اعتیاد چیست

عملکرﺩ برخي از مواد مخدر

چكيده: 1- چون در دسترس بودن مواد مخدر بويژه هروئين و ترياك يكي از عوامل عمده اعتياد است. بنابراين مبارزه قاطع و اصولي بر عليه (توليد و توزيع مواد مخدر) و كنترل شديد مرزها در اين جامعه براي جوانان جنبه حياتي دارد. 2- نبايد فراموش كرد كه مبارزه بر عليه اعتياد بدون پرداختن و از بين بردن مسائل اساسي جامعه چون فقر و بيكاري و ساير انحرافات اجتماعي و اختلالات رواني نتايجي موقتي خواهد داشت. 3- شهرنشيني و مهاجرتهاي داخلي از روستاها و شهرها به مراكز استانها و شهرهاي برزگيكي از عوامل اعتياد است بنابراين با توزيع عادلانه امكانات شهري به تمام نقاط كشور از مهاجرتهاي بي رويه جلوگيري شود. 4- طلاق يكي از عوارض اعتياد است. بنابراين بايد از طريق وسايل ارتباط جمعي به آموزش در زمينه مسائل اخلاقي و روابط عاطفي خانواده ها اقدام گردد. 5- بايد با ارائه و اجراي برنامه ريزي هاي اجتماعي آموزشي نسبت به كاهش بار مشكلاتزندگي اقدام نمود تا افراد براي به فراموشي سپردن مشكلات به اعتياد روي نياورند. 6- چون درصدي از جوانان بدليل داشتن والدين معتاد و يا ستيزه هاي خانوادگي به اعتياد رو آورده اند. بنابراين با برنامه هاي آموزشي، اخلاقي، تربيتي آنها را نسبت به عواقي و عوارض ناخوشايند اين بيماري آگاه نمود. 7- چون معتادين مورد پذيرش جامعه نيستند بنابراين بايد نظر مردم را نسبت به بيماربودن و اصلاح پذيري آنان تغيير داد تا خودشان نيز احساس زائد بودن و علاج ناپذيري نداشته باشند. 8- تحقيق نشان داده كه بيسوادي در اعتياد تاثير بسيار زيادي دارد. از اينجهت بايدبرنامه هاي آموزشي رايگان و اجباري باشد تا درصد بيسوادي يا كم سوادي به حداقل برسد. 9- گروهي از معتادان بدليل عدم آگاهي نسبت به عوارض و عواقب اعتياد معتاد شده اندپس بايد از طريق راديو، تلويزيون، مطبوعات و موسسات درماني و مشاوره اي آگاه كرد. 10- فرزندان خود را در انتخاب و معاشرت با دوستان هدايت و راهنمايي كرد و غير مستقيم به كنترل آنها پرداخت . 11- براي كاهش و از بين رفتن گرايش به مصرف مواد مخدر بايد از تجارب كشورهايي كه در اين زمينه موفق بوده اند استفاده كرد. 12- به تقويت ايمان و اعتقادات مردم از طريق اشاعه فرهنگ و معارف اسلام اقدام نمود. 13- براي گذرندان اوقات فراغت نوجوانان و جوانان به درستي برنامه ريزي كرد تا به مراكز تفريحي ناسالم گرايش پيدا نكنند. 14- معتادان را براي ترك اعتياد ترغيب كرد و خانواده هاي آنها را از فساد اجتماعيرهانيد. 15- مراكز مشاوره و بهداشت رواني در حد معقول و كافي موجود نيست. بنابراين به تاسيس بيشتر اين مراكز اقدام نمود. 16- از طريق تقويت قانون و آموزش هر چه بيشتر در تقبيح اعتياد كوشش كرد و تحريم شرعي آن را بايد تثبيت كرد. 17- لازم است امكانات بازپروري و روان درماني مناسب براي معتادان بطور رسمي توسط وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي فراهم گردد تا اين قبيل معتادان نادم بدون سرگرداني و يا تحمل هزينه هاي گزاف راهي و جايي براي نجات خود بيابند. 18- ضوابط كيفري شديد براي مجازات قاچاقچيان و معتادان مقاوم، در صورتيكه دقيق و بدون ترحم و با قوت اجرا شود.

 

 

 

 

 

 

 

اعتیاد چیست؟
اعتیاد یــك «بیمارى اجتماعی» است كه عوارض جسمى و روانى دارد و تا زمانى كه بـه علل گرایش «بیمار» توجه نشود، درمان جسمى و روانى فقط براى مدتى نتیجه‏ بخش خواهد بود و فـــرد مـــعتاد دوباره گرفتار « مواد اعتیاد آور» می‏ گردد.

2- معتاد کیست؟

به کسی که دارای وابستگی جسمی و روانی نسبت به مواد می باشد و ناگزیر اسن مصرف مشخصی از آن را به طور مستمر ادامه دهد، معتاد گویند.

3- مواد مخدر چیست؟

مواد شامل همه ترکیباتی است که باعث تغییر کارکرد مغز به صورت هیجان و عصبانیت یا اختلال در قضاوت و شعور بشود. به عبارت دیگر:

انسان برای بیماریهای جسمی و روانی خود مبادرت به مصرف دارو برای بهبود بیماری و یا تسکین علایم آم می کند. مواد موثر بر وضعیت روانی عمدتاً نه به منظور درمان و تسکین آلام بیماری، بلکه برای ایجاد تغییر در رفتار و هیجانات مصرف کننده، مورد سوء مصرف قرار می گیرد. این تغییرات با اثر بر سیستم اعصاب مرکزی و روانی فرد ایجاد می شود.

4- رویکردهای پیشگیری کدامند؟

●اطلاع رسانی●آموزش عاطفی●جایگزین ها●آموزش مهارت های مقاومت●آموزش مهارت های اجتماعی و شخصی5-انواع مواد مخدر کدامند؟

●حشیش  ●ال اس دی●دی ام تی●اکستاسی●تریاک●کوکائین●کوکا●کراک●خات (یاقات) ●کراتم●ناس●آمفتامین بنگ●ماری جوانا●کراس●چرس●مسکالین

6- عوارض جسمی موادمخدر کدامند؟

هر ماده مخدری عوارض خاص خود را دارد. موادمخدر باعث از بین رفتن مغز، قلب، ریه، کبد، کلیه و ماهیچه ها می شود. همچنین مصرف مواد می تواند منجر به خونریزی بینی، سردرد، تشنج، جوش های چرکی، دوبینی، حالت تهوع و از بین رفتن حافظه و تمرکز شود.

7- عوارض روحی مواد مخدر کدامند؟

●خشنونت در خانواده●کودک آزاری●افت کارکرد شغل●بروز حادثه در حین کار●غیبت و تاخیر در کار●کاهش اعتماد به نفس●بیکاری و اخراج از کار●فقر و بی خانمانی●عصبانیت و زود رنجی●افسردگی●ضعف در اصول اخلاقی و اعتقادی●اختلال در قضاوت

 

 

 

8- برخی از علائم اعتیاد کدامند؟

●کدر شدن رنگ صورت●تیره شدن رنگ لبها●آبریزش بینی●عطسه و خمیازه●لاغری●چین و چروک صورت●بی موقع چرت زدن●دو رگه و کلفت شدن صدا

●سیاه شدن زیر ناخن های شصت و نشانه●جرم گرفتن دندان ها●گوشه گیری●نقطه های سیاه و کبودی روی بازوها●ضعف در تماس جنسی●دردهای مزمن معده و یبوست●ارش بیش از حد پا و بینی●ضعف اعصاب و پرخاشگری

9- چگونه خودمان را در مقابل موادمخدر حفظ کنیم؟

می توانید با والدین یا دوستانتان در این رابطه صحبت کنید، به شرایطی که ممکن است به شما پیشنهاد مصرف مواد مخدر داده شود و اینکه شما چگونه اجتناب خواهید کرد فکر کنید. توانایی های مثبت و سالم را در خود پرورش دهید و بدانید افراد درس خوان و تحصیل کرده، ورزشکاران و آنهایی که در حل مشکلاتشان به خدا متوسل می شوند، کمتر رو به اعتیاد می آورند.

10- درمان های معمولی ترک اعتیاد چیست؟

●دارو درمانی با استفاده از کلونیدین و داروهای کمکی، متادون و...

●روان درمانی فردی (بویژه شناخت درمانی و رفتار درمانی) ●گروه درمانی

●اجتماع درمان مدار●آموزش مهارت های مقابله ای و اجتماعی●پرهیز کامل از مصرف مواد●خانواده درمانی
اعتیاد به موادمخدر یكى از مهمترین مشكلات اجتماعی، اقتصادى و بهداشتى است كه عوارض ناشى از آن تهدیدى جدى براى جامعه بشرى محسوب شده و موجب ركود اجتماعى در زمینه ‏هاى مختلف مى‌گـــــردد همچنین ویــرانگری‏ هاى حاصل از آن زمینه ساز سقوط بسیارى از ارزش‌ها و هنجارهاى فرهنگى و اخلاقى شده و بدین ترتیب سلامت جامعه را بطور جدى به مخاطره مى‌اندازد.



پدیده شوم قاچاق موادمخدر بیش از آنكه فعالیتى سوداگرانه، تجارى و اقتصادى در عرصه مافیاى اقتصاد بین ‏المللى باشد، ابزارى كارآمد، مؤثر و راهبردى در گسترش نظام سلطه صاحبان قدرت جهان بر كشورهاى توسعه نیافته است.

 تحلیلگران مسائل سیاسى و اجتماعى بر این باورند كه در تهاجم و نفوذ فرهنگی، پدیده موادمخدر مهمترین عامل به تباهى كشیدن و انحطاط اخلاقى جوامع به شمار می‏ رود. متاسفانه گسترش دامنه مصرف موادمخدر در جامعه امروزى به حدى است كه حتى قشر متفكر و تحصیل كرده را نیز به سمت خود كشانده است. مبارزه با اعتیاد نیز قطعاً بیش از آنكه ماموریتى در راستاى وظایف مصرحه نیروى انتظامى باشد، اقدامى است استراتژیك در مقابله با ابزار نظام سلطه جهانى در انحطاط اخلاقى جوامع با اهداف خاص سیاسی.

اعتیاد بعنوان یك آسیب اجتماعی، هیچ گاه بطور كامل ریشه‏  كن نخواهد شد، اما با تدبیر، اندیشه و تلاشى مخلصانه حداقل می‏توان آنرا به كنترل در آورد. در این راستا تلاش ما بر این است تا با ارتقاء سطح آگاهى اقشار مختلف جامعه پیشگیرى از اعتیاد را بر درمان معتادین مقدم بداریم. به امید روزى كه جامعه‏ اى داشته باشیم كه اگر هم در آن فرد معتادى وجود دارد، درصدد نجات خویشتن باشد.




آنچه در مورد اعتیاد و موادمخدر باید بدانیم :
اعتیاد به موادمخدر یكى از عوامل اصلى شیوع بیماری‏هاى ایدز و هپاتیت می‏باشد.
موادمخدر آنچنان آرام و بی ‏صدا برجسم و روان مصرف‏ كننده مستولى می‏گردد كه هیچ معتادى آغاز اعتیاد خود را به یاد نمی ‏آورد.

اعتیاد سبب تباهى میلیون‏ها مغز فعال می‏شود كه سرمایه‏ هاى آینده جامعه بشرى بشمار می ‏روند.
اگر درصد كمى از كودكانى كه والدین آنها معتاد هستند به سوى بزهكارى سوق داده شوند، بعد از گذشت چندین سال تعداد بزهكاران در این مملكت به هزاران نفر خواهد رسید.
اعتیاد بیش از یك میلیارد نفر از اعضاء خانواده معتادان را در جهان بطور مستقیم با مشكلات ناشى از این آسیب مواجه نموده است.
موادمخدر منشاء وقوع بسیارى از جرائم اجتماعى نظیر قتل، تجاوز، سرقت و ... می‏باشد .
موادمخدر سالانه حدود 600 میلیارد دلار سود به حساب سوداگران مرگ واریز می ‏كند كه این رقم چند صد برابر كل بودجه كشور ما و بسیارى دیگر از كشورهاى بزرگ دنیاست.

سالانه مقادیر قابل توجهى ازثروت ملى كشور به جیب سوداگران موادمخدر می‏رود.
قاچاقچیان بین ‏المللى موادمخدر براى رسیدن به مقاصد شوم خود به مدرن‏ترین تجهیزات تسلیحاتى و ارتباطى مجهز هستند.

75% از زندانیان كشور را بطور مستقیم و غیرمستقیم مجرمین موادمخدر تشكیل می‏دهند.
كشور ما در همسایگى بزرگترین تولیدكنندگان انواع موادمخدر جهان (افغانستان و پاكستان) موسوم به «هلال طلائی» و در مسیر ترانزیت موادمخدر قرار گرفته است و در ین راه خود نیز قربانى آن می‏گردد.

كشور ما در مقابله با ورود و شیوع این مواد خانمانسوز، بمنظور كنترل و حفاظت مرزهاى شرقى اقدام به احداث بیش از هزار كیلومتر جاده، ده‏ها پاسگاه مرزی، برجك و دیده‏بانى و حفر چندین كیلومتر كانال و ... نموده است و هزاران نفر از فرزندان این مرز و بوم نیز به فجیع ‏ترین وضع به شهادت رسیده‏ اند.



مراحل اعتیاد :
1- مرحله آشنایى
این مرحله با تشویق دیگران (مخصوصاً دوستان ناباب) یا از روى غرور و كنجكاوى خود فرد شروع می ‏شود.
2 ـ مرحله شك و تردید :
در این مرحله فرد با مبارزه با امیال خود می ‏پردازد.
3 ـ مرحله اعتیاد واقعى :
در صورت ادامه مصرف در مرحله شك و تردید فرد به مرحله اعتیاد واقعى مى رسد. در این مرحله پدیده «تحمل» باعث می‏شود كه فرد به مرور زمان بر میزان مصرف خود بیفزاید تا به نشئگى قبلى برسد.

هدف از درمان اعتياد چيست ؟

1- رسيدن به شيوه زندگي بدون مواد

2- كمك به افزايش عملكرد فرددر جنبه هاي مختلف زندگي

3- جلوگيري از پيدايش مجدداعتياد

براي رسيدن به اين اهداف نياز به يك برنامه درمان خاص داريم بطور كلي درمان معتاد شامل دو مرحله است :

- مرحله اول دوره سم زادائي

- مرحله دوم دوره توانبخشي

مرحله اول:

اين مرحله بسته به نوع و مقدار ماده مصرفي وطول مدت اعتياد بطور متوسط 10 تا 15 روز طول مي كشد و با وجوديكه علائم خماري دراين مرحله براي فرد معتاد سخت وبراي ديگر افرادي كه از معتاد مراقبت مي كنند ممكن است ناراحت كنند باشد ولي خوشبختانه خطري از نظر مرگ و ميرندارد .

مرحله دوم:

اين مرحله مهمترين و حساس ترين زمان براي رسيدن به اهداف درماني است كه اگر در مراقبت از معتاد سهل انگاري صورت گيرد درمان بي نتيجه خواهد بود دراين مرحله بيشتر به علل و عواملي كه باعث گرايش فرد به اعتياد مي شود توجه شده و عمدتا از درمان هاي غير داروئي مثل روان درماني فردي ،گروهي، خانواده درماني، مشاوره، كاردرماني و درمانهاي مذهبي و روحاني وحتي ورزش درماني بمنظور استمراردرمان و جلوگيري از باگشت مجدد به اعتياد بهره گرفته

انواع اعتیاد

اعتیاد را می‌توان به دو گروه مجاز و غیرمجاز تقسیم‌بندی نمود.

اعتیاد مجاز

اعتیاد مجاز، شامل مصرف مداوم موادی است که به‌عنوان دارو شناخته می‌شوند. این مواد دارویی ممکن است طبیعی یا مصنوعی باشند و با تجویز پزشک و یا به‌صورت خودسرانه مصرف شوند. اعتیاد به موادی مانند تنباکو و سیگار نیز که از نظر روانی وابستگی ایجاد می‌کند و باعث تداوم مصرف می‌شود، در ردیف اعتیاد مجاز طبقه‌بندی می‌شود

اعتیاد غیرمجاز

وابستگی فرد به مصرف همیشگی مواد مخدر و به‌گونه‌ای که قوانین کشور یا بین‌المللی آن را غیرقانونی بشناسد، اعتیاد غیر مجاز نامیده می‌شود

مواد اعتیادآور

سازمان بهداشت جهانی مواد اعتیادآور را از جهت تاثیر آنها بر انسان به ۸ دسته کلی تقسیم می‌کند ،که عبارتند از:

 

مراحل اعتیاد

1.   آشنایی: در این مرحله فرد از راه‌های مختلف (مثلا از طریق دوستان خود) با مواد مخدر و نحوه استعمال آن آشنا می‌شود.

2.      شک و تردید: در این مرحله، فرد سعی می‌کند با میل خود مبارزه کند.

3.   اعتیاد واقعی: در این مرحله فرد دچار اعتیاد می‌شود و برای رسیدن به حالت نشئگی، هر بار بر میزان مصرف خود می‌افزاید.

زیان‌های جانبی

اعتیاد به مواد مخدر افزون بر زیان‌هایی که به طور مستقیم برای مصرف‌کنندهٔ آن دارد و هیچ فایده و سودی برای استفادهٔ آن تأیید نشده‌است یکی از عوامل اصلی گسترش بیماری‌هایی چون ایدز و هپاتیت می‌باشد و همچنین زیان‌های اجتماعی و اقتصادی درخوری برای جامعه دارد که از آن میان می‌توان به از بین بردن بخشی از نیرو و مغز فعال جامعه اشاره کرد

به تازگی، برخی با مدلسازی اعتیاد با به کارگیری دانش اقتصاد نشان داده‌اند که درآمد و مصرف امروز مواد مخدر به چه میزان بر تقاضای مواد مخدر در آینده تأثیر خواهد گذاشت.

آزمایش اعتیاد

یکی از آزمایش‌های سنتی اعتیاد آزمایش ادرار است که روشی حتمی و دقیق نبوده و فرد می‌تواند با استفاده از مصرف مواد شیمیایی ویژه‌ای نتیجهٔ آزمایش را تغییر دهد هرچند که روش‌های دیگری برای آزمایش اعتیاد وجود دارد که با اطمینان بسیار بالا می‌توان از آن‌ها بهره گرفت


مطالب مشابه :


مقاله ای در مورد اعتیاد

مقاله ای در مورد اعتیاد. بنابراین در مورد اعتیاد میتوان اینگونه جمعبندی کرد که حتی در




اعتیاد چیست

آنچه در مورد اعتیاد و موادمخدر باید بدانیم : » مقاله ی در مورد




پایان نامه در مورد اعتیاد

پایان نامه در مورد اعتیاد دانلود انواع مقاله، پایان نامه، پروژه، گزارش کارآموزی




مقاله ای از اعتیاد

این وبلاگ در مورد نقش مددکاراجتماعی در کاهش اسیبهای اجتماعی مباحثی را ارائه میدهد.تصویر




مقاله اعتیاد

مقاله اعتیاد پردازد. ۳ ـ مرحله اعتیاد واقعى :در این مرحله علائم در مورد رشته های




برچسب :