انواع کابل شبکه

تقسيم بندی هر يک از گروه های فوق بر اساس نوع کابل مسی و Jack انجام شده است .از کابل های CAT1 ، به دليل عدم حمايت ترافيک مناسب، در شبکه های کامپيوتری استفاده نمی گردد .از کابل های گروه CAT2, CAT3, CAT4, CAT5 و CAT6 در شبکه ها استفاده می گردد .کابل های فوق ، قادر به حمايت از ترافيک تلفن و شبکه های کامپيوتری می باشند .از کابل های CAT2 در شبکه های Token Ring استفاده شده و سرعتی بالغ بر 4 مگابيت در ثانيه را ارائه می نمايند .برای شبکه هائی با سرعت بالا ( يکصد مگا بيت در ثانيه ) از کابل های CAT5 و برای سرعت ده مگابيت در ثانيه از کابل های CAT3 استفاده می گردد.در کابل های CAT3 ,CAT4 و CAT5 از چهار زوج کابل مسی استفاده شده است . CAT5 نسبت به CAT3 دارای تعداد بيشتری پيچش در هر اينچ می باشد . بنابراين اين نوع از کابل ها سرعت و مسافت بيشتر ی را حمايت می نمايند .از کابل های CAT3 و CAT4 در شبکه هایToken Ring استفاده می گردد .حداکثر مسافت در کابل های CAT3 ، يکصد متر است .حداکثر مسافت در کابل های CAT4 ، دويست متر است .برای شبکه هائی با سرعت بالا ( يکصد مگا بيت در ثانيه ) از کابل های CAT5 و برای سرعت ده مگابيت در ثانيه از کابل های CAT3 استفاده می گردد.در کابل های CAT3 ,CAT4 و CAT5 از چهار زوج کابل مسی استفاده شده است . CAT5 نسبت به CAT3 دارای تعداد بيشتری پيچش در هر اينچ می باشد . بنابراين اين نوع از کابل ها سرعت و مسافت بيشتر ی را حمايت می نمايند .از کابل های CAT3 و CAT4 در شبکه هایToken Ring استفاده می گردد .حداکثر مسافت در کابل های CAT3 ، يکصد متر است .حداکثر مسافت در کابل های CAT4 ، دويست متر است .کابل CAT6 با هدف استفاده در شبکه های اترنت گيگابيت طراحی شده است . در اين رابطه استانداردهائی نيز وجود دارد که امکان انتقال اطلاعات گيگابيت بر روی کابل های CAT5 را فراهم می نمايد( CAT5e ) .کابل های CAT6 مشابه کابل های CAT5 بوده ولی بين 4 زوج کابل آنان از يک جداکننده فيزيکی به منظور کاهش پارازيت های الکترومغناطيسی استفاده شده و سرعتی بالغ بر يکهزار مگابيت در ثانيه را ارائه می نمايند.به طور کلي دو نوع کابل در شبکه هاي کامپيوتري استفاده ميشود.نوع اول کابلي است که براي ارتباط سوئيچ به روتر ، سوئيچ به کامپيوتر ، هاب به کامپيوتر به کار ميرود که به اين نوع کابل مستقيم يا Straight گويند.

3nl.gif
نوع دوم کابلي است که براي ارتباط دو پايانه مانند سوئيچ به سوئيچ ، سوئيچ به هاب ، هاب به هاب ، روتر به روتر ، کامپيوتر به کامپيوتر و روتر به کامپيوتر به کار ميرود که به اين نوع کابل Cross گويند.

3-1nl.gif
در سوکت زدن سر کابل ها بايد ترتيب خاصي را در نظر گرفت که دو ترتيب رنگ استانداردهاي T-568A و T-568B شناخته مي شوند . ( از عکس بالا کمک بگیرید ).رنگ بندي کابلهاي شبکهدر کابل های UTP از کانکتورهای استاندارد و چهار زوج سيم بهم تابيده استفاده می گردد :زوج اول : آبی و سفيد/ آبیزوج دوم : نارنجی و سفيد /نارنجیزوج سوم : سبز و سفيد/ سبززوج چهارم : قهوه ای و سفيد / قهوه ایدر سوکت زدن سر کابل ها بايد ترتيب خاصي را در نظر گرفت که دو ترتيب رنگ استاندارد بنامهاي ClassA و ClassB شناخته ميشوند.


مطالب مشابه :


انواع الگوریتم مسیریابی

الگوریتم کوتاه‌ترین مسیر. ساده‌ترین روش مسیریابی، روش کوتاه‌ترین مسیر است. هدف اصلی از




مسیریابی شبکه های کامپیوتری

انواع مسیریابی. الگوریتم های مسیریابی در شبکه ادهاک. انواع پروتکل های مسیر یابی در شبکه های




انواع روش ها والگوریتم های مسیریابی درشبکه اینترنت

الگوریتم مسیریابی ایستا : هیچ اعتنایی به شرایط توپولوژیکی و ترافیک لحظه ای شبکه نمی شود و




دانلود پایان نامه: الگوریتم مسیریابی شبکه های بیسیم ادهاک

دو دیدگاه الگوریتم های مسیریابی انواع انواع شبکه های تعریف شده در ospf.




الگوریتم های مسیریابی

شبکه های کامپیوتری - الگوریتم های مسیریابی - - شبکه های انواع سرورهای




انواع پروتکل های مسیر یابی در شبکه های ad- hoc

انواع پروتکل های مسیر که هدف از الگوریتم ها و استراتژی های مسیریابی جدید کاهش




ماهنامه شبکه

» انواع الگوریتم مسیریابی ها و الگوریتمهای مسیریابی به بسته‌های مسیریابی




انواع کابل شبکه

» انواع الگوریتم مسیریابی تقسيم بندی هر يک از گروه های فوق بر اساس نوع کابل مسی و Jack انجام




پروژه تحقیقاتی الگوریتم های مسیریابی

پروژه تحقیقاتی الگوریتم های مسیریابی. دو دیدگاه الگوریتم های مسیریابی. انواع




برچسب :