نقش رسانه در انتخابات
بي ترديد هر نظام و جامعه اي كه مبتني بر مردمسالاري باشد ، مردم نقش اساسي در آن داشته و از جايگاه ويژه اي برخوردارند . چنانچه از بركات انقلاب اسلامي در كشورمان ، تشكيل نظامي اسلامي مبتني بر مردم سالاري ديني است كه مردم تعيين كننده سرنوشت خويشند و در تمامي صحنه هاي سياسي ، اجتماعي ، اقتصادي و ... حضور مسئولانه و مشاركت همه جانبه دارند ، در نتیجه همين انقلاب درونی و فكري بود كه ملت در برابر طغیان سردمداران رژیم منحوس شاهنشاهي ايستادگي و مبارزه كرده و پس از پیروزی ، اهتمام به تشکیل نظام حکومتی و اداره کشور با نظر و آراء خودشان داشتند . انتخاب جمهوری اسلامی به عنوان نظام حکومتی و چگونگي اداره کشور اولین انتخاباتی بود که مردم با مشارکتی 2/98 درصدي در آن شرکت داشته و سرنوشت و آينده خويش را رقم زدند .
بعد از آن هم انتخابات قانون اساسی ، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و خبرگان و ریاست جمهوری تابحال برگزار گردیده است که باتوجه به نوپا بودن انقلاب و مردم سالاری دینی در کشورمان درصد مشارکت مردم نسبت به کشورهای غربی که مدتهاست دمکراسی را تمرین می کنند به مراتب بیشتر و در واقع شگفت آور است .
علی رغم حضور گسترده مردم در انتخاباتها بازهم کشورهای مدعی دمکراسی ، نظام اسلامی را فاقد پشتوانه مردمی می دانند که این از عناد آنها نسبت به اسلام و نظام اسلامی ناشی می شود و دروغ بودن ادعای دموکراسی شان ، چراکه در کشورهای همسایه که مورد حمایت غرب هست هنوز كه هنوز است مردم از حقوق اولیه تسلط بر سرنوشت خویش محروم هستند .
در آستانه انتخابات در کشورمان ، رسانه های غربی و عوامل داخلی شان دست بکار می شوند تا درصد مشارکت مردم را پایین بیاورند آنان در هر دوره ای موضوعی را دستمایه تبلیغاتشان می کنند . دوره ای با طرح استراتژي تقلب در انتخابات ، در دوره اي با موضوع رد صلاحیتها و … سعي در دلسرد نمودن مردم و رد مشروعيت و مقبوليت نظام دارند.
چندي است كه تبلیغات رسانه های وابسته به نظام سلطه و عوامل داخلی آن بر علیه نظام اسلامي افزایش یافته است . آنها تمام توان خود را بکار گرفته اند تا از حضور حداكثري مردم در پاي صندوق هاي راي جلوگیری کنند . آنان با سیاه نمایی ، تخریب ، بزرگنمایی ضعف ها ، نادیده گرفتن خدمات ارزنده دولت و مجلس و… تلاش می کنند تا اقبال مردم نسبت به نظام و رهبري کمرنگ و احیاناً از بین ببرند که وظیفه انديشمندان ، روشنفكران متعهد و دانشگاهيان و حوزويان و ... به عنوان مدافعان انقلاب اسلامی و دست آوردهای آن این است که افشاگر ترفندهای رسانه ای این گروه وابسته به نظام سلطه باشند ، چراکه همه امید نظام سلطه آن است که گفتمان انقلاب و امام به دست فراموشی سپرده شده و اسلام آمریکایی در این کشور فراگیر شود ، اسلامی که دین را فقط در حد و اندازه اعمال فردی قبول دارد ...
از اولین روزهایی که زمزمه انتخابات مجلس نهم به گوش میرسید ، رسانههای انگلیسی ، آمریکایی و صهیونیستی از جمله بیبیسی، صدای آمریکا، العربیه (بخوانيد العبریه) ، صدای آزادي ( شبكه تلويزيوني منافقين ) ، شبكه تلويزيوني پارس و آريا وابسته به خاندان پهلوي و... بر طبل تحریم میکوبیدند تا با حداقلی کردن مشارکت مردم در انتخابات آتی مجلس، القاء فضای بیاعتمادی بین مردم و حاکمیت را رقم بزنند. اما اين روزها با توجه به ورود احزاب مختلف از طيف اصولگرا و اصلاح طلب و مستقل و ... كه مورد تاييد صلاحيت هيات اجرايي و نظارت قرار گرفته اند ، حال تمركز خود را بر روي مهندسي خواندن انتخابات و اختلاف بين مسئولين نظام و طيف هاي سياسي معطوف داشته اند. تحريم انتخابات، امنيتي جلوه دادن كشور و افزايش منازعات سياسي ميان جناحهاي قدرت در آستانه انتخابات از نكاتي است كه شبكههاي اپوزيسيون و مخالفين نظام به بررسي و اشاعه آن ميپردازند.
سناريويي كه پس از ناكام ماندن استراتژي زير سوال بردن شوراي نگهبان در تاييد صلاحيت ها و ديگر ابزار نامشروع خواندن انتخابات مورد استفاده قرار گرفته است. در واقع رسانه هاي بيگانه هم از حضور مردم، اخبار منفي مي سازند و هم از احتمال عدم حضور! جالبتر آنكه حتي حضور را هم دليلي بر مخالفت جمعي و نبود مشروعيت نظام تفسير مي كنند!
در واقع دنياي غرب براي القاي چنين موضوعي در حال حاضر از رسانه ها بيشترين بهره برداري را انجام مي دهد.به گونه اي كه اين رسانه ها تلاش مي كنند كه كوچكترين اظهار نظر مسئولين كشوري ما را بزرگ كنند و آن را يك شكاف سياسي به نمايش بگذارند.اين موضوع حتي در مورد كوچكترين مسائل هم ديده مي شود.گويي كه آنها در كمين اين نشسته اند تا از هر صحبت مديران و مسئولان كشور برداشتي كنند كه در آن موجهاي تفرقه افكني موج مي زند.
از سوي ديگر اين موجهاي خبري و رسانه اي علاوه براينكه تفرقه افكن است به نوعي تلقين كننده يك شكاف سياسي هم هست. شكافي كه در راستاي ايجاد شكاف اجتماعي ميان مسئولين و مردم تبليغ مي شود. همچنين بايد توجه داشت كه اين رسانه ها كوچكترين اختلاف سليقه اي را به تدريج و در طي چند بخش رسانه اي آنقدر در پيش چشم مخاطب بزرگ جلوه مي دهند كه به يكباره مخاطب خود را در مقابل يك بحران سياسي مي بيند. يعني به واقع آنها تلاش مي كنند تا پس از مدتي مخاطب را در تنگناي تبليغاتي قرار دهند. به گونه اي كه مخاطب حس كند كه يك بحران عظيم سياسي در كشور حاصل شده است.
اين بحران سازي كاذب تا جايي توسط اين رسانه ها پيش مي رود كه مخاطب احساس دلسردي و نااميدي از حضور در انتخابات داشته باشد و با باور اختلاف ميان مسئولين علاقه اي به مشاركت نداشته باشد.
اين رفتارهاي رسانه هاي غربي در حالي است كه بحران سازي و به نوعي ايجاد تصوير يك پرتگاه سياسي براي مخاطب به شدت مي تواند او را به انزوا وانفعال سياسي بكشاند كه حاصل آن جز كاهش مشاركت نيست. در واقع وقتي يك مخاطب توسط صحبتها و پيامهاي القا شده كشور خود را در آستانه بحران و فروپاشي تصور مي كند به شدت درگير اين سوال مي شود كه اين بحران تا چه اندازه اي است؟ و آيا مشاركت من در حل اين بحران تاثيري خواهد داشت؟
اينجاست كه سوال و ابهام ها او را در وضعيت انفعالي قرار مي دهد و حتي در برخي موارد او را به واكنش منفي خواهد كشاند.
اين اختلاف ، تفرقه و دلسردي مردم از نظام ، دقيقا نقطه اي است كه غرب در پي آن است.
به هر جهت به نظر مي رسد كه رسانه هاي بيگانه با هماهنگي لابي هاي سياسي آمريكايي - صهيونيستي، درصدد القاي اختلاف و نبود سلامت انتخابات و عدم حضور مردم در پاي صندوق هاي راي را در دستور كار خود قرار داده اند كه در اين ميان وظيفه رسانه ملي براي پاسخ به اين جنگ رواني بسيار مهم خواهد بود .
در واقع تببين اين سناريو براي افكار عمومي در حال حاضر يكي از مسائل بسيار مهم است كه ، اساتيد حوزه و دانشگاه ، طلاب و دانشجويان محترم ، صداوسيما ، اصحاب هنر و رسانه ، مطبوعات ، فعالين فضاي مجازي و ... جهت تنوير افكار عمومي ( به دور از سليقه ها و نظرهاي متعصبانه و حب و بغض و افراط و تفريط و دامن زدن به مشكلات و اختلافات ) بر اساس رهنمودهاي حكيمانه مقام معظم رهبري براي مشاركت همه جانبه و حضور حداكثري مردم در انتخابات و نااميد كردن دشمنان و بدخواهان ملت و نظام و رهبري ، نقش به سزايي خواهند داشت .
نویسنده : روح اله پوراسمعيل
مطالب مشابه :
سرپرست واحد....
نظام مهندسی,نرم افزار,اخبار دانشگاه آزاد سيدا (سامانه طبيعي باشگاه پژوهشگران جوان
كيش مهر
سيستم سيدا ( دانشگاه آزاد اسلامي تبريز ) خدمات بانك ملي . اسلام
بفرمایید شام انگلیسی !؟
سيستم سيدا ( دانشگاه آزاد اسلامي تبريز ) خدمات بانك ملي . اسلام
نگاهی مختصر به تاریخ جمهوری خودمختار نخجوان
و در سال ۱۹۷۲ ميلادي تربيت مدرس از دانشگاه ( دانشگاه آزاد اسلامي تبريز ) ( دانشنامه آزاد )
عصاره اخلاق
سيستم سيدا ( دانشگاه آزاد اسلامي تبريز ) خدمات بانك ملي . اسلام
نقش رسانه در انتخابات
كه ، اساتيد حوزه و دانشگاه ، طلاب و دانشجويان سيدا ( دانشگاه آزاد اسلامي آزاد ) یک آوا
برچسب :
دانشگاه آزاد تبريز سيدا