حق طراحی
مهندسی تکنولوژی معماری
ورود ممنوع
مهندسی تکنولوژی معماری نه – علمی کاربردی معماری آری
تابستان گذشته به صورت ناگهانی بعد از چند سال صحبت
هایی مطرح شد که در آن خبر از ندادن پروانه اشتغال به کار به مهندسین ناپیوسته
علمی-کاربردی معماری و تکنولوژی معماری با کد اصلی(کد100)می داد.متاسفانه این
شایعات مصادف با برگزاری آزمون نظام مهندسی ساختمان در شهریور ماه 90 بود.شایعاتی
که بعدها به حقیقت تبدیل شدو باعث به وجود آوردن استرس فراوان و ایجاد شبهه و
برگزاری اعتراضات سراسری در بین دانش آموختگان این رشته ها شد.
دفتر نظام مهندسی وزارت راه و شهرسازی در تصمیم شماره
90/430/64834 مورخ 90/06/16 تیر
خلاص را بر قلب دانش آموختگان این رشته ها زد و خبر از ندادن پروانه اشتغال به کار
با کد اصلی داد تا شایعات بوی واقعیت به خود بگیرد.
همزمان با اعلام چراغ خاموش این تصمیم موج عظیمی از اعتراضات به این تصمیم برگزار شد و پیگیری ها و نامه نگاری های دانش آموختگان معماری آغاز شد و این موضوع به دخالت نمایندگان مجلس رو به رو شد و حتی ویزیر راه و شهرسازی به استیضاح تهدید شد.
نهایتا وزارت راه و شهزسازی و کمسیون هم ارزی رشته ها با دلیل موج
اعتراضات با صدور نامه های مختلفی وعده هایی به این دانش آموختگان داد. بلعخره در
یکی از این نامه ها مشکل دانش آموختگان معندسی علمی کاربردی معماری در ظاهر حل شد
و دانش آموختگان معماری با این عنوان مدرک با مراجعه به نظام مهندسی های شهر های
خود با پاسخ :آری شما می توانید آزمون طراحی دهید، مواجه شدند.
عنوان مدرک دانش آموختگان کارشناسی ناپیوسته مهندسی
معماری با عنوان "کارشاسی ناپیوسته معماری"، " کارشناسی علمیکاربردی
معماری" و "مهندسی
تکنولوژی معماری" صادر شده است.
همه واحدهای این عنوان مدرک ها کاملا مشابه است و فقط عنوان مدرک تحصیلی آن ها توسط وزرات علوم متفاوت صادر شده است.
روال معمول به این شکل بود که دانش آموختگان این عناوین مدرک با توجه به خصویت اصلی و ماهیت اصلی رشته معماری که طرای می باشد در آزمون های نظام مهندسی شرکت کرده و پروانه اشتغال در طراحی را اخذ می کردند و در کنار آن آزمون نظارت داده و پرواه اشتغال به نظارت در معماری را نیز اخذ می کردند. در حال حاظر هزاران نفر از دانش آموختگان معماری در کشور هستند که با این عنوان مدرک ها پرانه اشتغال به کار در طراحی و نظارت دارند و در پایه های سه، دو و حتی یک در در بازار کار فعالیت دارند.
اما به یک باره و بدون دلیل و اعلام قبلی کمسیون هم ارزی رشته هادر بخش نامه ای ارائه پروانه اشتغال به کار در طراحی را برای دانش آموختگان علمی کاربردی و مهدسی تکنولوژی معماری ممنوع کرد.
مشکل دانش آموختگام مهندسی تکنولوژی معماری همچنان پابرجاست و این سوال بزرگ را مطرح می کند که چه تفاوتی بین دانش آموختگان علمی کاربردی و مهندسی تکنولوژی معماری وجود دارد؟ که طی نامه رسمی اجازه گرفتن پرواه اشتغال به کار طراحی به آنان داده شده اما برای مهندسی تکنولوژی معماری نه!!!!!
حال چند نکته مهم در تصمیم کمسیون هم ارزی رشته ها و مصوبه این کمسیون برای کارشناسی ناپیوسته معماری مطرح است.
1. صلاحیت شغلی و حرفه ای همه رشته های تحصیلی در دفتر شورای عالی برنامه ریزی وزارت علوم سنجیده شده و مدون گشته است. صلاحیت شغلی و حرفه ای مهندسین ناپیوسته معماری نیز تدوین شده است و صراحتن صلاحیت ها و سرفصل ها و مشخصات تحصیلی مورد نیاز برای اخذ این مدرک تحصیلی عنوان شده است.
در فصل اول این مصوبه در هدف از تربیت دانش آموختگان معماری آمده است: کارشناس علمی کاربردی معماری فردی است که دانش و مهارت های لازم را در زمینه های معماری به منظور اجرای فعالیت های طراحی فضاهای مسکونی، آموزشی، فرهنگی و تجاری و .... کسب نماید.
کمسیون هم ارزی رشته ها که متشکل از نمایندگان وزرات راه و شهرسازی، وزارت علوم و سازمان نظام مهندسی ساختمان است و حال باید نماینده وزارت علوم پاسخ دهد: مصوبه شورای عالی برنامه ریزی که تربیت این دانش آموختگان را با هدف طراحی فضاهای مسکونی، آموزشی، فرهنگی و تجاری عنوان کرده است چگونه از داشتن حق طراحی محروم می شوند؟
وضعیت دانش آموختگان مهندسی تکنولوژی معماری نیز کاملا مشابه است و نکته مهم تر این است که شورای عالی برنامه ریزی وزارت علوم به دلیل اعتراضات گسترده دانش آموختگان صلاحیت و هدف از تربیت این دانش آموختگان را اعلام نکرده است و از سال 1391 مجدد با تغییر عنوان مدرک تحصیلی آن ها به علمی کاربردی شبهات بسیاری را در جامعه علمی کشور ایجاد کرده است. این در حالی است که سرفصل درسی و واحد های تحصیلی آن ها هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارد.
2. ندادن حق طراحی به این دانش آموختگان چه دستاورد و اهدافی برای جامعه مهندسی در برخواهد داشت که کمسیون هم ارزی مبادرت به وضع آن کرده است؟
بارها سازمان نظام مهندسی ساختمان استان ها از ظرفیت مهندسین سازمان سخن رانده اند و با بیان اینکه این سازمان ها چندین هزار مهندس عضو دارند بر ظرفیت علمی و کمی خود افزوده اند. حال نماینده سازمان نظام مهندسی ساختمان در کمسیون هم ارزی که وظیفه اش دفاع از حقوق جامعه مهندسی است چه تلاشی برای احقاق حقوق جامعه مهندسی کرده است؟ آیا دانش آموختگان مهندسی تکنولوژی معماری از جامعه مهندسی به حساب نمی ایند؟ نداشتن حق طراحی به منزله خارج شدن این دانش آموختگان از چرخه بازار کار جامعه است چرا که بدون طراحی عملا نظارتی نیز وجود ندارد و در اصل بدون طراحی معماری معنایی ندارد. معماری مساوی طراحی است و بدون وجود هر کدام، دیگری نیز وجود نخواهد داشت.
عضویت دانش آموختگان مهندسی تکنولوژی معماری در سازمان نظام مهندسی بدون داشتن پروانه اشتغال به کار طراحی با چه هدفی صورت می گیرد؟ پرداختن حق عضویت سالانه و سهیم نبودن از اشتغال طراحی در بازار کار!!!!
3. کمسیون هم ارزی رشته ها که در بدنه وزارت راه و شهرسازی قرار دارد و از کارشاسان وزارت علوم و نظام مهندسی نیز بهره می گیرد با چه دلیل علمی و منطقی در استای توسعه جامعه مهندسی کشور این تصمیم را اتخاذ کرده است؟
حذف دانش آموختگان مهندسی تکنولوژی معماری و یا علمی کاربردی معماری از بازار کار کشور اینده شغلی این دانش آموختگان را با بحران جدی مواجه خواهد ساخت و باعث نذول شان علمی آن ها خواهد شد که نتیجه ای جز هدر رفت سال ها تلاش و هزینه این دانش آموختگان و خانواده های آن ها نخواهد داشت.
حال چه کسی باید پاسخ گوی هزینه های مالی، زمانی و روحی و روانی این خانواده ها است؟
در پایان ذکر چند نکته احساس می شود.
· اگر مسئولین صرف توجه به عنوان مدک تحصیلی در مورد آینده شغلی آن ها تصمیم می گیرند چرا اطلاع رسانی لازم در خصوص تصمیمات حیاتی که اینده جوانان کشور در گرو آن است را انجام نمی دهند.
· اگر قرار است تفاوتی بین دانش آموختگام مهندسی معماری(پیوسته) و دانش آموختگان مهندسی تکنولوژی معماری و علمی کاربردی(ناپیوسته) وجود دارد این موضوع صریحا اعلام نشده است و سرفصل ها و واحد های درسی آنان چرا تفاوتی خاصی ندارد؟
· بر اساس تصمیم مسئولین اگر قرار است دانش آموختگام مهندسی تکنولوژی معماری صرفا حق نظارت داشته باشند چرا باید واحد های طراحی بی شماری در دانشگاه سپری کنند؟ و تنها 6 واحد درسی تحت عنوان پایان نامه دوره کارشناسی که نزدیک 9 تا یک و نیم سال برای سپری کردن آن زمان نیاز است عمر و هزینه های بسیاری بر دوش این دانش آموختگان تحمیل شده است.
· به راستی چه کسی پاسخگوی زحمات این دانش آموختگان در 5 سال تحصیل در دانشگاه است؟
مطالب مشابه :
حق طراحی
مهندسی تکنولوژی معماری. ورود ممنوع مهندسی تکنولوژی معماری نه – علمی کاربردی معماری آری
معرفی رشته مهندسی تکنولوژی معماری
معماری روز دنیا- تکنولوژی روز معماری - معرفی رشته مهندسی تکنولوژی معماری - آشنایی با معماری
سوگندنامه مهندسی
عمران معماری تکنولوژی - سوگندنامه مهندسی - مهندسی عمران+ پروژه + سازه های جدید و مدرن
نقش تاریخی معمـار؛ تحقیـق یا تقلیـد؟
عمران معماری تکنولوژی - نقش تاریخی معمـار؛ تحقیـق یا تقلیـد؟ - مهندسی عمران+ پروژه + سازه های
سیستم سازهی فولادی سبک سردنورد شده(LSF)
عمران معماری تکنولوژی - سیستم سازهی فولادی سبک سردنورد شده(lsf) - مهندسی عمران+ پروژه + سازه
صنعت و بازار كار رشته مهندسی معماری
معماری روز دنیا- تکنولوژی روز معماری - صنعت و بازار كار رشته مهندسی معماری - فن آوری های نوین
تبلیغات جالب و زیبای یک شرکت مصری
عمران معماری تکنولوژی - تبلیغات جالب و زیبای یک شرکت مصری - مهندسی عمران+ پروژه + سازه های
برچسب :
مهندسی تکنولوژی معماری