مهندس اصغر صادقی
مهندس اصغر صادقی از اعضای مؤسس انجمن حجتیه مهدویه در سال ۱۳۲۴ به دنیا آمد. از جوانی تحت تعلیمات شیخ محمود حلبی قرار گرفت و به عضویّت انجمن حجتیّه در آمد. دوران جوانی را زیر نظر شیخ محمود حلبی به آموختن اصول اعتقادی شیعه گذراند و در عین حال به مبارزه با فرقه بهاییت پرداخت. همین تعالیم باعث شد تا او در آینده، به عنوان یک نویسندهٔ مذهبی شاخص مطرح شود. در سالهای دههٔ چهل شمسی، بنا بر درخواست یکی از علمای کرمان، برای مبارزه با بهاییّت از سوی شیخ محمود حلبی مأموریت یافت و مدّت ۳ سال در کرمان زندگی کرد و ضمن مقابله با بهاییت، انجمن کرمان را پایه گذاشت.
آثار
کتابهای ذیل، برخی تألیفات او هستند:
۱- موعود روزگاران
۲- موعود غدیر: سیمای حضرت مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشریف به روایت غدیر
۳- چشمانداز: دریچههایی معرفتی به آفاق مهدویّت
۴- بر افق روشنیها: هشت گفتار در باب غیبت، ظهور و انتظار
۵- جلوههای غربت
۶- دیار محبّت: نگاهی نو به مباحث مهدویّت
۷- حرفی از هزاران: گزیدهای از فضائل امیرمؤمنان علیه السّلام در شرح نهجالبلاغه ابنابیالحدید
۸- همگام با نهضت حسینی
۹- سفیران آسمان: تبیین رسالت نبوی در بیان رسای علوی
۱۰- قرآن، خاستگاه ولایت
۱۱- مناجاتی از امام سجاد علیه السّلام: دعای ابوحمزهٔ ثمالی
۱۲- بر بساط نیایش
۱۳- آموزش مقالهنویسی
۱۴- خطوط کلّی روش تحقیق در منابع اسلامی
۱۵- صبح امید (به قلم ایشان و به نام یکی از دوستان وی)
- او تألیفات بسیاری نیز به صورت جزوات درسی جلسات مذهبی و همچنین مقالات منتشر شده در مطبوعات از خود به جای گذاشتهاست.
- نام وی به عنوان ویراستار برخی از کتب از جمله کتاب «خاستگاه خلافت: سقیفه، نقطهٔ جدایی خلافت و امامت» ترجمهٔ «السقیفة و الخلافة» استاد عبدالفتّاح عبدالمقصود که با ترجمهٔ دکتر سیّد حسن افتخارزاده منتشر شدهاست نیز به چشم میخورد.
شاگردان
او در طول بیش از ۴۰ سال عضویت در انجمن حجتیّه، جلسات بسیاری را اداره میکرد و به عنوان مدرّس در آنها به تعلیم و تربیت جوانان میپرداخت.
احاطه بر ادبیات
اصغر صادقی اشعار زیادی از بر داشت و به هنگام سخنرانی و یا در نوشتن کتابهای متعدّدش، از این اشعار به فراخور مطلب استفاده میکرد. نوع نوشتههای او نیز از نظر نگارشی و محتوایی بسیار غنی و کم غلط است.
مرگ
سر انجام در ظهر روز ۱۷ بهمن سال ۸۷، بر اثر بیماری سرطان درگذشت. پیکر او در حضور شاگردان و دوستانش از منزل شخصی اش در منطقه دزاشیب تهران تشییع شد و مراسمی در مسجد قبای تهران و هیأت قائمیهٔ تهران برای او برگزار شد. آیتالله جعفر سبحانی از مراجع تقلید، به مناسبت درگذشت او پیام تسلیتی صادر کرد و سایتهای خبری مرگ او را پوشش خبری دادند.از جمله سایتهای آیندهنیوز، شیعهنیوز، شیعهآنلاین، دانشگاه ادیان و مذاهب . جسد اصغر صادقی جمعه ۱۸ بهمن ۸۷ تشییع و سپس درقطعه ۲۴۲ بهشت زهرا (ردیف ۶۸، شماره ۶) دفن شد.
---------------------------
اصغر صادقی، انسانی بیادعا ولی با علم و ورع
عبدالحسین طالعی - ویراستار کتاب «ره آورد»- در گفتگویی با وبسایت کتابخانهی مجلس از نویسندهی این کتاب و چگونگی تدوین آن گفت.
شادروان اصغر صادقی نویسندهی کتاب «ره آورد»، مهندس تأسیسات حرارتی بود. زندگی بسیار با قناعت و سادهای داشت و وقت آزادش را صرف کارهای علمی و دینی میکرد. لذا آثار زیادی نوشته بود. بخشی از کارهای فرهنگی وی تدریس دورههای آموزش نگارش بود که خود بنده هم یک وقتی شاگردی ایشان را میکردم و بر همان سیاق هم کتاب خود آن مرحوم را ویرایش کردم.
بنده در زمان حیات ایشان، دو عنوان از کتابهای ایشان را ویرایش کرده بودم. لذا سیاق کار ایشان را می دانستم. مقداری از نوشتههای ایشان مانده بود که بعد از فوتش چاپ شد. یکی همین کتاب «ره آورد» بود. خانوادهی ایشان این نوشتهها را به من دادند که پس از ویرایش چاپ میشد. و دیگری «شرح دعای مکارم الاخلاق»-دعای بیستم صحیفهی سجادیه.
وی آدم بسیار پاک طینت و دیدنی بود. یکی از ویژگیهای ایشان این بود که هیچگونه انتفاع دنیوی از کتابهایش نمیبرد. قسمتی را خود سرمایهگذاری میکرد و کتابهایش را هم به دیگران اهداء مینمود.
اما چگونه کتاب «ره آورد» پدید آمد. جلسهای در تهران منعقد میشد که هنوز هم ادامه دارد. در این جلسه هرشب ماه مبارک رمضان دعای ابوحمزهی ثمالی را میخوانند. آقای صادقی هر شب، 15 دقیقه نکتهای از دعای ابو حمزه برای مردم میگفت. برای اینکه جمعیتی که این دعا را میخوانند بدانند که چه میخوانند و با مفاهیم و مضامین این دعا آشنا شوند.
آقای صادقی خودش آدم بسیار منظمی بود و مطلبی را که میخواست بگوید، طرح کلی آنها را روی کاغذهای یکسان یادداشت میکرد. این یادداشتها را بهطور منظم و مرتب نگهداری میکرد و بعداً خودش اینها را قلمی و تحریر میکرد و با توضیحات بیشتری مینوشت. در مقدمهی کتاب «ره آورد» به چند کتاب که به همین ترتیب تولید شده اشاره شده است. یعنی این کتابها حاصل سخنان 15 دقیقهای ایشان در همین جلسات دعای ابو حمزهی ثمالی است. 15 دقیقه نه کم میشد و نه زیاد و این نشان دهندهی نظم او بود.
متنی که ایشان مینوشت بسیار روان و خوانا بود. زیرا انس بسیار خوبی با متون ادبیات فارسی و دینی داشت و در عین حال چون کاسب بود تجربیات اجتماعی نیز داشت و در متن مردم زندگی میکرد و با زبان و حال ایشان و مشکلات و نیازهای مردم کاملاً آشنا بود و اینطوری نبود که در گوشهی عزلتی بنشیند و متون دینی را تفسیر کند.
آن شادروان در روز نهم مهرماه سال 1324 متولد شد و در روز هفدهم بهمنماه سال 1387 درگذشت.
http://www.ical.ir/index.php?option=com_k2&view=item&id=3479:%D8%A7%D8%B5%D8%BA%D8%B1-%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D9%82%DB%8C%D8%8C-%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A8%DB%8C%E2%80%8C%D8%A7%D8%AF%D8%B9%D8%A7-%D9%88%D9%84%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D8%B9%D9%84%D9%85-%D9%88-%D9%88%D8%B1%D8%B9&Itemid=30
مطالب مشابه :
درگذشت استاد گرانقدر، جناب آقای دکتر افتخارزاده
راهسازان - درگذشت استاد گرانقدر، جناب آقای دکتر افتخارزاده - عمران - راه و ترابری - حمل و نقل
بررسی جعل و تحریف در بن مایه های تاریخی اسلام : 1- تاریخ طبری
این نقد طولانی را از از استاد فرهیخته ، دکتر افتخارزاده که در نسک وزین هارپالوس درگذشت.
مهندس اصغر صادقی
که با ترجمهٔ دکتر سیّد حسن افتخارزاده منتشر به مناسبت درگذشت او پیام تسلیتی
در باره ی تاریخ
- افتخارزاده محمود، روش شناخت سنت و تاريخ درگذشت بزرگ خاندان تاریخ و توسعه دکتر
مختار ثقفی
دکتر علیرضا مخبر در نهایت به طرز مشکوکی درگذشت و حکومت 20- محمود رضا افتخارزاده، نهضت
زندگانی مشایخ تصوف (سلطان ابراهیم ادهم)
در گزارش دیگری آمده است که وی در اثناء نبردی در آن جزیره رومی درگذشت افتخارزاده دکتر
منابع آيين دادرسي كيفري
» دکتر محمود آخوندی پدر حقوق جزای ایران درگذشت افتخارزاده، يحيي.
آشنایی با عارف بزرگ ابراهیم ادهم (ره)
در گزارش دیگری آمده است که وی در اثناء نبردی در آن جزیره رومی درگذشت افتخارزاده دکتر
ضرورت شناخت حقیقی امام
بوده اند و پس از درگذشت آن جناب تا زمان محمد صدر، ترجمه دکتر سید حسین افتخارزاده
زندگینامه ابراهیم ادهم
در گزارش دیگری آمده است که وی در اثناء نبردی در آن جزیره رومی درگذشت افتخارزاده دکتر
برچسب :
درگذشت دکتر افتخارزاده