نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی سال ۱۳۹۲ وکلا و کارآموزان وکالت

نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی سال ۱۳۹۲ وکلا و کارآموزان وکالت

نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی سال ۱۳۹۲ وکلا و کارآموزان وکالت

پایان تیر ماه سال ۱۳۹۲ آخرین مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی مربوط به عملکرد شغلی سال ۱۳۹۱ وکلا و کارآموزان وکالت می باشد. اظهارنامه مالیاتی ، فرمی چاپی است که توسط سازمان امور مالیاتی به صورت رایگان در اختیار مودیان مالیاتی قرار می گیرد.اظهارنامه های عرضه شده باتوجه به مشمولین ماده ۹۵ ق.م.م. محتوای اطلاعات خواسته شده ، متفاوت خواهد بود. وکلای دادگستری ( کارآموزان وکالت در موضوع مالیات همانند وکلا هستند) از مشمولین بند ب ماده ۹۵ ق.م.م. بوده و بایستی از اظهار نامه مربوط به مشمولین بند ب استفاده نمایند.
اظهارنامه مالیاتی عرضه شده ، اعم از الکترونیکی یا کاغذی ، از دوبخش عمده تشکیل شده است .یکی مربوط به اطلاعات شخصی و هویتی مودی است و دیگری مربوط به اطلاعات مالی و درآمدی. در بخش مربوط به اطلاعات عمومی ، مودی بایستی بر اساس اطلاعات خواسته شده جداول و ستون های مربوطه را تکمیل نماید. بخش مربوط به عملیات مالی ، عمدتا شامل دو جدول می باشد .یکی جدول مر بوط به صورت خلاصه وضعیت درآمد و هزینه و سود ناویژه است و دیگری مربوط به جدول محاسبه مالیات می باشد.
نحوه تکمیل جدول صورت خلاصه وضعیت درآمد و هزینه :
این جدول شامل در آمدها و هزینه های شغلی وکیل می باشد که لازم است بر اساس درآمد سالانه ، ستون های خواسته شده ، تکمیل گردد.برای تعیین درامد حاصل از خدمات (ردیف ۲ جدول ) ، درصورتیکه درآمد حق الوکاله ، قبلا محاسبه نموده اید، مبلغ محاسبه شده را دراین ستون قید نمایید.

چنانچه درآمد حق الوکاله ، منحصر به ارقام مندرج در دفترچه تمبر مالیاتی است، دراین حالت ، ارقام مندرج دردفترچه تمبرمالیاتی ، مربوط به سال ۱۳۹۱ را جمع بزنید ، سپس حاصل را در عدد ۲۰ ضرب و حاصل ضرب آن را هرچه شد ، در ستون مربوط به درآمد حاصل از ارائه خدمات ، قید نمایید.اگر غیر از حق الوکاله ، درآمد شغلی دیگری مانند حق المشاوره دارید، در ستون سایر درآمدها (ردیف ۴) بنویسید.( ضریب علی الرس حق الوکاله ۵۵ درصد و حق المشاوره ۴۰ درصد است). پس از تعیین درآمد شغلی ، حاصل محاسبه درآمدهارا در ستون جمع فروش و درآمدها ، قید نمایید.
پس از ستون های مربوط به درآمد ها ، ستون های مربوط به هزینه ها شروع می شود. در ستون های مربوط به هزینه ها ، با توجه به نوع هزینه هاییکه متحمل شده اید ، ستون های مربوطه را تکمیل نمایید.هزینه های انجام شده بایستی متناسب با درامد شغلی مودی و مربوط به سال مورد رسیدگی و در اینجا سال ۹۱ باید باشد.پس از تکمیل ستون های مربوط به هزینه ها، ارقام آنها را جمع زده ،‌ حاصل در ستون مربوط به جمع خرید وهزینه ها قید نمایید.

ستون خرید ، مربوط به کالاها و لوازم مصرفی مربوط به شغل می باشد که در سال مورد رسیدگی خریداری شده است. که بر اساس مستنداتی که دارید در ستون مبربوط به خرید منعکس می نمایید.دوستون دیگر تحت عنوان موجودی اول دوره و پایان دوره وجود دارد، چنانچه از پایان سال گذشته (سال ۱۳۹۰) موجودی کالا و لوازمی داشته اید ، در ستون موجودی اول دوره ، منعکس نمایید.توجه داشته باشید این رقم باید در اظهارنامه سال گذشته به عنوان موجودی پایان دوره ، قید شده باشد.موجودی پایان دوره عبارت است از کالاها و لوازمی که در پایان سال ۹۱ موجود بوده و مصرف نشده است وبایستی بر اساس نرخ خرید در این ستون قید گردد.

حاصل عملیات فوق که منتهی به تعیین سود یا زیان ویژه می شود عبارت است از جمع در آمدها منهای هزینه ها و خرید بعلاوه موجودی اول دوره و منهای موجودی پایان دوره .

سود یا زیان ویژه که از حاصل عملیات فوق به دست آمده به ستون مربوطه در جدول محاسبه مالیات منتقل می شود.
جدول محاسبه مالیات :
این جدول ، مربوط به نحوه محاسبه مالیات پس از کسر معافیت های مالیاتی و مالیات های پرداخت شده می باشد که به شرح زیر توضح داده می شود.

در این جدول موارد متعددی از معافیت های مالیاتی که خود آنها نیز دارای جداولی است ، در نظر گرفته شده است که اغلب آنان در مورد وکلا موضوعیت پیدا نمی کند. و هر یک ار همکاران می توانند با توجه نوع معافیت ارائه شده و در صورت مشمول بودن ، ستون های مربوطه را تکمیل نمایند.

در این جدول ستون های مربوط به سود یا زیان ویژه ، معافیت موضوع ماده ۱۰۱ ق.م.م ، درآمد مشمول مالیات خالص ، ستون مالیات مقرر ، مالیات پرداخت یا انجام شده و درآخر ستون مانده مالیات تکمیل می گردد.

در ابتدا و در ستون مربوط به سود یا زیان ویژه ، مانده بدست آمده از جدول مربوط به خلاصه وضعیت درآمد و هزینه ها ،‌ به این ستون منتقل می شود،‌ سپس در ستون مربوط به معافیت موضوع ماده ۱۰۱ ق.م.م ،‌ مبلغ شصت وشش میلیون ریال به عنوان معافیت مالیاتی سال ۹۱ در ستون مربوطه قید می نمایید.حاصل کسر معافیت مالیاتی مذکور از سود یا زیان ویژه، در ستون درآمد مشمول مالیات خالص ، قید نمایید. در این حالت چنانچه ، حاصل محاسبات فوق ، مثبت باشد ، یعنی درآمد مشمول مالیات خالص ، شناسایی شده باشد، با توجه به ماده ۱۳۱ ق.م.م. مالیات مقرر محاسبه و در ستون مربوط به مالیات مقرر ، منعکس نمایید. و چنانچه معافیت دیگری ، مشمول مودی نباشد، مالیات محاسبه شده ، در ستون مالیات قابل پرداخت قید می گردد.

ستون دیگری تحت عنوان پرداخت های انجام شده و یا مالیات های پرداخت شده وجود دارد ، که در این ستون ارقام قید شده در دفترچه تمبر مالیات که معادل ۵ درصد های پرداخت شده ، می باشد، به انضمام پرداخت های دیگر در ستون مربوطه منعکس می شود.

در پایان چنانچه حاصل عملیات فوق دارای مانده مثبت باشد ، بایستی هنگام تسلیم اظهارنامه پرداخت و یا ترتیب پرداخت آن داده شود.
ملاحظاتی در مورد اظهارنامه مالیاتی :
۱- حتما تا پایان تیرماه ۱۳۹۲ اظهارنامه مالیاتی مربوط به عملکرد شغلی سال ۱۳۹۱ را تکمیل و تسلیم اداره امور مالیاتی محل نمایید.

۲- اگر به هر دلیلی ، امکان تسلیم حضوری اظهارنامه نباشد، می توانید از طریق پست سفارشی نسبت به تسلیم اظهارنامه ، اقدام نمایید. تاریخ تسلیم به پست، تاریخ تسلیم اظهارنامه محسوب می گردد.( ماده ۱۷۸ ق.م.م).

۳- اکیدا توصیه می گردد، اظهارنامه را سفید تسلیم ننمایید ، بلکه اطلاعات خواسته شده را مطابق مستندات ، تکمیل نمایید.توصیه دیگر اینکه ، اگر اظهارنامه را حضوری تسلیم می نمایید، حتما در اداره امور مالیاتی ، ثبت و رسید دریافت نمایید.

۴- آخرین مهلت تسلیم اظهارنامه ، روز دوشنبه سی ویکم تیرماه ۱۳۹۲ می باشد.عدم تسلیم اظهارنامه در موعد مقرر، موجب تعلق جریمه ای معادل چهل درصد مالیات متعلق می گردد و مشمول بخشودگی نمی شود . همچنین عدم تسلیم اظهارنامه در موعد مقرر، مودی را از برخورداری از معافیت مالیاتی موضوع ماده ۱۰۱ ق.م.م ، که برای عملکرد سال ۹۱ مبلغ ۶۶/۰۰۰/۰۰۰ میلیون ریال می باشد، محروم می نماید.

۵- چنانچه پس از تسلیم اظهارنامه ، متوجه شدید ، در تنظیم اظهارنامه ، اشتباه محاسباتی رخ داده است ، می توانید تا یک ماه از تاریخ تسلیم اظهارنامه ، نسبت به رفع اشتباه اقدام و اظهارنامه اصلاحی را تسلیم نمایید. در هرحال تاریخ تسلیم اظهارنامه مودی تاریخ تسلیم اظهارنامه اول می باشد.( تبصره ماده ۲۲۶ ق.م.م)

۶- در تنظیم اظهارنامه ، بهتر است از کسانیکه در این امر تبحر دارند، کمک بگیرید.

۷- در سال های اخیر ، سازمان امور مالیاتی مقرر نموده است ، مودیان مالیاتی ، اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی تنظیم و تسلیم نمایند. چنانچه به هر دلیلی نتوانستید ، اظهارنامه الکترونیکی ، تهیه وتسلیم نمایید، می توانید از اظهارنامه کاغذی استفاده نمایید.ادارات امور مالیاتی مکلفند اظهارنامه مالیاتی کاغذی را از مودی بپذیرند .در صورتیکه ادارات امور مالیاتی ، علی الرغم تکلیف قانونی ، به هر علتی از پذیرش اظهارنامه مالیاتی کاغذی خودداری کردند، بدون فوت وقت ، اظهارنامه را از طرق پست سفارشی به اداره امور مالیاتی محل شغل و یا محل سکونت خود ، ارسال نمایید.

۸- حتی اگر هیچگونه درآمد شغلی هم نداشته باشید ، باید اظهارنامه مالیاتی را در موعد مقرر تسلیم نمایید، چرا که اگر به این تکلیف عمل نکنید ، نمی توانید از معافیت های مقرر استفاده نمایید.

۹- وکلای دادگستری و کارآموزان وکالت ، از نظرمقررات مالیاتی ، یکسان در نظر گرفته شده اند.

منبع مقاله: http://www.scoda.ir/?p=3065


مطالب مشابه :


تغییر زمان تسلیم اظهارنامه مالیاتی ، از تیر به خرداد

حسابداری مالیاتی - تغییر زمان تسلیم اظهارنامه مالیاتی ، از تیر به خرداد - - tax-and-accounting




اظهارنامه مالیاتی

حسابدار و حسابداری - اظهارنامه مالیاتی - آموزش و اطلاعات حسابداری - حسابدار و حسابداری




تنظیم اظهارنامه مالیاتی

مطالب کمیاب در حسابداری - تنظیم اظهارنامه مالیاتی - - مطالب کمیاب در حسابداری,مقاله هاي




تنظیم اظهارنامه مالیاتی

در این مطلب سعی شده تا به ساده ترین طرق ممکن تنظیم اظهارنامه مالیاتی آموزش داده شود.




اظهارنامه مالیاتی چیست؟

حسابداری،کارشناسی ارشد،ملک محمد غلامی - اظهارنامه مالیاتی چیست؟ - آموزش حسابداری عملی




آموزش تصویری نحوه تنظیم اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده

آموزش تصویری نحوه تنظیم اظهارنامه مالیات کد اقتصادی و مورد تایید اداره امور مالیاتی )




اظهارنامه مالیاتی

وبلاگ جامع آموزشی و پژوهشی حسابداری - اظهارنامه مالیاتی - مطابق بند ب ماده ۹۵ از قانون م.م




نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی

حسابدار برتر - نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی - آموزش حسابداري ، مديريت ، بورس ، بازاريابي




نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی سال ۱۳۹۲ وکلا و کارآموزان وکالت

آذر وکیل - نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی سال ۱۳۹۲ وکلا و کارآموزان وکالت - آذروکیل - آذر وکیل




تنظیم اظهارنامه مالیاتی

گروه مشاورین مالیاتی امین کرمانشاه - تنظیم اظهارنامه مالیاتی - خدمات مالی.حسابداری .مشاوره




برچسب :