و دیو ان همی گفت نشاید مرا جایگای! زهی خام حرف و نا پخته رای!...




خوش آمدی همکار گرامی....



من فکر میکنم اول باید در انجمنهای محلی و با فوریت مساله مطرح بشه و همینطور امیدواری برای اینکه در صورت پاسخ روشن، مستدل و البته قاطع و حرکت جمعی میشه این فتنه رو مدیریت کرد.

البته باید در نظر داشت که ما با گوشهایی طرف هستیم که خودشون رو به نشنیدن میزنه و سختترین کارهای بیدار کردن کسی هست که خودش رو به خواب زده و البته موثرترین راه برای این خواب نما! گفتن این هست که فلانی اون آب چوش رو بیار بریزیم سر این و تو هم ازش فیلم بگیر بخندیم! باور کنید کاملا اتفاقی از خواب بیدار میشه انگار که هیچوقت در خواب نبوده!



بعد تجمیع گزینه هایی هست که میشه انجام داد. یعضی کارها رو میشه همزمان انجام داد بعضی ها رو هم پله به پله

هر کدوم از ما وظیفه داریم نسبت به این مساله واکنش نشون داده و احساس مسئولیتمون رو در عمل ثابت کنیم

با جمع آوری نظرات شما اقداماتی و در واقع گزینه های روی میز رو جمع آوری میکنم



- مرسی از توجه به موضوع و ابتکار جالب در خصوص ورودیه ... بنظرم اگه همه داروساز ها یکدست اقدام کنن هر کاری ممکنه ... چه گرفتن حق و حقوق از بیمه ها و چه کوتاه کردن دست پراتیک های دنبال لقمه چرب و نرم ...
بابت برخورد با بیمه ها لغو قرارداد دست جمعی با بیمه ها یه راه حل خوبه ولی برای برخورد با پراتیک هایی که ظاهرا" از طرف منابع پر قدرتی حمایت میشن فکری به ذهنم نمیرسه ... وقتی با استناد به همچین چرندیاتی اینقدر اومدن جلو که بگن حق فنی ممنوع ... یعنی دشمن خیلی پر زوره ...

- باید داروخانه های روزانه برای یک هفته تعطیل بشن و فقط شبانه روزی ها باز باشه اینجوری هم نمیتونن ازمون ایراد بگیردن که کار مریضها و درمانشون به مشکل برخورده هم مشخص میشه کدوم همکارا در ظاهر حمایت میکنند و درباطن... در ضمن داروخانه ها میتونن یکی از پرسنل خودشون رو برای کمک به داروخانه شبانه روزی بفرستند و حتی در تامین دارو بهشون کمک کنن که مشخص بشه هدف رفع مشکل بیماران هست ضمن اینکه میخوایم از حقوق و جایگاهمون هم دفاع کنیم. من برای هر کمکی که لازم باشه آماده ام



- آقای دکتر میشه از راه خودشونم وارد شد یعنی ما هم بریم از مثلا مراجع تقلید حکم بگیریم که حق داروساز واجب است و از این حرفا! نه واقعا اینا اینجور حرفا رو بهتر از استدلالای علمی ما میفهمن. البته به قول شما اگه مشکل واقعا در نفهمیدن باشه!!!

- من فکر می کنم تو این موضوع باید سنجیده عمل کرد تا اولا اعتراض ما باعث مشکلات درمانی برای بیماران نشه ( و نگن داروسازان اول دنبال پول خودشونن بعد خدمت به بیماران ). دوما در صورت بهره برداری خوب از اعتراض و نتیجه بخش بودش بتونیم در موارد بعدی مثل مشکل بیمه ها از این راهکار استفاده کنیم.
راه حل های تند و نا هماهنگ ( که بصورت منفرد یا توسط جمعی از همکاران ) انجام بشه باعث شکست راه حل و بهانه دادن به دست فرصت طلب ها میشه.

- من خودم هنوز راه حلی مناسبی بنظرم نرسیده اما فکر می کنم با توجه به همسو بودن وزارت بهداشت و انجمن های این کار ابتدا از طریق ادارای و مخصوصا مجلس ( به صورت یه طرح فوریتی ) بهترین نتیجه رو داره . اگر جواب نداد باید به سایر روشها فکر کنیم.
بازم تاکید می کنم باید راه حل نپخه و خام می تونه از صد تا توطئه بد خواهان خطر ناک تر باشه

- من که فقط چشم امیدم به وزارتخونه و انجمنه... امیدوام بتونن کاری کنن ...حذف حق فنی برای داروسازا یک فاجعه است. و دقیقا مصداق سوپرمارکت شدنه...با این تفاوت که سوپر پولشو نقدا میگیره ولی داروخونه باید 6 ما ه بعد بگیره!!! چی و کی پشت این قضیه اس... الله و اعلم!!

- منم واقعا تعطيلي همه داروخانه ها حتي يك روز در سراسر كشور رو راه حل ميدونم.دست اين پراتيكاي مزخرفم بايد كوتاه كرد

- دکتر جان تا اونجا که من می دونم و تجربم ثابت کرده تعطیلی داروخونه ها حتی به اندازه یک شیفت کاری هم امکان پذیر نیست. دلیلش هم یه چیزه ما داروسازا تو خودمون هم نامرام هایی به اسم پراتیک داریم و هم اصلا و ابدا هم دل و هم صدا نیستیم. همه می دونند باید یه کاری بکنند اما موقع عمل که می شه می مونیم به امید اون یکی. دادن طرح به مجلس حرکت جالب و موثری می تونه باشه اما چند تا مشکل هست
1- ما گروه کاری قوی و منسجم آشنا به قوانین تو وزارت بهداشت نداریم متاسفانه. که اگه داشتیم قبل از اعلام رای دیوان عدالت اداری جلوی این کار رو با آئین نامه یا یه طرح می گرفت.
2- فرض کنیم که ما کمیسیون بهداشت قوی و کار آمدی داریم که این طرح رو جوری بررسی می کنند و تو مجلس رایزنی می کنند هم یک فوریتش و هم خود طرح که رای بیاره باز هم هیچ تضمینی نیست که از طرف شورای نگهبان رد نشه.
که باز هم من معتقدم یک فوریت به دلیل وقفه شش ماه باز هم کمه و باید دوفوریتی ارائه بشه.
3- همونطور که گفتم عدم همدلی و همراهی همکاران باعث خواهد شد که کم کم به این هم تن در بدیم.

- بعضی ها پیشنهاد دادن که بجاش سود مارژین خرید و فروش دارو زیاد بشه که به نظر من اصلا فرم اینطور تبادل بیشتر به داد و ستدل دلالی فرم و مالی مناسبه و وقتی ما بحث اثر و حضوری که داروساز در وجود و یا عدم وجودش در داروخانه داریم صحبت میکنیم فی الواقع مشکل ماهوی داره. فکر میکنی چرا میخوان حق فنی رو حذف کنن؟ که نون را از اینجا ببرند و از جای دیگری بدهند که حالا این رو ببستی راه دگر نما؟ خوب نه! صحبت سر اینه که قبول این حرف به معنی قبول این هست که ما باشیم یا نباشیم صرفا مجوزی هستیم برای فروش و ما دکوری هستیم که برای زینت تبادل خرما ببخشید دارو سر سفره گذاشتن! پس لطفا خیلی راجع به این حساسیت ها که ممکنه وسوسه بر انگیز باشه زود اغوا نشین (هرچند اصولا پیشنهاد گل و بلبلی هم نیست) خب حالا چه چاره ای میشه براش در نظر گرفت. نظر شخصی من این هست که بیایم محکم ادله مون رو که حضور و علم داروساز چقدر لازم هست رو اثبات کنیم و بلکه هم بگیم که چیزی که شما در نظر گرفتین برای مشاوره دادن داروساز اصلا سنخیتی با میزانی که بعنوان حق فنی در نظر گرفته شده بود نیست. چون مشاوره شرایط و ملوزمات خاص خودش رو داره. بلکه چیزی که الان داره دریافت میشه به نوعی حق الزحمه نسخه پیچی هست که سوای مسائل علمی هست یعنی از هزینه ثبت کامپیوتر و تشکیل پرونده بیمار گرفته تا لیبل زنی و در نظر گرفتن تاخیر پرداختی بیمه ها و .... بعد بیایم مبلغی رو بعنوان حق الزحمه و مبلغی رو بعنوان حق مشاوره تعیین کنیم ضمن اینکه پیشنهاد بدیم مارژین سود دارو افزایش و درصد پوشش بیمه هم افزایش پیدا کنه . وقتی مبلغ مشاوره مثلا 2500 یا 3000 تومانی در نظر گرفته شد باید بیمه ها رو مجبور به پرداخت بکینم. و این فرهنگ رو ایجاد کنیم که مثلا پزشک در نسخه بیمار درج کنه لطفا مشاوره دارویی برای 3 قلم داروی بیمار و بیمار رو روانه داروخانه کنه که از داروساز وقت مشاوره بگیره و براش یک وقتی تعیین بشه بیاد و مشاوره اش رو بگیره. ضمن اینکه بحثهای حقوقی مربوط به سپرده داروخانه ها در بیمه ها و جبران مافات آن و مسائل حقوقی برای رفع کسورات بیمورد بیمه ها در ادامه باید مطرح بشه. تا نظر شما چه باشه؟

- امروز [دوم آبان]دانشجویان داروسازی مشهد در اعتراض به رآی دیوان تجمع در جلوی نظام پزشکی داشتند



- آخ آخ این :
"پزشک در نسخه بیمار درج کنه لطفا مشاوره دارویی برای 3 قلم داروی بیمار و بیمار رو روانه داروخانه کنه که از داروساز وقت مشاوره بگیره و براش یک وقتی تعیین بشه بیاد و مشاوره اش رو بگیره" ...
خیلی عالی بود



- سلام
ما امروز تو شهر مون جلسه انجمن داشتیم و انجوری که تو جلسه تصمیم گرفته شده ( البته با هماهنگی سایر شهر کشور ا ز طریق انجمن هاشون) روز شنبه یا یک شنبه هفته بعد همه داروسازان در تهران و روبروی وزارت بهداشت حضور داشته باشند

- اخ اين اخري دلمو به درد اورد اين جامعه ارماني رو فكر كنم تا زنده هستم نخواهم ديد.وقت مشاوره دارويي!!!!!

- حتما در شروع باید از طریق وزارت بهداشت اقدام بشه .ما که سر خود و به دلبخواه حق فنی رو تصویب نکردیم. منطق وجود حق فنی رو هم کسانی که در وزارت بهداشت هستند کاملا متوجه میشن و از طریق اونها و حمایت ما باید کار رو پیش برد و البته کاری کرد ریشه این مساله که هر وقت چند بار دوباره علم میشه کاملا حل بشه.

- امروز يكي از داروسازهاي محل كار من در زمينه حذف حق فني ميدونين چي گفت :
"اشكال نداره كه حق فني حذف بشه و نبايد بگيم كه اين حقه داروسازه ... چون داروساز هاي ما كاري انجام نميدن !!!! اگه هم حقوق مسول فني اوني نيست كه بايد باشه ، خود مسول فني بايد وجدان داشته باشه و كارشو درست انجام بده چون وقتي داشت شغل انتخاب ميكرد بايد ميدونست كه حقوقش اينقدر كمه !!!!! "
...
از نظر اين خانم دكتر اينكه پول بدي و كار بخواي و كنترل كني كه كار درست انجام بشه يه سيستم بدرد نخوره و اين درست تره : پول كم بدي و انتظار داشته باشي مردم با رجوع به وجدانشون كارشونو درست انجام بدن !!!!!!!
ناگفته نماند داروخونه اين خانم دكتر بخاطر سوءمديريت ايشون در زمينه كنترل يك نسخه پيچ بدهن و تنبل كه حتي از فحاشي به مسول فني هم رويگردان نبود به حالت ورشكستگي افتاد و در آخر واگذار شد ... ايشون حتي قادر به كنترل مسول فني نبودن و همش از اين شكايت داشتن كه مسول فني من چرا 10 مياد 12 ميره !!! ... وقتي بهشون گفتم خب ميخواستي يه دوربين بذاري و يه دستگاه حضور و غياب ... بهانه آوردن كه از لحاظ هزينه به صرفه نبود !!؟؟
ايشون الان در محل كار من يك "مدير" هستند و من تعجب ميكنم با سيستم مديريتي ايشون كه افراد رو حواله ميدن به وجدان شون ... چه طور سيستم اونجا هنوز داره ميچرخه ...
متاسفانه نشد اين سوال رو ازشون بپرسم كه اگه الان حقوق شما رو به يك چهارم (يعني اون مقداري كه من ميگيرم) كاهش بدن آيا حاضر هستي بخاطر وجدان و چرندياتي از اين دست كارت رو اونجور كه الان انجام ميدي، ادامه بدي ؟!

- حق فنی برای جلوگیری از ضررده بودن فروش برخی اقلام لازمه شما در نظر بگیرین داروی دپونیت (پچ پوستی نیتروگلیسرین) سود فروشش 15% هست و کاملا هم بیمه قیمت میخوره، چکش هم 30 روزه هست یعنی اگه نقدر پرداخت بشه میشه 16.5% سود.اگه دارو در داروخانه خوابی نداشته باشه یعنی بلافاصله بعد از خرید در همون ماه بفروشید، شما این نسخه رو اول ماه قیمت میزنید دارو رو و به بیمار تحویل میدین، آخر ماه باید چک شرکت رو پاس کنید. نسخه شما آخر ماه به بیمه ارسال میشه، بیمه بعد از 6 ماه بقیه پول شما رو بهتون برمیگردونه. بیمه ها بطور معمول تا 5% حق شما رو به بهونه های مختلف کسر میکند. یعنی شما 10.5% ضرر میکنید بابت این تاخیر یعنی عملا سود واقعی این داروهای خارجی 6% هست. ضمن اینکه بخاطر قیمت بالاشون چک های شما به مشکل بر میخوره چون نقدینگی زیادی از شما بابت پرداخت چک های 30 روزه خالی میشه. حالا این یک مثال کوچک هست. آقایون خودشون بازاری بودن فکر کردن ما هم مثل خودشون سود آنچنانی و ... داریم گفتن خوب اینا سود کلانی! که بابت فروش داروها دارن! داروها هم که گرون(این فکر که داروی گرون سود بیشتر داره هم ناشی از تفکر بازاریشون هست. در مثال بالا نقضش ثابت شده) خوب در تعریف حق فنی هم اومده داروساز باید خودشو رو بکشه و به زور به بیمار ... که فقط میخواد از داروخانه بزنه بره بیرون یقه اش رو نگه داره و بشینه داروها رو حسابی شیرفهم کنه و کلی کار دیگه بکنه تا حضرات بگن! خوب... حالا میتونی اون چندرقاز حق فنی رو بگیری!! به کجای این شب تیره آویزم قبای ژنده خویش را!!!

- این دیگه چه ایرادیه؟ "کار ما تشخیصی و درمانی نیست"!!؟ مگه قراره ما تشخیص و درمان رو انجام بدیم؟! کار داروساز یک کار نظارتی هست، جایی که لازم باشه مداخله میکنه و دلیلی هم نداره حتما بیمار متوجه بشه که داروساز چکار کرده تا براش حق فنی تفهیم بشه. این نقش لازمه و لزومش رو وزارت بهداشت درک میکنه و باید حمایت کنه.

- سرکار خانم دکتر وحید دستجردی

وزیر محترم بهداشت درمان و آموزش پزشکی

با سلام و احترام ؛

ضمن آرزوی سلامتی و موفقیت برای سرکار عالی و تمامی خدمتگزاران صدیق دولت جمهوری اسلامی قبلاً از تصدیع اوقات شریف شما بمنظور طرح یک موضوع بسیار مهم که در حال حاضر قاطبه داروسازان کشور را تحت تأثیر قرار داده پوزش می طلبد .

حتما ً استحضار دارید که در روزهای اخیر دیوان عدالت اداری با ابرام بر رأی صادره شماره دادنامه 199 مورخ 3/3/1388 لغو مصوبه شماره 7158ت32319 مورخ 9/12/1383 هیئت محترم وزیران را درخصوص تعیین تعرفه حق فنی داروسازان مورد تأکید مجدد قرار داده و موج وسیعی از نگرانی و تنش را در بین داروسازان و نیز دانشکده ها و دانشجویان داروسازی کشور ایجاد نموده است . از آنجا که مصوبه مزبور فراتر از کار قانونی آن که مشخصاً تعیین تعرفه حق فنی داروسازان را از مصادیق خدمات تشخیصی و درمانی موضوع ماده 8 قانون خدمات بیمه همگانی ندانسته , اصل مقوله حق فنی داروسازان را نیز مورد شبهه قرارداده و داروخانه های کشور را دچار یک معضل بزرگ درخصوص ارایه خدمات فنی توسط داروسازان به بیماران دردمند نموده است و از آنجا که استنباط برخی مراجع نظیر سازمان بازرسی کل کشور در ارتباط با قانونی نبودن اصل دریافت تعرفه حق فنی داروسازان باستناد مصوبه مزبور (که خود محل بررسی و بازنگری اساسی است) مورد اعتراض جدی داروسازان سطح کشور قرار گرفته و می رود تا یک تشنج عمومی صنفی گسترده را شکل دهد بدواً مراتب زیر را یادآور می گردد :

الف _ هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران قادر به کنترل داروسازان سراسر کشور در اعتراض به لغو تعرفه حق فنی داروسازان نیست و مؤکداً بر صحت قانونی و ضرورت علمی دریافت تعرفه مزبور اصرار دارد و هیچ نظریه ای ناظر بر لغو تعرفه حق فنی داروسازان را مسموع نمی داند .

ب _ مسئولیت هرگونه اختلال در ارایه خدمات دارویی به بیماران و عواقب نا مطلوب آن به عهده مراجعی است که در این ارتباط نه تنها به ملاحظات قانونی , عقلی و تاریخی عنایت نکرده بلکه به وجود و توسعه این خدمات در سطح کشورهای پیشرفته جهان نیز توجه ننموده و در عین حال به مطالبات بیماران عزیز در میهن اسلامی برای دریافت راهنمایی های علمی دارویی نیز به چشم غفلت می نگرند .

ج _ دستورالعمل قطع دریافت تعرفه حق فنی در داروخانه ها باعتبار قوانین موجود و سابقه اجرایی آن تحت هیچ عنوان مورد قبول داروسازان سراسر کشور قرار نگرفته و در داروخانه های کشور اجرا نخواهد شد .

در اینجا ضمن جلب توجه سرکارعالی به صراحت های قانونی ارایه خدمات فنی در داروخانه ها از شما به عنوان متولی بخش بهداشت درمان درخواست و توقع دارد ضمن عطف توجه به عواقب صدور چنین مصوبات تشنج زا بهر نحو مقتضی نسبت به برقراری و تثبیت پایدار تعرفه مزبور اقدام فرمائید و از این رهگذر امکان رشد و توسعه خدمات دارویی و نیز برخورداری بیماران بزرگوار را از این خدمات تداوم بخشید .

1 ) براساس قانون مربوط به مقررات امور دارویی مصوب سال 1334 و اصلاحات بعدی آن :

_ در ماده 1 : کلیه مؤسسات پزشکی از قبیل بیمارستان , درمانگاه , ... , داروخانه ... باید از وزارت بهداشت , درمان پروانه تأسیس اخذ نمایند و در این رابطه هیچ تمایزی بین داروخانه و سایر مؤسسات پزشکی وجود ندارد .

_ در ماده 2 : امور فنی کلیه مؤسسات مصرح در ماده 1 توسط مسئول فنی اداره می شود .

_ در ماده 20 : برای رسیدگی به تقاضای صدور یکی از پروانه های این قانون اعم از بیمارستان , درمانگاه , ... , داروخانه کمیسیون هایی بنام کمیسیون تشخیص تشکیل می گردد . در قانون فوق در تمامی موارد با کلیه موسسات پزشکی (منجمله داروخانه ها) به یک سیاق برخورد شده و در واقع مؤسسات پزشکی از قبیل بیمارستان ها , درمانگاه ها , آزمایشگاه ها , داروخانه ها و غیره درخصوص تأمین و ارایه خدمات فنی مسؤلین فنی به یک نحو مورد خطاب قانون قرار گرفته اند و هر یک خدمات فنی مربوط به خود ارایه می دهند .

2 ) براساس بند 15 ماده یک قانون تشکیلات وزارت بهداشت , درمان و آموزش پزشکی تعیین مبانی محاسبه هزینه های خدمات تشخیص و درمانی , دارویی ... تعیین تعرفه های مربوط در وظایف قانونی وزارت مزبور تعریف شده است که این بند مؤید ضرورت خدمات دارویی و تعیین تعرفه برای آن است .

3 ) براساس بند «ک» ماده 3 قانون سازمان نظام پزشکی تعیین تعرفه خدمات پزشکی جهت بخش غیر دولتی توسط سازمان نظام پزشکی تعریف شده است . بخاطر داشته باشیم که تعرفه گروههای مختلف پزشکی نیز که در مطب ها دریافت می شوند چیزی متفاوت از تعرفه حق فنی دریافتی در داروخانه ها نیست .

4 ) برقراری حق فنی در سال 1367 براساس قانون نحوه تنظیم هزینه های بهداشتی و درمانی مصوب سال 1359 صورت گرفت و در سطح کشور به اجرا گذاشته شد و لکن بعد از 16 سال از برقراری و دریافت تعرفه حق فنی در داروخانه ها پرداخت تعرفه مزبور توسط سازمانهای بیمه گر در جهت حمایت از بیماران مطرح و به مصوبه مورخ 9/12/1383 هیئت محترم وزیران منجر گردید .

چنانکه مصوبه مزبور به هر علت لغو گردد برگشت به رویه سالهای قبل از مصوبه مذکور و برخورداری از همان مبانی قانونی ( قانون نحوه تنظیم هزینه های درمانی و بهداشتی مصوب 10/12/1359) و استمرار برقراری حق فنی اجتناب ناپذیر است .

5 ) براساس ماده 25 آئین نامه داروخانه ها مصوب 18/3/1383 دستورالعمل نحوه اخذ تعرفه حق فنی داروخانه ذکر گردیده و آئین نامه مزبور شرح وظایف مسئولین را که پایه علمی و منطقی دریافت تعرفه مزبور است به روشنی تعیین نموده است . جهت مزید اطلاع به عرض می رسد که دیوان محترم عدالت اداری دررای صادره استناد به ماده 21 آئین نامه داروخانه ها مصوب 1367 و اصلاحیه بعدی آن نموده است که درحال حاضر آئین نامه مذکور بازنگری و آئین نامه جدیدی درتاریخ 1389 مصوب گردیده است که وظایف مسئول فنی درطی 14 بند و نحوه اخذ حق فنی در طی 9بند شرح داده شده است . درحقیقت رای شماره 199 مورخ الصدور 16/3/1388 هیئت محترم دیوان درزمان حیات آئین نامه منسوخ داروخانه ها مصوب 1367 ملاک تشخیص و مبنای تصمیم قضات محترم به صدور رای مبحوث عنه منتج گردیده است .

در پایان باستحضار می رساند برخورداری از مبانی قانونی فوق انجمن داروسازان ایران و کلیه داروسازان سراسر کشور را بر آن می دارد که حتی درصورت لغو مورد مصوبه مورخ 1383 باستناد سایر پایگاههای قانونی بر دریافت تعرفه حق فنی داروخانه ها پای بفشرد و از حقوق قانونی خود دفاع نماید و از سرکار عالی استدعا دارد همچون همیشه که از توسعه داروسازی علمی در کشور حمایت فرموده اید در این خصوص نیز قبول زحمت فرموده با حمایت از خواست داروسازان کشور از بروز تشنج و توقف عرصه خدمات دارویی برای بیماران عزیز جلوگیری فرمائید .



هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران

- بعضی از همکاران پزشک که مسئولیتها اجرایی داشته اند حرفهایی زدند که آدم درش میمونه اگ داروساز بخواد تداخلات و دوز غلط و.. که بعضی پزشکا مینویسن رو توی بوق کنه از فردا اون پزشکا دم داروخانه صف میکشن برای اعتراض و بلکه دستبوسی که به ما گیر ندین بزارین همینجوری کارمون رو بکنیم! جالبه واقعا!

- والا این حق فنی بعضی وقتا واقعا حلال حرومش مشخص نیست
من خودم دیروز داروخونه بودم،،،، خدایی اش بعد دانشگاه اصلا حال نداشتم از رو صندلی بلند بشم ومشاوره بدم
وقتی 25000 هزار تومن گذاشتن کف دستم یه جوری شدم احساس کردم که اصلا حلال نیست
حالا چیکار کنم ؟؟؟؟ خرجش کنم یا نه

> فکر میکنم اگه حق فنی رو بعنوان حق بیمه در نظر بگیرین اینطوری به قضیه نگاه نمیکنید.مثلا کسی که ماشینش رو بیمه کرده و تا حالا نشده که از بیمه اش استفاده کنه، بیمه گذار باید شرمنده باشه؟
 البته بنا به گفته خودتون شما در کارتون کوتاهی کردین، اینکه من بجای وجدان شما قضاوت کنم کار درستی نیست، هر کسی خودش معیار درست و غلط خودش هست، اگه من جای شما بودم و اون احساس رو داشتم اون مبلغ رو در جایی صرف میکردم که وجدانم هم آسوده باشه، مثلا از بیماری که پرداخت بودجه کم هست شما از جیب خودتون از همین مبلغ بجاش پرداخت کنید و هزار راه دیگه
حق فنی چیزی نیست که مورد به مورد در هر نسخه لازم باشه خودش رو نشون بده، همونطور که حق ویزیت پزشک برای هر بیمار یکسان هست درحالیکه یک بیمار نیاز به دقت و وقت بیشتری داره و بیمار دیگر خیر
وجود حق فنی در شما تعهدی ایجاد میکنه که نسبت به بیمار پاسخگو باشید، متضمن جوابگو شدن شما در مقابل اهمال در انجام وظایف علمی تون هست. به بیمار این حق رو میده که از شما بپرسه، سوالاتش رو جویا بشه، حالا اینکه بیمار از حقش کم استفاده میکنه یا نه؟ یکی خیلی بیشتر استفاده میبره یا نه بحث فرهنگی هست و نیاز به آموزش داره.
ما همه راجع به داروها آموزش جامعی میبینیم، اما نه پزشکان و نه بیماران از این امکان مشاوره با داروساز بهره درستی نمیبرند، پس گناهی گردن ما نیست. اما در حالت پایه حتی اگر بیمار درخواست هم نداشته باشه ما خودمون رو متعهد به بررسی سلامت نسخه و گوشزد کردن نکات حساس میدونیم.



- راهکار هایی که من فکر میکنم عملی تره:
1- اول باید اسم حق فنی فعلی با کارمزد عوض بشه کارمزد نسخه پیچی تنظیم لیست بیمه ها ثبت کامپیوتری و...
2 - داروخانه ها باید شروع به ابتکاراتی در زمینه انجام خدمات مشاوره ای بکنند مثل اختصاص یک فضای ایزوله و آروم نصب تابلو و بروشور ها برای اونایی که تمایل دارن خدمات مشاوره ای بگیرن
با تجربیات من تقاضا واسه این خدمات وجود داره
رقابت سالم وعلمی بین داروخانه ها ایجاد میشه
با این بحثا هم مخالفم که ممکنه پزشکا وزارت بهداشت و... مخالفت کنن بنظر باید دیگه بیایم تو گود
3- حق مشاوره یا حق فنی اینجا معنی واقعی پیدا میکنه 
4- کم کم بیمه ها زیر فشار قرار بگیرن که اگه داروسازا دلشون خواست خدمات مشاوره ای خودشون رو بیمه ای هم ارائه بدن
5- البته خیلی باید حساب شده عمل کرد
6- در مورد میزان تعرفه ها هم انجمن داروسازان نظارت می کنه     .دکتر بابک

> من یک چیزهایی نوشته بودم که به لطف بلاگفا پرید! اما کاملا باهاتون موافقم، دیگه صحبت آسه بریم آسه بیایم گذشته! به نظرم حتما و حتما باید کلاسهای آموزش مشاوره نظری و عملی در برنامه های درسی دانشچویان داروسازی گنجونده بشه. تعداد داروسازان در یک شیفت داروخانه شلوغ الزامی بشه بر اساس تعداد نسخ و سقف نسخ، سود دارو باید بیشتر بشه و تاخیر پرداخت بیمه ها کمتر تا فکر و ذکر داروساز نشه پاس کردن چک هاش و نگذشتن تاریخ انقضای داروهاش! درامد مسئولین فنی بیشتر بشه و تفاوتش با موسس کمتر، انجمن ها در مورد بهبود کارایی پرسنل، فروش داروخانه، تنظیم خریدها، به داروخانه ها مشاوره کارشناسی بدن، وکیل هایی برای کارهای حقوقی داروخانه ها، از تنظیم شکایت برای کسورات بی دلیل بیمه ها گرفته تا وضعیت حقوقی و استخدامی پرسنل و ...

- آقای دکتر از این رمزی که برای مطلب گذاشته بودید خیلی خوشم اومد:)
من که خیلی تازه کار هستم ولی واقعا از ماست که بر ماست. تا وقتی که داروسازانی داریم که می شینن یه گوشه ی داروخانه و منتظر می مونن نسخه بیچ همه کار ها رو کنه وضع همینه اصلا تفاوت حس نمی شه دیگه. در جلسه ای که در دانشکده با دکتر سلام زاده داشتیم ایشون می گفتند که چند سال قبل می خواستند شرح وظایف داروسازان را در داروخانه نصب کنند تا مردم از آن اطلاع یابند و مثلا بدانند حق آنهاست که مشاوره بگیرند به خاطر این که حق فنی برداخت می کنند و از این چیزها. خلاصه این که جلوی یه همچین کاری از طرف چند داروساز گرفته شد چون می گفتند این طوری برایمان دردسر می شود!! خلاصه این که خودمون باید به فکر باشیم. باید زوری باشه که واقعا نبود و بودن شخص داروساز توسط مردم حس بشه تا دیگه از این مشکلات پیش نیاد              .ف.میزایی

> احسنت نکته مهمی هست، ما گاهی منفعت موقت رو به تعابیری که بعدا در مورد خودمون و صنفمون ایجاد میشه ترجیح میدیم با حداقل زحمت و سیو کردن آ ت پ! بیشترین درامد رو هم داشته باشیم. نمونه اش داروسازانی که داروخانه به پراتیک اجاره میدن یا مسئول فنی بدون حضور میشن! خوب شیرینه! اما آدم باید به خودش بیاد و کلی تر نگاه کنه به تبعاتش!
غیر از این ما باید خیلی بیشتر روی بررسی ایرادات نسخ کار کنیم، نسخ پزشکان در بعضی موارد واقعا اشکال دارن ولی در واقعیت امر ما خیلی دست به عصا در این موارد نقش خودمون رو ایفا میکنیم، نه اینکه در بوق کنیم که آی اشتباه پیدا کردم و پزشک رو رسوا کنیم! اما بهر حال نظارت باید نظارت فعال باشه! کمی عیب جویانه و انتقادی! مردم هم کم کم باید یاد بگیرند که داروخانه که میان بچه شون رو روی اجاق جا نذاشته باشن، ماشینشونو بد جایی پارک نکرده باشن و ...

- سلام نويد جان ما تو مشهد هممون منظورم بچه هاي دانشكده است رفتيم نظام پزشكي يه بيانيه هم داديم دكتر جان اين بدبختي هايي كه بر سر ما داروسازا مي آيد به خاطر يك مشت افراد خودخواه ومنفعت طلبه كه فقط به فكر خودشونند و بعضي ها هم به گفته شما مثل خانوم دكتر بالا اصلا ---------------------30 ساله اين حق فني تو هيات دولت تصويب شده ويك نفر از اين افراد به اصطلاح نماينده داروسازها كاري براي تصويب آن بصورت قانون نكردن انجمن ما كه تازه به فكر افتاده برن نماينده مشهد رو بيارن وباهاش صحبت كنن تا يه كارايي بكنن يك سري از افراد هم مي گن دست هايي پشت پرده است -مثلا س پ ا ه مي خواد مثل اوضاع جاري در عربستان واردات دارو رو انحصاري كنه وداروخونه ها رو مكاني براي كالاهايش قرار بده وآن را از انحصار داروساز خارج كنه و فقط اونو را به عنوان كارمند بپذيرد واي واي بر ما .در كل دوران سختي رو در پيش داريم ولي من اميدوارم ما موفق مي شيم منم مثل خودت پيشنهاد هاي زيادي تو ذهنم دارم كه داروساز رو از اين وضع كنوني خارج مي كنه يكي درجه بندي كردن داروسازها آخه نمي شه كه همه مثل هم باشن مكه اين طور نيست كه ميگن اين متخصص قلب كارش خيلي خوبه از بقيه بهتره در مورد ما هم بايد همين طوري باشد بايد طرز فكر مردم نسبت به ما عوض بشه وما رو به عنوان فروشنده درنظر نگيرن به اميد چنين روزي

> چه کار خوبی به نظر من هم باید چانه زنی زیادی صورت بگیره، خیلی ها هنوز فکر میکنن چه سودی در فروش دارو هست و همان سود اونقدر هست که نیازی به حق فنی نباشه! اما عملا خیلی از داروخانه ها با کمک همین حق فنی سر پا هستند. اون نظریه یکمی بد بینانه به نظر میرسه، اما به نظرم بهتره در حال حاضر کاملا بد بینانه نگاه کنیم و دست بالا بگیریم تا به شرایط مطلوب تری برسیم، حالا که قراره همه با هم یکدل و یکصدا حرف بزنیم بهتره چندین حرف موثر بزنیم!
من هم والا نظرم همین هست، باید نفعی برای داروسازان ایجاد کرد که بره بیشتر یاد بگیره، یک کار جالبی که میشه کرد دادن لایسنی فروش داروهای خاص هلال احمری به داروسازانی هست که دوره های لازم برای آموزش و مشاوره اون دارو رو گذرونده باشن. یک مثالی که الان میبینیم قلم های انسولین هست داروسازی که وقت گذاشته یاد گرفته مشاوره به بیمار و پزشک میده چقدر بیماران استقبال میکنند. شرکت در بازآموزی یک حداقلهایی رو سعی میکنه حفظ کنه اما ما نیازداریم خیلی بیشتر از این روی به روز شدن و ایجاد انگیزه کار کنیم

 

- از نطرتون درباره ی اختصاص یک مکان ایزوله جهت مشاوره خیلی خوشم اومد . من خودم خیلی به این موضوع فکر کرده بودم. البته برای شرایط حاد فعلی که کاری از بیش نمی بره الان به نظرم باید همه نظراتشون رو در جلسه دوشنبه بعد از ظهر بگن و با اعمال حسابشده جلو بریم. تعطیلی داروخانه ها به نظر من هم اصلا عملی نیست. با این که ما هم از مراجع تقلید فتوایی چیزی بگیریم موافقم چون واقعا کسانی که پشت قوانین هستند غیر منطقی هستند و باید با همین روش ها جلوشون ایستادگی کرد             ف.میرزایی

 

- گویا کسانی که از باز شدن وبلاگشان چند روزی بیشتر هم نگذشته نیز متوجه حرام بودن حق فنی هستند مثل این:

<<<<چندروزی بحث حذف حق فنی داروخانها میباشد که ظاهرا ازنظر اکثر علماءگرفتن این مبلغ اشکال شرعی و حرام است


ونیز رآی دیوان کشوری هم به نگرفتن حق فنی میباشد ولی هیهات ما ذالک الذن منک کسی (داروخانه ها)نه به این قانون احترام


میگذاردو نه شرع را میشناسد فقط پول را میشناسد


قابل توجه مسئولین مربوطه>>>>>>

http://nor110.parsiblog.com/1780260.htm

-جدا اگه همچین چیزی صحت داشته باشه, داروسازای عزیز هم باید از خجالتشون درآن..باید حق دکتری رو خوب به جا بیارن تو داروخونه.

 

- 6/8/89

وزیر محترم بهداشت و درمان و اموزش پزشکی

سرکار خانم دکتر مرضیه وحید دستجردی

با سلام و احترام

به استحضار عالی می رساند : در شرایطی که از سال 1367 با برقراری تعرفه حق فنی برای مسئولان فنی داروخانه ها توسط وزارت مطبوعه ، می رفت تا داروخانه از مکانی چون فروش دارو، به مرکز اطلاعات دارویی تبدیل گردد و وضعیت اسفبار اقتصادی آن به تعادل نسبی برسد، متاسفانه با خبر شدیم که دیوان عدالت اداری در جلسه 89/7/22 با وجود ارائه دلایل قابل قبول کارشناسی از طرف کارشناسان محترم آن وزارتخانه، سازمان نظام پزشکی و انجمن داروسازان در جلسه یاد شده، نخواستند در خصوص حل مشکل به وجود آمده در رای صادره به شماره 199 مورخ 88/3/3 دیوان اقدامی مثبت به عمل آورند.

همان گونه که مستحضرید این موضوع از نیمه دوم سال 1378 با گزارش نادرست مرکز پژوهشهای مجلس، کلید خورد و با هماهنگی بیمه های سه گانه، انتشار آن در روزنامه ها موجبات نگرانی بیش از پیش جامعه داروسازی کشور را فراهم آورد. این نگرانی با خبر اخیر طوری شدت یافته که ممکن است با بروز مشکلات جدی همراه گردد و عواقب بسیار نامطلوبی در پی داشته باشد لذا مصرا و قاطعا تقاضا داریم توجه مقامات مسئول به ویژه جناب آیت الله آملی لاریجانی ریاست محترم قوه قضائیه را به این امر حیاتی و مهم که با سرنوشت داروسازی کشور مرتبط است، جلب نمایند و به صراحت متذکر شوند که رای صادر شده به هیچ وجه قابل اجرا نخواهد بود. این تذکار وظیفه شرعی و تکلیف اخلاقی و انسانی ماست که لازم بود به استحضار برسد.

در این شرایط حساس که دولت محترم نیاز به محیطی سرشار از تفاهم همه جانبه با همه آحاد جامعه دارد چرا که مقدمات لازم را برای یک تحول بزرگ اقتصادی آماده کرده است و عنقریب دست به بزرگترین جراحی اقتصادی تاریخ ایران خواهد زد، معلوم نیست چه دست یا دستهایی در کار است تا در این برهه سرنوشت ساز با واکاوی موضوعی روشن که 22 سال از اجرای آن به دلایل علمی و عقلی می گذرد بپردازد و گروه بزرگی از خدمتگزاران راستین در عرصه سلامت را که خود نیاز به محیطی آرام داشته تا بتوانند این آرامش را به مردم مراجعه کننده که قدر مسلم با کمبودهای مقطعی مواجه خواهند شد همانند دوران دفاع مقدس منتقل نمایند. گروهی که در دوساله اخیر علیرغم تاخیر فزاینده در پرداخت مطالبات بیمه ای با درک از واقعیت کشور همچنان در جهت همکاری بار سنگین دارویی بیمه شدگان را به دوش کشیده و با وجود ارائه کالای یارانه ای و عدم برخورداری از بسته حمایتی در خدمت به مردم خم به ابروی خود نیاورده و همچنان امید به آینده ای روشن دارد بنا بر این دلسرد کردن این گروه مه به علت ارتباط نزدیک و دائمی با مردم محل کارشان به ویترین جامعه پزشکی معروف شده است به صلاح کشور نبوده چرا که می تواند بهانه به دست عده ای برای دامن زدن به بعضی از نارسایی ها بدهد.

بر اساس قضاوت اعضاء محترم هیات عمومی دیوان عدالت اداری وظابف مسئول فنی داروخانه ها، تشخیصی و درمانی محسوب نمی شود حال آنکه به زعم همه دست اندرکاران ذیربط انجام وظایف داروساز در داروخانه که برای وی به همین منظور پروانه جداگانه ای به نام مسئول فنی صادر می شود تکمیل کننده فرایند درمان است و از تاریخ تصویب قانون بیمه همگانی خدمات درمانی کشور (در سال 1373) کماکان وزارت بهداشت راسا لغایت سال 1383 تعرفه فنی داروسازان را تصویب و ابلاغ می نموده و از آن به بعد نیز این وظیفه بر اساس قانون توسط شورای عالی نظام پزشکی صورت گرفته و خواهد گرفت. لذا این رای آشکارا حاکمیت قانونی وزارت بهداشت را زیر سوال برده و نشان دهنده دخالت بی چون و چرای دیوان در وظایف وزارت بهداشت می باشد و به همین خاطر ما امضا کنندگان زیر از اجرای آن خودداری خواهیم نمود. بدیهی است در صورت اصرار به ابلاغ این رای مسئولیت پی آمد های عدم اجرای آن به عهده کسانی خواهد بود که با اقدامات نسنجیده ، داروسازی مملکت را به آشفتگی و انحطاط سوق داده اند.

فرصت را مغتنم شمرده نگرانی عمیق جامعه داروسازی کشور را از رای نهایی هیات محترم دیوان عدالت اداری را به عرض سرکار عالی می رسانیم و استدعا داریم به هر طریق ممکن ضمن توقیف رای مذکور، به منظور حفظ و صیانت حقوق مشروع داروسازان و جلوگیری از به هم ریختگی و آشفتگی امور داروسازی کشور در اسرع وقت طی لایحه ای با پیشنهاد الحاق ماده واحده ای به قانون بیمه همگانی (همانند بند 15 ماده 1 قانون تشکیل وزارت بهداشت) به صراحت کلمه دارویی گنجانده شود و از طریق هیات وزیران به مجلس شورای اسلامی تقدیم گردد تا انشا... با تصویب آن داروسازان حاضر و دانشجویان این رشته برای همیشه از سردرگمی و بلاتکلیفی رها یابند. این رسالت وظیفه ای است که شما و همه ما بر عهده داریم و چنانچه قصور کنیم و قضایا را با بی تفاوتی بنگریم و نسبت به آنچه می گذرد بی اعتنا باشیم در برابر خدا و مردم و وجدان خود شرمنده خواهیم بود. امید است این پیام صادقانه ما را بپذیرید و به نحو مقتضی از وخامت بیشتر وضع جلوگیری فرمائید. در غیر اینصورت همه ما و شما در برابر جامعه داروسازی و مملکت و مردم مسئول خواهیم بود.

با احترام- داروسازان شاغل در استان گیلان

 

-سلام. خسته نباشید.
پاسخ شورای هماهنگی انجمنهای داروسازان استان مازندران در خصوص مطلب چاپ شده در روزنامه جام جم مورخ 17/06/89 با عنوان"مشاوره دارویی در داروخانه ها تعطیل است" .که در تاریخ 13 آبان 89 در همان روزنامه چاپ شد.
لینک دریافت:
http://www.jamejamonline.ir/Media/pdfs/1389/08/12/100890096612.pdf

http://www.magiran.com/npview.asp?ID=2183417

- با سلام
ایکاش این همایش همزمان با سومین همایش علمی داروسازان در آذر ماه بود.اینجوری داروسازای بیشتری امکان حضور داشتند.

- فکر میکنم باید مراقب موج شکنی که سیاست این دوره هست بود، کسانی مثل لاریجانی و توکلی در سال قبل به ظاهر مدعی و در مقام مخالفت با جناح قدرت حرفهایی زدند که بعدها معلوم شد خاله بازی بوده! در اینجا هم همین هست، یعنی باید مراقب بود تمام اختیارات رو ندیم به یک نفر مثل خانم وزیر که معلوم نیست جمعه ها چه خواب نمایی میشه که صبح شنبه کشور رو به هم میریزه و فکر کنیم که دیگه مشکل حله وقتی دکتر صدر و دکتر دستجردی در موافقت با ما حرفهایی زدند، باید مراقب خاله بازی و موج شکنی بود. حرف ما این هست که چنین گفتمان باطلی را نمی پذیریم! به همین صراحت!

-----

هوالعادل

با سلام

مدتی است که خبر حذف حق فنی داروخانه ها به تهدیدی بالقوه برای آینده شغلی داروسازان کشور تبدیل شده است روزهای اول اعتراضاتی شنیده می شد اما حالا که صبر کرده اند آب ها از آسیاب بیفتد! دیگر صدای حق طلبی به گوش نمی رسد. در مدت چند سال اخیرٍ، جامعه داروسازان با انواعی از اقدامات نا عادلانه مواجه شده است اعم از اعطای جواز تاسیس داروخانه به هر شخص و مسئولیت فنی به پزشکان و ... و حالا هم که حذف حق فنی!!! و نمی دانم این همه برای چیست و از کجا آب می خورد؟ به این عبارت دقت کنید :حذف حق فنی.

مگر می شود حق کسی را بی دلیل حذف کرد؟

می خواستم به عنوان یک داروساز چند نکته را یادآور شوم شاید به رفع ابهامات این موضوع کمک کند:

1. اول باید روشن کنیم حق فنی چیست؟ بعضی گفته اند حق فنی حقی است که داروساز در قبال بررسی نسخ و توصیه به بیمار از او دریافت می کند. اما این تعریف کاملا غلط است. با یک پرسش حق فنی را برایتان تعریف می کنم: شما به دارویی احتیاج پیده می کنید ترجیح می دهید این دارو را از دلالان خیابان ناصر خسرو تهیه کنید یا از یک داروخانه؟ جواب این سوال بدیهی است. حق فنی مبلغ ناچیزی است که صرفا برای ارائه داروی قابل اعتماد به بیمار از او دریافت می شود؛ به عبارت دیگر داروساز به بیمار این اطمینان را می دهد که داروی تحویل شده به او، طبق همان شرایطی که کارخانه سازنده اش توصیه کرده، نگهداری شده اعم از یخچالی و... و اینجاست که باید بگوییم دارو، پفک نمکی نیست که در هر جایی بتوان نگهداری و از هرجا و هر کسی بتوان تهیه کرد.

2. مسئول فنی کیست؟ هر داروخانه یک مسئول فنی دارد که دکتر داروساز است. دکتر داروساز داروخانه، موظف است در قبال حق فنی، داروی سالم و در قبال حق مشاوره (که البته وجود خارجی ندارد!!!) توصیه های لازم را به بیماران در خصوص مصرف صحیح داروها (اعم از راه و زمان استفاده، عوارض جانبی احتمالی، تداخلات، شرایطی که در صورت مشاهده باید به پزشک مراجعه شود و ...) ارائه کند. مشکل عمده ما اثبات این موضوع است: حق فنی از حق مشاوره جداست. بارها شاهد این بوده و هستیم که مراجعان مدت ها وقت داروساز را برای گرفتن مشاوره می گیرند، آیا وقتی که داروساز صرف می کند طلا نیست یا عیار طلایش به پای وقت پزشکان محترم نمی رسد؟!!!

3. نمی دانم این موضوع حذف حق فنی را چه کسی و بر اساس چه تحقیقی مطرح کرده است!!! اگر هدف، کاهش هزینه مردم است. فشاری که ویزیت یک پزشک (که نمونه 18 هزار تومانی اش را هم خودم پرداخت کرده ام!!!) بر دوش خانواده ها وارد می آورد بسیار خرد کننده تر از حقی است که شاید به هزار تومان هم نرسد. آیا به عادلانه بودن این موضوع دقت کرده این که چرا پزشکان محترم فقط برای نوشتن یک دستور آزمایش، یک ویزیت و برای خواندن جواب آن هم، یک ویزیت دیگر می گیرند؟

4. حذف حق فنی یک توهین نا بخشودنی به شأن داروسازان کشور است. قانونگذاران محترم، جایگاه داروساز را تا حد یک بقال یا فروشنده پیچ و مهره - که می توانند هیچ تحصیلاتی هم نداشته باشند- پائین آورده اند (هدفم از این مثال، توهین به این اقشار زحمت کش نیست. هدف 1. مقایسه سطح تحصیلات لازم برای عرضه دارو با اداره یک بقالی و امثال آن و 2.بیان تفاوت ماهیت دارو با تنقلات و سایر کالاها است) دکتر داروساز برای رسیدن به جایگاهش 6 سال و بیشتر تلاش کرده و جزء اقشار درجه یک جامعه به لحاظ تحصیلات است. آیا یک پزشک حاضر است تحت اجبار، بدون دریافت ویزیت، تمام بیماران را معاینه کند؟ چطور می شود انتظار داشت داروسازان کشور بدون دریافت حقشان؛ یعنی بصورت فی سبیل الله اجباری!!! به بیماران داروی سالم بدهند و مشاوره بدهند؟ و اصولا سرانجام این کارها چه خواهد شد به چز نارضایتی قلبی داروسازان، در نهایت هم دود آن به چشم بیماران می رود؟

5. با اجرای این طرح عملا داروساز در قبال مشکلات نسخه های بیماران هیچ گونه مسئولیتی نخواهد داشت و چنانچه به این دلیل به بیماران آسیبی برسد یا متحمل هزینه ای شوند نمی توان و اصولا منطقی نیست که داروساز مورد بازخواست قرار گیرد. آخر چطور می شود از کسی انتظار داشت تکلیفی انجام دهد اما حقی دریافت نکند؟

من اصولا با واژه اعتصاب، تحصن و امثال این قبیل مشکل دارم چرا که بوی سیاسی می دهند و به دنبال آن حرکت حق طلبانه و صرفا حق طلبانه ما را به یک فتنه سیاسی متشبه می سازند و اصولا اعتراض ما به این بی عدالتی که در حقمان شده است، پاک تر از آن است که به انگیزه های سیاسی آلوده شود. ما فقط به دنبال حق ضایع شده خودمان هستیم. امیدواریم صدای حق طلبمان به گوش مسئول مسئولیت پذیری برسد...

به امید رشد و شکوفایی نظام داروسازی ایران

امضا محفوظ

 

-موسسین و مسئولین محترم داروخانه های سراسرکشور

باعرض سلام و ادب

همانگونه که مستحضرید در روزهای اخیرمجدداً بحث دریافت تعرفه حق فنی داروسازان در دیوان عدالت اداری مطرح وموج وسیعی ازنگرانی و تنش را دربین داروسازان ودانشجویان داروسازی ایجاد نموده است .دراین بین بعضاً در پاره ای ازاستان ها و شهرستان ها ، نهادها و مراجع غیرمسئولی که حق ورود و دخالت دراین حوزه را نداشته سعی برایجاد محیطی متشنج مابین داروسازان نموده اند که ادامه این روند می تواند سبب وقفه در ارائه خدمات داروئی به بیماران عزیز گردد.

بدینوسیله هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران اعلام می نماید که تعرفه ارائه خدمات داروئی در داروخانه ها دربخش خصوصی همچنان تابع مصوبه سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران ( بند ک ماده ۳ قانون تشکیل سازمان نظام پزشکی )و دربخش غیردولتی نیز مطابق بند ۱۵ ماده ۱ قانون شرح وظایف وزارت بهداشت می باشد و تازمانی که رسماً ازسوی این دو نهاد اعلامیه ای ابلاغ نگردیده ، دریافت تعرفه ارائه خدمات داروئی در داروخانه ها وجاهت قانونی داشته و لازم الاجرا می باشد . بدیهی است هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران به همراه مسئولین محترم وزارت بهداشت وسازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران به طور جدی پی گیر حقوق حرفه ای داروسازان بوده و انتظارمی رود مسئولین محترم فنی داروخانه ها دراین مقطع زمانی حساس همچون گذشته با حضور فعال خود در داروخانه ها و ارائه خدمات علمی و داروئی به بیماران نیازمند ما را حمایت بنمایند .

با تشکر

هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران

-

- اقدام دسته جمعی داروسازان برای لغو قراردادهای سابق بیمه ای و همزمان ارائه پیشنهاد قرارداد جدید که انجمن داروسازان پیش نویسش رو تهیه کرده هم یکی از راهکارهایی هست که میشه ازش بهره برد

 


مطالب مشابه :


دارو شناسی دامپزشکی

لیست فوق در مورد 6- در صورتیكه در سبد دارویی شركت متقاضی داروهای یخچالی هم موجود باشد می




نمونه ای از سیستم اطلاعاتی در یک قسمت بیمارستانی

داروهای یخچالی را از داروهای دیگر جدا نموده و لیست داروهای مازاد را




توجه به نحوه نگهداری دارو در زمان سفر

که زیر نور آفتاب پارک شده است و یا در شیشه عقب خودرو قرار ندهند و داروهای یخچالی را در




جزوه آنلاین آموزش پرسنل داروخانه-نکات نسخه پیچی

در مواردی داروهای برگشتی به آورده شود، یخچالی است یا تازه لیست داروهای




آییـن نـامه اسـتانی مـرجوعی کـالا

ماده16-مرجوع نمودن دارو های یخچالی در صورتی که وفق ماده 8 باشد فقط - لیست داروهای مورد




لیست دوره های آموزشی انجمن پزشکی کوهستان وطبیعت ایران

کیت کمکهای اولیه تیم و لیست داروهای لازم انواع حمایت در مسیرهای یخچالی




و دیو ان همی گفت نشاید مرا جایگای! زهی خام حرف و نا پخته رای!...

یعنی شما 10.5% ضرر میکنید بابت این تاخیر یعنی عملا سود واقعی این داروهای یخچالی و و لیست




توصیه های نوروزی

در اختیار دارید چرا كه بسیاری از داروها مانند داروهای ضد تشنج، داروهای بیماری‌های




اطلاعات عمومی بهداشت و درمان - استاد نیکوفر (درمان دارویی ) گروه سه

برخی از داروهای نامحلول نمی توانند از روده جذب شوند و بدون هیچگونه تغییری از مجرای گوارشی




جلسات جهانبینی

لیست کامل در حال حاضر بسیاری از داروهای ما تابلوی در این تصویر شما یخچالی را می بینید




برچسب :