شرکتهای تضامنی
شرکت تضامنی شرکتی است که تحت اسم مخصوص، برای امور تجارتی بین دو یا چند نفر با مسولیت تضامنی تشکیل می شود. اگر دارایی شرکت برای تادیه تمام قروض کافی نباشد، هر یک از شرکاء مسؤول پرداخت تمام قروض شرکت است».
بسیاری از فعالیتهای بازرگانی، تولیدی و خدماتی که در جامعه رسما به صورت یکی از اشکال هفتگانه حقوقی قانون تجارت به ثبت نرسیده اند از نظر دادگاه ها و قوانین جاری مملکتی فعالیتی تضامنی محسوب می گردد و مسؤولیت و ضمانت شرکاءی آن در قبال اشخاص ثالث نامحدود است.
خصوصیات شرکتهای تضامنی
الف: انتخاب آزادانه شرکاء
ب: عمر محدود
از آنجایی که شرکت تضامنی بر اساس یک قرارداد (شرکتنامه) تشکیل می گردد، عمر آن محدود می باشد. اگر قرارداد برای مدت محدودی تنظیم شده باشد، عمر شرکت در پایان این مدت به سر می رسد. چنانچه در قرارداد محدودیتی برای عمر شرکت ذکر نگردیده باشد، عمر شرکت پس از انجام عملیاتی که شرکت برای آن تشکیل گردیده، خاتمه می پذیرد. همچنین اگر هیچ یک از این حالات متصور نباشد عمر شرکت می تواند به درخواست هر یک از شرکاء به پایان رسیده و منحل شود.
ج: مسؤولیت نامحدود
مسؤولیت شرکاءی شرکتهای تضامنی به سرمایه آنها محدود نبوده، بلکه چنانچه دارایی شرکت برای تادیه تمام قروض کافی نباشد، هر یک از شرکاء مسؤول پرداخت تمام قروض خواهد بود.
د: مدیریت
مدیریت شرکتهای تضامنی و کنترل آن در اختیار مالکین شرکت می باشد و هرگونه تصمیم گیری با رضایت کلیه شرکاء صورت می گیرد.
ه: سهولت تشکیل
شرکتنامه
پایه و اساس شرکت تضامنی بر مبنای قراردادی است که باید با رعایت قانون تجارت تهیه و تنظیم شده و مورد توافق کلیه شرکاء باشد، این قرارداد را شرکتنامه گویند. شرکتنامه حاکی از روابط مالی بین شرکاء، نحوه تقسیم سود و زیان، ورود و خروج شریک یا شرکاء، انحلال شرکت، اختیارات و وظایف، تعهدات و امتیازات، میزان برداشت هر یک از شرکاء و ... می باشد.
شرکاء
شرکاء در شرکتهای تضامنی کسانی هستند که شرکتنامه را قبل از تشکیل شرکت امضا کرده یا بعد از ایجاد آن طبق ماده 12 قانون تجارت وارد شرکت شده باشند. به موجب قانون و بر حسب اقتضاء شرکت، حداقل شرکاء دو نفر بوده ولی حداکثری برای آن در نظر گرفته نشده است.
تشکیل شرکت تضامنی
تشکیل اولیه شرکت تضامنی بر اساس توافق دو یا چند نفر برای انجام امور تجاری مشترک و سرمایه گذاری برای تحصیل سود می باشد. بعد از توافق شرکاء ابتدا یک حساب جاری به نام شرکت در شرف تاسیس افتتاح و سرمایه نقدی به آن حساب واریز و آن قسمت از سرمایه که به صورت غیر نقدی به شرکت آورده می شود بر مبنای ارزش بازار (ارزش متعارف) دارایی در زمان انتقال و با رضایت کلیه شرکاء ارزیابی و در اختیار شرکت قرار می گیرد. بعد از واریز وجوه نقد و ارزیابی داراییهای غیر نقدی به ارزش متعارف، شرکاء از بین خود، مدیر یا مدیرانی انتخاب، و به همراه شرکتنامه و سایر مدراک لازم برای تاسیس به اداره ثبت شرکتها مراجعه و پس از طی مراحل قانونی، شرکت رسما تحت شماره معین و نام مخصوص به ثبت می رسد.
مطالب مشابه :
شرکتهای تضامنی
از آنجایی که شرکت تضامنی بر اساس یک قرارداد (شرکتنامه) تشکیل می گردد، عمر آن محدود می باشد.
شركتهاي تضامني ...
شرکتنامه فقط در صورتی قابل تغییر است که همه ی شرکا رضایت داشته باشند . شرکتنامه باید به صورت
تشکيل شرکت با مسئوليت محدود - شرایط شکلی
اول - لزوم تنظیم شرکتنامه و نشر آگهی آن در قانون تجارت ایران نص صریحی در خصوص لزوم تنظیم
شرکتهای تضامنی
شرکاء در شرکتهای تضامنی کسانی هستند که شرکتنامه را قبل از تشکیل شرکت امضا کرده یا بعد از
شرکت های تضامنی
مقالات مرتبط با حسابداری - شرکت های تضامنی - مقررات راجع به فسخ شرکت و فوت شرکاء شرکتنامه
شرکت تضامنی
شرکت تضامنی موقعی تشکیل می شود که دو امر واقع شده باشد: شرکتنامه مطابق قانون تنظیم شده باشد .
شرکت های تضامنی
شرکتنامه مهم ترین پایه و اساس شرکت است و مسلم است که به هیچ وجه نمی توان آن را تغییر داد مگر
آشنایی با اصطلاحات انگلیسی مربوط به رشته حسابداری
Articles of incorporation شرکتنامه Assertions
حسابداری شرکتهای تضامنی
شرکتنامه شرکت در رابطه با تقسیم سود و زیان نکات اساسی زیر را بیان می دارد: 1- بهره ای معادل
شرکت تضامنی
فسخ شرکت – سابقا" گفتیم که شرکتنامه حاکی از وقوع عقد شرکت است و اصولا هر قرار دادی که واقع
برچسب :
شرکتنامه