مصاحبه با رتبه یک کنکور ارشد 92

مصاحبه با رتبه یک سه گرایش کنکور ارشد صنایع و سیستم

رتبه 1 گرایش مهندسی صنایع- مهندسی صنایع

رتبه 1 گرایش مهندسی صنایع- مهندسی مالی

رتبه 1 گرایش مهندسی صنایع- مدیریت سیستم و بهره وری

رتبه 6 گرایش مهندسی صنایع - آینده پژوهش

رتبه 20 گرایش مهندسی صنایع- مهندسی سیستم های اقتصادی اجتماعی

 

1.با سلام؛ در ابتدا تشکر می‌کنم به خاطر وقتی که برای مصاحبه اختصاص دادید. کمی خود را معرفی کنید و بفرمایید مقطع کارشناسی را در چه رشته و دانشگاهی گذراندید؟

با سلام من توحید رضازاده فارغ التحصیل رشته مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی شریف هستم. ورودی سال 86 بودم و در سال 91 فارغ التحصیل شده ام.

2.در زمان تحصیل در مقطع کارشناسی وضعیت تحصیلی شما به چه صورت بود؟

در زمان تحصیل معمولا جزو دانشجویان خوب بشمار می­آمدم و وضعیت تحصیلی مناسبی داشتم. بیشترین علاقه­ی من به دروس پایه­ای مهندسی صنایع مانند آمار و احتمال و همچنین OR بوده و هست. وضع نمراتم هم در دروس ذکر شده جزو نمرات بالای این دروس در بین هم کلاسی­هایم بود. خوشبختانه تمام دروس مهندسی صنایع را توانستم در 8 ترم تمام کنم و بخاطر مسئله سربازی در سال پنجم فارغ التحصیل شدم.

3.از روند درس خوندنتون برامون بگید، اگر از روزی که خوندن رو برای کنکور کارشناسی ارشد شروع کردید رو به بازه‌های زمانی دو ماهه تقسیم کنیم، تو هر بازه چه قدر درس میخوندید و رو چه دروسی تمرکز می‌کردید؟

اسفند و فروردین

-

اردیبهشت و خرداد

-

تیر و مرداد

-

شهریور و مهر

از اواخر مهرماه شروع به درس خوندن برای کنکور کردم و کارم را با درس­های زبان و احتمال و OR1 آغاز کردم. در ابتدا ساعت مطالعم کم بود و از روزی 3-4 ساعت شروع کردم.

آبان و آذر

طی آبان ماه سعی کردم قبل از شروع درس­های دیگر احتمال و OR1 را یکبار تمام کنم. کم کم دروس دیگر را نیز شروع کردم به مطالعه کردن و سعی ام بر این بود که از برنامه آزمون­ها عقب نیافتم و مطابق اون پیش برم. طی این دو ماه ساعت مطالعم رو تونسته بودم افزایش بدم و به روزی 6-8 ساعت برسونم.

دی و بهمن

برنامه مطالعم طبق بودجه بندی آزمون­های پژوهش ادامه داشت تا آخر هفته اول بهمن ماه. از این تاریخ به بعد شروع کردم به  جمع بندی بدین صورت که هر روز صبح یک آزمون جامع می­زدم و بعدازظهرش سوالات اون آزمون رو بررسی می­کردم.

4.در مورد تفاوتی که کنکور کارشناسی و کارشناسی ارشد با هم دارند برامون بگید؟ و به نظر شما این تفاوت در کدام بخش این دو کنکور است؟

توی کنکور کارشناسی ارشد پراکندگی دروس نسبت به کارشناسی کمتره ولی در عوض دروس عمق بیشتری را دارند. برای همین خاطر کنکور ارشد نیازمند مطالعه عمیق­تر دروس است و اینطور نیس که با یک مطالعه سطحی یک درس بتونی اون درس تو کنکور درصد خوبی بزنی. ولی توی کنکور کارشناسی شاید می­تونستی با یک مطالعه سطحی تر و حفظ کردن چند نکته کلیدی تا حدودی از پس تست­های اون درس بربیای.

5.توی کنکور امسال چقدر مطالعه داشتی که تونستی نه تنها تو گرایش خودت که تو گرایشی که حتی درسهاش رو مطالعه هم نکرده بودی باز رتبه زیر 20 بیاری؟

خب من برنامه­ای واسه کنکور سیستم نداشتم و فقط دروس کنکور صنایع-صنایع رو مطالعه کردم. توی کنکور سیستم به این علت که یک روز زودتر از صنایع برگزار می­شد و می­خواستم توش یه آمادگی نسبی واسه روز بعدش پیدا کنم و با سوالای کنکور امسال آشنا بشم شرکت کردم.

اگه بخوام زمان مفیدی رو که واسه کنکور امسال مطالعه کردم سرانگشتی محاسبه کنم حدود 3-3.5 ماه که روزانه متغییر بین 6 الی 8 ساعت مطالعه کردم.

6.در آزمون‌های پژوهش چه طور؟ به نظر شما سطح سوالات، طراحی اساتید تا چه حد شبیه به کنکور ارشد بود؟ در مورد رقابت این آزمون‌ها چی می تونید بگید؟ آیا رقبای اصلی تون رو در این آزمون‌ها دیدید و کلا نتایج و روند شما به نتایج کنکور شبیه بود؟

تا حد بسیار زیادی سوالات کنکور شبیه سوالات آزمون­ها بود مخصوصا توی دروس اختصاصی. رقابت توی آزمون­ها فوق العاده شدید بود و اصلا نمی­شد فرقی با کنکور تو این زمینه تصور کرد. تحقیقا رقبای اصلیم همشون توی آزمون­ها حضور داشتن و نتایج باور نکردنی رو تو آزمون­ها کسب می­کردن. نتایج من توی آزمون­ها زیاد خوب نبود. اولش خیلی خوب شروع کردم و اولین آزمون رتبه 2 آوردم. این رتبه باعث شد بیشتر از پیش به خودم باور کنم که کنکور امسال می­تونم رتبه اول بیارم. ولی آزمون به آزمون نتایجم بدتر می­شد و هر آزمون رتبم بدتر از قبلی می­شد ولی هیچ وقت از باور خودم دست نکشیدم و مطمئن بودم که توی کنکور نتیجه خیلی بهتری می­آرم و همینطورم شد.

7.برنامه شخصی شما آیا با آزمون‌ها هماهنگ بود و لزومی در این کار می‌بینید؟

تمام سعی­ام در طول مدت مطالعم واسه کنکور این بود که از برنامه آزمون­ها عقب نیوفتم. خیلی مهمه که بتونی درسهارو تو زمان معین تموم کنی تا به کنکور برسی و این بودجه بندی آزمون­ها این امکان رو فراهم می­کنه چند هفته مونده به کنکور تمام دروس تموم کرده باشی. اگه حتی طبق یک برنامه بد پیش بری بهتر از بی برنامگی هستش.

8.نحوه تست زدن شما به چه صورت بود؟ در واقع منظورم اینه که چه نسبت درس میخوندید و چه نسبت تست می­زدین؟ و آیا روش خاصی برای تست زدن داشتید؟

بیشتر سعی می­کردم وقتم رو تست­ها بزارم چون بنظرم مفیدتر از درس خوندن بود و دقیقا با جاهایی که ازشون سوال میامد آشنا می­شدم و بین سیل عظیم مطالب سر در گم نمی­موندم. تست­های اولی رو که از هر فصل می­زدم بیشتر به جوابای تشریحی نگاه می­کردم و در ضمن هیچ تستی رو بدون فهم کاملش رها نمی­کردم.

9.منابع شما برای کنکور ارشد در درس‌های مختلف چی بود و چه منابعی پیشنهاد می‌کنید برای داوطلبان؟

نام درس

منابع

احتمال و آمار مهندسی

کتاب دکتر ایوزیان

تحقیق در عملیات

کتاب زاهدی سرشت و کتاب دکتر اشجری

طرح ریزی

کتاب نیکوفکر

موجودی

کتاب حسن پور

کنترل پروژه

کتاب دکتر سبزه پرور

کیفیت

کتاب دکتر امیری

اقتصاد مهندسی

کتاب خوبی توی این درس واسه پیشنهاد ندیدم و خودم از روی کتاب عباس زاده خوندم

زبان

504 و essential words for toefl

10.آیا از ابتدا به رشته صنایع علاقه داشتید و چطور شد که این رشته را انتخاب کردید؟

از ابتدا به خاطر علاقه­ام به دروس و زمینه­های شغلی مهندسی صنایع این رشته رو انتخاب کردم.

11.شده بود که از درس خوندن خسته شی یا ناامید از نتیجه گرفتن بشی؟ در این شرایط چی کار می‌کردی و چی بود که تو رو به نتیجه گرفتن امیدوار می‌کرد...؟

خیلی از مواقع پیش میاومد که از درس خوندن خسته بشم. دیگه درس نمی­خوندم و سعی می­کردم دیگه واسه یه مدتی معمولا یه روز به درس فکر نکنم و خودم با کارهای دیگه مثل بیرون رفتن مشغول کنم. حتی شرایطی پیش اومد که وسط­های کار 3 هفته­ای نتونستم درس بخونم ولی هیچ وقت باورم به خودم که میتونم نتیجه بگیرم از دست ندادم و همیشه به هدف­های پیش روم فکر می­کردم.

12.کاری هست که از انجام ندادنش افسوس بخوری؟ در این مورد چه توصیه‌ای برای داوطلبین داری؟

الان که دیگه نه چیزی واسه افسوس خوردن نیس کاملا راضیم. ولی چیزی که موقع درس خوندن خیلی افسوسش خوردم زمان بود که خیلی کم بود واسم. من از وقتی بصورت جدی شروع به درس خوندن کردم 4 ماه به کنکور مونده بود که از اون تونستم فقط 3 ماهشو درس بخونم و وقته کم عذابم می­داد. به همه­ی داوطلب­ها توصیه اکید می­کنم که هرچه زودتر درس­هارو واسه کنکور شروع کنن ترجیحا دیگه نهایتش وسط­های تابستون استارت بزنن.

13.در دو زمان میخوام بدونم چه رتبه‌ای از خودت متصور بودی؟یکی نزدیک بهمن و قبل از کنکور و یکی هم اسفند و بعد از کنکور؟

خب قبل کنکور فقط به رتبه یک فکر می­کردم و دوست­های هم کلاسیم هم به شدت این رتبه رو بهم القا می­کردن که باعث بیشتر شدن انگیزم می­شد. بعد کنکور چون درس­ها توی کنکور بصورت خارج از تصوری سخت بودن و درصدها پایین فکر می­کردم رتبه بالای 20 بیارم.

مگه میشه دیگه از رتبه یک راضی نبود!!! خدا رو شکر تونستم همچین رتبه ای بیارم.

14.حالا که نتیجه‌ها اومده و رتبه تون هم خوب شده، منصفانه نظرتون راجع به کنکور امسال صنایع-صنایع چی بود؟ به نظرت در رقابت منصفانه‌ای شرکت داشتی یا نقدی به سوالات و فضای حاکم بر این رشته هست؟ کلا چقدر خودت رو برای یه همچین کنکور سختی آماده کرده بودی؟

بنظرم سوال­ها طوری نبود که بشه گفت رقابت کاملا منصفانه­ای در جریان بود. شاید شانس هم تو همچین کنکوری خیلی کمک کننده باشه. اصلا تصور همچین سوالایی رو نداشتم مخصوصا درس آمار و احتمال که بدتر از بقیه درس­ها بود. وقتی سوالای صحفه اول احتمال دیدم بهم ریختم و حتی نتونستم به چندتا سوال ساده این درس که اومده بود جواب بدم.

15.در زمان درس خوندن برای کنکور تفریح هم داشتی؟ چقدر وقت صرف تفریحاتتون می کردین در طول هفته؟

اصلا صرف درس خوندن مطلق که نمی­شه ادم زده می­شه و زود می­بره. من روزهای جمعه رو درس نمی­خوندم و معمولا بیرون می­رفتم و فکرم رو از درس و کنکور خالی می­کردم.

16.چه کسانی تو این راه پر پیچ و خم کمکت کردن و در موفقیتت بیشترین تأثیر را داشتن؟

مسلما بیشترین کمک خانوادم کردن بخاطر حمایت­هاشون و فراهم کردن شرایطی که بتونم هرچه راحتتر درس بخونم. و در درجه بعدی این موفقیت مدیون دوست­هام هستن که خودشون توی سالهای قبل کنکور داده یا بدون کنکور مشغول تحصیل تو مقطع ارشد بودن و بطور پیوسته ازم حمایت می­کردن و بهم راهنمایی می­دادن. تو بدترین شرایطم منو قانع می­کردن که رتبه یک امسال مال منه. واقعا این موفقعیت رو مدیون همشون هستم و فکر می­کنم به اندازه­ی من تو این موفقیت سهیم هستن.

17.تو بحث ارشد مهندسی صنایع، اگه به عقب برگردی بازم برای کنکور همین دپارتمان صنایع پژوهش با این کادر اساتیدرو انتخاب می‌کنی؟

بله مطمئنن. سطح عالی اساتید و آزمون­ها ، تعداد بالای شرکت کنندگان در آزمون، رقابت بالا در آزمون­ها و (هم چنین نباید از این نکته نیز صرف نظر کرد) قیمت مناسب نسبت به موسسات مشابه و دادن تخفیف­های بالا گزینه­ی دیگری را برای انتخاب پیش رو نمی­گذارد.

18.به عنوان سوال آخر برامون از اون چند ماه (آخر بهمن تا اول اردیبهشت) که احتمالاً هم با کلی فکر و خیال گذشته که چه رتبه‌ای در انتظارمه، بگید؟

از لحظه­ای که از آزمون کنکور بیرون آمدم اعصابم خیلی خورد بود فکر می­کردم خراب کردم. ولی تصمیم گرفتم دیگه از فرادش بهش فکر نکنم و همین کارم کردم. اصلا فکر نتایج نبودم دیگه کنکور چه خوب، چه بد تموم شده بود و نمی­شد کاری کرد. زحمتمو کشیده بودم بقیش دیگه دست من نبود پس بهترین کار این بود بهش فکر نکنم و فقط توکل کنم به خدا که بهترین مصلحت رو جلو روم بذاره


مطالب مشابه :


منابع آزمون دکتری اقتصاد كشاورزی - منابع آزمون دکتری نیمه متمرکز اقتصاد کشاورزی ۲۴۱۶

پرتال پی اچ دی آزمون دکتری تخصصی - دکترا - منابع دکترای - دکترا دولتی - دکتری دانشگاه آزاد




ظرفیت پذیرش دکتری علوم اقتصادی 92-91-90 کنکور دکترای اقتصاد

منابع دکتری اقتصاد | دکتری علوم اقتصادی - ظرفیت پذیرش دکتری علوم اقتصادی 92-91-90 کنکور دکترای




مصاحبه با رتبه یک کنکور ارشد 92

ارشد و دکترای اقتصاد، مدیریت و حسابداری - مصاحبه با رتبه یک کنکور ارشد 92 - دانلود سوالات و




منابع پیشنهادی آزمون متمرکز دکترای اقتصاد کشاورزی ،دکتری اقتصاد کشاورزی ،سوالات دکتری

مرجع جزوات دانشگاههای کشور Marjae.com - منابع پیشنهادی آزمون متمرکز دکترای اقتصاد کشاورزی




منابع آزمون دکتری اقتصاد کشاورزی دانشگاه آزاد

دکتری دانشگاه آزاد 94 - 93 - منابع آزمون دکتری اقتصاد کشاورزی دانشگاه آزاد - اعلام نتایج دکتری




دانلود سوالات دکتری علوم اقتصادی 92 - 93

منابع دکتری اقتصاد | دکتری علوم اقتصادی منابع آزمون دکترای اختصاصی اقتصاد -




برچسب :