تجربیات مدون شده مدیر آموزشگاه استثنایی اندیشه سال تحصیلی ۹۰ - ۸۹
به نام خالق زیبایی ها
مقدمه
آموزشگاه استثنایی اندیشه از سال تحصیلی 78 – 77 با هدف آموزش دانش آموزان کم توان ذهنی تاسیس شده است.
دانش آموزان در دو دوره ابتدایی و راهنمایی پیش حرفه ای مشغول به تحصیل می باشند. ما شعار:
"خدمت به معلولین، خدمت به نبی اکرم (ص) است"
را سر لوحه کار خود قرار داده ایم.
خدمت به دانش آموزان استثنایی گرچه به ظاهر دارای مشکلات خاص خود می باشد اما به جهت سال ها تجربه و حصول شناخت خصوصیات دانش آموزا ن و نتایج معنوی که درسایه خدمت به این دانش آموزان عاید همکاران می شود، انگیزه خدمت به دانش آموزان استثنایی را افزایش می دهد و توان معلمین را نه تنها کاهش نداده که وجود دانش آموزان باعث افزایش توان همکاران می شود.
در حال حاضر دانش آموزان در دوره ابتدایی مختلط و در دوره راهنمایی پیش حرفه ای فقط دانش آموزان دختر مشغول به تحصیل می باشند.
تجربه های کاری:
با توجه به میزان توانایی های ذهنی این دانش آموزان و با در نظر گرفتن وضعیت مالی خانواده های آن ها مجموعه برنامه ها و فعالیت های مختلفی جهت بهبود وضیت آن ها در این آموزشگاه صورت گرفته است که به طور خلاصه به آن ها اشاره خواهد شد:
-عدم هماهنگی بین دانش آموزان از نظر جنسیت و میزان یادگیری:
با تـوجه به این که در این آموزشـگاه ملاک اصلی بالا رفتن پایه تحصیلی دانش آموزان میزان یادگیری آن ها است بنابراین بارها پیش می آید که مـجبور می شویم تا دانش آموزان را صرف نظر از جنسیت و سن و سال آن ها در پایه ای مشـترک زیر نظر یک همکار مناسب قـرار دهیم به همین دلیل در ابتدای هر سال ضمن مشاوره با معاونین، معـلمان و با در نظر گرفتن خصوصیات اخلاقی ، رفتاری ، روحی و روانی دانش آموزان به کلاس بندی آن ها می پردازم. آن گاه با در نظر گرفتن خلق و خو، استعدادها و توانایی های همکاران به تقسیم کلاس ها پرداخته و هر کلاس را در اختیار همکاری خاص قرار می دهم. این امـر موجب می شود که دانش آمـوزان با ویژگی های مرتبط در کنار هم قرار گرفته و به همین سـبب تنش در بین آن ها کم تر گردد . لازم به تذکر است که در این مرحله باید دستورالعمل ها ی صادره از مدیریت آموزش و پرورش استثنایی استان خوزستان را نیز در نظر گرفت.
انجام برنامه های آموزشی – تربیتی:
با توجه به تعدد همکاران مختلف و وجود برناهه های متنوع در آموزشگاه و با نگاه به تقویم می توان فهمید که برنامه های متنوعی در طول سال تحصیلی برگزار می شود که لازم است ضمن در نظر گرفتـن آن ها برای هر یک برنامه ای خـاص طراحی کرده و بر آن نظارت نمود. بنابراین من این مناسبـت ها را در نظر گرفته و ضمن طرح آن ها در جلسات مختلف هرمناسبت رامتناسب با توانایی های همکاران به یک همکار داده و از او می خواهم تا برای آن برنامه ریزی کند. بایک برنامه مدون نیزهمواره فعالیت های همکاران ر زیر نظر گرفته و همـواره آن ها را ارزیابـی می کنم و تـلاش می کنم تا در هر برنامه پیامی خاص را که می تواند موجب بالاتر بردن انگیزه کاری وروحیه شورو نشاط درهمکاران و دانش آموزان گردد را اجرا نمایم . از جمله این برنامه ها که در سال های گذشته مکرر تکرار شده و مورد استقبال فروان همکاران و دانش آموزان نیز بوده می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1 – برپایی نمایشگاه آثار دستی دانش آموزان و همکاران
2 – دعوت از آموزشگاه های عادی جهت بازدید از این نمایشگاه و ارائه توضیحاتی در مورد توانایی ها و محدودیت های دانش آموزان استثنایی به آن ها.
تذکر: معمولا دانش آموزان عادی اطلاع درستی از توانایی ها و خصوصیات دانش آموزان استثنایی ندارند لذا این فرصت موجب می شود دانش آموزان عادی با خصوصیات شاگردان این آموزشگاه بیشتر آشنا شده وخود مانند پیکی عمل کنند که قادر است پیام ما را به مدرسه خودبرده وبه دیگرهمکلاسی ها وهم مدرسه ای های خودمنتقل کند.بعلاوه باطرح این مطلب در خانواده و اقوام موجب خواهد گـردید تا اطلاعات مردم به تدریج در مورد این شاگردان بیشتر شده و درک درست تری از آن ها در ذهـن مردم نقش بندد. بسیاری از مردم به دید ترحم به این شاگردان می نگرند و یا القاب نامناسبی به آن ها می دهند و ما تلاش می کنیم تا ضمن شرکت در برنامه ی مختلف استعدادهای این شاگردان را به عموم مردم و همشهریان خود بشناسانیم.
3 – برگزاری مسابقه درست کردن سالاد درآموزشگاه با حضور مدارس عادی در مقطع راهنمایی. جالب آن که در این مسابقه سالادهای ساخته شده توسط دانش آموزان استثنایی از کیفیت بهتری برخوردار بود که این نشان از زحمات فراوان همکاران ما در آموزشگاه استثنایی دارد.
4 – برگزاری مسابقه ساخت کارت پستال به مناسبت عیدغدیر خم که استقبال بی نظیری نیزاز طرف مدارس عادی از آن شد.
5 – برگزاری جشن بادبادک ها و اهدا جایزه به زیباترین بادبادک و همچنین بادبادکی که از همه بیشتر پرواز می کند.
6 – تشویق همکاران به شرکت در جشنواره های تدریس برتر مدارس استثنایی که حاصل آن کسب چندین مقام اول، دوم، سوم استانی و حتی دوم کشوری بوده و جوایز نفیسی نیز به آن ها اهدا گردیده است.
7 – برگزاری کارگاه های علمی، آموزشی و فرهنگی در مدرسه با موضوعاتی متنوع مانند کارگاه توصیفی، چه بخوریم تا سالم بمانیم، چگونه با غذای سالم خود را درمان کنیم و ...
8 – تلاش در جهت جمع آوری و تهیه بهترین امکانات موجود در جهت بالاتر بدن کیفیت آموزش در مدرسه.
9 – نظارت بر کار همکاران از نظر آموزشی به منظور رفع معایب و مشکلات کاری آن ها و انتقال تجارب مفید آن ها به سایر مربیان و دبیران.
10 – اجرای برنامه های تشویقی مختلف همانند توزیع ژتون، اهداء جایزه و ... در آموزشگاه به منظور بالا بردن انگیزه فعالیت هادر بین دانش آموزان و همکاران.
11 – برگزاری اردوهای یک روزه برای همکاران در خارج از زمان کاری آموزشگاه به منظور بالا بردن انس و الفت بین همکاران و آشنا شدن هرچه بیشتر همکاران با خانواده های یکدیگر.
12 – پیگیری مشکلات همکاران و تلاش در جهت رفع نیازهای ضروری آن ها.
13- توجه به دانش آموزان نیازمند و تلاش در جهت جذب کمک های مردمی برای آن ها.
14- معرفی دانش آموزان نیازمند وسایل توانبخشی و خدمات توانبخشی به مدیریت آموزش و پرورش استثنایی.
15 – پرداخت کمک هزینه خرید وسایل توانبخشی و خدمات توانبخشی به دانش آموزان معرفی شده به مدیریت آموزش و پرورش استثنایی.
16 – برپایی مسابقات ورزشی دانش آموزان به منظور رشد بیشتر جسمی و بالاتر بردن روحیه شادی و نشاط در آن ها.
17 – برپایی مسابقات ورزشی در بین همکاران این آموزشگاه و آموزشگاه استثنایی حقیقت به منظور ایجاد صفا و صمیمیت بیشتر در بین همکاران و رفع خستگی حاصل از کارو بالا بردن هر چه بیشتر سرزندگی و شادی در آن ها.
18- تشویق دانش آموزان به شرکت درفعالیت های ورزشی به منظور پرورش روحیه ی ورزشـی آمادگی جسمانی که منجر به کسب مقام های مختلف از قبیل اول، دوم، سوم در مرحله اسـتانی و در تابستان سال گذشته کسب مقام های اول، دوم و سوم کشـوری نیز در بین دانش آموزان دختر مقطع راهنمایی در بین مدارس استثنایی بوده است. شایان ذکر است که این آموزشگاه از سال 79 تاکنون همواره ازجمله مدارس مدعی کسب مقام قهرمانی در رشته های مختلف ورزشی و فرهنگی می باشد به نحوی که تیم های ما همواره جزء یکی از سه تیم برتر استانی می باشند.
19 – ارائه خدمات گفتار درمانی، شناسایی دانش آموزان مشکل دار کار با آن ها و تقویت گفتار دانش آموزان.
20 – خرید مجلات دانش آموز، کودک و نوآموز به منظور افزایش سطح مطالعه و افزایش میزان اطلاعات عمومی دانش آموزان.
21 – خرید مجلات رشد، معلم، راهنمایی، ابتدایی، تکنولوژی آموزشی و مجلات استثنایی برای مطالعه بیشتر همکاران و تشویق همکاران به مطالعه و ارائه مطالب جالب آن ها در جلسات شورای مدرسه برای سایر همکاران.
22 – زیبا سازی فضای حیاط آموزشگاه با کاشت گل ها و درختان متنوع و نوشتن جملاتی زیبا بر روی دیوارهای آن
23 – برپایی فعالیت ها و برنامه های متنوع فرهنگی شامل نماز جماعت، قرائت دعاهایی همچون زیارت عاشورا، برگزاری مراسم های عزاداری و جشن متناسب با مناسبت های مختلف و ....
24 – خرید بیش از 200 کتاب متنوع و اضافه نمودن آن ها به کتاب خانه آموزشگاه.
25 – تلاش در جهت یکسان نمودن پوشش دانش آموزان .
مشکلات و نارسایی ها:
1 – آمار بالای بی سوادی والدین .
2 – آمار بالای والدین کم درآمد.
3 – تعدد فرزندان معلول ذهنی در برخی از خانواده ها.
4- بی اطلاعی برخی خانواده ها از راه کارهای پیشگیری از زایمان .
5 – یکسان بودن شرایط کاری معلمین استثنایی با معلمین عادی از نظر حقوق و مزایا.
6 – عدم امکان جابجایی معلمین شاغل در مدارس استثنایی به سایر مدارس.
7 – یکسان بودن ساعات کاری دانش آموزان استثنایی با دانش آموزان عادی.
8 – پراکندگی دانش آموزان در تمام سطح شهر و مشکلات مربوط به سرویس دهی به دانش آموزان.
9 – پایین بودن اطلاعات خانواده ها و مقایسه کودکان خود با سایر دانش آموزان عادی.
اقدامات انجام شده جهت رفع مشکلات:
1 – برگزاری کلاس های آموزش خانواده به منظور افزایش سطح آگاهی خانواده ها.
2 – کمک به دانش آموزان نیازمند شامل هزینه های ثبت نام، اهدا پوشاک و لوازم التحریر و هزینه های درمانی که از طریق کمک های مردمی و خیرین منطقه گرد آوری شده اند.
3 – بیان مشکلات همکاران در جلسات مختلف مدیران بخصوص مدیران استثنایی به منظور انتقال درخواست های همکاران به مدیران ارشد جهت تعدیل شرایط کاری و کلاسی آموزشگاه ها.
4 – استفاده چهار ماشین سواری و دو دستگاه مینی بوس جهت سرویس دهی به دانش آموزان .مطالب مشابه :
تقدیر مهندس طاهایی استاندار مازندران از مهندس نبیان مدیرکل نوسازی م
متن تقدیرنامه برادر ارجمند : دستهای سبز(معرفی خیرین مدرسه ساز استان مازندران)
قدردانی کارکنان شبکه بهداشت ودرمان میبد از دکتر سید جلیل میرمحمدی
خیرین بخش بهداشت به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان شهرستان میبد متن تقدیرنامه
روز پزشک
تقدیرنامه ها عذر خواهی می کنم ، اگر نقصی وجود داشت از جانب من بوده ، علتش هم شلوغی این
تجربیات مدون شده مدیر آموزشگاه استثنایی اندیشه سال تحصیلی ۹۰ - ۸۹
و لوازم التحریر و هزینه های درمانی که از طریق کمک های مردمی و خیرین منطقه متن تقدیرنامه
تجربیات دوره عالی معاون آموزشگاه استثنایی 92-91
نمایم بدین منظور در هر سال با توجه به میزان سرانه آموزشگاه و کمک خیرین متن تقدیرنامه
فرم دعوت نامه اولیا دانش آموزان /دعوت نامه از والدین جهت دعوت نامه ادبیانتخابات د عوتنامه برای دعوت
تقدیرنامه-سپاس دعوت نامه جهت خیرین برای کمک به ساخت متن دعوت نامه جهت نیکوکاری از طرف
متن کامل بخشنامه بودجه 92 به این شرح است:
وبلاگ شخصی حمیددهیری - متن کامل بخشنامه بودجه 92 به این شرح است: - لطفانظرات
برچسب :
متن تقدیرنامه خیرین