پروژه تصفیه خانه آب شرب شهرستان تکاب

۵- واحد فیلتراسیون :

یکی دیگر از واحدهای مهم که نقش به سزای را در تصفیه خانه آب دارد واحد فیلتراسیون می باشد که قسمتهای مختلف آن به شرح زیر است :

1- کانال توزیع

2- قسمت فیلتراسیون

3- گالری شیر آلات

4- گاری آب صاف

5- گالری بک واش

6- حوضچه های پمپاژ مکش آب بازیافت

 

کانال توزیع :

بعد از اینکه آب پروسه زلال شدن را سپری می کند از طریق دو عدد کانال رابط ( ما بین حوضچه های پولساتور و فیلتراسیون ) به کانال توزیع می ریزد . این کانال وظیفه دارد آب وارده را از طریق شش عدد بازشو تعبیه شده در آن بین هر کدام از فیلترها توزیع کند . روی هر کدام از بازشو ها ورودی و خروجی این کانال دریچه هایی نصب شده اند که در مواقع لازم بتوان از ورود به بخش فیلترها جلوگیری کرد .

- قسمت فیلترها :

واحد فیلتراسیون تصفیه خانه آب شرب تکاب از شش عدد فیلتر تشکیل شده است . هر کدام از این فیلترها را قسمتهای از جمله ماسه سلیسی ، اسلب ها ، کانال بک واش و هفت عدد پادل پایپ تشکیل می دهند . که بشرح آنها در زیر می پردازیم :

- ماسه سیلیسی :

قطر دانه های ماسه بکار رفته در فیلترها برابر 0.6 mm  با جرم مخصوص t /m3   65/2 می باشد . که جهت نگهداری لایه ماسه بر روی نازلها از 5 لایه شن دانه بندی شده به ابعاد 2، 5 ، 10 ، 20 ، 40 میلیمتر استفاده می شود . عمق لایه های شن نگهدارنده به ترتیب  9.2 ،  12.1 ، 9.2 ، 9.2 ، 9.1 سانتیمتر و عمق کلی شن نیز 50 سانتیمتر می باشد .عمق لایه ماسه برابر 60 سانتیمتر می باشد .آب وارده به هر کدام از فیلترها می بایستی از این لایه ها عبور کنند .

- اسلب ها :

اسلبها قطعات پیش ساخته ای هستند ( لازم به ذکر است که این قطعات که دقت ساخت آنها با توجه به کاربری آنها در حد بالایی است توسط عوامل شرکت اکتای رود در کارگاه تصفیه خانه ساخته شد ) که ابعاد آنها برابر 115*115 و       ضخامت 12 سانتیمتر می باشد .

در هر کدام از فیلترها تعداد 32 عدد اسلب موجود می باشد که در هر کدام از این اسلب ها تعداد 81 عدد نازل تعبیه شده است که تعداد این نازلها در کل شش فیلتر برابر 15552 عدد می باشد .

همانگونه که در تصاویر می بینید مراحل تهیه این اسلبها عبارتند از : 1- قالب بندی ( قالب خاص ) 2-  نصب نازلها ( 81  عدد ) 3- آرماتور بندی ( تک شبکه ) 4- بتن ریزی ( عیار 400 کیلو گرم سیمان در متر مکعب بتن ) 5- عمل آوری ( توسط بخار آب )

وقتی آب وارده به فیلترها از لایه های شن و ماسه عبور می کند به اسلب ها می رسد که در این قسمت آب می بایست از نازل اسلبها عبور کند که این دو فیلتر ذرات باقیمانده داخل آب را فیلتر کرده و آب صاف به قسمت زیر اسلبها راه می یابد .

 نشیمن اسلبها :

اسلبهای واحد فیلتراسیون روی نشیمن های بتنی مستقر هستند که در اینجا میل پیچ های نگهدارنده اسلبها که با دقت بسیار بالای در داخل این نشیمنها و دیواره پیرامون فیلترها نصب شده اند وظیفه تثبیت کردن اسلبها را در جای خود دارند . تعداد کل میل پیچ های نگهدارنده که جنس آنها از گالوانیزه می باشد برابر 816 عدد می باشد .

در دیواره هر کدام از این نشیمن ها بازشوهایی با ابعاد 60 *60 سانتی متر تعبیه شده است . ضخامت دیواره نشیمن زیر اسلبها برابر 11 سانتی متر می باشد .

کانال بک واش ( شستشوی معکوس ) :

  کانال بک واش از دو قسمت اصلی که وظایف کاملاً مستقلی را دارند تشکیل شده است .

مقطع کانال را در تصاویر مشاهده می کنید : در قسمت تحتانی آن کانال وجود دارد که وظیفه آن انتقال آب صاف به طرف گالری شیر آلات می باشد که در انتهای آن از طریق پادل پایپ تعبیه شده امکان پذیر می باشد آب صاف زیر اسلبها از طریق بازشوهایی که در دیواره طرفین کانال بک واش موجود می باشد وارد این قسمت می شود . ابعاد این بازشوها 15* 15 سانتی متر و ضخامت دیواره طرفین کانال برابر 25 سانتی متر می باشد .

وظیفه دوم کانال بک واش توسط قسمت فوقانی به انجام می رسد و آن این است که زمانی که نیاز به شستشوی فیلترها باشد ذرات داخل لایه ای شن و ماسه از طریق این قسمت به طرف گالری بک واش هدایت می شوند . این شستشو توسط آب و فشار هوا صورت می گیرد .

پادل پایپ :

پادل پایپ هایی که در طرفین فیلتر ها وجود دارند وظایف مختلفی را بعهده دارند که در زیر به هر کدام از آنها        می پردازیم :

پادل پایپ a :

این پادل پایپ که دریچه بازدید نامیده می شود جهت بازدید قسمت زیر اسلب ها از آن استفاده می شود . باز شو تعبیه شده در نشیمن اسلب ها این امکان را به بازدید کننده می دهد تا بتواند به کلیه اسلب ها از زیر دسترسی داشته باشد .

پادل پایپ b :

این پادل پایپها شیرهای تخلیه نامیده می شوند و برای زمانی است که بخواهند آب هر کدام از فیلترها را به داخل گالری بک واش تخلیه کنند استفاده می شود .

پادل پایپ c :

این پادل پایپ وظیفه تخلیه قسمت فوقانی کانال بک واش را به داخل گالری بک واش به عهده دارد .

پادل پایپ d :

این پادل پابپ که در اطراف دیگر فیلتر ها تعبیه شده وظیفه تخلیه آب صاف موجود در قسمت تحتانی کانال بک واش را به گالری آب صاف به عهده دارد .

پادل پایپ e :

جهت شستشوی قسمت فیلترها از این قسمت هوای تحت فشار توسط بلوئرهای مستقر در ساختمان بهره برداری وارد میشود .

 

۳- گالری شیر آلات :

 این قسمت را لوله ها و شیرآلاتی تشکیل میدهند که وظایف آنها انتقال آب صاف فیلتر شده به گالری آب صاف و از آنجا به حوضچه ذخیره آب و رساندن آب و هوای مورد نیاز جهت عمل شستشوی معکوس فیلترها میباشد.

 

4- گالری آب صاف :

آب صاف خارج شده از قسمت فیلتر ها از طریق پادل پایپها و بازشویی که در سقف گالری آب صاف تعبیه شده وارد این گالری می شود . انتقال آب صاف شده به حوضچه ذخیره آب ساختمان بهره برداری جزو وظایف این گالری      می باشد .

5- گالری بک واش :

آب مازاد کانال رابط ما بین حوضچه های پولساتور و فیلتراسیون ، آب حاصل از تخلیه کانال توزیع و آب حاصل از شستشوی فیلترها که از طریق کانال بک واش منتقل می شود به گالری بک واش می ریزد . وظیفه آن قسمت آنست که آب حاصل از منابع ذکر شده را به حوضچه پمپاژ مکش بازیافت انتقال بدهد .

6- حوضچه پمپاژ مکش بازیافت :

آب ریخته شده به اینحوضچه از طریق دو عدد پمپ مکش شده و به حوضچه پیش ته نشینی انتقال می یابد . در تراز بالا بازشویی تعبیه شده جهت تخلیه آب مادامی که پمپ ها عمل نکند و یا نیازی به انتقال آب به حوضچه پیش ته نشینی نباشد ، آب سر ریز شده به این بازشو از طریق لوله به سیستم رفع آب شستشوی تصفیه خانه منتقل و از آنجا به خارج منتقل می شود .

 

۶- ساختمان کلرزنی :

 

 قسمتهای اصلی ساختمان کلرزنی بشرح زیر میباشد :

  1. سالن استقرار کپسولهای کلر
  2. اتاق تزریق
  3. اتاق کنترل
  4. حوضچه آب آهک
  5. دوش و چشم شور

در سالن کپسولهای کلر تعداد ۱۴ عدد کپسول کلر در دو ردیف روی پایه های بتنی مستقر شده اند که وزن خالی این کپسولها حدود ۷۰۰ کیلوگرم و وزن پر کپسولها حدود ۱۰۰۰ کیلوگرم میباشد .

یکعدد جرثقیل سقفی جهت بارگیری و تخلیه کپسولها در این سالن تعبیه شده است .

یکی دیگر از قسمتهای تشکیل دهنده ساختمان کلرزنی اتاق تزریق میباشد که در آن سه عدد دستگاه کلریناتور که وظیفه آنها ساختن محلولی از گاز کلر و آب و آماده سازی جهت تزریق میباشد نصب شده است .

در پروسه تصفیه آب شرب در دو مرحله به آب کلر با مشخصات بالا تزریق میشود :

مرحله اول : آب خام وارده از سد (ساروق) قبل از ورود به حوضچه پیش ته نشینی

مرحله دوم : زمانیست که آب پروسه تصفیه شدن را کاملاْ پشت سر گذاشته و آماده مصرف میباشد یعنی بعد از اینکه آب از حوضچه ذخیره آب صاف خارج و بسمت حوضچه ساختمان ایستگاه پمپاژ در حال حرکت است .

در اتاق کنترل ساختمان کلرزنی تنظیمات مربوط به دستگاههای کلریناتور صورت میگیرد .

نکته مهم و قابل ذکر اینکه مقدار کلر تزریقی به آب ورودی به تصفیه خانه برابر ppm 5 و در مرحله دوم یعنی بعد از تصفیه شدن برابر 3ppm میباشد .

۷- ساختمان انبار مواد شیمیایی:

 این واحد همانطور که از اسمش یداست وظیفه انبار مواد شیمیایی مورد نیاز را بعهده دارد .  این واحد از دو طبقه زیرزمین و همکف تشکیل شده است .

در طبقه زیر زمین آن ۶ عدد حوضچه بتنی که سطح آن با سرامیکهای ضد اسید پوشیده شده است وجود دارد . همچنین موتورخانه ای که وظیفه گرمایش ساختمانهای کلرزنی و شیمیایی را دارد در این قسمت وجود دارد .

طبقه همکف آن را اتاق تابلوهای برق - سالن تخلیه بار و حوضچه کلروفریک ماهانه وجود دارد .

موادی که در حوضچه های ساختمان شیمیایی نگهداری میشود شامل : آهک - پلی الکترولیت و کلروفریک میشود .

این مواد در مرحله اختلاط سریع به آب تزریق میشود که وظیفه آنها همانگونه که در قسمت حوضچه اختلاط سریع توضیح داده شده انعقاد مواد معلق در آب میباشد .

 ۸- ساختمان بهره برداری:

 این ساختمان را واحدهای مختلفی که عنوان و شرح آنها در زیر آمده تشکیل میدهند :

  • سالن پمپها و بلوئرها : در این سالن سه عدد پمپ و بلوئر نصب شده اند که وظیفه آنها انجام عمل شستشوی معکوس قسمت فیلترها میباشد که پمپها آب و بلوئرها هوا را همزمان به زیر اسلبها با فشار هدایت میکنند . در این سالن هم جرثقیلی سقفی جهت جابجائی دستگاهها و ابزارآلات سنگین وزن تعبیه شده است .
  • اتاق تعمیرگاه : در این قسمت تعمیر و سرویس دهی قطعات صورت میگیرد .
  • اتاق تابلوها برق :
  • انبار قطعات یدکی :
  • اتاق دیزل ژنراتور : در مواقعی که برق قطع شود این قسمت وظیفه تولید برق را بعهده خواهد داشت .
  • موتورخانه :
  • اتاق استراحت کارگران :
  • سرویسهای بهداشتی :
  • اتاق آزمایشگاه : در این قسمت کلیه آزمایشات مورد نیاز جهت تائید آب صورت میگیرد .
  • اتاق کنترل (مانیتورینگ) : در این اتاق دستگاه PLC نصب میشود که کنترل کلیه واحدهای تصفیه خانه را امکان پذیر میسازد . کارایی این قسمت اهمیت بالای این واحد را نشان میدهد .
  • حوضچه ذخیره آب صاف : آب خروجی فیلترها توسط گالری آب صاف به این حوضچه میریزد . همانگونه که در تصاویر زیر دیده میشود در قسمت میانی این حوضچه سریز بتنی تعبیه شده تا وقتی که آب به تراز نهایی ان میرسد وارد سریز شده و از آنجا توسط لوله 600 میلیمتر کف سریز بطرف حوضچه ایستگاه پمپاژ هدایت میشود . در قسمت کف حوضچه ذخیره آب لوله ای جهت تخلیه و شستشوی این واحد در نظر گرفته شده که آب خروجی را بطرف منهولهای مربوطه هدایت میکند .

 ۹- ساختمان ایستگاه پمپاژ:

 


مطالب مشابه :


نگاهی جامع به رایانش ابری

کتاب مدار منطقی تالیف دکتر شاه چون اطلاعات در سرورهای یک شرکت ذخیره می‌شوند، در صورت




ذخیره 150 میلیون تنی مس در معدن درآلو

" مجله خبری سیرجان " - ذخیره 150 میلیون تنی مس در معدن درآلو - "آخرین اخبار و اتفاقات استان سیرجان "




خب دیگه بریم سراغ تاریخ آذربایجان شرقی!

شرکت گردشگری (شاه گلی) در تاریخ به بعد، فقط استخر شاه برای ذخیره کردن آب جهت آبیاری




قیمت جدید بنزین در دولت تعیین شد

زیارتگاه شاه چراغ شهر انارک (پیرمردان). - قیمت جدید بنزین در دولت تعیین شد - با برترین ها با




آرشیو کامل ، زیبا از تصاویر قدیمی دیده نشده

احمد شاه قاجار ، هفتمین و آخرین پادشاه قاجار در شرکت ذخیره




پروژه تصفیه خانه آب شرب شهرستان تکاب

شرکت راه و ساختمانی صاف و از آنجا به حوضچه ذخیره آب و رساندن آب و هوای مورد دیدگاه شاه




آلبوم قدیمی و فوق العاده زیبای نوش آفرین به نام دختر شاه پریون ...

دانلودآهنگ های ایرانی وخارجی - آلبوم قدیمی و فوق العاده زیبای نوش آفرین به نام دختر شاه




برچسب :