نظر قاطع مخاطبان :بازنگری و رفع ابهام به جای لغو آن

سراب فردا: با تشکر از همه عزیزان و علاقمندانی که در بحث مصوبه حفاظت شده بزقوش شرکت کردند و با انعکاس متمرکز برخی نظرهای مخاطبان ارجمند و نیز با توجه به نتایج پرس و جوهای میدانی خبرنگاران سراب فردا به نظر می رسد درخواست لغو کلی این مصوبه که از سوی نماینده محترم عنوان شده با چاشنی احساس همراه بوده و نظری مورد پسند مخاطبان و کاربران و افراد سئوال شونده از سوی سراب فردا نبوده و پیشنهاد بازنگری و رفع ابهامات مورد نظر کارساز تر از لغو کلی آن خواهد بود اعلام اینکه این طرح به صورت خلق الساعه در جلسه شورای حفاظت محیط زیست کشور مطرح و تصویب شدهُ شاید اندکی دور از واقعیت باشد......و اما گلچینی از نظرهای ارایه شده تقدیم می شود:                                   

مجید نصیرپور:باید در یک تحقیق میدانی میزان تعارض طرح با معادن مورد نیاز مشخص شود..

نماینده دوره هشتم سراب در گفتگوی تلفنی با سراب فردا در پاسخ به نظرش در موردمصوبه گفت:حفظ محیط زیست در جامعه جهانی یکی از اولویت های اصلی دولت هاست و لذا مقررات در این خصوص توسط شورای عالی حفاظت محیط زیست به ریاست رییس جمهور تصویب می شود از جمله مصوبه اخیر که در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی هم انتشار یافت.

وی ادامه داد:نقطه ای که جا داشت به ان توجه شود اقلیم شهرستان سراب از یک سو و توسعه اقتصادی در مناطق کمتر توسعه یافته مثل سراب از سوی دیگر.

نصیرپور با بیان اینکه در حوزه صنعت و معدن نقطه تضاد این طرح با محیط زیست مطرح می شود اظهارکرد:در مورد مصوبه اخیر بلافاصله س از اطلاع از کم و کیف قضییه با معاونت مربوطه در سازمان محیط زیست مذاکره شد و انها قول دادند پس از بررسی کارشناسی موضوع اطلاعات تکمیلی را ارایه کنند.

نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: انچه که مسلم است اینست که این مصوبه مربوط به ارتفاعات بالای ۱۸۰۰متر ازسطح دریاست و باید در یک تحقیق میدانی و کارشناسی میزان تعارض مناطق حفاظت شده با معادن مورد نیاز مشخص شود.

مهناز بهمنی در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه در سراب اظهار کرد: مصوبه شورای عالی حفاظت محیط زیست کشور که در ششم فروردین امسال در روزنامه رسمی کشور انتشار یافته فاقد وجاهت  علمی و مصوبه‌ای غیرکارشناسی است.

وی با درخواست لغو این مصوبه تصریح کرد: به اذعان خود مسئولان محیط زیست این مصوبه بدون مطالعات لازم و حتی بدون اطلاع مدیران استان و شهرستان تصویب شده است.

نماینده سراب با ابراز نگرانی از این مصوبه افزود: با این مصوبه مشکلات عمده‌ای برای منطقه سراب از لحاظ توسعه و سرمایه‌گذاری در بخش معادن و صنایع ایجاد خواهد شد.

بهمنی افزود: تیم علمی و کارشناسی تعیین شده از طرف خانه ملت سراب با دلایل فنی قابل قبول بر غیرکارشناسی بودن این مصوبه تاکید دارد.

وی تعدیل و اصلاح این مصوبه را نیز کارساز ندانست و تصریح کرد: لغو سریع این مصوبه و دستور مطالعات لازم خواست اکید مردم و مسئولان شهرستان سراب است

عباس محمدی:فعال محیط زیست کشور

در یادداشتی که با عنوان مجلس و محیط زیستبه مناسبت انتخابات مجلس نهم نوشته بودم، اشاره کرده بودم به  "پی گیری سماجت بار شماری از نمایندگان در مورد اجرای طرح های عمرانی مخرب محیط زیست در حوزه های انتخابیه... برای جذب بودجه به منطقه ی خود" و اظهار امیدواری کرده بودم که "نمایندگان دوره ی نهم نقش فعال تری در حفظ و ارتقای وضع محیط زیست کشور داشته باشند". اما گویا در همچنان بر همان پاشنه می چرخد!

وظیفه های نمایندگان

طبق اصل شصت و هفتم قانون اساسی، نمایندگان مجلس سوگند می خورند که از قانون اساسی دفاع کنند و به حفظ حقوق ملت و خدمت به مردم پایبند باشند. یکی از حقوق ملت، مطابق اصل چهل و پنجم، «ثروت های عمومی از قبیل زمین های موات یا رها شده، معادن، دریاها، دریاچه ها، رودخانه ها و سایر آب های عمومی، کوه ها، دره ها، جنگل ها، نیزارها، بیشه های طبیعی، مراتع...» (به طور خلاصه: محیط های طبیعی) هستند که باید «طبق مصالح عامه» مورد استفاده قرار گیرند. بدیهی است که در این جا، «عامه» را باید نسل های کنونی و آینده دانست که وفق اصل پنجاهم قانون اساسی باید در محیط زیستی سالم و پاکیزه «حیات اجتماعی رو به رشد» داشته باشند.

امیدواری

امید آن که نمایندگان دوره ی نهم نقش فعال تری در حفظ و ارتقای وضع محیط زیست کشور داشته باشند. در این میان، کنشگران محیط زیست شامل سمن ها (سازمان های مردم نهاد) و اهالی رسانه و کارشناسان مستقل حوزه ی محیط زیست و منابع طبیعی می توانند نقش موثری در فعال کردن ظرفیت مجلس در این زمینه داشته باشند.

یادداشت کوشان مهران، پژوهشگر محیط زیست، در این زمینه است:

ظاهرا، این نماینده ی محترمه،جز فعالیت های معدنی (یعنی برداشت مستقیم از طبیعت) و فعالیت های صنعتی (که در کشور ما، به معنای گرفتن ارز دولتی و وام بانکی و مجوز واردات است)، کارکرد "به درد بخور" دیگری برای منطقه ی خود قایل نیست.

  جوادپیرانی از فعالان اجتماعی سراب و نامزد دور نهم:  

                  شورای عالی محیط زیست که ریاست آن را رئیس جمهور کشور بر عهده داردبه استناد اصل پنجاهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران سیاست ها و برنامه های حفاظت از محیط زیست کشور را تدوین و تصویب می کند.

این شورا در جلسه شماره 366 در اسفند ماه سال 1390 با پیشنهاد اداره کل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان شرقی و به استناد بند الف ماده 3 قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست محدوده بزقوش را به مساحت 50937هکتار را منطقه حفاظت شده تعیین و تصویب نموده است واین مصوبه در مورخه 6/1/91در روزنامه رسمی کشور چاپ و منتشر شده و ازآن تاریخ لازم الاجراست.

به استناد بند الف ماده 3قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست این شورا موظف است در هنگام تعیین مناطقی تحت عنوان پارک ملی -آثار طبیعی ملی-پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده و تصویب حدود دقیق این مناطق نکات زیر را مراعات نماید

یک -مفاد ماده27قانون شکار و صید مصوب خرداد ماه سال 1346 و همچنین قوانین و مقررات مربوط به سازمان جنگلها و مراتع

دو- کسب موافقت وزیر جهاد کشاورزی در مورد مناطقی که با اجازه و یا توسط سازمان جنگلها و مراتع کشور در آنها طرح جنگلداری یا مرتعداری به موقع عمل گزارده شده و یا می شود

سه- کسب موافقت وزیر اقتصاد که در مورد مناطقی که در آنها طرح های اکتشاف و بهره برداری از مواد معدنی طبق قوانین مربوط اجرا می گردد

چهار- صدور پروانه اکتشاف و بهره برداری از مواد معدنی برای مناطقی که تحت عنوان پارک ملی -آثار طبیعی -پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده تعیین گردیده اند موکول به موافقت شورای عالی محیط زیست می باشد.

همانطور که اشاره شد قانون نحوه و تعیین منطقه حفاظت شده را تعریف نموده است و شورای عالی محیط زیست که اعضای آن افرادی متخصص و مسئول در محیط زیست بوده وریاست آن را رئیس جمهور بر عهده دارد به نظر نمی رسد تصمیم نادرست و غیر کارشناسی گرفته باشند گرچه ممکن است ایراداتی به این مصوبه وارد باشد.

برای تعیین یک منطقه بعنوان منطقه حفاظت شده کارشناسان اداره کل محیط زیست استان با همکاری اداره جهاد کشاورزی شهرستان، آن منطقه را از نظر گونه های گیاهی و حیوانی مورد مطالعه و تحقیق قرار داده و اگر تشخیص دهند این گونه ها بعللی در حال انقراض بوده و یا عواملی بقای گونه های حیوانی و گیاهی منطقه را تهدید می کنند به استناد بند الف ماده 3به شورای عالی محیط زیست کشور پیشنهاد می دهد آن منطقه را منطقه

حفاظت شده اعلام نماید

در سالهای قبل در منطقه بزقوش بعلت عدم رعایت اصول زیست محیطی گونه های کمیاب گیاهی در حال انقراض بود و گونه های نادر و کمیاب حیوانات و پرندگان توسط شکارچیان بصورت غیر قانونی و بی رویه شکار می شد که نگرانی طرفداران محیط زیست را بهمراه داشت

حال که محدوده ای از بزقوش بعنوان منطقه حفاظت شده اعلام شده این تصمیم چه منافعی را برای مردم شهرستان به ارمغان خواهد آورد؟

ج-اگر مسئولان امر این مصوبه را بدرستی اجرا کنند و مردم نیز مسئولان اجرائی و محیط بانان را همراهی نمایند در چند سال آینده منطقه بزقوش می تواند به یکی از قطب های گردشگری و طبیعت گردی در منطقه شمالغرب کشورتبدیل شود و برای مردم شهرستان منشاء خیرو برکت باشد

ممکن است اشخاص حقیقی و یا حقوقی بخواهند از معادن این منطقه استخراج و بهره برداری نمایند و به ایجاد اشتغال و درآمد زائی کمک کنند.

قانونگذار آن را هم پیش بینی کرده است این اشخاص می توانند با اخذ مجوز از سازمان محیط زیست به اکتشاف و

بهره برداری از مواد معدنی اقدام نمایند

نظر اقای جعفر زمانی، از فعالان سیاسی اجتماعی سراب و نامزد دوره نهم مجلس:

با سلام خدمت مردم منطقه سراب و مدیریت محترم سراب فردا که پیگیر مسائل منطقه هستند و تشکر از سرکار خانم بهمنی نماینده محترم منطقه سراب که به دور از جناح بندی و گروه گرائی در حد توان خود سعی دارند مشکلات مردم و منطقه سراب را حل کرده و یا به حداقل برسانند . نماینده زبان مردم است اگر صدای مردم آهسته باشد نماینده نیز مجبور است آهسته صحبت کند اگر مردم جهت رسیدن به حقوق خود داد بزنند نماینده به اعتبار و پشتیبانی همان مردم تلاش خواهد کرد صدا و خواسته این مردم را به گوش مسئولان برساند و طبق سخنانی که در سایت سراب فردا منتشر شد نماینده اظهار می نمایند که ذره ای از خواست بحق مردم کوتاه نخواهند آمد لذا وظیفه تک تک مردم است از نماینده خود همه جانبه حمایت کنند و مطمعن باشیم که با تضعیف ایشان مرکز استان سوء استفاده کرده و برای یک مسئله اقتصادی می بایست به شهرستان اهر مراجعه نمائیم بنده ضمن مطالعه نظرات دوستان و صاحب نظران به این نتیجه رسیدم که : مشکل مردم و نماینده محترم  مسئله عدم  حفاظت از  محیط زیست نیست بلکه نحوه اجرای قانون و یا براوردی که از منطقه شده مورد نقد می باشد و گرنه تا بحال در هیچ روستائی و یا منطقه کوهستانی موردی مشاهده نشده است که مردم آرامش محیطی که در آن با عشق و علاقه زندگی می کنند بهم زده یا آلوده کنند بلکه همواره ما شهریها هستیم که با پسماند آبهای فاضلاب و یا ریختن آشعالهای خود محیط روستاها را آلوده کرده ایم حتی کشیدن راه آهن باعث شده که روستائیان کلی از زمینهای کشاورزی خود را از دست بدهند و حتی در مسیر جاده ها و رفت آمد قطار ها همواره روستائیان شاهد کشته شدن  عزیزان خود بوده اند . من در مورد نامه یک سرخ پوست به رئیس جمهور وقت آمریکا که در ۱۶۰ سال پیش نوشته اند مطالبی در وبلاگ سراب نو نوشته ام که چطور در آن زمان یک سرخ پوست در ظاهر بدون تمدن به یک رئیس جمهور به اسطلاح با تمدن در مورد حفظ محیط زیست چی نوشته اند که پیشنهاد می کنم آنهایی که مطالعه نکرده اند نظری به آن بنمایند .لذا نماینده محترم همانطور که قول داده می بایست  پیگیر باشد که مجددا مسئله حفاظت منطقه بزقوش با دقت کارشناسی شود و بنده پیشنهاد می کنم از نمایندگان شهرستان میانه نیز کمک بگیرند و ما همه تابع قانون نیز هستیم اگر واقعا قانون اصرار دارد باید مطیع قانون شد چون الان در کل دنیا مسئله حفظ محیط زیست بحث روز می باشد . ضمنا یک عده از کاربران نیز در مورد معادن ایراداتی داشتند که باید یادآوری نمایم که بیشتر کشورهای پیشرفته به ذخایر و معادن زیر زمینی خود دست نمی زنند و مانند پولی که برای آینده ذخیره شده باشد برای آینده کشور خود نگهداری می کنند ولی متاسفانه در کشور ما علی رغم هشدارهای مقام معظم رهبری که در آغاز ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد گوشزد نمودند که سعی کنید کشور ما را از درآمد نفت به سمت درآمدهای دیگری سوق دهید تاکنون هیچ قدمی براشته نشده که هیچ بلکه حتی در تحریم نفت باز هم ما اسرار داریم نفت خود را ( منابع زیر زمینی ) با نازلترین قیمت بفروشیم که کارشناسان حساب کرده اند قیمت تمام شده نفت با حفظ و حراست در دریا تا بدست خریدار برسد بشکه ای ۲۵۰۰ دلار می باشد که از ما اگر ۱۰۰ دلار بخرند خوشحال نیز می شویم . بنا براین کسانی که دنبال آن هستند که به هر قیمتی و با سرعت از معادن  بدون حساب و کتاب استخراج کنیم برای آیندگان ما ظلم می کنند . در این نظر سنجیها هیچ کس راهکاری برای رشد کشاورزی و رفع مشکلات روستائیان ارائه نمی دهد . دولت هم که مسئله هسته ای را مسئله اصلی خود قرارداده و در مورد اعتیاد روز افزون جوانان و گرانی و طلاق و از هم پاشیده شدن خانواده ها غافل شده است .

نظر اقای فرزاد تقی زادهُ که طبق گفته ها از اعضای مشاوره دهنده به نماینده سراب در این زمینه بود

بسمه تعالی
پیرو جلسه مورخه 17/4/91 که در محل فرمانداری شهرستان سراب با حضور نماینده شهرستان ،فرماندار،بخشدار،مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست استان و هیئت همراه و جمعی از روسای ادارات و کارشناسان شهرستان،در خصوص انتخاب مناطق حفاظت شده (بزقوش و یای قاری) درحوزه شهرستان سراب برگزار گردیده،یکسری ابهامات و مشکلاتی در خصوص انتخاب و نحوه مکان گزینی مناطق ذکر شده مطرح گردید، و کارشناسان مسوول این امر نیز یکسری توضیحاتی ایراد فرمودند که از لحاظ علمی و حقوقی دارای یکسری نواقصات و تناقضات میباشد که به شرح زیر ارائه میگردد: 1) بنابه اظهار مدیر کل محترم سازمان محیط زیست استان و کارشناسان مسوول مناطقی از استان که دارای رونق کم اقتصادی هستند به عنوان معیار و پارامتر اولیه برای انتخاب مناطق حفاظت شده در نظر گرفته شده است. این معیار در هیچ یک از روشها منابع بعنوان یک معیار برای انتخاب مناطق حفاظت شده لحاظ نمیشود. 2) روش استفاده شده برای انتخاب این مناطق،روش دکتر مخدوم در کتاب امایش میباشد که در این روش یکی از شاخصه ها شیب زمین میباشد که بنابه اظهار کارشناس مسوول شیبهای بالای %30 در نظر گرفته شده این در صورتی است که شیب مد نظر باید بالای %70 باشد که این معیار نیز دارای تناقض میباشد. 3) وجود گونه های کمیاب و نادر سومین عامل انتخاب ذکر شد که این نیز طبق لیست IUCN و وجود گونه های حاضر در این منطقه همخوانی و مطابقت ندارد.
4) در خصوص نحوه مدیریت منطقه یای قاری که در قسمت شمالی شهرستان واقع شده ،کلا و بدون توجه به ملاحظات سیاسی و مدیریتی به مدیریت شهرستان اهر واگذار شده است که این نیز بنا به اظهارات مدیر کل محترم استان کار بسیار اشتباه و نسنجید ه ای بوده است .
5) تطابق نقشه های آمایش استان با مناطق ذکر شده نشان می دهد که این مناطق جز کاربری مرتع با درجه خوب و مستعد می باشد که منشاء و منبع غذایی بیش از ،نیمی از دام و طیور شهرستان می باشد،همچنانکه همه حاضرین در جلسه اتفاق نظر بر وابستگی اقتصاد شهرستان بر بخش کشاورزی و دامداری دارند،با لحاظ این مناطق به عنوان مناطق حفاظت شده میزان استفاده از این مناطق کاسته شده و جهت جبران کمبود مایحتاج دام ،فشار بر سایر مراتع خارج از محدوده این مناطق خواهد آمد که این نیز اثرات منفی و جبران ناپذیری خواهد داشت.
6) طبق نظر کارشناس مسوول در انتخاب این منطقه هیچگونه کار میدانی و مطالعات میدانی برای انتخاب این مناطق صورت نگرفته است که این کار حتما و تاکیدا باید انجام می گرفت .
7) به اظهار تمام روسای ادارات شهرستان و فرمانداری محترم هیچگونه استعلام از هیچ یک از ادارات ذیصلاح شهرستان صورت نگرفته ویکسری از منافع و منابع شهرستان در بخشهای همچون : صنعت ، کشاورزی ،منابع طبیعی و گردشگری و توریسم دچار نقصان و خسران خواهد شد .
با دلایلی که ذکر گردید و اجماع نظر حاضرین در جلسه و همچنین اظهار نظر آقای رئیسی مدیر کل محترم حفاظت محیط زیست استان و خواسته همه مردم شهرستان سراب که خود را حامی محیط زیست و اصل پنجاهم قانون اساسی و حافظ سرزمین ایران اسلامی و تنوع زیستی می دانند،وهمچنین جهت نیل به اهداف آمایش و برنامه پنجم توسعه کشور و بالا بردن و ارتقاء مناطق تحت مدیریت و حفاظت شده در سطح کشور و منطقه ،خواستار مطالعه علمی و حقیقی جهت انتخاب و مکان گزینی مناسب مناطق حفاظت شده با رعایت کلیه قوانین و مقررات و معیارهای زیست محیطی با کمک و راهنمایی کارشناسان زبده ،دلسوز وبا تجربه ضمن اتخاذ نظرات ادارات ذیربط شهرستان و در صورت نیاز همراه با کارشناسان بومی را داریم .
فرزاد تقی زاده دکترای محیط زیست

کوشان مهران ۱٢:۱٠ ‎ب.ظ - دوشنبه، ٢ امرداد ۱۳٩۱ برادر من اگر شیوه انتخاب مناطق شیب بالای هفتاد درصد باشد باید همه دشت ها و هموارها را واگذار نمود!

باید دید کدام دیدگاه گونه های نادر را نعلوم می نماید با این وضعیت تخریب زیستگاه ها در بسیاری از نواحی حتی پازن و قوچ هم نابود شده اند!!!

در مناطق حهاظت شده ورود دام در کل ممنوع نبوده و قانون یک پنجم زیستگاه ها را برای چرای دام ممنوع می نماید

مرتضی...که خود را شهروند معرفی کرده است...

با سلام و عرض ادب و تشکر از سراب فردا که امکان مشارکت عمومی در بحث مصوبه شورای عالی محیط زیست کشور در تعیین محدوده خاصی به عنوان منطقه حفاظت شده را فراهم کرده نظر خود را اعلام می دارم باشد که در یک بررسی جامع و کارشناسی شده این مصوبه به قوت خود باقی مانده و تحت تاثیر جوسازی های مبتنی بر اطلاعات غلط قرارنگیرد:

البته اعلام منطقه حفاظت شده به معنای کوچاندن ساکنان بومی و فراری دادن احشام و حیوانات انها نخواهد بود که اگر چنین معنایی برای ان متصور شویم مطالعه کافی از ان نداشته ایم

هدف از اعلام منطقه حفاظت شده در واقع به صدا دراوردن زنگ های خطر برای طبیعت و محیط زیست منطقه مورد نظر است چه بسا صرف تصویب در روی کاغذ اگر با ساز و کارهای عملی همراه نشود کارساز نخواهد بود..

اگر دلمان به منابع طبیعی و چراگاه ها سوخته وهیاهویمان اینست که چراگاه ها ممنوع الچرا خواهند شد زهی خیال باطل کردیم  چراکه چرا ها حفاظت شده و اصولی خواهد بود چرای دام در فروردین ماه باید ممنوع شود مگر نه اینست که ناخن گوسفندها از تراکتور هم خطرناک تر برای مراتع در این ماه است از طرفی اگر چرا صورت نگیرد علف ها مراتع را نابود و تخم پاشی نیز صورت نخواهد گرفت پس  نماینده سراب و ساکنان بومی نباید نگران شوند...

و اما در مورد معادن و آب های زیرزمینی ...محیط زیست امری جهانی بوده و هیچ کس نمی تواند ان را نفی کند مگر تخریب جنگل های آمازون که ریه جهانی نامیده می شود عرصه را بر تنفس کل کره خاکی تنگ تر نمی کند...مگر دود ناشی از کارخانه ها و آلاینده های خطرناک انها محدوده ای خاص را خراب می کند...آیا گرده های و ریزگردها که به ریز گردهای عربی تعبیر می شوند حاصل کم کاری مقامات عراق و عربستان نیست...پس به فکر چند فعال اقتصادی نباشیم که با نادیده گرفتن تمام پارامترهای قانونی در فکر و سودای جیب خود هستند...تخریب دل کوه ها به بهانه های سنگ برداری و ماسه شویی آیا نباید تحت نظارت و کنترل قرارگیرد....نیم نگاهی به رشد قارچ گونه ماسه شویی ها و تحمیل ذرات معلق به هوا بیاندازید و بعد قضاوت کنید....

 و اما خانم بهمنی نماینده محترم شهرمان از شما می پرسم آیا تیم مشاوره شما تک نفره است یا واقعا تیمی و حساب شده بوده و نظرنهایی که بر لغو مصوبه دادید حاصل برایند مباحثات علمی انها بوده گیرم که توانسته اید مدیران استانی محیط زیست را مجاب کنید آیا این امکان وجود ندارد که انها یا اطلاعات کافی نداشتند و یا اهل مماشات و محافظه کاری..بوده اند

خانم بهمنی بهتر می دانید که اگر این مصوبه لغو شود امکان تصویب دیگر بار دشوار خواهد بود اگر ایراداتی دارید تقاضای رفع ان را داشته باشید نه لغو کلی مصوبه را...


نظرهای سایر کاربران

پنجشنبه 29 تیر1391 ساعت: 18:23

توسط:فرهنگ دوست
اقدام در تصویب منطقه حفاظت شده در واقع تلاش برای نجات بزقوش و گونه های حیوانی و گیاهی انست مگر ندیدیم سال گذشته خرس بیچاره بومی بزقوش به خاطر برداشتن چند گلابی از باغ یک روستایی مثله شد ......نجات بزقوش مهمتر از نفع چند سنگ کار و معدن کار است
 وب سایت   ایمیل

پنجشنبه 29 تیر1391 ساعت: 19:11 توسط:باقر
مشاوران کارشناسی نماینده محترم دلایل خود خود را رسانه ای کنند
 وب سایت   ایمیل

پنجشنبه 29 تیر1391 ساعت: 19:54 توسط:صالح
سراب شهر رو به انقراض شهر سراب هم با توجه به سیر نزولی جمعیت سراب نیاز به حفاظت دارد تا گونه های انسانی اش حفظ شونداین حفاظت با حمایت از اشتغال امکان پذیر است..برای جلوگیری از محو از روی نقشه جغرافیایی و پیوستن به تاریخ توجه ویژه مردم ودولتمردان را طلب می نماید.. وضعیت زیست محیطی سراب بدتر از سایر نقاط استان نیست که تمام منطقه حفاظت شده از سراب انتخاب شود و مدیریت ان به اهر واگذارشود
 وب سایت   ایمیل

جمعه 30 تیر1391 ساعت: 16:57 توسط:منصف
من فکر می کنم علت جنجال عده ای در مورد این طرح ایجاد مشکل برای فعالیت های اقتصادی خود یا نزدیکانشان است والا هر عقل سلیمی متوجه می شود که محیط زیست و نگهداری از ان دغدغه عمده انسان های مثبت اندیش بوده و خواهد بود..به دست خود بزقوش را از جغرافی به تاریخ نبریم...خانم بهمنی فقط به ادله های مشاوران محدود خود بسنده نکند از سراب فردا به خاط بازکردن فضای نقد و گفتگو در این زمینه تشکر می کنم
 وب سایت   ایمیل

جمعه 30 تیر1391 ساعت: 18:29 توسط:احمد
اینکه خانم بهمنی اعلام می دارند شهرستان سراب قبلا" صاحب نداشت و با روی کار آمدن ایشان سراب صاحبی برای خود دارد !؟ حرف نسنجیده ای است . متاسفانه سخنان خانم نماینده در هر جلسه و محفلی علیه مسئولین بوده و فکر می کنند عقل کل هستند . با چنین تفکری شکافی بزرگ بین نماینده و قوه مجریه و حتی قوه قضائیه بوجود خواهد آمد که دود آن به چشم مردم مظلوم سراب خواهد رفت . در پایان عرایض به عنوان یک سرابلی مراتب اعتزار خود از نمایندگان محترم ادوار گذشته و مسئولین دلسوز شهرستان سراب بخاطر فرمایشات واهی خانم بهمنی را اعلام می دارم
 وب سایت   ایمیل

جمعه 30 تیر1391 ساعت: 18:45 توسط:خضوعی
فهم و انديشه جغرافيايي و زيست محيطي به ما نشان مي دهد كه زمين سيستمي يكپارچه با اجزا و عناصر مختلف است كه با هم ارتباط و تعامل دارند و بيت« چو عضوي به درد آورد روزگار،‌ دگر عضوها را نماند قرار» اينجا مصداق روشني پيدا مي كند. چنين نيست كه در آمريكا گازهاي گلخانه اي توليد شود و در اين سوي دنيا يك زارع و يك دامدار از آسيب آن در امان باشد. چنين نيست كه در فرادست و سرشاخه هاي فرات سدها بسازند در تركيه و تالاب هاي عراق همچنان زنده بمانند و چنين نيست كه وقتي تالاب هاي عراق خشك شدند، ايران از اين رويداد در امان بماند. امروز بارش گرد و خاك عراق در ايران آموزش اصل بسيار مهم حاكم بر طبيعت است، اگر دانش آموز خوبي باشيم. طبيعت قانون و نظم دارد و دستكاري در آن براي انسان گران تمام مي شود. باران هميشه براي ما پيك پاكيزگي بوده است و امروز وقتي باران مي بارد خودروهايمان انگار با گل استتار شده اند. حالا چه بلايي سر درختان و گياهان آمده است با اين همه ريزش خاك. و حالا تصور گرد و خاك كردن درياچه اروميه براي ما آسان شده است. وقتي خاك عراق در تبريز و اهر بحران ايجاد مي كند، نمك اروميه چه بحراني كه نمي تواند به بار آورد. و دير نيست كه با چشم خود شاهد نابودي مراتع و منابع طبیعی و گونه های گیاهی بزقوش نیز باشيم و آن روز به ياد خواهيم آورد هشدارهاي كارشناسان و دلسوزان را! چيزي كه آن گاه بسيار دير شده است.
 وب سایت   ایمیل

جمعه 30 تیر1391 ساعت: 19:0 توسط:طاهر
لطفا" خانم بهمنی مشاوران خود در حوزه های مختلف را معرفی فرمایند .
 وب سایت   ایمیل

یکشنبه 1 مرداد1391 ساعت: 9:37 توسط:قره داغلی
حالا اگر هم منطقه حفاظت شده باشد حالا چرا مدیریت این طرح رو به اهر دادان پس بهتره شفاف سازی بشه
 وب سایت   ایمیل

یکشنبه 1 مرداد1391 ساعت: 10:14 توسط:خرم
مثل اینکه مسوولین استانی کمر همت به نابود کردن شهرستان سراب رو گرفتن لا اقل مدیریت این طرح رو به مسوولین سراب میدادن
 وب سایت   ایمیل




مطالب مشابه :


سخنی با نفت شهری ها

سلام سلام به مردم نفت شهر ، مردمانی که یکرنگی و صفا آشنای دیرینه و کینه و دشمنی غریبه با آنها




شهید عاشورا رستمی‌ روحش شاد یادش گرامی‌باد .

وبلاگ نفت شهریها سلام-----[ چهارشنبه بیست و هفتم آذر ۱۳۹۲ ] [ 22:55 ] [ سیروس انصاری نیا ] .: Weblog




نام، آدرس و تلفن زائرسراهای مشهد مقدس

388 - زائرسرای شرکت نفت - کوی آب و برق بلوار 7 تیر میدان حضرت خدیجه بلوار شهید صارمی - 8695020 389




نظر قاطع مخاطبان :بازنگری و رفع ابهام به جای لغو آن

با سلام خدمت مردم منطقه همواره ما شهریها هستیم که با حتی در تحریم نفت باز هم




برچسب :