بورس دانشجویان دکتری توسط موسسات / تعداد دانشجویان دکترای پژوهش محور


بورس دانشجویان دکتری توسط موسسات / تعداد دانشجویان دکترای پژوهش محور معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تشریح مهمترین اقدامات پژوهشی صورت گرفته در سال 91 گفت: آیین نامه پذیرش بورس موسسات یکی از شیوه های پذیرش دکتری است که در مهرماه سال آینده اجرایی خواهد شد که امید داریم 1500 دانشجو در این دوره ها پذیرش شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد مهدی نژاد نوری در نشست خبری امروز تصویب طرح های کلان ملی در شورای تحقیقات و فناوری را از برنامه های این وزارتخانه نام برد و افزود: کشور دارای نیازهای مهم در حال حاضر و آینده است و از جمله می توان به هواپیماهای جت و مسافربری اشاره کرد که به طور دایم نمی توان از خارج خریداری کرد.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تولید خودرو را از دیگر نیازهای کشور دانست و اظهار داشت: در حال حاضر سالانه 1.5 میلیون دستگاه در کشور تولید می شد که در دانش فنی آن عمق نداریم که در این راستا پروژه های کلانی در زمینه طراح وی ساخت هواپیمای مسافربری و خودروی ملی در شورای عطف به تصویب رسید.

وی تبدیل آب شور به شیرین و استفاده در حوزه کشاورزی و تولید واکسن های انسانی را از دیگر پروژه های کلان مصوب ذکر کرد و ادامه داد: در حال حاضر 40 طرح کلان ملی تصویب و با اعتبارات بالغ بر 60 میلیارد تومان تصویب شد و حدود 60 دانشگاه در این زمینه فعال شده اند.

تامین تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی

مهدی نژاد با اشاره به اقدامات این وزارتخانه در زمینه تامین تجهیزات پیشرفته خاطرنشان کرد: 50 میلیارد تومان برای تامین تجهیزات پیشرفته به دانشگاه ها پرداخت کرده ایم که این مبلغ با توجه به گستردگی ها مبلغ ناچیزی است.

وی همچنین از پیشرفت این وزارتخانه در زمینه ترخیص تجهیزات آزمایشگاهی از گمرک اشاره کرد و ادامه داد: در سال جاری بسیاری از تجهیزات موجود در گمرک ترخیص و در اختیار دانشگاه ها قرار گرفت.

تعامل با وزارتخانه ها

مهدی نژاد با اشاره به تعاملات خوب این وزارتخانه با سایر دستگاه ها ادامه داد: در سال جاری تعاملات خوبی با وزارتخانه های دفاع، نفت، صنعت، ارتباطات و سازمان محیط زیست داشتیم.

وی ادامه داد: در راستای این تعاملات 1500 پروژه مشترک تعریف و به دانشگاه ها و پژوهشگاه واگذار شده است.

اجرای پروژه های تحقیقاتی از سوی دانشجویان دکتری

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با بیان اینکه 500 هزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی در دانشگاه ها مشغول به تحصیل هستند، یادآور شد: هر کدام از این دانشجویان بر روی یک پروژه تحقیقاتی مشغول به فعالیت هستند که در این راستا بالغ بر 3500 پروژه دکتری در راستای رفع نیازهای کشور در حال اجرا است.

مهدی نژاد همچنین از اجرای پروژه های پایه ای و بنیادی خبر داد و یادآور شد: در این راستا 10 پروژه کاربردی در دستور کار قرار دارد.

میزان اعتبارات قطب های علمی

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با اشاره به فعالیت 153 قطب علمی فعال در کشور افزود: برای این تعداد قطب های علمی 10 میلیارد تومان اعتبارات در نظر گرفته شده است و این قطب ها نیز وظیفه پیگیری در مرجعیت علمی در کشور را بر عهده دارند.

حذف بیمه از قراردادهای پژوهشی

وی بهسازی زیرساخت های قانونی برای فعالیت های پژوهشی را از دیگر اقدامات این وزارتخانه ذکر کرد و گفت: برای این منظور کارگروه خاصی با عنوان صنعت و دانشگاه در مجلس شورای اسلامی تشکیل دادیم که این کارگروه در خصوص بیمه قراردادهای پژوهشی فعالیت خواهند کرد.

مهدی نژاد ارایه راه حل هایی برای بیمه قراردادهای پژوهشی را از جمله وظایف این کارگروه نام برد و یادآور شد: در گذشته 16درصد بیمه قراردادهای پژوهشی دریافت می شد که این میزان موکول می شد به تسویه حساب پروژه ها که همین امر باعث گران شدن اجرای پروژه های تحقیقاتی می شد.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم ادامه داد: در این راستا ابلاغیه ای صادر شد که به موجب آن از پروژه های پژوهشی که مورد تایید وزارت علوم باشد بیمه دریافت نخواهد شد.

ایجاد کارگروه اقتصاد مقاومتی

وی از ایجاد کارگروه اقتصاد مقاومتی در دانشگاه تهران خبر داد و در این باره توضیح داد: با ریاست دانشگاه تهران کارگروه اقتصاد مقاومتی ایجاد شد و نتایج مطالعات اولیه این کارگروه نیز تضمین شده است و امیدواریم در سال آینده بتوانیم مدل مناسبی از اقتصاد مقاومتی ارایه دهیم.

مهدی نژاد با تاکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی با اقتصاد ریاضتی متفاوت است، خاطرنشان کرد: در اقتصاد مقاومتی ما به دنبال استفاده از ظرفیت ها و ابداع فرصت های جدید هستیم.

رتبه ایران براساس پایگاه های استنادی

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با اشاره به آخرین رتبه بندی کشورها در حوزه علمی گفت: براساس آماری که از سوی پایگاه اسکوپوس منتشر شد ایران تا 20 اسفندماه جاری با داشتن 6 هزار و 49 مقاله رتبه 15 دنیا و اول منطقه را به دست آورده است.

وی همچنین با اشاره به نتایج رتبه بندی پایگاه ISI افزود: براساس این پایگاه ایران با داشتن دو هزار و 925 مقاله رتبه 17 دنیا و اول منطقه را دارد.

به گفته مهدی نژاد بر اساس این دو پایگاه استنادی ایران رتبه اول منطقه در حوزه تولید علم را دارد.

وی همچنین به رتبه ایران در سال 2012 اشاره کرد و اظهار داشت: آمار رتبه ایران در سال 2012 تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده اعلام خواهد شد ولی تا کنون براساس آمار پایگاه ISI ایران با داشتن 26 هزار و 633 مقاله رتبه 20 دنیا و دوم منطقه را به دست آورده است.

معاون پژوهشی وزارت علوم همچنین به رتبه بندی پایگاه اسکوپوس اشاره کرد و ادامه داد: براساس رتبه بندی پایگاه اسکوپوس ایران با داشتن 37 هزار و 37 مقاله رتبه 17 دنیا و اول منطقه را به دست خواهد آورد.

وضعیت شبکه آزمایشگاه ملی در سال آینده

مهدی نژاد با اشاره به آخرین وضعیت شبکه علمی و شبکه آزمایشگاهی کشور خاطرنشان کرد: با همکاری وزارت فناوری اطلاعات اقدام به ایجاد زیرساخت های اطلاعاتی و فناوری اطلاعات برای ایجاد شبکه علمی کشور کردیم ولی به دلیل برخی ناهماهنگی ها میان دو دستگاه موفق به فعالیت گسترده در این زمینه نشدیم.

وی در عین حال از اتصال 20 دانشگاه و پژوهشگاه به شبکه علمی کشور خبر و ادامه داد: این شبکه علمی در واقع شبکه باند پهن نسل جدیدی است که در صورت توسعه آن می توان خدماتی در خصوص اشتراک منابع علمی، اشتراک توانمندی های آزمایشگاهی، برگزاری ویدئو کنفرانس ها، محاسبات سریع و پرحجم، برگزاری کلاس های مجازی و ذخیره سازی اطلاعات را در اختیار کاربران قرار داد.

معاون پژوهشی وزارت علوم ابراز امیدواری کرد که در سال آینده با همکاری وزارت ارتباطات بتوانند اقدامات وسیعی در این حوزه انجام دهند.

وی همچنین با اشاره به عملکرد این وزارتخانه در خصوص توسعه شبکه شاعا (شبکه آزمایشگاه علمی ایران) در بستر شبکه علمی ایجاد می شود که در حال حاضر نرم افزار آن آماده شده است که امیدواریم با همکاری وزارت ارتباطات بتوانیم در سال آینده شبکه علمی و شبکه آزمایشگاهی را در کشور توسعه دهیم.

وضعیت نشریات علمی پژوهشی در کشور

مهدی نژاد توسعه نشریات علمی پژوهشی را از دیگر برنامه های وزارت علوم عنوان کرد و گفت: براساس قانون برنامه پنجم توسعه تعداد نشریات باید نسبت به تعداد نشریات در برنامه چهارم دو برابر شود.

وی تعداد نشریات علمی تا پایان برنامه چهارم را تعداد50 نشریه ذکر و اظهار داشت: در حال حاضر در سال 91، 103 مجوز نشریه علمی پژوهشی و 14 نشریه علمی ترویجی صادر شده است علاوه بر این دو مجوز نشریه علمی ترویجی و 5 نشریه علمی پژوهشی لغو شده است.

وی لغو این نشریات را به دلیل نامنظم بودن انتشارات و محتوا ذکر کرد و اضافه کرد: علاوه بر این قرار است نشریه علمی دیگر با عنوان نشریه علمی کاربردی پس از تایید وزیر علوم منتشر شود.

معاون پژوهشی وزارت علوم با تاکید بر اینکه اثر بخشی این نوع نشریات در حوزه پژوهشی بسیار است، اضافه کرد: امتیاز انتشار مقاله در این نوع نشریات برای اعضای هیات علمی نسبت به سایر نشریات افزایش خواهد یافت.

تعداد دانشجویان دکترای پژوهش محور

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با تاکید بر اینکه دوره های پژوهش محور حرکت رو به جلو دارد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر بسیاری از دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور به دنبال ایجاد دوره های پژوهش محور هستند.

وی ادامه داد: آیین نامه پذیرش بورس موسسات که یکی از شیوه های پذیرش دکتری پژوهش محور است در مهرماه سال آینده اجرا خواهد شد که با اجرای این آیین نامه شاهد افزایش جهشی پذیرش دانشجو در این دوره ها خواهیم بود.

مهدی نژاد با اشاره به تعداد دانشجویان پذیرفته شده در این دوره ها گفت: در سال گذشته 500 دانشجوی دکترای پژوهش محور پذیرش شده اند و در مهرماه سال آینده امید داریم تا 1500 دانشجوی پژوهش محور پذیرش شوند.


مطالب مشابه :


گزارشی از کنکور دکتری آزاد / عدم اختصاص مزایا به رتبه های برتر کنکور دکتری

تخصصی کارشناسی ارشد ادبیات اختصاص مزایا به رتبه های ارشد ادبیات فارسی




اعمال20 درصدی معدل در کنکور کارشناسی ارشد/ شرایط شرکت دارندگان مدرک معادل

ثبت نام در آزمون کارشناسی ارشد سال 91 رتبه اول دوره کارشناسی در هر ارشد ادبیات فارسی




بورس دانشجویان دکتری توسط موسسات / تعداد دانشجویان دکترای پژوهش محور

تخصصی کارشناسی ارشد ادبیات فارسی تخصصی کارشناسی ارشد ادبیات رتبه ایران براساس




نمونه کارنامه مجموعه کارشناسی ارشد ادبیات فارسی

تخصصی کارشناسی ارشد ادبیات کارشناسی ارشد ادبیات فارسی رتبه بندی دانشگاه




جزئیات پذیرش بدون آزمون در دوره های تحصیلات تکمیلی دانشگاه جامع علمی کاربردی

تخصصی کارشناسی ارشد ادبیات آخرین نتایج رتبه بندی دانشگاه کارشناسی ارشد ادبیات فارسی




سایر منابع کارشناسی ارشد

تخصصی کارشناسی ارشد ادبیات فارسی آخرین نتایج رتبه منابع آزمون کارشناسی ارشد ادبیات




فهرست دانشگاه های نخبه پرور کشور / آمار ایرانیان در میان برترینها

تخصصی کارشناسی ارشد ادبیات فارسی تخصصی کارشناسی ارشد ادبیات فارسی . آخرين




خواندن درس ادبیات فارسی توسط رتبه یک کنکور

منابع-سوالات کارشناسی ارشد 94 - خواندن درس ادبیات فارسی توسط رتبه یک کنکور - سوالات کارشناسی




تمام آنچه داوطلبان کارشناسی ارشددانشگاه آزاد باید بدانند

تخصصی کارشناسی ارشد ادبیات ارشد ادبیات فارسی رتبه 4 رشته حدیث و رتبه 12 رشته




رشد 8 درصدی ظرفیت پذیرش کنکور کارشناسی ارشد/ پذیرش عادلانه و بدون استرس دانشجو

تخصصی کارشناسی ارشد ادبیات فارسی تخصصی کارشناسی ارشد ادبیات و رتبه شانزدهم علمی




برچسب :