6 اشتباه رایج درباره نوشابه‌های گازدار

1- برخی می‌گویند نوشابه هرچه گازدارتر، بهتر!

نوشابه، خودش بد است و گازش بدتر. نوشابه‌ها معمولا با دی‌اکسیدکربن گازدار می‌شوند. در فرآیند تولید نوشابه‌، وقتی دی‌اکسیدکربن را در آب حل می‌کنند، سروکله اسید کربنیک پیدا می‌شود که نوشابه را بشدت اسیدی می‌کند. خیلی از نوشابه‌ها نیز مقادیر زیادی اسید فسفریک و اسید سیتریک دارند که شدت اسیدی بودن نوشابه را افزایش می‌دهد. صدای فش‌فشی که موقع باز کردن برخی نوشابه‌ها می‌شنوید، به خاطر خروج دی‌اکسیدکربن از محلول است. این اسیدیته بالا هم پوکی استخوان می‌آورد، هم مینای دندان را تخریب می‌کند و هم احتمال ابتلا به زخم معده و روده را افزایش می‌دهد.



2- برخی تصور می‌کنند آدم با خوردن شیرینی و شکلات، مرض

قند می‌گیرد؛ نه با خوردن نوشابه.


باور کنید نوشابه یک شکلات مایع است؛ چون به طور متوسط، قند موجود در هر بطری نوشابه گازدار معادل است با قند موجود در 2 بسته شکلات. وقتی نوشابه می‌خوریم، این قند به سلول‌های لوزالمعده (محل ترشح انسولین) فشار وارد می‌کند و به این ترتیب، ما را یک قدم به دیابت (مرض قند) نزدیک می‌کند. تحقیقات نشان داده است افرادی که روزانه حداقل یک بطری نوشابه مصرف می‌کنند، 83 درصد بیشتر از افرادی که در طول ماه فقط یک بطری نوشابه مصرف می‌کنند، به دیابت مبتلا می‌شوند.


3-آیا نوشابه اعتیاد آور است؟



کافئین، ماده اصلی نوشابه، اعتیادآور است. ضمنا کافئین موجود در نوشابه‌های گازدار، نسبت به دیگر نوشیدنی‌های حاوی کافئین  مانند قهوه وچای، با سرعت بیشتری جذب بدن می‌شود. اضطراب، اختلال خواب، افزایش فشارخون، به‌هم خوردن ریتم طبیعی قلب، بالا ‌رفتن چربی خون، تشدید علایم پیش از قاعدگی، کم‌آبی و مشکلات بارداری بعضی از عوارض مصرف زیاد کافئین است. کافئین بسیار وابسته‌کننده است و قطع ناگهانی مصرف آن منجر به پاره‌ای عوارض جسمانی و روانی موقت می‌شود. مطالعات نشان داده است کودکانی که از سنین پایین شروع به مصرف نوشابه می‌کنند، چنان به کافئین آن وابسته می‌شوند که معمولا در بزرگسالی، یک نوشابه‌خور حرفه‌ای خواهند شد.



4- تاثیر نوشابه بر شیر مادر



اتفاقا زنان شیرده جزو گروه‌هایی هستند که باید دور نوشابه را مطلقا خط بکشند؛ چون نوشابه نه ‌تنها دارای مواد مغذی نیست، بلکه باعث از بین رفتن مواد مغذی موجود در شیر مادر هم می‌شود. به این ترتیب، شیر مادر که می‌تواند بهترین غذا برای کودک باشد، تبدیل به ماده‌ای می‌شود با ارزش غذایی کم.



5- نوشابه رژیمی که دیگر خطری ندارد!
!!



در نوشابه‌های رژیمی به جای شکر از شیرین‌کننده‌های مصنوعی، عمدتا آسپارتام استفاده می‌کنند که خود این ماده اشتهاآور است و ضمنا می‌تواند باعث سردرد، سرگیجه و کاهش حافظه شود. مصرف بیش از اندازه آسپارتام نیز خالی از عارضه نیست. تومور مغزی، نقص عضو جنین و بروز حمله‌های صرع بعضی از این عوارض هستند.

اگر خیلی عشق نوشابه‌اید، بهتر است برگردید به همان سنت خودمان و دوغ خانگی بخورید. کم کردن نمک دوغ، اضافه کردن نعناع و دیگر انواع سبزیجات (برای کاهش نفخ ناشی از مصرف دوغ) را هم فراموش نکنید.



6- سال‌ها طول می‌کشد تا عوارض نوشابه بروز کند.


وقتی یک نوشابه می‌خورید، می‌دانید بلافاصه چه اتفاقی می‌افتد؟ در کمتر از 10 دقیقه بعد، بدنتان واکنشی نشان می‌دهد که انگار 10 قاشق چایخوری شکر خورده‌اید. می‌پرسید پس چرا دچار حالت تهوع و استفراغ نمی‌شویم؟ چون اسید فسفریک نوشابه، طعم قند را کمی می‌گیرد و شیرینی نوشابه را خنثی می‌کند. 20 دقیقه بعد، قند خونتان بالا می‌رود و منجر به ترشح ناگهانی انسولین می‌شود و کبدتان شروع می‌کند به تبدیل قند به چربی تا قند خونتان بیشتر از این بالا نرود.

40 دقیقه بعد، جذب کافئین کامل می‌شود و متعاقبا مردمک‌چشم گشاد می‌شود و فشار خونتان بالا می‌رود، اما گیرنده‌های آدنوزین مغز بلوک می‌شوند تا از احساس خواب‌آلودگی‌ جلوگیری کنند. 45 دقیقه بعد، ترشح دوپامین افزایش پیدا می‌کند و مراکز خاصی در مغز، که حالت سرخوشی ایجاد می‌کنند، تحریک می‌شوند. بعد از
60 دقیقه، اسید فسفریک موجود در نوشابه، در روده کوچک‌ به کلسیم، منیزیم و روی می‌چسبد و مدتی بعد نیز کافئین در نقش یک داروی مدر (ادرارآور) وارد عمل می‌شود. حالا دیگر آن کلسیم و منیزیم و روی که قرار بود جذب بدنتان شود، از طریق ادرار دفع می‌شود و به همراهش مقادیر زیادی آب، سدیم و دیگر الکترولیت‌های بدن از دست می‌رود. کم‌کم آن غوغایی که در بدنتان ایجاد شده بود، فروکش می‌کند و نوبت به افت قند می‌رسد. در این مرحله یا خیلی حساس و تحریک‌پذیر می‌شوید یا خیلی کرخت و بی‌حال. حالا دیگر تمام آن آبی را که از طریق نوشابه وارد بدن خود کرده بودید، دفع کرده‌اید؛ آبی که می‌توانست به جای اسید و کافئین و شکر، حاوی مواد مفیدی برای بدنتان باشد. تا چند ساعت بعد، اثر کافئین هم از بین می‌رود و شما هوس یک نوشابه دیگر می‌کنید.



مطالب مشابه :


ضررهای نوشابه گازدار

دانلود بهترین ها ضررهای نوشابه گازدار - دانلود فیلم سریال موزیک انیمیشن بازی نرم افزار




فوران نوشابه آیا می‌دانید که خوردن همزمان منتوس و نوشابه مرگبار است؟

فوران نوشابه آیا می‌دانید که در برزیل دو کودک بر اثر خوردن شکلات بازی دانلود




خوردن نوشابه تو ۴ ثانیه

خوردن نوشابه تو ۴ ثانیه , این وبلاگ هر هفته با پست های زیاد اپ میشه پس اگه دانلود بازی




وقتی یک نوشابه می خوریم چه اتفاقی می افتد؟

همچنین خوردن نوشابه باعث چاقی و افزایش وزن میشود. معرفی بازی و دانلود; عکس




خطرات مصرف نوشابه برای مردان

خطرات مصرف نوشابه در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شده و نخستین تحقیقی نیست که خوردن




دانلود بازی مافیا2 - mafia 2

۹٫ شما می توانید بطری ها و شیشه های نوشابه و صندلی ها و با خوردن غذا و دانلود بازی




خطرات نوشابه خوردن

یک گزارش ترسناک و لحظه به لحظه بعد از خوردن یک نوشابه! 10 دقیقه بعد: دانلود بازی. الکترو




6 اشتباه رایج درباره نوشابه‌های گازدار

مطالب علمی جالب ،انیمیشین،بازی علمی قند می‌گیرد؛ نه با خوردن نوشابه. دانلود کتابهای




چرا نوشابه نه!

بعد از خوردن نوشابه. 10 دقیقه بعد: 10 قاشق چای­خوری شکر




نوشیدن نوشابه های انرژی زا از نظر اسلام

کننده نباشند، و نيز براي سلامتي بدن خطرناک نباشند، در اينصورت خوردن نوشابه هاي انرژي




برچسب :