سکنگبین و سرکه شیره...

سرکه شیرهسکنگبین و سرکه شیره...

شربت های سلامتی!!!

در دورهء کنونی غذای انسان ها دچار تحولات زیادی شده و روز به روز بر تعداد بیماریهایی که در اثر مصرف غذاهای نامناسب و مضر به وجود می آیند ، افزوده می شود . همانطور که می دانیم قسمتی از تغذیهء ما را نوشیدنی ها تشکیل می دهند، که امروزه شامل چای ، انواع شربت ها ، آب میوه ها ، نوشابه ها و ... هستند . مهم این استکهصرف نظر از ایرادات جدّیایکه از طرفطب سنتی به دانش تغذیهء امروز وارد است حتی نوشیدنیهایی که طب جدید هم آنها را مردود اعلام کرده هر روز بیش از گذشته ، تولید شده و جای خود را در لحظات مختلف زندگی ما باز می کند(که دلیلی جز نفوذ شرکت های بزرگ تجاری در نهادهای تصمیم گیرنده جهانی نمی تواند داشته باشد). به عنوان مثال نوشابه های گاز دار که ضررهای فراوان و شناخته شده ای (همچون پوکی استخوان ، دیابت و ...) از نظر دانش تغذیه دارد هر روز بیش از پیش ویترین مغازه ها را به خود اختصاص می دهد و تقریباً جزء ثابتی از سفرهء بیشتر مردم ما هستند(جدای از مواد خطرناکی همچون آسپارتام که در نوشابه های رژیمی جدید استفاده شده و خاصیت عقیم سازی و ایجاد اختلالات جنسی آن بر همگان روشن است). اما اکنون این سوال پیش می آید که حکما و دانشمندان خردمند ما در گذشته چه پاسخی برای نیاز مردم به نوشیدنی های گوارا داده اند و این نوشیدنی ها چه تأثیری بر سلامتی ما دارند ؟ در راستای پاسخ به این پرسش و در جهت احیای فرهنگی غنی سلامتی نیاکانمان دو شربت سنتی خوش طعم و سالم را به شما معرفی می کنیم :

الف) سکنگبین : این شربت بی نظیر که به نام های سکنجبین و سرکه انگبین هم شناخته می شود دارای خواص زیادی است که به مرور زمان تغییرات محتوای آن سبب شده به خواص طبی آن توجه چندانی نشود . سکـنگـبین سنتی ساده در واقع از ترکیب سرکهءطبیعی و عسـل با شرایـط طبخ مخصوص تهیه می شـود که میتوان برای طبع ها و مصارف مختلف مواد دیگری مثل عرق نعناء به آن افزود و با کـاهو ، خیـار و یا با آب بـه صورت شربت مصرف نمود . در طب سنتی سکنگبین جایگاه ویژه ای برای سلامتی دارد و در سکنگبیندرمان بسیاری از بیماری های صفراوی ، سوداوی و بلغمی نقش مهمی بر عهده دارد . از جمله :

1) درمان اصلی برای کبدهای چرب 2) داروی رفع غلبه سودا و بیماری های سوداوی مثل وسواس ، اضطراب و بی قراری 3) مؤثر در رفع لکه های تیره سوداوی پوست و پیسی 4) کنترل کنندهء سطح قند خون در کسانی که به دیابت سرد دچار شده اند « مثل بیشتر خانم ها » 5) بی بو کردن عرق زیر بغل در کسانی که لباس آنها در اثر عرق زرد می شود « عرق صفراوی » 6) درمان بیش فعالی کودکان 7) مؤثر در درمان هپاتیت نوع ب 8) تقویت معده و کبد ضعیف 9) مؤثر در کنترل انواع تب 10) رفع کنندهء عطش 11) مصلح (اصلاح کننده ضررهای) بسیاری از خوراکی ها 12) باز کنندهء گرفتگی عروق و پیشگیری از آن 13) مؤثر در درمان سوت کشیدن گوش در اثر موج انفجار و ...

ب) سرکه شیره : از خوش طعم ترین و همه پسند ترین شربت های سنتی ایران است که از نظر طب سنتی هم غذاست و هم خاصیت دارویی دارد . سرکه شیره از ترکیب شیرهء انگور خالص و سرکهء طبیعی با شرایط طبخ مخصوص تهیه می شود و با آب به صورت شربت مصرف می شود .

از جمله خواص سرکه شیره به موارد زیر می توان اشاره کرد :

1) کاهش کلسترول مضر و تری گلیسیرید خون 2) کمک به تناسب اندام در صورت مصرف مداوم

3) تنظیم و کاهش قند خون 4) بهبود وضعیت گوارش و اشتهای کسانی که میل به غذا ندارند 5) توافق با همهء مزاج ها 6) افزایش سطح هشیاری و نشاط جسمی 7) کمک به رفع کم خونی 8) افزایش میل و توانایی جنسی 9) هضم کنندهء غذاهای مختلف و ...

در کل می توان سرکه شیره و سکنگبین را بهترین جایگزین نوشابه های گاز دار و صنعتی دیگر دانست. قضاوت را به شما وا می گذاریم و امیدواریم که به زودی شاهد احیای سلامت جسم و روح همه هم میهنان عزیزمان باشیم .

منابع :

1) کتاب تغذیه در طب ایرانی اسلامی (دکتر غلامرضا کرد افشاری)

2) کتاب مزاج و غذا (استاد سید ماشاء ا... باطنی)

3) لوح فشرده تغذیه سالم (دکتر حسین خیر اندیش – شهرداری اصفهان) و ...
ارسال توسط احیای سلامت اصفهان 3 نظر بعضی ها گفته اند...(1) تاريخ : شنبه 12 فروردین1391 نمک دریای خالصبعضی ها گفته اند و می گویند که نمک دریا سرطان زاست وباید از ترویج آن جلوگیری کرد.کسانی که می خواهند این نمک را درمیان مردم رواج بدهند عده ای سودجو هستند که می خواهند برنامه های ۲۰ ساله مارا در اصلاح نمک به باد دهند!

می گوییم: عجب...! نمک دریا سرطان زاست؟؟؟ عده ای سودجو؟؟؟ برنامه ی ۲۰ ساله ؟؟؟

از ایرانیان مسلمان و با فرهنگ خواهشمندیم یکسره بروید سر این مطلب که نمک دریا بخوریم یا نه و سرطان زا هست یا نه! و اصلاً به این فکر نکنید که مثلاً خدای ناکرده و زبانمان لال چیپس و پفک و سوسیس و کالباس و کنسروها و انواع فست فود ها و سس ها و مواد نگهدارنده مجاز و غیر مجاز و سیگار و نوشابه های گازدار و...سرطان زاست و باید جمع آوری شوند(نمی شوند که هیچ روز به روز هم بیشتر می شوند)...اصلاً...! فقط یک نمک مانده بود که آن هم با دلسوزی بعضی ها به زودی جمع خواهد شد!!!... وخدای ناکرده به این فکر نکنید که اهل بیت بزرگوار(ع) و ایرانیان قدیم همین نمک های سرطان زا را می خوردند و سال های سال با سلامتی کامل زندگی می کردندو ایستاده می مردند و الان که به لطف دوستان، علوم سلامتی در اوج پیشرفت است و تغذیه مردم کاملاً تحت نظارت استانداردهای آمریکایی است باید از ابتدا تا انتهای عمرمان با دردها و بیماری های گوناگون دست و پنجه نرم کنیم...آری به این ها فکر نکنید...یا اصلاً به سلامتی فکر نکنید! چون ممکن است به تناقضات عجیبی برسید و مثل ما افسردگی بگیرید! البته خوشبختانه داروهای ضد افسردگی کاملاً بی ضرر و بدون هیچ عوارضی در بازار موجود است!

منتظر پاسخ های ما به مطالبی که بعضی ها می گویند باشید...!

طرز تهیه سرکه وشیره:   بله! 5 پیمانه شیره انگور خالص نسبتاً غلیظ +1 پیمانه سرکه انگور طبیعی مدت 15 الی 30 دقیقه جوش ریز بخورد،کف آن گرفته شود.مخلوط را پس از سرد شدن به نسبت 1 به 5 با آب مخلوط کرده و خنک میل کنید.
با علم و ایمان باشید...


مطالب مشابه :


تهیه سرکه خانگی

امروز از خرما و کشمش و انجیر و خرمالو و گلابی و تمام میوه های برای تهیه سرکه سیب سه مرحله




انجیر

طرز تهیه غذاهای برای تهیه سوپ ، انجیر برای رفع ورم طحال ، انجیر را به مدت نه روز در سرکه




سکنگبین و سرکه شیره...

طرز تهیه مایه ماست با استفاده از شیره انجیر. طرز تهیه سرکه وشیره:




ترشی خشکبار

انجیر خشک 200 گرم ریخته و روی ان سرکه میریزی و در شیشه می فرمایید طرز تهیه انواع غذاها و




طرز تهیه کیک انجیر و ماست چکیده (فرانسوی)

طرز تهیه سرکه طرز تهیه کیک انجیر و ماست چکیده (فرانسوی) كيك انجير و ماست كيك انجير يكي




سیر ترشی کاراملی وسیر ترشی فوری

طرز تهيه: ابتدا سرکه های شیرین از قبیل سرکه خرما یا سرکه انجیر. نمک .




سرکه خانگی

انگور، خرما، کشمش، سیب، گلابی، توت، انجیر، انار شیرین و تبدیل به سرکه شود. 5- طرز تهیه




طرز تهیه مربای انجیر

طرز تهیه مربای انجیر. طرز تهیه: انجیرها را آهسته می‌شوییم و می‌گذاریم کاربردهای سرکه در




-- پنیر

طرز تهیه غذاهای افغانی سپس سرکه انداخته آهسته شور بدهید . -- انجیر -- امروت یا




برچسب :