه مش واير بيشتر باشد عمل زهكشي و آبگيري سهل تر ميشود
طول و اين واير ماشين كاغذ مراغه3/37 متر مي باشد و عرض آن حدود 17/4 سانتيمتر مي باشد در زير واير دو عدد forming bord يا شكل دهند وجود دارد آب سفيدي whit water با 97 درصد آب و از3 درصد خمير را بر روي توري شكل مي دهد در ضمن درجه رواني يا كانس نبايد از3 كمتر باشد خمير بعد از شكل گيري بر روي 22 عدد single fell مي رسد هر چه مقدار زوايه بيشتر باشد مقدار آب گيري نيز بيشتر خواهد بود و مواد القا بيشتر فويلهاي معمولاً با زاويه هاي 5/0 تا 3 درجه كه در زير توري پلي استر قرار مي گيرد فويلها در1950بيشتري فلزي بود براي اينكه از سايش جلوگيري كنند از جنس پلي اتليني پلي اورتاني و يا سراميكي مقاوم در برابر سايش ساخته ميشود در زير واير دو تا وكيوم داريم Low vacuum ر حدود 30 mm/gh و High vacuum به اندازه 60 mm/gh را اعمال مي كنيم مقدار آبگيري در روي توري يا واير 20-17درصد مي باشد.
مراحل آماده سازي و تميز سازي خمير:
چوب هاي صنوبر پس از پوست كني در داخل درام توسط سايش همديگر پوست آنها جدا شده پوستها توسط نوار نقاله بيرون هدايت مي شود گردبينه ها مورد نظر كه قطر آن نبايد 12سانتيمتر كمتر از50 سانتيمتر بيشتر باشد طول ان 8/2 متر بيشتر نباشد قبل از اين گردبينه به چيپر رود يه دستگاه فلز گيرMetal trap كار گذشته شده در هنگام داشتن فلزي در روي گردبينه به اپراتور خبر مي دهد داخل چيپر رفته چيپر مجهز به 8 عدد تيغه با آلياژ دار مقاوم در جهت موازي با الياف تبديل چيپس شده چيپس مورد اندازه از ويبره اسكرين عبور كرده چيپس بزرگتر دوباره به داخل چيپر رفته تبديل چيپس شده توسط نوار نقاله در محوطه دپو شده يك ماشين سنگين مثل لودر به داخل هاپر ريخته در داخل هاپر دو عدد تيغه به شكل حلزوني مخالف هم مي چرخد چيپس ها را به داخل كانواير يا نوار نقاله به واحد خمير سازي هدايت مي كند چيپس مورد نظر به داخل چوب بين ريخته شده عمل شستشو با آب سپس پيش بخار زني با دماي 160درجه سانتگراد صورت ميگيرد
هدف از پيش بخار زني تا چيپس ها نرم شوند راحت تر مواد صمغي و رزين خود را از دست بدهد و ديگر در هنگام فشردن و آغشته سازي كه چيپس ها نرم هستند راحت تر مواد شيميايي را جذب مي كنند زمان ماندگاري چيپس ها حدودا 1تا 2 دقيقه در دستگاه MSDاوليه آبگيري شده قادر به جذب مواد شيميايي خواهد شد
خرده چوب محلول اغشته سازي شامل هيدور كسيد سديم يا سود سوز اور و پركسيد مي باشد براي كارايي بهتر و تثبيت از سيليكات سديم به مواد به درون محفظه Reaction bin تخليه مي گردند حدوداً 30 دقيقه در آن باقي مي مانند پس از ماندگاري خرده چوبها دوباره به دستگاهMSDمرحله دوم تا حدودي نرم شده در داخل دستگاه مواد شيميايي و آب خود را از دست مي دهد هدف از اين كار فشرده كردن خرده چيپس ها يعني بتوان آنها اب دوست تر كرد به مواد آغشته سازي نيز همان مواد به مواد شيميايي Reaction binدومين مرحله به مدت 50 دقيقه مي باشد صورت مي گيرد واكنش شيميايي چيپس به اتمام مي رسد تا كامل رنگبري و نرم شده و براي پالايش دو مرحله فرستاده مي شود
خمير پس از پالايش يا ريفاينر شده به pressure screen خمير هاي كه خوب ريفاينر نشده دوباره پالايش شده تا درصد خشكي كم رقيق شده از سيستم غربال خارج شده و به مرحله شستشو آب ميان مرحله اي ميرسد خمير آبگيري شده به درون تغذيه كننده نواريRibbon type feeder پالايشگر ثانويه تك ديسك انتقال داده شده خمير خارج شده بهchest latency وارده مي شود.
خمير در مخزن به latencyبا white water زير واير مخلوط شده مخزن مجهز به همزن بوده خمير حدوداً50 دقيقه در درون latency chestبه هم تابيدگي خمير از بين برود.
سپس خميرهاي قابل قبول مستقيم به فيلتر هيدرو ديسك وارد مي شود پس از خاتمه عمليات غربال به تغليظ كننده فرستاده ميشود هدف از اين كار درصد خشكي خمير را بالا ببرنند خمير پس از خروج از تغليظ كننده مستقيماً به intermediate chest وارد ميشود كه داري يك همزن عمودي مي باشد خمير جمع آوري شده از intermediate chest توسط پمپ ها با كانس5/4 به تاور ارسال مي شود كه حجم آن 2700 متر مكعب مي باشد (ALkalin peroxide Mechanical pulp ) . خمير مورد مصرفي ماشين براي توليد كاغذ 70درصد APMPو 30 درصد خمير وارداتي الياف بلند مصرف مي شود.
كرافت الياف بلند در واحد آماده سازي كارگران كرافت را بر روي نقالة تسمه اي انداخته و در يك مخزن هايدرو پالپر كه 16 متر مكعب ظرفيت آن مي باشد كرافت را با آب حل شده با كانس 5/3 به Dump chest كه ظرفيت آن 60 متر مكعب مي باشد و مجهز به همزن بوده توسط ديفليكرها (كلوخه شكن) ارسالي از Dump chest به دستگاه ريفاينر (پالايش شدن) و پس از اينكه خمير الياف بلند به مدت30-45 دقيقه ريفاينر شد يعني خمير حالت پرزدار به خود گرفت به ريفاينر چيست كه ظرفيت آن 100 متر مكعب ارسال مي شود و بعد از آن توسط پمپ هاي ارسالي به blend stion ارسال مي شود. (درضمن مواد افزودني مثل پركننده ها و رزين به blend stion صورت ميگيرد). تمامي كاغذهايي كه در طبقه سالن كاغذ پاره مي شود يا اصطلاحاً بروك BROKE شامل ريل پالپر و شوتر و تريم وايندار و كوچ بيت است عامل بروك هاي مورد نظر به بروك چيست كه ظرفيت آن 100 متر مكعب مي باشد ارسال مي شود و از آنجا توسط پمپ هاي 31 و 32 به بروك تاور ارسال مي شود كه ظرفيت آن 1000 متر مكعب مي باشد.
خميرهاي بروك توسط پمپ هاي ارسالي توسط blend stion ارسال مي شود و بعد از آن به Mixing chest كه ظرفيت آن 60 متر مكعب مي باشد خميرهاي APMP و الياف بلند وارداتي باهم مخلوط شده توسط پمپ به ماشين چيست ارسال مي شود كه ظرفيت آن 60 متر مكعب مي باشد و بعد از آن پمپ هاي 06-07 به لول باكس ارسال مي شود در ضمن كانس در لول باكس 9/ 2 مي باشد كه مجهزBasis valve كنترل وزني ولو است به دهانه فن پمپ اوليه خمير ريزي شده و توسط آب زير وايردر داخل سيلو كانس آن كاهش يا رقيق شده و با فن پمپ اوليه به سيستم كلينرها ارسال مي شود خميرهاي قابل قبول به داخل Deculator شده پس از حباب زدائي توسط وكيوم ناش عمل ديگري در Deculator انجام مي دهد خمير را درحال تعادل نگاه مي دارد و توسط فن پمپ ثانويه به سيستم pressure screen وارد ميشود مثل سانتيقوژ كار ميكند تا بعضي موادي مثل ريزها كوچك نايلون با همراه پوشال وارد سيستم مي شود بعضا باعث پلاك مي گردد جلو گيري مي كند اگر وارد سيستم شود باعث لمپ و پارگي ميشود خمير خروجي pressure screen توسط فن پمپ ثانويه به داخل لين هدر و بعد از آن از 24 شاخه لوله گذشته به داخل هدباكس ريخته مي شود.
گرچه ورودي خمير. ماشين كاغذ سازي بايد عاري از ناخالصيها و آلودگيها باشد بسياري از ماشينهاي كاغذ طراحي شده مجهز به غربالها و كلينرها و پاك كننده ها استفاده مي شود. تا مواد آلوده به سيستم وارد نشود در عمل تميز كردن عمدتاً براي خارج ساختن مواد زايد درشت و از هم باز كردن الياف بكار مي رود كلينرها با نيروي گريز از مركز يا سانتفوژ مي باشد.
كلينرها به چهار دسته تقسيم مي شود:
دسته اول : كه 52 عدد مي باشد بعد از تميز سازي خمير غير قابل قبول به clener Reject tank1 كه 50 متر مكعب مي باشد ارسال مي شود. خميرها قابل قبول توسط فن پمپ اوليه بهDeculator ارسال شده عمل حباب و هوا زدايي تو سط وكيوم صورت مي گيرد سپس توسط فن پمپ ثانويه به pressure screen و سلكتي فاير يك چرخه محسوب ميشود بعد تميز سازي آخرين اشغال ها درين شده خمير تميز به هد باكس ارسال ميشود.
دسته دوم: 8 عدد تميز كننده نيروي گريز از مركز هستند خميرهاي غير قابل قبول پس از گذشت دسته اول به دسته دوم ارسال مي شود خميرهاي غير قابل قبول پس از تميز سازي به clener Reject tank2 (يعني خمير تميز سازي شده به تانك 2 كه ظرفيت آن 30 متر مكعب مي باشد بعد از كلينر دسته دوم خميرهاي غيرقابل قبول به كلينرهاي دسته سوم ارسال مي شود كه تعداد آن 8 عدد مي باشد بعد از تميز سازي clener Reject tank1 ارسال مي شود و خميرهاي غيرقابل قبول به كلينر دسته چهارم ارسال مي شود كه تعداد آن 2 عدد مي باشد خمير قابل قبول از دسته چهارم خمير غير قابل قبول كه عمدتاً از شن و ماسه و عاري از خمير است به پساب صنعتي وارد مي شود.
پس از تميز سازي خمير فن پمپ كه اهميت خاصي در صنعت كاغذ سازي دارد لازم است بطور دقيق و منظم بايد كار كند سرعت جريان فشار آن بايد پايدار باشد هرگونه تغييرات ناگهاني و ضربه اي پيش نيايد در حين حال بستگي به سرعت ماشين كاغذ دارد براي اينكه پراكندگي يكنواخت خمير ورودي به هدباكس فراهم آيد تغذيه به هدباكس از يك مخزن ثابتي Blend Station بصورت محوري وارد fan pump با كنترل دستي يا پنوماتيكي به هدباكس ارسال مي شود. اگر دور فن پمپ زياد باشد از سرعت ماشين و واير و دهانه اسلايس يا جت پرتاب خمير از لول باكس سر ريز ميشود
مشكل حباب هوا چسبيده به خمير در هدباكس مي تواند سبب ايجاد حفره و منفذ در روي كاغذ شود دشواري در خروج آب از ليفي كاغذ بر روي واير و ناپايداري سيستم مي شود معمولاً در هدباكس در اثر همزدن و موج يافتن محلول مقدار كمي با هوا مخلوط مي شود مشكل معمولاً در مرحلة خروج آب آزاد از خمير پيش مي آيد آبي كه خود به خود روي ميز فوردينير از خمير خارج مي شود و روي سيني هاي جمع كننده كه آن را به مخزن white water در زير ماشين كاغذ طراحي شده ظرفيت آن 30 متر مربع مي باشد. اين آب سفيد مقدار زيادي هواي آزاد دارد براي رها شدن اين هواها از مواد ضد كف كننده ها به نام آنتي فون استفاده مي شود چون كه ماده ضد كف گران مي باشد در كارخانه هاي كاغذ سازي در ايران بيشتر از مشتقات آلي از جمله نفت سفيد و گازوئيل استفاده مي كنند.
با توجه به موضوع كنترل جذب هوا و يا حباب از خمير در ماشين كاغذ يك سيستمي طراحي شده است كه يعني هوازدايي از خمير را انجام مي دهد كه بنامDeculator مي باشد خمير هوادار در مخزن توسط گرما (بخار) ديدن در سيستم كاملاً از خلاء (توسط وكيوم) خارج مي شود.
پرسهاي ماشين كاغذسازي:
هدف اصلي پرس ها خارج ساختن آب و ايجاد استحكام در ورقه است هدف ديگر مثل صاف كردن سطح كاغذ و كاهش حجم آن و ايجاد مقاومت كافي در ورقة نمدي منظور ثبات ليفي كاغذ در ورود بخش خشك كن مي باشد.
خارج ساختن آب از ورقه با وسايل مكانيكي اقتصادي تر از انجام عمل با بخار است در ضمن خروج آب از كاغذ در تمام طول ليفي كاغذ بايد يكنواخت پايدار باشد بطور ورقه بهنگام ورود خشك كن در تمام عرض خود رطوبت نسبتاً يكساني داشته باشد.
اگر در پرس ما ايراد و اشكال باشد آبگيري درست در يك منطقه انجام نگيرد در نهايت در سطح لول كاغذ خود را نشان مي دهد سر جلو كاغذ و يا سر عقب نم دارد و يا بستگي به خمير زياد در سر جلو و عقب و يا در لودها دارد بايد لودها در پرس بايد يكسان و يكنواخت باشد در كارخانه كاغذسازي مراغه سه عدد پرس داريم كه آرايش پرس ها توين وِر كه در اندازه نسبي استوانه ها و جعبه هاي مكش آشكار است.
در پرس يك فاز اول، فشار و تراكم آغاز مي شود آب و هوا از ورقه ليفي گرفته و به فلت انتقال يافته توسط يول باكسها در پرس يك 2 عدد مي باشد آب و هوا جذب شده به فلت را تميز مي كند اگر فلت كثيف باشد ليفي كاغذ به فلت نمي چسبد بايد عمل كاستك واش و آب گرم مخلوط مي كنند عمل شستشو انجام مي دهند. در پرس دو ورقه اشباع مي شود فشار هيدروليكي بوسيلة پرس اشرويس نيپكو حركت آب از كاغذ به فلت انجام مي گيرد. در فاز سوم فاصله دو تا پرس رو فشار به افزايش مي گذرد تا اينكه فشار سيال يا مايع منظور همان آب خارج شده از ليفي كاغذ مي باشد به ايده آل برسد. در فاز چهارم هم كاغذ و هم فلت منبسط توسط پرس سه. اشرويس نيپكو كاغذ به حالت غير اشباع در مي آيد بايد از فلت هاي نمدي بهتر استفاده كنيم شرايط جذب آب از ورقه براي كاغذ آسان و سريع باشد و آب سريع از خود بيرون دهد.
در پرسها محدويت هايي بايد در نظر بگيريم در پرس دو، يكي مربوط به آب از ورقه و ديگري فشار معين يعني هر قدر ورقه آسانتر آب خود را از دست دهد و يا خمير آزاد تر باشد فشار پرس را زيادتر مي كنيم. در صورت محدود بودن امكان جريان آب فشار زياد باعث مي شود كاغذ ليفي شكل خرد شود اگر اين پديده زياد باشد سبب تخريب در ورقه ليفي صورت مي گيرد.
پرسهاي اوليه از نوع استوانه اي ساده بودند خروج آب در اين پرسها بسيار محدود بود چون كه در داخل شكاف يا حركتهاي عرضي آب خارج مي شد از اوايل 1900پرسهاي مكشي تكامل يافت سوراخها و مشبك مسيري آسان براي فرار آب فراهم مي آورد آب توسط وكيوم و يا مكش داده مي شود و با نيروي گريز از مركز آب بيرون ريخته شده.
پرسهاي استوانه اي شياردار از ابتكارات جديد در طراحي پرسهاي عرضي است توسط شركت Beloit در سال 1963 ساخته شد اين شيارها از 1/0 اينچ عمق تا 02/0 اينچ عرض دارد در هر اينچ مربع 8 شيار دارد آب از شيارها مكش داده و توسط نيروي گريز از مركز دفع مي شود و سطح استوانه با آبپاش و كاردك تميزسازي مي شود (منظور اين عمل به چشم ديده نمي شود در داخل استوانه ساكشن رول و كوچ رول مي باشد) نوع ديگر استوانه پرس مته كاري شده سوراخها كوچكتر و متراكم ترند در نتيجه فاصله حركت عرضي آب كوتاه تر مي شود كارآمدترين پرس امروزه پرسهاي جرياني محدود است پرسهاي دو فلته يعني آبگيري از هر دو جهت مي توان انجام گيرد براي پرسهاي (دو فلته) از كاغذهاي گراماژ بالا با وزن پايه بيشتر از 130 گرم و متر مربع نيز مفيد است.
و در سرعت بالاي نيزاستفاده ميشود چونكه ابگيري گريزي از فلت اوليه به ثانويه سريعتر باشد فلت هاي ثانويه در داخل پرس ها طراحي كردنند اين طرح دو فلته در ماشين كاغذ مراغه منسوخ شده است
جنس فلت ها:
اين فلت ها داراي سطحي تهي در راستاي ماشين در نقاط تقاطع براي ذخيره آب مي باشد. اين خاصيت تراكم ناپذيري بر اثر رزين اندود كردن الياف تشديد مي شود بر اساس علم و تجربه مي توان تشخيص داد كدام فلت در وضعيت عملياتي خاص در ماشين كاغذسازي استفاده كرد در بازار از انواع ماركها از جمله آمريكا، ايتاليا، آلمان، هندوستان، كره اي و غيره مي باشد.
كار فلت ها ايجاد تنش و تنظيم و موقعيت پرسهاست بايد شرايطي ايجاد شود فلت آبگير باشد و آب را در خود نگه دارد و منافذ آن باز باشد بستگي شرايط تعداد عمليات مي توان انجام داد از قبيل روشهاي مكانيكي و شيميايي يا تلفيقي از هر دوي آنها در سيستم هاي مكانيكي ايده آل از انرژي هيدروليكي بصورت شاور هاي و يا دوش هاي كم فشار يا پرفشار در مابين فلت ها در و يا از جمله شاور كاستيك براي نرم كردن و تميز كردن فلت تعبيه شده است مواد زايد شده از فلت توسط يول باكس با وكيوم اعمال شده 230 mm/ gH در پرس يك مي باشد و در پرس دو، سه 130 mm/gH مي باشد فلت تازه ابتدا جذب ضعيفي از راه موئينگي دارد و پس از چند روز كار خواص آن بهبود مي يابد اگر فلت تميز و خوب مراقبت شود كارايي خوبي به ما خواهد داد در ضمن زماني كه ماشين خاموش است حتماً فلت ها بايد شل شوند و مرتب در هر وعده با آب خيس شوند قبل از استارت ماشين بايد كليه فلت ها و گايد فلت ها وگايد واير چك شوند و با چراغ قوه لابه لاي فلتها نگاه كرده از جنس فلز و پيچ و غيره نباشد.
كاغذ بصورت ليفي شكل به خود گرفته تيل كاغذ توسط Hكاتر با فشاراب برش داده همزمان به داخل كوچ بيت ريختن اپراتور ماشين پيك آپ رول كلوز و لود كرده به واير در داخل پيك رول يك خط High vacuum اعمال شده خمير ليفي به فلت چسبيده وارد پرس يك مي شود. بر روي center roll سوراخهاي به ابعاد 8mm تعبيه شده عمل آبگيري و كيوم اعمال مي شود در ضمن لود بار در سر جلو 48 bar و در سرعت آن 50 bar مي باشد عمل آبگيري از زير نمد يا فلت انجام مي گيرد.
حركت ساكشن رول بر خلاف عقربه هاي ساعت مي باشد بر روي center roll يك رول گرانيت رول يا سونيت رول قرار دارد بر موافق حركت عقربه ساعت مي باشد كاغذ به گرانيت رول چسبيده البته گرانيت رول داكتر نيز كار گذاشته كاغذ ليفي به جان گرانيت رول نپيچيد به پرس رول مي رسد به پرس اشرويس نيپكو بوسيله روغن هيدروليكي مجهز به كنترل است كاغذ زير قرار دارد و بالا فلت و يا نمد رول نيپكو مي باشد الياف ليفي شده به پرس 3 مي رسد در پرس 3 كاغذ ليفي شكل توسط فلت از مابين نيپكو و گرانيت رول گذشت به گرانيت رول چسبيده رول گرانيت به مجهز به داكتر مي باشد.
استارت ماشين كاغذ:
1-اول بايد ريجكت تانك بايد 70 درصد اب اليا فدار و كلينر تاور به علاوه 2B و 2A پراز اب باشد سيستم از لحاظ اب مشكل نداشته باشد.
2-سلكتي فاير و اسكرين..با پمپ 62 روشن ميكنيم ولوها بروي اتوماتيك قرار مي دهيم و مخازن و ابريج فلو به حد نصاب برسد.
3-كلينرها كه چهار دسته اند به ترتيب از دسته چهارم روشن ميكنيم الي آخر4 با همزمان روشن كردن كلينر دسته دوم اتوماتيك ولوها باز مي شوند با پمپ25 اسكرين وسلكتي فاير را روشن ميكنيم.
5-پمپ هاب 09و 08كه مربوط به حوضچه وكيوم و Deculator مي باشد روشن ميكنيم.
6-فن پمپ اوليه وثانويه را روشن ميكنيم سيستم X ولوها قرار مي دهيم يعني يك طرف عمل مي كند سيستم لول گيري شده و تخليه هوا صورت مي گيرد.
7-بعد از بررسي وايرو اطمينان روي كرال بعد روي Ran قرار مي دهيم سپس وكيوم هاي زير واير باز مي كنيم آب را از هد باكس يا فلو باكس براي تنظيم يا دهانه اسلايس بر روي واير مي دهيم سيستم اماده خمير گيري مي باشد.
استارت كردن پرسها:
1-اول با چراغ قوه با بررسي كاملا اطمينان گايد فلت ها و عاري از اجسام غيره فلزي باشد با اب فلت را كاملا خيس مي كنيم پرس اول را رو حالت كرال روشن مي كنيم بوسيله شاورهاي آب و كاستيك پرس را اماده كرده و پرس يك را خاموش و به حالت كلوز قرار مي دهيم.
2-فلت پرس دو خيس و از هر لحاظ بررسي كرده به آرامي به حالت كرال روشن مي كنيم سپس از اطمينان به حالت Ran قرار با سرعت ماشين تنظيم مي كنيم.
3- فلت پرس سوم را خيس بررسي از هر لحاظ كرد ه روي حالت كلوز و سپس با كرال روشن با اطمينان كامل آن بروي Ranقرار مي دهيم (تمامي وكيوم ها در ساكشن رول پيك آپ رول و كوچ رول و پرس يك روشن مي كنيم).
ليفي كاغذي پس از گذشت پرسها تريم توسط H كاتر با فشار آب بريده شده اپراتور تريم را توسط باد از سنتررول به پرس سوم انتقال داده اپراتور ماشين با دست به پولي طناب داريرها پرتاب كرده طناب شيت كاغذ را قيچي كرده بطرف خشك كن ها هدايت مي كند رطوبت حدود 45 درصد خشكي و 55 درصد رطوبت وارد دراير يك مي شود.
كه تعداد سيلندر خشك كن يك 9 عدد مي باشد كه با يك موتور DC نيرو توسط و گيربكرس شاتون سيلندرها مي چرخند سيلندرهاي بالا همه آنها شماره فرد مي باشد سيلندر شماره زوج در پايين قرار دارد طناب و فلت پوشش هر دراير جدا بوده فلت دراير يك و دو نمدي و پشمي مي باشد بقيه از پلي استر مي باشند.
براي اينكه كاغذ هر طرف كاغذ مرطوب كاملاً خود را بگيريد و كاملاً الياف به هم پيوست شوند آوردند دراير يك كاغذ در روي سيلندرها بالا حركت مي كند و در سيلندرها و پايين بر روي فلت نمدي حركت مي كند.
براي ورود بخار مرطوب به داخل استوانه خشك كن يا سيلندر دو عدد لوله در سر عقب وجود دارد يكي به عنوان بخار ورودي و ديگري خروجي كندانس يا آب مقعطر است در داخل سيلندر يك سيفون ثابت كار گذاشته شده است با افزايش سرعت سيلندر كندانس حاصله و شبنم توسط گرانش و نيروي گريز از مركز به گرداگرد سيلندر چسبيده توسط وكيوم از سيفون اين كندانس خالي شده اگر وكيوم ما خوب كار نكند و آمپر بكشد آن سيلندرها پر از كندانس شده است و باعث پارگي و چين و چروك در كاغذ مي شود قطر سيلندر هاي خشك كن استوانه اي ماشين كاغذ مراغه 60 اينچ يا 152 سانتي متر مي باشد.
V=p r2.L
V=3/14´0/762´ 4.2
V=7.62 m3 ´1000
V= 7600 Litr
تقريباً بدون احتساب ضخامت پوسته سيلندر اين عدد بدست امده اگر ضخامت پوسته را كم كنيم حجم صحيح سيلندر را نشان خواهد داد يك سيلندر علاوه بر بار سنگين خود بار خارجي خود با آب مقعطر پر شده بايد تحمل كند DC بتواند آن را با سرعتهاي معين بچرخاند بالطبع به مشكل خواهيم خورد خسارت مالي نيز بر خود همراه خواهد داشت از جمله شكستن فنر كوپلينگ و بلبرينگ و غيره ...
در خشك كنهاي تونلي كه كلاً براي واحدهاي Coating به صورت افقي طراحي مي شود كاغذ روغن اندود شده و يا روكش شده ازجمله مواد نشاسته و غيره د ر واحد Coating خورده و از IR گذشته توسط ماوراي بنفش و دماي 650درجه سانتي گراد با فاصلة 4 سانتي متري گرما توسط دمنده ها به كاغذ مي دمد و كاغذ خشك شده95 درصد حد رطوبت مورد نظر 5 درصد پيچيده مي شود.
كلاً steam گيري در خشكن ها به صورت زير مي باشد بخار توليدشده در بويلر6-7 بار با دماي160 درجه سانتگراد به هدر فرستاده مي شود در لين اصلي يك كنترل ولو به شماره(5002)را به آرامي باز مي كنيم ست پوينت در مرحله اول5/2 بار قرار مي دهيم براي هدر يك لين اصلي وارد ميشود و چهار لين خروجي داريم.
1- بيشترين مصرف بخار درايرها سه و پنج داريم 2-هودها و فن ها 3- سيلو تانك روغن. وارم واتر 4-لاين كوچك براي اسپري كردن بخارIR بروي كاغذ
براي اينكه سيلندرها سرد هستند ابتدا بخار كمتري به داخل سيستم اعمال مي كنيم بايد تمامي درين ها سپريتورها و استيم تراپ باز باشند اگر داخل چرخه اب وجود داشته باشد ابها با بخار از درين ها خارج شوند بعد از خروج بخار از درين ها انها را مي بنديم براي دارير اول بصورت پله steam flash مي دهيم
سپس ولو مربوطه به دارير سوم (5007) و پنجم(5012)را باز مي كنيم براي اين د اريرها از بخار زنده استفاده مي كنيم بيشتر خشك كن و طولاني آن دراير سه مي باشد از سيلندر 17 شروع و 39 اتمام مي يابد. اين اعداد از لحاظ steam مي باشد از لحاظ ساكشن به6 قسمت تشكيل شده است ساكشن يك از9 سيلندر دوم از 8 سيلندر سوم از 8 چهارم از 8 سيلندر پنجم از 6 سيلندر و ششم10سيلندر تشكيل شده است.
براي خشك كن چهارم كه 3سيلندر و به شماره هاي 40 و 41 و 42 مي باشد خشك كن پنجم 7 سيلندر49 كلولينگ سيلندر مي باشد براي خود جداگانه موتورDCفلت داشته در اين سيستم منسوخ شده است از بخار زنده با درجه ˚160 با فشارbar 8/4 براي درايرها استفاده ميشود البته مقدار مصرف بخار بستگي به گراماژ كاغذ هم دارد.
سيلندر 49 كه كلوينيگ سيلندر گفته مي شود كاغذ خشك شده را تا حدودي خنك كند و براي غلتك زني اتو كردن كاغذ آماده كند.
براي خشك كن سوم، بخار زنده مصرف مي كنيم steamبرگشتي بوسيله اختلاف فشار روي عدد50 درصد قرار مي دهيم بخار استفاده شده به دارير ما قبلي خود يعني به خشك كن ها دو و يك مي فرستيم كندانس حاصله از بخش درايرها توسط وكيوم بر خشك كن ها اعمال مي كنيم سيلندرها باسرعت مي چرخد كندانس بوسيله نيروي گريز از مركز به جان سيلندر مي چسبد با سيفون كنتاكت ميشود توسط وكيوم كندانس يا حاصل بخار آب و شبنم را به سپريتور ها انتقال مي دهيم و براي هر خشك كن جداگانه سپريتور تعبيه شده است پمپ هاي كار گذشته شده در سپريتور كندانس حاصله را به كندانس مادر هدايت مي كند كندانس مادر دو تا پمپ دارد. يكي هميشه به عنوان وايپس مي باشد آب گرم 100-90 درجه كندانس مادر واحد بويلر ارسال مي كند دو بار چرخه بخار ادامه مي يابد در ضمن براي توليد هر تن كاغذ 3 تن بخار مصرف مي شود. يك اپراتور خشك كن يا دراير من بايد تمامي سپريتور كندانس ها را كنترل كند سيلندري كه پر از كندانس شده موتور DC آمپر مي كشد باعث brake مي شود.
اگر سيلندر بيش از حد داغ باشد كاغذ به جان سيلندر مي پيچد براي خشك كردن كاغذ دو نوع steam تعريف شده است يكي Ran و ديگري در حالت brake در حالت Ran بيشترين بخار را بر سيلندرها را اعمال مي شود و brake از كمترين بخار استفاده مي شود تا سيلندر از حد متعارف خنك نشود اگر موقعي كاغذ پاره شده است از زدن steam زنده غافل شديم انتظار نداشتم باشم كه كاغذ را از حد معمول سوار كنيم چون كاغذ بد شدت خشك مي شود به جان سيلندر مي پيچد .بايد شيت كاغذ حدودا 8-7درصد رطوبت داشته باشد
سايز پرس كه از دو رول fix Roll و Parss roll تشكيل شده است پرس رول پنو ماتيكي است فشار سر عقب و سر جلو با لود يكسان مثلاً 4 بار است. كاغذ بصورت مايل از خشك توسط طناب حركت كرده و در بالاي سايز پرس يك رول بنام paper roll است كاغذ را بصورت عمودي در ميان دو تا رول سايز پرس قرار مي دهد كه جنس رولها از تو پر فلزي مي باشد كاور پوششي رول ها از جنس مقاوم در مقابل سايش است
استارت دراير:
1- ابتدا با چراغ قوه تمامي فلت ها را چك كرده عاري از هرگونه اشياء فلزي باشد طناب ها پن گايدها را چك ميكنيم درست كار كنند.
2- بايد دماي تانك روغن در تابستان بالاي35 درجه باشد در زمستان 50 درجه تا بتوان سيلندرها را استارت كرد اول بحالت كرال بعد تا حدودي سيلندر ها گرم شدند براي حالت Ran قرار مي دهيم بترتيب شماره دارير از يك شروع به استارت مي كنيم باسرعت سنج تمامي سرعت ساكشنها و سايز پرس را كنترل مي كنيم.
3- دارير من خيلي حواس داشته باشد در اول استارت احتمال دارد فلت ها عقب جلو بروند اگر همچين اتفافي رخ داد چه در بالا و پايين اگر فلت جلو كشيد فرمان پن گايد را بر موافق عقربه ساعت مي چر خانيم تا فلت در سر جاي خود بنشيند اگر فلت عقب رفت عكس آن را انجام مي دهيم و به ابزار دقيق خبر مي دهيم رفع اشكال كند
4- هر داكتر مي تواند يك متر بر دقيقه سرعت بكاهد در هنگام سوار كردن شيت كاغذ تمامي داكترها بايد خوابانده شوند بعد از سوار كردن كاغذ داكترها بالا را از سيلندر جدا مي كنيم
5- اول بايد داكتر كلندر را كنترل كرده ابتدا پمپ روغن كلندر را روشن مي كنيم سپس با مشتقات الي مانند نفت گازوئيل كلندر را تميز مي كنيم عمل كلوز را انجام مي دهيم تا اين كه شيت از كلندر رد كرديم روي لود قرار مي دهيم آرايش رولهاي متداول در سايز پرس به شكل زير مي باشد.
و در بالاي هر دو رولها شاور نشاسته قرار دارد درجه حرارت نشاسته نبايد كمتر50 الي 60 باشد1- هدف آهار زني پر كردن خلال فرج كاغذ – مقاومت آن را افزايش مي دهد كاغذي كه نشاسته خورده درجه رطوبت آن دوباره به حد 55 درصد رطوبت مي گيرد در ضمن نشاسته اضافه از هر دو طرف رول به مخزن نشاسته ارسال مي شود بر اينكه نشاسته به سيلندرها بعد از سايز پرس داغ نچسبد در زير سايز پرس CB يا air turner بكار گذاشتن تا دو عمل را انجام دهد 1-يكي به عنوان رول ايفا نقش مي كند 2-كاغذي آغشته شده نشاسته تا حدودي با دمنده هوا از CB به رويه كاغذ است اولين رويه كاغذ كه سيلندر شماره 40 مي باشد تا حدود نشاسته را خشك كرده و سيلندر نچسبد. معمولاً دراير پنج ما بيشترين گروه بخار را به كاغذ اعمال مي كنيم زماني كه به كاغذ نشاسته خورده كاغذ با حدود 95 درصد خشكي و 5 درصد رطوبت غلتك زني شود.
شرح كامل كلندر:
يك كلندر و يا سوپر كلندر متشكل از يك سري استوانه هايي است كه بطور عمدي قرار گرفته است يك در ميان از فلزهاي سخت و صيقلي و نرم مواد ليفي فشرده ساخته شده اند ورقه كاغذ از يك ورقه كاغذ به استوانه بالايي هدايت مي شود از ميان شكاف هاي متعدد مي گذرد و از پايين خارج مي شود به طرف ريل درام هدايت مي شود اين دستگاه براي تكوين صافي و نرمي و جلا و درخشندگي در كاغذهاي مرغوب بدون اندود و اندود شده بر كاغذهاي چاپ و تحرير بكار مي رود.
تلاش حاصل از سوپر كلندر مربوط به رولهاي فيبري است كه خواص الاستيك و يا پلاستيك دارند بر اثر فشار و وزن رول فلزي در سطوح تماس به رول غير فلزي تغييراتي در سطح غلتك غير فلزي پيدا شده و گسترش مي يابد ورقه در تماس در سطح رولهاي فلزي پرداخت مي شود. اگر رولهاي فلزي يا فيبري به دنبال هم بيايد مانند اين شكافها معكوس شود و دو رويه ورق كاملاً صاف صيقلي مي شود.
ماهيت رولهاي كلندر توپُر است و با سختي مشخص مي شود در مقابل گرما و سايش مقاوم هستند سوپر كلندرها معمولاًهم در ماشين كاغذ و مثل واحد Coatingاستفاده مي شود زيرا استوانه هاي تو پر غير فلزي ماهيت ظريف و حساس دارند اين استوانه ها براثر نشاسته خوردن به خود آشغال جمع شده (اندود كردن) در شكاف ها به آساني صدمه ديده و خراشيده مي شوند و نقش هاي اجتناب ناپذيري بر روي كاغذ مي گذارند و رول آسيب ديده بايد تعويض گردد.
اگر بيش اندازه كاغذ مورد نظر رطوبت داشته باشد در كلندر ما به مشكل بر مي خورديم چون كه كلندر عمل پرس در لود را انجام مي دهد كاغذ ظريف بود. رطوبت بيش از حد داشته باشد كاغذ لهيده مي شود و عمل چروك را در خود بروز مي دهد.
زماني با موفقيت پشت رو تيل كاغذ از سايز پرس نشاسته خورده شيت از كلندر رد شد استيم روي Ran قرار مي دهيم دستور پهن شدن كاغذ صادر مي شود كلندر يا غلتك زني متداول در صنعت كاغذ سازي است براي كاغذهاي چاپ و نشر و كاغذهاي مرغوب از سوپر كلندر استفاده مي كنند.
كلندر موجود در كارخانه صنايع مراغه تشكيل شده است از دو رول يكي ثابت ديگري توسط نيروي باد يا پنوماتيكي باز و بسته و لود مي شود رول زيرين توسط فشار روغن عين رول نيپكو فشار را از پايين به بالا اعمال مي كند موقعي كاغذ از كلندر عبور كرد روي لود قرار مي دهيم تا كاملاً دو تا رول به هم مماس باشد در ضمن براي رولها خشك كنها و كلندر داكتر كار گذاشته شده است داكتر كاملاً مماس با رول باشد اگر فاصله داشته باشد كاغذ از جنس مواد سلولزي نرم بوده با سرعت حركت مي كند به ما بين سيلندر و داكتر نرود. هدف از غلتك زني صاف و صيقلي كردن كاغذ مي باشد.
در كلندر پنج عدد سلكتور وجود بنام هاي1- لود مركزي 2- لود سرعقب - لود سر جلو4- فشار لبه جلو
5- فشار لبه سر عقب و جلو لود مركزي هستند و لودهاي بوسيله روغن هيدروليكي مي باشد. اگر از هر طرف لبه كاغذ چروك داشتيم فوراً لود آن منطقه را كم كرده سر مخالف آن را به اندازه ميلمتري زياد مي كنيم و كاغذ به قرقره مي پيچد به لول دست مي زنيم ببينم كدام طرف شل پيچيد لود آن را طرف كم مي كنيم به حدي كه چروك ندهد اگر لبه چروك مي دهد لود مركزي را زياد كرده بايد آنقدر كار و تجربه به كسب كنيم تا بتوانم بر مشكلات در كار فائق آيم رول پيچيده شده حدوداً 5 تن مي باشد از چرخه توليد خارج شده وايندر رفته بعد تريم گيري اندازه مربوطه برش و دوباره پيچيد مي شود بعد از آزمايشات تكنيكال به بازار مصرف انتقال مي يابد.
نكته ها پارگي از قسمت تر ماشين و عوامل كه كاغذ brake مي شود.
1- وجود هوا در سيستم بسته گردش مايع و خمير
2- نوسانات شديد در فشارهاي پمپ هاي ارسالي هدايت خمير مثل فن پمپ اوليه و ثانويه
3- تنظيم نبودن PH در محيط گردش در سيستم
4-تنظيم نبودن دهانه اسلايس يا جت پرتاب خمير با سرعت واير و ماشين
5-نوسانات برقي بر روي ميز فوردينر و ناهماهنگي در سيستم
6-وجود سوراخ در توري با واير الياف سوراخ شده پرس انتقال مي يابد كاغذ barek مي شود.
7-وجود لك هاي روغني مثل گريس چسب و رنگ در نقاط مختلف توري، فلت پرسها
8-تنظيم نبودن جعبه هاي خلاء (وك
مطالب مشابه :
فروش یکدستگاه بنز کمپرسی 2624 :
گروه تجاری پاسارگاد - فروش یکدستگاه بنز کمپرسی 2624 : - * بورس انواع ماشین آلات سنگین، راهسازی و
مزایده فروش یکدستگاه کشنده اسکانیا،مزایده فروش کامیون اسکانیا،فروش کامیون مزایده ای
قیمت روز انواع کامیون و کشنده و مشاوره در خرید و فروش ماشین شرکت شاور ماشین توس
ماشین کاغذ و فرایند تولید
دانشجویان مهندسی صنایع چوب و کاغذ گرگان - ماشین کاغذ و فرایند تولید - اخبار جدید پیرامون
ماشين كاغذ و فرايند توليد
و در بالاي هر دو رولها شاور نشاسته قرار دارد درجه دارند مانند توس ماشین آلات
تاريخچه كاغذسازي
و در بالاي هر دو رولها شاور نشاسته قرار دارد درجه ريزي دارند مانند توس ماشین الات حمایت
برچسب :
شاور ماشین توس