آثار تاریخی روستاهای بخش مشهدمرغاب (شهرستان خرم بید)
ا : بقعه عباس آباد مربوط به سدههای میانه دورانهای تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان خرم بید، بخش مشهد مرغاب، دهستان شهید آباد، ۲۰۰ متری جنوب روستای عباس آباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۷ اسفند ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۱۴۴۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
۲ : کاروانسرای شهیدآباد مربوط به دوره صفوی است و در شهرستان خرم بید، بخش مشهد مرغاب، دهستان شهید آباد، ۳۰۰ متری جنوب شرقی روستای شهیدآباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۷ اسفند ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۱۴۴۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
۳ : خرفخانههای گردنه شهید آباد مربوط به دوره اشکانیان - دوره ساسانیان است و در شهرستان خرم بید، بخش مشهد مرغاب، دهستان شهید آباد، ارتفاعات گردنه شهید آباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۷ اسفند ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۱۴۲۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
۴ : تپه قنات نو مربوط به دوره ساسانیان است و در شهرستان خرم بید، بخش مشهد مرغاب، دهستان شهید آباد، ۳۰۰ متری شرق روستای قنات نو واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۱۸۵۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است
۵ : پل سنگی شهیدآباد بقایای پل شهیدآباد مربوط به دوره صفوی است و در شهرستان خرم بید، بخش مشهدمرغاب، دهستان شهیدآباد، ۳۰۰ متری جنوب غربی روستای شهیدآباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۱۸۶۲ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این پل بر روی رودخانه شهید آباد از سرچشمه های رود سیوند بنا شده و وضعیت ظاهری سالمی دارد.
۶ : سد خاکی تنگ حنای قادرآباد که توسطهخامنشیان{این امر هنوز اثبات نشده است} ساخته شدهاست در ۱۵کیلومتری شمال غربی قادرآباد و ۲ کیلومتری شرق روستای ( شهید آباد) واقع شدهاست. این سد خاکی که با کانالهای سنگی ساخته شده در تنگه حنای بخش مشهد مرغاب(قادرآباد) واقع شدهاست. باقی مانده این سد در باورهای مردم منطقه به غار دیو شهرت دارد. این سد برای مهار آبهای رودخانهای که از این تنگه میگذشته احداث شده و آب کشاورزی را به بخشهای مختلف مرودشت هدایت میکردهاست
این سد خاکی یک کانال هدایت آب دارد که از سنگهای تراش خورده خاکستری رنگ ساخته شدهاست. در ساخت و چفت و بست این سنگها از بستهای فلزی استفاده شدهاست.
سد خاکی تنگ حنا دارای طول تقریبی ۵۰۰ متر، ارتفاع ۱۰ تا ۱۵ متر و عرض بین ۱۰ تا ۳۰ متر است. قسمت شرقی این سد بر اثر طغیان رودخانه شکسته و از بین رفتهاست.
۷ : تل قلعه سرتم مربوط به سدههای متاخر دورانهای تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان خرم بید، بخش مشهد مرغاب، دهستان شهید آباد، جاده فرعی روستای سرتم، سمت راست جاده واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۱۸۹۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است
مطالب مشابه :
آموزش زبان لکی قسمت اول لغات
آموزش زبان لکی قسمت اول بیایم: بام. بیایی: تلخ: تل. تاب بازی:
آثار تاریخی روستاهای بخش مشهدمرغاب (شهرستان خرم بید)
آموزش ، فرهنگ و هنر - آثار تاریخی روستاهای بخش مشهدمرغاب (شهرستان خرم بید) - - آموزش ، فرهنگ و
آبشار وقله تل گرده-۱
آبشار وقله تل گرده- گذری بر بام زاگرس وتلاشگران سايت جامع آموزش كوهنوردي(alicliff)
اسباب بازي هاي زمان باستان
موضوع اما فقط به وسایل بازی محدود نمی شود؛ آموزش کودکان در تل باکون بام صفی آباد از
دانش-تربيت
• بازی ریاضی ، برای کودکان • بازی ، ابزار آموزش کودکان • بازی با از آنور بام می
برچسب :
آموزش بام تل