معرفی کرم سیب

معرفی کرم سیب

کرم سیب (تخم خوار سیب) با نام علمی Cydia pomonela از راسته بالپولکداران و خانوادهTortricidae آفتی جهانی است. در ایران آفت در تمام مناطق کشت سیب دیده می شود. علاوه بر سیب به درختانی چون بــــــــــه، گلابی، زردآلو، خرمالو، گردو، گوجه، آلو، آلوبالو، بادام وانار حمله می کند. کرم سیب در واقع تخم خوار است وبرای رسیدن به دانه از بافت میوه نیز تغذیه می کند. حمله آفت در مراحل اولیه رشد میوه باعث ریزش آن میشود. بیولوژی:
کرم سیب زمستان را به صورت لارو کامل در داخل پیله های سفیدرنگ ضخیم می گذراند.لارو درون پیله، در بهارتبدیل به شفیره می شود و همزمان با پایان یافتن دوره گلدهی دوران شفیرگی هم به اتمام میرسد وحشرات بالغ ظاهر می شوند. حشرات بالغ از شهد گلها استفاده می کنند. این حشرات روی کاسبرگ، گلبرگ، نهنج و حتی سرشاخه ها معمولاً انفرادی(2تا3تایی) تخم می گذارند. لاروهای نسل اول از دم میوه وارد میشوند و لاروهای نسل بعد از هر جای دیگر وارد میشوند.تعدادنسل کرم سیب به دو عامل درجه حرارت و طول روشنایی روز بستگی دارد. در فارس 2-3 نسل دارد.


کنــتــرل آفت کرم ســــیب
:
کاربرد Sexpheromon(Codlemon) نام تجاری فرمون کرم سیب در IPM به سه روش: الف. پیش آگاهی Monitoring: در این روش کپسولهای حاوی فرمون مصنوعی در تله ها تعبیه می شوند و شب پره هایی که آماده جفت گیری هستند را شکار می نماید. این شیوه به آماربرداری دقیق و مرتب نیاز دارد. با کمک این روش تعداد دفعات سمپاشی کاهش می یابد. باید توجه داشت آمار تله ها را برای دقت عمل بیشتر با فنولوژی گیاه و درجه حرارت موثر(dd ) تطبیق میدهند.
ب. اختلال در جفتگیری Mating disruption: در این روش سطح باغ را بوسیله فرمونهای مصنوعی بصورت اشباعی پوشش می دهند. در این روش پروانه های نر ازبین نرفته و تنها از جفت گیری باز می مانند.
ج. شکار انبوه Mass trapping: در این روش تعداد زیادی تله فرمونی بکار می رود. بدین طریق تعداد زیادی از پروانه های نــــر گرفتار می شوند(کاهش جفتگیری و تخم گذاری). کاربرد میکروارگانیسم های بیماری زا مانند: ویروس گرانولوسیس کرم سیب C.P.G.V با نام تجاری Granupom & Carpovirusin استفاده از زنبورهای پارازیتوئید تخم کرم سیب مانند : Trichogramma cacoeciaeوT.evanescens و T. embryophagum





کنترل شیمیائی:

فوزالن(زولون) EC35% و 1.5 در هزار

آزینفوس متیل(گوزاتیون) EC20% و 2 درهزار

دیازینون EC60% و 1 درهزار

دیازینون WP40% و 1.5درهزار

اتریمفوس(اکامت) EC50% و 1در هزار

آزینفوس متیل WP20% و 2در هزار






توصیه: زمان مبارزه با آفت براساس اطلاعیه های پیش آگاهی(معمولاً در پیک پرواز و لاروهای سنین پائین پیش از نفوذ به داخل میوه)
1) پاک کردن و ازبین بردن پوسته های درخت (از بین بردن پناهگاه زمستانی آفت)
2) بستن گونی دور تنه درخت و بازدید مرتب آن وازبین بردن لاروهایی که جهت شفیره شدن به این محلها پناه می آورند.
3) از بین بردن میوه های آلوده در سراسر سال.

اين آفت به درختان سيب و گلابي و به آسيب مي رساند. کرم سيب در واقع لارو شب پره کوچکي است که داخل ميوه شده، از گوشت و دانه هاي آن تغذيه مي نمايد. اگر ميوه ها در مراحل اوليه رشد، مورد حمله آفت قرار گيرند مي ريزند و ميوه هاي آلوده که روي درخت مي مانند در اثر فضولات حشرات و قارچ ها و باکتري ها نيز قابل مصرف مي گردند.

لارو کرم سيب زمستان را در پناهگاه خود ( زير پوست تنه درختان و زير کلوخه ها) رفته و پيله ابريشمي محکمي مي سازد. اوايل بهار و همزمان با شکوفه کردن درختان سيب، لارو تبديل به شفيره شده و با پايان دوره گلدهي درختان، دوران شفيرگي نيز تمام مي شود. زمان ظهور اولين پروانه ها، مصادف با زمان ريختن آخرين گلبرگ هاي درختان سيب است. شب پره هاي ماده پس از جفت گيري، شبانه تخم هاي خود را روي برگ هاي نزديک گل ها و در نسل هاي بعدي روي ميوه يا دم ميوه قرار مي دهند. لاروهاي جوان همزمان با فندقي شدن بيشتر ميوه هاي سيب، پس از مختصر تغذيه داخل ميوه ها جوان مي شوند و از گوشت ميوه تغذيه مي کنند. لاروهاي کامل پس از تغذيه، ميوه را ترک نموده و به پناهگاه خود رفته و شروع به تنيدن پيله مي نمايند. حشرات نسل دوم در تابستان ظاهر مي شوند.

 

گروه شيميايي :پاير تروئيد

 ويژگيهاي فيزيكي و شيميايي :مايعي قهوه اي مايل به زرد است كه بوي ملايمي دارد و به راحتي در حلالهاي آلي معمولي حل مي شود . حلاليت دراب در 25 درجه سانتيگراد 0/33ppm   است.

ماندگاري در محيط زيست : : فن پرو پاترين در phمحيط بين ( 6تا8 ) و در دماي 25 درجه سانتيگراد در برابر هيدروليز مقاوم است . در خاكهاي داراي تهويه تجزيه مي شود. مطالعاتيكي كه در زمينه آبشويي در پروفيل  خاك انجام شده نشان مي دهد كه احتمالا فن پرو پاترين و بقاياي آن در ببشتر خاكها آبشويي نمي شود.

 سميت:LD50= 66/7mg/kg فن پرو پاترين براي ماهيها و موجودات آبزي وبراي حيات وحش سمي مي باشد و همچنين براي انسان و دام خطرناك است.

 موراد مصرف :  اين تركيب براي كنترل كنه هاي( دو نقطه اي , قرمز جنوبي , قرمز اروپايي ) شته هاي ( سيب و گل رز ) لارو چغندر قند , شپشك آرد آلود ( از جمله مراحل بلوغ شپشك آرد آلود مركبات ), زنجره سيب زميني , پوره سپرداران , سوسك ژاپني , مينوز لكه اي برگ , كرم دانه خوار , كنه قرمز جنوبي كاج و سن به كار مي رود.

پادزهر: ديازپام ( ديازپام يك پادزهر واقي نيست و تنها سيستم اعصاب مركزي را تسكين مي دهد


مطالب مشابه :


طرح مبارزه با کرم ساقه خوار برنج در الموت اجرا شد

شبهای الموت - طرح مبارزه با کرم ساقه خوار برنج در الموت اجرا شد - - شبهای




روش استفاده از فرمون جنسی جهت مبارزه با کرم ساقه خوار برنج

روش استفاده از فرمون جنسی جهت مبارزه با کرم ساقه خوار برای هر درخت،‌ می‌توان کرم سیب




کرم ساقه خوار نواری برنج

اگر مبارزه با نسل اول به خوبی در موقع برداشت نیز ساقه های آلوده به کرم ساقه خوار با وزش باد




مبارزه بیولوژیک بهترین راه مبارزه با آفات (part1)

به عنوان مثال تولید این زنبورها برای مبارزه با کرم ساقه خوار برنج و مگس آموزش پیوند درخت.




طرح مبارزه با آفت چوب خوار ...

فرومون ساقه خوار پروانه فري با ورود به تنه درخت پس از كارشناس مسئول مبارزه با آفات




بیماری درختان میوه

آنها از درخت, مبارزه با افات درختان گیلاس, سم کرم ساقه خوار درخت, زمان




شناخت و استفاده از فرمون ها

کرم ساقه خوار خوبی در قالب مبارزه تلفیقی با کرم سیب انداز درخت و در ارتفاع 2




معرفی کرم سیب

کرم سیب (تخم خوار سیب) با نام علمی Cydia زمان مبارزه با آفت آلوده که روي درخت مي مانند در




برچسب :