مصاحبه با دکتر سعید غفاری

۱-زندگی نامه ای مختصر از شما ؟

در سال 1349 در شهر فیروزکوه از توابع استان تهران متولد شده ام. 2برادر و یک خواهر دارم. دوران ابتدایی و راهنمایی و دبیرستان را در شهرستان فیروزکوه به پایان رسانده و مدت یک سال هم در دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه رشته حسابداری خواندم. در سال 1381 ازدواج و یک پسر 6 ساله به نام سروش دارم .

 

2-سال و نام رشته و دانشگاه اخذ کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکتری ؟

-در سال 1369 در مقطع کارشناسی کتابداری دانشگاه علامه طباطبایی تهران پذیرفته و در سال 1372فارغ التحصیل گشتم.

-در سال 1375در مقطع کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال پذیرفته و در سال 1377 فارغ التحصیل گشتم.

-در سال 1379 در مقطع دکتری کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیات تهران پذیرفته و در سال 1382 فارغ التحصیل گشتم.

3-سابقه ی تدریس در چه دانشگاههایی را بصورت تمام وقت یا پاره وقت را دارید؟

بنده در دانشگاههای آزاد اسلامی واحد همدان ،  قم ، رودهن ،  اراک ، زرند ، تنکابن ،فیروز کوه ، دماوند ، دانشگاه علوم پزشکی همدان ، دانشگاه شهید بهشتی تهران ، دانشگاه پیام نور قم (مدیر گروه کتابداری) ، دانشگاه پیام نور تهران ، دانشگاه جامع علمی کاربردی( در واحدهای مختلف) ، کتابخانه ملی و دانشگاه علوم قرانی و.....تدریس کرده ام.

4-عنوان و اساتید راهنما و مشاور پایان نامه ی کارشناسی ارشد و دکتری جنابعالی ؟

پایان نامه کارشناسی ارشد : بررسي وضعيت كتابخانه هاي مساجد تهران ؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال ، 1377.

 استاد راهنما : دکتر علی شکویی

 استاد مشاور :دکتر محمود حقیقی

 

پایان نامه دکتری :  امكان سنجي شبكه كردن كتابخانه هاي مساجد كل كشور ؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران ، 1382.

استاد راهنما : دکتر یحیی دوستدار

استاد مشاور :  دکتر علی شکویی

5-تعداد تقریبی پایان نامه هایی که استاد راهنما و مشاور آنان بوده اید؟

به طور تقریبی حدود 10 عنوان راهنما و 10 عنوان هم مشاوره داشتم.

6-تصورتان از رشته ی کتابداری قبل از ورود به دانشگاه ؟

رشته ی کتابداری درآن زمان برای من خیلی شناخته شده نبود و در کل تا در رشته ای مشغول به تحصیل نشوید شناخت درستی از آن بدست نمی آورید و متاسفانه هیچ مرجعی هم در ایران در رابطه با معرفی رشته وجود ندارد.

7-از اینکه دکتری کتابداری هستید پشیمان نیستید و مثلا دوست نداشتید دکتری یک رشته دهن پرکن و پرطرفدار بودید؟

در رابطه با این که پشیمان هستم یا خیر ، اگر بگویم هستم کاری نمی توان کرد.ولی اکثر دوستان و همکاران من وقتی صحبت می کنیم ، از اینکه در این رشته درس خوانده اند پشیمان هستند ولی به هرحال آینده را نمی توان پیش بینی کرد و شاید در آینده دکتری این رشته هم دهن پرکن شود و افرادی که در این رشته فعالیت می کنند با افتخار خود را معرفی کنند.

8- به اعتراف دوست و دشمن ، شما اگر نگویم محبوب ترین ، جزو محبوب ترین اساتید کتابداری دانشگاه آزاد اسلامی همدان هستید.به نحوی که ظرفیت کلاس ها و پایان نامه هایتان به سرعت پر می شود. دليل این همه محبوبیت و تعامل با دانشجو چیست؟

من همیشه این احساس و شوق را دارم که هنوز دانشجو هستم و بسیاری از مطالب را با دانشجو آموزش می گیرم. دانشجو از بدو ورود به دانشگاه همکار من در این حرفه است و ما با هم بسیار راحت کار می کنیم و سعی می کنم همیشه مشکلات آنها را به نحوی آسان کنم نه اینکه برایشان مشکل ایجاد کنم.

9-یک تعریف ساده از کتابداری و اطلاع رسانی ؟

علم کتابداری به مطالعه و بررسی اصول حاکم بر کتابخانه ها ، فعالیت های کتابخانه و مدیرت آن ها می باشد.

علم اطلاع رسانی برگردان Information science  است که در متون فارسی غالبا مترادف با علم اطلاع رسانی و گاه علم اطلاعات به کار می رود.این علم ، تولید ، فراهم آوری ، سازماندهی ، انباشت ، بازیابی ، تفسیر و استفاده از اطلاعات است و با منطق ، ریاضیات ، زبان شناسی ، روان شناسی ، ارتباطات ، کتابداری و مدیریت مرتبط است.

در تعریفی دیگر از علم اطلاع رسانی داریم : علم اطلاع رسانی مجموعه دانشی است که با گردآوری ، انباشت ، مهار و اشاعه ی انواع اطلاعات در همه ی موضوعات سر و کار دارد.

10-مقایسه ای بین رشته کتابداری در زمانی که شما دانشجو بودید با الان؟

در دوره ی ما افرادی که در این رشته تحصیل می کردند بسیار معدود بودند و حتی دانشگاههای بسیار کمی نیز اقدام به پذیرش دانشجو در این رشته می نمودند.آن زمان در ایران پذیرش دانشجوی دکتری کتابداری وجود نداشت و شناخت عامی هم از این رشته نبود ولی در حال حاضر دانشگاههای دولتی ، آزاد ، پیام نور ، علمی و کاربردی و غیرانتفاعی اقدام به پذیرش دانشجوی کتابداری نموده اند که این دانشجویان خود تبلیغی برای این رشته هستند و افراد حتی در ایران می توانند در مقطع دکتری به تحصیل بپردازند.

11-برخوردتان با منتقدین و دانشجویانی که حرفه و رشته ی کتابداری را نازل می دانند؟

همیشه حرمت یک امام زاده را متولی آن نگه می دارد و ارزش ما باید توسط همین افراد دانشجو و انجمن ها حفظ شود.اگر این رشته درست شناخته نشده است بخاطر این است که درست نقد و بررسی و معرفی نشده است.

12-اساتید کتابداری که آن ها را از لحاظ اخلاقی و علمی خیلی قبول دارید؟

چون من کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکتری را در رشته ی کتابداری خوانده ام ، در محضر اساتید زیادی حضور داشته ام و از محضر آن ها فیض برده ام که همه ی آن ها نمونه ی اخلاق هستند و از لحاظ علمی نیز خود به آن درجه نرسیده ام که آن ها را ارزیابی نمایم.ولی مطمئنا همه ی این اساتید الگویی برای من و سایر دانشجویان بوده اند.

13-تا چه حد و چگونه دانشجویان جدید الورود کتابداری را به این رشته علاقمند می سازید و آیا اصلا چنین لزومی وجود دارد؟

با بررسی و معرفی این رشته ، آینده ی این رشته ، اهمیت و کاربرد آن در جامعه و نقش مهم آن در سایر کشورها باعث می شود که دانشجویان درک بهتری از این رشته داشته باشند.چون بسیاری از دانشجویان ، خود این رشته را با آگاهی انتخاب نکرده اند وشناخت درستی از آن ندارند.بنابراین به معرفی این رشته در جلسات ابتدایی و ذکر اهمیت آن برای دانشجویان می پردازم.

14-آیا موافق تغییر نام برای این رشته هستید و اگر بله ، چه نامی را بر می گزینید؟

کتابداری و اطلاع رسانی به خود اندیشی رسیده و از ضرورت تعیین مبانی و چارچوب های فلسفی خود آگاه شده است.

آن گاه که از تاریخ حرفه کتابداری صحبت می کنیم دو نکته به خاطرمان خطور می کند : نخست کتابداری و گردانندگان و مسئولین و نیروی انسانی کتابخانه ها در طول تاریخ.چه بسیارند کتابدارانی که در این رشته خسته و گلایه مند از نام رشته ، نگاه مردم به این حرفه می باشند و فکر می کنند با تغییر نام حق به حق دار می رسد و تلاش و خدمات نادیده گرفته شده کتابداری حفظ می شود.این تغییر نام باید ابتدا در سرفصل دروس دیده شود و تغییر محتوای سرفصل دروس ماهیت کار را نغییر داده و نام رشته خود بخود تغییر خواهد کرد.

15-باید ها و نباید های همایش های کتابداری از دیدگاه شما؟

برگزاری همایش ها نوعی همفکری در بین دانشجویان و اساتید ایجاد می کند و حوادث و جریانات درون همایش ها خود برای دانشجویان ، جذاب و گیرا است.

دیدن اساتید و همکارانی که سال ها آن ها را ندیده ایم و یا فقط اسمی از آن ها شنیده ایم نیز مفید است.اما خود برگزاری همایش ،  ایجاد خودباوری و معرفی و شناخت بهتر از این رشته می کند.

16-یک کتابدار خوب از دیدگاه شما باید دارای چه ویژگی هایی باشد؟

به نظر من ، یک کتابدار خوب  باید شغل خودش را دوست داشته تا بتواند موفق باشد.همچنین دارای روابط  عمومی خوبی بوده و هدف آن خدمت به اجتماع باشد .

17-این طور به نظر می رسد که یک دوم و حداقل یک سوم از واحدهایی که دانشجویان کتابداری در مقاطع تحصیلی متفاوت از کاردانی تا دکتری می گذرانند ، آن کارآیی لازم را ندارد و فقط برای پر کردن تعداد واحدهایی است که دانشجو باید جهت اخذ مدرک بگذراند.نظر شما در این خصوص چیست و چه راهکار و دروسی را پیشنهاد می نمایید؟

بله من هم موافق هستم و از سالها قبل با شکل گیری انجمن در بخش آموزش من هم با آنها همکاری داشته و جلساتی که در دانشگاه الزهرا برگزار می شد شرکت کرده تا سر فصل تغییر کند. از 2 سال پیش هم من با همکاری اساتید کتابداری در دانشگاه جامع علمی کاربردی سرفصل جدیدی را تدوین کرده و با نگاه و مسائل علمی تری آن را ارائه دادیم که امید وارم این کار سریع تر انجام شود و به دانشگاهها ابلاغ گردد.

 18-نقش انجمن های علمی دانشجویی را در این رشته چگونه ارزیابی می کنید و این گونه انجمن ها چگونه می توانند به رشد و بالندگی رشته کمک نمایند؟

برای اینکه یک رشته حرفه ای قلمداد شود نیاز به انجمن های علمی وتخصصی دارد و  این انجمن ها می توانند در شناخت بهتر رشته و اهمیت آن در جامعه تلاش کنند و به دانشجویان کتابداری دلگرمی و امید بدهند.

19-اکثر کتابداران از جدی انگاشته نشدن در محیط کاری خود و انجام کارهای روزمره و تکراری می نالند.به نظر شما در این میان مقصر کیست؟مسئولین و مدیرانی که کتابداران را جدی نمی انگارند ؟یا خود کتابداران که نتوانسته اند خود را اثبات نمایند یا آن توانایی های لازم را ندارند؟یا عوامل دیگر اجتماعی؟

چون متاسفانه غالب افرادی که در این رشته فعالیت می کنند و مسئولیت کلیدی دارند کتابدار نمی باشند و همین امر باعث دلسردی کتابداران شده و از حرفه ای بودن این رشته می کاهد و آنچه که یک رشته را شاخص می کند درآمد شغلی است. اگر کتابداران در این شغل مبلغ بالایی دریافت می نمودند به طور قطع نگاه اجتماعی به این حرفه هم تغییر می کرد .

20-آینده ی کتابخانه ها و کتابداران را در عصر دیجیتالی شدن چگونه ارزیابی می کنید ؟

از اینکه ما هم در مرحله گذر از کتابخانه ها ی سنتی به کامپیوتری و الکترونیک و سپس دیجیتالی شدن باید قدم بگذاریم شکی نیست ولی با بوجود آمدن کتابخانه دیجیتال مسئولیت و پاسخگویی ما دو جندان میشود همانطور که عابر بانک ارزشی از بانک کم نکرد و بلکه استفاده کننده از بانک را دو چندان و نبروی بانک را هم افزایش داد .

21-یک انتقاد از خودتان بکنید؟

انتقادم از خودم خیلی رک و صریح بودن و صحبت کردنم و همچنین تند صحبت کردن در سر کلاس های درس می باشد.

22-خاطره ای شیرین یا تلخ از دوران تحصیل یا تدریس؟

زمان امتحانات تلخ ترین لحظه های دوران تدریس و فارغ التحصیل شدن در هر مقطع و قبولی در مقطع بالاتر شادترین لحظاتم بوده است.

23-پیام به دانشجویان کتابداری ؟

با به بحث کشیدن موضوعات کتابداری و اطلاع رسانی ، نگارش مقالات علمی ، پرنمودن خلا نشریات تخصصی و وجود چشمانی باز و دستانی توانمند می توانید همه ی راه های سخت و گره های کور را باز نمایید.

24-چه سوالی رو دوست داشتید ازتون بپرسیم که نپرسیدیم و جواب به اون؟

یکی از سئوالاتی که همه در این روزها دوست دارند بدانند میزان درآمد است که اگر در این رشته علاقه و پشتکار داشته باشید درآمد عالی هم خواهید داشت. ولی دیگر چه قدر ؟؟؟/

25-حرف ناگفته ؟

برای همه ی دانشجویان ، اساتید و همکارانی که در این رشته فعالیت می کنند آرزوی موفقیت دارم.

 

ما هم از شما  که با  وجود مشغله ی بسیار زیاد صمیمانه  به سوالات ما پاسخ دادید ، سپاس گذاریم.

رزومه ای  از آثار دکتر غفاری :

 

فعالیتهای اجرایی :

1 -فعالیت در کتابخانه دانشگاه صنعتی امیر کبیر – گروه معارف

2- فعالیت در کتابخانه دانشگاه شهید عباسپور (صنعت و آب و برق )

3- فعالیت در کتابخانه فنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

4- فعالیت و سرپرستی کتابخانه های دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

5- فعالیت در کتابخانه دفتر همکاری حوزه و دانشگاه قم

6- فعالیت در کتابخانه حوزه علمیه امام حسین (ع)

7- فعالیت در کتابخانه فرهنگسرای معرفت (منطقه8)

8- فعالیت در کتابخانه مسجد امام صادق (ع)

9- مدیر گروه کتابداری در دانشگاه پیام نور – واحد قم

10- مدیر گروه دانشگاه جامع علمی کاربردی- واحد14

11-مدیر گروه دانشگاه جامع علمی کاربردی – واحد 43

12- مشاور آموزش در نهاد کتابخانه های کشور1386

13- عضو کمیته تخصصی آموزش و بازنگری در دانشگاه جامع علمی و کاربردی  -1385-1387

14 – عضو شورای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان -1385

15- عضو انجمن کتابداری ایران ( اکتا )

16 – رئیس روابط عمومی انجمن پزشکی ایران

17- رئیس کمیته تخصصی کتابداری در هیات ممیزه دانشگاه جامع علمی و کاربردی – 1386

18- مشاوره در کتابخانه تخصصی ایثار و شهادت در بنیاد شهید

 

سوابق تدریس :

1- عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان – گروه کتابداری

2- تدریس در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن – گروه کتابداری

3- تدریس در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک – گروه کتابداری

4- تدریس در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم – گروه کتابداری

5- تدریس در دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند( کرمان )- گروه کتابداری

6- تدریس در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن- گروه کتابداری

7- تدریس در دانشگاه پیام نور واحد تهران  - گروه کتابداری

8- تدریس در دانشگاه پیام نور واحد قم – گروه کتابداری

9- تدریس در دانشگاه جامع علمی و کاربردی – واحد 14(وزارت ارشاد )- گروه کتابداری

10- تدریس در دانشگاه جامع علمی و کاربردی (شهرداری )- گروه کتابداری

11- تدریس در دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه

12- تدریس در مرکز آموزش نیروی انسانی وزارت ارشاد اسلامی (تهران )

13- تدریس در سازمان مدیریت دولتی استان سمنان و قم (گروه کتابداری )

14- تدریس در دانشگاه شهید بهشتی – گروه کتابداری پزشکی

15- تدریس در مرکز آموزش عالی کتابخانه ملی و مرکز اسناد

16- تدریس دردانشگاه جامع وعلمی کاربردی قم – گروه کتابداری

17- تدریس دردانشگاه جامع و علمی و کاربردی ( واحد 47)- گروه کتابداری

18-تدریس در دانشگاه جامع و علمی و کاربردی (واحد31)- گروه کتابداری

19- تدریس در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند- گروه علوم تربیتی

20-تدریس در دانشگاه جامع علمی کاربردی (واحد 1 ) – گروه کتابداری

21-تدریس در دانشگاه جامع علمی کاربردی (واحد43)- گروه کتابداری

22-تدریس در دانشگاه علوم پزشکی همدان – گروه کتابداری

 

دروس تدریس شده در دانشگاه های فوق :

کاردانی :

مواد و خدمات برای کودکان و نوجوانان

مجموعه سازی 1و2

مواد سمعی و بصری

مواد و خدمات برای بزرگسالان

 فهرست نویسی و آماده سازی

 

کارشناسی :

آشنایی با نرم افزارها

مدیریت کتابخانه

اطلاع رسانی و شیوه بهره گیری 

آشنایی با بانکهای اطلاعاتی

 

کارشناسی ارشد :

مقدمات آرشیو

ذخیره و بازیابی اطلاعات 

تکنولوژی اطلاعات

روش تحقیق

نظام همکاری بین کتابخانه ها

 

کارگاه های آموزشی حین خدمت :

1- دوره آموزشی عمومی حین خدمت کتابداری / تهران: کتابخانه ملی - شهریور 84

2- دوره آموزشی عمومی حین خدمت کتابداری / تهران :کتابخانه ملی –آذر83

3- دوره آموزشی عمومی حین خدمت کتابداری / تهران :کتابخانه ملی – تیر83

4- دوره آموزشی عمومی حین خدمت کتابداری / تهران :کتابخانه ملی – مهر 83

5- دوره آموزشی عمومی حین خدمت کتابداری / شیراز – وزارت ارشاد اسلامی -80

6- دوره آموزشی عمومی حین خدمت کتابداری / بندر عباس – وزارت ارشاد اسلامی – 80

7- دوره آموزشی عمومی حین خدمت کتابداری / کرمان – وزارت ارشاد اسلامی – 80

8- دوره آموزشی عمومی حین خدمت کتابداری / اهواز – وزارت ارشاد اسلامی – 80

9- دوره آموزشی عمومی حین خدمت کتابداری / سمنان – دانشگاه علوم انسانی-  82

10- دوره آموزشی عمومی حین خدمت کتابداری / سمنان – دانشگاه علوم انسانی – 83

11- دوره آموزشی عمومی حین خدمت کتابداران/ تهران – کتابخانه ملی – بهمن- 84

12- دوره آموزشی عمومی حین خدمت کتابداران در زندان / تهران – بهمن - 84

13-دوره آموزشی عمومی حین خدمت کتابداران / تهران – کتابخانه ملی – مرداد 85

14- دوره آموزشی عمومی حین خدمت کتابداران مساجد / اردبیل – دبیر خانه مساجد- مرداد-85

دوره آموزش عمومی حین خدمت کتابداران در کانون اصلاح و تربیت / تهران – مرداد - 85-15

16 – دوره آموزش تکمیلی حین خدمت کتابداران – دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان – خرداد- 85

17 – دوره آموزش مقدماتی حین خدمت کتابدارن – دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان – مرداد –85

18- تدریس حین خدمت به کتابداران دانشگاه صنعتی امیر کبیر – اسفند – 1385

19-تدریس حین خدمت به  مرکز سیاسی عقیدتی ارتش جمهوری اسلامی ایران- مرداد-1385.

20- دوره آموزشی حین خدمت به  کتابداران مساجد- بابلسر – دبیر خانه کانون مساجد – 1385.

21- تدریس در داشگاه علوم پزشکی شهر شاهرود – کتابخانه های الکترونیک – اسفند 1386

 

پروژه راه اندازی کتابخانه ها :

1-کتابخانه مسجد امام صادق (ع) – (80-79).

2- کتابخانه حوزه علمیه امام حسین (ع) – (82-81)

3- کتابخانه علوم انسانی دانشگاه سمنان – (82-83)

4- طرح بارکد کردن کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی امیر کبیر –(1381)

5- طرح طبقه بندی و راه اندازی کتابخانه گلستان در منطقه 8 تهران – (1379)

6- میزان رضایتمندی اعضاء هیات علمی در بهره گیری از اطلاعات – دانشگاه آزاد واحد زرند -1385

7- طرح تجهیز کتابخانه تخصصی تسنیم نور – سازمان تبلیغات –1387

 

سخنرانی :

1- دانشگاه الزهرا – ادبیات کودکان و نوجوانان – 31/2/79

2-دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند (کرمان )- اهمیت و نقش مطالعه- 10/11/79

3- دانشگاه پیام نور قم – فن آوری اطلاعات – 9 /11/83

4- سالن اجلاس سران تهران – جنبش نرم افزاری – 84

5- دانشگاه الزهرا – آموزش کتابداری – 82

6- دانشگاه تهران –کتابخانه های دیجیتالی – 80

7-تالار ابن سیناتهران- اهمیت مطالعه – 28/8/85

8- دبیرهمایش علمی ترویج و راههای مطالعه – نهاد کتابخانه های عمومی زنجان – 12/12/85

9-دانشگاه علوم پزشکی همدان – هفته کتاب - 1386

10 – سخنرانی در دانشگاه پیام نور قم – اخلاق کتابداری –1387

11- دبیر علمی در همایش مدیریت دانش – دانشگاه ازاد همدان -1387

 

 

تالیفات:

1- ادبیات کودکان – تهران – انتشارات دبیزش- 79.

    ادبیات کودکان – چاپ دوم –انتشارات دبیزش- 80.

    ادبیات کودکان – چاپ سوم – انتشارات دبیزش -83.

 2- گامی در سواد آموزی نوسوادان – تهران – انتشارات چاپار – 80 .

     گامی در سواد آموزی نوسوادان – ویرایش دوم – انتشارات دبیزش – 82.

    گامی در سواد آوزی نوسوادان – ویرایش دوم – انتشارات چاپار - 87

3- ادبیات کودکان – همدان – سپهر دانش -84.

4-ساختارموادآرشیوی – تهران – دبیزش –86.

5 – مجموعه سئوالات آزمون تخصصی دکتری کتابداری – تهران – چاپار -1386

6- نظام اطلاعاتی و مفاهیم مرتبط – انتشارات چاپار – 87 – ویراستار علمی

 

 

مقالات :

1-شیوه های عادت به مطالعه در کودکان / پیام کتابخانه. سال دوازدهم شماره 3-4.

2- کتابخانه و کودکان ونوجوانان / هفته کتاب . کتاب ماه .آذر 1381

3- شعر در ادبیات کودکان و نوجوانان / پیام کتابخانه .سا ل نهم- شماره 4.

4- فرهنگ مطالعه و کتابخوانی / پیام کتابخانه . سال دوازدهم. شماره 1-2

5- اقتصاد و چالش های دسترسی به اطلاعات/ اطلاع شناسی. سال دوم .زمستان 1383 .

6- آموزش بازیابی و مدیریت کیفیت / فصلنامه کتاب. شماره 59 پاییز 1383.

7- کتابخانه دیجیتالی / کاما.تابستان 1381

8- حق دسترسی به اطلاعات / پیام کتابخانه . سال دهم شماره 4.

9- بررسی وضعیت کتابخانه های مساجد / فصلنامه کتاب . بهار 80.

10- اهمیت کتاب و هویت فردی / پیک کتابدار . شماره 1. تابستان 80.

11- اهمیت و شیوه مطالعه / پیک کتابداری و اطلاع رسانی . سال دوم .شماره 1.

12- اهمیت و تاثیر کتابخانه عمومی / پیام کتابخانه . سال یازدهم . شماره 3.

13- اهمیت و لزوم بانک اطلاعاتی / پیام کتابخانه. سال دهم. شماره 2 .

14- خدمات کتابخانه عمومی در جاماییکا / پیام کتابخانه . سال نهم . شماره 4.

15- توسعه کتابخانه و روند پیشرو در اندونزی/ پیام کتابخانه . سال چهاردهم .1383

16-نوآوریها در گسترش و توسعه برنامه آموزش از راه دور /فصلنامه کتاب . دوره 16 .ش 2 .تابستان 1384

17 – مصاحبه در فصلنامه علمی تخصصی انجمن کتابداری قم – دانش شناسی - 1385

18 – اهمیت روابط عمومی در کتابخانه – اطلاع – مهر 1385

19- نقش کتابداری و اطلاع رسانی در عصر نوین ارتباطات و اطلاعات – روابط عمومی – شماره 53- ص 21 – شهریور 1386

20 – مدیریت منابع اهدایی در یک کتابخانه – کاپا شماره 3 – پاییز 1385

21- خدمات کتابخانه دیجیتالی موسسه آماری هندوستان – فصلنامه کتاب زمستان 1385

22- مدیریت دانش اطلاعات – اطلاع – خرداد 1386

23-کتابخانه های دیجیتالی.نشریه الکترونیکی شیرازه.فروردین و اردیبشهت 87

24-کتابخانه ها و خدمات پژوهشی : همکاران ، مشتریان و شرکا.ترجمه سعید غفاری.مجموعه مقالات ایفلا 2002.

 

تقد یرات :

1- تقد یرنامه از دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان .

2- تقد یر نامه از دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم.

3- تقد یر نامه از دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن .

4- تقد یر نامه از  واحد 14 دانشگاه عتمی و کاربردی .

5- تقد یر نامه از دانشگاه پیام نور تهران .

6- تقد یر نامه از دانشگاه پیام نور قم .

7- تقد یر نامه از دانشگاه الزهرا.

8- پژوهشگر نمونه در منطقه 10 دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان – سال 1384

9 – پژوهشگر برتر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان در سال 1384

10 – استاد نمونه و برتر در دانشگاه پیام نورمرکز تهران – سال1385 .

11 – پژوهشگر برتر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان – سال 1386


مطالب مشابه :


مصاحبه با دکتر سعید غفاری

، دانشگاه پیام نور تهران ، دانشگاه جامع علمی دانشگاه جامع علمی کاربردی (واحد43)




برچسب :